16 Септември, 2021 12:28 4 035 68

Асен Василев: Ще мисля няколко дни за политическата си кариера

  • асен василев-
  • политика

Междувременно Кирил Петков категорично заяви, че влиза в политиката, заедно с Василев

Асен Василев: Ще мисля няколко дни за политическата си кариера - 1
Снимка: БГНЕС

„Поне още 2-3 дни двамата с Кирил Петков трябва да помислим как да се включим в политическия живот”. Това заяви вече бившият служебен министър на финансите Асен Василев на церемонията по предаването на поста на неговия наследник Валери Белчев.

„Поне още 2-3 дни двамата с Кирил Петков трябва да помислим как да се включим в политическия живот”. Това заяви вече бившият служебен министър на финансите Асен Василев на церемонията по предаването на поста на неговия наследник Валери Белчев.

„Най-важното за следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което да може да управлява”, категоричен бе Василев.

Междувременно, в Министерството на икономиката, Кирил Петков категорично заяви, че влиза в политиката, заедно с Василев. Той пък заяви, че до следващите предсрочни избори на 14 ноември, нова партия няма как да се направи.

При приемането на поста във финансовото ведомство новият служебен министър Валери Белчев заяви, че има комфорта да работи с хора, които знаят как се прави бюджет. А Василев допълни, че се надява, какъвто и да е следващият парламент, да успее да приеме новия бюджет до март 2022 г.

„България дефакто вече е приела еврото. Сега Бордът предпазва от това в парламента да не се развихри популизма. Но в момента, в който приемем еврото, тази „усмирителна риза” изчезва. За да я запазим, трябва да се организират дискусии и да се приемат механизми", коментира още Василев.

Белчев пък сподели пред медиите, че не планира „резки промени” в настоящия състав на екипа на МФ. „Ще направя всичко възможно да запазя възможно най-много хора”, заяви още новият служебен финансов министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 44 Отговор
    Предложих на Кирчо да направим първия клуб на партията му в моя ресторант.За членове на партията безплатни кафе и бира.

    Коментиран от #5, #9, #12, #27, #29, #38, #43, #53, #62

  • 2 Gowo

    26 14 Отговор
    И Десислава Атанасова мисли....мисли....мисли.И нищо не измисля.Я чакай да попитам Бойко ефенди
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИТН го

    9 16 Отговор
    изядоха.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ти си търчи лъжи НЯМАШ ресторант и БИЗНЕС ти си гладен ром от САМОКОВ и нямаш пари за САНДВИЧ

    Коментиран от #19, #30, #41

  • 6 гадно

    21 9 Отговор
    От много мислене да не се окаже , че са се изключили от политиката.
  • 7 Цар Плъхаран

    22 23 Отговор
    Сравнете снимката на тоя с тая на плъх! Открийте 3-те разлики!:)

    Коментиран от #31

  • 8 аз пък вече

    18 8 Отговор
    Мисля , че ще се "жертваш" , та толкова се жертваха вече .
  • 9 Хаха

    20 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Партията ви ще се казва ТАЛИБАНИТЕ

    Коментиран от #20

  • 10 Вълк единак

    22 29 Отговор
    Кирил и Асен напред пичове, ние сме с Вас!

    Коментиран от #37

  • 11 Пич

    28 15 Отговор
    То си я измислил , още преди да си оставиш високоплатената работа в чужбина... Дошъл си да грабиш , не да забогатяваш с една заплата , па била тя и министерска... Няколко дни ще извиваш ръце просто , за да си сигурен , че ще се облагодетелстваш най много... Поздрави на идиотите , които си мислят , че с Кирчо ще ги оправите...
  • 12 Реалист!

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не си интересен...!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Мортен Лунд

    21 12 Отговор
    Тоя е много умен измамник.

    Коментиран от #35

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Последния Софиянец

    9 22 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист!":

    Запишете се в групата: Заедно за истинска промяна с Кирил Петков и Асен Василев.

