Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 19:35 5 637 50

Дайте шанс на новото, защото старото мечтае грабежът да бъде възобновен

  • правителство-
  • управеление-
  • народно събрание-
  • промяна-
  • реформи

Наистина е забележително, че по-малките медии продължаваме да сме тези, които активно водим борбата за некорупционно развитие на България заедно с няколко неправителствени организации и разследващи журналисти

Дайте шанс на новото, защото старото мечтае грабежът да бъде възобновен - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От години в световен план се говори за хибридна форма война. Ако сте се чудили какво точно е това, вижте какво се случва на българското правителство на ежедневна база от почти 2 месеца. По възможно най-бърз начин се формираха Обединени корупционни сили и по всички възможни начини се пречи, дискредитира и дезинформира.

Буквално откакто е встъпила в длъжност, новата власт в лицето на мнозинството в Народното събрание и изпълнителната такава е подложена на непрестанни вербални и невербални удари. Пропагандата да се внуши, че новите управленци са виновни за всичко лошо в държавата, за проблеми, трупани десетилетия наред, има благодатна почва - няколко глобални кризи и мини - като суровинната зависимост от Русия, заложени от правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Медиите, които обслужваха управлявалата политико-олихархична върхушка, продължават да я обслужват. Това ясно личи от гостите в сутрешните блокове на националните телевизии, a най-ясно пролича от координираната атака срещу изпълнителната власт по темата Булгаргаз, където освен уязвяване на властта, се целеше и защита на кремълския интерес.

Въпреки благодатната почва и ресурсната осигуреност на Обединените корупционни сили, засега пропагандата не постига крайната си цел да свали правителството, за да може грабежът на публичния ресурс да бъде възобновен. Но това далеч не е успокояващо с оглед перманентно продължаващите им усилия заради това, че определено има какво ще да губят, както и поради това, че имат много ресурс за хибридни действия.

Най-голямата парламентарна сила "Продължаваме промяната" и представителите ѝ в изпълнителната власт в качеството им на мандатоносители, но и не само те, са длъжни да започнат много по-интензивно да комуникират с обществото какво точно се върши, кога се очаква финализирането на определени политики и с какво те ще подобрят живота му. Трябва да намерят начин да се конкурират с медийната война срещу тях, защото резултатът от инфлация, високи сметки за битови услуги и ежедневна антиправителствена пропаганда, вероятно няма да е добър за тях.

Наистина е забележително, че сравнително по-малките медии, по-малки спрямо казионните, продължаваме да сме тези, които активно водим борбата за некорупционно развитие на България заедно с няколко неправителствени организации и разследващи журналисти. За това и, скъпи читатели, по-добре четете и слушайте опозиционни на мафията медии и гледайте ежедневно заседанията на Народното събрание, а не сутрешните блокове, където се канят личности, които твърде често не изразяват собствената си позиция, а определена партийна, която само в добрия, но рядък случай може да се нарече такава

А относно практическата промяна, особено на законодателно ниво, истината е, че тя може да става много бързо само там, където решенията се взимат от един човек или група хора и няма процедури, няма обществено обсъждане, няма дебат, няма първо и второ четене.

Е, да, например ГЕРБ и ОП, а понякога и ДПС заедно с тях в 44-ия Парламент приемаха и променяха закони набързо, със сериозни съмнения, че го правят по волята на бившия премиер, и нерядко се случваше само дни след определено законодателно изменение да има необходимост от нова корекция.

Важните и положително качествени законодателни промени в демокрациите никога не се случват бързо. А това, което на практика липсва на негодуващите, че промяната се бави, е медийното присъствие на управляващите и преди всичко политическото, реваншистко говорене, което обикновено създава илюзията, че нещо се случва или предстои много скоро. Тази тема може да бъде подкрепена с оживлението и обнадеждаването, когато Асен Василев влезе в пряк словесен сблъсък с Делян Пеевски и когато Кирил Петков посочи някои лица, които би трябвало да са обект на разследване от страна на прокуратурата.

Дайте шанс на новото поне за една зима, поне докато тези, които грабиха години наред, посвършат ресурсите. Житейска закономерност е, че хубавите неща стават бавно.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ф-16 🔜👆🏻

    52 15 Отговор
    Ако Бойко е крал по 10млрд на година то 1010=100 млрд / 2 = 50 Ф-16 Блок 70

    Коментиран от #8

  • 2 Майна

    75 60 Отговор
    Новото краде като старото..
    КЪДЕ Е НАРОДЪТ??? ТА ТЕ ИМАТ ШАНС И КАКВО ПРАВЯТ??? НЯМАМ ДУМИ...,

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    70 33 Отговор
    Къде е стратегия за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ? ЗА КАКВО ИЗОБЩО СТАВА ВЪПРОС? ОСВЕН ИЗПЪЛНЕНИЕ НА КРАВАРСКИ ЗАРЪКИ ,КАКВО НАПРАВИХА И ПРАВЯТ?
  • 5 Майна

    44 12 Отговор

    До коментар #3 от "Муне":

    Справка от разградския розовобузник искай, гледай да не ти даде,де..
  • 6 Asdfg

    59 50 Отговор
    Никакъв шанс за тези! Много са зле!
  • 7 Wewe

    49 14 Отговор
    Бойко беше американски слуга, Петър Здравков неадекватен пак.
  • 8 Ф-16🔜👆🏻

    32 18 Отговор

    До коментар #1 от "Ф-16 🔜👆🏻":

    50х8=400 самолета Бойко е окраднал 👍🏻
  • 9 Сорос

    52 18 Отговор
    Браво масоне мой -повече такива статии вьв вьзхвала на кирчо и славчо
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    53 6 Отговор
    32 ГОДИНИ грабежи кражби мутри мафия капитализъм убийства рекети изнудвания корупция бесзакония до кога
  • 11 Фют

    46 7 Отговор
    Петър Здравков Гриндер и DW поклонник .
  • 12 maliiii

    52 26 Отговор
    Това новото вече ни приседна...
  • 13 Помак

    8 26 Отговор
    ...Ас давам Доверието на ПП...Ноо ...без Итн (сега веднага тр да бъдат изритани от коалицията) ...има дани че мутрите на Вмро са в управлението чрез тях ,-визирам обласни уЙпраители ....и да държат искъсо Бсп и Зелените Ахрани..золуми ще има скоро от тея ...итн са продължение на Мафията Гроп-Дъпс-Вмро-Каска-.расето....и да внимават да се унасят и умешат..!!!
  • 14 Наблюдател

    34 0 Отговор
    Даде им се шанс сега е в техни ръце!! Както е писано в Евангелието и е валидно за всички - "По делата им ще ги познаете!"
  • 15 Госあ

    46 20 Отговор
    Е кое е това ново ? Свитата на фатмака от двете поредни служебни правителства, корнелия нинова и психодесните ? 😂 И Славчо и тошето ги знаем. Не са много нови.
  • 16 пройчо

    11 5 Отговор
    Добро! 100+ !
  • 17 АЛООООО

    46 15 Отговор
    КОЕ Е НОВОТО РАДЕВ РАШКОВ АТАНАСОВ БОИКИКЕВ ДОНЧЕВА МАНОЛОВА КАПОН МАРТИН ДИМИТРОВ РАДА ДЪЛБОКАТА НИНОВА ОВЧАРОВ ИЛИ КИРЧО И КОКОРКО БИЛИ ВЪВ ВЛАСТА И ИЗРИТАНИ ЗА ДАЛАВЕРА КОЕ Е НОВОТО ЩО СЕ ПРАЙШ НА ЛУД НИЩО НОВО НОВИ КУКЛИ ДВИЖЕНИ ОТ СТАРИТЕ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ КЪОРАВИ ЛИ СТЕ /АЛОООООООООООООООООООООО МИСИРИ КЪОРАВИ ЛИ СТЕ ИЛИ ГО ПРАВИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ

    Коментиран от #38

  • 18 Новите лъжци Кирил и Асен

    44 16 Отговор
    Радев, Нинова, Рашков, Прокопи, Маджо, Черепа, Цв. Василев, Атанас Атанасов, Радан, Мая... ние сме новите.
    Това е утайката на старото.
  • 19 Даката

    35 18 Отговор
    Като гледам как цените са двойни,почвам да си искам старото.
  • 20 Георги

    23 2 Отговор
    Само да почнат от крадците и олгарсите както обещаваха че за сега пак със малкия и среден бизнес тормозят
  • 21 ГУМЕН КРАДЕВ

    20 12 Отговор
    Петре
    Суровинната зависимост от СССР ни е наложена още от братската БКП !!! Та ти по точно кого защитаваш и със рублички ли ти плащат ? А Киркуркорчо да вземем да го пратим на почивка в Анталия , така де , що да се мъчи да управлява човека ?

    Коментиран от #33

  • 22 ПРОСТО 10

    12 10 Отговор
    Десет човека е един взвод. Освобождават ТИКВАТА и на България и олеква.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Жоро

    19 14 Отговор
    Е айде дайте шанс и на новите да краднат на спокойствие, нема само Боко.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Глупаци

    30 10 Отговор
    Как да дам шанс на новото като 1 кг краставици в магазина е 7 лв

    Коментиран от #31

  • 30 Хайде, бе!

    21 7 Отговор
    На "новото" им са по-малки шепите, с които грабят ли? Не им личи!
  • 31 7901

    8 12 Отговор

    До коментар #29 от "Глупаци":

    Иди на село и си ги отглеждай, за да видиш колко ще ти излязат! Ми Бойко финансираше жърнопрозводителите, а нас зеленчукопоизводиталите ни убиваше с внос от Турция, Гързия и Македония. За туй яж банани, а и по това време краставиците са мешани!
  • 32 6677

    12 2 Отговор
    Абе душа, вчера духаше много силен вятър в цялата ни държава. Да не ти е духнал от паметта предходните ти статии? Ние ги помним. Не че нещо, ама на таковътъ тъковъънката... Много е трудно човек да остане почтен. Знам го от себе си.
  • 33 56ш67

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Ква суровинна зависимост, бе, от 30 години сме "независими" от руските суровини, освен от газа.
  • 34 ковидиотин

    20 6 Отговор
    Шанс се дава,но не се подарява.Дадохме шанс.като да подаваш ръка а те ни заголиха до рамото с ваксина в ръце.Колко пари откраднаха и продължават да крадат с ковид тестовете,страшно много.Лекари и сестри се редят сутрин на входовете на болниците да се тестват,за да могат да стигнат до болните.За какъв шанс става въпрос и до кога?Защо качулките още не са пратени да арестуват Гешев,Борисов,Пеевски,Р.Овч.и много други олигарси?Защо най-големите престъпници не са оковани в пранги вече година на промяна?Вие се занулихте

    Коментиран от #37

  • 35 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 4 Отговор
    Шанс на новото крадене?
    Ми няма начин!
  • 36 Алоууу

    16 3 Отговор
    Какъв шанс - година мина вече....

    Коментиран от #43

  • 37 селтак

    16 5 Отговор

    До коментар #34 от "ковидиотин":

    Като са нови и искат шанс,какво прави Нинова в правителството? А некои хора наистина поверваха че вие сте новото! До сега поне аз не видех нищо позитивно,нищо обнадеждаващо,нищо ново!!! И вие сте същите!
  • 38 НОВОТО Е...!

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "АЛООООО":

    Че го няма Вашият Вожд-Чекмедже-Ефенди...!!!
  • 39 сиси

    9 3 Отговор
    ЗДРАВКОВ, ТИ ЩЕ МЕ УМОРИШ ОТ СМЯХ. МНОГО ГЛУПОСТИ СИ ПИСАЛ, НО ТОВА Е В ТРОЙКАТА НАЙ-ГЛУПАВИ!
  • 40 НАРОДА Е НА ПОЛУ СИДИНИТЕЛ ЗА ПРЕВРАТ

    4 2 Отговор
    ТАЗИ СГРАДА ТРЯБВА ДА СЕ СРИНЕ ДО ......ОСНОВИ..... НЕ ЗАБАВНО ... ТЯ НЕ РАБОТИ ЗА ....БЛАГОТО ..НА ..НАРОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРЯ .......И ТОЗИ ХАЛВАДЖИСКИ ТЕФТЕР ---- ЗАКОНН.. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОРИ -----ТОЙ НЕ РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ......
  • 41 Хайде

    9 4 Отговор
    Стига фалшива пропаганда бе, тия врели-некипели вървете ги разправяйте в детските градини на малките деца, може пък някое да ви повярва ! Аз не съм чул за държава на тоя свят , в която да няма никаква корупция , а вие ?? Посочете ми я !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бездарно написано

    5 0 Отговор
    По-безидейно нещо не бях чел отдавна. Глупости на търкалета
  • 45 Мафията

    1 3 Отговор
    Е наточила яко зъби- манипулира, подстрекава, злослови и лъже, напада, бламира работата на парламента...заканва се и рекетира. Целта оправдава средствата. Бог да пази България от тези безродници и унищожители!
  • 46 Гост

    5 0 Отговор
    Какъв шанс искаш ти? Дава ли се шанс на лешояд, кацнал тук по време на пандемия, за да се храни с мърша? Шанса те сами си го взеха и сега ще "мачкат" , както ги призовават техните привърженици.
  • 47 amida

    2 1 Отговор
    няма само старите да грабят, време е нашите хора да захлебят
  • 48 Зимата мина!

    4 1 Отговор
    До кога ще ги чакаме?? Ясно е че са на Прокопиев тез "новите" така че времето за нови избори идва съвсем скоро!
  • 49 Болярин

    3 0 Отговор
    ТО, това, Петърчо Здравков, заедно с "новото" първо да кажат къде са парите, които се теглят всяка седмица, че тогава да се говори за грабежи - кой, кога, какво и защо ... Защото крадеца винаги вика, дръжте крадеца !
  • 50 Тапата

    2 1 Отговор
    Авторът трябва да знае българската поговорка - "Каквото си постелеш, на това ще легнеш", аналог на библейската " Който нож вади, от нож умира". Така е в България - за съжаление.