Last news in Fakti

23 Декември, 2021 15:12 61 092 103

Отец Дионисий за ФАКТИ: Бойко Борисов не е на стола на министър-председателя, но е в институциите и Светия Синод

  • отец дионисий-
  • дионисий-
  • борисов-
  • гешев-
  • храм-
  • светия синод-
  • съдебна палата-
  • закон за вероизповеданията-
  • държавна сигурност

"Прокуратурата си има храм. Както напоследък едни сакове с пари се движат, в този параклис, само защото е параклис, може да бъде поставен един сак с пари и никой да не може да попита какви са тези пари", посочи духовникът

Отец Дионисий за ФАКТИ: Бойко Борисов не е на стола на министър-председателя, но е в институциите и Светия Синод - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Главният прокурор напоследък демонстрира набожност. Вероятно, все още е с усещане за себе си като “инструмент на Господ”. Щом е решил и вече е изградил православен параклис в Съдебната палата - в храма на Темида. Там, където се помещава Главната прокуратура, има православен параклис. Благодарение на Движението за права и свободи, в Закона за вероизповеданията бяха вкарани конкретни корекции, които дават възможност така, както напоследък едни сакове с пари се движат, в този параклис, само защото е параклис, да бъде поставен един сак с пари и никой да не може да попита какви са тези пари. Това важи включително и за някой инспектор от НАП - той не би могъл да попита какви са тези пари, въз основа на Закона за вероизповеданията”.

Това каза в интервю за ФАКТИ отец Дионисий, духовник и общественик.

Православен храм вътре в Съдебната палата в София - такава информация се появи в последните часове.

“Това се практикуваше дълго - твърде дълго време, по храмове из цялата страна. Неслучайно беше извършвано онова т. нар. масово строителство и възстановяване на храмове като голяма гордост на ГЕРБ. Гордостта там е както при гордостта с автомагистрала “Хемус”.

Това, което си позволява да извърши Гешев, е гавра и кощунство и с християнството - при условие, че до Съдебната палата се намира митрополитският катедрален храм "Св. Вмчца Неделя“, да изграждаш храм в Съдебната палата. Считайки себе си за инструмент на Бога, той смята, че е живеещият на земята Архангел Михаил, както е кръстил параклиса? Що за безобразие е това и що за безобразие извършва ръководството на Българската православна църква, позволявайки това и нереагирайки? Как е възможно в днешно време, при разделение на властите, да наблюдаваме как главният прокурор вкарва едно от вероизповеданията вътре в Съдебната палата, което му дава възможност - чрез Закона за вероизповеданията, да узаконява беззакония?”, обясни отец Дионисий.

“Прокуратурата си има православен храм - “Св. Архангел Михаил”. Това се случва и никой не реагира. А докато вървим до параклиса какво виждаме - наградите от турската държава за всеки един върнат от българската прокуратура човек, който е търсил убежище у нас”, допълни той.

Отец Дионисий коментира и случая с назначенията на агенти и офицери от комунистическата ДС в Министерството на външните работи.

“Зависимостите в ИТН и БСП, които не могат да бъдат доказани от някой от нас, стават все по-видими и по-видими. Не смятам, че изобщо беше разумно Министерството на външните работи да се дава на персонаж, който излиза от президентската институция само защото беше номиниран за кандидат-министър на отбраната от проектокабинета “Николай Василев” на ИТН, без никой в Президентството да знае. Как си представяме при такъв род на нелоялност, да можем да очакваме, че ще имаме съвместна политика между МВнР, правителство и държавен глава?”, пита се духовникът.

Според него назначението на Петко Сертов, което беше оттеглено, показва риска от назначаване директно от министрите без съветване с министър-председателя. “Оттук нататък в държавата ще бъдем свидетели на процеси, които ще създават изключително трудни колизии. Не знам как ще се намери изход от тях. Ако ИТН и БСП продължават да действат както сега, те ще предизвикат избори. Резултатът от тези избори би бил такъв, че тях няма да ги има в един следващ парламент. Ако искат да дадат на “Продължаваме промяната” абсолютно мнозинство, нека да продължават в този дух”, смята той.

“Ако след всичко, което се случи в страната - 12-годишно управление на мафия, саботиране на създаване на власт, която да извади мафията от управлението на страната, ако и сега изчегъртването на мафията не се осъществи, трябва да помислим дали естественото решение на нещата не е президентска република. Не може при такъв изборен триумф на Румен Радев, той да бъде поставен в ситуация да се оправдава как няма нищо общо с движенията в изпълнителната власт”, допълни отец Дионисий.

“В България никой не успя да осмисли едно нещо и то след година и половина борби - че не регулярната власт е от значение. Над нея има една друга власт - финансовата, говорим за големи банкови институции, корпорация. Най-значимата обаче все още е концептуалната власт. Докато никой не обърне внимание на това, в държавата ще продължава процесът на вкореняване на дълбоката държава в държавата. Дълбоката държава ще бъде във МВнР, в структурите на министерството - посолства, консулства и търговски представителства. Там отиват хората, които трябва да бъдат съхранени и опазени. Същото се случва и в ръководствата на водещите религиозни институции в страната. Корените на дълбоката държава, които са добре обгрижвани от 77 години насам, са в ръководствата и на религиозни институции - преимуществено водещото вероизповедание в страната”, посочи още той.

Според него е категорична грешка постоянната парламентарна Комисия по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите да бъде председателствана от ГЕРБ. “Да дадеш развитието на концептуалните движения в една страна, на обществения процес на хора, на които никой в обществото няма доверие, означава, че даваш възможност дълбоката държава не да диша, а да ти диша във врата”, обясни духовникът.

“Някои хора не разбират какво е концептуална политика и какво е значението на религиозните институции”, допълни той.

В края на разговора отец Дионисий отправи следния призив: “Призовавам българският народ да се покае, защото се отказа от борбата за справедливост. Търсенето на правдата е основно за всеки християнин, за да придобие и блаженство. Любовта към родината е нещо изключително важно. Петата Божа заповед гласи: “Почитай майка си и баща си”, тоест предците си, “за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята”. Вижте състоянието на българските гробища и си представете каква е почитта към предците ни. Децата ни - ние ги обичаме през лаптопите си. Крайно време е този народ да поиска да живее в страна такава, каквато заслужава - сега и веднага. Пожелавам му на Рождество Христово да му дойде тази мъдрост, за да се опомни. Преди първото т. нар. Велико народно въстание на 2. септември, в деня преди това - 1. септември, 120 хиляди души вдигнаха лявата си ръка към небето в името на всички отишли си преди нас българи, а дясната - на сърцето, за да се закълнат, че докато Борисов и Гешев не бъдат премахнати от властта, както и тяхното влияние в българската държавност и общественото пространство, ние няма да спрем борбата. Обръщам се към тези хора - спомнете си, покайте се и го извършете”.

“Бойко Методиев Борисов не е в стола на министър-председателя и това е нещо, което много го дразни. Той обаче не си е тръгнал от политико-обществените процеси по никакъв начин - има го и в институциите, има го и и в Светия Синод”, завърши отец Дионисий.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 209 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещастен

    129 218 Отговор
    боклук. Той Светулката няма да е сам. Такива като теб лъжепророци са само за бой.

    Коментиран от #64

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АБЕ ПОПЕ ДА НЕ ТЕ Е ТРЕСНАЛ КОВИДА ?

    121 176 Отговор
    ЧЕ ПОВРЕЖДА AI - KQ то НА ПОСТРАДАЛИЯ !!!! Я ОТИДИ ДА СЕ ПРЕГЛЕДАШ !
  • 4 Гост

    133 188 Отговор
    Тоя църквата не го ли разпопи?

    Коментиран от #8

  • 5 Хи хи хи

    133 182 Отговор
    Тоя поп наркоман ли е или тъй се е родил ?

    Коментиран от #37

  • 6 браво

    214 80 Отговор
    Много ясно и точно както е , го каза владиката !

    Коментиран от #11, #70, #74

  • 7 За такива като Дионисий никой няма да

    125 158 Отговор
    Ходи на църква ! Нали го разпопиха тоя поп , защо ходи със расо ????
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Марин

    101 124 Отговор
    А, бе, тоз, когато беше с червената рокля, повече хващаше око! :)

    Коментиран от #14

  • 11 Какъв владика е тоя козел ?

    122 139 Отговор

    До коментар #6 от "браво":

    Пий си хапчетата попе , не знаеш , че Бог е казал , попа да не се меси във политиката ......за него са само божийте дела ! А тоя подскачаше НАПОРКАН на площада със БАЙРАКА !

    Коментиран от #62

  • 12 да питам

    85 115 Отговор
    Тоа що ми прилича на Стотинкин ?

    Коментиран от #69

  • 13 Домакин

    69 24 Отговор

    До коментар #8 от "друг гост":

    Тук не става дума за руската цъРква .
  • 14 Тоя поп ....поп ли е ?

    109 120 Отговор

    До коментар #10 от "Марин":

    Ходеше със ковчега по чаршията и крещеше като откачен ! Сега много смирен бе ....моли се на Бог ! Нали му биха шута от църквата ....РОШКОВ арестувай го немедленно за шмекерлък !

    Коментиран от #17, #18

  • 15 смях

    96 51 Отговор
    Веса Дамаджаната славослави Гешев в жълтото си сайтче - направил параклис в прокуратурата.
    Е и? То и Боко ходи на черква, ама много вЕрващ ли е?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 разпоп Дионисий

    86 64 Отговор

    До коментар #14 от "Тоя поп ....поп ли е ?":

    Аз ако се облека в черно расо, поп ли ще стана? Или в папски одежди, това ще ме направи ли папа?
    Дионосий е разпопен поп, а срещу него се води църковно дело. Стана най-известен с трещящата заря, която пусна по Въскресение.

    Коментиран от #97

  • 18 Рашков ще арестува

    65 53 Отговор

    До коментар #14 от "Тоя поп ....поп ли е ?":

    твоят идол тиквата

    Коментиран от #20, #38

  • 19 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    94 21 Отговор
    АЛО, ДРУГАРИ, ЩО ОСТАНАХТЕ С 26 ДЕПУТАТА

    Коментиран от #23, #46

  • 20 ОТ БАНКЯ

    97 46 Отговор

    До коментар #18 от "Рашков ще арестува":

    СЕДЯ ПРЕД КАМИНАТА И ЧАКАМ РАШКОВ ВЕЧЕ ОСЕМ МЕСЕЦА ДА МЕ АРЕСТУВА......МАЙ ГО Е ШУБЕ
  • 21 бах Киро

    83 52 Отговор
    тоя калугер защо ли така поразително ми прилича на пираст?И нали го разпопваха по едно време?

    Коментиран от #26

  • 22 115

    52 46 Отговор
    Eх Нафарфорий, за съжаление си прав!
  • 23 смях

    64 55 Отговор

    До коментар #19 от "БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    А вие що останахте без премиер Цар Тиква?
    Защо МВР Мето не е министър, а ПКП-то председател на парламента?

    Коментиран от #40

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Цветанов

    42 65 Отговор
    Дионисий Патриарх!

    Коментиран от #29

  • 26 ХА ХА

    43 22 Отговор

    До коментар #21 от "бах Киро":

    Това ли е дядо Гуси ?

    Коментиран от #32

  • 27 Hgf

    72 43 Отговор
    Какъф духовник и общественик след като църквата го изгони!?
  • 28 И. Иванов

    46 13 Отговор
    В Прокуратурата са православни християни - не трябва ли да са прокуратура на всички, населяващи България?
  • 29 Да бе

    51 29 Отговор

    До коментар #25 от "Цветанов":

    Патриарх на третия пол .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КРОКОДИЛА

    31 22 Отговор
    ЗА ТЕБ ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦА ЩЕ ТИ СЛОЖЕМ ...........................................
  • 32 Ръб

    19 12 Отговор

    До коментар #26 от "ХА ХА":

    И сънува боко
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Фани

    58 39 Отговор
    Тоя психопат още ли мърси земята?
  • 35 Покаяние

    32 16 Отговор
    В края на разговора отец Дионисий отправи следния призив: “Призовавам българският народ да се покае..." Да! Без покаяние няма достъп до Бога. Покаяние за прощение на греховете изобщо - малки и големи. Няма малки, няма големи грехове. Грехът ни отделя от Бога. Той е казал : "и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им." ( Второ Летописи 7:14) И това е условието на Бог и към служители и към миряни.

    Коментиран от #53, #85

  • 36 Уауу

    46 35 Отговор
    Този пръч ,брадатия,кой беше ?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Скоро Кирето ще нарита РОШКОВ !

    45 36 Отговор

    До коментар #18 от "Рашков ще арестува":

    Постоянно го дъни и излага ......пък и тая Голяма ДАМАДЖАНА .......не му стига , постоянно цуца от нея !
  • 39 Църквата

    20 14 Отговор

    До коментар #8 от "друг гост":

    са всички, които са избрали да следват Христос. "Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях. "( Евангелие от Матей 18:20) Ти също си част от църквата, ако си вярващ и си избрал да следваш Христос. Какъв е твоят дял за очистване на църквата от онова, което я отделя от святостта , която Бог очаква? Или е по-удобно да критикуваш?7628
  • 40 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    40 43 Отговор

    До коментар #23 от "смях":

    БАЦО ША СА ВЪРНЕ, РАНО ИЛИ КЪСНО...ТО И ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ МАЙ НЕМА ДА ГИ БЪДЕ
  • 41 Гешев

    6 23 Отговор
    Да седне отдясно на Боко, а Боко отдясно на Началника горе. ASAP
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Поп Алигорко

    42 31 Отговор
    По юбаво Бацо да се върне,тия са протестанти!!!
  • 44 Най-доброто средство

    32 4 Отговор
    За почистването на църквата е пречистващият огън на адската геена. След това пароструйка.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 И. Иванов

    13 9 Отговор

    До коментар #19 от "БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    И си и неграмотен, освен останалото. Да вземеш да прочетеш пак учебника за четвърти клас по български!
  • 47 Киро КГБто

    32 10 Отговор
    От Синода са наши хора, милиционерчета , перат рублите

    Коментиран от #90

  • 48 шшш

    32 6 Отговор

    До коментар #30 от "КРОКОДИЛА":

    Дали е неверник или не, не знам... Не съм аз чоека да го съди.... На вас едно ще кажа "Който нож вади, от нож умира"....
  • 49 Johansson

    41 24 Отговор
    Този не е дионисий а просто дамян прошляка.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Експерт

    28 22 Отговор
    И този е подкупен и платен.
  • 52 Мунчо

    34 23 Отговор
    Е те тоя е типичен антихрист. Изгониха го от храма и сега преживява с антихристки притчи. Идва светъл празник, а брадатия ми плещи за Борисов!
  • 53 Покаяние

    16 3 Отговор

    До коментар #35 от "Покаяние":

    Ако се съди по минусите, себе праведните са мнозинство...Е, с такова мнозинство, всеки народ получава - това, което заслужава
  • 54 Редис

    25 12 Отговор
    Попе попе, разпопен попе
  • 55 Артилерист

    29 20 Отговор
    Отец Дионисий говори за мафията на Борисов, Гешев и религиозната такава, а тук болшинството го оплюва личностно, вероятно за да игнорира същността на казаното. Що тъй? Да не би да са привърженици на таз мафия или са из средите й?!

    Коментиран от #56

  • 56 Кавалерист

    8 3 Отговор

    До коментар #55 от "Артилерист":

    Има и такива, но струва ми се, че нещата опират и до духовно невежество, обвързано със суеверие и "традиционни" предания
  • 57 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ.

    21 6 Отговор
    Право казва човека отец Дионисий.Не трябва виновниците за този хал от предишните правителства и партии и от сегашните ново излюпени отДС-БКП,да се чувстват недосегаеми от българските закони.Ьаконите трябва да се спазват от всички,както всеки има права така трябва да има и задължения,да спазват законите в Р България.Законоте на църквата също трябва да се спазват,а не мафиотските.Които не ги спазват-секира
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Зарята

    15 9 Отговор
    Марш при баба ти Гуси Да му решиш брадата и мустаките попардак разпопен
  • 60 Свети Архангел Михаил

    14 8 Отговор
    Отец Дионисий ще го направим патриарх !
    От Свети Свети Кирил и Асен !
  • 61 Господи Боже !

    18 15 Отговор
    Избави ни от лукавия ! От РАЗБОЙКО, Боже !
    И от вселилата се Герберастия ! Аман от тия !

    Коментиран от #86

  • 62 qwerty

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Какъв владика е тоя козел ?":

    Същото важи и за онези, които се бъркат в Божиите дела.
  • 63 Архимандрисандрит Бибиан l

    2 1 Отговор
    Ко си туриме патрехил че станеме ли поп деа?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ждрольо

    14 6 Отговор

    До коментар #64 от "НАЙ -добре":

    Ти от гейдружинката на разпопения ли си? Те ев. а в убитака.

    Коментиран от #83

  • 66 ПопЙорданоу

    8 3 Отговор
    Баба Гуси с мерак
    На бочето тшак.
    На Модераторчето, дето ми трие коментарите да му изсъхнат ръчичките.
  • 67 Ей, това са "личностите"

    21 8 Отговор
    Които сипят помия върху единствения 3 пъти премиер на България в новата история и Гешев, единствения гл. Прокурор повдигнал обвинения(легиримирани от съда с "задържане под стража) на олигарси и назначени богаташи. Рожби на БСП-СДС.
  • 68 Румен

    21 12 Отговор
    И този уж духовник говори от името на народа. Кой си ти ДРИСЛЬО ,кого представляваш ?. За ГЕРБ са гласували 600 000 човека те не са ли българи?

    Коментиран от #72

  • 69 гостът

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "да питам":

    И аз щях да питам същото,Саво дето тоя е по бледолик войн.Хубаво го изписват като ,,отец" ,ама е отлъчен от Църквата Баща в излишък,един вид.
  • 70 Nnnnn

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "браво":

    Тоз поп е разпопен. Той е грешник.

    Коментиран от #71

  • 71 атеист

    6 3 Отговор

    До коментар #70 от "Nnnnn":

    Някой беше казал: "Който е безгрешен да хвърли камък"
  • 72 Хи их хи

    13 15 Отговор

    До коментар #68 от "Румен":

    "За ГЕРБ са гласували 600 000 човека те не са ли българи?" Ами не, калинки и ромляни са!
  • 73 Gazoo

    9 10 Отговор
    Борисов в затвора за престъпленията си!

    Коментиран от #75

  • 74 Един

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "браво":

    Какъв владика е тоя съвсем обикновен поп, който няма нищо под шапката! Забелязал съм нещо интересно. Честит не спя нощем и като чета коментарите доста нормални са + и -. Явно дежурните "коментатори" спят и картинката на плюсовете и минусите е в съответствие с темата. Щом обаче се събудят "поспала ловците" започва рязка промяна!!! Стотици плюсове за властта в момента и стотици минуси за предишните!!! Просто е фрапиращо ако човек се вгледа в часа на коментарите! До тук с "фактите" при мен! Благодаря за "коректните" "факти!!!
  • 75 истина

    11 5 Отговор

    До коментар #73 от "Gazoo":

    Защо му дават думата на този разпопен поп ,този няма право да носи расо защото е отличен от църквата, защо разваляте хубавите празнични дни на хората с празноговоренето. на един болен човек който отдавна трябвало да е затворен там където му е мястото.ТОЧНО СЕГА. НАРОДА НЯМА НУЖДА ОТ ТАКЬВ ТИП ГОВОРЕЩИ.
  • 76 Служител на МВР

    12 4 Отговор
    Крайно време е Светият синод на БПЦ да свали расото на този некадърник и грозна маймуна. от него и чеп за каца не става, камо ли духовник, Ако всички духовни лица от БПЦ са кото тази маймуна, то горко на църквата ни. Но всички духовни старци в Светият синод на БПЦ са едни дол дренки. Отявлени хомосексуалисти и бивши ДС - агенти. какво може да се очааква от тях. Абсолютно нищо. Горко на църквата с такива духовни лица.
  • 77 Е дин

    8 5 Отговор
    Т. нар. Дионисий не е никакъв отец. Това е един психично болен човек с много сериозни ментални проблеми. Казвам го от лични наблюдения, съсед ми е в Иван Вазов.
  • 78 Абе

    8 4 Отговор
    Тоя Дионисий от къде има пари без да работи нищо и по цял ден да ходи по площадите? Май и той е на заплатка при задкулисието.
  • 79 Нане

    6 4 Отговор
    яяяя поп калинка!
  • 80 Анонимен

    8 6 Отговор
    Тоя няма ли кой да му оскубе брадата
  • 81 Джуджето хаяско

    2 1 Отговор
    Господ идва прави - се на заспал
  • 82 Верно е

    9 3 Отговор
    Стотици хиляди негови бюрократи и днес управляват съдбата ни.
    Кадруват, крадат, сабоиртират, употребяват административни бухалки.....
  • 83 тими

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ждрольо":

    Как си днес чадо сатанинско; баща ти дявола погали ли те по главичката за богохулството.
  • 84 Джони