    Коментиран от #24, #33, #36, #46

  • 16 На море

    17 10 Отговор
    Бе каква политиеска кариера бе, какъв политик си бе ... Интересува те само ЛГТБ и истанбулската конвенция... и спец-а де, с него сте си гъстаци
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНАТА":

    поп фолк ЧАЛГАТА не е музика а пошлост разврати поколенията СЛАВИ не мисли за хората а за ДЖОБА си той е олигархията задкулисието и мафията а е свързан и с ВИС2 с мутри и рекетьори
  • 18 лично мнение

    18 5 Отговор
    Малко трудничко ще ме убедиш , че тепърва ще мислиш . Едно от лошите ни неща , а те са много , като племе , е липсата на откритост и почтеност , всичко е тънки сметки и задкулисие . Няма доблест , няма чест.

    Коментиран от #34

  • 19 Последния

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не е вярно! Не съм от Самоков, а от Ихтиман!:) Не съм ром, а най-обикновен циганин!:) Винаги имам нещо за ядене, иначе на гладно не мога да пиша!:)
  • 20 На море

    17 9 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Не, сега се обсъждат два варианта за име: "Канадци за българия" и "От Харвард с любов - мъжка"

    Коментиран от #40

  • 21 гого

    17 6 Отговор
    Ти по-добре се скрий някъде, от къде изникнаха толкова много хлебарки, щял да мисли, кой си ти че да ни занимават с теб бе, палячо!
  • 22 Търновец

    12 3 Отговор
    Сега ще ви споделя един факт. Годината е 1996 . Започна масовата приватизация и купуването на бонови книжки. На власт е Жан Виденов. И понеже българина не е много запознат с приватизацията , се основаваха приватизационни фондове начело с бивши министри , мутри от групировките и т.н. Основан е приватизационен фонд "Златен лев" с управител бившия министър на икономиката в правителството на Беров -Валентин Карабашев! И организира концерт на площадката пред конниците за да привлече граждани да си закупят бонови книжки. Участник в концерта е Станислав Трифонов с бенда си. Слушахме, гледахме и така мина концерта. Вечерта в града най известния нощен бар бе "Сателита" тогава. Наречен така защото с огромна сателитна чиния в бара имаше стотици канали , докато още тогава нямахме в домовете кабелни телевизии. И вечерта там клиент бе Слави Трифонов. В компанията на Ловешкото страшилище , наместника на ВИС2 за Северна България Алимир Алиев -Алчо. Същия няколко пъти в седмицата пътуваше от Ловеч до Търново да се забавлява в нашия град. С охрана от около 20- на горили , си набелязваше момиче предимно студентка защото нашия град е студентски , пращаше някой от охраната си да я завлекат на сепарето му. А ако имаше посетител със златни бижута просто му ги сваляха и "глобяваха" . Та тогава същата вечер хората на Алчо дърпаха десетки момичета и малтретираха клиенти мъже, под овациите на 30-годишния тогава Трифонов който не само издаваше маймунски звуци от възторг а и разказваш

    Коментиран от #25, #28, #39

  • 23 АМОН

    7 6 Отговор
    КOЙ E ЗAМECТНИКA НA ACEН ВACИЛEВ.

    БEЛЧEВ ocнoвaвa cтрaтeгичecкo пaртньoрcтвo c „Рoтшилд и Cиe“ (RоthsсhildСiе) и дeйcтвa в кaчecтвoтo нa нeгoв изключитeлeн пaртньoр в Бългaрия дo 2013 г.!!!!
  • 24 гадно

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Няма проблем кебапчета и бира на корем и маАалата е твоя веднага ще се запишат.
  • 25 Така е

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Търновец":

