Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 20:55 7 064 81

Да запази конфликта със Запада – най-важната задача на Путин

  • крим-
  • русия-
  • война-
  • конфликт-
  • владимир путин-
  • путин-
  • украйна-
  • нато-
  • черно море-
  • ссср-
  • студена война

Кремъл няма да прекрати конфронтацията си със Запада, защото не вижда причина да го прави

Да запази конфликта със Запада – най-важната задача на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните седем години, след като започна войната с Украйна, Владимир Путин винаги звучи войнствено и раздразнено, когато говори за Съединените щати, за Европейския съюз – и, разбира се, за Украйна. Президентът на една ядрена държава, която е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, и срещу която едва ли някой би осъществил военно нападение, нареди на своя външен министър да изиска от Запада „дългосрочни гаранции за обезпечаване на сигурността и безопасността" на Русия. По думите на Путин, Русия не може да продължи да живее с вечната тревога, че „там може да се случи нещо". Под „там" той има предвид Средна Европа и Украйна.

Путин като Сталин?

На Путин видимо му личи увлечението по външната и отбранителната политика на Сталин от края на 30-те и началото на 40-те години на миналия век. Той все по-често звучи именно като Сталин, който поставя на Хелзинки ултиматум, малко преди СССР да нападне Финландия през 1939 година, или пък диктува на румънския крал своята воля преди анексията на Бесарабия през 1940-те. Мен лично ме поразиха следните думи на Путин: „…необходимо е това състояние (на напрегнатост – бел. ред) да продължи при тях (НАТО – бел. ред.) колкото е възможно по-дълго, тъй че и на ум да не им идва да организират по нашите западни граници някакъв ненужен за нас конфликт…" Излиза, че Лукашенко прекарва до границата хиляди мигранти от Близкия изток, но всъщност виновни са Полша и Литва. Крим беше анексиран от Русия, но агресор са страните от Северноатлантическия договор, които не признават анексията.

С други думи, в момента Кремъл обявява за ключов елемент от своята външна политика не просто идейно-политическото противопоставяне с колективния „Запад", а активното поддържане на конфликта с него. На гарнизона „Крепост Русия" е заповядано да се подготвя за нова фаза от хибридната война, която всъщност се оказва смисъл на съществуването на путинския режим, независимо колко време му е отредила историята. Дори пандемията от Ковид-19 не принуди режима на Путин да обърне повече внимание на ставащото вътре в страната. На пръв поглед за Путин има много по-просто решение: да отдели много пари от непрестанно растящите газови и петролни приходи за модернизиране на здравеопазването поне в 10-15 милионни градове и да си гарантира триумфално „преизбиране" през 2024 година. Но не: той залага на продължаването на новата Студена война.

Какви гаранции иска Кремъл от Запада?

Какви форми може да приеме тя? С подкрепата на Москва Лукашенко изкуствено създаде миграционна криза по границите с Полша и с Литва, която ще убеди руското ръководство, че подобни акции си струва да бъдат провеждани и в бъдеще. Освен това за Путин тя дава повод да поиска от Лукашенко съгласие за разполагане на руски войски в Беларус. И аз съм сигурен, че „експериментите" по границите на НАТО и на ЕС ще продължат. След мигрантите в полските гори могат да се появят „заблудили се членове на клуба по спортно ориентиране", нарамили оръжие от държавните военни арсенали.

Трето и най-важно: Кремъл очевидно се готви или за „доброволно присъединяване", или за „необходимо взимане под защита" на така наречените „ДНР" и „ЛНР" в Донбас. Решението още не е взето, но да се намери съответният повод никак няма да бъде трудно. В Русия не се наблюдава някакво сериозно подобряване на икономическата ситуация, така че за поредното удължаване на президентските мандати е нужен някакъв пропаганден трик. А какъв по-добър от едно триумфално „спасяване на руснаците в Донбас"?

