Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 13:01 36 918 52

Срамота, позор, отврат, Стоян Михалев

  • стоян михалев-
  • дсб-
  • атанас атанасов-
  • национална конференция

Музикантът изрази своята благодарност към Атанас Атанасов за голямата депутатска заплата, която получава, чрез вербална атака срещу реформаторско настроените хора в ДСБ

Срамота, позор, отврат, Стоян Михалев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Демократи за силна партия (ДСБ) преизбра председателя си и с бодра крачка тръгна по пътя на смъртта, по пътя на СДС, по пътя на кариеризма и клиентелизма - характерна черта на ГЕРБ, от която преизбралите Атанасов за председател на партията уж се гнусят.

Освен с обективните речи за кошмарното текущо състояние на Демократи за силна България на някои от членовете на партията, 17-тата Национална конференция на ДСБ ще се запомни с потрисащото нормалния човек изказване на музиканта Стоян Михалев, който за мое съжаление, а вярвам вече и за съжаление на мнозина други, е член на партията и даже народен представител.

То е потрисащо, защото статуквено партийните матросовци винаги предизвикват отвращение у почтения човек, но в дадения случай и заради откровените манипулации, и заради удобното пропускане на някои факти - в случая за кадровия принос на Иван Костов към държавата и партията, на която е съосновател и бивш председател.

Относно пропуснатите факти. В собственото си мазнене (простете ме за израза), внушаващо непогрешимост, Михалев изтъкна голямата мъдрост на Иван Костов, а след това, изреждайки определени имена, сам я опроверга. Музикантът заяви, че Атанас Атанасов не се огънал на мачкането от страна на Никола Филчев и Богомил Бонев и пазел гърба на Иван Костов. "Старият демократ" Михалев обаче удобно забравя, че Богомил Бонев и Никола Филчев са назначения на боготворения от него бивш премиер Костов (безспорно най-успешният министър-председател на посткомунистическа България). Никола Филчев, преди да стане главен прокурор с абсолютното одобрение на Иван Костов, е бил заместник-министър на правосъдието в кабинет Костов (1997-1999 година). В същото правителство Богомил Бонев 2 години е министър на вътрешните работи.

Освен това, депутатът Михалев хубаво говори за ченгета в речта си, но някак също така удобно пропуска, че Атанас Атанасов е работил в "правосъдната система" на престъпния комунистически режим.

Но всички тези пропуски в речта не са най-скандалното по съдържание в нея. Най-неприемвливото бе опитът на Стоян Михалев да внуши, че младите искат да превземат ДСБ и след това да пристанат на ГЕРБ, давайки пример с Петър Николов и Даниел Митов. И забележете - те са някогашни младежи, които ОТНОВО са плод на кадровата политика на Иван Костов - този път в качеството му на председател на Демократи за силна България (изглежда Костов не е непогрешим).

Изключително грозно е да внушаваш, че всички млади ще последват примера на Николов и Митов.

И още нещо по речта, тъй като настоящият законотворец спомена за някакъв консерватизъм в ДСБ. Той явно живее още в края на миналия век - в ДСБ няма нищо консервативно. Не само това - партията като цяло е умъртвила идейната си основа.

А защо беше тази няколкоминутна логорея, ще се запитат по-незапознатите. Просто е - най-вече от благодарност. Но и от късогледство.

Стоян Михалев със сигурност е изключително благодарен на Атанас Атанасов, че го уреди с първото място във варненската листа на "Демократична България" на миналите парламентарни избори. В противен случай, музикантът едва ли щеше да успее да се докопа до място в парламента. И в противен случай, виждайки нрава му, убеден съм, че вчера щеше да громи слабото партийно управление на Атанасов заради неналичието на голямата депутатска заплата.

А късогледство заради простичката бъдеща реалност - Демократи за силна България скоро съвсем ще изчезне от публичния живот. С други думи - окончателно ще умре и посредством нея вече няма да има опция за хранилка от дейности, от които по принцип такива като Михалев не разбират много.

Част от преизбралите генерал Наско (така е наричан често Атанас Атанасов в социалните мрежи) за председател на партията, са същите като Михалев - трудоустроени някъде благодарение на ДСБ председателя. И е изумително, че всички те явно вярват, че ще е все така. Но... българска психология. Бившите управляващи от ГЕРБ също си мислеха, че завинаги ще са на власт.

Жалко, наистина за жалко за младите хора, които по почтен начин, чрез партийна дейност имат желание да променят средата в България в добра посока.

Доколкото Стоян Михалев, жалко за гласоподавателите на "Демократична България" от Варненския регион и жалко, че народният представител не говори със същия плам от трибуната на Народното събрание, с който му се налага да отстоява вътрешнопартийното статукво.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смехулко

    31 115 Отговор
    Не пипайте генерала, за него или добро или нищо. Последна надежда да демократично "мислещ" българин!

    Коментиран от #10, #18, #43

  • 2 /////

    113 10 Отговор
    Че то у нас други партии нЕма или са стари другари и ченгета или са техните наследници за какво се възмущава авторчето чак сега ли го разбра???

    Коментиран от #11

  • 3 Офффф

    109 21 Отговор
    От малки ги подготвят .Тази Михаела една песен няма бол пара ,оня Ицко Ъпсурда има 2 песни за 20 г .Подобни десе са Тошо Йорданов,Нойзи разбирач на всичко а предстои Иван и Андрей ще са като Трифонов .
  • 4 Да бе, да

    205 42 Отговор
    Иван Костов,най успешния премиер...туй като прочетох и ми стана ясно.
    Тоя изрод,който продаде за жълти стотинки България е за трепане бе човек.
  • 5 гошо

    80 12 Отговор
    а-ха да започна да чета, и видях кой е написал посквилчето. мерсим!
  • 6 Този

    159 10 Отговор
    Стоян Михалев съм го слушала няколко пъти по телевизията и съм си казвала,че е отврат--само крещи и злобее.Вече сменям канала.

    Коментиран от #34

  • 7 A1a1a1

    118 13 Отговор
    ДСБ са пътници с тия стари муцуни.
  • 8 Зззз

    108 8 Отговор
    Тези се изядоха помежду си за власт и пари и си представям какво чудо ще е ако те управляват,но той господ си знае работота и на бодлива крава рога не дава .Явно грандовете са намалели след изборната загуба и не могат да разделят пицата.Най ме интересува обаче каква е музикалната кариера на депутатина ,защото едно, две парчета изпяти преди 22 години не е музикална кариера

    Коментиран от #20

  • 9 Що се

    49 16 Отговор
    ядосвате бе, Корни и Бойкикича може, Гномчето червено - не може... Те сега са от се куролирали приоритетно с Подмяната.
  • 10 Ал Бунди

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от "Смехулко":

    Абе, баце...не ти ли писнА от генерали, от професори и какви ли не отрепки да се подвизават из канализационните тръби,а ? Разбирам сарказъма ти, ама...Сутрин вдигам капака на тоалетната и какво да видя...от там се подават генерали...професори. Сега чакам да дойде ред на маршалите и академиците.Ъхъ..
  • 11 James

    40 11 Отговор

    До коментар #2 от "/////":

    Щото е платено авторче, той този за нищо друго не пише.
  • 12 срам и позор, я

    30 12 Отговор
    Поръчковия рев на една мутренска под-лога, на която недвусмислено са припомнили, че дължи заплатата си на Донь Мутрафонь.
    Звучи като заглавие на разказ на Чехов.
  • 13 ху бу

    23 5 Отговор
    "Реформаторски настроените" кронита на Мутрата :))))
  • 14 боко

    38 11 Отговор
    Генерал Наско от Кривня Рз,а Михалев е като герберският тъпанар кандидат за министър на културата
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ха ха ха!

    14 2 Отговор
    Тия тук трият/цензурират със светлинна скорост!
  • 18 празен костюм

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Смехулко":

    правилната поговорка е:
    за него или добро или ИСТИНАТА!!!!
  • 19 зъл пес

    49 2 Отговор
    тоз човечец отдавна ми е много противен
  • 20 Ти къде живееш

    14 17 Отговор

    До коментар #8 от "Зззз":

    Колеги, хайде малко по-сериозно! ДСБ управлява като част от коалиционното правителство на РБ. Събудете се малко и стига сте отваряли постоянно прозореца на Овертон, че станахте нагли.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 mi6osp

    42 1 Отговор
    И при прехода, както винаги, България е уникална: не най -умните, но пък най-крадливите, станаха най-десни.
  • 23 Циник

    55 12 Отговор
    "бивш премиер Костов (безспорно най-успешният министър-председател на посткомунистическа България)" - щом този крадлив и корумпиран псевдодемократ/ национален предател (унищожител на българската индустрия) е най-успешният МП на посткомунистическа България това само показва каква смешна територия сме станали от края на комунизма досега.

    Коментиран от #31

  • 24 АУУУУУ

    54 5 Отговор
    СТОЯН МИХАЛЕВ ...МУЗИКАНТ...... КОЛКО СОБСТВЕНИ ПЕСНИ ИМА ТОЗИ ВЕЛИК ФРЕДИ МЕРКЮРИ ТОЗИ ТИТАН НА БЪЛГАРСКАТА ЕСТРАДНА ПЕСЕН ...ЕДНА ...ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ПЕСНИТЕ СА НА ВИКТОР СТОЯНОВ....

