Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 17:49 6 822 84

Параноя или подготовка за война: защо Русия струпа войски до Украйна

  • крим-
  • русия-
  • украйна-
  • войски-
  • танкове-
  • владимир путин-
  • източна украйна-
  • параноя-
  • война-
  • ракети

Фактът си е факт - на руска територия се струпват войски и техника

Параноя или подготовка за война: защо Русия струпа войски до Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Два телевизора са един до друг. По единия тече украински канал, а по другия - руски. Първият показва купища танкове, снимани от космоса, звучат тревожни гласове, които повтарят: "Русия ще ни нападне". По другия текат развлекателни програми, но от време на време има и новини. В края им идва ред на иронични съобщения за това, че в Украйна е пълно с параноици, щом твърдят, че Русия ще ги напада, пише "Свободна Европа".

Параноици или не, фактът си е факт - на руска територия, която не е далеч от границата с Украйна, се струпват и войски, и техника. Това съобщи за първи път изданието Политико на 1 ноември, когато публикува сателитни снимки в подкрепа на твърдението си.

Какво стана през ноември

Британското издание Janes, специализирано в информация и анализи от света на отбраната, написа на 5 ноември, че в районите на Брянск и и Курск са били прехвърлени части на руската 4-а танкова дивизия, снабдени с танкове Т-80У и артилерийски установки. На 17 ноември Центърът за стратегически и международни отношения във Вашингтон публикува анализ на снимките и стигна до извода, че в района на Елня, отстояща на 250 км по права линия от украинската граница, руските войски са се увеличили със 17%. Към обичайната 144-а гвардейска мотострелкова дивизия са се добавили техника и персонал на 41-а армия, която обикновено е стационирана в Поволжието, Урал и Сибир. Към нейното въоръжение спадат танкове Т-80У, артилерийски гаубици 2С1, система "Град", балистични ракетни комплекси "Искандер" и др.

Преди седмица шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов твърдеше, че струпаните до границата руски военни са над 92 000 души. Неговите прогнози са, че Русия ще нападне Украйна до края на януари или началото на февруари. Дни по-късно президентът на Украйна Володимир Зеленски вече говореше за 100 000 души. На 22 ноември агенция Блумбърг цитира свои източници от щаб-квартирата на НАТО, според които Украйна може да бъде нападната от три места, които практически я затварят в кръг - от анексирания Крим, от руска територия и от територията на Беларус. Но изданието уточнява, че това не е прогноза, а анализ на силите. Струпването по границите може и да не доведе до нападение. В четвъртък дойдоха нови снимки, този път публикувани от руска блогърска група, наречена Conflict Intelligence Team. Повечето снимки са правени от земята. Авторите са изчиствали изображения на военна техника и са установили на кои части отговарят номерата върху нея. Те твърдят, че са открили поне една новопристигнала част - от Ставропол. Твърдят и друго - че снимките отчитат пренос на нова военна техника в руската Воронежка област, която е до границата с Украйна.

Какво казва Русия

Говорителят на руското външно министерство Дмитрий Песков беше питан за това струпване на войски, но обърна въпроса. Той каза, че е странно Русия да бъде обвинявана в това, че прави нещо на собствената си територия, още повече ако обвинителите ѝ са хора, които "докарват до границите ѝ собствената си бойна техника". Песков визира активността на НАТО в Черно море. По-рано президентът Путин обвини страните от НАТО в това, че са допуснали американски бомбардировачи да се доближат на 20 км от Русия.

Общият знаменател, под който официалните руски медии коментират въпроса, е твърдението за параноичност на украинските власти. Анализаторите, близки до Кремъл, използват друг език. Те твърдят, че може да става дума или за руско учение, или за подготовка за самоотбрана. Според Тимофей Борисов, който е военен анализатор на Российская газета, самата Украйна може би се готви да нападне Донбас, а Русия трябва да е готова да защити рускоезичното население в района. Донбас е една от украинските територии, контролирани от Русия в последните 6 години.

Какво казват НАТО и ЕС

На 15 ноември генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Русия извършва "необичайно струпване" на военни части до границите си с Украйна. Той напомни, че Кремъл "и преди е бил готов да използва военния си потенциал за агресивни действия срещу Украйна". В събота Столтенберг отново коментира темата, като предупреди Русия, че използването на сила срещу неин съсед ще има съответните "цена и последици". През 2014 г. Русия превзе украинския полуостров Крим и оттогава смята тази територия за своя. С единични изключения, почти няма страна, която да е признала тази анексия.

