Last news in Fakti

15 Декември, 2021 16:48 21 655 71

Отец Дионисий за ФАКТИ: Не се намери кой да каже на Гешев да погледне през балкона и да види санкционирания Пеевски

  • отец дионисий-
  • 47-мо народно събрание-
  • правитеслтво-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • делян пеевски

"Министър-председателят може да призове нацията си - така както площадът е бил пълен срещу един министър-председател, защо друг министър-председател да не поиска площадът да се напълни, да върви след него и да поиска Иван Гешев да си ходи”, зададе логичен въпрос духовникът

Отец Дионисий за ФАКТИ: Не се намери кой да каже на Гешев да погледне през балкона и да види санкционирания Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Лозунгът “нулева толерантност към корупцията” би трябвало да бъде превърнат в нулева корупция и възмездие за извършвана досега корупция. Имам убеждението, че толерантността може да бъде едно твърде разтегливо понятие. Не смятам, че би трябвало да се насочим натам - към нулевата толерантност, а към абсолютна нулева корупция, недопустимост на корупция и изключително строга и много по-жестока наказателна санкция към всички, които са извършвали корупция и към всички, които извършват”.

Това каза в интервю за ФАКТИ отец Дионисий, духовник, активен участник в антиправителствените протести и част от неправителствената организация “АГОРА България“.

“Давам си сметка, че някои неща са с давностен характер, но когато те изобщо не са разкривани, е крайно време обществото да научи истината. Протестът срещу Борисов и Гешев, който продължи 435 дни, искаше извършване на операция “Чисти ръце”. След като вече функционира законодателен орган и правителството има мнозинство, биха могли да извършват тази операция. Абсолютно убеден съм, че политически сили като БСП и “Има такъв народ”, които в последните повече от 7 месеца имат поведение, което не е еднозначно, ще бъдат под изключително строг контрол на обществото и няма да получат никаква снизходителност и опрощение от обществото, ако възпрепятстват такъв процес”, категоричен е той.

“Крайно неотложно е приемането на закон за изменение и допълнение на сега съществуващия Закон за КПКОНПИ”, посочи още отец Дионисий. “Самото присъствие на Сотир Цацаров в държавна институция е нещо, което не може да продължава. Помним ли, че една чайка - дали на него, дали на някой друг, спусна Иван Гешев за главен прокурор?”, каза още духовникът.

“Има нещо, което мен, като протестирал гражданин, безспорно ме притесни по време на гласуването на новото правителство в Народното събрание. Имаше обръщане към присъстващия там Иван Гешев от страна на Христо Иванов, но не се намери кой да излезе на трибуната и да му каже: “Г-н Гешев, все още действащ главен прокурор въпреки желанието на цялото българско общество, погледнете през балкона и вижте това, което през Атлантическия океан успя да види президентът Байдън - лицето, санкционирано по “Магнитски”, което се казва Делян Пеевски”.

В Движението за права и свободи виждаме едно успокоение - на трибуната се излиза и се се говори по твърде нагъл начин и сякаш това не са хора, санкционирани от българското общество. Това е нещо, което новото българско правителство трябва да покаже в един момент, че не може да продължава. Това ще е и доказателството, че има нетърпимост към онези, които досега са обезпечавали корупцията и може би са не само обект, но и субект на нейното извършване”, смята отец Дионисий.

“Когато в една и съща зала са Делян Пеевски и Иван Гешев, когато досега Гешев нищо не е открил за Пеевски, за разлика от Министерството на финансите на САЩ, това е невероятно”, допълни той.

“Давам си сметка, че не можем да направим експеримент и да идем на нови избори веднага и че тази коалиция трябва да е здрава. Онова, което се произнесе в Народното събрание между Томислав Дончев и Асен Василев - че коалицията се формира на база омразата към ГЕРБ, на което Асен Василев отговори, че това, което ги сплотява е антикорупционната политика, е абсолютна истина. Иска ни се да е така. А дори и да не е, трябва да го направят така. Сплотеността на тази коалиция не трябва да е омразата към ГЕРБ, а антикорупционната политика. Ако Томислав Дончев твърди, че омразата не твори, аз като духовник ще кажа, че справедливостта твори. Тя не може да не се въздава. Ако не се въздава, то ви казвам - и като християнин, който всеки ден се моли на своя Бог да бъде Неговата воля както на небето, така и на земята, ако искаме светът да бъде подреден поне малко, както е подреден отвъд, то не може да очакваме, че всичко дотук ще бъде забравено. Това, което говори министър-председателят в медиите, особено за чужди медии, дава изключително големи надежди, че можем да се справим. Склонен съм да дам доверие в обозримото бъдеще, тъй като нямаме друг шанс”, каза духовникът.