    Коментиран от #48

  • 25 ПЕНКО

    25 4 Отговор
    НОВ ФОЛК : " АЗ НА ТЕБЕ --ТИ НА МЕНЕ ...ДСБ...ДСБ ... И ЗА КОСТОВ -ТЕМЕНЕ-ТЕМЕНЕЕЕ - ТЕММЕЕЕЕНЕЕ " !!!!!!!!!!!!!!
  • 26 Тома

    26 2 Отговор
    От 32 години всичко е за много пари от нашите партийни партии.Един до сега не е направил нищо за благото на народа.Лъжат и крадат
  • 27 Дъртият

    27 2 Отговор
    мръсник Атанасов, сигурно, още е с основна роля в пътя на дрогата от Азия ...
  • 28 верно отврат

    17 3 Отговор
    Стари седесарски лакърдии опротивели на всички.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ами

    28 4 Отговор
    То само като му видиш физиономията на тоя стоян михалев и веднага ти става ясно що за човек е........тъп, злобен, мазен, лъжлив, крадлив, нагъл некадърен смотаняк, нареден на държавна хранилка (90% от БГ "политиците" отговарят идеално на същото описание) щото иначе за нищо не става!
  • 31 Да, да

    18 3 Отговор

    До коментар #23 от "Циник":

    беше продължила виденовата зима, нямаше да има и българи.
  • 32 боклук

    37 5 Отговор
    Стигнах до Иван Костов бил безспорно най-успешния министър-председател на България и реших, че ми стига толкова синя помия!
  • 33 Анонимен

    31 7 Отговор
    Не споменавайте Иван Костов това е най мръсния човек опозори пенсионерите и ги остави в мизерия която още неможе да се оправи
  • 34 Наи достоиния в дсб

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Този":

    Стоян михалчев наи демократа в българия и наи начетиния човек в партиятаАми какъв е наско освен ченге /и продължава да е такъв / иска турски поток или балкански да го строи «газпром» москва които минава през нашите теретория да бъде руски Ами да купуваме руски самолети танкове да ни пазят те границите Ама бодала човек
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Навалний

    9 2 Отговор
    Хайде да не 9449назовавате всеки естрададжия музикант!
  • 37 Този смотаняк и той се взе да фактор

    19 2 Отговор
    Защо не си пее песнички, а се мисли за политик? Голям лизач е, явно дабре му плащат краварите!?
  • 38 Марина

    7 2 Отговор
    Но поне си написал името За разлика от тебе анонимен доноснико!
  • 39 Наблюдател

    16 3 Отговор
    Просто Секта! А от сектанти нищо смислено неможе да се очаква! Всъщност без да иска подмазвача - подлизурко Стоян Михалев с изказването си го доказа!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ComfortablyNumb

    10 0 Отговор
    Пешо разбирам остава да гласуваме с погнуса за ДСБ , даже и това дали остана не знам ...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Велин

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Смехулко":

    Стига с това "генерала"!!! Ако някой не знае, генерал се става само след завършване на генерал щабна академия и задължително условие е да имаш висше ВОЕННО или ПОЛИЦЕЙСКО образование! Атанасов и Димо Гяуров са генерали тип "доктор хонорис кауза". Само измислена титла, без ценз!
  • 44 Решетников

    10 1 Отговор
    И какво общо има герб ,че ги споменавате в цялата статия
  • 45 Реджо

    14 1 Отговор
    От приватизацията на Иван Костов в българската хазна се очакваха да влезнат над 30 млрд.долара.Е много влезнаха - само 3 милиарда.Свеж пример е и канадската компания,стопанисваща най-голямото златно находище в Европа -Челопеч,грабеж за милиарди!
  • 46 Дай Кеш ДБ

    11 0 Отговор
    Нищо де на следващите избори сте под 4% гаранция.
  • 47 Тодор Къдрев

    12 1 Отговор
    ДСБ бяха и си остават комунисти!
    Преди бяха прикрити комунисти, сега са явни!
  • 48 Киора

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "АУУУУУ":

    Песните не са на Виктор. Той влезе в Киора 2-3 години след като излезе албума. Продуцент им е Ники Кънчев.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Митака

    5 1 Отговор
    Ох Наско, Наско и ти си един от нагаждачите! Само прах и големи приказки! Работа някаква йок!
  • 51 сидероДРОМОС

    5 0 Отговор
    Срам , позор и отврат е да си брутален ПРОСТАК , като ББ , да се правиш на ни мис Бикини ял , ни мис Бикини мирисал. Да имитираш чист и светъл човек , а всъщност да си съвършен лицемер и подлец !
  • 52 Даниел

    3 0 Отговор
    Хайдее и тоя смешник се изкара репресиран от мутрите. Два албума на кръст с Киора, някоя и друга песен и хлопна кепенците още преди 2000г. Иначе Борисов му е виновен, че е некадърен. Ако го подведат под съд за клевета и набеждаване, колко ли ще реве тоя мишок.