Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 10:10 6 364 100

Русия ще нападне Украйна, ако влезе в НАТО

  • украйна-
  • фьодор лукянов-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • крим-
  • източна украйна

Рискът от военен конфликт се увеличава

Русия ще нападне Украйна, ако влезе в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия ще нападне Украйна още в момента, в който тя стане член на НАТО. Това заяви Фьодор Лукянов, руски експерт по външна политика и председател на президиума на неправителственото обществено сдружение Съвет за външна и отбранителна политика, предаде „Дейли Сабах”.

Фьодор Лукянов, който е част и от близкия до Путин дискусионен център „Валдай”, казва, че ще се зароди „нов конфликт”, ако Северноатлантическият алианс реши да разшири влиянието си на изток. Лукянов твърди, че рискът от военен конфликт се увеличава, когато страни извън НАТО като Украйна „започнат да играят същата игра като другите страни в Алианса”.

Съветникът на Кремъл предупреди, че ако НАТО се разшири на изток, „Русия ще трябва да промени системата и да начертае нови червени линии“. Предупреждението му е отправено на фона на масивното струпване на руски войски близо до украинската граница. Западните служби предупреждават Киев, че може да се стигне до военен конфликт, а преди дни украинският посланик в Берлин заяви, че от 2014 година насам рискът от руска инвазия в Украйна никога не е бил толкова голям, колкото сега. В Украйна е обявена тревога на много високо ниво.

През 2014 година Русия анексира незаконно Крим и започна да оказва подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна. Вчера украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че „Русия, която трупа войски по украинската граница, трябва разбере, че нова нейна атака срещу Украйна ще има много висока цена”. „Главната цел е да бъде възпряна Русия от следващи агресивни действия. За да стане това, Русия трябва ясно да разбере какви политически, икономически и човешки загуби ще понесе тя, в случай на нов етап от агресията", каза украинският външен министър. Кулеба добави, че Киев не се опитва да гадае какво е в главата на руския президент Владимир Путин, но се старае да му внуши ясно, че „ново нападение срещу Украйна ще струва прекалено много, така че е по-добре да не го предприема”.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еми кво

    167 20 Отговор
    Е и? Какво трябва да прави Русия? Да стои и да гледа как НАТО се приближава все повече до нейните граници. Какво би станало, ако Русия разположи бази в Мексико, до границата на ФАЩ, в Куба или Хаити...въпрос с ясен отговор.

    Коментиран от #61, #64

  • 2 Последния Софиянец

    72 7 Отговор
    По големи глупости не бях чувал!

    Коментиран от #69, #78

  • 3 Отряд К19

    89 12 Отговор
    Ма ко неее. Тея украини са изпер..кали няцяло или ссмо упрвляващите ги. Надминаха ни по с...ви..ки на американците. Така ли не видяха какво става у нас,че да не се праеят на толкова американофили
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Sofia

    20 111 Отговор
    Нато пък ще изтрие рашките от картата, ако нападнат член на Нато.

    Коментиран от #79

  • 7 Някой

    83 7 Отговор
    Украйна в НАТО няма да бъде приета скоро. Да не кажа никога.
    От страх на самото НАТО от реакцията на Русия.
    Отделно от това, правилникът на НАТО не позволява да се приемат страни, които имат неуредени конфликти и отношения със съседите.

    Така че, не се плашете. Всичко е поза и заявка за още пари.
  • 8 Boko

    45 5 Отговор
    Джамбазката и Благо Цицелков ако ви кажат че е ден - търсете слънцето
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 pbdan

    62 6 Отговор
    Тaйвaн e oткъcнaт oт Китaй oт признaтия зa гoлям caтрaп Чaн Кaйши. Ceгa цeлият зaпaдeн cвят e тръгнaл дa зaщитaвa Тaйвaн. Cъщoтo e c Крим, пoдaрeн нa Укрaйнa oт укрaинeцa Хрушчoв. Мaкeдoния cъщo e твoрeниe нa Cтaлин, Титo, Димитрoв - вce кoмуниcти и eдин бългaрcки прeдaтeл, a ceгa я пaзят oт лoшaтa Бългaрия.