Попитан за Бойко Рашков, който остава министър на вътрешните работи в редовното правителство, и за казуса “Хемус”, отец Дионисий посочи: “Единственото лице на двата кабинета “Янев” беше Бойко Рашков. Искаше ми се да видя и Виолета Комитова отново в изпълнителната власт. Бойко Рашков е един гарант за това, че ще има стремеж към справедливост. Мисля, че Бойко Рашков би могъл да бъде изключително полезен и на министър-председателя в частта със специалните служби.

Настоящият министър-председател преди като министър на икономиката направи разкрития за Държавната консолидационна компания (ДКК). Ние обаче все още не знаем нито кога ще бъдат сменени ръководствата на Комисията за финансов надзор, нито на Агенцията за държавна финансова инспекция, нито на Комисията за защита на конкуренцията. Когато прокуратурата ще бъде контра на всичко, една държавна власт в лицето на изпълнителните ѝ органи, би могла да действа така, че да покаже на обществото къде са проблемите. Когато говорим за милиарди, да се сещаме само за едни 53 милиона в чували, това не е напълно достатъчно”.

“Главният прокурор е човек, който започвам да се замислям дали разбира какво означава държавно обвинение. Няма компонент в държавата, който да има доверие в него. Той казва, че срещу него са политиците, което било едва ли не висока атестация - нищо подобно. Наличието на абсолютно недоверие в персонажа на главния прокурор изисква от него оставка. Когато една оставка се иска, тя се дава - това важеше и за Борисов. Оставката е инструмент, който може да отпуши бездействието на една институция”, смята още отец Дионисий.

“Ако по време на протестите в Беларус една голяма част от полицаите напуснаха редиците си и след това бяха арестувани, у нас по време на протестите нито един полицай не го направи, както нито един български прокурор не излезе да протестира с името си срещу Иван Гешев, нито пък му повдигна обвинение. Нима няма за какво при Иван Гешев? Всичко това говори, че сме в толкова безнравствена обстановка, че душите на българите са затънали в онова нещо, което нека кажем какво означава - думата “корупция” в превод от латински (б.р. corrumpo) означава поквара. Тази поквара е повсеместна. Слушам дори от мои близки как във връзка с празниците трябва да занесат подаръци на лекари, които са се погрижили за тях по време на боледуване от COVID-19. Не, не трябва. И това не трябва. Корупцията е много дълбоко заложена. Когато институциите не могат да се справят с корупцията, министър-председателят може да призове нацията си - така както площадът е бил пълен срещу един министър-председател, защо друг министър-председател да не поиска площадът да се напълни, да върви след него и да поиска Иван Гешев да си ходи”, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 128 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да питам

    58 81 Отговор
    Абе , тоя поп , поп ли е ? Питам Киро Марлборото

    Коментиран от #5, #29, #67

  • 2 Последния Софиянец

    106 61 Отговор
    Отец Дионисий патриарх!

    Коментиран от #4, #15, #49, #56, #60

  • 3 Майна

    42 40 Отговор
    Значи Асен и Томиславчо се сплотили в БОРБАТА, аха...
    Ама срещу народа май...
    НЯМА ДА ИМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ, БРАТЯ БЪЛГАРИ...
  • 4 Дионисий Патриарх

    55 37 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Слава във висините Богу, на земята - мир, между човеците - благоволение!
    Отче, благослови!
  • 5 Последния Софиянец

    76 45 Отговор

    До коментар #1 от "да питам":

    Поп си е.И сега даже му се подмазват другите попове.А зимата не го поздравяваха и не го пускаха в Александър Невски.

    Коментиран от #11, #21, #57

  • 6 КАРАКОНДЖУЛ

    48 63 Отговор
    ИЗБИРАШ СИ ЕДИН ЛУД МАЛОУМНИК, ВСЕКИ ДЕН ГО ПОКАЗВАШ ПО БТВ, ПОСЛЕ РАЗНАСЯШ ЗА НЕГО СТАТИИ, ИНТЕРВЮТА, РЕПОРТАЖИ. ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ! АМА НАПРАВЕТЕ ГО ТОЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР БЕ, ИЛИ ПОНЕ ГО КАНОНИЗИРАЙТЕ.

    Коментиран от #59

  • 7 Гост

    69 92 Отговор
    Този човек нито е отец,нито е духовник.Този е престъпник от уличните издевателства върху гражданите и полицията в София през миналата 2020 година.

    Коментиран от #10

  • 8 Защо?

    67 82 Отговор
    Защо ни занимавате с този отлъчен от БПЦ психичноболен?Какъв "отец"е този индивид?

    Коментиран от #44

  • 9 Наблюдател

    86 52 Отговор
    Много е прав Отец Деонисии!
  • 10 ти какво

    52 26 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    шиши ли защитаваш ?
  • 11 да питам

    46 41 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Поп е , колкото и ти си ресторантьор , да ?
  • 12 Майна

    39 43 Отговор
    Дионисий , ЗАСТАНИ СРЕЩУ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ И КАТО ДУХОВНО ЛИЦЕ ПРИЗОВИ И ПОВЕДИ НАРОДА!!! ЗА ТОВА СЕ ИЗПРАВИ И СРЕЩУ КИРЧО!!!
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    68 39 Отговор
    ИВАН ГЕШЕВ мутра бандит мафиот МЯСТОТО му е в ЦСЗ заедно с БОРИСОВ

    Коментиран от #17, #58

  • 14 Андре

    50 48 Отговор
    Липсват му протестите на тоя смешник!
  • 15 Крадеца

    41 45 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    На църквата 😂😂🤣дори нее отец а крадец
  • 16 Раданч Татлъту

    19 30 Отговор
    A къде се загуби атомният поп-Отец Христофор Събев?🙉👹👍

    Коментиран от #20, #50

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мама Гусииииии

    18 32 Отговор
    Нулева корупция няма дори и в Рая бе момче! Къф беше оня свещеник дето беше депутат от СДС в началото на 90-те? Чието присъствие беше - да придърпа набожните хора към партията! .. уж че са примерни християни :)
  • 19 Ротшилд

    11 21 Отговор
    Ако си масон, наплюй Гешев сега.

    Коментиран от #51

  • 20 АЙНЩАЙН ОТ АЛДОМИРОВЦИ🤑

    20 10 Отговор

    До коментар #16 от "Раданч Татлъту":

    „АТОМА” СЕ РАЗПАДНА НА ПОП И КРЪЧМАР
  • 21 БАЙ КУРТИ

    17 8 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Абе и на времето преди 30 г. и Фори све..ката , искаха да го правят патриарх но ,изгоря и беше в заточение .... Айде няма да ти разказвам битието . Прочети го . после се покая и влезе отново/но след покаяние повтарям го 2 пъти ПОКАЯНИЕ И ИЗКУПВАНЕ НА ГРЕХОВЕТЕ .

    Коментиран от #27

  • 22 Сатана

    36 27 Отговор
    Дедо попе, Гешев не се меси в Божиите дела ,така и ти не се меси в светските или по-скоро в законите на светската власт.
  • 23 Сивата чапла

    16 8 Отговор
    "Магнитски" видя че има откъде да цоцат мъни. ................. Ама няма такива будали като нашенци, как изобщо вярвате в ..... как беше, почтеността на закона Магнитски. Пеевски ще се откупи, ако е имал идиотията да остави пари в техни офшорки и банки. ........... Нали затова Путин даде картбланш на руските олигарси, да върнат парите си в Русия без наказателна акция спряло тях, демек, крали, крали, ама поне ги върнете пак обратно парите. Щото утре като ти хлопнат кепенците на банковата сметка и си на улицата. Ама кой да чуе?
  • 24 Тома

    24 15 Отговор
    Отче той шиши му е капо
    на каскета.Държи го с компромати и е винаги на къса каишса
  • 25 този поп

    34 27 Отговор
    Няма ли да престане да носи расо.
    Той е лошата реклама на църквата. Просто е смешен. Все едно, един лекар, ако престане да бъде лекар, да продължи да ходи наляво и дясно , облечен в бялата си престилка. Или военен. Или полицай. Църквата трябва да го разпопи.
  • 26 Тъп милиционер!

    26 15 Отговор
    Каскетът фатално ще закъснее с оставката!
  • 27 Иван

    34 1 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ КУРТИ":

    Фори светулката си е още жив. По цял ден обикаля улиците на Търново. Бе ходил и д чужбина , преди това си бе продал апартамента оставен от родителите му. Негов приятел го приюти и му даде един сутерен да живее там . А Фори не открадна нищо и си остана беден въпреки че бе депутат във ВНС
  • 28 Сивата чапла

    14 15 Отговор
    А това за нулевата корупция, то сега приказки симфонична музика на пеленачета ли пускате? Смешно и гротесно.
  • 29 Оракула

    29 27 Отговор

    До коментар #1 от "да питам":

    Този отец Диониисий ,си е точно Поп на вярятя и честта ,
    да прави , живота по- чист и свободен ,
    чрез говорене на истината,
    на правилното място и поименно за корумпираните личности!
    Де, да имахме повече такива, като този поп ,Дионисий!
    А не , като онази лукава кукумявка,
    от Пловдивската Епархия ,
    млад мъж ,наречен не знайно " дядо " Николай?
    Който всъщност ,беше назначен 12 години за ваксаджия,
    с цената на един часовник,
    да лъска оцапаните обувки на Бойко Борисов и Хунтата .
    Сега се ослушва като плъх ,
    накъде духа вятъра , та и той ,натам да хване!
    Пък и не само той, има още една талига ,"свещенници -часовникари",
    които са за смях, на вярата - ХРИСТИЯНСКА !
  • 30 Прав е попа

    27 19 Отговор
    Голата кратуна с каскета влезе с взлом в президентството,а не се осмели поне да привика Пеевски на "допрос".Ще даваш отговори,каскет раиран..
  • 31 Някой дами обясни

    26 22 Отговор
    На кого е отец тоя ?
  • 32 Господ гледа

    21 27 Отговор
    Дионисий да се прибира в лимузината с тъмни стъкла и да прави дудуци вътре.
  • 33 Точка

    18 24 Отговор
    Защо не си гледа църквата този отец?

    Коментиран от #38

  • 34 Оцет нафарфорий

    20 23 Отговор
    Брат, хвани си оправи първо пропадналата българска църква,какво си се хванал с неща дето не ти отиват да се занимаваш.
  • 35 Любо

    22 20 Отговор
    Какво занимавате хората с това подобие на човек.Този не е никакъв свещеник.Освен да трупа скъпи вещи за нищо не става .Защо искате мнението на този лумпен .
  • 36 Щом и духовници

    12 13 Отговор
    се включат в хора на въюхвалата не е на добре...
  • 37 Абе ,

    16 17 Отговор
    Дайте го Тоа измамник , го обръсна с Stihl 250 ms ...
  • 38 щото не

    2 13 Отговор

    До коментар #33 от "Точка":

    е, фори светулката номер 2...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 James 🇺🇸

    18 6 Отговор
    Факт за Факти: В Америка няма нито един дебел политик. Всички са слаби мъже. Само в България са супер опопените hippos and mother pigs, подобно на Пеевски the fat blobby pig
  • 42 Чегърто.е.б.а.ч

    14 11 Отговор
    По времето на кое управление и на кой главен прокурор/и избягаха от България Цв. Василев и Божков! По времето на кое управление и на кой главен прокурор бяха погнати от властта Цв. Василев, Божков, Бобокови, Арабаджиеви, Баневи, М, Стайков!Сега ще видим по време на това управление колко ще бъдат погнати от властта! И не е нужно ДАНС, КПКОНПИ, Полицията, Милицията и ДС да ни ги показват – спрете двама души на улицата и те ще ви ги кажат КОИ СА!
  • 43 Тонев

    14 12 Отговор
    ГЕРБ ще управлява още дълго време.Всички комисии за ценообразуване са техни, имат много кметове, имат топлофикации имат си електроразпределителни дружества, във всички частни фирми имат назначени хора на високи позиции (под натиск от ГЕРБ), за да може спокойно да се раздават подкупи и да се смуче от фирмите ,имат си прокуратура имат си хора и в съда, за медиите не ми се говори. На нас ще ни е необходимо повече време да се освободим от тях
  • 44 Бегай !

    14 7 Отговор

    До коментар #8 от "Защо?":

    Душевноболен си ти ! Който се кланя на дърти агенти от ДС,които живеят като царе ! Някакъв дъртак който не може да каже и две приказки без да чете ,бил Патриарх ! Боже! Колко мъка има в тая кочина ,Боже !
  • 45 коко

    16 16 Отговор
    "зададе логичен въпрос духовникът" ха, ха ...
    Това лудо козле ако е духовник, то народа, върху който "духовенствува" е народ от инфантилчета.
  • 46 Аман

    13 11 Отговор
    "зададе логичен въпрос духовникът" ха, ха...
    Това лудо козле, ако е духовник, то народа на когото "духовенствува" трябва да е доста сбъркан
  • 47 КАМЕНАР

    16 10 Отговор
    Лицето Дионисий да не се бърка там
    където не му е работата, защото
    може да си изпрати много лошо
    както навремето си Фори светулката.
  • 48 Отец Дионисий ще го направим Патриарх!

    9 17 Отговор
    А лицето Бойко Методиев Борисов пратим при бай Ставри! От АГОРА Стара Загора.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Е на тва е

    13 7 Отговор
    Ненормални изпуснат от лудницата. Нериашизиран кресльо.
  • 53 Теко

    7 9 Отговор
    Много си прав попе но да не забравяме че герб са се окопали здраво във всички свери и се готвят за подривни дейности срещу новата власт
  • 54 MGewehr

    11 5 Отговор
    Тоа "духовен"козел и подобни брадати-пингвини доказва колко е нефелна БПЦ не само да се погрижи за душите и вярата на населението!
  • 55 Митака

    12 5 Отговор
    Боже мой колко много хора са заченати от пияни родители.Боже прости им.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Уж софиянец

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Те не го искат в село тои пита за попската къща
  • 58 Видин

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Борисов си обикаля българия спокоино А защо всички мутри съкат да свалят гешев / защото вдигна цените на тока парното горивата и хр стоки/ Че цяла българия хукна към турция на покупки Българското е високосно качествено купуват те българския от турция
  • 59 Ново

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "КАРАКОНДЖУЛ":

    Сложил килимяфка и една мръсна покривка и бодалите в темнотой си мислят че след патриарха вървят Тези след него са два път по малоумни
  • 60 Рейнджър

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Патриарх на джендърите
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Жулиен Гаков

    3 3 Отговор
    Гешев В ЗАТВОРА! ТОЗИ ЗАЕДНО С ПЕЕВСКИ ( исие) - БЕЛЕНЕ при свинете!!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Е дин

    6 4 Отговор
    Т. нар. Дионисий не е нито отец нито духовник. Той е един психично болен човек с много сериозни ментални проблеми. Казвам го от лични впечатления, съсед ми е в Иван Вазов.
  • 65 Затвор

    4 5 Отговор
    Премахване на Гешев,Цацаров,Борисов, Пеевски и Доган. Главните виновници ца разрухата на България.
    Нарада да излиза на площадите.
  • 66 Абе

    7 2 Отговор
    Тоя Дионисий от къде има пари като по цел ден се мота по площадите и не работи нищо. Май и той е на заплатка при задкулисието.
  • 67 nbakalova

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "да питам":

    Не, отлъчен е.
  • 68 Болярин

    2 2 Отговор
    Иван Гешев гледа и през балкона, но ако е видял Пеевски присъствието на дионисИИИИЙ ... го засенчва ! Човека просто не иска да сънува кошмари, с участието на бостанско плашило !!!
  • 69 Станчо малко лудия

    3 2 Отговор
    Този мяза на внедрен от милицията, под прикритие.. ама е внедрен от ЦРУто май...

    Коментиран от #71

  • 70 Възмутен

    2 2 Отговор
    Отец Дионисий Този не го ли бяха отлъчили от църквата
  • 71 БокоПолиглота

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Станчо малко лудия":

    Милиционери са онези, на които Боко целуваше ръце.