28 Октомври, 2021 21:00 10 197 263

Трябва ли Кирил Петков да се оттегли от политиката?

  • кирил петков-
  • канада-
  • политика-
  • двойно гражданство-
  • парламентарни избори-
  • продължаваме промяната-
  • министър-
  • лъжа-
  • корупция

Едно е да си нарушил административни правила, съвсем друго е да си се оплел до шия в корупционни афери

Трябва ли Кирил Петков да се оттегли от политиката? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Даниел Смилов:

Решението на КС по казуса “Кирил Петков” повдига най-вече политически въпроси. Един от тези въпроси е дали Петков не трябва да се оттегли от предизборната кампания, тъй като е заемал поста министър в нарушение на конституцията.

Всъщност смисълът на решението на КС, което излиза в разгара на кампанията, е точно да повдигне този въпрос. Всички останали приказки за “правните последици” за “нищожния министър” са само драматизация по основната тема - евентуалното отстраняване на Петков от политиката.

Красимир Каракачанов пръв излезе с аргумента, че е необходимо да се мери с един и същ аршин за всички. Представете си, каза той, ако аз (тоест, Каракачанов) бях извършил нарушението, какъв вой щеше да се вдигне. Тук той несъмнено е прав, макар че аналогията му е непълна, защото някои хора когато и по какъвто и повод да си тръгнат от политиката, все ще закъснеят.

Ако Петков се оттегли, България ще се окаже в абсурдна ситуация

Ако се извади един и същ аршин на политическата маса и ако в резултат от това Петков се оттегли, България ще попадне в следната абсурдна ситуация: млад и талантлив политик се оттегля заради гръмко оповестено нарушение на конституцията, докато един куп не толкова млади и талантливи политици, чиято корупционна слава се носи по света, си остават в политиката като съвсем конституционни и дори законосъобразни. Може би наистина най-силният ход на Петков би бил да се оттегли - за да лъсне цялото лицемерие на "конституционносъобразната” корупция в политическата ни система.

И наистина: ако Петков трябва да се оттегли заради двойното си гражданство, какво да кажат следните политически лица в България:

- Бойко Борисов: списъкът му с “конституционносъобразни”, но скандални истории е наистина впечатляващ - ще свърши статията, докато го преполовим. Затова ще се ограничим с един-два примера. Докато прокуратурата допуска, че Петков умишлено е скрил информация за двойното си гражданство (и така е извършил престъпление), на нея и през ум не ѝ минава, че Борисов може да е знаел за схемата, по която Васил Божков е ощетил хазната със стотици милиони левове от хазартни такси. Къде ли се е заврял еднаквият аршин в този случай? Този аршин го няма и за Мата Хари: така и не разбрахме коя е тя и как е внесла 1 милион в злато и банкноти в покоите на иначе конституционносъобразния ни бивш премиер;

- ДП: Имаше едно лице ДП, за което излязоха компрометиращи информации в тефтерчето на Златанов - тогава шеф на една от бухалките на властта, предшественица на КПКОНПИ. По случая от прокуратурата най-напред казаха, че ставало дума не за ДП, а за някого, който се нарича 10. Но след като тази камуфлажна версия не хвана дикиш, въпросното тефтерче беше "откраднато” от вещо лице, докато то (лицето) се облекчавало в храстите. Ако от тази истинска история следва нещо, то е, че срещу ДП няма и не може да има доказателства, дори когато в даден момент такива са налични. А за същото лице Конституционният съд постанови, че то си е останало депутат въпреки че за определен момент беше назначено за шеф на ДАНС и дори известна журналистка успя да му вземе интервю в това качество. Но въпреки тази несъвместимост, изразяваща се в принадлежност едновременно и към законодателната, и към изпълнителната власт, ДП си остана напълно конституционносъбразен. Вярно е, че заради тези, а и много други проблеми, Бойко Борисов в един момент заяви, че това лице се е оттеглило не само от политиката, ами направо в Дубай. Но Борисов и много други неща е казвал. Изглежда вече и Вашингтон не вярва на подобни сълзливи разкази, защото наскоро вкара човек с инициали ДП в списъка "Магнитски”;

- Ахмед Доган: Освен горд собственик на електроцентрала, удълбано с държавни пари частно пристанище, студен резерв, частично незаконни сараи и яхтен кей, регистриран като земеделски имот, Ахмед Доган е и прочут хидроинженер, получил милионен хонорар за язовирна дейност. В хонорара даже от ВАС не бе открит конфликт на интереси, защото той бил взет, след като е влязъл в сила законът за конфликт на интереси, но е бил получен по договор, сключен преди влизането на закона в сила. (Ако не разбирате логиката на този аргумент, причината може да не е у вас, а у ВАС.)

Истинската цел на "конституционния хор" срещу Кирил Петков

С две думи: ако се мери с един и същ аршин и Кирил Пеков се оттегли заради “противоконституционността” си като министър, изброените по-горе лица какво трябва да направят? Принципът на пропорционалността би изисквал харакири или поне отъркалване в катран и перушина. Но, слава Богу, все още (и въпреки Конституционния ни съд) сме в Европейския съюз, в който подобни диващини са недопустими. Принципът на пропорционалността в европейски контекст би изисквал само оттегляне на лидерите на ГЕРБ и ДПС, както и доброволното саморазпускане на тези организации. Едно чисто начало изглежда и разумен изход за страната от сегашната политическа каша.

Истинската цел на “конституционния хор” срещу Кирил Петков не е да се прилага някакъв еднакъв аршин за всички. И при най-лежерно и несъсредоточено прилагане този аршин би сложил край на политическите кариери на много бивши народни любимци и ноторни политически фигури. Това, на което тези фигури се надяват, е Кирил Петков да си остане в политиката, а те да могат да казват: ние сме безспорно маскари, но и новите не са стока. Ето, "Демократична България" не спазва закона и иска да се регистрира с електронен подпис, а Кирил Петков излезе направо "противоконституционен”. Това, разбира се, е лицемерие на квадрат. Все пак едно е да си нарушил административни правила (пък било то и конституционно закрепени), друго е да си се оплел в корупционни афери, чиято миризма се носи чак зад Атлантическия океан. И с какъвто и съд да захлупваме смърдящата купчина - било то конституционен, административен или дори с голям меден казан - тази миризма няма да изчезне. Именно тя е големият проблем на България, а не гражданството на този или онзи.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 170 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 recovery

    355 122 Отговор
    Ще има обратен ефект атаката срещу Кирил Петков!Желая му успех!

    Коментиран от #36, #62, #71, #72, #76, #82, #83, #86, #96, #255, #258

  • 2 Писна ми

    113 181 Отговор
    Прокопиевата Пропаганда продължава.

    Коментиран от #60, #188

  • 3 Чекмеджан

    192 40 Отговор
    Даааа...Трябва за да му е добре на Чекмеджан!

    Коментиран от #27, #239

  • 4 Петър

    262 95 Отговор
    Стига глупости,човека се е отказал от канадското гражданство.

    Коментиран от #89, #90, #240

  • 5 Хахаха....хахаааааа

    261 63 Отговор
    Какво оттегляне? Те му вдигнаха рейтинга двойно ! Очаква се дори да са първи от ПП.

    Коментиран от #88, #145

  • 6 русенец

    101 204 Отговор
    Ако е почтен - ще се разкара от политиката. Но имам чувството, че той е резервният проект на този, който стоеше зад Слави Трифонов, който очевидно се провали по много тъп начин.

    Коментиран от #9, #24, #185, #214

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 розово

    54 15 Отговор
    Кирил Петков Пеевски Борисов а може би Данчо ментата? Идват избори всеки и по конституция всеки има право на избор.
  • 9 Петър

    90 27 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Защо да се разкара?

    Коментиран от #28

  • 10 Последния Софиянец

    157 73 Отговор
    2 000 000 българи в чужбина ще гласуват за Кирчо!

    Коментиран от #47, #179, #200

  • 11 Киро

    69 171 Отговор
    Радев със сигурност трябва да се оттегли, страхливец който не смее да каже една дума за херо мустафа, не трябва да е президент.

    Коментиран от #17, #18, #97

  • 12 5577

    52 102 Отговор
    Да се нареди до Сидеров. Да не ми говори за почтеност. Те хората преценят по делата.
  • 13 нашия

    55 95 Отговор
    ДА трябва МОМЕНТАЛНО......ако ли не то МИСЛЕЩИТЕ българи и народа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да му "помогнат" да го направи....

    Коментиран от #19

  • 14 Буда приеми дебата

    135 31 Отговор
    С Асен Василев! Да ти покаже с документи как за една година си откраднал 8 милиарда!!!!! Ако не приемеш значи признаваш обвиненията му! Ти си на ход Буда!!!

    Коментиран от #241

  • 15 не трябва

    149 63 Отговор
    Кирил трябва да остане и да им набие канчетата на всички.
    Много им се ще на ченгетата да елиминират толкова неудобен противник с едно дребнотение, но няма да им се получи.
    Кирил да се чувства като Ернан Кортес , който си е запалил корабите. Няма връщане назад! Но това е добра новина. Мнозинството избиратели усетиха фалша на тази ченгеджийска постановка с гражданството.

    Коментиран от #242

  • 16 Трябва,разбира се!

    99 31 Отговор
    И Боко Тиквата да дойде на бяло магаре.Зажаднях му за свинската физиономия,целокупната България - също!
  • 17 tate

    73 9 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Боцко питай за Херо Мустафа , ОН я цаливаше и гушкаше
  • 18 даскал Кольо

    94 25 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Ще се оттегли когато му дойде времето!Мутрите в пандиза!
  • 19 Петър

    20 13 Отговор

    До коментар #13 от "нашия":

    Защо бе човек,дай довод.

