Last news in Fakti

6 Януари, 2022 19:19 7 724 155

Д-р Елиза Георгиева за ФАКТИ: Необходим е локдаун и истински контрол на спазването на мерките

  • д-р елиза георгиева-
  • covid-19-
  • омикрон-
  • нова вълна-
  • пета вълна

"Мерките не се спазват и не мога да разбера защо", каза за медията ни специалистът по образна диагностика

Д-р Елиза Георгиева за ФАКТИ: Необходим е локдаун и истински контрол на спазването на мерките - 1
Д-р Елиза Георгиева, снимка: Снимка: Erogance.eu
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В хода сме на нова тежка COVID вълна. Пасуването от страна на държавата и неглижирането от страна на гражданите не е добър вариант в настоящата ситуация. Меко казано. Необходим е пълен или частичен няколкоседмичен локдаун, който от опита, който вече имаме, е ясно, че няма да спре заразата като цяло, но може поне да омекоти удара от нея. И това е важно, за да бъде пощадена преуморената ни здравна система, която и без това в своята цялост не е сред най-ефективните в света. Пак меко казано.

В противен случай - всеки сам си преценя наистина ще стане всеки сам се лекува, както каза математикът д-р Лъчезар Томов.

И тези, които наричат нормалните хора "фашисти", ще си посипват главата с пепел. Като именно заради хора, които във времето не спазваха елементарни противоепидемични мерки, сагата с COVID-19 не приключва, а продължава с мутации на вируса

По темата дали заради многото новозаразени с COVID-19 през последните два дни - над 6000 и дори близо 7000 души, е необходим локдаун, а също и по други аспекти на COVID кризата от ФАКТИ разговаряхме с д-р Елиза Георгиева. Тя е специалист по образна диагностика От МБАЛ Св. Панталеймон, град Плевен, като е съсобственик и на трите лечебния заведения в града.

"Моето мнение е, че е необходим локдаун. Дори да не е тотален локдаун, поне нощните заведения, дискотеките да бъдат затворени и да има истински контрол на спазването на мерките", каза в началото на разговора ни д-р Георгиева, специалист по образна диагностика - там, където излизат лошите образи на скенера на COVID болните, както самата тя казва.

На въпроса ставала ли е свидетел на случаи, в които зеленият сертификат изобщо не бива проверяван, тя отговори така:

"Да. И в тези случаи се гневя, задавам въпроси, гледат ме на криво. За съжаление е така, включително в големите магазини. Мерките не се спазват и не мога да разбера защо. Все пак не сме в началото на пандемията, все пак много българи научиха урока си по трудния начин, много невинни жертви загинаха. Наричам ги жертви, защото са жертви на дезинформацията.

Разбирам, когато беше трудно преди ваксините, нямахме и протоколи за лечение, чудехме се, докато имаме единни научни протоколи за лечение на вируса. Тогава беше много трудно, но сега имаме всичко. И за това не мога да разбера поведението на някои хора. Дори и пациенти при нас са с маските под носа или на брадата. Питам ги: "Защо, тук е болница?" Не мога да ги разбера, като между тях има и възрастни хора".

"В специализираната извънболнична помощ имаме COVID зона и е нещо страшно. Това започна между празниците - между Коледа и Нова година, понеже нашата лаборатория, в която има и PCR тест, и антигенни тестове, и за антитела, не е е почивала. Още тогава забелязах увеличаване на хората, които идват да се тестват, а също и на положителните тестове", каза д-р Елиза Георгиева, като, за съжаление, отговори положително и на въпроса ни дали и хората, които търсят лечения в болница, се увеличат през последните дни.

По отношение на това дали фалшивите зелени сертификати изкривяват статистиката на починалите ваксинирани, д-р Георгиева заяви следното:

"Категорично изкривяват статистиката, и то не само на починали ваксинирани. Изкривяват статистиката и на заразените ваксинирани, и на постъпилите в болницата ваксинирани. Аз съм човек, който вярва на науката. Едни умни хора създадоха ваксината, създадоха спасение, а с фалшивите зелени сертификати бива изкривявана статистиката, изкривяват се резултатите, а една наука трябва да има точни данни, за да знае дали греши, за да се коригира, или нещата работят. С тези изкривени данни, на кого помагаме?

