Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 09:05 5 592 37

Ивайло Мирчев: Атакуват ни специфични икономически кръгове

  • ивайло мирчев-
  • комисия по енергетика-
  • булгаргаз-
  • икономически кръгове-
  • чирен-
  • руска енергийна зависимост

"Ако има нещо истински притеснително в момента, това са запасите в хранилището в Чирен", алармира депутатът

Ивайло Мирчев: Атакуват ни специфични икономически кръгове  - 1
Ивайло Мирчев, кадър: БНТ

"Казусът с уж скандалните продадени количества природен газ от Булгаргаз се оказа фалшив. Това се разбра от закрито заседание на Комисията по енергетика". Това написа във Фейсбук депутатът от ДБ" Ивайло Мирчев, който е член на Комисията по енергетика и неин заместник-председател.

"Споменаваната уж свързана фирма е купила несъществено количество газ за сума по-малка от сумата, която данъкоплатците платиха за извънредното заседание на комисията. Атаката очевидно е дело на специфични икономически кръгове и е абсолютно нелепа", твърди той.

"Ако има нещо истински притеснително в момента, това са запасите в хранилището в Чирен, които са на рекордно ниско ниво за този период на годината. Нужен е спешен план за реакция при евентуално спиране на доставките от страна на Русия", допълва Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и тез се вкараха

    24 4 Отговор
    във филма с илюминатите

    Коментиран от #4

  • 2 Д.Б= Костов = Америка за България

    31 14 Отговор
    Този какво направи за народа ?Много нескопосан политик

    Коментиран от #23

  • 3 Льотчик

    32 15 Отговор
    Новия Шиши и той капацитет в Енергетиката ! Ако закъсаме за газ , ще се обърнем към теб - видно е че си огромен производител !
  • 4 ОСТАВКА И ЗАТВОР

    32 17 Отговор

    До коментар #1 от "и тез се вкараха":

    ИНФЛАЦИЯ ДО НЕБЕСАТА ЛЪЖИ КРЖБИ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРБ ЕДНИ И СЪЩИ НАЧЕЛО С КАНАДЕЦА И ОНИЯ НАРОВЕЦА НАБЕДЕНИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТ С НАТОТО ТИ КРАЙ ВЧЕРА ПУТИН ВИ КАЗА ЯДРЕНА ВОЙНА ПОБЕДИТЕЛ НЯМА ДА ИМА АКО НЕ ИЗТЕГЛИТЕ ВОЙСКИТЕ СИ ДО 1997Г...БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ТЕОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НАТО!

    Коментиран от #22

  • 5 Обесен Язовец

    28 7 Отговор
    Вашите кръгове и техните кръгове и обрачи от фирми, с дейноста си обезлюдихте България. Събудете се бе. Вижте с вашата алчност и слугинаж, какво направихте с държавата
  • 6 Европа

    24 9 Отговор
    Не е достатъчно да се търкаляте по земята. ХОРАТА ВИ ГЛАСУВАХА ДОВЕРИЕ А ДО МОМЕНТА..... ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО
  • 7 Пенев

    21 4 Отговор
    Що не кажете чии фирми направиха длаверата? Всичко друго е неПочтено.
  • 8 Европа

    17 9 Отговор
    Не е достатъчно да се търкаляте по земята. ХОРАТА ВИ ГЛАСУВАХА ДОВЕРИЕ А ДО МОМЕНТА..... ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО
  • 9 уточнение

    25 7 Отговор
    Т.е. - продали сте газ почти за без пари (на фирма , която не искате да назовете - защо ли) , това се разбра от несвързаният брътвеж на този "икономически" колос (на килограми).
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тредстоун

    25 8 Отговор
    Кое му е фалшивото , продадени 37 000 мегават часа от новите папагали инсталирани от поскъпването продължава , само от булгар газ , общо 60 000 за 3 секунди както сочат документите ,като в микса влиза и газ от чирен. Нали за много по малки количества на предното управление ги изгониха , тия не само че правят същото ами и го правят в пъти по големи размери , освен това и новия куц кон протеже на кирчо и кокорчо е бил на ръководен пост в една от 8те фирми които купиха газта за тия 3 секунди , за тях няма ли пътя чанта и за ... , тия са показност за корупция и шуробаджанащина , каквото и да пипнат все едно скакалци са минали през нивата , смешни малки човечета.
  • 13 Стойко

    11 19 Отговор
    Ами вижте кой ви атакува и си правете изводите? Главатаря на тежката организирана престъпност в България, лицето Бойко Методиев Борисов, старите червени крадци Румен Петков и Румен Овчаров с прякор ИНКАСАТОРА , Деси Дуловска, Теменужка Петрова, стария директор на БУЛГАРГАЗ крадеца Николай Павлов, Делян Добрев откраднал с родните си в Хасково 140 милиона от нагласени обществени поръчки..Министъра на енергетиката Николов 2 дни в телевизиите обясни фактите така че всичко е ясно...Засегнати са интересите на старите хиени в енергетиката и руското енергийно лоби...

    Коментиран от #18, #28

  • 14 пейо

    20 3 Отговор
    Въпроса е защо като няма нищо засекретихте заседанието? Изкарайте документите така че народа да може да ги разгледа
  • 15 Копипасте

    12 3 Отговор
    Проблема не е в продадените дребни количества, а в това че насред зима в единственото ни газохранилище "Чирен" са останали само 25% от пълния му капацитет! Въпрос на управлението е защо не се запазват тия количества в "Чирен" като "бели пари за черни дни"!? Проблем е и това, че няма отклонение от тръбата на т.нар. "Балкански поток" към нашата българската газопреносна система, та се налага да правим реверс от Сърбия към България, проблем е, че връзката Комотини - Стара Загора, откъдето "чакаме" да дойде азерския газ е далеч от завършване! Проблеми и въпроси много! Ще задръстим сайта и няма да стигне мястото!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ХА ХА ХА

    15 4 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ МИРЧЕВ И НАС НИ АТАКУВАТ ИКОНОМИЧЕСКИ КРЪГОВЕ !!!!! Я КАЖИ НА КИРО И ИДЕТЕ ДА ДА СИ КУПИТЕ ЕДИН ХЛЯБ ! ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ОТ ДНЕС ЦЕНАТА Е СКОЧИЛА СЪС 10 СТОТИНКИ ! ДА ИДЕТЕ И ДА СИ СЛОЖИТЕ ЛИТЪР БЕНЗИН ......ОТНОВО НОВА ЦЕНА ПАК СЪС 10 СТОТИНКИ ! КЪДЕТО И ДА ПОГЛЕДНЕШ ВЪВ МАГАЗИНА СМЕНЯТ ЕТИКЕТИТЕ СЪС ЦЕНИТЕ ВСЯКА СЕДМИЦА !!!! ГОЛЯМА АТАКА Е НАСТАНАЛА СРЕЩУ БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ВСЕ МУ ОБИРАТ ЛЕВЧЕТАТА ОТ ДЖОБА !!!!! ДО КОГА ТАКА ????

    Коментиран от #25, #26

  • 18 Анонимен от Пв

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Стойко":

    Ако се разровиш сериозно в ПП ПП да не се окаже и още някой, като Наско Пеканов внука на бореца срещу фашизЪма и капитализЪма, той също и изтъкнат член на ОК на БКП в Пловдив Атанас Пеканов?! Не е случайна приказката : "Вълка козината си мени, но нрава си не"!
  • 19 Лъчо Мозъка

    7 1 Отговор
    Голем Българин, от добро комунистическо семейство.
  • 20 Въпросче

    6 2 Отговор
    Ами нали платихме на янките за съдружие в терминала им за втечнен газ в Гърция ? Щатския газ не е ли по-евтин от руския. ? 🤔
  • 21 Тоя като го гледам

    10 2 Отговор
    Все атакува кюфтетата и пържолите !
  • 22 Стойко

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "ОСТАВКА И ЗАТВОР":

    Всичко е спокойно и под контрол! Няма никакви наченки и на най малки протести срещу управлението на четворната демократична коалиция! Дори пoдлoгaтa на тиквата Ричард Алибегa дори вече не си помисля и да протестира. Няма ни най малка съпоставка с управлението на Герб когато страната бе залята от протести и тиквун не смееше да се покаже в София а бе изхвърлен зад околовръстното шосе. Хвана гората като партизанин и се появяваше само в някое родопско селце. Така че бъдете спокойни. Коалицията е стабилна и се радва на народната подкрепа!

    Коментиран от #29

  • 23 мнение

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Д.Б= Костов = Америка за България":

    Много е лесно да плякнеш на някого компрометиращ етикет без докадателства, ей така, защото ти е кеф или са ти платили едни пари. Ивайло Мирчев е много компетентен и образован политик и на олигархичните кръгове не им харесва това, защото огласява безобразията им.
  • 24 под масата

    9 1 Отговор
    Всички разбрахме, как се търгува на българската газова борса. Някой се обажда, иска да купи. Друг му обещава, и му казва в колко часа, на каква цена ще се пусне количество газ. След това сделката се осъществява за 3 секунди.Вероятно, след това, едни пари от една сметка преминават в друга - за благодарност. И така. всички са щастливи. Подозирам, че и на борсата за тока става нещо подобно...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 реалност

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "ХА ХА ХА":

    Абе стига с този хляб бре. Хляба е вреден за здравето. Не напразно в азиатските страни ядат ориз вместо хляб, а в Германия - картофи и затова живеят дълго. А българинът се тъпче с хляб и после се чуди защо е болен.

    Коментиран от #36

  • 27 даа

    8 1 Отговор
    Като няма запаси в Чирен, за чий продавате газ? Да не сме малоумни???
    На кривата ракета икономическите кръгове и виновни....
  • 28 Стойко , стойко кой те пусна от

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Стойко":

    Корилово? Пак пишеш простотии !
  • 29 Стойко бегай на площада

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Стойко":

    Ще видиш Минеков, Галева, Хаджията .....със байрака!
  • 30 Мирчев, Напиши, кой на Кого и за колко

    8 1 Отговор
    КАТО ЦЕНА ПРОДАДЕ ВЪПРОСНАТА ГАЗ!! НЯКОЙ, ЗАСТАВИЛИВИ ДА ПРОДАВАТЕ ОТ ТАЗИ ГАЗ?? И НЕ ПИШЕТЕ ЦЕНИ ЗА РАЗНИ Мегаватчаса, а в долари за куб метър газ или за1000куб метра, , както се използва, като мерна единица! Кой нареди да се продава от Хранилището, газ?? А не сега да се "вайкаш" , чее останало много малко!! Отговор Мирчев!!
  • 31 Да кажа

    8 3 Отговор
    Тая шия не е от туршия е казал народа! Вярваме ти за всичко,ти си най-честния политик,без никакви зависимости! Само ти и Христо Иванов ще оправите България! между другото скоро не сте се плацикали около Росенец? Нещо проблем ли има? Меди да не ви е набил обръчите?
  • 32 Анонимен

    2 2 Отговор
    Мирчев да не би да е внук на мирчев шефа на Белене. Питам за един покойник, раше. Беззъбието пита, другарите Мирчев младши. Мерси / Благодарим ви.
  • 33 Анинимен

    0 0 Отговор
    Започвайте разследване
  • 34 stan40

    3 2 Отговор
    Хората са Харварски специалисти по фалитите с богат опит. Сега е ред да фалират държава. Какво е загуба за няколко милиона, като държавата ще тегли заем от няколко милиарда? Каквото и да си пишем оправия на тази държава няма да има. Да инвестираме в образованието на децата си и да емигрират в чужбина. Не може нормално да се живее при тези нива на простотия и лакомия от страна на властимащите.
  • 35 Богито

    1 0 Отговор
    Абе Навлек, стига си се тъпкал с Банички и Милинки, виж се на какво си Заприличал..
  • 36 Северозапад

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "реалност":

    Може и само пържоли ориза е скъп
  • 37 Тончо

    0 0 Отговор
    Тоз на снимката, има няма два тринайсет колички с гов---нца
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове