Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 10:00 1 747 36

Разпределянето на бежанците е единственото възможно решение за ЕС

  • европа-
  • бежанци-
  • мигранти

Проблемът има едно-единствено решение: добре премислена общоевропейска политика

Разпределянето на бежанците е единственото възможно решение за ЕС - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Можем да си заровим главата в пясъка, но проблемът си остава. Трафиканти и политици се възползват от страданието на бежанците, а решението е само едно - тяхното разпределяне в държавите членки.

Тежка злоупотреба със страданието на хиляди хора - това се случва в момента на бежанците в източните краища на Европа. Държавният лидер на Беларус Лукашенко очевидно е изкарал курс при турския президент Реджеп Тайип Ердоган. "Прати им през границата няколко бежанци на тези балами от ЕС и здраво ще им разклатиш цялата къща". Това приблизително гласи коравосърдечната формулировка.

Необходим е общ европейски план

Трафикантските банди печелят парите си от човешката неволя. Полското правителство искаше да демонстрира политическа решителност и затова реагира твърдо срещу бежанците, които прииждаха от Беларус. Но когато хората взеха да се вкоченяват пред вратите на Полша, една голяма част от поляците сериозно се замисли. И в страната се надига вълна от готовност да им се помогне.

Сегашните планове на полското правителство за ограда, повече гранични проверки и санкции срещу беларуските авиолинии са просто късогледи. Защото бежанците продължават да напират. Можем да си заровим главата в пясъка, да извърнем поглед, да се обявим против - няма никакво значение. Защото валидни си остават причините, поради които милиони хора напускат родината си: политическо преследване, климатична криза, граждански войни.

Проблемът има едно-единствено решение: добре премислена общоевропейска политика за бежанците.

Квотното разпределение е единственото решение

Това е повтаряно безброй пъти. И всички дават пример с 2015 година. Но мащабите са абсолютно несравними. Независимо от всичко, истинско решение на проблема няма и няма.

Така че остава едно: държавите от ЕС трябва да се договорят за разпределянето на бежанците. А след това всеки бежанец трябва да бъде хванат за ръка и да му се помогне: езиково обучение, професионална квалификация, от Португалия, та чак до Полша. За да могат тези хора най-после да осъзнаят, че са тук. Не само физически.

Казано съвсем простичко: друг път няма.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    72 0 Отговор
    Аз имам план за разпределение: който е имал повече колонии, да приеме повече бежанци. Който е нямал да не приема ;)
  • 2 честен ционист

    16 0 Отговор
    Като набодем Ганчо, ЕС ще каже, само Балканите да ги взимат.
  • 3 СПРЕТЕ БЕЖАНЦИТЕ!

    55 0 Отговор
    Ние в България Не желаем НИКАКВИ бежанци!!
  • 4 Витко

    48 0 Отговор
    Проблемът се решава с минни полета и няколко вишки.

    Коментиран от #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Абдул от Кабул

    45 0 Отговор
    Дойчовците още малко ще ви призоват и булките да си дадете на морния мигрант за отмора.
  • 7 Онзи

    49 0 Отговор
    Няма никакви бежанци.Това са нарушители на границата.
  • 8 хасан

    39 0 Отговор
    Който е в организирането /зап.европа/ на миграцията,той да си ги взима
  • 9 Нигериец

    19 0 Отговор
    ЕС да накара тези държава от които идват мигрантите да направят Публични домове и да си узаконят проституцията и бежанците сами ще спрат наплива към Европа!! Не разбирате ли, в тези държави по - богатите имат по много жени, а по - бедните нямат нищо, а младите мъже им се ибббе до умопомрачение !!

    Коментиран от #13

  • 10 Аре нема нужда

    32 0 Отговор
    Всички тия колониялни примати да си ги прибира Запада.
  • 11 WhiteNoise

    3 0 Отговор
    поляците баш какви са помощници...
  • 12 Плана за скриване на ЕС работи

    24 0 Отговор
    Вкарване на джихадисти от Сорос и ам. НПОта Не ми е ясно защо Брюксел си затваря очите
  • 13 СТАР ЕРГЕН

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нигериец":

    Искаш да кажеш, че идват в ЕС за раззвратна бяла плът - напълно е възможно и аз на тяхно място бих тръгвал към ЕВРОПА!
  • 14 Някой

    32 0 Отговор
    А, не. Аз или моята държава не ги е канила тези навлеци. Да си ги вземат в Германия. Тяхна управляваща ги кани.
  • 15 Тихомир

    27 0 Отговор
    След като хората страдат тука, не е ли по-добре да ходят да си страдат в тяхната държава. По-леко ще понесат страданието.
  • 16 БАЙ Х@Й‼

    33 0 Отговор
    Бежанци по конвенцията са в съседна държава ‼️ Това са си МИГРАНТИ при това ИКОНОМИЧЕСКИ -всички са платили за да ги докарат в искана от тях страна ‼️
  • 17 XYZ

    28 0 Отговор
    САЩ няма ли да се включат като ГЛАВЕН ВИНОВНИК за цялата тази миграция ???
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    16 0 Отговор
    И какво е когато "бежанец" като не ще в България , насила го докарат тук от Германия ‼️
  • 19 толерастията е вредна

    12 0 Отговор
    Решението е недопускане и незабавна депортация стига с тази криворазбрана толерастия! Шматките от DW си противиречат, как така ще ги разпределят без зелени сертификати, ами ако не искат, как ще ги прекарат в дуга държава!? Излиза, че DW са фашисти, които насила, ще ваксинират и пр. "горките" икономически имигранти с една единствена цел някой да им работи и да ги задоволява сексуално?
  • 20 Watchdog

    12 0 Отговор
    Ха-ха "единствено възможното решение..." Очевидно е че началниците арийци вече са го решили... Сега го продават на териториите като "общо" решение... Нали все пак сме "равноправен съюз" ... единствения по рода си... Ей това точно е развил другаря Адолф Хитлер в своите тезиси в книгата си "Моята борба"... Там той пише за "нов европейски ред", под лидерството разбира се на северните нации... арийците. Поробване на славяните защото те не знаели как да се организират и управляват... Били неспособни и имали нужда арийците да ги владеят, а те да бъдат използвани като работна сила и суровина придатък... Това е ЕС... Дефакто расистка организация....
  • 21 pbdan

    10 0 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 22 pbdan

    7 0 Отговор
    Трябва първо да им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал в по-горе. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.
  • 23 pbdan

    11 0 Отговор
    Пуcкaнe caмo нa жeни, дeцa дo14г. и мъжe нaд 60г. Тoвa e прoфилът нa бeжaнцитe, a нe 99% мъжe 20-40г. кaктo e ceгa. Връщaнe нa прeдишнитe aфгaниcтaнcки бeжaнци - нaли тяхнитe пoбeдихa, a тe бягaхa oт прaвитeлcтвoтo. Ceгa трябвa дa върнeм в Aфгaниcтaн вcички избягaли oттaм прeди пoбeдaтa нa тaлибaнитe. Тoгaвa ca бягaли oт прaвитeлcтвoтo, a ceгa тeхнитe пoбeдихa, вoйнaтa cвърши тaкa, чe cтягaйтe куфaритe зa рoдинaтa и cи живeйтe cвoбoднo. Имa cи джaмии, хaлaл, шeриaт, бурки зa жeнитe - вcичкo нeoбхoдимo зa eдин прaвoвeрeн.
  • 24 100pera

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Витко":

    Е, то има и автоматични картечници.
  • 25 Анонимен

    0 4 Отговор
    Историята млафи ми хора се повтаря преди сто години. Кво дойде. Имат думата големците от САЩ. Срещу власт не се рита. Нима българи не са били някои ограбвани преди години, 20 век началито. Ограбвани са, злато, квото ти поискат те, разни ямболски бандити Вълев и. Не искам и името му, 50 на 50.бъдете здрави
  • 26 112

    3 2 Отговор
    Динко с тяхни пари бандюгата ли си купи фирмата. Луд умора няма.
  • 27 Единственото

    10 0 Отговор
    правилно решение е затваряне на границите! Щото сега ЕС е разградена кошара с блеещи ... управляващи!
  • 28 Професор

    11 0 Отговор
    Ето истинската игра на глобал-социалистите -- поощряване на миграцията в Европа от слаборазвити и цивлизационно чужди на християнството страни, с цел ЛИКВИДИРАНЕТО на националните европейски капиталистически държави. При това, се ликвидират също и държавите, от които тези мигранти идват, защото в тях не остава работоспособно население. Затова за нас НЯМА ДРУГ ИЗХОД, освен да ИЗКОРЕНИМ глобал-социализма в Европа! Иначе ви очакват мизерия, инфлация, съсипване на малкия и среден бизнес и гражданска война.
  • 29 Професор

    8 0 Отговор
    Защо това, което ЕС ни натрапва е глобал-социализъм? Ами защо нацизмът, тоест, национал-социализмът, е социализъм? Причината е много проста -- и двете доктрини са поддържани от тлъсти корпоративни спонсори, които получават привилегии от режима, за да ликвидират гръбнака на националния капитализъм -- малкия и среден бизнес. Разликата между нацизма и глобал-социализма е само една -- при първия спонсорите са няколко национални корпорации, при втория те са няколко глобалистки, транснационални корпорации. НО -- и двата режима са СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ. Социализмът се измерва по много прост начин. Това е държавна система, която ЛИКВИДИРА малкия и среден бизнес. Точка. При държавния социализъм, където държавата е единствената корпорация, това го прави самата тя. Справка -- "реалният социализъм" у нас и в СССР. При нацизма и глобал-социализма, това се прави от няколко корпорации, с обилната подкрепа на държавата. Резултатът е важен, и той е СЪЩИЯТ.
  • 30 kris

    7 0 Отговор
    Tези хора пристигат все още без документи , а за интегриране и дума да не става !!! Дошли са в Европа( запад ) само за пари и да ражда минимум 3 деца заради деските надбавки ? За работа въобще не говорим , жените по тeхните разбирания не трябва да работят и след като деца ги вземат детски ясли или градини ???
  • 31 Отговор

    6 0 Отговор
    Не знам защо "Факти " се гордее с това е пуска дебилниъте коментари на тази жълта немска медия?
    Престанете да се подигравате с българите като им пускате дебилните немски дивотии,Ако иксат да вземат всички бежанци в Германия,но да не налагат на другите държави своите либерални идиотски ценности!

    Коментиран от #33

  • 32 долу ЕС

    6 0 Отговор
    нееее, решението е гранична полиция и армията да си свърши работата както я вършиюат в Китай Русия или Австралия. или те застрелват или с дулото де подсещат кръгом по пътеката от която си дофтасъл. ЕС е недоносче във всяко отнишение, достойна циониска колония на гоите
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Gen Gurko

    7 0 Отговор
    Не е жълта медия ДВ, а е вредна, соросоидална, толерастка и отровно зелена. Не знам докога Факти ще нервира читателите си пускайки техните словесни извержения. А ние драги колеги имаме шанс да гласуваме за националистическа партия. Която и да е. Важно е да се степенуват проблемите и да се помни че повечето от тези, които сега мазно ни се предлагат и ни омайват са виновниците. И за енергетиката, и за джендъризма,и за криминалната миграция, и за липсата на всякаква военна сила и въоръжение и.т.н. Те всичко това са го осребеили и искат да продължат да си живуркат и трупат състояния. Не им го позволявайте! Въпроса е принципен и е на живот и смърт. Ще излезем шест милиона всичко, заедно с тези които ги учеха да гласуват за тях и тогава няма да плащат нищо, а ще ползват всичко.Съсипаха ни. Да им отмъстим дори само заради спорта.
  • 35 ХАХА

    4 0 Отговор
    Ненормална работа! Тия хора как изобщо не се запитват дали е вузможно Европа да побере населението на цяла африка и азия. Да му даде подслон, работа и пари. Това са немислещи зомбирани политици, които управляват Европа! И по този начин просто ще я унищожат!
  • 36 КЪРЛЕЖИ

    2 0 Отговор
    НЕКА СИ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ТИЯ КОИТО ГИ КАНЯТ - НИЕ СИ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ЛАЛЕТА И СИ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО НЕПРИЯТНОСТИ С ТЯХ !