На 18 ноември заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана каза пред Радио Свободна Европа, че Русия е призована да участва в деексалация на напрежението. Той уточни, че Крим ще остане за НАТО украинска територия, която е незаконно окупирана от Русия. За него сегашните действия на Русия са крайно необичайни. През април 2021 г. Русия също струпа свои военни части по границата с Украйна, но от това не произтече нищо, освен нарастване на напрежението между двете страни. Тогава Москва обясни, че извършва учения и след няколко седмици изтегли докараните на място части.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Келамуса

    12 125 Отговор
    Чакат да минат дроновете да ги очатнат !
    Украйна се превъоръжава !
    Скоро моста до Крим ке падне !

    Коментиран от #15, #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сатаНАТО

    138 11 Отговор
    На руска територия се струпвали войски...алоооо...та това си е нейна територия, бе. Ще си мести и струпва своите войски където си поиска.

    Коментиран от #13, #32

  • 5 аз съм

    107 5 Отговор
    Тези глупости от ДВ защо ни ги препечатвате - по задължение ли ?!?

    Коментиран от #79

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А бе тиквеници

    94 5 Отговор
    вие 250 км имате ли си на представа колко е като растояние,това е половин и малко горница дължина на България.За трупане на войски до граница се смята нещо от порядъка на до 20 км,кави са тези 250,това е много. А ако става на въпрос Яков Кедми израелски политолог,каза,че ако има въобще конфликт,то той ще бъде с ракети там за половин час и няма кой да се занимва с калисик от ВСВ,танкове,манкове и тем подобни. Всичко ще се реши в рамките на максимум половин час.

    Коментиран от #73

  • 9 Антимилиционер

    7 112 Отговор
    Не им е за първи път да струпват войска на границата и да подвият опашка 1 месец по-късно. Русия е като Чалгария - 99.9% невменяеми. Затова.
    Всеки, който търси логика в милиционер, трябва да се замисли за собственото си психично състояние.

    Коментиран от #18, #21

  • 10 сигурно

    100 8 Отговор
    Ако тръгне руската армия ,за седмица ще стигне в Лисабон , но Путин е миролюбив и милозлив човек , и няма да го направи !!
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    121 4 Отговор
    Явно Русия трябва да пита САЩ къде на СВОЯ територия може да разполага СВОИ войски ‼️‼️‼️

    Коментиран от #16

  • 12 тва е русия

    96 5 Отговор
    какво искате да струпва, джендъри, електромобили и ветрогенератори ли
  • 13 атлантик

    8 94 Отговор

    До коментар #4 от "сатаНАТО":

    Варварската и националистическа Русия опасно приближава своите войски до границите на НАТО!

    Коментиран от #24, #35

  • 14 ТаУмВзе

    56 3 Отговор
    Соросоидче, не знаеш какво лаеш в текст!
  • 15 Ами скоро

    52 2 Отговор

    До коментар #1 от "Келамуса":

    не са пленявали усраински пъпеши опитващи се да минат под моста,сега май ще се сдобият с украински-турски дронове и пак ще има рев до небото,но и тогава никой не им помогна и сега ще е същото.
  • 16 Антимилиционер

    4 54 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й‼":

    Те и какво и кога да ядат трябва да питат САЩ, понеже милиционерите са напълно невменяеми. Това милиционерите не са самостоятелни хора, които могат да бъдат оставени като големи хора.

    Коментиран от #27

  • 17 Анонимен

    85 5 Отговор
    Дали Русия ще нападне Украйна не знам , но това което е ясно е че Русия многократно е казвала че има червени линии които няма да позволи да бъдат преминати . НАТО откровено нарича Русия враг и както се посочва в статията - извършва военна дейност непосредствено до границите и . Част от това е и подготовката и въоръжаването на украинската армия с цел противопоставяне на Русия . От тук е съвсем закономерно Русия да действа изпреварващо преди врага и да е успял да консолидира силите си . И вие ако видите че противника ви замахва срещу вас дали ще изчакате да ви удари или ще опитате да го изпреварите .
    По тази логика всякакви бъдещи действия на Русия са предизвикани от политиката на украинската върхушка . Така че да се сърдят сами на себе си за това което ще ги сполети .
  • 18 Последния път

    67 4 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    мустакатия чико Хитлер превзел цяла европа,подви опашка и си запали фитила в Берлин,а руското знаме се вя над бърлогата му. Сега няма да е по-различно.А ти незнам какви хуморески съчиняваш.

    Коментиран от #22

  • 19 Сандо

    63 3 Отговор
    Тревожният въпрос е:Какви войски и оръжие се струпват в България и с каква цел?Чакаме отговора на Денис.

    Коментиран от #37

  • 20 Антимилиционер

    9 41 Отговор
    Струпват пехота от маймуни, но в края на аденя трябва да ядат. Така че, ще слушат запада, за да има и нещо в стомаха.
  • 21 Я си размърдай

    54 1 Отговор

    До коментар #9 от "Антимилиционер":

    зелевия сок в това на раменете ти и си спомни за Нагорни Карабах и тогава давай оценки,пусни си и кадрите за Сакашвили как си яде врътовръзката,като разбра,че американците които стояха зад него не си мръднаха пръста. Опашка подвиват,американците,които се изнизаха от Афганистан,като миризлив газ от задни части.
  • 22 Антимилиционер

    9 49 Отговор

    До коментар #18 от "Последния път":

    С американска помощ и баба знае. Ленд лиийза ги храни им дава оръжия и без САЩ, сега в Москва щяха да се поздравяват с Гутен Морген.

    Коментиран от #31, #33, #43

  • 23 Руснак с накривена ушанка

    45 2 Отговор
    В който крачол искам,в него ще си местя ракетата.Антимилиционерите да ми правят дудуци,щото много люблю класическую музику
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кики

    62 1 Отговор
    Въпроса е защо Нато трупа войски по границата на Русия
  • 26 9689

    30 1 Отговор
    Пълни простотии на болни мозъци.
  • 27 Ти си

    34 1 Отговор

    До коментар #16 от "Антимилиционер":

    изключително тежък случай,дори на 4-ти км. няма да те вземат с връзки,директон ис за Карлуково.
  • 28 нйко

    60 2 Отговор
    Миролюбивия НАТО - САЩ , се настаниха по границите на Русия без да е необходимо и въпреки техните уверения пред Горбачов да не се разширяват . И.... Русия какво трябва да прави. Втори 22 юни няма да допуснат . По време на оранжевата революция в Украйна , САЩ са поискали от Путин да повлияе на Янукович да не вади войската а те обещали да изтеглят демонстрантите . Но.... след два дни САЩ завършват преврата и така до днес с последствия
  • 29 GnG

    65 3 Отговор
    Русия "струпва" войски на СВОЯТА ТЕРИТОРИЯ, докато СЕВЕРНОАМЕРИКАНЦИТЕ са прескочили океана !

    Северно-американската държава САЩ за 248 години ИСТОРИЯ са водили повече от 100 ВОЙНИ по целия свят и имат повече от 800 ВОЕННИ БАЗИ в ОКУПИРАНИТЕ от тях територии !
  • 30 Гошо

    25 1 Отговор
    Айде стига сте дъвкали едни и същи небивалици.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 bul

    27 2 Отговор

    До коментар #13 от "атлантик":

    Украйна не е натовска държава !
  • 36 Гого

    21 1 Отговор
    Няма да има война.
  • 37 Целта

    5 39 Отговор

    До коментар #19 от "Сандо":

    Стига руска енергийна примка
    на шията на българина!
    Веднага да се построи тръбопровод под Дунава!
    За румънска газ!
    Веднага да се построи тръбопровод до Гърция!
    За азерски и втечнен американски газ!

    Коментиран от #41, #44

  • 38 боцата

    3 1 Отговор
    Класическо изнудване. Както знаем, слабите страдат.
  • 39 тва е

    32 2 Отговор
    Браво на Путин !!!
  • 40 НКВД

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Келамуса":

    Което от своя страна ще доведе до там,че БГ Черноморието ще стане излишна дестинация за родни и чуждестранни туристи,а живеещите там българи ще са потенциални мигранти.
  • 41 абв

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Целта":

    Не се занимавай със Сандо - оди си претакай зелето !!!
  • 42 ДазДраПерМа

    6 3 Отговор
    лесно си представям 100000 войници на руско-украинската граница днес , утре може и вдруги ден но до февруари да стърчат на средата на полето ами ако всеки яде по една баничка на ден ми то до февруари са 10-тина милиона броя пък не дай си боже чорба и каша да поискат изводът е че трябва да нападнат иначе умират от глад а там отвъд ги чакат с хляб и сол....и горилка
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ха ха

    16 1 Отговор

    До коментар #37 от "Целта":

    Отивай да го копаш,тунела под Дунава .Направо карай до Александруполис,че те америте също искат румънска газ.А техния шистов ще чакат от руснаците от Ямал да им го произведат,сгъстят и продадат.
  • 45 истината

    12 2 Отговор
    Англия напусна ЕС!Премиерката Мей каза,че след стратегическото споразумение със САЩ отново ще управляват света!Искат да сблъскат Русия и Германия!Сега за Украйна.Ако Русия присъедини Киев на което янките на могат да противостоят квичащите шляхти от Варшава ги чака решаване на полския въпрос!Като начало започваме с коридора за Данцинг и връщане собствеността вурху заграбените земи на немците!Справка в момента земята е държавна собственост!Русия няма да воюва трети път с Германия!Иде реда и на Албиона!
  • 46 Ак12 менте

    2 19 Отговор
    Ако руснаците се насер.т в Украйна ще им е за последно..ще последва такова въоражаване че направо ще им се завие свят на аристократите във кремъл

    Коментиран от #50

  • 47 VVVVVVVVV

    14 1 Отговор
    Пълна параноя, защото украинците им трябва война, но да я започне друг. Без да направят война украинските мафиоти нямат бъдеще. В това е проблемът. А при война за дни държавата им се разпада.
  • 48 Украйна е гони Параноя или Укрите имат

    15 0 Отговор
    Нечисти помисли спрямо Донецска и Луганска Републики и те се готвят да ги нападат??? РУСКИТЕ ВОЙСКИ СА НАМИРАТ НА 300-350км по шосе от Украинската граница??? УКРИТЕ Реват Превантивно, те имат някакви задни мисли!!
  • 49 ВРАГ НА НАРОДА

    14 0 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ МНОГО ДОБРЕ РАЗБИРАТ,ЧЕ РУСИЯ НЕ СЕ ШЕГУВА...,
    САМО ЗА СЕДМИЦА ДА СПРАТ ГАЗТА И ЩЕ СТАНЕ АЙНЦУ,ЦВАЙНЦУ ДРЪН С ГЕРМАНСКАТА ИКОНОМИКА....!

    НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА УКРАИНЦИТЕ,ОСВЕН НА РУСИЯ-
    ЕДИН НАРОД СА !

    МРЪ$НИТ€ циони$ти нато($ащ) ГРОЗНО ПО юд€й$ки УПОТР€БИХА
    УКРАИНСКИЯ НАРОД ЧР€З Т€ХНИТ€ ПР€ДАТ€ЛИ(политици)!

    А КЪДЕ СМЕ НИЕ...!?
    КАКТО ВИНАГИ ЗАЛОЖИХМЕ НА КУЦИЯ КОН,
    БЪРЗО ЗАБРАВИХМЕ ф€рдинанд И $€ГА $М€ $ чичо $ам!

    ВОЙНА СИГУРНО НЯМА ДА ИМА,И ТО ЗАЩОТО В УКРАЙНА НА НЯКОЙ НАКРАЯ ЩЕ МУ СВЕТНЕ,ЧЕ ЗАПАДЪТ € "ГАРАНЦИЯ-ФРАНЦИЯ"!
  • 50 Жоро

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ак12 менте":

    То не е само оръжие да има. Гледай какво стана в Афганистан. Не забравяй,че в Украина рускоговорящото население е огромен процент. А и на Путин едва ли му се иска да прави нападения. Просто това е предупреждение за западняците да не си и помислят да правят бази в Украина. Бях в Украина преди 3 месеца по работа и да ти кажа, украинците не мразят руснаците изобщо.
    А и да местиш армията си на собствена територия ... за какво говорим. Това е недемократично, но да пращаш войски по цял свят е нищо. Украина се управлява от марионетки дето само се чудят как да си натъпчат джобовете и те са по-голяма заплаха отколкото Русия.
  • 51 Тази войска, Руска била на 250км по

    12 1 Отговор
    Права линия???? Ало Ку Ко!! Това да не са летящи танкове??? 300-350 км е реалния път до Украинската граница!!! На Укрите им намалиха, транзита на газ, и неможе да се краде на Едро както преди, за това търсят поводи да Реват с Поляците!! Последните се гласиха за газов Хъб, да прадават газ на Европа, но Американската им газ замина за Китай!! Къде е на Борисов Газовия хъб, за който повтори 1000пъти, че ставаме газов Хъб на Балканите???? Той мълчи и всички медии и Мисирки мълчат!! Що така???
  • 52 mi6osp

    10 2 Отговор
    Целта на Русия не е да завзема Украйна, а да откаже Украйна да атакува Донбас.
  • 53 Правослив

    0 16 Отговор
    Цялата работа е че на донбас луганск хората им писна да висят по окопите и искат преговори и е нужно периодично да им се влива "смелост"
    хората там така или иначе разбраха че кгб си играе с тях за собствените си користни цели

    Коментиран от #58

  • 54 ХАХАХАХАХА

    5 1 Отговор
    Цялата соросоидна неолиберастия е на амбразурата за да се осуети срещата между Вова и Джо, макар тя да е уговорена, вече!!!
  • 55 Барбут

    10 0 Отговор
    Сороснята квичи квичииии...
  • 56 Абе..

    4 0 Отговор
    Руснаците трупат войски на руска територия но защо никой не коментира защо камерите трупат войски в гърция в полша в сирия и още тъй подобни...
  • 57 Бесен Язовец

    4 0 Отговор
    Руснаците могат да тупат сороснята и техните ратаи по всяко време.
  • 58 GnG

    10 0 Отговор

    До коментар #53 от "Правослив":

    Ке дойде времето да чуете, че Донбас и Луганск, СЪЩО са РУСКИ ! :)

    Трябва да сте чували за НОВОРУСИЯ !
    Това е ЧЕРВЕНАТА ЛИНИЯ на Русия !

    НОВОРУСИЯ е РУСКА ! :)

    Коментиран от #59

  • 59 СТАРИЯ ЗАВЕТ

    11 0 Отговор

    До коментар #58 от "GnG":

    ТЕ СА РУСКИ ВЕЧЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКИ ДНР И ЛНР СА С РУСКИ ПАСПОРТИ УКРИТЕ НЯМА ДА ПРИПАРЯТ ВЕЧЕ ТАМ.
  • 60 Вы надо

    9 1 Отговор
    нaдo oпoмнитe! Руcия, Укрaйнa, нeт рaзницa мeжду двa нaрoдa. Cмoтритe иcтoрию нaзaд, и увидитe чтo вы брaтя и двa eдинoкрoвни нaрoдa oт oбщa импeрия. Вы брaтушки и пo вeрa, брaтушки и c нac - бoлгaрьиe...Нe cдaвaтьcя прoпaгaнду чужoй cил, двигaтьcя рaзниe причин и нaдeятьcя двa нaрoдa нeнaвижут мeжду coбoй.

    Коментиран от #61, #70

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гео

    8 0 Отговор
    Попитали радио Ереван: Кой е най-красивият град на Земята? Радиото Отговорили: Разбира се, Ереван! А колко атомни бомби са необходими за заличаване на най-касивия град на Земята? Радиото Отговорило: Е, и Киев е хубав град
  • 63 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    денис е голяма корва!!!!!
  • 64 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    КОЙТО ИСКА АТАКА СЕ МАСКИРА И КРИЕ!!!!!!!Русия не КРИЕ А ПРЕДУПРЕЖДАВА,КЪДЕ Е ЧЕРВЕНАТА ЛИНИЯ!!!!!!И е заявила вече ,че НЯМА ДА ВОЮВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!!!!!!Тъй че сещай се снахо НЮЛАНД от Вашингтон......
  • 65 Стратегът

    9 0 Отговор
    Русия може да трупа войска на своя територия където иска пита се къв го дирят САЩ,АНГЛИЯ В УКРАЙНА
  • 66 Дебил

    7 0 Отговор
    Смешници !!!
    1-ва турска армия е дислоцирана на по-малко от 100км от нашата граница. Време е да вдигнем нашата армия по тревога ))))) Или да помолим НАТО за помощ. Иначе можем да се превърнем в Република Северна Турция. )))))))
  • 67 ХХХ