    Коментиран от #32, #34

  • 11 Пламен

    20 99 Отговор
    Русия напада слаби,не защитени от съюзи народи.От дебелата тояга на НАТО се страхува.Иначе,отдавна да са поробили Естония Латвия и Литва.

    Коментиран от #81, #92

  • 12 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    75 19 Отговор
    Мачкайте руснаци мачкайте тая соросоидна плява
  • 13 Никакър експерт, но ...

    51 7 Отговор
    ... преди териториата до Русия да си помисли, че е чнен на НАТО, вече ще е анексирана.
  • 14 Шерлок Холмс

    48 12 Отговор
    Гладен соросоид. Полуостров Крим е присъединен по силата на международните правни отношения!

    Коментиран от #30

  • 15 Монгола

    42 4 Отговор
    Кулеба първи ще избяга от Киевска Рус ако стане конфлик!
  • 16 Е.С.

    49 4 Отговор
    Този Джамбазов що не спре да пише простотии?!

    Коментиран от #20

  • 17 Kcaniba

    42 6 Отговор
    динизка, чак сега ли го разбра ли, соросидско недоразумение!??? Путин и Лавров очертаха червените линии на Русия, преди 3 месеца още - окраина в нато -война, америкоски бази в окраина - война, нападение на бандерите на Донбас - операция за умиротворяване на бандерите в Киев! И дадох пример, представете си Мексика да влезе във военен алианц с Русия,и да расположим ракетите си там!!!!
  • 18 Костова

    34 7 Отговор
    Всеки ден по една или няколко статии как Русия ей сега ще нападне Украйна. Или по-късно, когото Украйна влезе в НАТО . А там тя няма изгледи да влезе, поради нерешената ситуация с Донбас и Луганск. А тя няма да се реши защото украинската власт няма да признае автономия и специален статут на двете републики, както е договорено в минските съглашения. Прашилките как Русия ще нападне балтийските републики ка от 30 години.

    Коментиран от #38

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Философа

    21 2 Отговор

    До коментар #16 от "Е.С.":

    Не може друго иначе ще остане гладен!

    Коментиран от #26

  • 21 Рико

    15 8 Отговор
    Така се създават напрежения. И от такива "експерти" като този. Съюзът не е подтиквачка, съюзът е спирачка! Защото има общи правила. България е в НАТО, колко държави нападна? Ами другите НАТО-вски страни? Умишлено набиват напрежения. Не разбират, че ако гръмне ще плачат. На умряло!

    Коментиран от #82

  • 22 Матей

    24 3 Отговор
    Че от къде на къде ще го цитират тоя Лукянов.Вярно е че Путин зяви ,че няма да допусне влизане на Украйна в нато,но е е казал как,не е споменал и отрича за война.Значи има предвид други способи,без друго от 6-7 години има едно пълзящо влизане на Украйна в нато,остава да го обявят официално.Там си има и американски и натовски войски,пълна политическа и военна сходимост,прелитат американски стратегически бомбардировачи с атомни бомби,радарни станции строят,ракети също може да са разположили.Какво трябва да прави Русия при това положение,да чака нов 22 юни,и този път при енай-малкото разсейване страната им ще бъде превзета и разсипана наистина за две седмици,както е планирал Хитлер.Сега възможностите на техниката са много по-големи и Путин добре прави че държи сериозни сили в бойна готовност.Той няма да нападне пръв ,но когато укрите се решат на агресия,тогава ще ги помете заедно с натовските им помощници.

    Коментиран от #80

  • 23 Професора

    18 4 Отговор
    Сородоидната диктатура обмисля затвор за тези които не си плащат глобата защото са отказали да ги боцкат с отрова. Изхода е ясен РФ смачква сороснята и ние иставаме живи!
  • 24 КАШЧЕЙ

    30 4 Отговор
    Ако влезете във форума на Дневник - там евролибереастите дружно се надпяват, какъв окупатор, агресор и и заплаха е Русия! а - видите ли - ФАЩ, какви омиротворители били и пазители на демокрацията....... :)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 хохлоейба

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Философа":

    продава се за колкото може и продава каквото може...

    Коментиран от #29

  • 27 ДазДраПерМа

    13 6 Отговор
    първо НАТО да провери вътрешните настроения в Украйна пък след това да се облизва (цацата в морето те загряват тигана) не случайно се готви въвеждане на военно положение за да се натиснат медиите и активната опозиция. Към средата на декември се очакват -15...-20гр студ това по вълнува украинците отколкото мераците на НАТО.
  • 28 kjl

    19 4 Отговор
    По същия начин Садам заплашваше УСА с армагедон, тотално унищожение, забрава, .... после видяхме какво стана. Че и урките с техните заплахи. На Русия и е достатъчно да им спре газа и толкова с Украйна. Няма нужда от нито от танкове, нито от ракети.
  • 29 Философа

    22 0 Отговор

    До коментар #26 от "хохлоейба":

    Журналистическа проституция

    Коментиран от #33

  • 30 дончичо

    25 5 Отговор

    До коментар #14 от "Шерлок Холмс":

    Крим беше автономен,автономен,автономен в рамките на Украйна и,като такъв се отдели от нея по желание на народонаселението
  • 31 pbdan

    23 5 Отговор
    Руcки aгрecoри, зaщo cтe рaзпoлoжили вoйcки близo дo грaницaтa cи нa вaшa тeритoрия? Плaшитe нaшитe мирoтвoрци рaзпoлoжeни пo вaшaтa грaницa. Cтигa вeчe, пaмпeрcитe cвършихa.
  • 32 dad

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "pbdan":

    Нещо за Китай не си доразбрал. Втората световна, докато Китайското правителство се съпротивлява на Японската инвазия (доста неуспешно) комунистите им се крият в планините. След края на войната слизат от пещерите си и свалят отслабеното редовно правителство. То бяга в Тайван. Реално легалната власт на Китай е тамошното правителство, а не комунистическата партия.

    Коментиран от #37

  • 33 хохлоейба

    20 4 Отговор

    До коментар #29 от "Философа":

    толкова може, за такъв са го платили. Журналистиката е 0. Платени статийки, обслужващи определени нтереси! По мои наблюдение векторите са няколко - антируски,антиславянски, про-американски, про-полски в рамките на ЕС, про-турски в рамките на България. Про-праеителствени в Украина по отношение на Донбас.

    Коментиран от #35, #83

  • 34 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "pbdan":

    В интерес на истината,Димитров нищо не можеше да направи по въпроса..

    Коментиран от #39

  • 35 Философа

    12 5 Отговор

    До коментар #33 от "хохлоейба":

    Общо взето мюсолманите и католиците срещу славяните!

    Коментиран от #36, #50

  • 36 хохлоейба

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "Философа":

    да, както е било в средневековието и по време на възраждането!!! Такае и паднал Константинопол, така са и мачкали Рус!!! Само че днес жидомасоните са в САЩ и от там идват установките и хонорарите предполагам....
  • 37 pbdan

    8 4 Отговор

    До коментар #32 от "dad":

    Ами тогава е обратното - Китай за Тайван е като Македония за България. Все направено от комунисти. Китай трябва да се присъедини към Тайван.
  • 38 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    17 4 Отговор

    До коментар #18 от "Костова":

    Не е точно срещу Украйна, а по-скоро и особено срещу НАТО и САЩ.

    Защото руснаците вече ги бяха предупредили, но изглежда, че американците не са го разбрали много.


    Западните страни трябва да разберат, че ситуацията се е променила от 2000-та година, светът на геополитиката не е същият.
    Това е краят на бляскавата кулминация и хегемонията на Съединените щати и всички западняци
  • 39 pbdan

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Историк":

    Не съм чел никъде да се е противопоставил на това поне на думи. На времето така са ги пишели по лозунгите - "Сталин, Тито, Димитров"

    Коментиран от #67

  • 40 big

    10 5 Отговор
    И да влезе, няма да има голям проблем и война също няма да има. При тази ситуация сега, каква е разликата: пълно е с натовски военни съветници; има също така военни съединения и силно развита разузнавателна дейност, доставят им оръжие против резолюциите на ООН. Като територия ще е добре, но за сериозна военна инфраструктура не е, прекалено близко е до Русия и при ответен удар всичко ще бъде унищожено!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Каква

    11 7 Отговор
    война между първата ядрена сила в света и разпадаща се фалирала държава, като Украйна.

    Коментиран от #63

  • 43 Жоро

    9 5 Отговор
    Абе видяхме какво стана при Дебалцево... Затова и все още си тлее конфликтът в Донбас. Украина не може да се приеме в НАТО докато има военен конфликт на нейна територия. А и за чий са им Хохлите ? Съдран чувал с големи дупки. Никой няма да ги напада, ами те самите ще се изпотрепят.
  • 44 ЧОКИ

    5 3 Отговор
    И ЩЕ БЪДАТ ПРАВИ, НА ГРАНИЦАТА НА РУСИЯ,МНОГО ИМ МЪЛЧАХА. НАЛИ ТОВА ИСКАТ ЗАПАД
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 МАРА

    5 3 Отговор
    ОТ ВАКСИНИТЕ НЕ УМРЯХА 2 МИЛИОНА, А ВОЙНА ЩЕ ИЗМРЪТ ОЩЕ ЕТО ГЕЙТС И ЗАПАД ПОСТИГАТ НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Генчо

    8 5 Отговор
    РФ ще нападне НАТО през крив макарон

    Коментиран от #51, #54, #59, #65, #72

  • 49 Рап

    5 4 Отговор
    Престанете с тези глупости! Никой няма да се занимава с Украйна! Ако искат могат да влезат както и в ЕС така и НАТО! Путин има други проблеми и не му пука...
  • 50 Генчо

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Философа":

    не забравяй кой ги финансира шалом!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Българин

    6 13 Отговор
    Ха ха ха Просия няма да смее да гъкне ако Украйна влезе в НАТО.
  • 53 mi6osp

    5 4 Отговор
    Съгласно устава на НатО, Украйна не може да бъде приета в НатО, защото на територията ѝ има военен конфликт. Всъщност стратегът Путин затова не решава проблема с Донбас. Същото важи и за Крим - докато Украйна настоява, че той е нейна територия. Ако НатО нагоди устава си, така че да може да приеме Украйна, Украйна ще престане да съществува.Украйна обаче може да предложи на САЩ военни бази на своя територия. Според руските военни, Русия предварително ще разположи хиперзвукови ракети на 5 мин. полет до Вашингтон, а ако това не помогне, ще има операция на руските специални сили в Украйна.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ОТРАБОТЕНО

    8 5 Отговор
    САЩ ЩЕ ОБЕЩАВА НА ФАШИСТИТЕ БАНДЕРИ,ЩЕ ОБЕЩАВА И ЩЕ ГИ ТЪПЧЕ С ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ЩЕ ГИ ТЪПЧЕ С ОРЪЖИЕ И ЩЕ ИМ ГЛЕДА СЕИРА. ВАЖНОТО Е ДА СЕ ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ ЗА ОРЪЖИЕ И ДА СЕ ПОДПОМОГНЕ ИКОНОМИКАТА НА САЩ. ЩЕ ГЛЕДАМЕ РАЗПАРЧЕТОСВАНЕТО НО ОКРАИНА ПО ГРУЗИНСКИ СЦЕНАРИИ. ТОВА ВЕЧЕ Е ОТРАБОТЕНО. БАНДЕРИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ МАСОВИ УБИЙСТВА НА РУСНАЦИ В ОКРАИНА И РУСИЯ ЩЕ НЕ ЩЕ ЩЕ ЗАЩИТИ СВОИТЕ !!!! ЩЕ БЪДАТ БЛОКИРАНИ АЕЦ-ОВЕТЕ ЗА ДА НЕ ГИ ВЗРИВЯТ ФАШИСТИТЕ. ПРЕДСТОЯТ ИНТЕРЕСНИ СЪБИТИЯ. ПРАВИЛНО Е КАЗАЛА ВАНГА ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ ПУСТИНЯ. ЗА КЕФА НА САЩ.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ХИЛЪРИ