Питам хората с фалшиви сертификати - кого лъжат и защо играят на руска рулетка? Не мога да ги разбера. Не мога да ги разбера и за отричането на вируса. Ти го отричаш в съзнанието си, но той реално съществува и реално е заплаха. Да, може и да преболедуваш леко, но може да стигнеш и до интензивно лечение, може да не може да се прибереш вкъщи след това".

Тя отбеляза, че все пак явлението фалшив зелен сертификат не е масово.

"Аз съм щастлива, че в нашите три лечебни заведения (в Плевен) реално ваксинирани с три дози са над 90%. Освен това, ние продължаваме всяка седмица да тестваме служителите си. Също така тестваме всички, които хоспитализираме, докато имаме планова дейност. Защото знаете - отваряха ни, затваряха ни, спираха. Трудно ни е, но това нещо решихме да го правим още в началото на пандемията, преди да имаме PCR лаборатория. Плащахме външна услуга и го правехме".

В края на разговора д-р Елиза Георгиева обобщи нужното, за да доминираме ние над вируса, а не той над нас:

"Три дози ваксина - защото се доказа, че за "Омикрон" това работи, както и за "Делта", високозащитна маска и спазване на мерките. Ако хората искат да се събират, както и аз го правя - но ние се тестваме преди да се съберем, тест преди всяко събиране и ще е много лесно. В момента вирусът ни води в битката и от нас се изискват споменатите неща, за да поведем ние на вируса".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХАХАХАХАХАХАХ

    262 23 Отговор
    Кво общо има ренгена с вирусите? Абе простотия до шия. Земи я хвърли тая диплома!

    Коментиран от #96, #146

  • 4 Нова звезда на ковид сцената

    282 13 Отговор
    Ама много маймуни станахте на един клон и скоро ще се счупи!
  • 5 Майна

    216 12 Отговор
    Унищожаване на човечеството с биооръжие, но запазване на инфраструктурата-ТАКА ГО ПЛАНИРАХА!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 00014

    249 14 Отговор
    Поредната зубрачка надскочила нивото си на компетентност, но пърхаща от щастие за 5-те си минути известност.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много

    120 4 Отговор
    ясно, локдаун да се кротнете малко и да видим кой ще купува газ на 1.43
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сивата чапла

    230 9 Отговор
    Мъжа да не си ляга със жената, децата да не сядат на една маса с баба си, да не си говорят, да не се докосват, да не се виждат ако може. Безумие след безумие!

    Коментиран от #148

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Майна

    182 13 Отговор
    Вярвам ,че ВЪЗРАЖДАНЕ И ИТН имат сили да ви организират в тази война срещу ВСИЧКИ ХОРА!!! БСП сте пълни продажници, изтъргувани доверието!!!
  • 17 Сивата чапла

    179 5 Отговор

    До коментар #12 от "Румен":

    Има много добри лекари, но тяхното мнение единствено в -туб. По медиите, които не са и наши, само плужеци.

    Коментиран от #69

  • 18 5577

    144 4 Отговор
    Шефа ми като работим се чуди как да ни плати заплати, пък ако не работим, незнам от къде ще дойдат.
  • 19 ха ха

    203 10 Отговор
    Спрете с книжните плъхове! Животът има друга логика. Хората си обичат свободата. Нямаше да има герои, ако всички се срахуваха от смъртта. Просто живот в страх и ограничения не ни трябва... Колкото мерки можеше да се вземат се взеха... Вижте онази лисица в Лондон. Още в началото на пандемията се опъваше на мерките. Вкараха го в капана и сега Борис дори ги охлаби... Особено за пътуване. Независимо, че здравната система се задъхва. Спрете с терора на населението и направете нещо за болните. Баце чупеше стойки със сухи тренировки на полева болница в армеец, а днес ваксърите тероризират населението с неработещ зелен сертификат... Лудост по върховете, после що отдолу е пълно безразличие... да не кажа съпротива. ;)

    Коментиран от #149

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 КовидманЯк

    186 8 Отговор
    Щото никой не ви вярва на лъжите, ма тъпачко нагла!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сивата чапла

    85 6 Отговор
    Мисля, че докато не си сменим всички пола, за да заблудим вируса, той ще върлува. Съпрузите и съпругите да се разберат, кой първо да мине под ножа, да не обърнат резбата в семейството.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Зззз

    184 6 Отговор
    Абе вие за идиоти ли ни имате ,или заслепени от пачките нито четете ,нито се интересувате.Цяла Европа отново е буквално затворена ,болниците препълнени ,въпреки че бяха шампиони по ваксане с 1,2 вакса +бустер и пак пробутвате гнили опорки.Я у лево на всички "загрижени"
  • 26 Хаджи Генчо

    138 7 Отговор
    Много учил, ама прост! Има един център който дава грантове на тези които ни агитират (разясняват уж) ползите от ваксината. Бутането за тези кинти е толкова силно, че имат синини по лактите.
  • 27 Хи хи хи

    157 4 Отговор
    И какво диагностира тази другарка? Или трябваше да разберем, че е съсобственик на три болници ли?
    А аз си мисля, защо България не стане като другите страни-частните болници са си частни, и се плаща само в кеш, без държавата да им налива кинти.Който иска частна болница, да отива, плаща си и се лекува. Парите от държавата да отиват само в държавните болници А сега парите в частните и държавните... катуни! Тая другарка какво мисли по тояя въпрос.
  • 28 Насо

    138 7 Отговор
    Д-р Елиза заедно с едно шише (10л.) ракия, ще се затворим локДАУН. Не разбрахте ли, че ние не сме овцете като така наречените европейци ??? Спрете се с тези смешни новини
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Има нужда от Казахстан май

    109 3 Отговор
    За всички политици в Бг / с много малко изключения/ , за такива като тази всички Българи защитаващи правата си са "терористи" и ще извика даже Натов ски или други наемници против народа си без да се замисли като колегите и в Казахстан! Всички тези клоуни политици са една сплотена шайка измамници работейки организирано против собствените си страни изпълнявайки чужди престъпни нареждания!
  • 33 хаха

    116 2 Отговор
    Опаа, най-новият клиент на трибунала. Лично на мен много са ми интересни образите , които решават да се качват на потъваща лодка.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Като

    88 2 Отговор
    Е толкова опасен защо намалят карантината на 10 дни?
  • 37 Окака Чука

    54 2 Отговор
    Лиза Мишпека
  • 38 ганчо зубидрен

    106 7 Отговор
    Господа и госпожи доктори...Не разбрахте ли,че хората се умориха да спазват"мерките"...Тук четох някакъв математик,казва,че ще има 300 000 болни или повече по едно и също време...Обикновения човек,не се интересува от това...На него е достатъчно да е нахранен,да е на топло и колата да е заредена с гориво...Пандемията ли???who cares...
  • 39 Гост

    122 4 Отговор
    Локдаун? Ми той не работи. Факт! Вижда се в цяла Европа!

    Коментиран от #152

  • 40 Директно:

    112 2 Отговор
    Нова лъжкиньо, колко парици ти дадоха за да плещиш глупостите си?!? Търпението свършва и всичките зомбита и облъчватели ще ревете.........

    Коментиран от #71

  • 41 Пипи Чорапчето

    93 3 Отговор
    Тая директно я слагам в графа " я у лево".
    И няма даже да се аргументирам - да не би спецката по образна диагностика и собственичка на... нам си колко фирми да се е аргументирала пък;))
    Те я пропагандирала, аз я отсвирвам!
  • 42 КРА

    82 2 Отговор
    Това ново ковид острие на Продължаваме подмяната е тотал щета. На тази г-жа не и трябват PSR тестове, а редовни прегледи при психиатър.
  • 43 Дон Санчо

    67 2 Отговор
    На пръв поглед,ми се прииска да и
    разкопчая горното копче,но на второ четене се отказах.Вярно пийнал съм.
    Та,за какъв даун, става дума???

    Коментиран от #106

  • 44 Доктор

    99 3 Отговор
    Още едно недоразумение!
    Откъде ги намирате тези измекяри? Абсолютна пародия.
    Това не е особено опасна инфекция и престанете да нагнетявате обстановката.
    Въпросният серотип Омикрон засяга горните дихателни пътища.
    Мерките не са релевантни на опасността.
  • 45 Фори светулката

    83 2 Отговор
    Сега ще те светна,докторице, защо имам фалшив сертификат. Изкарах ковид, средно тежко, без болница и тест, и според държавата аз не съм преболедувал. Трябва ми сертификат, за пътуване,но не искам да се ваксирам. Говорих с няколко мед. лица , които казаха че в моя случай, не е добре да се ваксинирам. Затова си купих фалшив.
  • 46 Цйцйц

    69 2 Отговор
    Каквото Елиза ла, да продължава. Акъл от патки не щем.
  • 47 СМЕРШ

    70 3 Отговор
    Тази ако е доктор то аз съм китаец!
  • 48 Ко каза ко

    83 2 Отговор
    Тази крава ли ще ни изкарва заплатите през локдауна? Чакай от овца акъл.
  • 49 123

    68 2 Отговор
    даже не е зубрачка,а долнокачествена смукачка,не говорим за някакъв интелект или професионализъм
  • 50 Васил

    19 64 Отговор
    Локдауна чука на вратата няма да минем без него нямаме здравеопазване то е само за политиците.
  • 51 Азз

    62 3 Отговор
    Необходим ти е един голям х-о-й...И да спреш да говориш глупости срещу заплащане....тъпа овц@...
  • 52 Хъй

    60 3 Отговор
    Е то в психиатриите скоро ще се отворят места за тези доктори но ще бъдат лекувани а не да лекуват
  • 53 хахаха

    77 3 Отговор
    вярвала била в науката...колко мъка има по света...науката не е религия, тя борави с факти и аргументи...дали със същата сила тая пишман докторка е вярвала и във ваксините против папилома вируса? доказа се, че тя е по-вредна от самия вирус...
  • 54 Петко

    57 3 Отговор
    Самотата в леглото поражда лудост!
  • 55 ДоцентДенев

    72 3 Отговор
    Значи, вярваме наУката, добре...следва 4,5,6 и 66-та доза заради Мегатрон, Муфлон, Тетратон и така до края на имунитета, нали така.
    Двойникът
  • 56 Нестресиран

    66 4 Отговор
    Не знам за локдаун,но твоят мозък е в нокдаун Елиза!!!
  • 57 Turk

    77 3 Отговор
    Двойно тройно ваксинирани и бустеризани са поразени от Ковид в Турция. Певци, актьори, хора на изкуството. Последния е Hakan Ural който въпреки трите дози попадна в интензивно отделение. Вече се е възстановил и първото му изказване след напускане на болницата беше, че единствения начин за справяне с пандемията е не инжекции през три месеца без никаква полза а арестуването на Бил Гейтс. Hakan Ural e на 56 с три ваксини. Спазва е всички противоепидемични мерки и се е зарази от съпругата си също ваксинирана и бустеризирана.

    Коментиран от #151

  • 58 лекар чужбина

    11 119 Отговор
    Съдейки по горните коментари на необразовани и самодостатъчни балкански субекти,мога да кажа само едно-яко ще се мре!
    Гледам ви сеира от Швеция,където работя като белодробен лекар и се чудя на огромните липси в образование,възпитание,обноски и човещина които се демонстрират от вас всеки път в този форум.Жална и майка на България!

    Коментиран от #59, #75, #88, #100, #102, #103, #118, #124

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Стига тровихте Хората

    53 4 Отговор
    С Геннна Терапия в експрриментална Фаза те Генните Инжинери дето създадоха вирусът и го модефицираха да се обесят за едно със спонсора Били Геяяя
  • 61 Петър

    69 3 Отговор
    Локдаунът няма да доведе до нищо ,д.рисло! Единствената причина според доста учени е да се прекрати незабавно "ваксинирането",тъй като то не трябва да се прави по време на пандемия,защото води до мутация след мутация. Но тези ,които са създали този ковид са много добре наясно с това и затова настояват отново и отново (до безкрай) да се ваксинираме . Докато всички отидем при св. Петър.

    Коментиран от #154

  • 62 Оффф

    53 2 Отговор
    Като вземат да се превземат такива офци като тази чофра ми идва да им завръ докторската диплома отзад.
  • 63 Turk

    44 2 Отговор
    Голяма реакция предизвикаха думи на водещ турски лекар: "/Bunlar/- ония, онези с две дози изобщо трябва да бъдат изтрити от системата като ваксинирани. Те са неваксинирани." Bunlar - ониези, ония, тия - това е обидна дума, обидно и унизително обръщение към всички с две ваксини. Тоест, те са "онези", (глупави, различни,).
  • 64 Гост

    66 3 Отговор
    Още една купена доФторка, мисирка, която няма нищо общо с вируси ни плаши и всява паника! Което е подсъдно! Престанете да изисквате от хората зелени тескерета, които са нищо друго, освен фашистко безумие! Хората спазват мерките и спрете да ги обвинявате в обратното! Не ги спазват алчни политици с бизнес в Банско, които напълниха хотелите там с туристи от Ковид гетата на Европа, но тях не обвиняваш, щото не ти плащат за това!
  • 65 КРОКОДИЛА

    26 3 Отговор
    ДЪЛГА СВИРКА - ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕОООООООООООООООООААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ.............................................
  • 66 6efket

    14 2 Отговор
    Доктор лиза нии спазвами си4ко кото кажът и пак ми викът фъ6ис и искът да ми биат ниакви зъръзени
  • 67 .....

    61 2 Отговор
    Значи ако аз в интервю обвиня властите по света в консирация и призова хората да не се ваксинират, вероятно прокуратурата ще ме смачка. А такива, които разделят хората, сатанизират и настройват едни срещу други, са безнаказани? Тази открито сее паника и омраза. Кога българската прокуратурата ще спази закона?
  • 68 незнайко

    73 2 Отговор
    Специалист по образна диагностика говори за вирусология !!! Кога ще се ИЗТЪПАНЯТ професорите по вирусология да говорат освем КАНТАРДЖИЕВ ??? От самото начало вярвам на това което е казал доцент Атанас Мангъров ! Грип и коронавирус в момента могат да се определят само ЛАБОРАТОРНО !!! Дано хора като МАНГЪРОВ натделеят над тази ИСТЕРИЯ !!!
  • 69 Да дааа

    27 2 Отговор

    До коментар #17 от "Сивата чапла":

    И продажници за 5 гроша.
  • 70 Баце

    45 3 Отговор
    Тая кукомявка е изперкала. За пари продадохте и душите си.
  • 71 ЛеверГузен

    40 2 Отговор

    До коментар #40 от "Директно:":

    Сеч ще има ако не се спрат тия лай)ари облъчватели дет размахват титли и дипломи
  • 72 КРОКОДИЛА

    28 3 Отговор
    ЛАПАЙ ЛАПАИЙ ГО ...................................................................
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 хххх

    52 2 Отговор
    И от кога специалистите по образна диагностика станаха епидемиолози ?
  • 75 Насо

    16 4 Отговор

    До коментар #58 от "лекар чужбина":

    Изтриха ми коментара...ама ХВАЛА на тебе.
  • 76 Jacques Yves Moineau

    31 2 Отговор
    Тая пък от къде изпълзя???
  • 77 бай пешо

    43 1 Отговор
    Хайде от мен да мине,... Контрол... локдаун... нокдаун...Застанете на някой ГКПП и наблюдавайте... Взискателен контрол над влизащите БЪЛГАРИ в страната им,.. а чужденци, сърби, румънци, гърци, турци, влизат в БГ без формалности. Е, кой е виросоносителя, ние българите или изброените чужденци, идващи в БГ на секс-, вино- или
    друг туризъм...
  • 78 Механик

    54 3 Отговор
    Не очкавайте нищо добро! Ковид мафията е активизирана и добре проплатена.
    Виждате какво става на запад. ТЕ вече не се опитват дори да прикриват фашизма който налагат. Налагат го нагло и безапелационно.
    Тук или трябва да се приемат мерки "или ние, или те" или скоро всички ще клекнем пред ОНИЯ и ще наколеничим.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Лекар Образна диагностика

    31 3 Отговор
    Боже, колко мъка има по този свят ......
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Още една гарга

    40 2 Отговор
    на финансовия клон на "ваксинацията".
    Ще се счупи вече от алчни празноглавци,чакаме ви долу!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 кво ти пука

    37 4 Отговор

    До коментар #58 от "лекар чужбина":

    за България бе оли....ен.Нали ще работиш в Швеция като бял роб.Такива като теб трябва да бъдат приспивани още при раждането им.Ако питаш защо прочети дядо Вазов. Под игото.Там е описал много подробно такива като теб.Шведски бо...к.

    Коментиран от #99

  • 89 HitDobavki.net

    36 3 Отговор
    Ето тези преуморените изкупиха всички нови БМВ-та и Мерцедеси, за да си починат и отдъхнат милите ми те гугутчици изморени! На работа се ходи за да работиш и да се изморяваш! Иначе в къщи на дивана, но няма да има нови лимузини!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Навреме

    6 30 Отговор
    Поне спрете децата от присъствено и да не могат да ходят в Мола. Преди имаше дървена ваканция по месец и кусур. Сега поне учат. Още сега ги спрете. Не след дъжд качулка. От 1 до 4 и да ходят, вече знаем няма проблем.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ганю

    30 2 Отговор
    ковид ще има със и без локдаун
    това няма да ви спаси
    планът ранът в действие ми се струва май
    вече българите са 6,5 милиона ха да ви е честито
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Браво на момето

    43 1 Отговор
    "...като е съсобственик и на трите лечебния заведения в града..."
    Ей много работна тая докторка вееее!
  • 96 А ти

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХАХАХАХАХ":

    не си ли още по далеч?

    Коментиран от #105

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Аферим

    19 3 Отговор
    Гербавата крадлива пасмина пак ни "учи" на акъл.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ямаха р1

    20 2 Отговор
    Тъпа си,и няма как да разбереш!
  • 102 Колега

    37 1 Отговор

    До коментар #58 от "лекар чужбина":

    по-леко я карайте,това ,че сте в Швеция и работите там точно нищо не означава.
    Живуркайте в шведската либерастия и пишете в техните форуми,щом тук не ви харесва.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 блаблабла

    30 1 Отговор
    а оня математика ако ми падне така ще смята бързо че ще забрави за вируси и пандемии
  • 105 ХАХАХАХАХАХАХ

    11 5 Отговор

    До коментар #96 от "А ти":

    Дали съм по далеч на теб никога няма да ти стане известно. Но бъди сигурен, че съм прочел повече по въпроса от това чифтокопитно.

    Коментиран от #117

  • 106 Митева

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Дон Санчо":

    Браво !
  • 107 Стрелата

    9 2 Отговор
    Чиии ма ощте не си истърва Ла влака ша та пукна от ваксинацйй ама само отзад.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 9689

    3 19 Отговор
    Който не иска да се ваксинира да отива в Австралия при Джокович.

    Коментиран от #119

  • 113 Azzz

    27 1 Отговор
    Математика: Доктор преди "пандемията", заплата - 1500 лв.
    Доктор по време на "пандемията", заплата - 5000 - 10000 лв.

    Ха сега познайте кога ще свърши "пандемията"?

    Хипократеее...Хипократееее...Жив да не беше!?!
  • 114 Azzz

    12 2 Отговор
    Казахстан, Казахстан!!!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Пръцко

    26 1 Отговор
    Света Елиза: "Аз съм щастлива, че в нашите три лечебни заведения (в Плевен) реално ваксинирани с три дози са над 90%." И ще бъда 33 пъти по-щастлива и 100 пъти по-богата, когато докараме масово овцете до 33-тия бустер...
  • 117 Абе

    7 1 Отговор

    До коментар #105 от "ХАХАХАХАХАХАХ":

    на мен обяснения не ми трябват, за да си ми ясен! Твоите действия са достатъчни! Четенето е похвално! Стига да знаеш какво четеш! Иначе става голяма боза!
  • 118 Сивата чапла

    26 2 Отговор

    До коментар #58 от "лекар чужбина":

    Нито си лекар, нито си в Швеция. А Швеция, дето сменят пола на децата от някъде 1970 година, ако за теб е добър пример, за мен е отвратителен такъв. ........... Смешна работа, защо някои си въобразяват, че някаква западна или северна държава като в случая, трябва да ни е образец. Образец за какво, та нали точно в Швеция имаха различна политика, отколкото на запада. И затова твърдя, че ти не си в Швеция, щото там беше тотално различна реакцията. .......... Малък манипулатор,прекалено малък си.
  • 119 Сивата чапла

    15 1 Отговор

    До коментар #112 от "9689":

    Да, скроиха му к....... венски номер на Джокович. А Надал се оказа трето . полов
  • 120 Georg

    17 1 Отговор
    аз съм германец. Загубих родината си от тези фашисти. Германия свърши. Внимавай да не ти се случи и на теб.
  • 121 КАРАДЪЯ

    14 0 Отговор
    НА ЗДРАВНАТА УСМИХНАТА МИНИСТЪРКА КЪДЕ И СА РЕФОРМИТЕ ? НЕЩО СЕ ИПОКРИХА. ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ ОБИЧА ТИШИНА.
  • 122 Кочо

    26 0 Отговор
    Насилих се да прочета наставленията на тази дама доктор, ми тя като някакъв началник на концлагер се разпорежда! Тя ще преценява, тя ще решава, тя ще затваря, тя ще укорява, тя ще дамгосва, тя ще мисли, а хората като стадо животни ще ги жигосват! И много надменна, от някакъв пиедестал говори на простолюдието! Понеже винаги външният вид на човека ми е говорил за неговата душевност разгледах светлия и лик в Интернет! Тази има визия на някаква застаряваща труженичка, преминала в ролята на маман! Издокарана, нагримирана, нищо общо с човек състрадаващ на проблемите и болките на хората! Външният вид рядко лъже, както е в случая!

    Коментиран от #134

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Интензивното

    20 0 Отговор

    До коментар #58 от "лекар чужбина":

    Извинявайте колега,но не ви разбрахме добре.Тук има лекари и сестри в почивка сме четем коментари и ние сме хора и искаме да се забавляваме,както се казва да кръшнем от действителността.Повечето коментиращи ги разбираме ядосани са и има за какво,но теб докторе от чужбина не разбрахме.Нещо с белите дробове ли имате проблем и сте силно уплашен,но ви е страх да споделите?Някой ви застрашава живота или сте видяли снимката на пациент с пневмония и сте се ужасили?Ако се опитвате да свържете това с ковид не е сериозно,защото ние не връзваме на тези глупости.Опитваха се едни човечета с костюми да ни налагат немедицинското си мнение,но се провалиха.Ние можем да ви помогнем имаме добри психолози,които работят с уплашени колеги току що завършили и попаднали в действителната среда,където живота и смърта разделят хората а ние сме целите в чужда кр,в понякога за добро а понякога не толкова
  • 125 memgele

    19 0 Отговор
    няма да употребя епитети за тази госпожа за да не ми изтрият коментара,но нека сама се замисли след две дози 90% ваксинирано население в испания и холандия защо епидемията не спира и какъв е смисъла от самоизолация щом на места където всички са ваксинирани и спазват мерки болестта процъфтява,правилно ги наричат "нормалните" хора фашисти
  • 126 Pietro

    16 1 Отговор
    Твърддоглави доктори и пишман вирусолози не можаха да се поучат от горчивия опит на Ню Йорк, който показа, че локдауните не рабптят. Ню Йорк бе затворен до дупка цяла година от 2020 до 2021, а отбеляза рекорд в щатите по заразени и починали. Според истинските вирусолози (не Антъни Фаучи) омикрон вариантът най-вероятно е финалът на епидемията. Но на властите в много страни по света им хареса да държат хората на къса каишка у дома.
  • 127 ганю

    19 0 Отговор
    нарочно си направих труда да прегледам коментарите,щом 90% от хората не ви вярват защо се опитвате да си прокарвате лъжите все повече ще стават протестите в европа и все повече хора ще има като Джокович и Костадинов,които да се опълчат на санитарния фашизъм
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Абе

    5 0 Отговор
    Я стига глупости !
  • 130 Елиз

    21 0 Отговор
    Офф! Тази кака е Плевенската д-р Христиана Бацелова. Оная започна да словоблудства.по-рано,а тази я допълва. Само едно ще кажа на такива Христиани-Елизи!!!! В Евангелието е казано: "Не човек е направен за съботата,а съботата за човека". Тоест..не здравната система трябва да пазим и фетишизираме,а човека трябва да бъде в центъра на грижите. Ако пък не може..то Здравната система е гнила и не си е на мястото. Вярвала в науката!!!! Ей,,момиче ..вярва се само в Бог!!! За всичко останало..може да имаш само..доверие! Никакъв локдаун няма да помогне,нито 3,4 и пр. дози-бустери. Я виж Израел!!! Усетиха се,че стават за смях..и решиха масово да се заразят,та да премине и този Щам. Въобще...набираш евтина популярност..момичето ми.
  • 131 Интересно е

    15 0 Отговор
    Колко пари ще ви дадат за обявен локдаун . Лукашенко каза първият път му предложили 300 000 000 , като отказал му предложили 1 000 000 000 той пак отказал . Вие за каква сума се продадохте?
  • 132 МмАаНн

    14 1 Отговор
    Скоро ще научим поименно всички български медици, от всички градове и села на България. Тази досега не ми беше известна. След като прочетох "съсобственик и на трите лечебния заведения в града", всичко ми се изясни.
  • 133 тикви

    2 25 Отговор
    Който не е ваксиниран да си стои в къщи без заплата и помощи, ако се разболее да си плаща!

    Коментиран от #138

  • 134 Аферим

    5 0 Отговор

    До коментар #122 от "Кочо":

    Ударил си в десятката. Понеже познавам субекта, много правилно си се ориентирал.
  • 135 Оня

    5 0 Отговор
    Абе я си....
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Локдаун за всички политици!

    11 0 Отговор
    Е необходим да при това отдавна трябваше да стане! Всички страни са превърнати в диктатури и никъде няма работещи закони - правят си каквото поискат тези обнаглели клоуни, при това се подпомагат взаимно против народа - вж. Военна окупация против народа в Казахстан!
  • 138 А защо да не е обратното?

    14 0 Отговор

    До коментар #133 от "тикви":

    А? Като си страхопъзльо се заключи вкъщис намордника и си стой там и си набивай ваксини ако искаш всеки ден, няма да пречиш на свободни хора да си вършат работата!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Факт

    4 0 Отговор
    И тая е доктор!?
  • 141 Звяра

    4 0 Отговор
    СЗО , едно от лицата на Звяра !
  • 142 Лесно е

    8 0 Отговор
    На всички ни е ясно защо се увеличиха драстично заразените! Защото се увеличи ваксинирането. Сега д..е да им е яко.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Лесно е

    5 0 Отговор
    Локдаун-и и маски. А Елизи-те знаят ли Как да ни Лекуват??? Защото проф. Ботев казва, че не знаят. Здравната система трябва да пази нас, а не ние нея.
  • 146 Ами

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХАХАХАХАХ":

    С рентгенова снимка се определя дали си болен от Ковид, с висока вероятност. Вирусът оставя отпечатък върху белият ти дроб, който рентгена хваща. Също като да питаш защо небето е синьо? Защо разстенията са зелени? Защо кръвта ни е червена. Алено червена или тъмно червена...
  • 147 Навалний

    0 10 Отговор
    Италия въведе задължителна ваксинация на всички над 50 години, няма значение дали са антиваксери или проваксери! Щото иначе няма работа запечатват ти фабриката или магазина който имаш и край приключваш, тъй че каквото искате да правите ще бъдете ваксинирни! А дано ви узреят малко кратуните
  • 148 Чаплата е сива

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сивата чапла":

    ама сивото, го няма. Нищо не им пречи да се събират веселят, но после ревали. Защото бабата хваща ковида и дотам...
  • 149 Какъв герой си ти

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    Ако искаш да си герой, марш като санитар в ковид отделение на болница.... Там ще ти стане ясно за свободата и т.н.
  • 150 tomito

    2 0 Отговор
    На тая госпожа някой не може ли да и обясни ,че мерките в голямата си част не се спазват защото са абсурдни и неефикасни.И на хората им писна все да ги облъчват от сутрин до вечер.
  • 151 Ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Turk":

    Тоя е трябвало да си измери антителата, защото може да не е получил имунен отговор. Това е напълно сигурно за тези с фалшив зелен сертификат... и за тях няма нужда да мерят нищо. Но хора без имунитет и слаба имунна система, ще имат ядове, поне като обикновен грип...
  • 152 Тъй тъй

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Еми, човек, то и комунизъм и социализъм нямаше. За тези неща трябва високо обществено съзнание и на индивида.
    Така ли е, че те докторите са едни и същи и в частните и в държавните, разликата в заплащането малко променя това, но и едните знаят за другите и обратно. Не можеш с трици маймуни да ловиш. Ти като искаш да работиш, искаш да ти плащат, така и докторите. Какво да се прави, че сме бедни и болни повечето ...
  • 153 Google

    2 0 Отговор
    С такива лекари такова здравеопазване :(
  • 154 Не всички

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Петър":

    Всички няма да отидат при свети Петър, поне не едновременно... Но натам сме се запътили...
  • 155 ппп

    3 0 Отговор
    Жалко, че има такива лекари. При тази кракът ми няма да стъпи. Добре, че има и нормални лекари.