Сега Сергей Лавров ще се опита да изпълни заповедта на Путин и да получи от Запада „сериозни и дългосрочни гаранции за сигурност". Ако съдим по онова, което се говори в МВнР, става дума за няколко позиции: прекратяване на разполагането на американски системи за противоракетна отбрана в Полша и в Румъния, спиране на ученията на натовския флот близо до бреговете на Крим в Черно море, а също така официално оттегляне на обявеното през 2008 година съгласие за приемането на Украйна и Грузия в НАТО.

Нова Студена война

И тук възниква основният въпрос: Путин е достатъчно опитен политик, за да си дава сметка, че тези искания няма да бъдат изпълнени. Просто той може би все пак се надява, че Западът ще отстъпи поне по някой пункт. Или пък се опасява, че каквото и да било разведряване на отношенията със същия този Запад може да доведе до загуба на контрол над ситуацията вътре в Русия. Нека не забравяме, че възгледите на Путин и на неговото близко обкръжение в редица отношения са формирани от преживяното през последните години на Съветския съюз. Този опит може да бъде обобщен така: „Горбачов вярваше, че ако престане да се кара със Запада, ще спаси СССР от вече непосилната надпревара във въоръжаването. В резултат от това Западът се възползва и съсипа великата ни страна." Те се опасяват, че могат да загубят не просто властта си, но и произтичащия от нея контрол над икономиката, който превърна руската върхушка в клуб от мултимилиардери.

Лично Путин и старите пушки от тайните служби около него може и наистина да си мислят, че защитават някакъв уникален „руски цивилизационен код" и създават нова руска идентичност. Но хиляди циници около тях гледат единствено да не изгубят натрупаното имане, ако настъпи някакво ново разведряване. Тях ги тормозят и страховете от папките с компромати, които могат внезапно да се окажат на най-важното писалище в Кремъл, ако Путин дори за миг се усъмни в тяхната лоялност. И докато тези страхове съществуват, те просто няма да отстъпят нито крачка назад от фронта на новата Студена война. За Запада има два изхода: или да остави режима на Путин на мира и да чака, докато той слезе от сцената по някакви вътрешни причини, или пък да приеме предизвикателството и да се опита да спечели инициирания от Путин мач-реванш.

Автор: Константин Егерт


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    154 13 Отговор
    Ротшилдите пак не са си пили хапчетата, само Путин сънуват. Вероятно е под леглото им.
  • 2 Да бе

    157 12 Отговор
    Путин ви бил виновен, я напишете базите на краварите по света колко са, и колко са на руснаците. Ударихте комунизма в земята, по пропаганда и агитация
  • 3 Москва

    21 119 Отговор
    Това е единственият начин диктаторите да останат на власт.

    Коментиран от #22

  • 4 С немско зеле

    79 9 Отговор
    щом се храниш - с куха тиква ще останиш ...
  • 5 Кажете на западните кукловоди

    87 11 Отговор
    Следващият Крим ще е Ню Йорк, който ще гласува за минаване към Руската федерация под опеката на вежливи хора.
  • 6 Путин

    24 77 Отговор
    Румен Радев е подлога
  • 7 Котис

    141 8 Отговор
    DW да обясни има ли руски войски някъде в Сев. Америка и има ли щатски войски близо до Русия и кой е агресора в такъв случай.

    Коментиран от #9

  • 8 ХАХАХАХАХАХ

    118 9 Отговор
    поредните неолиберастки простотии!
    Всъщност Кремъл има време да чака, а неолиберастията затъва с всеки изминал ден и няма никакво време. ВРЕМЕТО НА СВРЪХКОНСУМАЦИЯТА ЗА ЗАПАДА ПРИКЛЮЧИ!!!
    За нас то приключи 90-та.
    Путин си седи и гледа сеир.
  • 9 Бъдеще

    66 8 Отговор

    До коментар #7 от "Котис":

    Кока колара в САЩ през 2050 година, ще струва 2 рубли. Хахаха
  • 10 все не разбрал

    35 7 Отговор
    Студената война е най-добрия и изпитан начин да се запази мира
  • 11 ХАХАХАХА

    56 7 Отговор
    Руската икономика е недофинансирана с 60%, докато неолиберастките икономики са финансирати с 60-80 над допустимата стойност и няма растеж, което води до тежък колапс и хипер инфлация на долара и еврото, които се печатат с тирове на денонощие. Бензинът в САЩ е поскъпнал двойно и то още преди 2-3 месеца.
  • 12 Смешници

    102 3 Отговор
    Ами той Путин е на границата на САЩ и дрънка оръжие.Тия от Дойче веле дебили ли са или въобще в кратуната им няма никой.
  • 13 Стефан Петров

    93 3 Отговор
    Хайде да продължим заглавието. Най-важната задача на болния е да остане болен, а на гладния да остане гладен. Видимо най-главната задача на ДВ е да си останат прости.
  • 14 Соцагент007

    12 76 Отговор
    Путин смята,че Запада няма да рискува конфронтация с Русия,заради страни като Украйна и Грузия,които граничат с РФ и така или иначе исторически са свързани с мужиците.Смята,че примерно САЩ,ще приемат възстановяване на зоните на влияние от времето на Студената Война.Не е познал.Света е друг,Русия не е СССР и големият противник на САЩ в момента е Китай.Американците гледат на Русия,като на китайски пекинез,който джавка и ръмжи,като се опитва да ги отклони от основната им задача.Неслучайно руски политици толкова често повтарят за "съюза" си с Китай.Китайците от своя страна гледат на руснаците с пренебрежение и рано или късно,руснаците ще усетят на собствен гръб китайскато "великодушие".

    Коментиран от #25, #62

  • 15 Едва ли

    77 5 Отговор
    ...като гледам май запада му е най-важна задача да запази конфликта с Русия...само май така може да оцелее...
  • 16 Путин

    59 5 Отговор
    Очевидно се меси във вътрешните работи на САЩ в Украйна и Крим.
  • 17 Stako

    18 3 Отговор
    Вие недоучили подлоги плъзгащи се по фекалиииии?
  • 18 История

    9 57 Отговор
    Историята показва, че всеки диктатор крепи властта си на създаване на изкуствени врагове и опасности. За тази цел предизвиква кризи, като естествено обявяват другите за виновни. Путин крепи властта си и на създадените от него олигарси и вече поостарелите КГБ-исти. Историята показва, че всеки диктатор рано или късно свършва зле, т.е. изход няма.

    Коментиран от #41

  • 19 Кую

    49 4 Отговор
    Платени мисирки. Малоумни.
  • 20 Kcaniba

    70 4 Отговор
    а запАда сеща ли се, от къде тръгна конфликта му с Путин!???
    Аз помня - речта на Путин в Мюнхен 2007 година!! Дойче зеле, ви знаете ли за нея!!??? Мюнхенската конференция по безапасността 10 февруари 2007 г. Той ви обвини в безочливост и политическо късогледство - именно ЕС!!! А на фащ обяви, че времената на елцин, немцов и сие соросиди преключило!! На практика Путин обяви края на америкоската хегимония и най вече края на еднополюсният им свят!!! Нали от тогава той бе обявен за диктатор, направихте кървавата провокация в осетия, с ръцете на гнома убиец -саакашвили!!! И т.н и т.н. Края на фащ е очрвиден!!!
  • 21 Джуджагин няма да се спре

    3 52 Отговор
    Докато не разпадне и РФ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 IVAN

    41 4 Отговор
    КАК МОЖЕТЕ ДА ПИШИТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ,КАКВО Е ИМАЛО ВЪВ ВАШАТА ВАКСИНА,ОСТАНАЛО ЛИ ВИЕ ПОНЕ МАЛКО МОЗЪК????
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ХАХАХАХАХАХАХА

    39 5 Отговор

    До коментар #14 от "Соцагент007":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХа
    Много богата фантазия имате неолиберастите. Напрао ви завиждам.
    Китай е маймуната която стои на върха и гледа как се бият двата тигъра.
    Говедарникът в момента е СССР 89 та, а Бидон е изкуфелия Бережньов.
    Русия отказва да плаща чиято и да е сметка, а малобритания минава заедно с Франция в първа група. Първа група не е премиер лигата, а е всъщност втора група. Това не се харесва на наглетата и се опитват да мътят водата на Русия в Кавказ и с Турция. Само че и Кавказ и Турция си имат свои планове, а малобритания няма с какво да си плати сметката за да и се получат калташките номерца..
  • 26 Смешници

    57 3 Отговор
    Изгонете кравите отвъд океана,върнете Косово на Сърбия и правете истинска политика и бизнес с Русия и проблемите в Европа ще изчезнат на мига.Това е истинското решение на проблемите.
  • 27 Пропускаш

    39 5 Отговор

    До коментар #24 от "ВОЙНАТА е Необходима и НЕИЗБЕЖНА !":

    едно много важно нещо, а то е -ПАРИ! Западът няма пари, нито време за да води война. Може единствено да изтрепа собственото си население като му набие насилствено отрова.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 От 2014 г. е конфликта в Украина

    35 2 Отговор
    И Русия настоява за мирно урегулиране чрез Минските договорености между Украина и Донбас с гаранти Франция , Германия и Русия ! Но Запада искат ВОЙНАТА с Руссия да поеме Киев и Минските съглашения никой не поддържа освен Донбас и Русия ! А ВОЙНАТА е тъй нужноа за Капиталистите на ЗАПАД ! Ако Русия търсеше ПОВОД за това , досега нямаше да чака 7-ем години ! Запада трябва да прехвърли вината за Икономическата и Финансова КРИЗА на ЗАПАД върху друга причина и към нея се стремят ВСЯЧЕСКИ ! РУСИЯ нежелае конфликта - НО ЗАПАДА ГТРЯБВА ДА ЗАСТАВИ КИЕВ да стори същото както Грузия 2008ма с Южна Осетия ! Сега ще го сторят през Декември когато са Олимпийските игри в Китай , както бе и 2008-ма Игрите в Китай ! Населението трябва да се РЕДУЦИРА ! То не е нужно повече на КАПИТАЛИСТА !

    Коментиран от #32

  • 30 ААААХАХАХА

    17 4 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    Западът е БИЛ презадоволен. От 2008г. всичко върви стремглаво надолу и връщане няма. СЛЕД КОВИД СВЕТЪТ НИКОГА НЯМА ДА Е СЪЩИЯ. Чети: СЛЕД ИЗПАПВАНЕТО НА ПАРИТЕ НА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА СВЕТЪТ...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ми не

    29 2 Отговор

    До коментар #29 от "От 2014 г. е конфликта в Украина":

    Западът не иска война с Русия, а само ресурсите й. Укрите нямат желание да воюват с Русия , а просто западът да ги хрантути, а полит върхушката им да краде като нашта Тиква. То няма и кой да воюва срещу Русия от запада. Миналата седмица Нешанъл интерестст(говедарски тинк танкове) писаха на укрите и прибалтика:При конфликт с Русия , ние няма с какво да ви помогнем, освен да прибавим към ваште жертви наште. Така, че нека крепим неолиберастията само с ваште!
  • 33 ЗАПАДА неможе да предостави

    25 1 Отговор
    Задоволяване ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ нужди на своето НАСЕЛЕНИЕ ! Той няма нужда от СРЕДНИЯ клас повече ! Защо нашите Гурбетчии се ЗАВРЪЩАТ ? Заради ВИРУСА ? НЕ ! Вируса е ПАРАВАНА спуснат от КАПИТАЛИСТА за да ПРЕКРИЕ КРИЗАТА ва Запад ! Хората с първични рефлекси приемат ВИРУСА за Виновник , неподозирайки че той е РЪКОТВОРЕН и РАВПРОСТРАНЕН сред нас със същата цел - РЕДУЦИРАНЕ на населението и отклонение на вниманието от истинската причина - КРИЗАТА и КРАХА икономиката на ЗАПАД !
  • 34 След ВОЙНАТА ЕС ще е спомен мил

    20 3 Отговор
    И тогава наш Ганю Ганев ще го духа прав ! С царвули по дивия Запад ? Не ! Запада ще е затворен отново ! Всеки ще е САМ за СЕБЕ си ! А ние имаме ЗАЕМИ да връщаме - ум да ти зайде !
  • 35 Нас ни чака голям ПРАЗ !

