Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 17:33 24 811 127

Весислава Танчева за ФАКТИ: Борисов не само не води живот в оставка, но и се готви за активно връщане в политиката

  • весеслава танчева-
  • пиар-
  • стратегия-
  • комуникационна стратегия-
  • герб-
  • правителство

"Забравете нашия позор от последните 12 години, макар че го живяхте - новите са виновни за всичко" - това е стратегията на ГЕРБ", смята пиар експертът

Весислава Танчева за ФАКТИ: Борисов не само не води живот в оставка, но и се готви за активно връщане в политиката - 1
Весислава Танчева; Кадър: Денят с Веселин Дремджиев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Комуникационната стратегия на ГЕРБ се състои от две съществени половини. Първата е да бъде набито в общественото мнение, че всички проблеми са възникнали след падането на ГЕРБ от власт и не просто след падането на ГЕРБ, а дори заради падането на ГЕРБ. Втората част от стратегия е “забравете нашия позор от последните 12 години" - забравете какво се случи, как окрадохме държавата, как раздадохме милиардите, как съсипахме идеята за разделение на властите".

Това посочи в интервю за ФАКТИ пиар експертът и член на гражданско сдружение "БОЕЦ" Весислава Танчева. Тема на разговора беше именно комуникационната стратегия на опозиционната ГЕРБ, евентуалните нейни плодове и събитията около БНТ.

Според Танчева въпросната стратегия може и да сработи, ако не бъде изготвена съответната контрастратегия - механизъм за отпор на лъжливите твърдения.

"Управлението, партиите и хората, които участват в него, имат сравнително ограничен достъп до медии дотолкова, доколкото никой не ги оставя да опонират на своите опоненти в политиката", посочи още пиар експертът.

"Сегашното управление на БНТ все още се съобразява с интересите на предишното управление", смята Танчева.

Целия разговор четете в следващите редове:

- Г-жо Танчева, това непрестанно говорене от страна на ГЕРБ за кризите, сякаш възникват в момента и сякаш напълно от липсата на добро управление, може ли да даде резултат в полза на бившите управляващи?

- От чисто комуникативна гледна точка, разбира се, че може. Накратко - стратегията им ще бъде успешна, ако не бъде поставена адекватна констрастратегия, която да опровергава лъжливите твърдения и да припомня на хората онова, което стратегията на ГЕРБ умишлено пропуска.

Стратегията им се състои от две съществени половини, които са взаимосвързани и взаимно се влияят една от друга. Погледнато отстрани - от моите наблюдения само и единствено върху публично достъпните източници, без да имам вътрешна информация, въпросната стратегия комуникационно проваляне на усилията на правителството да свърши каквото и да е се състои от две неща. Първото е точно това, което и Вие отбелязахте - да бъде набито в общественото мнение, да бъде подчертавано непрекъснато, че всички проблеми са възникнали след падането на ГЕРБ от власт и не просто след падането на ГЕРБ от власт, а дори заради падането на ГЕРБ от власт.

Говорителите на ГЕРБ звучат по следния начин: “Ето, ГЕРБ вече не управлява. От момента, от който ГЕРБ не управлява, всичко тръгна надолу”. Лидерите на партията, начело с Борисов, се изразяват съвсем буквално по този начин, вероятно с цел посланието да достигне до възможно най-широк кръг от хора, включително хора, които нямат политически поглед върху събитията у нас.

От друга страна, втората част от стратегията е “забравете нашия позор от последните 12 години”, което в крайна сметка е и целта. Забравете какво се случи, как окрадохме държавата, как раздадохме милиардите, как съсипахме идеята за разделение на властите, как превърнахме всички институции, включително контролни органи, агенции, комисии и т.н., в абсолютни пионки, пълни с калинки и хора, които обслужваха нас и прилежащите ни олигарси. Забравете за всякакви реформи, които само обещавахме, но никога не направихме - като започнем от реформата в здравеопазването, защото в момента хора умират по улиците, като забравете, че хората умираха и преди настоящото правителство. Забравете, че не направихме нищо в здравеопазването, че се възползвахме от еврофондовете, че направихме откровена антиевропейска кампания, че се опитахме да рестартираме “Белене”, че обслужвахме руските интереси в България по всички възможни начини - забравете всичко това. Забравете го, макар че го живяхте 12 години - новите са виновни за всичко. Това е стратегията на ГЕРБ, съдейки по публичните източници.

Досега не сме видели тази стратегия изпълнена. Наблюдаваме формирането на опозиционната коалиция ГЕРБ, ДПС, “Възраждане”. Виждаме, че “Възраждане” много бързо влязоха в час, приеха опорните точки на ДПС и ГЕРБ, започнаха да ги повтарят и даже ги усилиха заради популисткия усилвател в тази партия. Според мен всичките им действия през комуникациите досега са галене с перце на това правителство и на сегашната управляваща коалиция. Подозирам, че имат далеч по-тежки козове, скрити в ръкава. Подозирам, че вече са изготвили тайминга оттук до пролетта какво след какво следва, кога да бъде извадено. Този график ще бъде налаган на обществото мощно и упорито. За тях това налагане не е трудно, защото все още контролират националните медии в България - тези, които имат най-голям достъп до най-много умове и сърца в страната, както и до емоциите на хората в България. Говорим за националните телевизии, националните радиа, сайтове на тяхна издръжка, а даже и чисто нови медии, които виждаме, че възникват в последните седмици отново на издръжка на бившата управляваща коалиция.

- Казахте, че тази стратегия би могла да даде резултат, ако няма достатъчно отпор. Виждате ли го на този етап?

- За мое съжаление действията на правителството отстрани може да изглеждат и вероятно изглеждат на хората доста хаотични - сякаш следват събитията, сякаш постоянно влизат в отбранителен режим, сякаш им се налага да се обясняват за неща, за които нямат вина или поне не всичката вина е тяхна. Това за съжаление означава, че те нямат собствена планирана комуникационна стратегия, нямат ефективен механизъм. Нека да не забравяме, че коалицията е от 10 партии: три коалиции от по три партии (б.р. ПП, ДБ и БСП) и една партия (ИТН). Десет партии участват в тази коалиция.

На хората, които познават тази материя, ни е ясно, че това е изключително трудна комуникация. Точно защото конфигурацията е толкова сложна, точно защото е толкова сложно да намериш мнението на десет отделни политически индивида, това означава, че досега трябваше да са направили такъв механизъм и той да е заработил. Както се казва, още на 14 декември този механизъм трябваше да е готов, доколкото правителството беше назначено на 13 декември 2021 година.