    9 4 Отговор
    КАК ЩЕ РЕАГИРА САЩ И НАТО АКО ЕДНОВРЕМЕНО РУСИЯ НАХЛУЕ В ОКРАИНА И Е ОКУПИРА И КИТАЙ НАХЛУЕ В ТАЙВАН И ГО ОКУПИРА. МИСЛЯ, ЧЕ НИКАК НЯМА ДА РЕАГИРАТ СЪЩИСАНИТЕ !!!!!! ЩЕ ИМА ЕДНО КОЛЯМА ЛАЕНЕ И ДЖАФКАНЕ И ТОЛКОВА.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Павел пенев

    12 6 Отговор
    Западните идиоти най после трябва да разпуснат НАТО и да спрат военните провокации против Русия. Тогава ще има мир и сигурност в Европа, а не да продават оръжия на Украйна и да проявяват фалшива загриженост за нейната сигурност. Основните интриганти както винаги са САЩ.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 да бе

    3 11 Отговор
    украйна е независима държава и ще членува в каквът иска съюз. руснаците нямат никакво право да се месят в независимите решения на една сувернна държава.

    Коментиран от #87

  • 63 Гост

    3 14 Отговор

    До коментар #42 от "Каква":

    Украйна след разпада на СССР остана с 2 хиляди ядрени бойни глави които в последствие унищожиха.Ако ги бяха запазили дали руските терористи щяха да откраднат Крим ? Русия е една мизерстваща ,бедна и тънеща в изостаналост държава ,която е с рискова икономика пред фалит във всеки момент.Подобен катун не може да си позволи война в по-голям мащаб ,защото ще рухне от само себе си.

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ПИТЪНКА

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "ДЕНИСЧУ":

    ЗА КАВАЛИТЕ ЛИ СТАВА ВЪПРОС, ДЕТО ГИ ДУХАШ ЯКО???????
  • 67 Историк

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "pbdan":

    В онези години нали се сещаш какво се случваше с тези които бяха на различно от Сталин мнение !Аз съм съвременник на онази епоха...
  • 68 mi6osp

    7 0 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    Фантазираш. Съгласно сделката между САЩ и Русия, Украйна и Казахстан предадоха ядрените си оръжия на единствения наследник на СССР - Русия . След модернизация тези оръжия сега са на бойно дежурство.
  • 69 Патриот

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Е как да не си? Румен Решетников е американски агент не е ли глупост ? БСП е протестна партия която е срещу ДПС и т.н
  • 70 въпросче

    3 1 Отговор
    "Русия ще нападне Украйна, ако влезе в НАТО." Кой ако влезе в НАТО-то,Русия ли?
  • 71 кастроли

    7 0 Отговор
    АКО РУСИЯ ВЛЕЗЕ В НАТО,ЩЕ СЕ СКЪСАМ ОТ СМЯХ! БАЙИЗДЪН ТОЗИ ПЪТ БАЯ ЩЕ СЕ ОБЛЕЩИ. НЕ КАТО ВИДЯ РУСКИНЯТА-ПРЕВОДАЧКА НА ВЛ.ВЛ. РУСИЯ СИ Е ДОСТА НОРД,СТИГА ЧАК ДО СЕВЕРНИЯ ПОЛЯРЕН КРЪГ.
  • 72 жамбазденизов

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Генчо":

    Публикувано във факти.бг: изправм макарони всекакви!!!
  • 73 Скакауец

    5 1 Отговор
    Ай стига са дърпали дявола за опашката, че да не стане играчка плачка...Повече от очевидно е, че Русия няма да напада никого и подобни варианти са само в изкуфелите мозъци на англосаксите...Не им ли идва на ум, че най-малкото нещо, от което има нужда Русия, е войната! В случая е валидна приказката за лудия и зелника, милиарди ще се налеят за оръжия, които естествено ще отидат в бездънните джобове на разни едри акули...А обикновените хора ще пият студена вода до насита и ще се крият под леглата от лошия Путин...
  • 74 Кую

    4 1 Отговор
    Време е да изметат тези уркофашисти.
  • 75 Путин

    4 0 Отговор
    за 3 часа ще е патакламата

    Коментиран от #86

  • 76 Минувач

    2 0 Отговор
    Доста голяма глупост е това изказване....
  • 77 От страни

    3 0 Отговор
    Ех Денисе, Денисе - оправи го тоя български че не може човек да разбере от заглавието доли Русия ще нападне Украина ако Украйна влезе в НАТО или Русия ще влезне в НАТО....Ц.ц.ц.ц. Моята даскалица да ти е писала 2 по български.
  • 78 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    От Дениска друго да си очаквал?
  • 79 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Sofia":

    Забрави - никога 5 точка няма да работи нито за Украйна, нито за България, нито за някой от "младоевропейците". Съмнява ме че ще работи и за Германия или Франсетата. НАТО е САЩ и САЩ е НАТО. То работи само за интересите на САЩ. И като опре ножа на кокал ще забравят всичко.
  • 80 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Матей":

    Прав си напълно. То другите мерки почнаха - няма ток, въглища, нефт за укрите. Русия и Белорус ги спряха. Затворени са половината ТЕЦ-ове, засега що годе избутват за сметка на АЕЦ-овета ама са в аварийно състояние. АЗ на реакторите исключват постояно.
  • 81 Хахаа

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен":

    За кво им са, да ги хранят и тях с евтини газ и нефт като укрите? Те много държави джуджета искат така - хем да са под крилцето на Запада с европомощи, хем да цоцат евтини руски ресурси, ама при Путин номера им не минава, само при Елцин бяха вървежни...
  • 82 Оп са

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Рико":

    България пряко никого не е нападала, но участва пряко в колективните натовските щуротии, които разрушиха доста страни
  • 83 Българин

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "хохлоейба":

    Славяни няма и никога не е имало.
  • 84 Йо Несбьо

    1 3 Отговор
    По сегашните условия за прием в НАТО, Украйна не може да кандидатства, защото е разделена страна и с действащ конфликт. Би могло обаче европейци и северноамериканци да я приемат въз основа на политически критерии, просто за да я откъснат напълно от Русия. Но веднъж приета, Украйна става недосегаема за Русия, защото ще се активира прословутият чл. 5 и 29 страни от Алианса ще скочат лошо върху Русия. Затова нападение може и да има, но ПРЕДИ присъединяването. И тогава ще е лошо за руснаците, но не така, както ако цял Алианс се изправи с шамари.

    Коментиран от #89, #95

  • 85 Йо Несбьо

    0 2 Отговор
    Бедни са като население и стандарт на живот, но в абсолютно изражение икономиката им е сред най-големите в света. Проблемите на Русия идват от дългата изолация и противопоставяне в последните 150 години. Оттам са откъснати от западната и източната прецизност, технологии, инвестиции, умове. Самото мислене е различно! В Русия такова нещо като предприемач не съществува, това са хора, които са "назначени" отгоре. Колкото и да се мъчиш, няма да разбиеш стената с глава, а ако успееш, подобно на Павел Дуров и неговата социална мрежа "В контакте" и "Телеграм", то властите ще те подгонят. Китайските милионери и милиардери също са приближени на партийната върхушка.
    Та, не е до нямане, а до диктат, тоталитаризъм и принуда! От Русия годишно се изнасят много милиарди, защото "назначените" предприемачи се опасяват дали няма властта да ги разлюби и конфискува всичко. В такава среда нямаш избор, пляскаш с останалите като на партийна конференция.

    Коментиран от #88

  • 86 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Путин":

    Русняците писаха тия дена - 50 минути ракети и до 10 часа очистване на територии от бандеровски боклуци. Ама мисля че до такова няма да се стигне - украинската армия масово ще мине на руската страна а тербатите ще ги газят заедно и Киев ще зачистват заедно.
  • 87 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "да бе":

    Кой ти е казал че Украйна е независима държава. Голем смешник. Ти кажи че и България е независима. Ще се смея още повече. Ей по полека с тия глупости. Ако ти кажа че и Германия и Франция са зависими ще ми повярваш ли?
  • 88 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Йо Несбьо":

    Русия си виждал на снимка според това дето го написа. Иди работи една-две години и после пиши. Повечето от това което си написал не е верно. И предприемачите не са само Дуров и не само с такива глупости като Телеграмм.
  • 89 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Йо Несбьо":

    НАТО няма никва нужда да приема Украйна - те получават всичко квото си искат и без да е приета. Никой няма да скочи срещу Русия нито заради Украйна, или всекви други поляко-словакии. Най много за тия дето са от ядрото на Европа - Германия, Франция, Дания...
    Хората го пишат, началници на комитета на обединените щабове "на всяка цена да се избегне война срещу Русия или Китай". Това си го набийте в картуните щото утре, ака стане нещо ще вървим да търсим по сметищата исхвърлените калашници и самички да се браним.
  • 90 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Правилно и колкото по -бързо,толкова по- добре. Западните идиоти да спрат да въоръжават Украйна и да се правят на загрижени за нейната сигурност. Същото е валидно и за интригантите от САЩ. НАТО просто трябва да се разформирова като отживелица от студената война.

    Коментиран от #91

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 БПФ

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен":

    Напротив. САЩ и слугите им нападат малки и слаби държави, но се страхуват до смърт от Русия !!! Руснаците ще пердашат накуп всичките натовски гейтaци и ще си свиркат с кеф даже. Такива като тебе не проумяват, че сбирщина от пдрасти не може да се изправи срещу армия от мъже !!! При това мъже, които защитават родината си.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 mi6osp

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Йо Несбьо":

    Няма държава- член на НатО, която да изпрати и един свой войник да умре за Украйна.Ти лично би ли умрял за Украйна?

    Коментиран от #96, #100

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Урал

    1 0 Отговор
    НАТО е номинална организация без армия. Има армия на САЩ, Англия и Турция, но те едва ли ще воюват с Русия само заради Полша или някой от пигмеите на алианса. Никой не иска да умира за чужди интереси - това важи преди всичко за дипломатическия клуб НАТО. И забележете кои са ястребите в него : Протестантския Запад, но не и Католическия Запад. Разликата е малка, но съществена. Именно поради тази причина начело на алианса никога не назначават католици. Статията е по-скоро провокативна към участниците във форума.

    Коментиран от #98

  • 98 Nnn

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Урал":

    Ха ха ти ги изкара поляците католици?! НАТО няма общо с религията 5-6 религии имат държавите членки, ако не и повече! Руснаците никога няма да рискуват да нападнат член на НАТО! Прекалено голяма е разликата в технологиите и логистиката! Руско-японската война, ПСВ и 41-ва година са ги научили че войните се печелят по често от интендантите отколкото от генералите!
  • 99 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    1 0 Отговор
    Денис е един от най-най- най-слабите автори във факги.бг!!!!
    Младежо,имаше референдум, който просто беше охраняван от руснаците, за да не излизат ония дрогипани укрофашисти и да изколят хората които искат независимост от Украйна на мутрите, тиквите и корупцията!!!!
  • 100 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "mi6osp":

    Аз не бих умрял и за Бойко тиквоча и за плевню и хилядите корупзионери в общи и министерства. Кой иска да мре за тях.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания