Last news in Fakti

23 Септември, 2021 13:00 6 324 25

Иво Инджов: Три теми табу има в предизборната кампания

  • иво инджов-
  • предизборна кампания-
  • политика-
  • партии

Свободният избор на българина и съдбата на България

Иво Инджов: Три теми табу има в предизборната кампания - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във "Фейсбук" на Иво Инджов

Ето ви поне три теми табу в предизборната кампания, които ми правят впечатление:
- Коровавирусът, ваксините, маските, смъртността. Като медиен изследовател все пак се радвам, че националистът Костадинов в качеството му на кандидат за президент - антиваксър, ше вкара тези теми в оборот и ше принуди субтилните антиваксъри и популисти, милеещи за "свободния избор" на българина, да заемат по-ясни позиции.

- Съдбата на Маришкия басейн. Борбата с климатичните промени налага безпрекословно затваряне на въгледобивното производство и производството на ток от въглища. Ясно е, че това ще бъде голям удар върху поминъка на поне няколко общини, а без евтиното му производсто токът може да добие космическа цена.

Докато бранят правото ни на крайно "мръсен" ток с популистки плам, синдикатите и повечето политици така и не са седнали да договорят зеления преход там. В предизборните изяви темата се повдига много предпазливо.

- Реформа на модела на обществените медии, на СЕМ и на модела на финансирането на медии с публични средства. През юни служебният министър Велислав Минеков организира една много полезна дискусия, но след нея не бяха създадени работни групи.

След това - пълно политическо мълчание, целта на миналогодишните протести пред БНТ очевидно е забравена, а политиците от "отбора" на промяната обикалят ударно тв студиата...
И т.н., и т.н...


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 57 Отговор
    ,, Продължаваме промяната,,е истинска партия на протеста с участието на младите учени хора.Това беше нашата мечта през всички 460 дни протести.

    Коментиран от #6, #25

  • 2 морски

    33 4 Отговор
    В Белгия , Дания и Германия караме въглища от Русия , и да ви кажа ,4е в тези централи е по 4исто от всяка аптека в България !!
  • 3 Духалки

    38 4 Отговор
    Cорoспиите винаги са прогнозируеми. При тях вятърът е винаги от запад. Тази не е изключение.
  • 4 хубавото е че

    33 5 Отговор
    българина се държи наистина умно в ковид пландемията,лощото е че не го съзнава!
  • 5 Тамбукту

    21 11 Отговор
    Това е понеже противоепидемичните мерки на тиквеното правителство през миналата година бяха потресаващо абсурдни, а резултатите от тях - трагични, освен това гербавите калинки начело с Теменужката, вече са договорили затварянето на тецовете възможно най-скоро, а "частните, независими" медии, които се финансират с държавни средства по изборите, са на практика правителствени.

    Коментиран от #21

  • 6 Фикри

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Я и наща бригада кофражисти сички аресваме тия шекер кадъни и г.ей сватби
    .Аслъ па Алито
  • 7 Пич

    41 12 Отговор
    А бе , соросоид прост , с тея замени енергии ще погребете държавата... Ама нали трябва да покажете послушание...току виж , Байдън ви спомене поименно като слугата Кирчо...
  • 8 Пич

    12 0 Отговор
    Зелени енергии исках да кажа , редактора ме цака...
  • 9 бойчо

    15 5 Отговор
    Още един папагал без мисъл повтарящ опорките на мейнстрийма.
  • 10 българка

    8 9 Отговор
    Където и да се пипне, се установява зле свършена, недовършена, замазана работа! Кое по-напред?
    ТРЯБВА НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ПОРАЗИИТЕ НА ГЕРБ!
    Но тава може да стане с редовно правителство и работещ парламент - стъпка по стъпка, в пълна прозрачност!
    Така че внимавай НАРОДЕ за кого гласуваш, ако не искаш още от СЪЩОТО!
  • 11 !!!?

    9 11 Отговор
    И темата за ветото на генералската хунта срещу влизането на Македония към ЕС липсва !!!?
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    27 0 Отговор
    Само три ли ‼️ Сякаш някой отваря дума за МЕРИТОКРАЦИЯТА - тема ТАБУ ‼️ Сякаш някой отваря темата "Докога деца ще раждат деца?" или педофилията тайни е узаконена ‼️ А някой да пита ЗАЩО народът може да избира , но не може да уволнява депутати ‼️ Има и още ....

    Коментиран от #13

  • 13 Майна

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й‼":

    Този откакто се инжектира не мога да го позная...,беше ми приятел, иди не вярвай ,че 5G няма нищо общо с ваксинирането ...

    Коментиран от #14

  • 14 Отровното трио

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Абсолютно, разговаряли сме с него преди. Пич та дрънка. А от както го ваксинираха е друг човек
  • 15 Васил Драгнев

    6 3 Отговор
    Иво, мислих че си за партиите на промяната и срещу статуквото??? А сега звучиш като гербав. Да не си се продал, братле??? Отговори ни на всички тук в коментарите
  • 16 UFO

    14 0 Отговор
    А защо депутатите , които неможем да уволняваме имат право сами да си гласуват заплати и всякакви екстри?? Защо , както ги избираме не им определяме и възнагражденията на основа на това , което са свършили?!
  • 17 Просто е

    3 6 Отговор
    Гласуваш с Не подкрепям никой. Това е единствения начин да протестираш.
  • 18 Всички знаят

    4 3 Отговор
    И четвъртата тема, която трябва да е първа: Смяна на политическата система!
  • 19 М а н а ф оглу

    6 3 Отговор
    Ивчо, първо бате има два звука в езика ви и два символа за тях, "ше" не е ще. Близко са на клавиатурата. Второ въпросът е само един Суверенитет или колония, от там всичко е ясно и решимо.
  • 20 Един друг

    7 3 Отговор
    А АЕЦ-а къде остана? Защо от ЕС ни затвориха 4 блока на АЕЦ Козлодуй? Ако сега 4-те блока работеха - колко щеше да ни цената на ел.енергията? Защо сега ни затварят и Мариците? Май от ЕС не ни мислят доброто! Та какво ни мислят от ЕС?
  • 21 Бамбука

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Тамбукту":

    Защото в момента мерките са адекватни сигурно?!! За това стачкуват ресторантьори и хотелиери. А, и вече мина достатъчно време за да се взимат адекватни мерки. Вече не е "новия" вирус, а е вируса. Фатмаците се държат 5 пъти по-неадекватно от правителството на Бойко, ако беше на власт сегашните случаи да бяха 3 пъти по-малко.
  • 22 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    КАПИТАЛОЛИЗМА НЕ ОЗНАЧАВА ДЕМОКРАЦИЯ !!! ДЕМОКРАЦИЯ ОЗНАЧАВА НАРОДОУПРАВЛЕНИЕ !!!! А КАПИТАЛОДИКТАТУРАТА НА ЦИОНИСТИТЕ ОТ САЩ И ИЗРАЕЛ --- ОЗНАЧАВА : ОБЩЕСТВА НА -ГОСПОДАРИ ; СЛУГИ И РОБИ !!!!! ДА РОБИ СА , ВСИЧКИ МИГРАНТИ В САЩ -БЕЗ ДОКУМЕНТИ , А ЛАТИНИ; НЕГРИ И... СА РОБИ - И СЕКСУАЛНИ ---ГЛАВНО В САЩ- НА ЕВРЕИТЕ -СЕМИТИ !!!!!!
  • 23 Кико

    0 0 Отговор
    Туфлек! Навлек!
  • 24 Въпросът

    3 0 Отговор
    Въпросът е един, основен - ще ни бодат ли насила и наред, сертификати и прочее - както навсякъде, или ще ни оставят на мира?

    Всичко друго е дежурното за последните 30 г. - миналите са лоши, ние сме по-добри, ония са виновни - ама наказани няма да има.
  • 25 не знам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Харесвах ги, дори бих казал, че още са ми симпатични, но не харесвам позицията им за ваксините, притеснява ме зависимостта им от Америка и все си мисля, че ще излязат поредните слугинчета на Запада!