    13 1 Отговор
    И никой неподготвя народа у нас за това !
  • 36 ТИКВАТА

    28 2 Отговор
    ПУТИН Е ПРЕЗИДЕНТ НА НАЙ - ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА НА ЗЕМЯТА И ЩЕ ГОВОРИ КАКВОТО СИ ИСКА И КОГАТО СИ ИСКА ! НИЩО ЧЕ ДЯНКОВ ЩЯЛ ДА МУ БИЕ ШАМАРИ А ПЛЕВЕЛА ПЪК ПОСТОЯННО МУ ОБЯВЯВА ВОЙНА - БОЙКО И ТОЙ МУ ПРЕМЕСТИ ЮЖНИЯ ПОТОК И ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА !
  • 37 Ужасът никой нежелае да ни го РАЗКРИЕ !

    23 1 Отговор
    А СТРАШНОТО ще е трудно за преодоляване ! Народа ще премине през УПРАВЛЯЕМИЯТ ХАОС ! Това е запланувано и се реализира със и без ИЗБОРИ и кой ще кара " ВЛАКА " у нас е без ЗНАЧЕНИЕ ! Ние сме на световния " ТИТАНИК" а той потъва !
  • 38 Чао сънародници, излизам от форума !

    33 2 Отговор
    Дано повечко от нас да виждат истината през " ЗАВЕСИТЕ" които ни се спускат от ЗАПАДНАТА пропаганда ! И помнете -Никога срещу Русия! Най-авторитетни в света бяхме когато бяхме близо до Русия! Лека Вечер !
  • 39 Дядо Петко

    25 3 Отговор
    Като видях заглавието и си викам- или е DW, или е наш Денис.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ръката на Кремъл

    18 6 Отговор

    До коментар #18 от "История":

    Човече, не знам, каква история четеш. Откакто съществува, човечеството винаги е управлявано от диктатори. Кратко съществуващите републикански системи, в крайна сметка се превръщат в монархии, т.е. диктатура. Така наречената демокрация е тотална диктатура, в която диктаторът е едрия капитал. В момента планетата се управлява от шепа банкерски родове (Ротшилд, Морган, Рокфелер и т.н.), които притежават всички "национални" банки. Доларът е една бележка, собственост на частната банка, наречена Федерален резерв. САЩ няма право да печата долари. БНБ е собственост на МВФ, т.е. Ротшилд. Сбербанк е собственост 40% на МВФ и 30% на Банк оф Ингланд. Няма независими страни. Войната се води не между САЩ и Русия, а между банковия и индустриалния капитал. Банкерите стоят зад демократите в САЩ, а индустриалците зад Русия и Китай, както и зад републиканците. Първите искат тотална глобализация, а вторите регионална. Който и да победи, нас ще ни шибат.

    Коментиран от #42

  • 42 Ха ха

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Ръката на Кремъл":

    Разсмя ме
  • 43 А други казват...

    19 1 Отговор
    САЩ е най-агресивната страна в човешката история....
    Вижте пълния списък на войните и интервенциите на САЩ....
    Д-р Золтан Гросман разравя архивите, за да събере най-пълния списък на американските военни операции......
    Западната пропаганда вече няколко столетия ни уверява, че най-агресивната страна е Русия, макар фактите да говорят за точно обратното. Достатъчно е просто да се поровим в архивите, да възстановим хронологията на събитията и да анализираме данните. Сигурен съм, че анализът на всяка американска военна агресия ще даде на изследователя огромен брой интересни изводи. Малко вероятно е този анализ да достигне до широк кръг читатели, които са уверени в най-миролюбивия характер на така наречената „западна демокрация“.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 DW ... ТИ ДА ВИДИШ

    23 1 Отговор
    ЩО С А Щ СА СТОРИЛИ...
    Над 750 САЩски бази из Земята пазят световния мир...
    10-12 подвижни морски бази (самолетоносачи)...
    Атомни бомбандировки -- изпепелиха 2 града за секунди -- не пуснаха Атомните бомби по военни бази-градове, а по цивилни градове в които имаше главно деца, жени и старци секунди
    Химическо оръжие във Виетнам....
    Използване на САЩската армия за мисии ( разбирай войни или на галено -- военнни конфликти с ниска интензивност, с по-висока и най-висока ) -- за около 250 години -- над 270 пъти. Такова Зло, Постоянно Воюващо Зло, човечеството не познава....п
    Воюване с цивилни -- бомбандировки над цивилни в градове. Хитлеристите го прилагаха рядко, Руснаците само като ответни единични бомбандировкабомбандировки.
    Англо-американците постоянно бомбандираха цивилни градове, при това със страни , като България , която участва само на книга във войната и не воюва със САЩ.
    Редно и да се спомене най-кървавата бомбандировка, пред която дори Хирошима и Нагасаки бледнеят -- Дрезден, натъпкан с бежанци, е умишлено атакуван със ...запалителни бомби, за да се предизвика огнен смерч, огнена буря. По различни данни сведенията достигат до 250 000 души.

    Да споменем последните борби за световния мир и разсипаните държави -- Ирак, Либия, Югославия, Афганистан, Сирия, десетки са Африканските военни "мисии". И това са само мисии на редовната армия. Ако някой се наеме да изброи мисиите на десетките частни САЩски армии по Земята, Злото
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 DW Разлайвате кучетата!! ВСЕСИ ДЕН

    19 1 Отговор
    Едно и също!! Да, почвате да пишете за Времето и продължавате с Москва, Путин и Кремъл!!! Банални сте с този маниер на писане!! Едно и също!!!
  • 48 Читател

    17 2 Отговор
    Авторът Константин Егерт стиска толкова злоба срещу Русия, та се чудя как не се е пръснал !? 😀🤣 Заглавие на друга негова статия : " Западът да остави Русия да се свари в собствен съветски сос"
  • 49 Давайте пари на Украйна, DW, защото

    17 0 Отговор
    Чакат Атака от Русия през януари???!! Хиляда пъти го тиражирахте вече!!
  • 50 Браво бе

    8 2 Отговор
    Тръгнал с магарето да си мери членчика
  • 51 Пламен

    4 22 Отговор
    На русия винаги й трябва да търси враг .
    Тази империя е създадена от низ агресии

    Коментиран от #53

  • 52 ежко

    15 1 Отговор
    Откакто се помня т.н. Запад винаги,ама винаги е мамил и работил Русия.Ама свърши се тази......
  • 53 123+

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "Пламен":

    Пламенчо, мнооого си зелен. Ограмоти се с написаното във форума!
  • 54 Седесарят.

    7 2 Отговор
    Темата е много стара!.Има НАТО,има и напрежение..Конфликти ,няма.Вс.е спокойно .
  • 55 Каква война е започнал?

    14 1 Отговор
    Когато дори в Ютуб има как украински самолет през 2014 година сиреля и хвърли бомби по центъра на град Луганск и загиват невинни цивилни хора.
    Американци завзеха Прищина, заради техните въгледобивни мини и сега те принадлежат на американска фирма, президентът на която бившия генерал на американска армия. Сегашните украински управници изцяло зависят от Америка и Англия, те искат да изгонят населението на Донбас от земите им, и там да добиват въглища и шистов газ.
    Всички войни се водят заради горива.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Седесарят.

    7 1 Отговор
    Укрите ,реват ,че ще ги нападат ,да изкрънкат някой лев ,,От САЩ .Украйна ще се раздели..Като Берлин,преди 76 г.
  • 58 Гал

    11 1 Отговор
    Коментарите на DW все повече ми приличат на кухи пропагандни материали от ерата на болшевизма. И все по-рядко има нещо свястно написано. И кой ги финансира, защото ако останат само на това, което пишат, ще фалират на първия ден.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Алоо глупаво

    14 2 Отговор
    дойче веле, Русия 2014г не е започвала никаква война срещу Украйна, там си беше местен преврат организиран о американци и ваши агенти. Това го пишете за вашия тъп народ, ние не сме като тях.
  • 61 Абе

    9 1 Отговор
    Да запази конфликта с Русия, най важната задача на Запада.
  • 62 Нямаш ни

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Соцагент007":

    най-малка представа, колко им е разрушен съня на тъпите американци от мощта на Русия и как се опитват всячески да вбият клин между нея и Китай, но никак не им се получава и губене то ги прави опасни за мира. САЩ и подлогите им са нищо пред Русия и това го знаят много добре.
  • 63 ха ха ха

    1 7 Отговор
    Путин да взима бай пън и да скочат дружно от най-високата скала!

    Цирковете им не минават!
  • 64 мародер

    11 1 Отговор
    Отново DW и отново салата от скапани домати, марули и зеле! С една дума повръщано. Да ги ожалиш американците и западняците, горките бели агънца - вода не напита! Те нищо не правят! Военните им кораби и самолетоносачи на хвърлей от руските граници нооо са там за да "пазят мира"! Е нема по голямо лицемерие от това - равно е на действията на фашистка германия от четиредесетте от миналият век! Но то свърши със съветската армия в Берлин. Е сега може и по далече на запад.
  • 65 КрЕмЪ(л)ньонци сър!

    2 8 Отговор
    Колкото по малко остават, все по кресливи стават . :))) При догановия Волен бяха около 250 000, сега пристъна на гуцановия Костя са на половина . :)))
  • 66 Мдааа

    12 2 Отговор
    РУСИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ! ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА 100 ГОДИШНА ВОЙНА.....
    В. Дърева
    „Русия е агресор!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ Запад. Който за последните 50 години извърши над 170 преврата, интервенции, бомбардировки и политически убийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разбомби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни преврати, наречени „Цветни революции“. Справка: 2000 – Сърбия; 2003 – Грузия; 2004-2005 – Украйна; 2005 – Киргизстан; 2006 – Беларус (опит), 2008 – Армения (опит); 2009 – Молдова; 2010 – Киргизстан (втори път); 2011-2013 – Русия (провокации); 2013-2014 – Украйна (втори път); 2015- 2016 – Молдова (втори път); 2015 – Армения (втори път). Под егидата на USAID, Freedom House, институтите на Маккейн, Олбрайт и Джийн Шарп.
    И плач Йеремиев за Крим! Напомням: Според „Целевия план“ Украйна-НАТО (2008), до края на май 2014 г. на мястото на Руския Черноморски флот (създаден през 1783 г. от княз Потемкин-Таврически по заповед на Екатерина тт) трябваше да се насади НАТО. Затова е плачът Йеремиев. Не за демокрацията.
    …...
    Западът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, злато
  • 67 някой си

    11 1 Отговор
    Путин ими Запада? Кой не желае спирането на конфронтацията? Не съм видял кораби до Хъдзънския залив, ама Черно море бъка от кораби на нечерноморски държави! Да ... близките ви роднини от женски пол.
  • 68 ттт

    7 1 Отговор
    Та дойче веле какво предлага да направи Путин?

    Аааа, още едно въпросче от две части:

    1. Китай сам ли да си сложи пранги, че да не изпревари САЩ? Защото има грамотно и способно население, което хем е по-голямо на брой от американското, хем уменията му са по-добри.

    2. Кяакво да прави Индия, да се старае, да не се развива бързо, за да не изпревари и тя САЩ ли? Вече е пред Германия и Япония, следващия болид за изпреварване е на янките.
  • 69 Кочо

    9 1 Отговор
    О, Божке, спаси ни от Зелето, че е вкиснато.
  • 70 A50

    8 2 Отговор
    Умрат си евроатлантите да прехвърлят своите грехове на чужда глава.
  • 71 Zapzarap

    8 1 Отговор
    Това зелево мнение е излязло оттам, дето слънце не огрява , така е като някои хора "седят" на" мисловните" си части на тялото.
  • 72 Доста

    4 1 Отговор
    Доста едностранчива статия.
    Че Путин не е цвете е ясно. Но т.н. колективен Запад?
    Кой започна в Украйна? С чия помощ фашистки партийки се настаниха във властта в Киев? Снайперистите, майдана - Путин ли го организира?
  • 73 Матей

    5 1 Отговор
    Вече се убеждавам ,че Факти нарочно пускат тия несретни памфлети на дв за предизвикване на ответна реакция на читателите,и я получават.Всички тези писания са едни глупости на търкалета,свободни съчинения.Путин може и да превземе Украйна ,но едва след като укро-нацистите се осмелят да нападнат Донбас,а може би провокацията да стане срещу Белорусия.Ако Русия имаше намерение да напада,отдавна да го е направила,а не да чака американците и англичаните да подсилят ВСУ,да ги направят до известна степен боеспособни.Ако бяха ги опаткали преди 5-6 години,когато укрите направиха агресията,щеше всичко да е приключило и много по-малко жертви.И все пак което е писано ,то ще стане ,макар и по-късно,агресията е поддържа нато и западна Европа,използват Украйна като проходна пешка и ще я пожертват с готовност.
  • 74 ПКП

    3 1 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ДА СА НАВЪН ОТ ЗАТВОРА , НАЙ - ВАЖНАТА ЗАДАЧА НА ВСЯКО ,,ДЕМОКРАТИЧНО" ПРАВИТЕЛСТВО !.............Публикувано във факти.бг: УВОЛНИЛИ СА ДВАМА МАКЕДОНСКИ МИТНИЧАРИ ЧЕ СА ПРОПУСНАЛИ РЕЙСА .................. А НАШИТЕ МИТНИЧАРИ НА ДВЕ ГРАНИЦИ ЗАЩО НЕ СА УВОЛНЕНИ ?
  • 75 ВИНОВЕН Е

    4 1 Отговор
    ПУТИН Е ВИНОВЕН ЧЕ УПРАВНИЦИТЕ НИ СА ПЪЛНИ С КАФЯВО ПОДЛОГИ !
  • 76 Смесване на олио и вода трудно

    4 1 Отговор
    Смесване на "плява (словесна)" и DW е занаят за промиване на "мозъци" при това много скъпо платен. Как мислите се създава "Путин иска да запази конфликта със Запада – най-важната му задача". Виждате, трудно си е!
  • 77 ДазДраПерМа

    2 1 Отговор
    Путин иска да стане демократ защото Русия никога не е била демократична и няма такива традиции, затова той внимателно гледа и анализира методите на демократичния свят как се спасяват 600 медици студенти от щатите в Гренада и си мисли как да постъпи аналогично ако 200хил руски граждани в ЛДНР бъдат натиснати от украинците.
  • 78 Naveliko

    0 1 Отговор
    Поддържането на напрежението за нападение от запад, отвлича вниманието от многото вътрешни нерешени проблеми и осигуряване на изборна победа през 2024
  • 79 Иван

    0 0 Отговор
    Автор: Истанбул Егерт.
  • 80 хххх

    0 0 Отговор
    рошави мисли на сресан плешивец.
  • 81 Красен

    1 1 Отговор
    Няма по-просто нещо от русофила. Обаче никой нормален човек не отива в Северна Замунда за 150 евро на месец и със здравеопазване от 50 те години на миналия век. Само простите българи в Чалгаристан харесват тая септична яма.