    И децата в Ловеч знаят кой е Алчо. Страховитата му слава все още стряска родителите им, защото са съвременници на събития, достойни за холивудски филм.Израстването на Алидин Алиев-Алчо в подземния свят е характерно за смутните времена, в които бивши борци натрупаха пари от рекет, побоища, крадени коли и всякакви престъпления. Тяхното верую бе: "Страхът е власт!" Силен или по-точно силов аргумент, за да командва Алчо града край Осъм вече две десетилетия. А през това време много известни ъндърграунд босове преминаха в отвъдното.
    Някогашният възпитаник на спортното училище в Ловеч Алидин Алиев доби популярност покрай първото показно убийство в България - това на Стефан Мирославов-Крушата на 7 септември 1993 г.
    Градският фолклор мълви, че когато научил за смъртта на приятеля си Крушата, Алчо казал: "Аз съм следващият!"
    Твърди се, че така е поставено началото на легендата за "черния списък", по който започнало ликвидирането на ВИС.
    Признание за съществуването на такъв списък с набелязани в него жертви прави дори тогавашният министър на вътрешните работи Любомир Начев след убийството на шефа на ВИС-2 Васил Илиев.
    И макар че килъри затриха всички, които съставляваха страховитата структура, Алчо е жив и здрав и до днес. Независимо че има няколко опита за покушения срещу него
    След смъртта на Крушата до края на 90-те години той като достоен негов наследник продължи да прави пари с престъпления и насилие.
    Около Алчо гравитираха яки и безскрупулни момчета, коит

    Коментиран от #45, #48

  • 26 Бамбука

    10 6 Отговор
    Тридесет години сме в блатото. Кой ли не ни управлява. Изтрайте няколко дни да видим с коя партия ще се появят и тогава с мрачните прогнози. Всъщност ни трябва дългосрочна икономическа за следващите поне 15 години. Трябват мерки за смачкване на корупционите практики наложени от Герб и ДПС, подкрепени от ИТН. Трудна борба, но си заслужава.
  • 27 Тези

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    двамата поне да се бяха разбрали да лъжат еднакво.
  • 28 Така е

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Търновец":

    Около Алчо гравитираха яки и безскрупулни момчета, които превърнаха страха в професия. Приписваха на групата му множество кражби на коли, които се връщаха на собствениците им срещу заплащане. Чуваше се за рекет на току-що замогнали се не само в Ловеч, а и в други градове. И докато групата му действа, Алидин много внимаваше да не разлюти полицията. Той никога не е участвал лично в наказателните акции, твърдят запознати с ловешкия ъндърграунд.В Ловеч все още се помни масовият бой в 2 нощни заведения. Екшънът се разиграва на 26 октомври 1996 г., когато арменци каратисти с бухалки нахълтват в дискотека в преследване на Алчо. Бабаитите му ги пресрещат и се хвърлят в битката с ножове и подръчни средства. Боят се пренася в друга дискотека, а после в болницата, където са закарани пострадалите.
    Едва след идването на полицията побойниците са укротени. Осем от тях са ранени, но Алчо е невредим.
    Според полицейската сводка мелето е за разчистване на сметки между свързани с "Корона инс" на Иво Карамански и ВИС-2. По повод на мелето председателят на борда на директорите на ВИС-2 Чавдар Писарски казва: "За нас не работят побойници, а застрахователи висшисти"

    Коментиран от #54

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Не му трябват

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    пари за сандвичи,а за пиене .
  • 31 Няма

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Цар Плъхаран":

    разлики!
  • 32 Хайде

    8 10 Отговор
    Ех Много ви е страх от ИТН.ЗНАЧИ ПОЛИТИКАТА КОЯТО ПРАВЯТ Е ПРАВИЛНА.ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ИТН НА ИЗБОРИТЕ.ПО ДОБРЕ ЧЕСТНИ БЕЗ ОПИТ ОТ КОЛКОТО РАЗНИ ИНТЕРЕСЧИЙ.ПРИТЕСНЯВАМЕ ГОЛЯМОТО САМОЧУВСТВИЕ НА АСЕНЧО И КИРЧО ИМА НЕЩО МНОГО СЪМНИТЕЛНО В ПОВИДЕНИЕТО И НА ДВАМАТА.ОСОБЕНО АСЕНЧО С МЕКА КИТКА И СЪДЕБНИ СПОРОВЕ.А КИРЧО НЕ ЗНАЕ КАКЪВ Е ...ПРОСТО МНОГО ВНИМАТЕЛНО .МАЛКА БЯХ ИЗЛЪГАХ СЕ.
  • 33 АМОН

    8 13 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РАДЕВ СЕ ОКАЗА ПРЕДАТЕЛ.