    3 0 Отговор
    Казвам ти щерко, сещай се снахо.Нищо няма да се
    случи просто руснаците искат да се сертифицира
    северен поток 2 по-рано.
  • 68 До Правослив

    5 0 Отговор
    Цялата работа е в това, че нашите партньори не можаха да си направят база на Крим и са окупирали всички граници на Русия. ВИзточна Украйна се намират най-големите каменовъглени находища в страната. За там е борбата. Украинците в тази част ще се бият до край,защото видяха какво се случва със западните им съотечественици.
  • 69 барчо

    11 0 Отговор
    Абе вие чувате ли се какво говорите и пишете???? Струпване на руски войски непосредствено до границата, но на 250 км от нея!?+ Що за мозъчета ги измислят тези фейкове само и само да разпалят война????? За съжаление същите тези мозъчета ще паднат последни в каквато и да е война, защото ще се заровят дълбоко в земята като червеи. Руската войска е на 250 км навътре в своята територия. За каква непосредствена близост се приказва изобщо??? Украинците избиха като кучета над 15 000 логанци и донбасци, повечето от които невъоръжени цивилни жени, деца, старци и мъже. Говорете за това, ако не ви е срам!!!!
  • 70 барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #60 от "Вы надо":

    Сега е времето да обявите вашите двама президенти Горбачов и Елцин за предатели и да бъдат осъдени като такива. Те предадоха и вас и нас!!! Не съдете предадените, а предателите!!!
  • 71 не може да бъде

    3 0 Отговор
    Не знам дали са верни сведенията за струпване на руски войски на границата с Украйна ,но ако се водим от натовската концептуална логика ,би могло да се каже ,че това се прави за да бъде подкрепена демокрацията в Украйна от руска страна!Може да се каже също така -подпряна с войска ,за да не падне!?
  • 72 Analizator

    3 0 Отговор
    Чакаме най-сетне да струпа малко и ма украинска територия. Тия руснаци имат железни нерви - след толкова лай и вой, необичайното е, че войските са все още на руска територия.
  • 73 Пропуснал си

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "А бе тиквеници":

    Да отбележиш че тези 250 километра са по права линия а не по шосе което е повече от 300 километра и то до най-близката точка от границата практически тези войски със средно на 350 поне километра от украинската граница
  • 74 МалкоЛогика

    2 0 Отговор
    Ако наистина има струпване, значи Русия има основание да очаква скорошно нападение върху стотиците хиляди руски граждани в Донбас. Трябва да е готова, все пак нападателят няма да се изпепели сам, нито пък хитреците които ще заповядат нападението.
  • 75 веселяк

    4 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Фактът си е факт - на руска територия се струпват войски и техника." Интересно ако САЩ струпваше войски на своя територия какво журналистическо цирикане щеше да настане! Те затова америте струпват войски на всякъде другаде, но не и на своя територия!
  • 76 Гост

    2 0 Отговор
    Цитат: "Говорителят на руското външно министерство Дмитрий Песков беше питан за това струпване ..." - някой се е олял яко и ме му е за първи път! Песков не е говорител на руското Министерство на външните работи! Ясно колко са ви верни данните.
  • 77 Гост

    2 0 Отговор
    Конекрадеца да се на.с.Ира веднага!
  • 78 tomito

    0 0 Отговор
    Че тази военна техника е руска ,къде да бъде -в Русия.Това да не са американците където се месят по цял свят.

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Воланд

    0 0 Отговор
    Ако около кошарата ти се съберат много вълци,нормално е да извадиш гегата.
  • 83 Бодигард

    0 0 Отговор
    Зеления президент на измислената държава Украйна или някои от
    фалшивите западни демократи може ли да каже кога Украйна е воювала за Крим?
  • 84 Гост

    1 0 Отговор
    Думата “параноя” е Трайко навлезнала в речника на Автора от Факти! Явно е обсебила съзнанието му. Няма лошо, това е нормален процес при неизбежност на събитията! Иде, иде краят на долара, еврото … валути без покритие. Та параноята е за обезценяващите се центове от рублата, която върна позиции от преди операцията, дори леко поскъпна! Тенденцията се запазва с възходящ курс на рублата. ПАРАНОЯ!!!!
Новини по държави: