Last news in Fakti

6 Януари, 2022 19:23 1 638 98

Доц. Гломб: В края на януари ще бъдем в пик на заболели от Омикрон

  • доц. любомира гломб-
  • омикрон-
  • вирусология

Знаем, че Омикрон протича по-леко, но вероятно при тези, които протича имат вече подлежащ имунитет, категорична е доц. Гломб

Доц. Гломб: В края на януари ще бъдем в пик на заболели от Омикрон - 1
Кадър БНТ

В края на януари ще бъдем в пик на заболели от новия щам на коронавируса Омикрон, прогнозира в студиото на "Още от деня" по БНТ доц. Любомира Гломб, завеждаща отделение „Вирусология" в Националния център по заразни и паразитни болести.

По думите ѝ Омикрон все още не доминира у нас. Делта е силен, но тъй като два дни подред има доста високи нива на инфектирани, вероятно има вече високи нива и на Омикрон.

Според доц. Гломб Омикрон изглежда, че протича по-леко, но данните идват от страни, които са по-различни от нас. Едните данни идват от Южна Африка, която е с изключително по-младо население, където средната възраст е 27 години. Тя беше ударена тежко от техния Бета вариант, Делта вълната им беше силна и според изследвания 70-80% от населението вече се е срещало с вируса. Като добавим 20% ваксинирани, това означава, че много голяма част на населението на Южна Африка има имунитет срещу коронавируса. В Европа също има много имунизирани, което означава, че също има подлежащ имунитет, който изкривява картината.

Знаем, че Омикрон протича по-леко, но вероятно при тези, които протича имат вече подлежащ имунитет, категорична е доц. Гломб.

У нас с ниския брой имунизация и относително малък брой преболедували, Омикрон ще достигне до доста хора, които реално за първи път ще се срещнат с коронавируса.

Има случаи, при които се разболяват с бустерна доза, но нека не забравяме, че ваксинираните хора боледуват леко, каза Гломб.

"Няколкодневно неразположение, повишение на температурата, кихане, кашляне, но не става въпрос за задух, за намалена сатурация и кислородно съдържание в кръвта, и необходимост от болнично лечение. Ваксините успяха да намалят риска от тежко боледуване и от смърт. Ако видим как върви Омикрон в страни с високо имунизационно покритие, ще се види, че кривата на леталитета е ниско. У нас обаче няма да е така заради ниската имунизация", каза доц. Гломб.

По отношение на симптомите на различните щамове тя заяви, че не може да се прецени дали си с Омикрон или Делта. Разграничаването става трудно.

За предложението за намаляването на карантината, тя се позова на научни данни, които твърдят, че човек е заразен до 8 дни от първите симптоми.

За повишената заболяемост при децата тя заяви, че досегашните варианти пощадяваха детската популация, докато това не е така с Делта и Омикрон.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напаст

    42 5 Отговор
    Пиклa след пиклa и все омикронени и тромбонени.
  • 2 Румен

    28 4 Отговор
    Браво на тая Крава. Де с——ш ма ?
  • 3 Майна

    34 5 Отговор
    ОМИКРОН е пуснат от ,,Белите престилки,, в защита на човечеството за да може да се получи КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ....ЗНАЙТЕ, ЧЕ ИМА МЕДИЦИ, КОИТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ТЕЗИ ИЗРОДИ...СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ИСТИНАТА...БОРЕТЕ СЕ, ЗАЩОТО И ТЕ СЕ БОРЯТ, НЕ СТЕ САМИ!
  • 4 Любител математик

    32 4 Отговор
    Заразените ваксинирани ще бъдат над 50 процента от общия брой.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Майна

    22 4 Отговор
    По същество Omicron функционира като един вид саморазпространяваща се ваксина - или антидот - която създава широко разпространен имунитет и изключва Covid-пландемията. Единственият истински дебат е дали щамът Omicron е проектиран и пуснат нарочно от екип, който се опитва да спаси човечеството.

    Технологията за самовъзпроизвеждаща се ваксина е притежавана от DARPA от много години

    Коментиран от #13

  • 7 Е И КВО

    16 3 Отговор
    КАТО СМЕ В ПИК...?
  • 8 00014

    29 3 Отговор
    Само жени без достойнство след редовното им оплюване тук, могат да имат наглостта да печелят от милионите отпуснати за пропаганда на ваксинирането.

    Коментиран от #24

  • 9 Знаете ли какво означава ПИК

    21 4 Отговор
    ПЪЛНА ИСТЕРЯ КОВИД
  • 10 Смех

    27 4 Отговор
    Доктор Тромб.. пак пуска бисери... ковид мовид глупости на търаклета 2 години не можахте да ни убиете, но пък за сметка на това се опитвате да ни поробите.. Е НЯМА ДА СТАНЕ...
  • 11 Нормален

    17 4 Отговор
    Пломбо изгнила, грях-негрях, адски злобно те виждам!
  • 12 3563

    23 3 Отговор
    Преболедувалите през един или през трима ги броят, та изкарват, че са малко? Стига вече врътки. нали щеше да се прави всеобща проверка, за да се установи и броят на преболедувалите без симптоми? Защо замълчаха за това? хайде, проверете всички и ще се разбере действителното положение.
  • 13 Ваксиниран1403

    4 28 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Траен колективен имунитет към респираторни вируси не съществува. Никога не е съществувал и никога няма да съществува. Имунитета към респираторни вируси е краткотраен независимо да ли е естествен получен след боледуване или изкуствен получен чрез ваксинация. Това няма как да бъде променено от никой и нищо естеството на тези вируси е такова. Оставянето на омикрон да се разпространява защото предизвикал по-леко боледуване е поредната кардинална грешка която ще доведе до възникването на още нови варианти които никой няма как да знае какви ще са.С една дума това е сигурния начин тази пандемия да не свърши никога.

    Коментиран от #18, #20, #21, #22, #26

  • 14 Котангес

    22 3 Отговор
    Карате ме да вляза в конфликт със себе си. Уважавам и лекарите и жените и ми е гадно да псувам лекари и жени. Но като не псувам трябва да приема да ме насилвате психически. Пускайте само математиците.
  • 15 Бобчо

    19 3 Отговор
    Хаха, по официални данни са преболедували 12% от населението. Умножи ги по 4 и ще получиш истинската картина на преболедувалите.
  • 16 Hoho Boho

    19 3 Отговор
    ТЯ ЛЪЖЕ!
    ТОВА Е ЛЪЖА:
    "Тя беше ударена тежко от техния Бета вариант, Делта вълната им беше силна и според изследвания 70-80% от населението вече се е срещало с вируса."

    Вижте графиката и статистиката!

    Коментиран от #23

  • 17 д-р Тромб

    17 3 Отговор
    Еееее аре бе лелче, само ти не се изряза днес. Да не се пипате с математичето?
  • 18 дааа

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    На 30.12. се черпихме 4 колеги. Трима ваксани и аз, преболедувал преди 4 месеца, не ваксан, На 01. и тримата болни. Мен ме боляха лимфните възли два дена , и това беше. Клетъчният имунитет се включи и уби вируса. Ти доктор ли си?
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    20 2 Отговор
    Никой не говори,че днес процента е 13%,авчера бе 14,65%.....Би трябвало при увеличаващ се епидемичен ВЗРИВ да е поне наобратно.Днес са извършени над 52000 теста.......Всяка вълна се прави така в бг.Увеличават се тестовете.Това мисля съм го писал за всяка ""вълна"" в бг.Мнооого народ бадева получава държавна плата в бг!!!!