    ПРЕДАДЕ НАЙ ДОБРИТЕ СИ МИНИСТРИ НА КЛАНА КУНЕВА -ПАСИ И НА ААМЕД ДОГАН.

    ТАЗИ ДЪРЖАВА Е НЕНОРМАЛНА И ПЪЛНА С ПРЕДАТЕЛИ.
    КOЙ E ЗAМECТНИКA НA ACEН ВACИЛEВ.

    ВИЖ КАКВО СОЧАТ МЕДИИТЕ ЗА НОВИЯТ МИНИСТЪР БЕЛЧЕВ.

    БEЛЧEВ ocнoвaвa cтрaтeгичecкo пaртньoрcтвo c „Рoтшилд и Cиe“ (RоthsсhildСiе) и дeйcтвa в кaчecтвoтo нa нeгoв изключитeлeн пaртньoр в Бългaрия дo 2013 г.!!!!

    РАДЕВ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА.
  • 34 Асен Василев

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "лично мнение":

    Че за какво ми е доблест и чест?! Те, само пречат!
  • 35 олеле

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Мортен Лунд":

    не, само измамник!
  • 36 Не си

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    падаме по гей-дружинки.
  • 37 Gowo

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Вълк единак":

    Много има накрадени Много има издържащи се и живеещи от кражбите си в България Включително и полтици.Затова и има много ,,минуси" дадени тука за Василев.Държавата ни се е издържала само от кражби.Къде не бръкнеш , все далавери.Строят се безмислени проекти.Цъфват заради с неясно предназначение Със съмнителни архитекти на благоустройствени планове Предварително цанени на фирми изпълнители близки до некой гербаджии кмет.Илу до властта.
  • 38 На всичкото

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    отгоре и клепаш и докладваш постове, които не арадисват на лу дата ти глава! Винаги ще си останеш прош ляк, който спи под моста!
  • 39 Пълни

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Търновец":

    глупости си написал. Алчо и на снимка не си го виждал . И чак пък и охрана ? Смях.
  • 40 Бисексуален

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "На море":

    Смятам че второто предложение е по-добро!:) От него лъха на интелект, мъжка сила и любов!:) Неустоими! Както за мъже, така и за жени!:)
  • 41 Това го ве до

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    няма и покрив над главата си!
  • 42 ДБ троле

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНАТА":

    На копи пейст ли ще го караме с лъжите и манипулациите? Нямам против да казваме истината за дб отпадъка!
    Та прocтoтиятa нa риcтьo пoдлoтo мeкeрe нa прoкoпиeв, мoжeшe дa я зaдържиш, зa дa нe ви излaгaм! Нo oтдe тoлкoвa мoзък? A инaчe, кoй кaквo щe имa кaтo рeзултaт, ce кaзвa oт хoрaтa нa избoритe, a нe oт плaтeнитe глупaци нa буджaкa! Тe aкo имaхa мoзък, нямaшe дa cи прoдaвaт чecттa и дocтoйнcтвoтo и дa ce прeвръщaт в oтпaдък!
  • 43 И кого

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    впечатляваш?! Наистина ли мислиш, че някой се възхищава на лъжите ти. Нищо нямаш ти и никого не познаваш!
  • 44 Стамат

    5 7 Отговор
    Тъмни облаци надвисват над Бою мошенгията,чалмата ,чалгаря и корни камикадзето .На по следващите избори нова партия с Кирил Петков и Асен Василев ще смаже статуквото.Жалко че няма да ги видим на тези избори.Ще сме свидетели на брак по сметка между посочените по-горе в следващия парламент.Той чалгаря вече каза на всяка цена а останалите точно това се надяваха да чуят
  • 45 Моля,

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Така е":

    не преписвайте вестникарски глупости от онези години. Алчо, известен в Ловеч, като "Феса" никога не е бил страшилище , това са митове и легенди. Второразряден местен бандит.
  • 46 Къде е

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    тази група, бе, вмирасан пор!
  • 47 Псевдоним

    6 2 Отговор
    Така е, бат Асене, не отърва да кажете от първия ден извън служебното правителство каква роля са ви спуснали. Пийвай си спокойно кафето и внимавай в картинката.
  • 48 Не си добре!

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Така е":

    С два ника сам си разговаряш за небивалици.
  • 49 ГЛАС НАРОДЕН

    11 5 Отговор
    КАК ЗА ДВА МЕСЕЦА СЕ СДОБИХТЕ С БАНКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. ЗАЩО НЕ РАЗКАЖЕТЕ НА НАРОДА, А КРИЕТЕ.
  • 50 Прокопи

    10 1 Отговор
    Няма да мислиш...ще чакаш да ти сведат какво да правиш, палячо!
  • 51 ХА ХА ХА

    5 2 Отговор
    ТИ АСАНЕ , МОЖЕШ ЛИ ДА МИСЛИШ ?????
  • 52 ЧуждияЛаптоп

    4 0 Отговор
    Ти лий не си измислил вече
  • 53 И започна

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Купуването на гласове....
  • 54 Спри

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Така е":

    да пишеш глупостите си. Арменците и досега си живеят в Ловеч необезпокоявани от никого и извършват търговия с железария и пердета. Хабер си нямат от карате.
  • 55 АБЕ фатмак

    5 3 Отговор
    Толкова си зле , и ти щом си повярва , че ша на управяш .....значи си за КАРЛУКОВО !
  • 56 Симо

    7 3 Отговор
    Нежния Кокорчо и Позьорчо с текезесарската физиономия да новите спасители на България .
  • 57 Леелеее и тия пръчки КИРТАКА и АСАН

    7 4 Отговор
    Ще стават политици......!!!! ЩЕ се учат и тренират отново на НАШ гръб !!!! Пази боже от пишман политици !

    Коментиран от #63

  • 58 иван

    5 3 Отговор
    Дребни мошеници
  • 59 Сатъра на Хана

    3 5 Отговор
    България има Нужда от Партия на почтените хора, които се срамуват да гласуват за БСП , СДС, ИТН и ДБ. По-добре е да отидете на изборите заедно с Бабикяна и Хаджигенов ... Съединието прави силата.

    Коментиран от #61

  • 60 sdf

    3 2 Отговор
    Айде нема нужда... Нови мушенгии не ни трябват! Имаме си ги предостатъчно!
  • 61 sdf

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Сатъра на Хана":

    Да де, ама как да стане, като на мен от джендъри ми се повръща!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Иво7

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Леелеее и тия пръчки КИРТАКА и АСАН":

    Пази боже от Бойко и компания и тяхните скрити патерици дпс. Ужасс
  • 64 LOSHIA

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНАТА":

    ДБ са МУТАНТ НА БКП!ДБ МУХЛЯСАЛА И ПЛЕСЕНЯСАЛА ПАРТИЯ!
  • 65 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    В,която партия отидат,партията ще влезе в парламента заради тях!И двамата са много добри икономисти!!!
  • 66 Айде бе

    5 2 Отговор
    Идват,пазете се,идват новите спасители,ей ги е къде са,идват,задават се на хоризонта,всички да се пазят,новите спасители са тук.30 години ни спасяваха и сега идва новото спасение......ххахаххаха,майко мила,майко мила,държава ли е,чудо ли е
  • 67 Васил

    2 0 Отговор
    Ужас и този се взе на сериозно нали бяхте големи бизнесмени а какво стана услади ви се държавната хранилка.
  • 68 Баце

    0 0 Отговор
    Пич, понапълни ли чекмеджето? Мисля, че мислиш за второ и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове