Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 13:04 14 077 99

Адв. Петър Славов за ФАКТИ: Подигравка е да пазим герба на СССР на сградата на най-висшия ни държавен орган

  • адв. петър славов-
  • петър славов-
  • никола минчев-
  • народно събрание-
  • комунистически герб-
  • герб-
  • държавен герб

"Премахването на стария комунистически герб е част от поставянето на държавния герб на Република България. Комунистическият герб не може да стои над централния вход на втората сграда на българския парламент", посочи той

Адв. Петър Славов за ФАКТИ: Подигравка е да пазим герба на СССР на сградата на най-висшия ни държавен орган - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера адв. Петър Славов, народен представител в 43-тото Народно събрание, част от “Групата за натиск” и председател на сдружение “Гражданска платформа”, изпрати запитване до председателя на Народното събрание Никола Минчев относно останките от комунистическия герб, които продължават да стоят над входа на втората сграда на българския парламент.

Премахването на комунистическия сърп и чук освен морално задължение, е и законово такова - и Законът за герб на Република България, и постановление № 476 на Министерски съвет от 1997 година изискват на фасадата на Народното събрание да бъде поставен държавният герб на Република България.

Какъв е напредъкът по окончателното отстраняване на останките от комунистически герб на фасадата на Народното събрание на пл. “Александър I Батенберг” и поставянето на държавния герб на Република България и в какви срокове председателят на Народното събрание счита, че ще бъде изпълнен законът и над централния вход на втората сграда на българския парламент ще бъде поставен държавният ни герб са въпросите, които сдружение “Гражданска платформа” задава на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

По темата от ФАКТИ разговаряхме с адв. Петър Славов.

“Усилията за тази промяна са първо, за да се изпълни законът. Това е изискване на закона, а не някакво хрумване. Законът ясно казва, че на сградите на висшите държавни органи трябва да бъде поставен държавният герб на страната, а не някакъв остатък от времето на Съветския съюз. Това от една страна.

От друга страна, както и сега, така и през 2015 година, когато подех тази инициатива с въпроси в 43-тия Парламент, чувах въпроса сега ли му е времето, нямаме ли други по-важни проблеми. Винаги ще има по-важни проблеми, така е. Това обаче е нещо знаково, нещо много силно особено когато едно ново управление се заявява като управление на промяната. Хората очакват да видят промяната, да я пипнат, да я почувстват. Ето нещо, което не е скъпо, може да се направи в рамките на икономия на бюджета на Народното събрание, а същевременно ще бъде виждано всеки ден от стотици хиляди хора, над чиито глави в момента се извисява старият комунистически герб, непроменен от повече от 30 години - единствената промяна е, че гербът на СССР е частично изчегъртан и е отчупена петолъчката”, посочи адв. Славов.

“Писмото до новия председател на Народното събрание г-н Никола Минчев е изпратено вчера. Виждайки неговите изяви и по отношение Деня за почит на жертвите на комунизма, и по отношение други изяви, свързани с тежкото комунистическо наследство, се надявам наистина да осъзнае две неща. Първо, че от законова гледна точка случващото се е недопустимо - на практика законът се нарушава. Второ - че това е подигравка с паметта на жертвите на тоталитарните режими: трийсет и повече години след падането на комунизма, ние да пазим буквално на сградата на най-висшия ни държавен орган стария комунистически герб на СССР - една чужда държава. Спомняме си каква имперска политика водеше СССР и как за малко заради глупостта на комунистическите ни “лидери” не станахме 16-та република на тази Империя на злото, както беше наречена тогава”, каза още той.

“В контекста на напрежението, което Кремъл все повече засилва и подклажда около Украйна, виждаме нагледно, че на сградата на външното си министерство, руската страна до ден днешен пази герба на СССР. Именно заради имперската политика на Кремъл - политика на тъгуване не само по миналото, но и по методите на упражняване на властта тогава, е редно да се замислим как да вземем мерки поне да прекъснем тази връзка, която сме имали, както и последиците, които до ден днешен - толкова години по-късно, все още плащаме”, категоричен е адв. Петър Славов.

