Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 20:16 14 980 71

Стефан Гамизов за ФАКТИ: Предупреждават Радев и Петков да не закачат големите руски енергийни грабежи

  • стефан гамизов-
  • енергетика-
  • булгаргаз-
  • кирил петков-
  • румен радев-
  • руски енергийни грабежи

"Времето на тежки санкции за Русия наближава и тези, които атакуват Радев и Петков са в истерия, защото всичките са свързани с Русия и предварително нанасят удари", каза енергийният експерт

Стефан Гамизов за ФАКТИ: Предупреждават Радев и Петков да не закачат големите руски енергийни грабежи - 1
Стефан Гамизов, кадър: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вербалната атака срещу българското правителство заради само едно смело действие в енергетиката е с мащабни размери и не спира. От дни из големите медии шестват "българските" служители на руските енергийни интереси и сипят какви ли не обвинения срещу изпълнителната власт. Забелязва се абсолютна обединеност между партии, които традиционно се преструват на опоненти за пред хората, по темата "Булгаргаз" и конкретно за освободеното му вече бивше ръководство.

За да поговорим за случващото се в България и конкретно в родната енергетика, от ФАКТИ потърсихме енергийния експерт Стефан Гамизов.

Интервюто ни с него можете да прочетете в следващите редове:

- Г-н Гамизов, можем ли да считаме уволняването на доскорошното ръководство на "Булгаргаз" за старт на реформата в енергетиката?

- Не. Енергетиката се нуждае от много и драматично дълбоки технологични, повтарям технологични промени. Този случай е изолиран и неясен за мен, което ме кара да не взимам отношение към него. Имаме проблеми в АЕЦ “Козлодуй” с ниската му ефективност и зависимост от Русия. Трагедията на ПАВЕЦ “Чаира” е в разгара си. Планът за възстановяване и развитие в частта енергетика е само пожелания и не стъпва на реални документи за проектна готовност. Истинските инвестиционни предложения с полза за обществото са с неясна съдба в този план. Хората на ГЕРБ и ДПС управляват енергетиката все още. Все още няма с кого да говориш за нещо смислено, умно и обществено полезно в този сектор

- Как да си обясни читателят координираната атака на ГЕРБ, ДПС, хора около БСП и и други срещу правителството и лично срещу премиера Петков по темата "промени в "Булгаргаз"?

- Предполагам искате честен отговор, а не йезуитски. Времето на тежки санкции за Русия наближава и тези, които атакуват Радев и Петков са в истерия, защото всичките са свързани с Русия и предварително нанасят удари, за да предпазват позициите си в енергийната корупция. Това е предупреждение да не бъдат закачани големите руски енергийни грабежи.

- Като добавим и факта, че след уволнението си, а и непосредствено преди него вече бившият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Николай Павлов безспирно шества из всички големи медии, можем ли да констатираме, че руският енергиен интерес в България е настъпен жестоко?

- Не мисля, че има такъв краен сценарий. Николай Павлов се опитва да оцелее някак, а медиите търсят скандал и да създадат разкол между президент и премиер, което е по-важното. Това е позната за мен игра на ГЕРБ, ДПС, санкционираните от САЩ и олигарсите. За тях пръв приоритет сега е да се създаде конфликт между президент и премиер. Само така те ще оцелеят и руската диктатура ще запази позиции в България. Разделяй и владей! Затова аз за себе си плътно подкрепям президент и премиер без да ги деля. Те са държавата и така подкрепям нея.

- Очаквате ли защитниците на руския енергиен интерес, които често обслужват и други руски интереси от национално значение за Москва, да стигнат по-далеч в действията си срещу кабинета Петков, например да опитат да го свалят чрез преврат включително отвътре?

- Дните на този кабинет наистина започват да изглеждат преброени, ако се окажат в президентско-премиерски конфликт, създаден от гореописаните. Към това прибавете, че още нищо не се прави в сектор “Енергетика” - там властват ГЕРБ и ДПС. Инфлацията “фучи” в резултат на енергийните цени на първо място, а още не е започнала истинската работа в този сектор, пак казвам. Само погледнете, че шеф на НЕК е Иван Йончев и дясната ръка на Илко Желязков управлява "Марица Изток 2". Какво Ви говори това? Че президент и премиер са “лоши”? Не, 12 години диктатура и корупция по времето на Борисов са натрупали такъв финансов ресурс, че задушават всеки опит за промяна доста успешно, а и хайде да си кажем истината - Трифонов е проекция на интересите на ГЕРБ и ДПС.

- Вие преди няколко дни адмирирахте действията на правителството по отношение на ПАВЕЦ "Чаира". Каква към момента е ситуацията с този обект, който можеше да ни отърве от високите сметки за електроенергия?

- Пълна трагедия. Днес разбрах, че поради корупция или да набавят повече облага на фирмата работеща там, са подменили материалите на основно оборудване с нискокачествени, което означава още около 3 месеца забавяне на пускане само на един блок. Само един от четири. Централата скоро ще е за скрап в някои части. Все още отказват категорично да ни допуснат до машините ни, за да разберем реалното им състояние. Но това е обяснимо. Шеф на НЕК е човек, назначен от ГЕРБ и близък с ДПС. Той има интерес цените на електроенергията да са високи, да има още по-голяма криза с инфлацията и да се стигне до протести и сваляне на правителството. Всъщност това ми прилича на нещо като подготовка на условия за държавен преврат сред народни вълнения и да се завърнат Борисов, Доган, санкционираните от САЩ и олигарсите на бял кон във властта.

- Оптимист ли сте все пак, че Александър Николов ще свърши добра работа като министър на енергетиката?

- Не. Разговарях с него като служебен министър и казаното от него ме разочарова напълно. А и ние в този бизнес сме една махала хора и знаем в реално време какво става по всяко време. Ако Александър Николов искаше да е нещо различно, щеше да се вижда често с мен и още няколко души не в лично, а в корпоративно качество да търси технически решения на проблемите. Щеше да е уволнил всички и подменил всички в енергетиката: Но всичко това само ако искаше да е нещо различно.

Засега нещата са така. Уверявам Ви, че поиска ли, ще ме намери след секунди, но мисля, че не иска да знае това, което ще научи, защото няма да може да каже после, че не е знаел. Далеч по-лесно е да вярва на неуволнените от него хора от ГЕРБ и ДПС - лесно и безконфликтно се живее, ако не си против хората с милиардите в България. А народа, е, народа кучета го яли! Жалко и за тези свестни президент и премиер!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 151 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    105 27 Отговор
    Гамизооов....тя цялата енергетика е построена на криви основи ти за интереси говориш пак...ако е направена така кактто е редно и добре за народа никакви интереси няма да ни вълнуват,защото ние имаме енергетика която може да ПРЕЗАДОВОЛЯВА нашите нужди ...а ако остане продавайте кой колкото може и на когото може....пропагандист си ти не специалист...
  • 2 ВИНАГИ...

    109 12 Отговор
    ПО ЗАКОН...КРАДЕЦА ВИКА....ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА 😂🤣😅ТАКА И НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Зззз

    89 39 Отговор
    Двамата русофоби в единство! Тези и двамата стават и лягат с пяна на устата .
  • 5 От "Просто Киро"

    59 93 Отговор
    и режим на тока очаквайте! Най-некадърното правителство за всички времена!
  • 6 Гост от Силистра

    110 18 Отговор
    За всичко съм съглсен Гамизов, но за АЕЦ Козлодуй не!... Добре, ако не е зависима от Русия, ще е зависима от СаЩ... Значи от едните може, от другите е енергийна зависимост... Гаамизов, чувал си за бизнес
  • 7 Докажи ,

    47 14 Отговор
    покажи и чак тогава се изкажи ! Иначе , дрън - дрън ярина !
  • 8 Бойко в затвора

    72 21 Отговор
    Някой помни ли писмото което бе изпратено от Валентин Димитров (Вальо топлото) в което се съдържаха инициалите Р.Овч.? А сега същия Р.Овч., който и бе осъден на 2 години затвор е тръгнал да напада министъра на енергетиката за Булгаргаз!
  • 9 Тома неверни

    58 25 Отговор
    Гамизов патриот, ха ха ха!
  • 10 Изглеждаше

    46 30 Отговор
    що годе добри разсъждения, с малки изключения и вменявани я, докато не стигнах кой обслужвал Трифонов! С тази евтина глупост, просто се срина цялото интервю и заприлича на евтина пропаганда от поредната Прокопиева калинка!
  • 11 ГАМИЗОВ Е ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ

    70 18 Отговор
    НЕ САМО ЧЕ НЯМА НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ КАТО ЕНЕРГЕТИК НО И НИЩО НЕ РАЗБИРА В ТАЗИ СФЕРА ТОЙ ТРЪБЕШЕ ЧЕ ГАЗОРПОВОД ПО ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ Е ФИЗИЧЕСКИ НЕВЪЗМОЖЕН .......... ИМА ОЩЕ ЕДИН ,,УЧЕН" , КАТО НЕГО - ВАСКО НАЧЕВ ............... Ако Александър Николов искаше да е нещо различно, щеше да се вижда често с мен - ГАМИЗОВ СЕ ИМА ЗА НАПОЛЕОН !

    Коментиран от #34

  • 12 кир Ливанчо

    46 20 Отговор
    Ако ни работеха блоковете на АЕЦ-а или имахме Белене, руските енергийни интереси и кражби нямаше да ни засягат толкова, колкото сега. Щеше да има евтин ток. И нямаше да се налага Кики и Румчо "да ни спасяват."
  • 13 Запознат

    73 8 Отговор
    От ПАВЕЦ Чайра, по времето на гроп, бяха откраднати мноого милиони!.. Ама няма кой да разследва

    Коментиран от #19

  • 14 Шок и ужас

    50 26 Отговор
    Стефчо, ти си пълен смешник!!!
  • 15 А бе

    55 13 Отговор
    Не вярвам на хора,играещи тенис с генерали.
    Гамизов,ти си човек на задкулисието,не се прави на жертва.
  • 16 Само питам

    67 12 Отговор
    Русия ли е виновна, че над два месеца държавата не може да ремонтира 30 метра път в Триград?
  • 17 ха ха

    21 1 Отговор
    леко поклащане на завесата
  • 18 Юджийн

    35 17 Отговор
    Мизерията я птавят в България с цената на газта руснаците нямат нищо общо. Боко е слуга на синегогата както и всички бг соросоиди слуги на Ротшилдите.

    Коментиран от #28

  • 19 Моджерип

    35 19 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    Милиарди бе кви милиони, милиарди отпътуваха за САЩ от бюджета. Козяците бяха ортаци на Боко и те крадоха от КТБ и данъците ни.
  • 20 Лети ли рапторчето?

    37 16 Отговор
    Нищо не говори за 3000 000 000 за фърчилата. Борисов краде с Анкара и Вашингтон не с Москва!
  • 21 А питам

    40 6 Отговор
    Защо, да не би да са предупредили вече да не закачат големите американски грабежи?!?
  • 22 Апел към Народа Български

    37 3 Отговор
    Кога смятаме да обявим Независимост?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сивата чапла

    36 9 Отговор
    Определено Гамизов работи за американските, пак не за българските.
  • 25 Гамизов

    30 6 Отговор
    е хайдук
  • 26 Тодор Живков

    32 9 Отговор
    Еми ползвайте Канадска газ и чакайте тока да ви е 4 ст денем и 2 ст нощем хо хо хо хо

    Коментиран от #32

  • 27 Бреейй

    29 7 Отговор
    ГАМИЗОВ, умря циганката, дето те хвалеше и почна сам ли, бре? Всичките криви, ти най-най! Що ли до сега освен Петър, никой не те е потърсил!?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ...

    15 21 Отговор
    Когато Гамизов казва истината за приближените на руските грабители...е луд за връзване...но не е! Склонен съм да вярвам на думите му...по отношение на президента и премиера също е прав. Дано премиерът скоро се окупити сред тези вълци, че горко за България...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 пламен

    23 18 Отговор
    най русофилската държава в ес е нормално да е най бедна.
    румъния отдавна изгониха руските фирми за неплащане на данъци

    Коментиран от #53

  • 32 КАТУН С РАКЕТИ

    24 27 Отговор

    До коментар #26 от "Тодор Живков":

    Терориста Русия ни продава най-скъпия газ.Русия е най-черното петно в българската история.Всяка година ограбват по няколко милиарда от България.Да не говорим и колко се изнася през руската рефинерия в Бургас ,където България дори няма контрол върху собствената си територия.Руските туземци ни върнаха и нас 100 години назад в развитието ни, чрез 45 годишното руско робство,а сега трябваше да сме на нивото на европейските държави,ама българина много чакаше и 89г. трябваше да дойде много по-рано.Руснаците и до ден днешен продължават да ограбват България и всичко руско трябва да бъде забранено със закон тук,а подобни национални предатели като русоилията да бъдат съдени по бързата процедура и да бъдат връащни обратно в северноазиатския туземски рай.

    Коментиран от #33, #35, #36

  • 33 мани мани

    19 18 Отговор

    До коментар #32 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    За 45 години простите комунисти ни фалираха три пъти

    Коментиран от #44

  • 34 Васил Филипов

    23 4 Отговор

    До коментар #11 от "ГАМИЗОВ Е ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ":

    Васил Филипов твърдеше, че не може да се прекара тръба през Черно море.
  • 35 Точно така

    7 12 Отговор

    До коментар #32 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    Напълно съм съгласен!
  • 36 ...

    13 18 Отговор

    До коментар #32 от "КАТУН С РАКЕТИ":

    Един нормален и верен коментар, но силно се съмнявам във възможностите и желанието на тукашната аудитория поне да се опита да разбере...но по-скоро на черното бяло ще се каже, отколкото да се признае напълно зловредната роля на Русия спрямо България...
  • 37 МИХАЙЛОВ

    20 7 Отговор
    ...МНООО СЛАБИЧКО СТЕФЧОООО...,
    .....ГОЛА ВОДИЧКА
    И КАЛ ПО УШИЧКИТЕ
    СИ ПО ТАЯ ТЕМА - ЕНЕРГЕТИКА...
    ...И НЕ СПОМЕНАВАЙ,
    ЧЕ СЕ МИСЛИШ
    ЗА ВЕЛИК
    И УНИКАЛЕН "ЕКСПЕРТ",
    ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ СМЕЯТ
    И ДЕЦАТА В ШЕСТИ КЛАС...
    ....ТЕ И ОТ КРАВАРСКАТА
    АМБАСАДА НА ПЪТЕКАТА "КОЗЯК"
    ТИ СЕ СМЕЯТ...НО ВСЕ ПАК...
    ...НО ВСЕ ПАК ВИСОКО ОЦЕНЯВАТ
    СТАРАНИЕТО ТИ
    ДА СКИМТИШ И ЛАЕШ
    СРЕЩУ РУСИЯ...
    ...АМА ИСКАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ
    ДА СЕ СТАРАЕШ
    И ОЩЕ ПО - ЯКО ДА СКИМТИШ
    И ДА ЛАЕШ СРЕЩУ РУСИЯ...,
    ...ТА ДА ТЕ ОДОБРЯТ И ТУРЯТ
    НА НЯКОЯ УБАВА
    И ЯКО ПЛАТЕНА СЛУЖБИЦА
    КАТО АГЕНТ - ЕНИЧАР
    И ПРИСЛУЖНИК НА САЩ...
    ...АМА ЩЕ ТРЯБВА
    И ДА ВЪРТИШ ОПАШКАТА СИ
    ДО КАТО РЪФАШ МЪРШАТА
    И ЛОЧИШ ПОМИЯТА
    КОИТО ТИ ПОДХВЪРЛЯТ
    ГОСПОДАРИТЕ ОТ САЩ...
    ...И ДА СИ БЪРШЕШ ЛИГИТЕ
    ДО КАТО ЗЛОБНО ЛАЕШ
    СРЕЩУ РУСИЯ...

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ха ха ха

    19 10 Отговор
    Гамизчето , както винаги жалък и нищожен псевдо специалист на болшевишка издръжка . А защо , като Борисов е толкова зле , никой нищо не може да изкара срещу него, а само един пиян ДС следовател изживяващ се като министърче само плюе и бръщолеви по негов адрес ..... каква жалка хунта управлява днес в България , подкрепяна от още по жалки псевдо журналистчета и специалистчета на хранилката и .
  • 40 Хаах

    11 4 Отговор
    А бе Гамизов, къде го Президента в картината.Ако има неща, които не са ни известни що не ги споделиш с нас.Защото ние четеме други новини, че съветниците на Президента са във войната срещу Правителството още от първия ден.Или, след като става все по ясно, че метежниците нямат шанс, да прехвърлим заслугата на Радев.Ей тоя Президент зад който са всички политици и електорат....оле.Едно е сигурно, че нещо си се радвоил и разкрачил.
  • 41 Абсурдистан

    20 6 Отговор
    Гамизв явно има някакъв интерес в ПАВЕЦ Чаира, че толкова и обърна внимание. Тя има само помощни функции при върхово натоварване да разтовари мрежата. Иначе има капацитет за 864 MW, но след това черпи 788 MW, за да качи водата обратно. Много прозрачно бе Гамизов! Мислех те за по-умен!
  • 42 жалко

    21 6 Отговор
    Българската атомна централа ,,Козлодуй” работи с руско ядрено гориво. Русия е единствения доставчик на природен газ за България. Руският нефтен мастодонт ,,Лукойл” притежава рафинерията в Бургас - най-голямото българско предприятие. За десет години от България към руски юридически лица под формата на отрицателно салдо са се оттекли над четиридесет милиарда евро. ,,Енергетика, банки, недвижими имоти - Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика. Тази зависимост излиза на България твърде скъпо!

    Коментиран от #45

  • 43 ГЛЕЙ СИГА

    13 5 Отговор
    ГАМИЗОВ АДЕ МАЛКО ПО СМИСЛЕНО КО ШИ КАИШ ЧАИРА НЕ ПРОИЗВЕЖДА ТОК ТОВА Е АКУМУЛАТОР ЗА ДА ПОЛЗВАШ ТРЕБЕ ДА ЗАРЕДИШ ТАКА ЧЕ ЛЪЖЕШ ГАМИЗОВ КАКТО ОБИКНОВЕННО / АБЕ ТИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ИМАШ ЛИ /

    Коментиран от #52

  • 44 И в най-фалиралото време -

    19 10 Отговор

    До коментар #33 от "мани мани":

    края на 80-те години - бяхме сред първите 30страни в света по жизнен стандарт на населението. Днес сме в епицентъра на пазарната икономика - и си плащаме скъпо и прескъпо за това удоволствие. Впрочем - въз основа на какво Русия трябва да ни продава газта по-евтино - ами нали ние сме пазарноориентирани, ето ви пазар, ето ви пазарни цени на тока, ето и на газта...

    Коментиран от #51

  • 45 Лъжеш.Или си некомпетентен, или

    16 3 Отговор

    До коментар #42 от "жалко":

    "правилно ориентиран". Ами нали Б.Борисов тръбеше, че "диверсификацията е постигната"? А ядреното гориво е платено отдавна, можеш да видиш на какви цени. И токът от АЕЦ е най-евтиният в България. А и газта може да е по-евтина - сключваш дългосрочен договор и това е. Ама ЕС не дава на своите "равнопоставени" страни членки. Затова ще купуваме пазарен и скъп газ от американците, който даже не е и американски. И токът от Мариците не е американски, ама им го плащаме.
  • 46 Каскетя

    13 8 Отговор
    И не само в енергетиката ,гледам и руските тролове по сайтчетата са в истерия :).
  • 47 Психо Доктор

    10 5 Отговор
    Какво ни баламосвате с разни заплахи, шматки продажнуи,. Като ви каже стопанина ФАС и почвате да лаете като гнусни помияри. При капиталистите винаги става въпрос за пари. Когато ни набутаха да свободния пазар никой не анализира конкуренцията. запада има нужда от изтока единствено като потребители и няма интерес да се развиваме.
    Даже Месо, Масло, Картофи, лук, домати, ябъли, Салати Рерпички са Немски Френски Испански Холандски Италиански. Какви технологии бе, кой ще ни разреши. На Световното изложение в Дубай платихме милиони за да покажем "високо технологични" мускалчета и народни носии. Ганьо е жив и вирее във всеки българин с дребнавата си душица, който няма никакво уважение към хората, липсва му ценностната система Да не би Русия да надува инфлацията като купуава и газта и тока скъпо. Богаташите от запада могат да си го позволят. а ние като сме баламурници ще блеем като овце на заколение. Лека полека ни "обезкръвябат" с отрицателно търговско салдо. Затова сме най -бедни и най - болни и най умиращи. Но за сметка на това нашите управници са най-преданни , изпъллняват всички указания на неадекватни брюкселски първенюта обслужващи инересите на глобални корпорации. Гамизов е една от радиоточките за пропагандно облъчване на "популацията" по нашите земи.
  • 48 говорко

    7 6 Отговор
    Всекакъв боклук се изказва
  • 49 Макробиолог

    9 5 Отговор
    Много се извинявам---енерг експерт не може да каже-Козлодуй е с ниска ефективност и прокарва руско влияние.АЕЦа първо се е изплатил като инвестиция преди десутилетия,второ -работи според заложените още при проектиране параметри и то на пълна мощност и трето няма как безопасно да ползва неруско гориво ,щото епроектиран точно за такова.Четвърто,руското гориво е търговски продукт с даказани качества на добра цена......Санкции ще има след нахлуване в Украйна и след като Гамизов знае че това ще се случи със твърда убеденост по добре от Путин и Байдан,да върви на окопите,ок?

    Коментиран от #62

  • 50 !!!?

    11 7 Отговор
    Заглавието казва всичко ! Петков бръкна в гнездото на кремълските енергийни удушвачи "Газпром - Булгаргаз". Схемата: "Газпром вдига цената 5 пъти и Булгаргаз го плаща чинно, но за да не изглежда подозрително за новата власт, праща българските си лакеи при Азерите /при които кремълски емисари вече са обещали да възстановят част от разликата от закупения петорно по скъп газ/ да молят "по изключение и добра воля" да отпуснат част от договорен газ през Кулата ! Време е всички течове и саботажи на кремълската агентура в България да пресушени до корен !!!?
  • 51 !!!?

    4 4 Отговор

    До коментар #44 от "И в най-фалиралото време -":

    Ало..о..о, Аланкоуло, ако ти трябват капачки за буркани втора употреба мога да ти продам...запазени и изгодноу но ако се блъснеш в едно дърво за да ти дойде акъла, мога и да ти ги подаря !!!?
  • 52 да не повярваш

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "ГЛЕЙ СИГА":

    Гамизов не е казал това, което твърдиш. Хайде, прочети още веднъж. И да, в ПАВЕЦА е батак. От 4 генератора един работи, сега разбирам, че и той в ремонт...За мен цялата сага с ПАВЕСА е един саботаж. Някой в НЕК е за разстрел. Тошибските генератори ремонтирани от някаква си фирмичка, дето заменя материали с нискокачествени?Ама попитайте защо повече японците няма да стъпят там и разни некадърници ( естествено платили си на човека от НЕК) се упражняват, т.е. доразвалят каквото могат. Горе Белмекен и там не работи помпената централа...Много меко го е казал Гамизов! А че този Николов дори изглежда като далавераджия и това, което е станало в Булгаргаз едва ли не е наясно, съмнявам се. И какъв е отчета му от Баку? Давали газ, ама на пазарни цени и приключи въпроса. Малеее, то така ако се договаряха с 1 среща и на нея се изясняваше всичко и веднага...разказ за наивници. Бая търчане е необходимо, байно...бая приказки и надлъгване...Ама кажи, че е човек на Слави... и повече не го коментирай! Ще ме е яд ако Петков му е повярвал на този, трябва да се държи под око от Рашков.
  • 53 Сивата чапла

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "пламен":

    Защо купуват газ от България тогава, а не обратно?
    Къде е по-евтин газа?
  • 54 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 2 Отговор
    ЧРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ДРУГАРЯ ГАМИЗОВ..... " ЖАЛКО И ЗА ТЕЗИ СВЕСТНИ ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР ! " ....... ЛИЧАТ ПОСЛЕДНИТЕ УСИЛИЯ НА ОЛИГАРСИТЕ ДА СПАСЯТ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И НЕГОВИТЕ КРАДЛИВИ МАРИОНЕТКИ...... ХАРДВАРДСКИТЕ ТАРИКАТИ..... ФАКТ !
  • 55 Абе ,

    10 0 Отговор
    Гамизов , защо не кажеш колко кинти прилапа от държавната ТЕЦ 2 , чрез твоята консултантска фирма , която не е свършила работата за 1 стотинка ?
  • 56 Marinov

    6 2 Отговор
    Не разбирам тази персона дали не е Психясала та все русняците са му Проблем и в Главата, но смятам че в тези области си е ГОЛА вода и си е като Махленска Клюкарка!

    Коментиран от #57

  • 57 Ясно е

    6 4 Отговор

    До коментар #56 от "Marinov":

    Пич Злото идва от Русия заедно с русофилските продажници на интересите на народа на България
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Някой

    5 0 Отговор
    Гамизов първо направете така, да сте поне 80% енерго-независими от Русия, поне 80%, и после скачайте, като японски петли. Но не можете, и Европа не може. Писал съм го още преди 15 години. Всеки евро цент даден на руснаците отива за създаване на страховити оръжия, и ако имаше друг вариант, то Европа никога не би го направила, защото тя е най-близо до тези оръжия. От преди 15години до сега нищо не се е променило, и няма изгледи да се промени, напротив все по голям става руският монопол. И само с празни приказки тип Гамизов няма да се промени. Когато имаш само една хлебарница за хляб, не скачай на хлебаря, щото после можеш да ядеш камъни, или ужасно скъп хляб. На руснаците им е много кеф, когато някой им скочи, после му подават да подпише договара, който самите те са си написали, както решат, според симпатиите.
  • 60 Факти

    6 0 Отговор
    Представихме ви поредния всезнайко,който може да оправи държавата.Ако някой от Вас също може да ни оправи,нека ви пише или гостува в редакцията.Молим за елементарна хигиена!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Будала

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Макробиолог":

    Какъв енергиен експерт , какви 5 лева бе хора . Завършил " Хидрогеология " в Минно - геоложкия и хоп..... ЕНЕРГИЕН специалист. И нали беше напуснал България... или усети келепира и реши и съвети на министъра да дава .... Пази Боже....
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 е сега

    1 1 Отговор
    Гамизов винаги е бил лобист в енергийната сфера, защитаващ интересите на американски и канадски компании. Петков и компания са поставени, за да придвижат нещата на именно тези компании, така че чакайте още по скъп ток и газ оттук нататък. А гамизов просто си вади хляба, нищо лично.
  • 65 Никой

    3 0 Отговор
    За да сте независими от която и да е държава стойте на свещи.Много прост народ.
  • 66 Никой

    2 0 Отговор
    Целувайте по близкия червен и ще живеете зависими,но червени.
  • 67 Абе

    2 0 Отговор
    И тоя е един бля, бля от години.
  • 68 Преди 12 години

    0 0 Отговор
    Мафията какво хубаво ни беше Работих ме с един кочан фактури/Купуваш гас слагаш 22% ипродаваш е то само фактура пишиш/ затова махат тези дето това измислиха и да си карамелей по старо му А стычкой кои е против радев които предупреди « да не влезат постредници» и стоянов го повтори А в твоята болни глава влиза че са противрадев и петков
  • 69 лудия

    1 0 Отговор
    Този вярва ,че българина има къса памет. Споко бе момче ,ние знаем за кой работеш. И не си прави на патриот ,защото не си.Ти беше готов кадър на тези отвъд окена.
  • 70 БОГАТ БЕДЕН

    0 0 Отговор
    ЖАЛКО ЗА. БЪЛГАРИТЕ. ДО СЕГА СА НИ (УПРАВЛЯВАЛИ) ВСЕ ПАРТИЙНИ БАНДИ ДЪРЖАВНИ КРАДЦИ.И ФАКТИ ТОВА НЕ. СА. ОБИДИ И КВАЛИФИКАЦИИ КЪМ ТЯХ, КОИТО ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЩЕ ПОТВЪРДИ КАТЕГОРИЧНО.ТАКА ЧЕ НЕ. ФИЛТРИРАЙТЕ ПО ПУТИНСКИ ИСТИНАТА ЗА ТЯХ.
  • 71 КИРО ЖЪРТЪ

    0 0 Отговор
    ГАМИЗОВ ТИ СИ. СЪЩОТО КРАДЛИВО. И. ЛЪЖЛИВО МЕКЕРЕ, И САМОИЗМИСЛИЛ СЕ ЕНЕРГИЕН ЕКСПЕРТ (ТАРИКАТ).
    АМАН ОТ САМОЗВАНЦИ.