За съжаление не виждам това. Не само не го виждам, а виждам един доста хаотичен подход към всеки проблем, който възникне. Ако това правителство иска да изглежда като единен организъм, който работи съгласувано в интерес на обществото, което в крайна сметка е целта на задачата, отдавна трябваше да направят далеч по-ефективен механизъм за комуникация с обществото. Разбирам техните затруднения от гледна точка на това, че дори да имат най-прекрасния комуникационен план на света, ако няма канал, по който техните послания да стигнат до широката аудитория - ако няма медия, ако медиите не им позволяват да оспорват твърденията на обратната страна, а постоянно оставят обратната страна като последна инстанция, както наблюдаваме в момента в новините на всички национални телевизии, планът няма да помогне, колкото и да са добри комуникационните експерти на новото правителство, като поне на този етап не виждам да са чак толкова добри.

За разлика от тях, от другата страна стоят едни, ако не добри, то доста обиграни политически пиари, доста обиграни хора, които могат да комуникират с медиите и огромни зависимости, конкретно в двете национални частни телевизии NOVA и bTV. Съвършено очевидно се вижда тенденциозно отразяване както на новините, така и на отделните лидери - били те опозиционни, или на сегашното управление. Няма как посланието на политическо управление в момента да стигне до хората и те да повярват, ако няма канал, по който да стигне.

Как се случва това в отделните държави - там, където имаме действащи журналисти, запазени еталони в журналистиката, това се е случвало, защото обществото е успяло да запази напълно или частично работещи еталони за журналистика, за журнализъм. Хора, които могат да кажат - така се прави журналистика, това са основите принципи, към които трябва да се придържа, трябва да се взимат толкова мнения от толкова източници, трябва да се посочват имената на източниците в тези случаи, а не да се прави журналистика както в един новоиздаден седмичник - на всяка страница има между 7 и 20 фрази за “твърдят наши източници” и “запознати казаха”. Общо взето “една жена каза”, така звучи това.

Това е едната страна на нещата. Управлението, партиите и хората, които участват в него, имат сравнително ограничен достъп до медии дотолкова, доколкото никой не ги оставя да опонират на своите опоненти в политиката. За да се случи това, трябваше да имаме обществени медии, издържани с парите на обществото, тоест с бюджета, които да са запазили своята независимост. Това също не се случи в България, даже напротив - и БНТ, и БНР, и БТА през годините непрекъснато бяха обект на опити да им бъде налагана редакционна политика, която да отговаря на интересите на съответното управление. Твърдя, че сегашното управление на БНТ все още се съобразява с интересите на предишното управление най-вероятно, защото сегашното изобщо не прави опит да превзема телевизията, което говори за тяхната наивна вяра, че това може да се случи с обществен натиск.

Общественият натиск може да им помогне много с този случай, защото на протестите през 2020 година оставката на Емил Кошлуков беше сред основните оставки, които искаха протестиращите. Винаги започвахме с Борисов, Гешев, Цацаров и Кошлуков. Тези четири имена се споменаваха всеки ден от изказващите се протестиращи. От тези четири оставки, оставка видяхме всъщност само от Цацаров. Припомням - на Борисов му свърши мандатът, той не подаде оставка. Гешев очевидно няма намерение да подава оставка и борбата там ще бъде изключително трудна, макар и не невъзможна, като отново ще се наложи да се води със съдействието на гражданското общество. На този етап отделни журналистически сайтове с разследващи функции и гражданското общество в лицето на няколко организации, визирам предимно “БОЕЦ”, са единствените, които водят някаква форма на разследване на сегашния главен прокурор и на бившия главен прокурор. До голяма степен дори отзоваването на Пламен Николов от консулството във Валенсия беше резултат от натиска на гражданските организации върху сегашното правителство. Същото ще се случи и с Гешев - това, заради което най-вероятно до края на този месец ще бъде поискано прекратяване на мандата му, ще бъде неговата непригодност за поста. Тази непригодност за съжаление ще бъде доказана със съмнения за извършени престъпления - нещо, с което нито една държава-членка на Европейския съюз не би трябвало да се гордее. Тези оставки така или иначе са нещо, което предстои.

Онзи, чиято оставка искахме най-много, е Борисов. Хората някак илюзорно останаха с впечатление, че той се е оттеглил от политическия живот, защото са му искали оставката. Според мен той не само, че не преживява живот в оставка, но точно обратното - готви се за активно връщане в политиката. При всеки опит за разговор с партия ГЕРБ първото условие, което те поставят към всеки, който се обърне към тях, е признаване на Борисов като единствен лидер на партията - нещо, което коалиционните партньори в никакъв случай не желаят да направят. Те са готови да водят някакви разговори с партия ГЕРБ, но без Борисов.

- Впрочем, когато се обсъждаше създаването на временна комисия, в която да се обсъдят промени в Конституцията, ГЕРБ поставиха условие за нейното съпредседателстване съвместно с “Продължаваме промяната”.

- Всеки път, когато стане дума за мнозинство, различно от обикновеното мнозинство в Народното събрание, задължително се намира някой от ГЕРБ, който се качва на трибуната и казва: “Ако искате нашата подкрепа, елате да преговаряме”. Общо взето, всички опити за преговори, които са ми известни, започват и приключват с това, че трябва да се преговаря лично с Борисов.

- Това опит за легитимация ли е?

- Точно така - за легитимацията на Борисов като единствен лидер на ГЕРБ и опитите да бъде предпазен. В крайна сметка той е замесен в немалка част от сигналите, които излязоха предимно от разследващите журналисти и граждански организации и едва напоследък, в последните две български служебни правителства, отделни институции започнаха да се занимават с Борисов. Визирам МВР, макар че и там проблемите са ужасно много, и там комуникационният проблеми стои с пълна сила и точно заради това атаките към министър Рашков са най-силни и най-брутални, като далеч прескачат жълтата стена, направо минават с кафявата.

- Имайки предвид, че в Комисията по култура и медии имаше обсъждания по въпроса с дипломата на Емил Кошлуков, както и разговори за нов Закон за радиото и телевизията - обнадеждаващо ли е това?

- Още по време на протестите “БОЕЦ” заявихме, че Емил Кошлуков заема настоящата си позиция с измама. В момента, в който той е избран за генерален директор на БНТ, той вече наистина - както сам твърди, е отговарял на всички изисквания, каквито са по закон, включително прословутият му стаж и диплома. Денят, в който тази диплома се появи някъде, ще е добър ден за българската демокрация - дали публикувана от него самия, от университета, който я е издал или където и да е, аз ще приветствам този акт. Измамата, чрез която стигнахме до ситуацията Емил Кошлуков да е генерален директор на БНТ, е по-скоро онези две години в телевизия “Алфа”, където той твърди, че е бил програмен директор и за която дейност никой не е чувал, освен той самият и евентуално хората, които са му издали документ. Този документ обаче е издаден и представен на СЕМ, само че не през 2019 година, когато е избран за генерален директор, а през 2017 година. Фактически липсващите му две години трудов стаж, за да кандидатства, са натрупани в самата БНТ, в периода, в който беше назначен от предходния генерален директор Константин Каменаров за програмен директор на БНТ. Така, по магически начин, след около година и половина, срамната история с Кошлуков - програмен директор на “Алфа”, изчезна от официалната му биография на сайта на БНТ. Разбира се, остана във всички публикации от 2017 година, когато беше поднесена като изненада за всички. Така или иначе, за да стигне до поста програмен директор на БНТ, той си е послужил с измама. Той твърди, че за да те назначат в БНТ - не да те изберат, не е необходимо да имаш определен трудов стаж, тоест тук няма измама. Да, така е, но в крайна сметка подаването на документ с невярно съдържание все още е престъпление, стига да има кой да го разследва. Това не е нещо, което е трудно за разследване. Ако някой искаше да го направи - чисто и просто справка в НАП дали през тези две години трудовите осигуровки на лицето Емил Кошлуков са плащани от “Алфа” или, ако е бил назначен на граждански договор, плащал ли е той сам трудовите си осигуровки.

- Кога може да има промяна в БНТ?

- За съжаление БНТ - такава, каквато е в момента, по нищо не се различава от всички държавни институции, в които с назначени близки, роднини, познати, вуйни, майки, втори братовчеди и всякакви прочие калинки. На практика така се обезсилва като институция. По отношение на БНТ, резултатът е лош продукт, зависима журналистика, безсилна редакционна политика. Разбира се, в държавната администрация това може да има далеч по-страшни последици, особено в сферата на сигурността, където е абсолютен факт. За да се промени работата на медиите в България, рано или късно трябва да стигнем до еталониран начин на работа - поне един да бъде обективен тогава, когато останалите са субективни. Ако останалите дават трибуна предимно на хората, които ги издържат, като общество да сме сигурни, че поне една медия ще даде трибуна на всички останали, а няма - както и досега, да се грижи за интересите на онези, назначили генералния ѝ директор.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 114 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    121 32 Отговор
    Да си готви бохчата за Затвора!

    Коментиран от #70, #87

  • 2 Не го допускайте

    119 28 Отговор
    Иска имунитет...като Шиши.
  • 3 Не думай

    133 32 Отговор
    Герб и ДПС са едно .Ужасен кърлеж които само краде

    Коментиран от #85, #97

  • 4 Стойко

    132 35 Отговор
    Какво завръщане? Миналия ден дори зловещия агент на ДС с псевдоним Николай , ченгето Георги Марков и бивш депутат от ГЕРБ призна за " cтопяващия се електорат на ГЕРБ" ...Кликата Герб не може да вирее в опозиция , трябва да е на хранилката. А кранчето им е вече спряно!

    Коментиран от #98

  • 5 Хахахаа...хахаааа...

    115 34 Отговор
    В събота Борисов беше в Кърджали на обиколка! ПосреЩнаха го 20 души дошли от Кърджали с ПКП,по 30 роднини на Юсенката и Сашката(арестуваните с право) и 20 активисти на ГЕРБ.нА СЛЕДВАШИ ИЗБОРИ ТОВА ЩЕ СА ГЛАСОВЕТЕ ЗА герб СТОТИНА ДУШИ.

    Коментиран от #8, #26

  • 6 filo

    59 158 Отговор
    Всички виждат, че при Борисов беше много по-добре. Плюенето се изтърка, защото мина вече цяла година след Борисов и хората виждат.

    Коментиран от #31, #107, #127

  • 7 ЕВАЛА БАЦО

    59 135 Отговор
    ПРИ ТЕБ ЦЕНИТЕ БЯХА ДВА И ТРИ ПЪТИ ПО НИСКИ...НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЗАЕДНО С БСП КОМУНЯГИТЕ НИ ВОДЯТ КЪМ ГЛАД И МИЗЕРИЯ.....

    Коментиран от #16

  • 8 Гост

    37 103 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаа...хахаааа...":

    Бойко Борисов уникален в събота в Кърджали " На мен ми снимаха чекмеджетата и ме разнасяха с месеци. А сега се крадат милиони чекмеджета. А те още повтарят за моите. Арестуват наши членове мюсюлмани в Кърджали за купуване на гласове а са с по 3 байпaca на сърцето. Върнаха ни 44 година и Белене. Така убиха и моя дядо. Измъкнали от от къщи и го претрeпали с тояги в царевичната нива"...Велик си Бойко..Наистина велик!

    Коментиран от #20, #93

  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    68 20 Отговор
    Типично по комунистически, по същия начин, комунисто-бесепари твърдят вече 32 години, че "демокрацията" е виновна за фалита на тодорживкова България. Нищо, че в България никога не е имало демокрация. Още повече пък до 1990 г. и 1996-97 г. И че демокрация и икономика са много различни неща, нямащи нищо общо. Обратното на демокрация е диктатура.

    Коментиран от #112

  • 10 Какво

    82 28 Отговор
    да каже женицата нали и тя е от шайката пак и се ще да лапат и краднат ама свърши! И тези да паднат пак Баце няма да се върне на власт! Никога! ГЕРБ го чака съдбата на червената партия - пълен разпад и един файтон членска маса!
  • 11 УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗПОМОЩНИ

    50 82 Отговор
    ПОЧТИ ГОДИНА СА НА ВЛАСТ....И ЗАТЪВАМЕ ЗДРАВО....ЩО ТАКА ?????
  • 12 ТаУмВзе

    36 37 Отговор
    Щом до сега, долната мутра и компания не са в Панделата, сме Приключили! Не е от значение, вносното министърче на козяк.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗПОМОЩНИ

    42 54 Отговор
    ДА КУПЯТ ПОНЕ СВЕЩИ ЗА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

    Коментиран от #46

  • 15 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    33 47 Отговор
    БАЦО НИ РАЗКАЗА ИГРАТА....СЕГА СИ ЖИВУРКАМЕ ДОБРЕ
  • 16 Стойко

    69 24 Отговор

    До коментар #7 от "ЕВАЛА БАЦО":

    Ко става наш cмeшko? Искаше оставката на Нинова а тя вицепремиер и министър на икономиката! А БАЦО разбит и изхвърлен от яслата!! Хахааааа..Вече мина година откакто плeщеше че Баце пак ще ТРЕСКА а така го треснаха че не знае на кой свят се намира!!! Какво стана cмешkoooo...Хич не ти върви в прогнозите гахаха
  • 17 Перо

    54 16 Отговор
    Толупът трябва да се кръсти,да не е “цъфнал”, в списъка на криминалните и държавни престъпници, в списъка на Кирчо за Гешев който ще се актуализира и след него!
  • 18 filo

    45 43 Отговор
    Подобни статии и последвалите под тях "коментари", за какво се публикуват. Ами публикуват се, защото плювачите ги е страх Борисов да не се върне на власт, защото на всички вече е ясна "промяната".
  • 19 БСП ВИЦЕТО

    28 28 Отговор
    БЕЗПОМОЩНИ СМЕ...САМО АНАЛИЗИРАМЕ И ДЕБНЕМ ОТКЪДЕ ДА ОТКРАДНЕМ

    Коментиран от #23

  • 20 filo

    28 51 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Прав е Бойко. Гледат неговите чекмеджета с 40 пачки × 50 хил.евро= 2 мил.които са му джобните за манекенки и плеймейтки и 5 кюлчета златни които не е откраднал а са му подарък , а сегашните пълнят милиони като неговите чекмеджета.

    Коментиран от #24, #110

  • 21 Въх

    57 50 Отговор
    Вече го сънуват този Борисов. Алоууу Борисов го няма вече година и половина. Всички лостове на управлението са у вас.А,че сте некадърни НЕ Е ВИНОВЕН Борисов. Или работете за подобряване житието на народа или си вземайте дърмите и да ви няма.Щом не можете да управлявате ,защо се натискахте за това!?На народа ще му писне и ще ви изгони с камъни.То не бяха назначения на любовници ,съпруги и цялата рода на баснословни заплати.Срам и позор. Това ли ви е промяната.Че Боко е светец пред вашатата наглост и безоочие.

    Коментиран от #116

  • 22 ПРОМЯНА = ИЗМАМА

    48 24 Отговор
    ПРОСТ НАРОД....СЛАБА ДЪРЖАВА
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    31 25 Отговор

    До коментар #20 от "filo":

    АААА, НИКОЙ НЕ КРАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ НАС....ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ТА ДО ДНЕС....МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТА НАРОДНА ПАРА
  • 25 БСП ВИЦЕТО

    30 50 Отговор
    БАЦЕ, ПАК ШЕ ОПРЕМ ДО ТЕБ.....БАВНО И ПОЛЕКА ЗАКОПАВАМЕ ТАЯ СТРАНА
  • 26 Перо

    43 24 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаа...хахаааа...":

    ГРОБ винаги са били физически толкова,но с финансово-манипулативната мутренска система се “възпроизвеждат на 600-700,000 гласоподаватели! Сега машинното гласуване и МВР убърка малко схемата и направи толупа политически труп който не може да се реанимира!

    Коментиран от #29, #84

  • 27 БСП ВИЦЕТО

    17 25 Отговор

    До коментар #23 от "Стойко":

    НАПРАВИХА МЕ ПП ПРИНУДА ВИЦЕ...ЩОТО НЕ ИМ СТИГАХА ГЛАСОВЕТЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО...НИЩО ЧЕ СМЕ ЧЕТВЪРТА ДУПКА НА КАВАЛА В ПАРЛАМЕНТА....

    Коментиран от #30

  • 28 filo

    35 22 Отговор
    Мен много ме е яд че служебните откакто управляват не увеличиха цената на тока за битовите абонати. Вече 7 месеца няма увеличение , а шефа Бойко за 12 години го увеличаваше по 2 пъти годишно с по 10%. От 1 юли и 1 януари. Яд ме е че при тези рекордни цени на барел петрол минимално вдигнаха и горивата. При шефа Бойко преди години при цени на петрола от 84 долара зареждахме по 2.77-2.90 лв а в момента барел е 95 долара и щяхме да зареждаме по 3.50 лв.. Яд ме е че и олиото смъкнаха на 3 лв.литъра а преди при Бойко бе стигнало и 4.50 лв. Много се ядосвам че не е Бойко защото вече щяхте да сте вирнaли краката от глад и геноцид

    Коментиран от #37, #38, #56

  • 29 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    20 25 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    А КВО ДА КАЖЕМ ЗА БСП КОМУНДЕТАТА......
  • 30 Стойко

    25 12 Отговор

    До коментар #27 от "БСП ВИЦЕТО":

    Ама яд ли те е и боли ли те че вместо оставка получи вицепремиер и министър на най важното министерство на икономиката и индустрията?!

    Коментиран от #34, #35

  • 31 Перо

    19 9 Отговор

    До коментар #6 от "filo":

    Ти още ли си неуволнено,мутренско,държавно корумпе?
  • 32 Ха,ха

    29 29 Отговор
    Баце да не е луд да се връща.Няма да си гледа живота ами ще се главоболи с 80 процентовите ,които избраха протежетата на Мунчо. Нека хубаво да се осе .ат,че народа да разбера най сетне за кого да гласува.Явно още не са разбрали, че винаги когато комундрелите управляват следва фалит на държавата.
  • 33 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    24 31 Отговор
    ПРОМЯНА = НА ИЗМАМА
  • 34 Ха така

    25 12 Отговор

    До коментар #30 от "Стойко":

    Другарю.Може да сме гладни но важното е ,другарката управлява .ВЕНСЕРЕМОС.
  • 35 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    30 19 Отговор

    До коментар #30 от "Стойко":

    КАТО ГЛЕДАМ РЕЗУЛТАТИТЕ В ИКОНОМИКАТА И ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНА......
  • 36 НОВИТЕ МЕСИИ В УПРАВЛЕНИЕТО

    29 30 Отговор
    МАЙ НИ ЗАКОПАВАТ...ТИХО И ПОЛЕКА НО СИГУРНО...ЩОМ БСП КОМУНЯГИТЕ СА ВЪВ ВЛАСТА

    Коментиран от #43

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Така е

    25 23 Отговор

    До коментар #28 от "filo":

    Социалните мерки на служебното правителство и сега на редовното дават резултат.. Не повишиха ел.енергията за битовите абонати. Което се равнява на подвиг при тази световна енергийна и финансова криза. Също така има намаление на кубик дърва който се намира на 80-85 лв.,а преди 2 години 2019 при Борисов -3 бе на цена 100-105 лв. Олио "Бисер" от 2 лт.е на промо цена 5.99 лв.като идва по 3 лв.литъра. А назад през годините при управлението на ГЕРБ бе стигнало 4,50 лв. Няма да ми стигнат символите да изброя и сравня всички цени сега и тогава. Явно здраво ни е "щавил" Борисов.

    Коментиран от #42, #109

  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 24 Отговор
    Всичкото ПиАр войнство на "Харвардци" е на амбразурата.
  • 40 БСП ВИЦЕТО

    25 28 Отговор
    БАЦЕ, ВРЪЩАЙ СЕ.....ДА НИ ОТЪРВЕШ ОТ МЪКИТЕ УПРАВЛЕНСКИ
  • 41 Истината

    22 26 Отговор
    ГЕРБ обвиняват неоснователно новото правителство са герберски грешки, които направиха самите те през последните 12 години!!! Новото правителство е на власт едва от месец, дето се вика - още не са навлязли в материята е хаоса, който ГЕРБ оставиха след себе си. ГЕРБ саботират всички добри решения, промени и реформи, които новато правителство гатви.

    Коментиран от #77

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Стойко

    18 10 Отговор

    До коментар #36 от "НОВИТЕ МЕСИИ В УПРАВЛЕНИЕТО":

    Във властта ли са? Нали преди година врещеше че повече власт нямало да видят никога! А сега плещиш че били на власт!!! Кое е истината а смешкооооо?

    Коментиран от #47, #51

  • 44 НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

    17 14 Отговор
    НИЕ ТАЯ ВЛАСТ С КРЪВ СМЕ Я ВЗЕЛИ И С КРЪВ ЩЕ Я ДАДЕМ......ВЕРУЮ КОМУНИСТИЧЕСКО
  • 45 Грую

    24 21 Отговор
    На некадърните управляващи пак Боко им е виновен.На калпавия и т.н.Смешници.Дреме му на Боко на крачола.Лошото е ,че народа тегли от тези крадливи и некадърни управляващи.
  • 46 Еми да

    14 8 Отговор

    До коментар #14 от "УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗПОМОЩНИ":

    Свещи за тебе !
  • 47 НОВИТЕ МЕСИИ В УПРАВЛЕНИЕТО

    11 13 Отговор

    До коментар #43 от "Стойко":

    ТАМ СА....НО НЕЗАВИСИ НИЩО ОТ ТЯХ...СЛУЖАТ ЗА ПЪЛНЕЖ В МС
  • 48 От Хановер

    18 19 Отговор
    Сънародници в България! Поздравявам ви с окончателното изхвърляне на една клика и хунта от властта , която бе пуснала своите пипала като октопод в страната цели 12 години! Но съм и малко тъжен че в този момент , в тази световна икономическа и финансова криза не са на власт. При тези рекордни цени в света на електроенергия, природния газ и петрола. В този момент при барел петрол от 95$ както през периода 2012-2013 г.бихте зареждали на цени от 3.77 до 3.90 лв.за литър. Електроенергията за битови абонати не е увеличавана от месец май откакто е служебното правителство. Помните как по времето на ГЕРБ бе увеличавана с по 10% годишно и от 9 ст.през 2008 г.по времето на Станишев сега е 24 ст. дневна цена. Топлоенергията също бе увеличавана с толкова за 12 годишния период на ГЕРБ. Така че малко съжалявам че не управляват те, защото заслужавате ценовия шок който би бил след като ги търпяхте цели 12 год.
  • 49 УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗПОМОЩНИ

    25 14 Отговор
    ВИСОКИ ЦЕНИ, НИСКИ ДОХОДИ...ДА ПОМНИМ КОГА БСП СА БИЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО
  • 50 БСП ВИЦЕТО

    21 14 Отговор
    БРОЙКАМ ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ.....МОЖЕ ОЩЕ ДА СЕ КРАДЕ
  • 51 БСП ВИЦЕТО

    16 16 Отговор

    До коментар #43 от "Стойко":

    ГАДНО Е ДА СИ ВЪВ ВЛАСТА И ДА НЕ МОЖЕШ ДА ....УПРАВЛЯВАШ

    Коментиран от #57

  • 52 Razraz

    18 18 Отговор
    Само ГЕРБ
  • 53 Най ме кефи

    23 24 Отговор
    Че Баце прави управляващите на луди калинки. Вече почти две години не управлява а смешковците още го сънуват.Треперят само ,като му чуят името.

    Коментиран от #76

  • 54 УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЕЗПОМОЩНИ

    26 19 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ПОТЪНА В МРАК...ПАК НИ УПРАВЛЯВАТ БСП КОМУНДЕТА
  • 55 Xaxaxaxa

    11 10 Отговор
    Живият труп
  • 56 Прав си

    13 12 Отговор

    До коментар #28 от "filo":

    Колега, радвам се за зададения въпрос за да отговаря с факти и цифри! Края на август 2020 г.литър дизел беше 1,95 лв.,но имаше отстъпка с карта 10 ст.и заредих за 1.85 лв. Но да си припомним колко бе нефта на международните пазари тогава ? Барел петрол бе с отрицателни цени, тоест страните производителки на петрол плащаха на купувачите да им вземат продукцията защото складовете им бяха пълни. А при нас при Борисов горивата гонеха 2 лв. А сега преди няколко дни барел петрол бе 95$ , а цена на бензин с отстъпка започва от 2,23 лв.а дизел от 2,33 лв. Не е голяма разлика от тогава нали? При Борисов биха били между 3,77 и 3,90 лв.за литър . Хляб "Добруджа" хлебозавод Ресен сега е 1,39 лв.за 650 гр. Ноември 2019 г.помня го купувах за 1,05 лв. Да, има за 2 год. 30-на ст.увеличение но питайте затова хлебари и пекари! Други въпроси за сравнение?
  • 57 Стойко

    15 7 Отговор

    До коментар #51 от "БСП ВИЦЕТО":

    Как да не управлява БСП? Досега ВРЕЩЕШЕ че били на власт и вдигнали цените а сега че нищо не зависи от тях и не управлявали? Имат вицепремиер и 4 министри...А къде е БАЦО който щеше да треска ааа хахаха

    Коментиран от #58

  • 58 БСП ВИЦЕТО

    19 15 Отговор

    До коментар #57 от "Стойко":

    ЛИЧИ СИ ЧЕ СА НЕКАДЪРНИ БСП МИНИСТРИТЕ....ВИСОКИ ЦЕНИ НА ХРАНИТЕ, НИСКИ ЗАПЛАТИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ...ТУРИЗМА НЕ ЗНАЕ НА КОЙ СВЕТ Е....ТЕ СА САМО....РЕГИСТРАТОРИ...НА ГЛАДНИЯ И ОБЕДНЯВАЩ НАРОД
  • 59 ИСТИНАТА

    15 18 Отговор
    7 месеца управлява служебното и 55 дни сега редовното което разби Буда .Доволни са хората ЗАСЕГА и го доказва проучването на ТРЕНД преди седмица което показа че ПП увеличава преднината пред ГЕРБ.Това че пекарите и фурните вдигнаха хляба макар и да го правят с фуражна пшеница и вдигнаха и млечните изделия, сигурно прочетохте че си признаха че работят с 40% печалба а правят сиренето и кашкавала със сухо и палмово мляко а не прясно. Решението е намаляване на потреблението им и като започнат да хвърлят продукцията си ще намалят цените до реалните им. Тока за битовите абонати от 8 месеца не е увеличаван. Олиото например "Бисер" и "Калиакра" е по 3 лв.за литър. Аз преди години когато Борисов го бе направил по 4.50 лв.за литър се оправях та сега ли? Вдигна го уж заради слабата слънчогледова реколта. Бе направил преди 5-6 години картофите по 2 лв. Нали помните как препоръча на младите да се връщат да садят картофи че били скъпи по 2 лв. Сега са по левче, дори в Базар и OЛXX има на цени 60-70 ст. Сега яйцата са по 18 ст. Аз се оправях при земеделския министър Мирослав Найденов когато бяха стигнали по 40 ст.защото били от щастливи кокошки. Сега зареждам от бензиностанция Еко Транс по 2.29 лева за литър бензин. Евтинийка. Оправях се през 2012-2013 г.когато при Бойко бяха стигнали по 2.77 лв.литъра при по ниски цени на барел петрол. Агнешкото е по 14 лв.килограма. Преди време когато Борисов посъветва студентите да се върнат на село и станат овчари защото "Агнешкото
  • 60 БСП ВИЦЕТО

    13 11 Отговор
    ПРАВЯ СПИСЪК НА БЪДЕЩИТЕ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ....НИЕ ШЕ ЛАПНЕМ МИЛИАРДИТЕ..НАРОДА ДА МУ МИСЛИ

    Коментиран от #65

  • 61 ИСТИНАТА

    17 22 Отговор
    Продължавам.... Преди време когато Борисов посъветва студентите да се върнат на село и станат овчари защото "Агнешкото е кът в Европа а тук е по 18 лв.килограма" си купувах агнешко та сега ли когато е по евтино при сегашното правителство ....Така че населението сме доволни при тази световна енергийна криза служебното запази цените и увеличи доходите
  • 62 КИРЕТО

    14 15 Отговор
    ПОКАНИХМЕ БСП ВЪВ ВЛАСТА, ЩОТО НЕ НИ СТИГНАХА ГЛАСОВЕ В ПАРЛАМЕНТА....НИЩО ЧЕ ТАМ СА В ЧЕТВЪРТА ГЛУХА
  • 63 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    17 18 Отговор
    БРУТАЛНО, ЖЕСТОКО, ГАДНО....И ПРИ ТОВА ...НА ТЪМНО
  • 64 БСП ВИЦЕТО

    12 16 Отговор
    Баце, кажи кво да прайм с тока, че икономиката закъсва, а цените яко нагоре

    Коментиран от #82

  • 65 Стойко

    16 13 Отговор

    До коментар #60 от "БСП ВИЦЕТО":

    След 4 години на редовните парламентарни и след 5 на президентските избори пак ли ще ВРЕЩИШ че БАЦО ще треска? Нали ВРЕЩЕШЕ че "ИНТЕЛЕКТА ще разбие ФАТМАКА"...А то кво стана? 1 милион и 550 хиляди срещу 733 хиляди? Повече от 2 към 1 ха-ха-га...Ей смешкоооооо как поне едно не позна хухахаха

    Коментиран от #66, #67, #68, #71

  • 66 Мето

    14 5 Отговор

    До коментар #65 от "Стойко":

    Хаха...Колега направо го гавриш на макс!!!! Така не съм се смял от години....
  • 67 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    11 16 Отговор

    До коментар #65 от "Стойко":

    НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД...БАЦО
  • 68 НОВО ПЕТ

    18 19 Отговор

    До коментар #65 от "Стойко":

    БАЦО СКАПА ОТ БОЙ БСП КОМУНЯГИТЕ ЦЕЛИ 12 ГОДИНИ, ТИ МИ ГОВОРИШ КВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД ЧЕТИРИ ГОДИНИ.....ТО И КОМУНИЗМА ЩЕШЕ ДА ДОЙДЕ, АМА НЕ СЕ...ВИДЯ

    Коментиран от #69

  • 69 Стойко

    14 11 Отговор

    До коментар #68 от "НОВО ПЕТ":

    Скъсал хахаха...Ще ме умориш от смях не издържам....Кой е на власт бе смешкооо? И кой е изхвърлен от софрата? Или след 4 години като дойдат изборите пак ще бълнуваш че ше треска Бацето? Или мислиш да ги свалиш по рано хаха
  • 70 АУУУУУ

    18 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ТУЙ ГО ЧЕТЕМ ОТ 2 ГОДИНИ ...... ПЪК НА ИЗБОРИТЕ ГЕРБ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ..... А НЕ БОЕЦ.....ЩО ЛИ ? ......ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ ОТ 24% ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НЕ ИМ ПУКА КАКВО ПИШЕТЕ ТУК....

    Коментиран от #72

  • 71 filo

    15 21 Отговор

    До коментар #65 от "Стойко":

    Кой ще ги чака тези от 4- ната коалиция още 4 години? Скоро ще ги свалим и връщаме Борисов?

    Коментиран от #73

  • 72 Стойко

    20 15 Отговор

    До коментар #70 от "АУУУУУ":

    Смешкооооо, наистина ще ме умориш от смях хегехе...22 % ЗА БАЦО от 30% гласували ...Това прави 7% за тиквун от всички гласоподаватели ...Юли месец го претрепа Слави а ноември Киро...нещо все го бият и сме го кръстили БАЦО БИТИЯ
  • 73 Стойко

    15 7 Отговор

    До коментар #71 от "filo":

    Кой ще ги свали ? Сигурно ти в панелката от скъсания диван у вас ли ще ги сваляш?
  • 74 Последния софиянец

    16 23 Отговор
    Бойко връщай се. Обедняхме! Не можем да си платим тока и газта. За почивки да не говорим...
  • 75 може пък да го тресне

    14 9 Отговор
    масивния инфаркт дотогава ще пируваме 3 дена
  • 76 РОМАН

    11 5 Отговор

    До коментар #53 от "Най ме кефи":

    Като гледам колко са се уплашили и треперят от страх, вземи им прати памперси, ще си на далавера!
  • 77 Дааа

    23 10 Отговор

    До коментар #41 от "Истината":

    Гроб не прави грешки. Последните 12 години бяха целенасочена кражба и избиване на българите чрез шайката гроб-дпс.

    Коментиран от #80

  • 78 СТАТКОВ

    15 8 Отговор
    стига сте спрягали този човек той си е повярвал ,че е не заменим както и много други политици на всякакво ниво това е шизофрения, лошото е че боклуците и фекалийте са винаги най отгоре във водата и трябва силна вода да ги отнесе
  • 79 Docenta

    17 17 Отговор
    За какво им е стратегия на Герб като имаме за министър Киро.То в момента цялото правителство само работи да върне Герб на власт.Пред Киро бат Бойко изглежда като професор по ядрена физика::)))
  • 80 неее

    10 5 Отговор

    До коментар #77 от "Дааа":

    тия две партий са олицетворение на най гнусните кражби на бизнес и геноцит в/у народа ни там са само канигуловци , а тия на местно ниво са по гадни и лоши от комунистите от 59г /последната национализация що народ ни изгориха изживял лично/
  • 81 mdaaaaaaaaa

    22 12 Отговор
    Тука бая тролчета се събрали да защитават лъжеца, крадеца и наглеца - бойо заема, бойо кюлчето, бойо испанията, бойо мисирката, бойо бирата, бойо сик-а, бойо йосича, бойо тпото, бойо бай ганя, бойо нарцисиста, бойо егоцентричното, бойо кърджалийската П, бойо крадеца, бойо изселвача, бойо убиеца на бизнеси, бойо бухалката, бойо винету-то, бойо смешката а народа го иска в затвора. Както него така и групировките греб и дпс. Приятна вечер!

    Коментиран от #94

  • 82 смешник

    9 1 Отговор

    До коментар #64 от "БСП ВИЦЕТО":

    той баш ще ти каже хахахаха наивници заради такива като вас немислещи гласоподавателчета сме на тва дередже
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Думаи

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "Не думай":

    Толкова хубаво си живеем Ицените са хубави / на ток парно и хр стоки /и горивата са евтини Каквото и да направят правителството все към далавери клони
  • 86 мики маус и

    12 4 Отговор

    До коментар #83 от "БЪЛГАРИЯ":

    Тиквата...Чич-чирик мисирките на пазара ...
  • 87 Селянин

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Явно се краде като за последно идва края на мафиотското правителство Евно тези не могат да направят живото като преди една година /сёга глад и студено / Свърши времето за евтините работи
  • 88 тома

    15 4 Отговор
    Боко се готви да управлява килията на бай Ставри
  • 89 А бе

    14 5 Отговор
    Той да се готви за затвора,че друго не виждам за него.
  • 90 Мамул

    10 6 Отговор
    Глупости! Просто Кирчо ли свали Борисов? Или протестите от които на мутропитека и гардовете на Делта облечени като полицаи им пукаше, че пребиваха хората. Ако някой иска да информира обществото с нещо верно, да ходи при Мустафа и ако му разкрие тайните на глобалистите банкери управляващи света, тогава да се упражнява в компетентност.
  • 91 Ана

    15 7 Отговор
    Не ми е любимец Тошко ,но е прав че ГЕрб е мутренско мафиотска групировка !Ликвидираха ,ограбиха, унищожиха Държавата , умориха болните и възрастните, прогониха младите. Съд за тези престъпници , вън каскета и мутрите!
  • 92 СОДОМИТ

    4 9 Отговор
    РАЗБИРА СЕ И НЕ СЛЕД ДЪЛГО / КИРЕТО Е АГЕНТ НА БОРИСОВ ПОДПОМАГА ВРЪЩАНЕТО МУ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН / ИЛИ ПРОСТО Е КУКЛА НА КОНЦИ /
  • 93 Хохохо

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Наистина е велик, това Хитър Петър, това Настрадин Ходжа, вода ще му носят, аа щях да забравя Бай Ганьо също.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Фаро

    7 2 Отговор
    Отдавна нищо не зависи от общото мнение
  • 97 На страха очите са големи

    12 11 Отговор

    До коментар #3 от "Не думай":

    Борисов си кара джипката и гледа как се пърже правителството и президента А те си мислят че иска да ги сваля Нима един умен човек ще иска това
  • 98 Бсп дБ итн

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Стоико даи боже и ние така да се стопим И да са малко глупаци да ни искат оставка / ще я диадем веднага /Защото отИТН да ти раборят от ДБ да са ти начальничи и от БСП Да ти дават пари Лошото е няма вече мераклии за власа /
  • 99 боко

    9 10 Отговор
    Ако пак фалшифицира както преди ще го тепаме кат чаушеску мутрата долу
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 При Борисов

    17 10 Отговор
    Се живееше спокойно и имаше всичко-Факт! Нямаше само за мързеливците,а Арабаджиеви,Бобокови,Баневи,Стайков,Божков и Ц. Василев ме не интересуват !!!
  • 102 Реалист

    14 12 Отговор
    Тази пиарка е ужасяващо проста и без да иска ще се окаже права. Защото ББ ще се върне, но не както си мисли тя... ГЕРБ има твърд електорат! Освен това ако се премахнат измамните машини с един референдум и пътят за дясна победа е открит. Фатмака, с червената олигархия и Задкулисието нямат шанс при честни избори без машини! Няма и нужда някой да обяснява на народа що за измамници са Киро Харварда и шайката му, то отсега се вижда...та ГЕРБ с едни 30% ще им трябва максимум една партия за мнозинство. Фатмашкото правителство пада още тази пролет, то е ясно...избори лятото и наесен с дясно управление България пак ще се възроди!

    Коментиран от #103

  • 103 Шизо

    5 9 Отговор

    До коментар #102 от "Реалист":

    Какъв реалист си ти, бе? Шморц недъгав!
  • 104 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 8 Отговор
    Няма по добър политик от Борисов. Това го видя цяла България. Затова се опитват да го зле поставят със всевъзможни компромати и лъжи.
  • 105 Слуги на дявола

    12 6 Отговор
    Къф Борисов кви 5лв съсипахте държавата.
  • 106 Ха ха ха

    13 6 Отговор
    Поредния жалък и нищожен псевдо пиар на болшевишка издръжка . А защо , като ГЕРБ е толкова зле , никой нищо не може да изкара срещу него, а само един пиян ДС следовател изживяващ се като министърче само плюе и бръщолеви по негов адрес ..... каква жалка хунта управлява днес в България , подкрепяна от още по жалки псевдо журналистчета и пиарчета на хранилката и .
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 НА СБИРЩИНА МУТРЕЦ...

    5 4 Отговор
    КОСМОСЪТ И Е КРИВ И ВЪЛНАТА И ПРЕЧИ!
  • 109 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Така е":

    За олиото нахално лъжеш!
  • 110 С.В.

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "filo":

    Не си добре но скоро ще разбереш къде се.....ат гладните.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Уйке

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Защо трябва да коментираме времето на Т. Живков сега, когато трябва да правим равносметка на времето на Борисов! Или пак е по-удобно да обвинявам соца, фашизма и турското робство, само и само да не се нищи едноличната власт на Борисов, и безобразията вършени от него и бандата му!
  • 113 Мръсно подсъзнание

    1 3 Отговор
    С моя здрав и твърд .......ец,ще бодна дамата с голям ....ец.Нищо,че е от Боец ,важно да и е в ....ец.
    /хвърлец,прасец,умец/
  • 114 Ива

    5 3 Отговор
    МЪЧНО ИМ Е НА ТРОЛОВЕТЕ НА СИКАДЖИЯТА ЧЕ БЕШЕ ИЗЛЯТ В КАНАЛА ! ПЪТНИК БЕЗ ОБРАТЕН БИЛЕТ И АБСОЛЮТЕН ПОЛИТИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ТРУП Е , ЛЕШ !
  • 115 Ония с коня

    4 3 Отговор
    Баце НЕУПРАВЛЯВАЩИЯ никой не го бръсне за слива - ортака на Бай Миле - Буда ухо на ДС баш като партизанин обикаля селца из БАЛКАНА и не смее да си покаже носа в големите градове , където го отупаха последователно две нови партий - направо го размазаха ...
  • 116 ........

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Въх":

    ЕЕЕ боко го няма от две години даже. Абе смешковци допреди 6 месеца боко беше на власт след 12 години крадене и съсипване на държавата. А вие искате новите да ни оправят за два месеца. Няма как да стане. Успех на младите и неопетнени истински българи.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 алоу

    0 2 Отговор
    Ти коя си,ма вампир ?
  • 119 Махайте машините и импийчмънт

    1 2 Отговор
    Коакво плещи - я да иде в магазина, да види тъмните улици и огромната престъпност, а преди да дойдат тия със зеления чорап всеки петък хоп на гръцко море.

    Коментиран от #125

  • 120 Никой

    1 0 Отговор
    Искам да знам колко от работещите " журналисти " в трите уж национални медии имат диплома по журналистика. Сигурно няма да е трудно или много трудно.
  • 121 ВЕ3РНО ЛИ

    1 3 Отговор
    БОРИСОВ ПРИСЪСТВА В ПОЛИТИКАТА КОГАТО ТИ СИ МИНАВАЛА ПРАВА ПОД МАСАТА И ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА КОГАТО ЗА ТЕБЕ НИКОЙ НЯМА ДА СИ СПОМНЯ ДОРИ РОДНИНИТЕ ТИ ТАКА ЧЕ НИ СА НАПИНЯЙ СЪБЕРЕТЕ СЕ С ГОШО ОСТРОТО И ПИИТЕ ПО ЕДНА МАСТИКА А ДА ЛИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КАТ ГЛЕДАМ НОВИТЕ МИСИРИ АМИ НИЩО ЧУДНО СПРЯМО ТЯХ Е НАПРАВО АКАДЕМИК
  • 122 БАЦЕБАЦ

    1 2 Отговор
    СЕГАШНАТИ СА ЗАТЪНАЛИ ДО ГЪРДИТЕ ШЕ ИЗЧАКАМ ДО КАТО ИМ СЕ НАПЪЛНЯТ УСТИЧКИТЕ С Л..НА И НА ПРЕЗИДЕНТЧЕТО СЪЩО И ТОГАВА С КЕФ И БЕЗ УСИЛИЕ

    Коментиран от #124

  • 123 www

    0 0 Отговор
    Ще си остане само готвенето.😂
  • 124 asdf

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "БАЦЕБАЦ":

    Не хвърляйте л@йна срещу вятъра, че ще ви опръска!
  • 125 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Махайте машините и импийчмънт":

    Няма го майстора! Казах ви, че имате много грехове за плащане!
  • 126 КОГАТО ГЕРБ

    2 0 Отговор
    УПРАВЛЯВАХА - УПРАВЛЯВАХА КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ И УБИЙЦИ! СЕГА ИМАМЕ ОПОЗИЦИЯ ОТ ЗЛОБНИ КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ И УБИЙЦИ! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПОМНИ И ЗНАЕ, ЧЕ ВСИЧКО ЛОШО, КОЕТО ВЪРШИХА ГЕРБ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ ...ЩЕ СЕ ИЗЧЕГЪРКВА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ! И НИЕ ЩЕ ЧАКАМЕ... НО ЗА ДА ИМАМЕ СТИМУЛ ЗА ТОВА - ТРЯБВА НИ ЕДИН ПРЕМИЕР И ЕДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР В ЗАТВОРА!!!
  • 127 ВИЖДАМЕ!

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "filo":

    И ПОМНИМ! ПОМНИМ ГРАБЕЖИТЕ НА БОРИСОВ И КЛИКАТА МУ ГЕРБ! ПОМНИМ САМОЗАПАЛЕНИ И САМОУБИЛИ СЕ ХОРА ОТ ... ГЛАД...ОТ СТУД! ОТ НЕВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЖИВОТ! И НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ НА БОРИСОВ ДА СЕ ВЪРНЕ! ЩЕ МУ ПОМОГНЕМ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, ЗАЕДНО С ПЕЕВСКИ, С ГЕШЕФФФ С ДОГАН!!!