“Премахването на стария комунистически герб е част от поставянето на държавния герб на Република България. Очевидно комунистическият герб не може да стои там. Той трябва или да се шлифова, или да бъде премахнат, или да бъде измислено нещо друго. Във всеки случай обаче той трябва да бъде заличен, като на негово място да бъде поставен държавният ни герб. Стигнахме и до съда по тази тема. Делото, което водихме, беше на две инстанции и приключи в края на миналата година.

Съдът се съгласи с нас, че държавният герб трябва да бъде поставен на сградата на Народното събрание. Не можахме обаче да получим осъдителен диспозитив, който да задължи Народното събрание да изпълни закона, защото съдът прие, че на Парламента, като висш държавен орган, не подлежи да бъдат вменявани определени задължения. Констатациите на съда обаче бяха ясни - държавният герб трябва да бъде на мястото на останките от комунистическия герб на СССР”, припомни адв. Славов.

“От г-жа Караянчева в 44-тия Парламент бяха изпращани абсурдни отговори, че входът на сградата не бил на мястото на централния вход, а откъм гърба на сградата. Такива абсурдни неща се използваха като аргументи, вместо да се предприемат действия, макар че тогава ни увери, че е свикала експертна комисия, говорили са”, каза още той.

“Настоящето питане към г-н Минчев съдържа два много ясни въпроса - какъв е напредъкът по всички неща, които неговите предшественици твърдят, че са правили и в какви обозрими срокове би се ангажирал законът да бъде спазен”, посочи юристът.

“Надявам се българските народни представители и в частност председателят на парламента да съобразят съдебното решение и законът да бъде спазен”, завърши адв. Славов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ако зависи от теб

    133 60 Отговор
    пречупен кръст ще сложиш на неговото място

    Коментиран от #20, #25, #92

  • 2 Хино

    140 69 Отговор
    Паметник на културата, не пипайте! Така е построен, така ще остане ,- история!

    Коментиран от #84

  • 3 Подигравка е ..

    125 43 Отговор
    Цялото правителство да отваря бузи на САЩ 😂🤣😅
  • 4 Сърп и чук

    124 44 Отговор
    Са символ на солидарността на земеделските стопани и работниците
    Това не подлежи на съмнение
    Какво лошо има в това да бъдат солидарни Защо непременно трябва да влагаме идеология в това
    Погледнете гербът на Австрия там също има сърп и чук нима Австрия е комунистическа държава

    Коментиран от #76

  • 5 Подигравка е да си беден

    116 31 Отговор
    в 21 век.Но този мижав едроглав селяндур с фланела-вратовръзка,облечен като шеф на читалище от 1971 г. Никога няма да го проумее..
  • 6 Махането на петолъчката

    102 42 Отговор
    Също беше много голяма грешка от партийния дом
    Погледнете нашия нов голям батко колко много петолъчки има по знамето си по самолетите си и къде ли не наслагани

    Коментиран от #85

  • 7 Абсурдистан

    100 15 Отговор
    Васална държава, робски манталитет от долу до горе!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фюйт

    84 18 Отговор
    Славов разни лепенки не ме интересуват и да те светна пребоядисването не е промяна.Вие обещавахте че ще живеем по добре.Не живеем по добре а обратното Предните крали пък вие сте толкова некадърни ,че всички страдат и нищо не върви.Преди крали щото имало пък сега няма какво ,а всъщност бензин и чистачки гуми значи пак съм в 90 убийства прокуратурата и МВР не си говорят Абе това съм го гледал Да не ЗАбравя един тъпак тръгна да взривява мавзолея че беше най важното. Това изобщо не е важно .За десерт пак от чужбина идваха измамници.И тука си имаме свестни хора

    Коментиран от #65

  • 10 Защо

    102 33 Отговор
    Да е подигравка. Благодарение на Съветския съюз България беше единствената държава от съюзниците на фашистка Германия която след войната успя да запази предвоенните си граници
  • 11 гражданин

    31 73 Отговор
    така е комунизъмъ се провали.

    Коментиран от #52

  • 12 Някой

    99 21 Отговор
    Тъпо човече е този.
    Вместо да се замисли защо по време на лошият социализъм България бе в топ 30 на развитите страни, а след преминаването към "демокрация", отидохме къде 130 място?
    Знам, че пак ще каже, че за това е виновен социалистическият режим... Ама хората помнят как са живели тогава, и как сега.
    Не говоря за 1-2 %, които се облажиха неимоверно през последните 30 години. Те не са народа, нито част от него.
  • 13 Господин Славов

    75 22 Отговор
    И вие ли имате някой дядо"убит"от комунистите.
    Моят дядо е убит от фашистите но аз не мразя съвременните демократи повечето от които са деца на онези бившите
  • 14 Перо

    60 19 Отговор
    Джендъра иска да постави шестолъчка! А колко сгради на висши държавни органи построи или на готово е по-добре. Вярно е,че трябва да има флаг,не герб,но изчистването става с обществена поръчка и иска време, а и историята не пречи на никого и е част от една преживяна епоха! Да сложи знака на масонска ложа!

    Коментиран от #17

  • 15 Пожарникар от Годеч

    56 21 Отговор
    Този адв няма ли с какво съществено да се занимава? Дела няма ли?? Някой знае ли го, колко е кадърен??

    Коментиран от #30, #91

  • 16 Нали искаш пари

    9 14 Отговор
    Нали искаш да работиш за да се храниш, обличаш, караш кола, а за това трябва труд ☯️ спри или някой друг ☯️тупак ☯️💩 се грижи за теб
  • 17 Ленин

    30 12 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Перко наумов с шестолъчката,хахахаха
  • 18 КАК ДА СЕ ШЛИФОВА

    10 4 Отговор
    КАТО По ГЛАВИТЕ НА„ ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ” ОТ ДРУГАТА СГРАДА НА БУЛ.(....)Е ПЪЛНО С ИЗДЪЛБАНИ ПЕТОЛЪЧКИ☝
  • 19 ТаУмВзе

    35 14 Отговор
    По добре, робите да са под хамерикско знаме. Да бейби!
  • 20 Мишо

    23 46 Отговор

    До коментар #1 от "ако зависи от теб":

    Не бе, на Вова фейса ще грее там, дори се обмисля червено знаме със сърб и чук да има. Роббско племе вечно кланящо се или на угрофините или на англосаксонците, това сте ганчовци. Когато България е съществувала, твоите господари са били на племенни съюзи в Скандинавието. Друг е въпросът, че Ганчо е с робски комплекс от малък, което е напълно разбираемо: 1018г. - 1185г. - Източноримско робство, 1396г. - 1908г. - Османско робство, 1908г. - 1944г. - Германско и Австро-Унгарско робство, 1944г. - 1989г. - Съветско робство. След 1989г. никой не иска ганчовци, защото е наясно, че кой се е хванал с тях бял ден не е видял. Справка, всички имеоерии съществували на територията на Европа. П.П. България ще се оправи, когато и последният роден през 1989г. си замине. Амин.

    Коментиран от #62

  • 21 3.14К

    52 18 Отговор
    И адвокат Славов е резултат от случаен и разюздан пиянски секс от социалистическо време, но го търпим!
  • 22 И руснаците

    23 44 Отговор
    бягат от режима на Путин

    Коментиран от #33

  • 23 Хайде

    36 10 Отговор
    по кротко де гербаджийте направиха Партийния дом парламентарна сграда! За това въпросите към тях! Нали повечето от тях са членове на бекапето та все ги тегли към Партийния дом!

    Коментиран от #68

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 1944

    22 16 Отговор

    До коментар #1 от "ако зависи от теб":

    на теб да ти сложат петолъчката на онова дето ти му викаш вход а лекарите изход.

    Коментиран от #28

  • 26 ААА СМЯХ

    38 13 Отговор
    ПОГЛЕДНЕТЕ го от друга страна,... като реликва , като произведение на изкуството,... защо развалихме музея на Г.Димитров,... по-добре ли ни стана, а можеше да се пригоди за някакъв музей, а една уникална сграда си замина ,...същото ще се получи и с паметника на Съв,армия, или на Альоша....По-добре ли се чъвстваме , че бюстове, паметници и други са иахвърляни в някакво бунище, как ще обясняваме на деца, внуци за един отминал период от време. Ето къщата на А.Хитлер е превърната в музей, това лошо ли е
  • 27 Коментар

    52 8 Отговор
    Така ли?!
    А гордост ли е Мустафата да тича по министерствата за инструктаж, да ни окупират с още и още военни бази (без съгласието на народа и без да плащат наем), да чакаме още 8те самолетни обещания, за които платихме на куп милиарди, да събираме капачки за болни и техника, докато определени хора милионите и милиардите ги нямат за нищо???????????????????

    Предателите на България и българският народ, ви чака солидно наказание!!! Все някога справедливостта ще възтържествува!!!
  • 28 айде бе

    22 4 Отговор

    До коментар #25 от "1944":

    мухлоид, ти заслужаваш такова нещо на вход-изход, защото надявам се си свикнал...
    Трябва ти четвъти кожен бустер,... за това си мечтаеш, нали
  • 29 ген Столти

    45 10 Отговор
    Не само герба, махнете паметника на царя Освободител, той гледа от коня си вашите физономии, бутнете и катедралата Александър Невски, руската черква и т.н.На мястото на паметника сложете 5 метрова статуя на Абдул Хамид(за всеки 100 години от Присъствието по 1метър), а за заслужилите майцепродавци като тебе и Мафтинчо направете мавзолей на ул.Козяк, та и след кончината ви да сте под погледа на Господаря.
  • 30 Кадърен

    17 26 Отговор

    До коментар #15 от "Пожарникар от Годеч":

    Ами живееш в 21 век със свободен достъп до информация. Можеш като най-лесно да си отвориш телефона, да питаш гугъл и да видиш адвокат Славов за какво се бори. Той е един от най-редовно присъстващите в 45-то НС, прокарал най-много проектозакони включително и един от главните лансьори за намаляване на партийната субсидия на 1 лв, задължително присъствие на всички депутати в НС придружено от жестоки глоби. Един от малкото, които нямат партийна принадлежност и не си държат езика зад зъбите независимо кой е срещу тях. Но е най-лесно да пишеш нискоинтелигентни коментари във Факти като типичен ..

    Коментиран от #48, #94

  • 31 Бодак

    23 11 Отговор
    “В контекста на напрежението, което Кремъл все повече засилва и подклажда около Украйна..."

    Още един научил да лъже, извъртайки нещата на 180 градуса, поднасяйки половината данни разглеждайки ги ограничено - от единствено правилната гледна точка.
    Прихванал е заразата от медийната пропаганда или е ограничен в гледните си точки по рождение

    Коментиран от #39

  • 32 Всеки сувенир от

    30 8 Отговор
    времето, когато имахме държава, икономика и силна армия е много ценен. Не ни го премахвайте. Достатъчно е, че победи вулгарният капитализъм, поне не ни отнемайте символите на едно време, което няма да се повтори.
  • 33 3 милиона

    30 6 Отговор

    До коментар #22 от "И руснаците":

    Българи емигрираха за 33 години 🤪
  • 34 someone

    35 8 Отговор
    Подигравката си ти, махайте се цялата шайка малумници,че от премахване на петолъчки накрая сринахте държавата и ни направихте бананови роби!
  • 35 Препоръка

    33 6 Отговор
    Най големият проблем на държавата е този герб. Ами да вземе да се събори цялата сграда, защото е построена от комунистите.
  • 36 царя на тъпаците

    34 7 Отговор
    този е жив тъпак. Ако хората мислеха така във вековете, и пирамиди нямаше да има!
  • 37 Фффффф

    15 19 Отговор
    33 години след 10 ноември половин България все още живее в комунизъма на Тодор Живков

    Коментиран от #57

  • 38 боко

    26 6 Отговор
    и тоя индианска подлога
  • 39 Бодак

    19 7 Отговор

    До коментар #31 от "Бодак":

    Иначе за свалянето на знаци, като сърп и чук от сградата на Народното събрание е напълно прав. Но трябва да се свялят и други, разни масонски и сатанински знаци и изображения навсякъде в страната ни, в т.ч. и от парите ни. Тези неща оказват своето влияние -- това е древно знание и не случайно очертанията на постройките във Вашингтон са изцяло натаманени по масоно-зидарски почини.
    Но държавата САЩ, създадена от масони и управлявана чрез масони едва ли ще премахне знаците си. Но адв. Петър Славов е винаги със силните на деня - към тях изисквания няма, но виж, изисквания към Русия -- бол, много съдници ... и повечето искат да бъдат забелязани от силните на деня, които движат нещата, белким ги задвижат нанагоре по някоя Стълба
  • 40 Подигравка е да се занимаваме с герба

    22 7 Отговор
    Вместо да гледаме към доенето на народа. Кражби пладнешки навсякъде.
  • 41 Пловдив

    25 8 Отговор
    Славов на какви медикаменти си бре...или не си ги пиеш редовно ...всъщност кой си ти ?
  • 42 Гал

    21 8 Отговор
    Абе боклук нещастен... И спирам... Това са изроди.
  • 43 865

    23 9 Отговор
    Нямаш ли жена, деца, любовница, куче, бизнес, грижи, че до герба си допрял.
    Или някъде си на хранилка....
    Айде къш лешперини.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Въпросче

    24 7 Отговор
    А покрай натото - турски байряци пред всяко българско военно поделение .
    ДОКОГА ?
  • 46 onq s konq

    20 6 Отговор
    Tогава сложете логото и знамето на ( Cофия прайд ) така нашите съюзници ще ни обичат!
  • 47 !!!?

    13 22 Отговор
    Не е подигравка, а ПОЗОР...но факта, че Същата сграда, като и сградите на Президента и Премиера се водят на руски адрес: "бул. княз Александър Дондуков-корсаков 1,2 и 3, то човек разбира, че това са конюшните на кремълския Троянския кон в Задунайская губерния !!!?

    Коментиран от #78

  • 48 Светски

    8 17 Отговор

    До коментар #30 от "Кадърен":

    Какво си им тръгнал тука да им обясняваш кой е адвокат Славов и за какво се бори - виж на изборите какво става - гласуват за Слави, Ицо Хазарта, Луна и Бойко Борисов. Народа си е избрал съдбата, а хора като Славов, борещи се за увеличаване на помощите за родители на деца със затруднено развитие, за подобрена инфраструктура, подобряване на училищната среда и намаляване на данъците за крайно бедните остават извън НС.. Ма иначе тука ще се хванат че казал нещо за единия символ и ще ходят да гласуват за Слави и така да си извадят извод за човека ..

    Коментиран от #86

  • 49 Ххххх

    21 9 Отговор
    Десни бесни ,русофоби ,фашистите ви деди дремат във Вас !
  • 50 Коко

    15 8 Отговор
    Как само комунисти те ти вадят очите а тези които 12години ни подтискаха и ни докараха до просешка тояга с тях се занимавайте та да видим че мислите за народа защото ако не бяха комунисти те нямаше да има какво да крадат
  • 51 Българка

    9 14 Отговор
    Г-н Славов, този въпрос е изключително долен. На когото и да го зададете от сегашните управляващи и президентството, ще ви отговорят уклончиво. Защото г-н Славов на повечето от тях от задните джобове се показват червените комунистически книжки. Само се пишат демократи, за да пипнат европейски средства, но са си стари комуняги и страха от това да не разсърдим Русия си е голям. Спомнете си заявките на фатмака и другия неан дар талец Янев, а се пишат натовци.
  • 52 оня

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "гражданин":

    В БГ комунизъм ли е имало??? Я пак помисли:))
  • 53 оня

    17 8 Отговор
    За този мушмул историята не значи нищо:)) Явно толкова е и адвокат:))
  • 54 Ijik

    15 7 Отговор
    Всичката Мара втасала та се чудим за какво да се хванем Помислете за младите хора да останат в България ,а не да умираме в самота
  • 55 4000 тотема

    10 16 Отговор
    А 4000 тотема на руският окупатор в територията кога ще премахнем? В територията не е загивал нито един руски окупатор. Да започнем с Альоша в Пловдив.

    Коментиран от #63

  • 56 Валентин

    12 5 Отговор
    Подигравка е платена зурла като теб да дава уклон на Българите.
  • 57 Статистик

    18 1 Отговор

    До коментар #37 от "Фффффф":

    Проблемът не е в комунизЪма на Тато - а в малоумните ни политици от всички цветове, които ни накараха да изпитваме носталгия по онова време!
  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 6 Отговор
    НЕ пипайте КУЛТУРАТА
    НАРОД без МИНАЛО
    ИСТОРИЯ
    ПАМЕТ
    КУЛТУРА е обречен
    на ЗАБРАВА
  • 59 дико

    16 2 Отговор
    ПО лошото е че 90% от надписите по улици предприятия , стоки са на ЧУЖД език . Музиката по радио тел. , заведения също ,и т.н. . Герба е лесен адвокате , направи нещо по ОТЧУЖДАВАНЕТО ни от родното .
  • 60 Жоро

    13 6 Отговор
    Това ли е големият проблем на България бе тъп. К . Най голямото проблем е има майки които раждат такива нещастници като теб
  • 61 Димитър Талев:

    10 13 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист".
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ужас

    10 14 Отговор
    Много русофил много нещо. И всички са били на копанята да се угояват.

    Коментиран от #96

  • 65 Факт

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Фюйт":

    Затова ли плащахме репарации на Гърция. Много си зле по история.
  • 66 мародер

    11 2 Отговор
    А тИ защо коментираш ТУК? Махай се и дано никога не се върнеш продажно мекере! България е на тези Българи които се борят да бъдат свободни и независими ТУК и СЕГА а не на хланчещите продажни подлизурки!
  • 67 кочо

    2 3 Отговор
    ето ви отговора -разбрахте ли защо беше убит трайчо костов-за многа по малко.
  • 68 Хайде де!

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хайде":

    А къде е СДС-то - в ГЕРБ.

    А Ал Йо къде е - пак там = всичките бояджии бивши "комунисти" и анти-комунисти в едно, освен тези от ДБ и тем подобни мижави партийки.
  • 69 Стига вече

    15 5 Отговор
    Много съм "горда" ,че за всяко нещо се отчитаме на Херо и чакаме похвала или порицание."Българин да се наричам, първа радост е за мене".Политици- слуги!
  • 70 Не му вервам

    9 4 Отговор
    Много дилетантско отношение към символите на социализма в България.Липсва задълбоченост. Такива политици не са перспективни за България.

    Коментиран от #79

  • 71 Я па тоя

    13 5 Отговор
    То по тая логика и описаното, преди герба на СССР, трябва да премахнем или преобразим джамиите. И на тяхно място да са църкви. Още повече, че някои от тях са строени върху църкви.

    Ама така като гледам за предателите грантовете не миришат и джамиите не им бодат очите.
  • 72 Така е

    5 6 Отговор
    Крайно време е носителите на сърп и чук да духат супата. Е, то това са работници и селяни, ама то това, за капитализма, хора ли са?
    А адвокатът с купена диплома, адвокат ли е?
    А, ясно. щом тези останки символизират низшата прослойка, значи са комунистически и трябва да се премахнат. Добре -ще ги премахнем и тях и ... о, не! Низшата прослойка ще я запазим, че няма кого да дерем.
  • 73 Фриц Клингенберг

    9 5 Отговор
    Това да ни е проблемът!

    И този боклук е политик.
  • 74 Дън Сяопин

    7 4 Отговор
    Не е важно какъв ще е ГЕРБа. Важното е хората да са сити, спокойни и доволни.

    Тоя е за Карлуково. Баща му беше конституционен съдия и яка комунистическа номенклатура.
  • 75 Ахмет Меше

    3 5 Отговор
    Тъпанар

    Коментиран от #81

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хайде, ся.....!

    8 8 Отговор
    Рашките не се бяха с турците за България, а за Задунайска Губерния. След 1944 година нагледно доказаха за какво бяха дошли през 1877 година. Страната ни се превърна в част от Русия. А "16- та республика" означаваше да и дадат статут на държава. Така наречените "братушки" никога, ама никога не са гледали на нас с такова око. Днешните Америкън брадърс - тоже.
  • 78 Мишо

    14 4 Отговор

    До коментар #47 от "!!!?":

    ич не съм фен на угрофините, нито пък на англосаксонците. Обаче, тук не си прав. Александър Батенберг е единственият НЕбългарин, който е допринесъл за държавата България повече от продажните български политици. Благодарение на него е отблъсната сръбската инвазия през 1885г., кой съедини Княжество България с Източна Румелия - Княз Александър Батенберг. На този човек/ мир на душата му/ не само площад, ами цял град трябва да бъде наименуван. След като продажници и родоотстъпници като гошо Тарабата и митко благоев имат градове кръстени на тях, то Александър Батенберг заслужава също. И не е само този герб на СССР върху парламента, България е пълна с комунистически паметници, символи и т.н. на които не им място тук. Така че нито дума за Александър Батенберг. Точка.
  • 79 Българка

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Не му вервам":

    Да наточим сърпа казваш?
  • 80 Павел пенев

    7 5 Отговор
    Вие двамата с Мартин Димитров сте гнусни нищожества,които като няма нещо смислено да сътворите, типично по седесарски се хващате отново за шлифера на крадеца от Банкя. Нали той извърши преустройството на партийния дом,големия демократ и антикомунист, с убития дядо от комунистите,който също е бил от цвета на нацията. Сега допълнително ще напишат името му на паметника на пострадалите от комунизма,където Радев поднася цветя и гледа тъжно. Каква политическа идилия.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 берг

    6 5 Отговор
    Това нищожество откъде изпълзя?
  • 84 Обесен Язовец

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хино":

    Взривиха Мавзолея тези идиоти. Сега на чужденците, в София ся чудят, какво да им показват. С трамваите се снимат, че нищо друго не ги впечатлява. Само рушене им в главата. Ако бай Тодър не беше построил НДК, къде щеше да бъде председателството? Я нищо да не пипат. Да се види, кой, какво е построил!
  • 85 Обесен Язовец

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Махането на петолъчката":

    Аз предлагам Рубинената петолъчка да се върне върху парламента. Тя отдавна не е идеология, но е история. Сградата изглежда много по - величествено с нея! Американците петолъчки на всякъде. Който не вярва да провери!

    Коментиран от #87

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Папи

    5 5 Отговор

    До коментар #85 от "Обесен Язовец":

    Рубинената петолъчка отдавна я откраднаха хората на Иван Костов, а това адвокатче е един от тях.
  • 88 Карлсон от покрива

    5 4 Отговор
    Да заменим "герба на СССР" с бюст на Бай Дън, Сорос, Бил Гейт...,алея на новите"демократични творци на Бъдещето"..(розово необяснимо,подобно на старото..), та да му се кланят новите радетели-г...ли.ници от парламента и администратори, със секретарките си (те са запознати с "изискванията")...
  • 89 Антикомунист

    7 2 Отговор
    Няма за какво повече да говорим, България се напълни с руски подлоги на всички нива и вместо мечтания запад руската кочина........

    Коментиран от #95

  • 90 Ник 3900евр.

    6 4 Отговор
    Кадето е минал Руски Ботуш трева не никне.
  • 91 Кенеди

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Пожарникар от Годеч":

    Този адвокат печели повече като депутат и политик. Ако изкъртят сърпа , народа и държавата няма да станат по добре . Този си прави пиар
  • 92 Крум

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ако зависи от теб":

    Да вземе да отговори къде е завършил образованието си и колко е платил!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Сивата чапла

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Кадърен":

    Мале, мале, 1 лев,
    горкият,
    задължително присъствие и тем подобни бълвочи, Трифонов де е и той!

    Присъствал редовно, като му слушам глупостите е най-добре да го няма в НС.
  • 95 Сивата чапла

    1 4 Отговор

    До коментар #89 от "Антикомунист":

    Кое на запада му мечтаеш?
    Кое точно?
    На позната дъщеря и завърши магистратура в Сорбоната.
    Скубят си косите родителите и, хванала се с някакъв чернокож,
    да не изпадам в подробности и както е тръгнало и стара мома ще остане.
    Толкова "успешни" истории знам за децата на хора около мен, и рода, и съседи и колеги, горките ни деца!
    Цяло едно поколение нещастно.
  • 96 Сивата чапла

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Ужас":

    Тоя да поиска да се върне дъгата на децата, а не пед ер аси да я слагат за свой символ.
  • 97 Петър Славов, докога ще занимавате, цял

    2 1 Отговор
    Народ с Този ГЕРБ(не партията) и Паметник?? Земете свършете нещо полезно, стига сте занимавали народа с Глупости!!
  • 98 Иванов

    1 1 Отговор
    Да изкуфееш преди да поумнееш. Хайде да оправим първо важните неща!!
  • 99 Гост

    0 1 Отговор
    Краварска подложка занимавай се с твойте кравари несе меси в народните