    Коментиран от #25

  • 20 Майна

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Много неща не знаем...ТЕПЪРВА ЧОВЕЧЕСТВО ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ! КАКТО и не е ПРОСВЕЩАВАНО, КАКВИ СПОСОБНОСТИ СА ЗАЛОЖЕНИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ЗА САМОЛЕЧЕНИЕ...СТОТИЦИ ЛЕКАРИ БЯХА ПРЕСЛЕДВАНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ЗА ТОВА...НЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ ТОВА,КОЕТО СИ ПРОЧЕЛ Е...ИСТИНАТА

    Коментиран от #30

  • 21 Вирус влачи параход

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Ходи да се дупчиш! Тук, освен още пет лапнишарана хипохондрици никой не те отразява, нито те приема на сериозно. Това което се обясняваш го говори денонощно и пропагандата. Няма какво да се научи от теб.
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Спокойно ще има да пишеш до 24г...Пази си силите и си намери и друго хоби!
  • 23 Ваксиниран1403

    3 16 Отговор

    До коментар #16 от "Hoho Boho":

    Не е никаква лъжа, а самата истина. Като гледащ графиките на ЮАР погледни и боя на направените тестове в тази страна. При това ниво на тестване не обхванатите от статистиката случаи са между 12-16 пъти повече от обхванатите. Защото при тях нивото на действане е повече от 3 пъти по ниско от това при нас, а ние сме с много ниско ниво на тестване

    Коментиран от #28

  • 24 Ваксиниран3002

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "00014":

    Ти сериозно ли мислиш, че това на снимката има някакво достойнство и че може да се нарече жена?
  • 25 Ваксиниран1403

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Като има повече болни хора разбира се, че ще се тестват и повече хора.
    Ако няма боли и цялото население да се тества всеки ден пак няма да има много болни.Разбира се, че първия работен ден след много почивни дни процента положителни тестове ще е най-голям. Веки които не е бил много зле е отлагал да се тества докато не свършват почивните и първия ден процента скача. Това е видимо от данните дори за всеки понеделник когато почивните дни са само два.

    Коментиран от #29, #35

  • 26 Ваксиниран3002

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Е, хайде бе, цял ден те чакам, да те поздравя. Досаден си, набоден си, увреден си. А ти можеш да видиш, кога съм се ваксинирал и кога ще ми е бустера :)
  • 27 незнайко

    11 2 Отговор
    Като гледам тази госпожа тя е готова и податлива на всякакви заболявания щом е успяла така да се ОХРАНИ !!! Кого се мъчи да заблуждава ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ваксиниран3002

    13 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    И тестовете не са на болни хора, а за зеления парцал, някъде ги карат да се тестват. Ако махнат зеления парцал и папая теста ще утече в канала. Пък ти нали зи знаеш, под леглото с противогаза.

    Коментиран от #31

  • 30 Ваксиниран1403

    4 10 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    Респираторни вируси съществуват отдавна и не са изчезнали и този няма да изчезне колкото някои да обясняват с патос друго. Фактите не са факти защото някой ги е написал някъде, а защото са се доказали с времето. Колкото към грипа е постигнат вечен колективен имунитет и той е изчезнал като заболяване сред хората точно толкова и корона вируса ще изчезне някога чрез постигането за колективен имунитет.
  • 31 Ваксиниран1403

    3 14 Отговор

    До коментар #29 от "Ваксиниран3002":

    Мен не ме мисли аз съм си с три дози в прекрасно здраве без да съм се заразил би без да съм под леглото с противогаз. В края на месеца ще си сложа и четвърта доза без грам съмнение или колебание, а вие си вярвайте на каквото искате глупости.

    Коментиран от #32, #33, #36, #39

  • 32 Hoho Boho

    15 1 Отговор

    До коментар #31 от "Ваксиниран1403":

    Беше излишно да казваш, че си с три дози.
    То е очевидно.
  • 33 Ваксиниран3002

    10 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ваксиниран1403":

    Ама как ти личи, че си на трета игла, нямаш си и представа. Респираторни вируси има и винаги ше има, то минаха и свински и птичи гип, е не умряхме. Няма да умрем и от този, но ти давай, чакат те още поне 7 ицли, според плана и то минимум. Я коментирай, защо набодените държави са в локдаун и с пълни болници? Нали боднатите не стигахте до болница?

    Коментиран от #41

  • 34 Имунолог

    2 4 Отговор
    Добро утро, како Пенке.? Че, аз отдавна съм казал това! Казал също, че болниците ще са в колапс. Това е.

    Коментиран от #38

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    Днес процента за Вчера е 13 при направени над 52хиляди теста.След почивката както ти казваш...Процента бе 14,65 ,а тестовете по малко....Ако имаше развитие на инфекцията трябваше да е наобратно,това не го ли асимилираш или си пишеш на гьоторе.Погледни твоите любими англосаксонци.Стърчат нагоре от ден на ден по нагоре.няма движение надолу....Елементарно е,но доста време ми трябваше да те уча да смяташ...Спомняш си какви ги ръсеше преди половин година.та колко познати имаш ,които го карат тежко би ли споделил...Естественно под друг ник....Не си се появявал под ""Плитко Чуващ" вече се затъжих от седмица не си ме обиждал...Бъди здрав и си намери хоби ще Ви трябва има още много вода да изтече!

    Коментиран от #40

  • 36 Ваксиниран3002

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ваксиниран1403":

    И между другото, набодените сте по-досадни от веганите, онези започват всяко изречение с "Това е от месото", а вие със "Защото не си се ваксинирал". Как мислиш, колко отрова още ще можеш да поемеш? Аз се ваксинирах на 30 февруари, втората ми доза също е тогава, пада се шесък, идеален ден. Но едва ли ще разбереш сарказма, прекалено набоден си :)
  • 37 1234

    6 0 Отговор
    Еха кеф, ще се кефят математиците глупаци
  • 38 Ваксиниран3002

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Имунолог":

    Я, още един набоден наркоман се появи. Вие да не сте семейство с оня боднатия на 14 март? :)
  • 39 Ваксиниран3002

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ваксиниран1403":

    Ама не чакай края на месеца, върви още утре, а в края на месеца си сложи пета, а до март гледай да си преизпълнил плана, да си поне с 15 :) Ама наистина хипохондриците сте досадно племе.
  • 40 Ваксиниран1403

    0 7 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Далеч не съм само аз този които спори с теб. Аз никога не обижда и не правя лични нападки мен лесно може да ме различиш по това. Колкото до това какво ще е при нас ще видиш още другата и по другата седмица. Ние сме тепърва в началото на втората невъзможна по твоите теории от лятото вълна.

    Коментиран от #42

  • 41 Ваксиниран1403

    0 9 Отговор

    До коментар #33 от "Ваксиниран3002":

    Хайде да видим при нас където ваксинирането е минимално какво ще настане. За това, че сме много “умни” както винаги ще си платим. Съвсем скоро ще разберем колко точно ще е.

    Коментиран от #43, #45

  • 42 Ваксиниран3002

    11 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ваксиниран1403":

    Все пак не отговори, на какво се дължи вълната в едни държави на 90% набодени, че нали сме прости и не го разбираме?

    Коментиран от #50

  • 43 Ваксиниран3002

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран1403":

    Какво е настанало? Каза ти го Дълбоко виждащ, процента спада и това, че леглата са заети е заради сринатата ни здравна система, нямаме и 4500 в болниците, а ти продъжаваш с врачуването, да не ри роднина на виторогия? Между другото, лекар ми каза, че в болниците в момента са 90% набодени с по две и три игли, а ти затвърди това, като се набодеш пак.

    Коментиран от #47

  • 44 6efket

    2 1 Отговор
    Ама доцглом стигъ пла6и ма си4ки съ криими багами дога си4ко тва ма како клом кво ими 4уздо ниакво ниакои знаи ли уткъде клом
  • 45 Hoho Boho

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран1403":

    Въпросът беше:
    "Я коментирай, защо набодените държави са в локдаун и с пълни болници? Нали боднатите не стигахте до болница?"
    Ти отговори:
    "Хайде да видим при нас където ваксинирането е минимално какво ще настане."

    Това не е отговор на зададения въпрос.

    Опитай пак!
    "Защо набодените държави са в локдаун и с пълни болници? Нали боднатите не стигахте до болница?"

    Коментиран от #48

  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    Сега се загледах в снимката....тая много Сало е трупнала...Държавната плата ,ако води до там......по добре да си над кофата за боклук от това да си държавна държанка!
  • 47 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "Ваксиниран3002":

    Лекар ти казал. Не знам какво ти е казал лекар , но единствените не боледували хора които познавам са ваксинираните. От всички ваксинирани познати се зарази само един и то 8 месеца след ваксинацията му. Ако си беше сложил третата доза изобщо нямаше да се зарази, но и така освен положителен тест и леко неразположение за 1-2 дни нищо друго му нямаше за сметка на това не ваксинираната му жена повече от месец не можа да се възстанови напълно, а дори не е стигала до болница. Аз вярвам на това което виждам с очите си около мен.

    Коментиран от #49, #51

  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Hoho Boho":

    Още миналата година през март ви казах....Кадафи ги поздрави с Вуду магия от отвъдното.....между другото англосаксонците го знаят затова се гърчат,като червей на риболовна кука......

    Коментиран от #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ваксиниран1403

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "Ваксиниран3002":

    90% ваксинирани ама някога. Колко процента са ваксинираните или реваксинираните в рамките на последните 6 месеца? Това е важния показател за делта варианта. За омикрон варианта съответно значение ма колко процента са ваксинираните или реваксинираните в рамките на последните 3 месеца. При 20-30% релно защитени какво очакваш да е?

    Коментиран от #52, #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ваксиниран3002

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    В Израел са вече на пета игла, а пак са в локдаун, не лежи на тази опорка. Сам потвърждаваш мнението на всички, че си платен ваксър. Инатливо добиче, може би е от абстиненция, защото скоро не си ходил на боц.
  • 53 Ваксиниран3002

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Кога е това някога? Преди 10 години ли? Но пък според теб, трябва всяка седмица да си бием експерименталки и да се радваме, че оше една седмица сме живи. Ами някой си оживяхме и без експерименталки повече от 2 години, да видим ти докога ще пишеш :)

    Коментиран от #55, #58

  • 54 Ваксиниран1403

    0 3 Отговор

    До коментар #48 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И защо не го отнесяха те, а руснаците например? Гледал ли си до къде стигнаха починалите от корона вирус в русия скоро?

    Коментиран от #57, #60, #70

  • 55 Ваксиниран3002

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Ваксиниран3002":

    Всички виждат, не подлежи на коментар, набодените са по-зле и от наркомани, онези поне не ни агитират да се бодем :)
  • 56 Яяяяяя маха

    2 0 Отговор
    Я ходи се боцни,нас кучетата ни яли😃😀😀
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #53 от "Ваксиниран3002":

    Да видим мене ме чакате отдавна. За ваш ужас съм си в прекрасно здраве и продължавам дави лазя по нервите, защото оборвам тъпите ви теории нали?

    Коментиран от #59, #61

  • 59 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран1403":

    Така беше и с третодозовия......
  • 60 Ваксиниран3002

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ваксиниран1403":

    Наистина благодарим всички, че ни показа докъде води боденето. Ако някой не е забелязал, нека погледне писанията на 1403, пича е на 4-та игла, скоро на пета и така до безкрай. Но от третата вече има трайни умствени увреждания. Който е имал съмнения, се надявам да е видял истината :) В цял свят ври от болни набодени, той твърди обратното. В цял свят казаха че омакарона е настинка, той ни прогнозира смърт. Какво да кажем повече, освен да е жив и здрав, но едва ли :)
  • 61 Ваксиниран3002

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран1403":

    Оборваш, но докога ли? Здрав си, защото си 20+, да поизчакаме няколко годинки, искаш ли? Примерно да ти се срине имунната система и да не можеш да я караш без бустер на всеки месец, тогава дали ше имаш силици да пишеш?

    Коментиран от #65

  • 62 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #57 от "Ваксиниран3002":

    Починали от всичко в България по години:
    2015 108675
    2016 107031
    2017 109320
    2018 108205
    2019 107815
    2020 126576
    2021 147410
    данните за 2021 не са окончателни
    За 2020 година увеличението на общата смъртност от всичко в България спрямо тази която сме имали през 2019 е 17.4%. За 2021 още не са излезли данните за последните две седмици на годината, но увеличението спрямо 2019 със сигурност ще е по-голямо от 38%.
    Това са фактите тук нямат значение нито тестовите, нито теориите на този или онзи. Сега някой да обясни как точно тези две гони взе да нараства смъртността. Нима до преди две години здравеопазването ни беше толкова по-добро.

    Коментиран от #63, #64, #69

  • 63 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Ваксиниран1403":

    Дай същата справка и за Италия и коментирай данните.
  • 64 Ваксиниран3002

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Ваксиниран1403":

    Явно никой не ти е казвал, че паниката убива повече и от чума. Но от къде ще го знаеш, ти живееш в телевизора и затова се бодеш, като за световно. Коментирай сринатата болнична система в страна като Великобритания, днес го писаха. Нали са набодени над 80%? Там дали са в болниците само антиваксъри? Облъчен си, но не можеш да го осъзнаеш, добре, че повечето от нас имаме критично мислене и не сме овце.
  • 65 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #61 от "Ваксиниран3002":

    Толкова се е сринала имунната ми система, че след три дози дори и от най банална настинка не съм боледувал.
    Периодичното ваксиниране тренира имунната ситемна и я подържа в кондиция. Имунната система не може да се срине от ваксиниране, но може да се разбалансира и това се случва при боледуване, а не при ваксинация.

    Коментиран от #66, #67, #68, #71

  • 66 Ваксиниран3002

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    Искам да те определя, но ще ме изтрият, я кажи какво стана с имунните системи на британците, датчаните, норвежците и други, нали са набодени? Всъщност, за пети път отбягваш отговора на този въпрос, което говори ясно за нивото на интелекта ти и за действието на бустерите.ЛоКумчев защо лежа 2 месеца с три боца? Ушев защо е на системи с бустер? Нали бяхте безсмъртни?
  • 67 Ваксиниран3002

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    Каква ваксина бе, кое точно наричаш ваксина? Още имаш мляко по устата, ако е мляко, ваксината за едра шарка е ваксина, заради нея, още 1980-та тази болест е обявена за изчезнала, аз имам такава и не си спомням да съм се заразявал, разнасял или боледувал от нея. Не усещаш ли ,е си наркозависим?

    Коментиран от #79

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Hoho Boho

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Ваксиниран1403":

    И това се е случило благодарение на "брилянтното" управление на ковид кризата от страна на властите.
    Хайде, баста!
    Стига толкова са управлявали кризата!

    Коментиран от #74

  • 70 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ваксиниран1403":

    Остави ги руснаците.погледни Действията на Световните Владетели и на нашите Техни слуги след,като разбраха какво е...станало...говоря за дните след мълвата за какво беше прилепът и ухан и тогава се замисли.......И кажи така ли е или не е така.ЗАщо Смяташ,че при Руснаците е ЗЛЕ???Не ги гледай,че плачат....

    Коментиран от #76

  • 71 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    По твоята логика венозните наркомани са най здравите хора.....
  • 72 Ваксиниран3002

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "АБЕ ЧОВЕК":

    Споко, знам, че не е един наркоман, няколко сте, но не сте болшинство :) Но пък един смислен отговор не дадохте, радвам се, че помогнахте на много хора, да разберат, защо НЕ трябва да се бодат с някакви субстанции.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #69 от "Hoho Boho":

    Кога см казал че брилянтно управлението. Напротив непрекъснато съм го критикувал. Брилянтно е управлението в Нова Зеландия и това се потвърждава от това че за цялата епидемия имат 51 починали колкото ние имаме в само един ден при това ако е добрите с малка смъртност. Населението на Нова Заления е около 5 милиона за две години само 51 починали и 14 467 заразили се толкова за управлението

    Коментиран от #75, #77

  • 75 Ваксиниран3002

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Ваксиниран1403":

    Ти сериозно ли, възхваляваш тези, дото насила набодоха всички и след това пак ги заключиха хляб не можеха да си купят? Ето, вече потвърди истината за ваксите и отражението им в мозъка и липсата на мисъл.
  • 76 Ваксиниран1403

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Защото те се издигнаха много повече в касацията по починали от ковид спрямо англичаните, а преди да започне ваксинацията те бяха много по добре от тях. По доброто им положени през втората половина на изминалата година се стопи. И даже вече взеха мерки въведоха задължително ваксиниране. В резултат на това вече гонят 50% ваксинирани.

    Коментиран от #78

  • 77 Hoho Boho

    5 2 Отговор

    До коментар #74 от "Ваксиниран1403":

    Дал си още една причина да кажем:
    СТИГА!

    Ако някой ще управлява "кризата"
    Това Не Трябва Да са Математици-Политици,
    А
    СПЕЦИАЛИСТИ В ТАЗИ ОБЛАСТ
    - вирусолози, епидемиолози, имунолози, микробиолози...
    Сещам се за Мангъров, Чорбанов, а ти може да добавиш още..

    Коментиран от #93

  • 78 Ваксиниран3002

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "Ваксиниран1403":

    Алоо, бустърчето, ние сме живи и без ежедневната доза, онези бустърите са в болниците, как не успя да го проумееш?

    Коментиран от #80

  • 79 Ваксиниран1403

    2 3 Отговор

    До коментар #67 от "Ваксиниран3002":

    При шарката повторното боледуване е изкупително рядко и е свързано с имунни проблеми на конкретния човек, защото към вируса причиняващ я се изгражда доживотен имунитет. Имунитета не позволяващ заразяване срещу този корона вирус като и срещу другите респираторни вируси е краткотраен. Повторното боледуване изобщо не е изключени, а си е правило и в това няма нищо странно или неочаквано. При положение, че имунитета срещу всички респираторни вируси е краткотраен е повече от нормално да има нужда от реваксинация и срещу този вирус. При грипа не е много по-различно, но защото той е с ясно изразена сезонност при него се минава само с една ваксина на година преди грипния сезон за съответното полукълбо. Това не е защото ваксината е такава, а защото вирусите от този тип са такива.

    Коментиран от #81, #83

  • 80 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #78 от "Ваксиниран3002":

    Никой не е казал, че всеки не ваксиниран ще умре, а че ще боледува. Ако не изтегли къса клечка няма да умре, въпрос на късмет. В болница не са тези с бустерите, а главно такива които не са ваксинирани изобщо. Всеки един от починалите под 50 без заболявания е не ваксиниран или с фалшив сертификат. Това са фактите. Лекарите вече безпогрешно разпознават тези които само се водят ваксинирани.

    Коментиран от #82, #84

  • 81 Ваксиниран3002

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ваксиниран1403":

    Хипохондрик, няма повторно заболели от едра шарка, не случайно се счита за изчезнала от 80-та година. Знам, че празната ти глава не го взъзприема, но няма ваксина, която да е бустер на бустера на бустера. Това не е ваксина а експерименталка, а ти си бяла мишка.

    Коментиран от #88

  • 82 Ваксиниран3002

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "Ваксиниран1403":

    Ти да видиш, аз съм над 50, жена ми беше карантинирана, установена с папая теста, пък аз до нея постоянно и не го хванах тоя хобит, без 5 бустера :)

    Коментиран от #85

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Духаш ли

    1 3 Отговор

    До коментар #80 от "Ваксиниран1403":

    васината
  • 85 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ваксиниран3002":

    Просто си го изкарал напълно безсимптомно, не при всички е така обаче.А понякога дори и безсимптомно боледуване води до увреждани и усложнения.

    Коментиран от #86, #89

  • 86 Ваксиниран3002

    1 2 Отговор

    До коментар #85 от "Ваксиниран1403":

    Вероятността да получа усложнения е нищожна, но вероятността ти да пукнеш от постоянните ти бодежи никак не е малка.

    Коментиран от #90

  • 87 Hoho Boho

    0 3 Отговор
    Най-сетне добри новини!
    Току-що по радиото съобщиха, че във Франция има голям спад на заразените
    - от 322 хиляди на 288 хиляди.

    Хората си разбират от работата и скоро ще победят вируса,
    а ние сме се оставили в ръцете на някакви дилетанти...

    После се чудим защо сме първи по смъртност.
    За две години, заради некадърното управление, си отидоха над 30 000 българи.

    НЯМА ЛИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА?
  • 88 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Ваксиниран3002":

    Сравнявай с грипа,а не с вирусни заболявания които не са респираторни. Защо всяка година е необходима нова ваксинация срещу грип? Защо се боледува повече от веднъж в живота от грип? Да не говори че и повече от веднъж в една зима е възможно? Освен едра шарка има и дребна шарка, но и при нея има доживотен имунитет.При респираторните вируси не е така там имунитета е краткотраен.Няма как ваксина каквато и да е тя да създаде дълготраен имунитет към вирус към който и естествения имунитет получен след преболедуване е краткотраен.

    Коментиран от #91

  • 89 Ваксиниран3002

    2 2 Отговор

    До коментар #85 от "Ваксиниран1403":

    Извинявай, ти мазохист ли си, до това ли води ваксата? Един плюс нямаш, сега погледнах, да не харесваш да те пляскат по д.пето? :)
  • 90 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "Ваксиниран3002":

    Точно обратното е. Риска от боледуване е хиляди пъти по-голям от този при ваксинация. Не казвам, че при всеки е фатално боледуването, напротив рядко се случва, но се случва.

    Коментиран от #92

  • 91 Ваксиниран3002

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Ваксиниран1403":

    Да, боледува се, но не се рекламира и не се всява паника, както и не се насаждат ваксини, които не са ваксини. Те са за хипохондрици, като теб. Никога не съм си слагал противогрипна ваксина, няма и да си сложа, както и за тоя измислен грип хобит. Ти не се притеснявай, сложи си поредната доза и бъди безсмъртен, остави ме мен, аз съм го докарал над половин век, ти едва ли ще успееш.
  • 92 Ваксиниран3002

    2 2 Отговор

    До коментар #90 от "Ваксиниран1403":

    Нямаш доказателства, че това са ваксини, питай набодените държави. Ти си изключение, здрав си физически, но ментално вече си увреден, имаш постоянна нужда от следваща доза, това да ти напомня нещо???

    Коментиран от #94

  • 93 Ваксиниран1403

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "Hoho Boho":

    Точно те не трябва да са защото са повече политици отколкото специалист.Депутати или кандидат депутати няма как да са безпристрастни и обективни специалисти. Моминството от лекарите от изброените от теб специалности са на напълно противоположно мнение на тези двамата боклуци. На тяхната съвет лижат жертвите (не са 30, а около 60 хиляди) защото те бяха първите който провокираха разделението за да трупат дивиденти.

    Коментиран от #95

  • 94 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #92 от "Ваксиниран3002":

    Нужда от доза има защото продължава да има вирус, а заслугата за това имат не набодените държави, а тези които са не набодени.И за огромно съжаление това ще продължи да бъде така завинаги. Така или иначе аз си предпочитам ваксината дори през 3 месеца пред боледуване и без никакво съмнение или колебание ще си я поставям. Приел съм това и в него няма никаква особена драма.
  • 95 Ваксиниран3002

    3 2 Отговор

    До коментар #93 от "Ваксиниран1403":

    Ясноо, освен , че си от добрич и си боднат, с друго ще се похвалиш ли? Не питам случайно, но лижат и лежат, са различни неща.
  • 96 1234

    0 1 Отговор
    Каде са математиците, да изчислят колко заразени ще има че си водя записки, тапацци, никой неви вярва,
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Буха ха

    1 1 Отговор
    Всичките копрофаги: професори, доценти, асистенти, лаборанти, математици, алхимици, неврастеници и кифли с големи ци... са по телевизионните студия да ни сплашат и да се почувстват велики.