    Коментиран от #25, #30

  • 20 зрител

    61 28 Отговор
    не мисля, че това трябва да е причината за оттегляне. медиите и кукловодите зад тях отново пускат популацията по пързалката. сравнете това, което са направили за десетина години тиквоний първий хипертоник и съдружието му със стореното от петков. нали? не, не го оправдавам. склонен съм да мисля, че го е сторил, без да прецени последствията.
    предполагам, че вече си има едно на ум, а и хората са предупредени - всеки може да направи избора си. това е.
    останалото е от лукаваго.
  • 21 Иво

    95 41 Отговор
    Досега бях за Герб , но след като лидера ни Бойко не отговори нищо за публичния дебат по всички медии и телевизии на който го призова Василев за откраднати от народа и от всички нас 8 милиарда , аз реших да гласувам за Партия "ПП". Поне да върне откраднатите от Борисов милиарди на народа!

    Коментиран от #147

  • 22 ще се оттегли

    53 26 Отговор
    След около 20 години, когато вече ще си е свършол работата. Все пак ще трябва да си напипе и мемоарите на стари години.
    Междувременно ще си поиграе на футбол с тикви.
  • 23 оня с магарето

    72 13 Отговор
    Всички участвали в политиката последните 32годино трябва да се оттеглят в затвора
  • 24 Простотия си сътворил!

    37 61 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Зад ПП стои кръга капитал и Прокопиев! Какво общо има Слави с този кръг от който включиха камара калинки по медиите с лъжи и манипулации срещу Слави, с цел да излъжат по глупавата част от народа, която не гледа факти и не вкарва мисъл!?!

    Коментиран от #34, #35

  • 25 Киро

    20 31 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    Защото е политическа проститутка, първо се дупеше на Русия а сега на Америка.

    Коментиран от #32

  • 26 това е шанса

    86 16 Отговор
    Да му внушат на Кирил, че трябва да се оттегли.
    Щото както му надуха рейтинга с това активно мероприятие, ще стане премиер.
    Мафията си заби чуден автогол в задния двор.
  • 27 ФАКТ Е

    80 21 Отговор

    До коментар #3 от "Чекмеджан":

    Борисов е най-обикновена посредствена мутра.
    Държан на власт от Дълбоката Държава
    на българо-руската мафия!
  • 28 русенец

    41 68 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Защото излъга. Попълнил е документ с невярно съдържание. Явно когато се стреми към нещо не му е проблем да лъже.:)

    Коментиран от #45

  • 29 Пучо Капучо

    42 59 Отговор
    Един път излъга за гражданството си, втори път - че е платил акцията по спасяването на Боян Петров. От друга страна пък, какво да си мисли човек след тези две лъжи, ако Кирчо асъл стъпи във властта - то тогава сигурно корупционните схеми ще са детска играчка за него. Иначе, не се притеснявайте - мразя Тиквата и герберастите повече и от комарджията Симеончо.
  • 30 нашия

    36 40 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    до сега ако не си разбрал, че този е ПОДМЯНАТА имаш още малко време до изборите ....мисли ...интересувай се ...

    Коментиран от #37

  • 31 Европа

    76 33 Отговор
    Успех на Кирил!
  • 32 Петър

    10 19 Отговор

    До коментар #25 от "Киро":

    На коя Америка,те са две,северна и южна?
  • 33 Саде... минавам ама да кажа...

    72 24 Отговор
    ТИКВА....АСЕН ТЕ ОБВИНИ ЗА ОТКРАДНАТИ САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА 8 МИЛИАРДА....ОТ ТЕБЕ И КОПОИТЕ ТИ ЛИЧНО..ВЯРНО ЛИ Е ТИКВАААААА....ПРИЕМИ ДЕБАТ И ОПРОВЕРГАЙ ТОВА ...АКО НЕ ПРИЕМЕШ ВЕДНАГА ВЪРНИ ПАРИТЕ .....НАШИТЕ ПАРИ ТИКВА....ИНАЧЕ ЛА ВИ EБEM MAMИЦАТА ВИ ГЕРБЕРСКА...😈👹💀👽
  • 34 русенец

    49 23 Отговор

    До коментар #24 от "Простотия си сътворил!":

    Нито аз нито ти знаем кой стои зад момчетата, но определено стоят много пари. А когато някой дава някому пари, то след това ще иска и съответните действия.
    ...

    Коментиран от #38, #130

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 00014

    31 44 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    Честито ти ново "юпи"

    Коментиран от #66

  • 37 Петър

    58 28 Отговор

    До коментар #30 от "нашия":

    На мен всички които не са Борисов и ГЕРБ ми се виждат читави.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Успял и почтен

    34 50 Отговор
    бил този клоун.Не се видя в какво е успял,но е "почтен" колкото е почтен крадеца - прави го,щял да повтори същото,а закона бил за другите.
  • 40 Просто е

    53 24 Отговор
    КС действа като политически, а не като юридически орган!
    В случая КС се намесва в изборната борба!
    КС е свърталище на ДС!
    Ако до сега не сте го разбрали, значе нещо ти липсва!
    Фамилия Борис велчеви са потовствени руски диверсатни в България!

    Коментиран от #48

  • 41 късметлия

    51 30 Отговор
    Простите комунистически ченгета се опитаха да уязвят Кирил, но всъщност го направиха най-популярната фигура в политическия ни живот.

    Това е най-вероятния следващ премиер!

    Голям късмет извади това момче.
    Сега остана и Крадайъ да се разкяка по негов адрес, че да спечели и самостоятелно мнозинство.
  • 42 истина е

    57 12 Отговор
    Ако Петков се оттегли ,делян и боко трябва да се обесят на площада ,защото с това е трябвало на ги осъди българският непокупен съд !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 уж майтап

    48 24 Отговор
    Преди 800 години Асен и Петър възстановяват българската държава и дори я правят Велика европейска сила.

    Сега е ред на Асен и Кирил
  • 45 Петър

    50 6 Отговор

    До коментар #28 от "русенец":

    А ти Калина помниш ли я? С фалшива диплома беше и голям шеф.

    Коментиран от #67, #201

  • 46 Ако не

    41 18 Отговор
    друго това решение на КС показва колко е прогнила тая държава.
    Щом и съда тре да чегъртаме...
  • 47 Харвард

    44 24 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Харвард са завършили Зукърбърг, Бил Гейтс, много президенти, премиери, престолонаследници, артисти, носители на Оскари,
    световно известини писатели,
    учени, Нобелови лауреати и др.

    Няма случайни хора, завършили с връзки,
    в Харвард!

    Българката Стефани Станчева е само на 33.
    Но вече е професор в Харвард и съветник на френското правителство.

    Председателят на КС Борис Велчев е посредствен съвецки юрист.
    От шайката на Борисов-Доган-Гешев.
    Представител на фамилия потомствени руски шпиони!

    С бонуса на водачите на листи с гласовете на неотбелязалите преференции,
    в нарушение на чл.6.ал.2. от Конституцията на РБ,
    се осигурява мястото на руските петоколонници в НС!
  • 48 ами да

    45 9 Отговор

    До коментар #40 от "Просто е":

    Тя цялата администрация от чистачката до най-големия началник си действа като придатък на ГЕРБ.
    Голямо метене ще пада....
  • 49 Мърморко

    36 35 Отговор
    Кокорко и Бърборко се появиха като по поръчка от нищото ! Като си " понапазаруват " от държавната каца с мед , вероятно така и ще изчезнат ! Дано да греша !
  • 50 дойчето ми веле

    25 13 Отговор
    А защо аз трябва да отговарям на подобен въпрос , има Кире , има закон , надявам се има все още и морал , това си е негов личен въпрос . Съвсем друго е дали аз бих гласувал за него и партията им , съжалявам но има тайна на вота и тук не мога да споделя с вас.
  • 51 Член на ГЕРБ "Оборище" София

    42 20 Отговор
    Аз напуснах. Не знаех, че другарят Бойко Борисов е крадял толкоз много. След като не
    иска дебат,за да опровергае казаното, значи е
    вярно. Дано,Господ ми прости.

    Коментиран от #56

  • 52 Два клана властват в България!

    20 15 Отговор

    До коментар #35 от "Курд Околянов":

    На Прокопиев и на Доган! Зад Прокопиев стоят интересите на Сащ, зад Доган на Русия! Прокопиев държи контрол над едни медии, Доган на други! Прокопиев контролира дб, пп и ибгни, а Доган има контрол над бсп, герб, дпс и възраждане! Това е в най общи линии, картинката в България! И е смешно като се чепкате за кой ще гласувате! С тези партии, гласувате точно за тези двама олигарха и прокарвате определени интереси! Но те не са на народа и на България! И да не ви харесва, това е простата истина написана накратко в няколко реда!
  • 53 нннн

    20 31 Отговор
    Че защо да се оттегля? Ще си излежи присъдата, която му се полага... Три годинки бързо минават. Млад е, ще излезе запазен и ще продължи с политиката.

    Коментиран от #204

  • 54 Активист на БКП

    42 20 Отговор
    Киро, който не е взел 1 лев от хазната да си отиде,а Тиквунь,който открадна 4 милиарда да остане!!! Бухахахааааааа

    Коментиран от #64

  • 55 Иван

    45 8 Отговор
    Удобно забравяте, че ББ беше осъден два пъти за лъжа докато беше премиер!И какво?!
  • 56 Ти си

    24 5 Отговор

    До коментар #51 от "Член на ГЕРБ "Оборище" София":

    Член на ГЕРБ колкото Радко. И плъховете първи напускат кораба.
  • 57 Харалампи

    18 18 Отговор
    Нека си изкара наказанието по закон, пък после ще видим дали става за политиката или вече има нов сценарий... пионки много.
  • 58 ГЕРБ-ЖЕНИ

    41 13 Отговор
    Аз обичах много батман генералисимус Борисов! Бе в моите сънища. Като малка си мечтаех за лампата на Аладин. Сега си мечтая за шкафчетата на Бойко! Но останах само с мечтите си. А и като чух как крадял по 8 милиарда на година а той не казва нищо и не приема дебата да опровергае това. А аз работя за 880 лева само за ток храна, транспорт, вода дрехи , интернет и телефон...Реших...Искам генералисимус крадец Бойко в затвора веднага!
  • 59 !!!?

    22 29 Отговор
    Петков не трябва да се отегля от политиката, защото няма по-подходящ наследник на Борисов - напълно нормално е един Лъжец, да наследи един Крадец !!!?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 asd

    16 5 Отговор
    Разбира се, че не!
  • 62 АКО КРИТЕРИЯТ

    23 19 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    НА ПРЕЗИДЕНТА Е ДА ИМА ПОВЕЧЕ МИНИСТРИ КАТО КИРИЛ ПЕТКОВ, ТО ЦЕНТРАЛНИЯТ СОФИЙСКИ ЗАТВОР РАЗПОЛАГА С БОГАТ АСОРТИМЕНТ ПОТЕНЦИАЛНИ КАНДИДАТУРИ ЗА „ДОНДУКОВ“ 1.

    Коментиран от #65

  • 63 Юрист

    19 26 Отговор
    Конституционният Съд е ясен и категоричен във връзка със случая „Кирил Петков“.

    Очевидно е, че Петков е извършил престъпление, като е подписал докуменТИ с невярно съдържание, с една единствена цел – да се вкопчи във властта, както е обяснил пред канадските власти.

    Знаел е, че е канадски гражданин от същите подписани документи.
  • 64 нннн

    11 21 Отговор

    До коментар #54 от "Активист на БКП":

    Не си прав! За Тиквун - доживотен, защото няма смъртно. За Кирчо - само три годинки. И после - премиер по заповед на Мустафата.
  • 65 Много силно

    19 18 Отговор

    До коментар #62 от "АКО КРИТЕРИЯТ":

    смущава заявлението на президента Радев – би се радвал България да има повече министри като Кирил Петков. Ако критерият е да има повече министри като Кирил Петков, то Централният софийски затвор разполага с богат асортимент потенциални кандидатури за „Дондуков“ 1.

    Да се надяваме, че в критериите няма да попадне и задължителното притежаване на офшорни фирми.

    Ако търсеното качество е да се извършва престъпление, не знам дали няма да стигнем дотам, да поканим за министър и Майкъл Капустин – този човек също буди респект с безочието си, като ограби стотици хиляди българи и завлече десетки милиони, които до ден днешен не знаем къде са.

    Така, че за българският президент и политиците е много важно да убедят българските граждани, че правовата държава е над всичко и за всички. Останалото са двойни стандарти, които отварят вратата към престъпления, като начална стъпка – тази на Кирил Петков. Отвращението трябва да бъде заместено с възмездие.
  • 66 Хайку

    9 5 Отговор

    До коментар #36 от "00014":

    А на теб, честит вожд, който те потупва доволно по главата...
  • 67 русенец

    16 18 Отговор

    До коментар #45 от "Петър":

    Аз помня и Цола Драгойчева, но сега не говорим за тях. Но след като спомена въпросната калинка, то тогава къде виждаш разликата с момчето, за което говорим? Тя е излъгала с дипломата, тоя с друго, но пък има наглостта да изисква почтеност от хората около него. Като знам кои са му русенските "почтени", то за това момче не бих гласувал никога.

    Коментиран от #74, #191

  • 68 ГОРСКИ

    17 8 Отговор
    Никакво отказване, има един лаф кръгом и пак напред!!!!!!!
  • 69 Друг,разкаял се от ГЕРБ Пловдив

    23 9 Отговор
    И аз напуснах партията,не вярвам повече на
    Нашият лидер Борисов. Един път не се яви на
    дебат, само се крие по села и паланки. Писна ми
    само да ме бъзикат в Столипиново.
  • 70 Перо

    29 11 Отговор
    Първата работа на новото Народно събрание е да обяви ГЕРБ за престъпна,криминална,организирана група,която да се забрани със закон.Това не е политическа партия,а прикритие за държавна престъпност. Новият Премиер да си вземе за съветници професионалисти от ДС,които са били в централни поделения, да направят анализ на мутренския бандитизъм и да вадят за яката от улични,квартални,бандитски водачи, общински престъпници, мутренски получатели на обществени поръчки,криминални министри,банкери,държавни чиновници,членове на бордове, до толупа. Има доказателствен материал с вагони. Накрая да се възстановят лагерите! Без пълно прочистване не може да има демокрация и възход. После идва ред на джендърите! Иначе влачене със затихващи функции на превзетата държава до смърт! Мутрата разбира само от палка,пистолет и бой до превъртане!
  • 71 Българският

    21 25 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    Конституционен съд разобличи резидента Радев като длъжностно лице /най-високопоставено в държавата/, което в крайна сметка е погазило съзнателно Конституцията с назначаването на чужденеца Кирил Петков за министър.

    За самият Петков няма какво да кажа, защото той е класическо юпи, познато вече по нашите балкански ширини. Прекалено добре познато и запомнено явление.

    Другарю Радев, нали щяхме да служим на върховенството на закона! Каква стана тя сега? И какво правим с такъв резидент, парашутиран отвън на върха на държавната власт?

    Престъпления срещу Републиката, Наказателен кодекс.

    Коментиран от #170

  • 72 Кирил Петков

    22 21 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    е бил двоен гражданин и указът на Радев за неговото назначаване е противоконституционен. Гилотината падна!

    Кирил Петков е измамник, защото е подал лъжлива декларация до президента, че е само български гражданин, с цел облага да стане служебен министър на икономиката.

    Какъв е Радев – умишлен нарушител на Основния закон или идиот, оставил се да бъде заблуден и измамен от един професионален лъжец? А можеше Радев и сам да си провери в ГРАО с два клика на служебния лаптоп какъв човек назначава..

    Започват серия от дела в съдилищата срещу решенията, подписани от Петков от засегнати страни и лица.

    Прокуратурата трябва да поиска от ЦИК имунитета му и да му повдигне обвинение по НК за подаване на лъжлива декларация до държавен орган.
  • 73 За каква промяна може да говорим,

    18 16 Отговор
    след като българинът сравнява КИРЧО с хора престъпили закона в близкото минало. Излиза, че щом те са действали противозаконно и на КИРЧО е позволено да действа така.Това не е нищо друго , освен потъпкване на законността и узаконяване на престъпността.И каква е тази аномалия в мисълта на българина, при която рейтингът на един кандидат политик се повишава толкова колкото повече нарушава законите.Това ли е " героизмът" по БЪЛГАРСКИ?

    Коментиран от #79

  • 74 Петър

    16 14 Отговор

    До коментар #67 от "русенец":

    Ама тоя не е лъгал с гражданството,отказал се и толкоз,чисто технически администрцията на Канада го цака.

    Коментиран от #80

  • 75 Мнения

    16 22 Отговор
    Гешева:
    Румен Радев е нарушил Конституцията! Киро Лъжеца е нарушил Конституцията.

    Стела Банкова:

    ДВАМА ПРЕЗИДЕНТИ не са били запознати с казуса „Кирил Петков“:

    Румен Радев и Джо Байдън

    Стоил Рошкев:

    „Решението доказва, че

    Румен Радев е НАРУШИЛ конституцията, назначавайки Кирил Петков за служебен министър, докато последният е бил с двойно гражданство – българско и канадско.“

    Петър Петров:

    ОТ ДНЕС БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО ИМА ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО Е НАРУШИЛ ПРЯКО КОНСТИТУЦИЯТА!

    Ивелин Николов:

    Интересно ми е какво мисли посланикът на САЩ госпожа Херо Мустафа за нарушението на Конституцията от Румен Радев и Кирил Петков. Виждал съм я десетки пъти да коментира загрижено върховенството на закона у нас. Предполагам, че не би проявила двойни стандарти и отново би се намесила безпардонно във вътрешните работи на България, макар и да става въпрос за нейни любимци.
  • 76 Аз мисля,

    13 19 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    че президент, който не е спазил конституцията, вече не може да бъде президент, а камо ли кандидат за втори мандат.

    Може би и за това трябва да се пита КС.

    Самият акт на неспазването на конституцията от страна на президента, означава неговото самоотстраняване от този пост.
  • 77 LIVERPOOL CHAMPION 🏆 21/22 !

    14 12 Отговор
    Всички в"Мърсисайд" гласуваме за г-н Кирил Петков и П П ! Даже Мане и Салах са за тях !
    А Фирминьо ми каза: Бийте ги,братиньо !
  • 78 Срам!

    21 21 Отговор

    До коментар #60 от "Сюн 🌟":

    Този патологичен лъжец и онзи Опуленият крадец идват да ни покажат, че Козяк ни има за по-долни и от индиаците и то в началото, когато са ги купували за шепа мъниста.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Лъга

    15 13 Отговор

    До коментар #74 от "Петър":

    след това! Можеше просто от раз да каже, така и така, не съм получил отговор, но съм подписал декларацията, защото считам, че след като съм подал, съм се отказал! В замяна видяхме обратни твърдения и обвинения по тия дето го питат! Ачик ачик, лъжеше! А човек който лъже, няма как да му се вярва!
  • 81 фбр

    21 11 Отговор
    Много хубав анализ Смилов , ама за голямо съжаление ще остане нерезбран от десетките хиляди чугунени глави от ГЕРБ и ДПС ! За КС да не говорим ! Послушковци на Бойко - Братиньо , Филка и компания ! Зависими ге....... !
  • 82 Срамно е

    16 20 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    когато тези, които се пишат почтени за пример, НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ и КОНСТИТУЦИЯТА!

    ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!

    РАДЕВ е предател и служи на чужди за България интереси!
    ОСТАВКА!

    Коментиран от #85, #129

  • 83 Киро

    19 21 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    Измамата е нагъл до безобразие!!!

    За времето през което незаконно е бил министър не свърши нищо смислено за държавата, за което никой не му е виновен!

    Свърши полезни неща за себе си – назначи съдружниците си, приятелите си и една от любовниците си на високоплатени позиции и оглави партията на мерзавеца Румен Радев!

    Е сега е хубаво поне, че цяла България разбра какви хора се канят да вземат властта и какъв морал и промяна носят със себе си!!!!
  • 84 Гербавите вият на умрело...

    16 12 Отговор
    Кирил ще ги прати пак на село...
    Да копаят с пот на чело....
  • 85 При този резил

    11 16 Отговор

    До коментар #82 от "Срамно е":

    всеки нормален човек би си подал оставката, но не и Румен Радев, ще стои на амбразурата като Матросов и ще се прави на ощипана мома.

    После коментирайте кой за къде и как е хванат .

    При това положение той вече е зависим и не може да бъде президент, кандидат и т.н..
  • 86 зъл пес

    17 14 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    Дoкaтo прoкурaтурaтa дoпуcкa, чe Пeткoв умишлeнo e cкрил инфoрмaция зa двoйнoтo cи грaждaнcтвo (и тaкa e извършил прecтъплeниe), нa нeя и прeз ум нe ѝ минaвa, чe Бoриcoв мoжe дa e знaeл зa cхeмaтa, пo кoятo Вacил Бoжкoв e oщeтил хaзнaтa cъc cтoтици милиoни лeвoвe oт хaзaртни тaкcи.
    Това че Борисов МОЖЕ да е знаел за ......Това може е много важно.НЕДОКАЗАНО МОЖЕ.Докато на Киро лъжата е ДОКАЗАН.Когато КС докаже за Бойко,ще го считаме за виновен.Сега,не.
  • 87 Нане

    1 5 Отговор
    цирк пред избори ме ми дреме това е промяната
  • 88 кьорфишек

    8 14 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха....хахаааааа":

    Не се пренавивайте.Ще останете разочаровани лизачи на чуждоземни дирници.

    Коментиран от #93

  • 89 Марков

    17 19 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Прочетох одата на Кирил с интерес.

    Този човек очевидно не съзнава, че е пестъпил основният закон на държавата, която толково много обича. Това е жалко защото дори сега не се извини. Приема решението и едновременно обвинява.

    Това е абсурд – как така – или приемаш и мълчиш или не приемаш и говориш. Само в кръчма можеш да си дойдеш и да си тръгнеш сам.
    От канадско гражданство се отказваш чрез адмистративан акт за което подаваш декларация и чакаш. Такава е процедурата.
    Нямаш право на мълчаливо съгласие, защото това не е указ 56 и това не е българската администарция.
    Решението на констутиционният съд е достойно, защото спазва буквата на Контитуцията.

    Ако и основният закон изчегъртаме – ще изчегъртаме България. А това не трябва да позволяваме. Народе !!!

    Коментиран от #94, #183

  • 90 Павлова

    17 18 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Двама измамника на власт! Прокуратурата да се намеси и да си получат заслуженото.

    Радев никога повече президент!

    Киро да си ходи в Канада!
  • 91 кьорфишек

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Напиши го пак на 14 ноември,гъзолизецо.
  • 92 КИРИЛ няма да се откаже !

    16 10 Отговор
    А, като премиер ще ги накаже !
    И при бай Ставри прати, даже !
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 зъл пес

    9 16 Отговор

    До коментар #89 от "Марков":

    Не очаквай извинение от такъв гьонсурат и безподобен нахалник.
  • 95 Дони

    17 11 Отговор
    ГРУПА НА ГЕРБ ОТ 6 ЧОВЕКА С ПО НЯКОЛКО НИКНЕЙМА ТРОЛЯТ ТА СЕ КЪСАТ ОТ 2 ДЕНА НАСАМ.ЗА ФАКТИ НЕ ЗНАМ,НО АЗ ГИ РАЗКОНСПИРИРАХ ПО IP . ПРАВЯТ ГО ЗА ДОВОЛНИ ПАРИ. Е КВО ДА КАЖЕМ ЗА ТАКАВА МЕДИЯ .МИСИРКИИИИ
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Иван

    18 26 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Конституционният съд защити честта си на пазител на Върховния закон на държавата – Конституцията!

    Съдиите са изпълнили задълженията си.

    Защо е направил „това назначение“, президента Радев – навярно няма да получим отговор.

    Но вече е известно на всички, че Радев е завършил е школата Максуел в САЩ под патронажа на ЦРУ и е американска агентура.

    Изводът е, че е изпълнил волята на американския си работодател срещу българския интерес като е внедрил чужд поданик в правителството.

    Това се нарича ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

    Коментиран от #173

  • 98 Тука вият няколко гербави чутури

    15 12 Отговор
    Но ПП, ГЕРБ ще прекатури, креатури с потури
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Професор

    12 10 Отговор
    Смилов, ние пък смятаме, че ЛИЧНО ТИ трябва да се оттеглиш от политиката, защото си на бака на Дойче Веле, глашатаят на германската глобал-социалистическа идеология, която представлява модификация на национал-социализма. Затова ти препоръчваме следното. Вместо да се пънеш там, стани един строителен работник и като за начало, купи една стълба и длето, качи се до фасадата на Народното Събрание, изчукай оттам каквото пише, и постави нов надпис: НИКОГА С ГЕРМАНИЯ. Не забравяй да поставиш и точката накрая. Мерси предварително, бон шанс, и ай с-к-т-р!
  • 101 Единият ГЕРБАВ трол го знам !

    17 6 Отговор
    Това е Барни Ръбъл! Другият е Манивел!
    А мозъка е Лъчо! Репликите им подава ПКП-ТО!
  • 102 Иво🇧🇬

    15 21 Отговор
    Мошениците като Киро директно на съд и затвор. Радев с незабавна оставка и съд. Така трябва да постъпят "почтените".
  • 103 Нека гербавите коментират...

    17 10 Отговор
    Така акциите на Кирил се вдигат...
    Те само,това постигат....
  • 104 РЕДЖЕБ

    20 12 Отговор
    НЯМАМ КАПКА КОЛЕБАНИЕ ЩОМ СВИНСКИТЕ МЕДИИ НАДИГАТ ТАКЪВ ВОЙ ЗНАЧИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА К.ПЕТКОВ НА 1000%.
  • 105 Локо Сф1956

    17 5 Отговор
    Преди случая с Петков относно гражданството, има и други подобни случаи на министри с чуждестранни паспорти. Попов с британски в служебно правителство на президента Плевнелиев, както и Лиляна Павлава в екипа на Борисов с руски паспорт издаден от Русиаская федерация от 21.03.2012 г до 21.03.2022 г с 12№3830263. Досега нито един орган съблюдаващ законността по Конституцията не е обърнал внимание. А, сега бесните кучета лаят.Защо .....Чакам отговор от Борисов, Плевнелиев, Прокуратура, Конститационен съд....и от българските граждани...
  • 106 Биби Кинг

    11 16 Отговор
    Харварските двама братя да заменават од де додоха! Малко ли бехме тарекатите че ни натресоха тиа двама сурекатите?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Оттегляне, който иска?

    14 3 Отговор
    Мощениците (всички без изброяване) искат да го няма. Всички със съвест, чест и почтеност НЕ! Тежко ни ако първите успеят
  • 109 По добре да е от Канада...

    18 4 Отговор
    Отколкото Банкянска ливада...
  • 110 сън

    8 10 Отговор
    и всеки ден ще му се напомня невярната декларация. Точка. Фалстарт
  • 111 ИЦО ХАЗАРТА

    18 6 Отговор
    Няма да се дадем на шепа гербави лъжци и крадци. Борбата ще е до края...им.
  • 112 На запад

    9 15 Отговор
    от където идва и за много по-малко са си подавали оставката.
  • 113 Каква мафия е герб ?!

    15 2 Отговор
    Шайка нискочели крадци на готово.
    Де да имаше...олово
  • 114 пусни водата

    11 16 Отговор
    Абе колкото и да се напъва тролската армия на Лъжеца и Кокорчо в тоя въшлив сайт,двамата измамника отидоха в канализацията.
  • 115 Хаах

    7 12 Отговор
    Смилов, стига с тия абсурди.Умен журналист си И ПРЕКАЛЕНО на ниско ниво ти е възпитанието, да не кажем разсъждения на неудачник.Как може да предлагаш вариант НАВАЛНИ.Стига с тая Руска ОБРЕМЕНЕНОСТ.
  • 116 И лъжеца

    7 8 Отговор
    като крадеца вън от политиката. Всичко се измерва с една мерна единица....на Васил Левски Светеца.
  • 117 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    16 10 Отговор
    Над 1 милион и петстотин хиляди гласа от
    чужбина твърдо за Кирил и Асен. И един от мен.

    Коментиран от #148

  • 118 хихихи

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Малко хумор не е излишен в тия тежки времена,софиянецо.
  • 119 Посоката е ясна: ПП ще бъде първа !

    15 5 Отговор
    Затова гроб е бясна, ще има съдба неясна !
  • 120 Отврат

    6 6 Отговор
    Две Партии неистово го желаят това.Едната е ГЕРБ, другата ДБ.
    Смилов, коя от двете ти поръча този материал????
  • 121 Колкото и от гроб да се пънат...

    13 5 Отговор
    На изборите ще са кон 🐎 спънат...
    Пък може и да ги опънат !
  • 122 достойнство

    15 15 Отговор
    РАНО ИЛИ КЪСНО МАСКИТЕ ПАДАТ.В ТОЗИ СЛУЧАЙ С КАНАДСКИЯ ИЗМАМНИК И НЕГОВИЯ МЕНТОР НЕАНДЕРТАЛЕЦА ФИГУРАНТ ДАЖЕ ЗАКЪСНЯХА,ЗАЩОТО В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ ТЕ СА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПО СЪОТВЕТНИЯ ЧЛЕН ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС С РЕШЕНИЕ НА НАЙ-ВИСШИЯ ОРГАН В СЪДЕБНАТА С-МА КЪДЕТО ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ВСИЧКИ ВЛАСТИ.НЕЗНАМ ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ЗАКОНОВА И ДЕМОКРАТИЧНА Б-Я С КАКВА СЪВЕСТ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЕЗИ ХОРА И ПОСЛЕ ЩЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ ЗАЩО ДЪРЖАВАТА Е В ТАКОВА ПОЛОЖЕНИЕ.МЕЖДУДРУГОТО ЦИК ТРЯБВА ЗА ИЗЛЕЗЕ СЪС СТАНОВИЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЧОВЕК КОЙТО ДОКАЗАНО Е НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА/НЕАНДЕРТАЛЕЦА-ФИГУРАНТ/.
  • 123 Ришельо

    13 8 Отговор
    Да не е луд да се оттегли. Настъпи най-гнусната част от българския ДС олигархичен модел. Решението на КС доказа това с решението си в стил Вишински. Ако читателите не знаят кой е този това е един от най-верните слуги на Сталин.
  • 124 Хайде, гербавите по леглата...

    14 8 Отговор
    И да сънувате кошмари,как КИРИЛ яко ви
    тимари !
  • 125 Бриго Бичкията

    18 10 Отговор
    Ако това му е престъплението, аз лично му прощавам и пожелавам успех на П.П. на изборите.
  • 126 Удавника герб за сламка се хваща...

    13 5 Отговор
    Но отзад нещо му се поклаща....
    По добре да не се захваща...
  • 127 Две умни и образовани момчета

    16 8 Отговор
    Срещу шайка гербави бичмета и келемета
    Те са за нас, като комета,дано ги направят на кълбета. От Харвард, университета.
  • 128 Еднокнижниците завиждат!

    14 7 Отговор
    Затова обиждат! Че вече няма да лапат парички,
    а само конски мухички!
  • 129 Бриго Бичкията

    5 2 Отговор

    До коментар #82 от "Срамно е":

    А я кажи кой НЕ служи на чужди интереси?.
  • 130 Следвай фактите

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "русенец":

    И ги навързвай! И ще знаеш достатъчно! В случаят, твърдиш нещо напълно противоположно!
  • 131 Левскар

    15 11 Отговор
    КС е свърталище на ДС и КГБ!
    Борисов е посредствена утра!
    Издигната на власт от руско българската мафия!
    Затова построи с пари на данъкоплатците тръбопровод за руската газ към Сърбия!
    Има ли тук дебили?
  • 132 Вече няма да лапаме наготово...

    15 3 Отговор
    А при бай Ставри на сурово....
    Туй са гербави неволи, много, много ги боли...
  • 133 Чудя се

    11 16 Отговор
    Как Кирил Петков и Румен Радев ще се закълнат ,ако пак ги изберем, да спазват Конституцията на Република България.Няма ли да бъде малко глупаво положението?!
  • 134 АЙ СТИГА БЕ

    17 8 Отговор
    Обосновано мнение предлагам. Не, не трябва да се оттегля Кирил Петков от политиката. Защото той първи си позволи да бръкне в ...ъза на звяра. И точно заради това ще гладувам и гласувам за него
  • 135 Селяк

    10 11 Отговор
    Ейй заредил съм се с пуканки и се наслаждавам на хората джавкащи се настървено един срещу друг, подкрепящи своите идоли които в крайна сметка са един дол дренки - хванали сте се като удавници за сламка, чакащи магически Кирчо и Василев да извадят България от тинята. Уви, какво ви чака всички след изборите ще си скубете косите (онези от вас които все още имат), ще ревете. Ама то пък който и да изберете все ще е същата работа. Всички са едни и същи, парламента трябва да бъде подменен изцяло.
  • 136 Най бедни в Европа !

    15 4 Отговор
    Защото дъската ни хлопа !
    Избрахме си Бибитко, затова сме на плитко !
    Станахме овчарчето КАЛИТКО !
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Гледам и слушам и реших

    15 10 Отговор
    КИРИЛ бих подкрепил,а не гербав рептил
  • 139 Лудница

    9 9 Отговор
    Никой няма да го пусне да се оттегли, външните сили са забъркали новия проект бъркоч и пасмина та се хваща като риби.
  • 140 Клетва

    15 12 Отговор
    "Заклевам се в името на Република България,да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия,да се ръководя от интересите на народа"
    Сега си представете как Кирил Петков произнася тази клетва,ако стане народен представител или министър.Дано тогава се засрами поне малко.
  • 141 Стела Банкова

    18 12 Отговор
    Колкото повече плюят по Кирил Петков,
    той става за борба все по готов. Успех момчето ми. Не се давай на тези гниди.
  • 142 оня с коня

    10 14 Отговор
    За сетен път СЕ НАЛАГА ДА НАЛИВАМ АКЪЛ в Смиловата тиква и да корегирам Тъпоумните му Журналистически Дилеми:НЕ Е ПРОБЛЕМЪТ дали Петков трябва се откаже от Политиката/в Демокр. България Абс. Всеки - от Лумпена до Бизнесмена могат да се занимават с Нея/,а ДАЛИ Петков ще бъде Успешен Политик ОТ ЗАТВОРА!
  • 143 Илиана

    12 16 Отговор
    Вие ще видите бял вълк с тези измамници! Аз не им вярвам. Лъжат непрекъснато.
  • 144 Гледам отстрани...

    15 11 Отговор
    Бият се две страни...
    Залагам на Харвард...
    Смятам, ще победи!
    Че от гроб, само беди!
  • 145 Така е

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха....хахаааааа":

    вечр СА първа политическа сила.
  • 146 И Бибитко е с двойно гражданство !?

    11 5 Отговор
    На Бистрица и Банкя ! Къде е К С ?!
    Да се самосезира ! Или да хване баира !
  • 147 До Иво

    10 12 Отговор

    До коментар #21 от "Иво":

    Верно ли си толкова наивен Иво че Верваш на Асенча Леле ИВО ДАЛИ ТАКА ВЕРВАЩЕ И НА ЧАЛГАРИТЕ
  • 148 До Големият от САЩ

    5 11 Отговор

    До коментар #117 от "И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO":

    Ей Гледайте си вашите работи чужбинци НЕ ЖИВЕЕТЕ В БГ
  • 149 Предпоследния Софиянец

    11 9 Отговор
    Боже доживях да защитавам този продажник Боко Тиквун,направо ще се намразя за това,ама Смилов ти се оля:"Докато прокуратурата допуска, че Петков умишлено е скрил информация за двойното си гражданство (и така е извършил престъпление), на нея и през ум не ѝ минава, че Борисов може да е знаел за схемата, по която Васил Божков е ощетил хазната със стотици милиони левове от хазартни такси. Къде ли се е заврял еднаквият аршин в този случай? ". Това са твой думи нали? А Смилов???
    Докато, допуска -явно и ти като Кирчо не обичаш да четеш НЕ допуска,СИГУРНА Е!!!ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА-СОБСТВЕНОРЪЧНО ПОДПИСАНА ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ ПЕТКОВ,ЧЕ НЕ Е ГРАЖДАНИН НА ДРУГА ДЪРЖАВА! Допуска означава че си изсмукват обвинения от пръстите!А това НЕ Е така!
    Бойко МОЖЕ да е знаел- МОЖЕ ти сериозно ли????? То и ти МОЖЕ да си по умен ама уви!!!!! За да си свърши работата прокуратурата, трябват ДОКАЗАТЕЛСТВА,а не да допуска,да си фантазира с предположения,може,може би и.т.н. Кой от вас неразумни юроди които се срамите да се наречете Българи смята че Гешев не би ОСЪДИЛ който и да е политик в България ЕФЕКТИВНО,за да стане първия национален герой в очите на хората, от новата ни история??????? Чак сте смешни вече!

    Коментиран от #150

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Голям кеф

    11 9 Отговор
    И леви и десни, страх ги тресе от ПП и Кирил Петков!
    А ГЕРБ, ПКП и ББ се скриха в миша дупка!
    Ще отиде ли на дебат ББ с Асен Василев?
  • 152 Прост народ слаба държава

    11 6 Отговор
    Този се отказал от канадско гражданство защо ли да ни каже къде има безплатен обяд че всички българи да ходим безплатно да обядваме.Но всички знаем че безплатни обяди няма
  • 153 Marinov

    11 8 Отговор
    Добри или Лоши Конституционните Разпоредби са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и НЕ Подлежат на каквито и да е Интерпретации а на СТРИКТНО Спазване и ИЗПЪЛНЕНИЕ, а те в случая с Пектов ЯСНО и ТОЧНО РЕГЛАМЕНТИРАТ::
    КОНСТИТУЦИЯ на РБ
    Чл. 110.
    Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.
    Чл. 65.
    (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

    След като Петков при издаване на Заповетта за назначаването му за Министър по Законите на Канада е бил техен Гражданин е ИМАЛ и ЧУЖДО гражданство то има ли НОРМАЛЕН Българин които да Нему е ЯСНО че това назначение е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО и за Какво е този ЖАЛЪК Плач и ВИЕНЕ на Петков и СИЕ???
    То бива бива ГЛЪМОТИ но нека да НЕ правят Обществото на Малоумно и Сляпо!
    Пази БОЖЕ България от Ментори и Ибрикчии!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Предпоследния Софиянец

    8 8 Отговор
    Понеже чета тука постове на възхвала,колко много бил направил за толкова кратко време,пожелания за успех,как конституцията била лоша,как не давала право на УМНИТЕ и УСПЕШНИ Българи зад граница да се реализират в политиката и какви ли не ГЛУПОСТИ,само за да се защити Кирил Петков,защото е погазил конституция и закон,и ще бъде съден за това! Бих искал да ви задам няколко въпроса и моля за аргументирани отговори, предварително Благодаря!!!
    Как решихте,че като живееш и учиш в чужбина си умен и успешен?
    Кое ви дава тази увереност?-към 1-ия въпрос
    Когато някой Българин чувства дълг към родината, трябва ли да спазва конституцията и законите на България?
    Конституцията дава ли възможност за участие в политиката на лица с двойно гражданство?
    В Конституцията има ли записана процедура как може Българин с двойно гражданство да участва в политиката?
    Когато чуете думата ПОЧТЕН,какво разбирате?
    В какво е успешен Кирил Петков?
    Колко точно според вас е умен Кирил Петков,след като допусна това,което му се случва?
    Какво значимо за народа е направил Кирил Петков ,като министър на икономиката?
    Може ли някой да каже ЕДНА заложена реформа от Кирил Петков в сектор икономика,която е полезна и ще работи за интересите на България?
    Как приемате това,че Кирил Петков е излъгал в декларацията си,че е само български гражданин?
    Как приемате,че Кирил Петков назначава директор на ББР ПРЕДИ да е влязал в длъжност като министър на икономиката?
    Как приемате, че Кирил Петков подпис

    Коментиран от #160

  • 157 Предпоследния Софиянец 2

    10 5 Отговор
    подписва меморандум ,БЕЗ да има разрешение от Министерски съвет и обвързва България с плащане от 35 мил.евро?
    Как приемате изказването на Кирил Петков при подписването на меморандума от НЕГОВА страна,че инвеститора е избрал България,защото договарянето е било много бързо, по-малко от година,а меморандума е подписан след може би месец от назначаването му?
    В качеството си на какъв Кирил Петков договаря инвестиция с държавни пари,щом преговорите са по-малко от година?
    От къде Кирил Петков е бил сигурен,че ще е министър на икономиката,за да договаря и то от почти година,като тогава има действащо правителство в което той не участва?
    Защо като е знаел че ще е министър на икономиката ,(явно около година преди да стане)НЕ Е спазил процедура по конституция?
    Каква е била целта му? И ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ЗА ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ИМА НЕОПРОВЕРЖИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА!!!!!!!!!Мога да питам,да питам,а просто трябва да си отговорите на тези въпроси,че и други които ви хрумнат!
    Помислете върху това : Щом при неоспорими доказателства за погазване на конституцията и законите на България от страна на Кирил Петков,този човек казва че е "почтен" и с "чиста съвест"!?!?!? Какво ли би било ако той управлява България,дамокрация или диктатура?Сега не зачита нищо,а тогава?Даже си позволи да принизи народа до амеби,като прати БАЩА СИ да обяснява по тв колко е добър!!!!!!!!!!!!!! Все едно някой е очаквал,че БАЩА ще каже за сина че е лъжец и престъпник!!!!!!Не знам за вас,аз лично съм потресен,отв
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Hoho Boho

    11 3 Отговор
    Въпросът е: кога гражданинът Бойко Борисов ще влезне в затвора.

    Коментиран от #163, #181, #192

  • 160 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #156 от "Предпоследния Софиянец":

    кирето е толков умен, че да излъже че неговите учЕни са изолирали лактобацил от блатно кокиче и го пуснал в сок от морков 😂 Е, това нема как да бъде публикувано в Нейчър и да бъде свалено, та нема и нужда да прави такива дивашки работи.

    Коментиран от #161

  • 161 Госあ

    7 6 Отговор

    До коментар #160 от "Госあ":

    искам да кажа, че е толкова умен, колкото всеки малък измекяр с некво малко бизнесче.
  • 162 Наш Кирчо

    6 4 Отговор
    Става за техник по поддръжка на язовирите !
  • 163 Предпоследния Софиянец

    5 4 Отговор

    До коментар #159 от "Hoho Boho":

    Когато има доказателства!!И на мен ми се иска,ама!!!Нали уж Рашков има,кво го бави! Да го почват,да не е само Гешев,че се оправдават с него! Всички ли пък да ги е страх,от фена на Винету
  • 164 Слави Трифончук

    11 3 Отговор
    Само в България тъп мошеник може да има рейтинг до небесата, защото е готин!

    Само в България престъпникът консолидира по-голяма подкрепа от честния, а лукавият е по-уважаван от искрения!

    Това се доказва повече от 12 години. Сегашното дежавю просто е гарнирано с огромна НАГЛОСТ!!!
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Предпоследния Софиянец

    11 9 Отговор
    Леле Кирчо,не съм очаквал че можеш да паднеш толкова ниско,и то за какво-рейтинг! Погази конституция и закон-добре ще те съдят!!! Ама как не ти беше грях на душата да лъжеш че ти си организирал спасителната акция на Голям Българин какъвто беше Боян Петров (лека му пръст на човека)! Жена му да показва документи че тя се е справила сама,и да обяснява,че точно ТИ нямаш нищо общо! СРАМ КИРЧО,ГОЛЯМ СРАМ,ами чувствата на тази жена,спомена,болката която си причинил! КАК МОЖА!!!Ти лъжата я нямаш за нищо! И точно за това да лъжеш!Вземи си ходи,че това вече минава всякакви граници! А даже има и хора които искат да управляваш! Не мога да повярвам

    Коментиран от #171

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Кирчо

    13 8 Отговор
    Измамата. Повишихме събираемостта на данъци, за един месец - два милиарда. Но не може да ги ползваме , трябва да актуализираме бюджета. Актуализираха бюджета , но пари няма. Хайде заем от половин милиард. Та тия изпечени мошеници от чужбина много приличат на ония дето Мадридския измамник ги докара, млади, красиви, усмихнати и крадливи. Ама много крадливи.
  • 169 мнение

    9 3 Отговор
    Браво на автора на статията. А голямата трагедия на българите е че откровенни крадци и лъжци говорят за конституция. Вместо да са в затвора за много и много години, ходят по студията и ни разясняват конституцията. За крадеца с менискуса няма да си говорим, нито за разбойниците му от ГЕПИ, които 12 г. крадоха и със задниците си, За БСП също няма да говорим дето не са слизали от гърба на бедните българи, а ще споменем Праси. Този мазен и гнусен лъжец, в едно студио обясняваше нещо за конституцията. Този прост лъжец и крадец дето се е клел да я спазва, даде 3 милиарда лева за самолети на хартия, а тръгнал да ни разяснява какъв патриот е и какво пише в конституцията. Попръдваха си заедно с крадците от ГЕПИ 4 г и вземаха тлъсти заплати от гърба на бедните българи, които ограбиха без срам, а сега са конституционалисти. Оглеждам се къде ми е сопата за тези мерзавци.
  • 170 vineyy$

    7 4 Отговор

    До коментар #71 от "Българският":

    На тия дето ти плащат или принуждават да ги пишеш тези постове децата живеят в Ориндж Каунти в Дубай и в Истанбул. Ти си пиши, те си те грабят зверски. Те знаят, че Кирил е по-умен от тях, затова го атакуват бясно. На теб ти хвърлат стотинки и лишават теб и отрочетата ти от бъдеще. Ето това е реалността за всички вас българите. Поробените от шайка разбойници.
  • 171 винету

    3 2 Отговор

    До коментар #166 от "Предпоследния Софиянец":

    Къде, кога го е казала? Линкче нещо.

    Коментиран от #247, #248

  • 172 ттт

    11 4 Отговор
    Издигнатият от ГЕРБ президент Росен Плевнелиев е назначил за служебен министър на околната среда и водите британският гражданин Юлиан Попов (проверете). Мисля, че всякаква политическа дейност на ГЕРБ и на Росен Плевнелиев трябва да бъде забранена.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Гост

    9 4 Отговор
    СЪД И ЗАТВОР
  • 175 Пламен

    7 3 Отговор
    Законите,лоши или добри,трябва да се прилагат еднакво за всички.
  • 176 Българка

    5 3 Отговор
    Отговора е ДА,ДА,ДА.......ДА.
  • 177 ,,Борбата е

    11 4 Отговор
    безмилостно жестока".Борисов,колкото и да драпаш,власт няма да видиш вече.По целия свят има промяна,България няма да е изключение.Стига с тези партии на статуквото!А ти,Борисов си най-наглия политик,който България е имала
  • 178 Щерю

    3 8 Отговор
    Ако сме в нормална държава,трябва.Тъй,като българите обичат да лъжат и да бъдат лъгани,не трябва да се оттегля.Всеки народ си заслужава управлението.Искат лъжец,получават лъжец.
  • 179 Роко

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Надай се бабо Пено. То и на предишните два избора щяхте да громите Тиквоча пък тя ква стана? Партията на Тиквата продължава да е първа политическа сила с ТРИ ПЪТИ повече гласове от всички партии на лумпените взети заедно (включително и тези които не успяха да влязат в парламента). ИТН не е от вас пък и за нея гласуваха в чужбина не защото я харесват или има добра програма а щото се напивали на песните на Плешивеца когато не ти пука за България (те едва ли някога ще се върнат освен ако не са много некадърни като Кире Канадчето) това е добра причина да гласуваш за една партия ( е това има значение при ниска избирателна активност)
  • 180 Кирил Петков нее Крал, това че КС са

    9 5 Отговор
    Все Братиньовци, беше Ясно какво ще решат!! Кирил Петков ще си остане в Политиката, КС е със Много съмнителна репотация!! Последните 10год имаме спомени какво решаваше КС!! Чакаме изборите и решава народа!!! DW, явно К Петров няма да вие Послушковец", защото определено сте настроени отрицателно към него, личи си!!
  • 181 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #159 от "Hoho Boho":

    Никога. Няма за какво да го съдят. Погрижил се е затова. Това е причината в продължение на шест месеца да няма повдигнато обвинение. Евентуално могат да му повдигнат за неплатени данъци за шкафчето но тук не е Америка и едва ли по такова обвинение ще влезе в затвора. Виж след някоя и друга годинка той може да почне да съди този онзи за клевета и ще спечели повечето дела.
  • 182 Ами ...

    6 3 Отговор
    "Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък" Йоан 8:7

    Коментиран от #190

  • 183 Ами ...

    3 2 Отговор

    До коментар #89 от "Марков":

    Виж 182.
  • 184 Темидец

    4 6 Отговор
    Отдавна трябваше и то завинаги.След като няма доблестта да го направи сам и вика баща си да го оправдава,ще се наложи прокуратурата да го отстрани и е крайно време да се самосезира.
  • 185 изрод от ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Преди да ръсиш небивалици,положи усилия да се ограмотиш.
  • 186 Тредстоун

    7 8 Отговор
    Естествено че трябва да се оттегли , самия слоган на кампанията която водят и заявяват продължаваме подмяната "почтеността" е издигната в култ,морално задължен е да бяга колкото може .... , но при положение че ококорения е доказан крадец , а ухиления е доказан лъжец нищо такова не очаквам.Разликата между Борисов и тия двамата е че техните престъпления са доказани а за Борисов само се бърбори по тролски сборове и платени балалайки , нали другари
  • 187 дедо ви

    5 1 Отговор
    види се съд в бг НЯМА....на Милен убиеца е под домашен КАКВО ДА ГОВОРИМ !!!!!!! ....НУЖНО Е РАЗТЪРСВАНЕ И ТО ЯКО
  • 188 куку руку ку

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Писна ми":

    Като гледам минусите, яко са се активирали глобалистките тролове. А мястото на Киро е в пандиза!

    Коментиран от #195

  • 189 ЧОБАН

    9 5 Отговор
    КИРЧО Е ЛЪЖЕЦ И ВИАГИ Е БИЛ ТАКЪВ
    1/ СПРЯХМЕ КРАЖБИТЕ СЪБРАХМЕ ПАРИТЕ И ТЕГЛИХМЕ 500 000 000 КРЕДИТ БРАВО
    2/ ПОМОГАХ С ЛИЧИ ПАРИ ЗА ТЪРСЕНЕ НА АЛПИИСТ АМА ЖЕНА МУ НЕ РАЗБРАЛА
    3/ ЗАВЪРШИХ ХАРВАРД АМА НЕ БАШ
    4/ ОТКАЗАХ СЕ ОТ КАНАДСКА ПЕСИЯ АМА ТАМ НЕ СЪМ ПЛАЩАЛ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ОСИГУРОВКИ И ЩЕ СИ ПРИБЕРА ПАРИТЕ КАТО СТАНА НА 67 /ДО ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ПОМНИ
    5/ НЯМА ДА НАЗАЧАВАМ МОЙ ХОРА ЗА ПО МАЛКО ОТ 8 000 000 ЕВРО ББР /ИЗПЪЛНЕНО
    6/ ПРАТИХА МЕ ЗА МИИСТЪР НА ФИГУРАНТА ДА ГО НАГЛЕЖДАМ ПРЯКО КОНСТИТУЦИЯТА /КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЯКАКВИ БАЛЪЦИ/ИЗПЪЛНЕНО
    7/ СЛАВЧО МНОГО СЕ ОТВОРИ И СТАНА ОПАСЕН ТРЯБВАШЕ ДА ГО ОЗАПТЯ /ИЗПЪЛЕНО
    АМИ ДА ВИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ МЕСИЯ ДОРИ ОПРА ГО ПОДКРЕПЯ АМА НЕ ЗНАЕ ОЩЕ

    Коментиран от #198

  • 190 СОДОМИТ

    1 1 Отговор

    До коментар #182 от "Ами ...":

    КЪДЕ СА КАМЪНИТЕ/ОКО ЗА ОКО ЗЪБ ЗА ЗЪБ/ СТАРИЯ ЗАВЕТ
  • 191 случаен

    7 2 Отговор

    До коментар #67 от "русенец":

    разликата е в това,че че той е декларирал нотариално отказ от гражданството преди да го назначат

    Коментиран от #196

  • 192 СОДОМИТ

    5 1 Отговор

    До коментар #159 от "Hoho Boho":

    НИКОГА ЩОТО НЯМА ЗА КВО /ТОИЙ НЕ Е ОТКРАДНАЛ НИЧИИ ГАЩИЧКИ А СОБСТВЕНИЧКИТЕ СА СИ ГИ ЗАБРАВИЛИ
  • 193 чичо

    7 4 Отговор
    Не е нужно да се оттегля,нужно е да не гласуваме за него.Прекалено е почтенен,толкова много,че прекалено спонтанно стана и министър,ама много спонтанно.После,съвсем искуствено но почтено,го превърнаха и в успешен минестъ!!!Ей така,спонтанно успешен.Виж,ако се беше върнал в България,беше си направил партия,беше спечелил избори и тогава беше станал министър...а да,тогава щеше да е непочтено.Народе...
  • 194 9689

    5 3 Отговор
    Кириле,твърдо-напред.Мафията трепери.
  • 195 чичо

    0 1 Отговор

    До коментар #188 от "куку руку ку":

    Много си прав.Неговите минуси казват всичко,но те едва ли го разбират.
  • 196 Копейкин

    4 6 Отговор

    До коментар #191 от "случаен":

    Това да не си канадски гражданин или да си такъв не зависи от него , това че той е заявил намерение за отказ не го прави автоматично без гражданство. Канадското му гражданство е преустановено на 20 август , до тогава е бил и канадец и българин , демек е излъгал, така че основателно можем да го наричаме лъжец който не зачита конституцията на България , а и прецидента е също толкова виновен за лъжата , ... , а той ходи да лобира пред съда да не го закачат момчето , какво толкова , айде айде ....
  • 197 КочинатаБГ

    4 6 Отговор
    Преди да се оттегли от почитикта,на Хитреца трябва да му се завърти едно скромно наказателно делце за подадената от него декларация с невярно съдържание,иначе си оставаме бананова държавица.
    Нищо лично, но и на челото му личеше,че е западен възпитаник.
    Навремето един набеден за цар комарджия дойде на власт и докара цяла сурия западни възпитаници,които да ни оправят и така ни оправиха,че още ни държи влага.
  • 198 Що се отнася

    4 0 Отговор

    До коментар #189 от "ЧОБАН":

    за спасяването на алпиниста, той не казва, че е платил, а е координирал спасители от различни страни да се задействат, и те са помогнали. Ама много изопачаване на фактите.

    Коментиран от #252

  • 199 Toxic

    9 1 Отговор
    Симеон Сакскобургготски ни беше министър председател цели четири години с американско гражданство, каквото има и до днес. Това въобще не му попречи да си прибере имотите, нито пък беше пречка за прокуратура и конституционен съд!
  • 200 И ние

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    българите от България ще гласуваме за него. А КС просто си изпълни политическата поръчка, Братиньо си напълни чекмеджето.
  • 201 Ами и Каскетът

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Петър":

    е с диплома за милиционер, няма юридическо образование, но КС обича бухалките.
  • 202 Лелки за Кирчо

    4 2 Отговор
    Вярно е че Кирчо послъгва, но това са благородни лъжи за милото на Отечеството и са изречени с усмивка, така че ще гласуваме за Кирчо.
  • 203 ГЕРБ Пълни олигофрени

    5 1 Отговор
    Не можем да мислим,пък мислим!
    Ма нищо не излиза,а само ни...влиза!
  • 204 Каква присъда бе

    9 3 Отговор

    До коментар #53 от "нннн":

    тъпанар, той не е престъпник. Престъпници са съдиите от КС, които се базират на акт на чужда държава, а замитат нашето законодателство.Това е политическо решение, тъй като преди това е нарушена от Симеончо Цар, той не е имал дори бг гражданство, Симеон Дянков, Кристалина Георгиева и т.н.
  • 205 МАЙТАП

    9 1 Отговор
    МУТРАТА ОТ СИК ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН КРАДЕЦ И АБСОЛЮТЕН РЕКЕТЬОР И ИЗМАМНИК И ЩАЙКАТА МУ ГРОБ ВСЕ ОЩЕ МЪРДАТ ! МИСЛИ БЪЛГАРИНО И ГЛАСУВАЙТЕ !
  • 206 ГЕРБ Тутманици и Гевреци

    6 2 Отговор
    Каквото и да кажем, НЯМА да намажем
    А сами ще се накажем Плюем по КИРИЛ,
    Но вятърът е насрещен и целите сме в пръски
    Щот сме тъпи гъски
  • 207 Механик

    5 7 Отговор
    Да, трябва ! И не само да се оттегли, а и да понесе наказателна отговорност.
    Но като гледам какви тролове са налазили тука, за да го защитават, си представям какви големи сили стоят зад Киро-Шмекера и разбирам , мнението на хората едва ли има значение.
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Продължаваме ПРОМЯНАТА София

    5 3 Отговор
    Вече сме ПЪРВА политическа сила !
    И да знаят, какво ги чака ГЕРБ! Майко мила !
    Ще си казват: Що си ме родила !
  • 210 За протокола

    10 4 Отговор
    В Щатите едно от най-големите престъпления е да се лъже. Официално, под клетва или в декларации. Моралният облик на кандидатите за сенатори или Президент са много по-важни от това, кое училище са завършили. Ние обаче сме по-умни от тях, по-морални, с по-голям опит и ги разбираме повече тези неща.
    У нас сульо, пульо и вся остальная сволочь с голи задници са застанали на амбразурата да защитават политическия шмекер.
  • 211 Alex

    8 6 Отговор
    С тази статия какво искате да кажете?!Че Кирчо спокойно може да си развява байряка,докато разни съди си произнасят мнението,решението и т.н."На съда е ясно-да влезе убитият".Стига,престанете с издигането на многострадалното мошениче,незнайно от къде се пръкнало и дошло в България да ни показва как се правят далавери.И си мълчите за най-новата му далавера-завод за производство на морално остарели електромобили.Защо и за това се мълчи???И на всичкото отгоре телевизията ще кани? баща му да го защитава с някакви мъгляви обяснения?!Що за държава сме?
  • 212 Чуторан

    6 2 Отговор
    На Боко тъпото ще му се стъжни. Киро е първа партия на изборите, а Буци заминава при бай Ставри. От кога го чака.
  • 213 Кирчо им бръкна в дъто !

    5 4 Отговор
    Затова квичат и крякат,но скоро
    в краката ни ще клякат !!!
  • 214 рада дълбоката

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Ами ако се разкара от политиката нали пак ще трябва да подава документи за канадско гражданство !Недейте така ще го направите за смях пред канадците - днес искам , утре не искам !
  • 215 ГЕРБ язовири и магистрали

    5 1 Отговор
    Оттам най много сме крали
    Но КИРЧО,не е крадец ! А, канадец ! Ядец !
  • 216 ВЪЗРАЖДАНЕ

    1 4 Отговор
    кирчо сменя тиквата разлика няма
  • 217 NeXu s

    4 7 Отговор
    С една подробност за драгия списвач: за Борисов нищо не бе доказано, колкото и да се пънеха мунчовците.
  • 218 ГЕРБ село Банкя

    7 2 Отговор
    Аз не съм канадец,разтривах ушите на един от
    Правец!
  • 219 ПП Paris, France

    3 1 Отговор
    Ние от Сорбоната подкрепяме Харвард.
    Млади,учени момчета. Не са чели само Винету!
    Ту,ту,ту, ту,ту.....
  • 220 Свети Архангел Михаил

    2 2 Отговор
    Кирил ми е най мил.Който го хули, че е от Канада, ще гори в ада.
  • 221 Допълнение

    3 1 Отговор
    А Марин Райков , който беше служебен премиер имаше американско гражданство , без да се е отказал от него. Къде беше тогава КС?
  • 222 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    4 2 Отговор
    НИКОГА
    МАЧКАЙ КИРО.
    НИЕ СМЕ С ТЕБ.
    СПРЯ ИМ КРАНЧЕТАТА И СЕГА ТЕ МРАЗЯТ.
  • 223 първо място

    4 6 Отговор
    Стига сте писали глупости.хората вече забравиха за това гражданство, на никой ну ме пука от тези глупости.Хората твърдо ще гласуват за ПП, вярват им.Няма друга надежда за победа над дебелите.

    Коментиран от #226

  • 224 Последни напъни от чекмеджето

    5 2 Отговор
    Плюем по Кирил и Асен !
    Но няма да видим бял ден !
    БИБИТКО им се дърви,но ПП
    ще са първи !
  • 225 Конституционният съд

    4 4 Отговор
    Ме амбицира и твърдо реших
    Гласувам за Продължаваме промяната и
    конкретно за господата Петков и Василев.
    Трябва да разбишкат яко статуквото, каквото и да им струва.
  • 226 хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #223 от "първо място":

    На никой не му пука .ПП ще имат 39 процента от всички гласове

    Коментиран от #256

  • 227 Поздрави от Liverpool, England

    4 1 Отговор
    Гербавите трябва да се мачкат, както го прави
    ЛИВЪРПУЛ във висшата лига и в Европа.
    Тук залагаме на Кирил и Асен,да ги мачкат всеки ден.
  • 228 ИЦО ХАЗАРТА

    3 1 Отговор
    ГЕРБ са вече бита карта
  • 229 ежко

    3 4 Отговор
    Честността е като девствеността!Не може да си малко честен!Или си или не си.А като имаш претенции ,че си.....
  • 230 ГЕРБ От глупав по глупав

    4 2 Отговор
    Ний,не сме канадци...
    Само...тунеядци....
  • 231 Хванали са за Канада !?

    2 0 Отговор
    Но ще хванат ... с брада !
    И ще пият една студена лимонада !
  • 232 ДАШО

    0 0 Отговор
    А така
  • 233 ГЕРБ Столипиново

    2 1 Отговор
    При нас нищо ново
    Чакаме си Буци,да напълниме каруци
    Нали сме си хайдуци
  • 234 Абе друго си е

    4 4 Отговор
    Да имаш заведено предварително производство,да имаш съдебен процес за рекет, изнудване,и каквото се сетиш,но да имаш право,да се кандидатираш за депутат.И като влезеш в НС, твоят глас в решаващмомент, съдбините на милиони,да преобърне наопаки всичко.А нищо чудно и министър да станеш.Това е Конституционно.ОПГ са превзели всичко- на всички нива,във всички институции.Разполагат с чудовишни суми,с който могат спокойно,да си осигурят премахване на " неудобните".А такива се явяват Възраждане,ИТН и Манолова.Кирчо за няколко месеца им разби и извади на бял свят схеми за милиарди.Манолова ги вкара в стрес със комисиите,който разровиха тинята.Сега беснеят и търсят всякакъв повод да ги елиминират.Успеят ли,натам " договарянето" е лесно.Ще си играят на власт и опозиция цял мандат.А скришом ще си споделят баницата.Има за всички.И в най незначителната комисия към НС,с един подпис можеш да дадеш зелена светлина за милиони разходи.Или обратно.Ако 5 министри от сл.кабинет останат- Петков,Василев,Комитова,Рашков и Я.Стоилов ще ги накарат да ги тресе Нилска треска.
  • 235 Деса поетеса

    4 4 Отговор
    С Кирчо и Асен!
    Живота за герб,няма да е лесен!
    Нито песен! При бай Ставри ще
    хванат плесен! Избора е чудесен!

    Коментиран от #238

  • 236 По пътя, няма да е лесно...

    2 1 Отговор
    Но гербавите трябва да са на тесно....
    Всички, сгазили лука на боклука...
    Затова Наслука! С герб дотука!
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Козячок

    4 3 Отговор
    Кирчо ли е новия месия. Дето никой не го знаеше. Долетя от Канада и ще става премиерин. Ок, не щем Тиквата и аз не го искам. ГЕРБ са примитивна феодална партия и нямат място в политиката. А тоя още на старта тръгна с лъжа и то не безобидна.
    После като стане премиер, не само сертификата, ами и прайда ще стане задължителен. Май не следите какви ги върши изтрещялата либерастия на запад. Тоя е тяхно мекере и ще прокарва техните изродщини. Тия от Йес Бългерия са същите козяшки подлоги. НПО грантаджийска паплач. Трябват ни закони като в САЩ, Русия и Унгария за контрол над цялата НПО дейност, дето става държава в държавата.
  • 244 Хуморист

    6 2 Отговор
    Логиката на автора ми харесва!:) Така, или иначе ни управляват мошенници, що да не пуснем още един?!:) Майтап!:)
  • 245 стоян

    5 2 Отговор
    В защита на дребния мошеник и примитив Киро
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Предпоследния Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #171 от "винету":

    Напиши в нета Боян Петров,надявам се че ще се ориентираш
  • 249 Предпоследния Софиянец

    0 0 Отговор
    че нещо два пъти ме трият,мо..де....рат...ори....те
  • 250 ddd

    3 1 Отговор
    Той откакто влезе в бг политиката всяко действие му е с измами какво ще променя то и дипломата му е такава че какво остава друго
  • 251 Turchin

    4 3 Отговор
    Твърдо ДА, обезателно,защото потъпка Конституцията и излъга цял народ.Или трябва да приемем,че един българин обезателно трябва да лъже добре... Тогава отменете Конституцията и всички закони...
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Цуца

    2 3 Отговор
    Колко много злоба, колко много помия се изсипа върху младите и кадърни хора, които най после се осмелиха да освтлят мракобесието за 30 и кусур години от всякакви ”патриоти”. Заграбили цялата власт всякакви неграмотници ни ”оправяха” .
    Ееее, дълбоко окопалите се във всички нива на властта ще обиждат,плюят и храчат, ноооооо всичко ще се върне върху крадливите им глави!!!!
  • 255 Робия голяма е

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    в тази страна.
    И кой го атакува? Конституцията ли? Навярно му е устроила заговор, за да го дискредитира? Аман от робски душици, които са готови да оплюят всичко, което се изпречи на пътя на поредният им вожд.
  • 256 Ти пък 39%

    0 0 Отговор

    До коментар #226 от "хаха":

    Най-малко 1139% ще получите, ама в страната на съновиденията.
  • 257 Предпоследния Софиянец

    1 1 Отговор
    Кирчо я смени посрещачите,че в 5- ти град те посрещат едни и същи хора😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 258 Предпоследния Софиянец

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "recovery":

    Абсолютно си прав ще има Обратен Ефект! След като бъде СЪДЕН КИРИЛ ПЕТКОВ по целия НК! НИКОГА ПОЛИТИК НЯМА ДА СИ ПОЗВОЛИ,ДА НАПРАВИ ТОВА,И ЩЕ ЧЕТЪТ И ЗАПЕТАЯТА В КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА!!!!!!
  • 259 За протокола

    2 1 Отговор
    Стига лицемерие!
    Да, Кирчо трябваше да се оттегли от предизборната борба. Също така и Радев. Защото не го уволни след като стана ясно, че е заел поста министър в нарушение на Конституцията и НЕ ЖЕЛАЕ сам да се оттегли. Нещо повече, Кирчо не показа по никакъв начин, че съжалява и дори не се извини. Това е личният пример и демонстрацията на морал, който той не показа.
    Нагличко нали.
    И сега той е носител на новия морал и ще го налага в България. Верно ли?
    Точно това е абсурдното. И как може да се каже, че само защото някой бил млад и талантлив, трябвало да му се опрощават нарушения на законите и всякакви лъжи. Ами да си плати, да се поправи и да заповяда пак.. В закона никъде не пише, че не важи за "млади и талантливи". Като е толкова кадърен, да го вземат като съветник, експерт и т.н. докато си изкара катарзиса.
    А другото е ясно.
  • 260 Стара чанта

    1 1 Отговор
    Отдавна трябваше Нахиления да се извини и да се оттегли ! Ама арогантността зад изкуствената му усмивка няма граници ! Та ще си го търпим - него, Въртиочкото, човека зад тях и цялата им глутница !
  • 261 1111

    0 1 Отговор
    Престанете с вашата злоба. Откровен е Кирил Петков. Семейство, деца има и ми стана тъжно за някои неща. Както казваха старите хора, едно дете един дерт, много деца много дертове. Не му е лесно...
  • 262 Перо

    1 0 Отговор
    Защо няма никакви кадрови изисквания за премиери, министри и депутати, поне, колкото за общински полицай! Кой е проверявал например дипломите за висше образование на “харвардите”? Управляват ни случайници!
  • 263 Симо

    0 0 Отговор
    Интересно по какво Автора на писанието погоре е разбрал че Кирил Петков е "талантлив политик" .Кирчо всъщност е талантлив мошенник, който в друга страна моментално би бил вкаран в затвора за доста дълъг срок. Петков е извършил престъпление срещу конституцията заемайки вид пост в страната с чуждо или двойно о гражданство.Тов е все едно гражданин на Турция да заеме поста премиер министър.При това по времето на неговото управление страната буквално се срина.Това ли му е таланта?