    3 5 Отговор
    Лекотата с която послъгват тези хора ме удивлява, отчето споменава над 100 хиляди души, преди няколко дни представител на министерство на сегашното правителство спомена за стотици хиляди протестиращи. Престанете да лъжете и то нагло. Защото на последните протести не е имало повече от 10 Тина хиляди човека. Най много протестиращи е имало през 1996, 97 година при правителството на Бсп с премиер Жан Виденов, около 1 милион човека. Оттогава до сега никога не е имало многолюдни протести. А някой дори лъжат и силно преувеличават бройката на протестиращите. Последните протести бяха силно манипулирани и използвани от кукловодите за партийни нужди от Позитано 20 и президенството, тоест най старата и кагабейска партия Бсп ,Дс и руското посолство. Косвено доказателство е масовото назначаване на кадри от Дс във всички държавни институции и президентството, а на баламите избиратели гласували за Бсп, Дс и президента Радев Решетников честито лошото е че те с вота си повличат и нас към дъното и Руските интереси и влияния за съжаление. С тези хора и партии европейска и натовска България нямат особено добро и надежно бъдеще и добрия шанс да оцелеем.
  • 85 Не си домислил нещо

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Покаяние":

    А покая ли се Мишев за гордостта или продължава да я надгражда, което е видно от поведението му.
    Той не е свещеник вече и не може да говори от името на Православната Църква, а само от собствената си уста.

    Коментиран от #93

  • 86 aaa

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Господи Боже !":

    да ти е честита БКП .
  • 87 Коко

    2 1 Отговор
    Умен си, ама си боклук и половина. Не случайно Д е равно на дявол.
  • 88 МОЛЯ ТИ СЕ

    3 0 Отговор
    Боже, слез на земята и си прибери верисиите!
  • 89 Възмутен

    4 4 Отговор
    Въпросният Дионисий,прогонен от църквата,е преолеченият в расо Сатана! Неговото наказание от Господа ще бъде много голямо! Той сее смут и въвежда в заблуждение наивни хора,млади момичета и момчета.Позор и Божи съд за тоя проклет от Бога отвратителен всезнайко!
  • 90 Казанова

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Киро КГБто":

    Ей,боклук неграмотен! Ти явно най-много обичаш да мразиш?
  • 91 Антикомунист

    2 4 Отговор
    Крайно време е на тоя разпопен поп , някой да му направи главата мека.........
  • 92 Боровил

    3 3 Отговор
    Какъв ОТЕЦ е този уродливо човек
  • 93 Покаяние

    4 1 Отговор

    До коментар #85 от "Не си домислил нещо":

    Не си чел внимателно. Пръста, с който сочиш е срещу Дионисий, но погледни - останалите три сочат към теб. Ще ти отговоря пак с Божието Слово . Това са думите на Исус Христос - " И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? " (Еванг. Матей 7:3) Останалото в Евангелието можеш да прочетеш сам...
  • 94 БОКО ТИКВАТА Е НАШИЯ БОГ

    2 1 Отговор
    ВИЩО ЧЕ Е ТЪП КАТО ПОРТУГАЛСКИ ГАЛОШ !
  • 95 Родолюбец

    0 0 Отговор
    Горко на света от съблазните, защото неизбежно съблазните ще дойдат; но горко на оногоз человека, чрез когото съблазънта дохожда. (Ев. Матей 18:7).
  • 96 Васик атанасова

    0 0 Отговор
    Този не беше ли разпопен и по митингите
  • 97 4580

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "разпоп Дионисий":

    И в трандафори да се барнеш, пак ще си останиш цървул.
  • 98 Затвор

    0 0 Отговор
    Botisov ЗАТВОР
  • 99 Lancista per Sempre

    0 0 Отговор
    Абе Дядо Попе! Гледай си там Божиите работи и не се меси в светските такива ...противоречи на каноните а и не ти прави чест като духовник да говориш по този начин!
  • 100 А бе, ти

    1 1 Отговор
    Ти си един нещастник! Радвай се, че има храмове, какво ти пречат? Пфу, що за изчадие си??
  • 101 РАСПУТИН

    0 1 Отговор
    Виждам много хора са НА страната на НА този ПСИХИЧНО БОЛЕН ЧОВЕК който ходи с расо ...Той ако е редовен умствено ЩЕ свали расото ...И има ли институция ДА го накара да свали расото да не заблуждава хората ЧЕ Е поп?
  • 102 Йордан Йорданов

    0 0 Отговор
    На тоя поп червеното расо повече му отиваше.Светия синод не му ли видя сметката ,защото духовните хора по душа трябва да са добри към миряните особено на тия християнски празници.
  • 103 Валиста

    0 3 Отговор
    Не мога да разбера защо публикувате "мнението " на тоя отритнат от БПЦ гадняр, който участваше в разнасянето на ковчезите из София??? Как си позволява да тълкува църковни въпроси, след като не е никакво духовно лице! Абсолютен боклук и търтей!!!