1 Февруари, 2022 14:16 3 169 118

Адв. Петър Славов за ФАКТИ: Най-малкото е да почетем жертвите на комунизма като сведем глави. Нужна е и лустрация

  • адв. петър славов-
  • петър славов-
  • лустрация-
  • комунистически режим-
  • жертви на комунизма-
  • жертви на комунистическия режим-
  • комунизъм

"Не е достатъчно, но е много важно днес наистина да отдадем почит и уважение на всички жертви и мъченици на комунистическия режим. Трябва да работим за това тези мрачни години никога да не се повтарят в България", посочи той

Адв. Петър Славов за ФАКТИ: Най-малкото е да почетем жертвите на комунизма като сведем глави. Нужна е и лустрация  - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 1 февруари всяка година си спомняме и отдаваме почит на жертвите на комунистическия режим в България. Режим, обявен за престъпен със закон през 2000 година, който успява все още да хвърля сянката си върху настоящето на страната, а без провеждането на лустрация, вероятно и върху бъдещето.

За закъснялата лустрация, която обаче не е късно да се случи, за почитта към жертвите на комунизма, която да отразим в законодателството си и за цивилизационните избори пред България - по тези въпроси от ФАКТИ разговаряхме с адв. Петър Славов, народен представител в 43-тото Народно събрание, част от “Групата за натиск” и един от проводниците на антикомунистическите идеи в действащите у нас закони.

"Със сигурност не е достатъчно, но е много важно днес наистина да отдадем почит и уважение на всички жертви и мъченици на комунистическия режим, да сведем глави и никога да не забравяме ужасите на този тоталитарен режим, за да не се повтори той никога вече", посочи той.

"Говори се за конституционни промени във връзка с реформите в съдебната власт. Не виждам никакъв проблем на дневен ред да се постави темата за лустрацията - за въвеждане на пълна лустрация в рамките на измененията на Конституцията, което да позволи ограничението доносници да заемат висши държавни постове", смята юристът.

"Никога не е късно истината да излезе наяве - и то цялата истина", категоричен е той.

Разговора четете в следващите редове:

- Адв. Славов, всяка година отдаваме почит на жертвите на комунизма, но с оглед това, което са преживели те, а в годините и наследниците им, достатъчно ли е и какво още може да направим в тяхна памет?

- Със сигурност не е достатъчно, но е много важно днес наистина да отдадем почит и уважение на всички жертви и мъченици на комунистическия режим, да сведем глави и никога да не забравяме ужасите на този тоталитарен режим, за да не се повтори той никога вече.

Като отговорност към паметта им, в нашето съвремие можем да направим немалко неща. Темата, която изниква веднага в съзнанието ми е лустрацията - неслучилата се пълна лустрация така, както много потомци на тези мъченици си я представят.

Едно от нещата, които включително сега действащото Народно събрание може да направи, предвид поетите публични ангажименти в предизборната кампания на някои от формациите с десни убеждения, е да дигитализира и да качи в интернет целия архив на т. нар. Комисия по досиетата, за да може обществото наистина да разбере какво е правил всеки от доносниците на бившите комунистически тайни служби. Доноси ли е писал, какви неща е вършил - всичко това да стане публично и лесно достъпно. Това на първо място.

На второ място, друго много важно нещо - неотдавна излезе тълкувателно решение на Върховния административен съд, което много затруднява практическата работа на Комисията по досиетата. Съдът прие да се счита, че веднъж обявен с решение на Комисията, един доносник не може повече да бъде обявяван с последващи решения, независимо от наличието на нови обстоятелства. За да може Комисията да продължи да работи нормално и активно, както работи в последните години, тук се изисква законодателна промяна. Настоящите депутати могат да съобразят указанията на съда в това негово решение, да отстранят несъответствията в закона, за да може когато се прави последваща проверка на едно и също лице, при установени нови обстоятелства, те да бъдат обявявани. Знаем, че част от доносниците са били доста активни и са “сътрудничили” на най-различни управления на бившата Държавна сигурност. Когато се открият нови и нови данни за техни деяния, това трябва да може да бъде обявявано с нови решения на Комисията, а не както в момента заради решението на ВАС. Законовата промяна тук е много важна, за да може цялата истина да излезе наяве.

- Забелязвате ли обаче декомунизацията да е приоритет на сегашното управляващо мнозинство?

- Поне за момента за съжаление не виждам внесени законопроекти в тази посока. Мисля, че в 43-тия Парламент направихме максимума при сега действащата конституционна уредба по отношение осветяването или т. нар. мека лустрация - тоест без да се въвеждат ограничителни мерки за доносниците и сътрудниците на бившите комунистически тайни служби относно заемане на държавна длъжност, ние успяхме да въведем пълна и цялостна проверка преди тяхното назначаване, за да има яснота какви хора биват назначавани на публични длъжности, на държавни, общински постове и висши постове и съответно органът по назначаване да носи своята отговорност. Включително успяхме да направим още нещо много важно - т. нар. проверка по допуска до класифицирана информация. Тоест, когато на лице с установена принадлежност към бившата Държавна сигурност се установи искане за допуск до класифицирана информация, задължително да се прави проверка какво е вършил този човек като “сътрудник” на бившите комунистически тайни служби и дали това не е основание да му бъде отказан допускът, респективно - на заварените случаи да бъде отнет, ако се установят данни.

Може обаче да се направи още много. Говори се за конституционни промени във връзка с реформите в съдебната власт. Не виждам никакъв проблем и тази тема да се постави на дневен ред, като се помисли за въвеждане на пълна лустрация в рамките на измененията на Конституцията, което да позволи въвеждане на законово ограничение подобни доносници да заемат висши държавни постове.

- Много хора казват, че лустрацията е едва ли не реваншизъм - защо лустрацията е крайно необходима?

- Прави са хората, които казват, че тези процеси са много закъснели, но не мога да се съглася с тези, които казват, че вече е късно. Никога не е късно истината да излезе наяве - и то цялата истина. Това е смисълът на всички тези проверки, на тези задълбочени правомощия, които дадохме на Комисията по досиетата в 43-тия Парламент и на това, което коментирахме, че може да се направи на конституционно ниво.

Виждаме, че тези зависимости и тези лица изплуват и до ден днешен. Спомнете си случая “КТБ” и т. нар. лица с необезпечени кредити, тоест новите кредитни милионери. След като успяхме да направим една законодателна промяна, се установи, че немалко от тези нови кредитни милионери отново са свързани с бившата Държавна сигурност, че са получавали от фалирала банка или необезпечени кредити, или кредити с измислени обезпечения, които въобще не покриват размера на кредита. Така за пореден път са се облагодетелствали за сметка на данъкоплатеца, който накрая плати сметката за фалита. Ето още едно основание защо не трябва да се спират мерките, дори и закъснели. Цялата истина трябва да излезе наяве.

- Смятате ли, че Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен получи достатъчно отзвук в обществото ни след приемането си?

- За съжаление, не. Този закон е приет през 2000 година - доста хора, особено от по-младото поколение, дори не знаят, че има такъв закон. За съжаление този закон е доста пожелателен - има декларативен характер. В 43-тия Парламент се опитахме да направим промени и по отношение на него, така че той да заработи. Една от тези промени беше всички символи на комунистическия режим под формата на паметници, монументи и подобни артефакти, които стоят на публични места, когато това е възможно, да бъдат преместени в Музея на тоталитарното изкуство или друго подобно място, а когато преместването им е невъзможно, на тях поне да се поставя по една табелка, която да казва, че в България е приет Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, че е приет от 38-мото Народно събрание и че е действащ и към момента, а въпросният артефакт е символ на този престъпен режим.

- Вие самият подготвяте ли някакви декомунизационни законопроекти, които да предложите на мнозинството в парламента?

- В момента не съм народен представител, за да имам пряка законодателна инициатива, но имам готови законопроекти още от участието ми в 43-тото Народно събрание. Нямам нищо против и имам готовност - при желание и интерес от настоящите народни представители, да им ги предоставя, за да ги внесат и съответно да ги отстояват.

Пак обръщам внимание - две са най-належащите неща. Едното е дигитализация и качване в интернет на архива на Комисията по досиетата. Второто е съобразяване с тълкувателното решение на Върховния административен съд, така че работата на Комисията да не се блокира. Това решение е съвсем прясно - от около месец. Законодателната промяна тук би облекчила много работата на Комисията, така че тя да продължи, както се вършеше досега. Сегашните депутати трябва да съобразят това решение и да предприемат действия.

- Притеснява ли Ви надигането на глас срещу членството ни в НАТО - питам, тъй като НАТО е военно-политически съюз, създаден, за да противостои именно на комунистическата СССР?

- НАТО действително е създаден така и нека не забравяме, че България се е включила в този съюз съюз между независими държави по своя воля и убеждение. Когато решението за ратифициране на Северноатлантическия договор е взето от 39-тото Народно събрание във вече далечната 2004 година, е имало само четири гласа “против” и “въздържал се” от всички 240 народни представители. Очевидно това е осъзнат цивилизационен избор за страната ни, както и членството ни в Европейския съюз. Избор, който е ключов елемент от националната ни сигурност.

Не приемам особено сериозно гласовете, които в момента се опитват да говорят в противоположната посока, защото първо, не е ясно каква представителност стои зад тях и доколко те представляват значителна част от българското общество. Второ, очевидно решението за присъединяването ни към НАТО е взето с повече от категорично мнозинство - 226 гласа е повече дори от конституционно мнозинство. Очевидно е, че това е ключов елемент от сигурността на страната ни. Да се говори по подобен начин ми се вижда не просто несериозно, но дори опасно.

- Ако трябва да отправим препоръка - как да почетем жертвите на комунизма днес?

- Най-малкото, което можем да направим, е да занесем цветя пред съответния монумент в съответния град - в повечето градове, особено областни, има такива монументи. В София това са Параклисът и Мемориалът на жертвите на комунизма до НДК, където и аз самия вече бях. Най-малкото, което можем да направим, е това.

Надявам се обаче с работата си да докажем, че не само днес се сещаме за паметта на мъчениците и жертвите на комунистическия режим, а винаги ще помним тяхната саможертва, като работим за това тези мрачни години никога да не се повтарят в България.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    123 28 Отговор
    Те и децата от с. Ястребино искат да се преклонят, ама що ли не могат ‼️‼️‼️

    Коментиран от #34

  • 2 БОГ ЩЕ НАКАЖЕ ЖЕСТОКО

    33 107 Отговор
    Комунистите, техните последователи и наследниците им

    Коментиран от #8, #16, #51, #60

  • 3 Делю Хайдутин

    124 27 Отговор
    32 години геноцид срещу народа.От 10 млн станахме 6 млн.4 000 000 жертви на дивия капитализъм.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гадно

    81 8 Отговор
    Че то ако се започне лустрация в парламента две трети от дупетатите са червени отрочета и ще трябва да си ходят, а за разните му партийни лидери да не говорим. Най-големия майтап е, че Ниновица не могат я барна с пръст никога не е била член на БКП.
  • 6 Това го направиха СЪЩИТЕ

    59 7 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    тези гадове и децата им, само че пребоядисани, за камуфлаж
  • 7 жжжжжж

    18 41 Отговор
    почвайте я . като първо място-президентството, правителството.....мушмороци сте.
  • 8 Чакай

    24 13 Отговор

    До коментар #2 от "БОГ ЩЕ НАКАЖЕ ЖЕСТОКО":

    ... на господ!!! Що не извадиш един автомат, че да стане по-бързо!!!
  • 9 Последния Софиянец

    82 23 Отговор
    През соца хората бяха пълни с пари и имоти.Сега на запад плащат с карти и живеят под наем.Липсата на пари и собственост не беше ли комунизъм?

    Коментиран от #68

  • 10 BOBO

    40 13 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ ПОЧИТАМЕ ФАЩИСТИ КОМУНИСТИ И ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ ИМ БЪДЕМ РОБИ , ХОРА СЪБОДЕТЕ СЕ

    Коментиран от #18

  • 11 Дълбоката провинция

    38 7 Отговор
    Уважаеми гражданино, може би усещаш вече, че България е разделена на автономни области. Това се дължо на неоспоримия факт от разделението на властта от няколко коалиции. За съжаление предстоят ужасяващи милиционерски месеци...не поддържам герб защото и те са в играта, задкулисно. Жалко за всичко ни...Със стар акъл искаме прогрес..
  • 12 Той

    14 40 Отговор
    Вече е късно, но по-добре късно от колкото никога!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НЯКОЙ

    61 1 Отговор
    Много съдби бяха объркани, животи изгубени, поколения тероризирани, но хайде днес да обърнем внимание на това КОЙ ни докара до това положение за 33 години! Защото ТОЙ продължава да си живее необезпокояван живота и да трупа богатства за сметка на милиони бедни и безправни хора! КОЙ е ТОЙ ?
  • 15 Крънк

    51 2 Отговор
    Нема да се плашите! Демокрацията не случайно ходи по студа увита в разпокъсан бризент! Колкото повече вземе със себе си токлова по добре за господарите и. Все още никой не е водял хубавото българско демократично настояще!
  • 16 БСП в канала

    16 61 Отговор

    До коментар #2 от "БОГ ЩЕ НАКАЖЕ ЖЕСТОКО":

    Явно Господ не е българин, щом още ни мачка тая червена сган. Виновни сме си ние, щом гласувахте за тоя т@п фатмак и женствените кокорчовци.

    Коментиран от #66

  • 17 Сисон

    42 7 Отговор
    Комонизма е едно зачеркнато приключено минало.Но все още изхранва много хора! Това трябва да говори достатъчно!
  • 18 Емил

    17 21 Отговор

    До коментар #10 от "BOBO":

    Боба, не почитаме нито комунисти, нито фашисти, а техните жертви! Проблемът е, че всички престъпници имат едно оправдание - "вие почнахте първи", "ама виж оня - той какво прави!".

    Коментиран от #28

  • 19 Българка

    26 18 Отговор
    Подкрепям огласяване публично имената на всички доносници в ДС и пълна забрана да са на държавни ръководни и възлови постове. Няма как решителен, почтен човек да стане доносник. Такъв става зависим или морално нечистоплътен човек. Страшното е, че точно такива и кукловодите им изцяло са превзели съдебната и разследваща система и реално са в управлението на страната чрез поставени сламени подлоги

    Коментиран от #44, #96

  • 20 В.В.П.

    71 9 Отговор
    Свеждам корава глава ,пред жертвите на СДС,Герб,ДПС..500000 умрели,и 3 млн ,евакуирани Затрита прехрана,,разграбени имоти,Крадено злато,.скъп живот ,ток ,вода ,лекарства,,недоимък и продължава..А трябваше да станем Швейцария.В някой друг живот!

    Коментиран от #95

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 другарят

    68 9 Отговор
    Небивала злоба и простотия ни затрива като народ! За жертвите от преди 1944г, които са десет пъти повече, кога ще се сетим?? Жертвите на мутро-дивашкият капитализъм от последните 30 години кога ще почетем? Трябва да се зачитат всички жертви, а не само "дедо ми" и това което са му "взели комунистите"!! Всичко произтича от нашият манталитет и тъмни страни като народ,които си вървят с нас, а не от някакви идеологии!!

    Коментиран от #93

  • 23 Уффф...

    35 8 Отговор
    Втръснахте ни се вече с тая ,,лустрация"...!Или я правете най-накрая,или стига сте папагалили десетилетия все едно и също...?!?!

    Коментиран от #70

  • 24 пешо

    50 3 Отговор
    а жертвите на мутринските години на така наречената демокрация кога ще ги почетем
  • 25 Bai...

    37 10 Отговор
    Ква почит и към кого бе, малоумник?! Почит към едни изроди, нали?! Дядото на жена ми е разстрелян през 1945г. Знаеш ли за какво?! След разстрела на дечицата от Ястребино,той, като учител в Омуртаг е изкарал учениците за назидание " на разстрел" като с това е мислел, че ще е лоялен към властта! Идиот! Малко му е куршума! Повечето в лагерите са си го заслужавали но е имало и хора които са изгоряли несправедливо, като психично болни и набедени от други такива идиоти! "Покрай сухото гори и мокрото"!
  • 26 Реалист

    13 27 Отговор
    Лустрацията е безвъзвратно закъсняла! Сега вече няма и да бъде допусната от Задкулисието на Фатмака...
    Сега спешно е нужен референдум за Машинното гласуване! Не го ли премахнем, няма оттърване от Мафията!

    Коментиран от #35, #53

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 BOBO

    26 8 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    АКО ИСКАТЕ КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ ИЗБИИТЕСЕ НО ОСТАВЕТЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА НЕ ГИ ВЪВЛИЧАИТЕ ВЪВ ВАШИТЕ СПОРОВЕ

    Коментиран от #36

  • 29 Чета и се чудя

    45 8 Отговор
    Ето четете и вие и преценявайте ако не сте пристрастни:
    "На 1 февруари всяка година си спомняме и отдаваме почит на жертвите на комунистическия режим в България."

    Малко повече от 4 месеца след 9-ти септември правителството в България е коалиционно и в него са влизали както земеделци и радикали звенари комунисти и други
    От 28 министри четирима са били комунистите
    Нека видим Може ли да наречем това правителство управлявало малко повече от 4 месеца комунистически режим.
    Между впрочем точно тогава и Никола Петков виден антикомунист е бил в това правителство
    Притупаните набързо съдебни процеси осъдиха палачите на българския народ които доведоха страната до поредната национална катастрофа и причиниха неимоверни страдания на целия народ вкараха ни във война с почти целия свят
    Съгласно решенията на четирите големи Велики сили всяка страна трябваше да извърши прочистване от профашистките елементи
    Това беше направено във всички европейски страни
    Във Франция бяха малтретирани дори проститутките обслужвали нацистите
    Вероятно присъдите за някои от тези пострадали са били пресилени но в онези военни години младите дори не могат да си представят Какво е било всъщност чувството е било като все още да си на война
    В основни линии мъчителите на българския народ получиха възмездие
  • 30 Анти-комунистите

    38 6 Отговор
    все още живеят от комунизма, който така и не се състоя.

    Но без "комунизма" кой ще ги брои за сливи!?

    Как ще се прехранват? Как ще преживяват? Как ще се правят на важни?

    Хайде бе! Направете я тази лустрация, че да спрете да паразитирате с анти-комунистическите си номера!

    Но започнете лустрацията с фашисткия преврат от 9-ти юни 1923 г. - лустрирайте и всичките фашисти в България!

    Лустрирайте и всичките приватизатори и чуждестранни НПО-та в България, като започнете от "Отворено общество" на Сорос и с "Америка за България"!

    Иначе само така избирателно, фашаги да лустрират комунисти, ЛГБТИ++ да лустрират нормалните българи; продажниците на "Америка за България" да лустрират непродалите се, КЪДЕ ДАВАТ? :)))
  • 31 123

    41 10 Отговор
    като го гледам тоя палячо кво ли помни от комунистическите години
  • 32 Очакваме включване...

    37 5 Отговор
    ...от потомъка на убиеца на Ястребинчетата-ЕвродУпедата-Мистър 10% - Другаря-Ал Йо...!
  • 33 свършиха баламите

    38 7 Отговор
    Айде стига с тия комунисти бе ! Няма кой да изплашите с тях , освен днешните милионери , Топлофикация , Енергото и Частните съдебни изпълнители .
  • 34 АУУУУУ

    6 25 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Айде стига с този комунистически фалшификат........Още преди много години доказаха че това е измишльотина .... А жертвите на комунизма са ОКОЛО 30000 ...ДОКАЗАНИ
  • 35 Кирил

    12 23 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Човече, не си губи времето в този смешен форум! Има 1 трол с десетки имена който по цял ден набива минуси на всички постове, които са против Фатмака и и Червената олигархия, против Мафията и Прокопиев... Държавата бе завзета от мафията и без намеа отвън няма как да променим нищо!

    Коментиран от #42

  • 36 Емил

    6 14 Отговор

    До коментар #28 от "BOBO":

    Ако под "обикновени", разбираш незаинтересовани мекотели - прав си! Но не плачи после, че с теб се отнасят като с охлюв!

    Коментиран от #63

  • 37 Коко

    36 7 Отговор
    Няма жертви на комунизма господин адвокат има престъпници които си получават заслуженото.По твоята логика трябва трябва да сведем глави и пред жертвите на демокрацията които повярвали ми са МИЛИОНИ.
  • 38 БАЙ Х@ЙМАНЕ

    3 19 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    За Овчарчето Калитко нема ли споменеш нещо ?!
  • 39 Гражданин на РБ🇧🇬

    30 6 Отговор
    Рабилитират всички престъпници от периода 1944 - 1989 г като жертви. През социализма нямаше престъпност защото имаше страх от Затвора и ТВОтата, и закона !
  • 40 Сори

    34 9 Отговор
    Жертвите на комунизма са чиста проба фашисти.
  • 41 Simo

    26 8 Отговор
    Като е нужна Лустрация започвайте първо от комуниста Бойко Борисов , член на БКП заемащ поста Министър Председател последните 12 години , Адвокате , ти въобще знаеш ли значението на думата Лустрация ? Знаеш ли колко Български мюсулмани лично е разстрелял през 1985 командира на отделение във възродителния процес сержант Бойко Методиев Борисов ?
  • 42 Абе ...

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "Кирил":

    "Реалист " не е едно от другите ти имена , Кире ?
    Един-двама гешевисти , ама с по хиляда коментара !
  • 43 радий

    10 25 Отговор
    Промените в България бяха извършени от ДС по нареждане от Москва. И това, че единствено ДС/КГБ са спечелили от тях е съвсем логично. Естествено, никакво реално осъждане на кумунизма и васалното ни положение пред Москва не може да има, тъй като те управляват и в момента. Който не вярва, нека види чии са най-големите паметници в България - на Кубрат, Аспарух,Крум, Борис, Симеон, Асен, Левски Ботев, Раковски или на Съветската Армия? Кое е по важното за българската памет?
  • 44 Когато

    20 5 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    започнеш да правиш разлика между доносник и агент, тогава давай акъл!
  • 45 НТД

    24 0 Отговор
    А позаинтересовайте се къде отидоха активите, почивните станции и милиардите долари акумулирани в ДСО „Редки метали”? Някой смел журналист нека направи задълбочено проучване. Ще му подскажа."Славовци и Сие" гадини откраднаха държавната собственост и я направиха частна, разбира се всичко стана по списък.Днес парите са в тия малки гадинки и наследници на НОМЕНКЛАТУРАТА от вида Петър Владислав Славовци, които се опитват да правят хората на глупави.Само, че нищо не е забравено и за ВСЕКИ се знае какъв е бил, какви ги е вършил на времето и няма скрито покрито.
  • 46 нико

    26 3 Отговор
    Всички жертви трябва да се почитат но и тези избити от фашизма от 1923 г до 44 г. , които са много повече от тези след 44 г.
  • 47 ⚜️Просветен⚜️

    29 4 Отговор
    А кога ще почетем жертвите на капитализма? Всички оставени да умрат пред болниците, защото нямат социални осигуровки и капитал ? Всички пенсионери ограбени и убити по селата, защото капитала не позволява РПУ във всяко село? Всички жертви на войните за налагане на капитализма , около 100 на брой , започнати от ФАЩ ? Кога ? Щото броя на жертвите на комунизма може да бъде посочен , но броя на жертвите на капитализма расте и в момента? На дивия капитал, който унищожава ресурсите за да бълва нови модели джаджи и боклуци , жертвите на климатичните промени предизвикани от същия див капитализъм? Кога, а?
  • 48 Кики

    27 6 Отговор
    Да почетем и жертвите на капитализма 1 500 000 жертви от 1989т насам
  • 49 Фреди

    9 3 Отговор
    Македонстите и антикомунистите е една и съща сатанинска религия, която ги крепи; без антибългаризма на македонистит, и антикомунизма на комунистите цялата им религия си губи смисъла – омрезата им дава сила, а Западът ги поддържа с пари.

    Коментиран от #109

  • 50 да питам

    7 2 Отговор
    Има ли тука кутевчета бе ...🤭
  • 51 Бог

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "БОГ ЩЕ НАКАЖЕ ЖЕСТОКО":

    създаде Човека гол и го постави в Рая.

    Тоест, Бог не е създал класовата матрица, в която живеем. Ние сме в матрицата на змията - на тази, която излъга Човека със забранения от Бог плод - плодът на познанието.

    Когато Бог създаде Човека, го постави в Своята безкласова среда - в матрицата на безкласовото райско общество - в първобитния комунизъм. В тази матрица на първобитния комунизъм Човек живя милиони години, докато змията/дяволът не го подлъга в своята матрица на Луцифер.

    В матрицата на Луцифер, на върха на чиято пирамида е самият дявол с всевиждащото око, а под него са приближените му слуги - свръхбогаташите - фараони, крале, робовладелци, мега-капиталисти... Под тях са обслужващите ги религии (уж в името на Бог) на Сатана, на Моллох (от януари 2021 г. начело на "Отворено общество" във Вашингтон е самият приятел на Сорос - господарят му барон/лорд Malloch Brown)... Следват надолу по стъпалата на пирамидата на властта - охраняващите ги военни, полицаи, фашисти... На най-долните стъпала на пирамидата на дявола е трудовият народ, който се труди, за да благоденстват на горните етажи на пирамидата, та чак до дявола на върха.

    Комунистите произлязоха от трудовия народ, но като се заиздигаха по стъпалата на пирамидата на властта, се превърнаха в своето отрицание - в анти-комунисти и ковид-фашисти; в приватизатори и капиталисти, в служители на същия този дявол, на който служи цялата матрица и срещу когото започнаха борбата за унищожаване на матрица

    Коментиран от #52

  • 52 Бог

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Бог":

    (продължение)

    Комунистите произлязоха от трудовия народ, но като се заиздигаха по стъпалата на пирамидата на властта, се превърнаха в своето отрицание - в анти-комунисти и ковид-фашисти; в приватизатори и капиталисти, в служители на същия този дявол, на който служи цялата матрица и срещу когото започнаха борбата за унищожаване на матрицата на злото, на експлоатацията на Човек от човека, матрицата на дявола.

    Защо така? - Защото без Бог в сърцето, никой не може да обърне наопаки пирамидата на Луцифер и да се върне обратно в комунистическата матрица, в която Лично Бог поставиЧовека!

    Коментиран от #88

  • 53 Хохохо

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Демек, гласуване всеки месец докато се върне Тиквата на власт.
  • 54 Бегай !

    14 0 Отговор
    Сега агентите Буда и Иван ще пуснат по една сълза !

    Коментиран от #62

  • 55 Гражданин

    17 1 Отговор
    "Нужна е и лустрация"

    Е хайде де направете я тази лустрация ама май в така наречените "десни партии" комунистите и ченгетата от ДС са най-много а всички евроатлантици без изключения са такива. Да не забравите и съвременните "бизнесмени" на които раздадохте фабрики без пари а те са "бивши" партийни величия. Да не забравите и синчетата на тези че те вече остаряха ама уредиха синчетата си - то след десетина години няма да има кого да лустрирате.

    Вашата работа е след дъжд качулка
  • 56 Павел пенев

    23 3 Отговор
    Лустрация за всички демократи докарали България до това плачевно състояние. Адв. Петър Славов очевидно е жертва на тази демократична образователна система,в която изпити и дипломи се продават като топъл хляб за това трябва да бъде лишен от практика. Така ще има свободно време да ходи по паметниците на жертвите от демокрацията и натрапената ни пандемия.
  • 57 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    23 4 Отговор
    Трябва да обявим за престъпен и фашисткия режим преди 1944 г. Тогава са избити много повече хора отколкото през социализма. Рязани са партизански глави! Да почетем децата от Ястребино, Вела Пеева, Гео Милев, Н. Вапцаров и мн. други!
  • 58 ИВАН

    25 4 Отговор
    Фашизираните команди преди 9-ти септември 44г. и ловни дружинки палеха къщи, разтрелваха дори и невинни деца, а в подземията на полицията изчезваха стотици и хиляди, дори и прогресивни интелектуалци - на практика всеки неудобен на царя и власта .... е, какво трябваше за тия зверства - да ги потупат по гърба ли
  • 59 д-р менгиме

    21 2 Отговор
    Всекакви въшки изпълзяват,като тая -славов
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 тикви

    22 2 Отговор
    За мен е гордост че е унищожен фашизма зараждащ се сега от такива адвокатчета измислени!
  • 62 Да добавя...!

    11 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бегай !":

    И агент Николай...- оня,с дантелените пелени...
  • 63 BOBO

    13 0 Отговор

    До коментар #36 от "Емил":

    А ТИ ФАШИСТКО МЕКОТЕЛО ЛИ СИ
  • 64 ЕЕЕ

    9 1 Отговор
    те комунистите паднаха първи ПАРТИЙЦИТЕ станаха първи !! СДС,ГЕРБ
    те и 23 тримата разстрелани в Перущица в дере край Въча лятато на 1945г. жертви на БЪЛГАРСКИЯТ ФАШИЗЪМ почернени цели семеиства чакат поклон
    да сте чули за ЧЕРНИТЕ ЗАБРАДКИ ???
  • 65 Никола Гешев

    5 18 Отговор
    Бог да прости жертвите на сатанистката болшевишка секта, която под командата на господарите си от Москва изби цвета на българската нация. Само пълна ЛУСТРАЦИЯ и ДЕКОМУНИЗАЦИЯ ще отворят пътя ни към просперитет и духовност. Лустрация не само за доносниците(голяма част от тях са жертви), а и на мръсниците-милиционери от ДС, които служежа на Партията и полагаха клетва за вярност към СССР. Беднотията на русофилите-атакисти, костя копейковци, МВРОвци, АБВ, Гербовци и т.н лумпен-пролетарии се дължи, точно на тия милиционери, които през 1989 г. по заповед на Москва си направиха преврат и демокрация, а всъщност откраднаха парите им. И да припомня, че комунистите на 16.04.1925 г. взривиха храмът " Св. Крал" в София и избиха над 350 невинни българи.

    Коментиран от #82

  • 66 ТОЧНО ТАКА...!

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "БСП в канала":

    Вече 12 години ни мачка червената сган,под ръководството на най-Дъртата Комуняга на РБ-Другаря Бойко Методиев Борисов...!Лустрация за Лакей Номер -1 на Другаря Тодор Живков...!!!
  • 67 Пишман

    16 0 Отговор
    Те жертвите на побългарената "демокрация" със сигурност вече са повече!Народа е все по-гладен и беден а вие продължавате да ни занимавате с глупости!
  • 68 да питам

    9 9 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    А през соца можеше ли да имаш 17 ресторанта ...🤭
  • 69 КРОКОДИЛА

    2 10 Отговор
    ДОЛО КОМУНИСТИТЕ ОТ ВЛАСТА ................НЕГРАМОТНИ СА БЕ .........................................

    Коментиран от #80

  • 70 Абе ,

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "Уффф...":

    Втръсна ти , ама я ги виж де са Чехия , Полша , Словакия , па ний къде сме ...
  • 71 Факт

    8 2 Отговор
    Лустрация на всички политици! Въвеждане на пряка демокрация!
  • 72 КРОКОДИЛА

    3 7 Отговор
    АЙДЕ МАФИЯТА ГОРЕ ГЛАВАТА - НАПРЕД ..........................ДОЛО КОМУНИСТИТЕ ...............................
  • 73 Илиана Илиева

    18 2 Отговор
    Жалко интервю, смешен плач, това “преклонение пред жертви на комунизма” ми прилича много на фалшивото черкуване, строителството на параклиси по дворове и улици на мутрите, с една дума - купуване на индулгенция!

    Коментиран от #84

  • 74 ежко

    17 2 Отговор
    Адв. Славчев се опитва да прави кариера от претоплени манджи.Лустрацията имаще смисъл преди 30 години.Те старите членове на БКП и ДС може да ги търсите в гробищата, а ако има някой останал -отдавна е пенсионер!
  • 75 ттт

    5 0 Отговор
    Глупости.
  • 76 Според мен

    20 3 Отговор
    Народния съд не си е свършил работата до край.Защото ако беше,сега нямаше да почитаме жертвите на"комунизма",а на фашизма
  • 77 Нация от

    10 1 Отговор
    плачковци няма бъдеще, един ден плачем за жертвите на фашизма, на другия на комунизма. Баба ми разказваше какъв рев било като починал Борис 3, после същите ревали за Георги Димитров...не е ли време да се насочим от историческите неща които ни разделят към тези от настоящето които ни обединяват?

    Коментиран от #86

  • 78 Вонбон

    12 1 Отговор
    А за фашизма кога
  • 79 Сесесере

    3 2 Отговор
    СМЯХ СМЯХ ОТ 1944 ГД сме мачкани унижавани бити убивани тормозени та до ден днешен какво става с ЦЕНИТЕ А ТОК ПАРНО ДЪРВА ВЪГЛИЩА ХРАНИ УЖАС Е ЖИВОТА ТУК жалко ЗАГИВАМЕ бавно
  • 80 Ало, грамотния

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "КРОКОДИЛА":

    Пише се "долу" и "властта" с две т!
  • 81 Рашков

    0 1 Отговор
    Ще ги видя аз тия... !
  • 82 Българин

    11 1 Отговор

    До коментар #65 от "Никола Гешев":

    Забравил си всички евроатлантици и отявлени соросоиди като Пасито, Иво Инджев, Съби сабята - тях ще ги лустрираме ли защото всичките са комуняги и ченгета от ДС.

    Коментиран от #107

  • 83 гост

    13 3 Отговор
    Адвокатчето нещо да каже за жертвите на 32 годишния ,,преход"? Не да се прави на много интересен,много е малък.
  • 84 ха ха хааа

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Илиана Илиева":

    Дрът партиен секретар , а ..🤔
  • 85 Северозапад

    12 2 Отговор
    Абе знам ли кое е по-добро... Но при комунизЪма къщата ми на село даже нямаше ключ...а при демокрацията три пъти ми я обраха, последния път ми свалиха и черчеветата и остана като скелет!
  • 86 Bai...

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Нация от":

    И плакаха за Й.В Сталин, Дж Ф. Кенеди и т.н....!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Bai...

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Бог":

    Къв Бог бе, киек?! Няма Бог, има само лични интереси или МОРАЛ !
  • 89 Влади

    12 2 Отговор
    Адвокатче , юридически ще ти го кажа , не знам дали ще го разбереш ” Ноторно Известен Факт е, че в световен мащаб Комунизъм не успя да се осъществи , тоест никога и никъде не е имало Комунизъм , идеите на Маркс и Енгелс остават неосъществени и само на теория , при тези обстоятелства по закон всички обвинения от и на жертви на Комунизма са напълно Неоснователни , незаконосъобразни и безпочвени , всички обвинения отпадат автоматично„ това ще ти го каже и отсъди всеки Съд в България , ясно ли е лапе сополиво ?
  • 90 БКП

    12 3 Отговор
    Адвоката по добре да : сведе глава Над Тоалетната Чиния :
  • 91 КОКО ДРИЛО

    5 0 Отговор
    ХА СЕГА ДА ВИДИМЕ - ТЪРПЕНИЕТО НА НАРОДА - ДОКОГА ЩЕ Е - ВИСОКИ ЦЕНИ И НИСКИ ЗАПЛАТИ - И ПЕНСИЙ 100 ЕВРА НА МЕСЕЕЦ ЗА ТОК И ВОДА АМИ ДАНЪЦИТЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ ...........................................................................................................................................................................
  • 92 Гръч

    9 1 Отговор
    Смърт на фашизма свобода за народа.Да сведем глави пред жертвите на ковид диктатурата
  • 93 Едно време в музеите

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "другарят":

    /из почти цялата страна, впрочем/ можеха да се видят снимки на отрязани глави и до тях - гържествуващите техни "победители". Като ще говорим за жертви, да обърнем внимание и на тях . А "белите, белите септемврийски нощи..." А "Убиха и брат ми"? За съжаление - новата история на България е такава - с жертви и тържествуващи "победители" по всяко време и от всяка страна. Вторачването само в едната, демонизирането само на едната, демонстративното "съпричастие" само спрямо едната... не е продуктивен кръгозор. А призивите за лустрация, отправяни периодично и то - от такава дистанция на времето, в която Господ и естественият ход на живота отдавна са си взели своето - е само начин да се създава шум около собствената личност... А гореинтервюираното адвокатче ползвало ли се е от създаденото от тези, които сега отрича напълно? Ами ползвало се е... Същото е и с позоваването че, видиш ли, щом само 4 са гласували против влизането на България в НАТО, значи българският народ е ЗА Нато. Да, ама кукловодите не посмяха да направят референдум, нали? Равносметка - живеем във време на демагогия и активно промиване на мозъци. Помня същото време преди 1989. И какво стана?

    Коментиран от #112

  • 94 Този пък

    2 0 Отговор
    защо се прави на ощипан, не само глава,ако иска и гащите си да свали. Кой го спира ?
  • 95 стоян

    4 10 Отговор

    До коментар #20 от "В.В.П.":

    До 20 ком -много лъжеш другарю кумунис -преди да дойде Иван Костов на власт вие кумунягите бяхте фалирали държавата и обезценихте българския лев до 3000 лв за един долар и ограбихте спестяванията на всички българи

    Коментиран от #98, #103, #105

  • 96 Винаги в такова изявление

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    . изпълзява едно НО... Бих се присъединил към Вас, ако обаче дефинираме понятието "доносник". След 1989 беше пристъпено по най-дебелашкия начин спрямо т.нар. архиви на ДС - резултатът -бяха осветени и очернени и тези, които напълно заслужаваха това, и тези, които работеха за България - външно разузнаване и научно-техническо разузнаване, внедрените в престъпни структури и подобни. Само пример - имам пряка житейска ситуация с една личност, която понаписа доста неща , 99% измислени, за да изхвърли лично неудобните му - после същият този човек стана активен деец на СДС - и днес е уважаван бизнесмен... с незавършено средно образование и самотитуловал се "инженер". И една друга личност, служител във външнотърговско представителство преди 1989 .уволнен "демократично" и който бе поканен от западно посолство за търговски консултант /владееше 7 езика , вкл. китайски/ - и се пенсионира там. Схващате идеята, нали?
  • 97 Покрай дузина невинни

    5 1 Отговор
    Оправдахме и хиляди престъпници. А сътрудниците на ДС се писаха жертви на комунизма. Гнидана си е гнида при всеки обществен строй.
  • 98 Грешиш

    9 2 Отговор

    До коментар #95 от "стоян":

    -по незнание или съзнателно. През 1989 Народна република България е сред първите 30 страни в света по жизнен стандарт. Случилото се по времето на Виденов е подготвено /Виденов беше честен, но наивен и неподготвен за този пост/ бе подготвено предварително от по-рафинирани и можещи както в идеологията, ака и в икономиката. Целта беше ясна - краткосрочна - бърза финансова печалба, дългосрочна - демонизиране на противниците. В първото успяха 100%, във второто - спорно, затова сега продължават с пропагандата и агитацията /по познат модел - истини +полуистини за постигане на търсен резултат/. И едно припомняне - кой се възползва от една ситуация, за която се "забравя" - т.нар "освобождаване на цените" - и кои осъмнаха милионери веднага след нея?

    Коментиран от #106, #110

  • 99 ХАН КРУМ

    5 0 Отговор
    ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ,МРАКОБЕСИЕТО Е СЪЩЕСТВУВАЛО ,КАТО ФОРМА НА РАЗПРАВА С ПОЛИТИЧЕСКИЯ ОПОНЕНТ,КАКТО ПРЕДИ 1944 Г. ТАКА И СЛЕД ТОВА.. СТАМБОЛОВ ,П.Д.ПЕТКОВ, АЛ. СТАМБОЛИИСКИ И ЖЕРТВИТЕ НА 9 ЮНСКИЯ ПРЕВРАТ И ОЩЕ И ОЩЕ. ГЕНЕРАЛИ ,ОФИЦЕРИ ,АТЕНТАТИ МАСА ИЗБИТИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА. СЛЕД 19434 – ДО 1960Г СЪЩОТО СЕ ПОВТАРЯ... ПОВТАРЯ СЕ И СЛЕД 1989Г. ПРИЛИКАТА Е ЕДНА –НА ВЛАСТ СА МАЛОГРАМОТНИ ,ПРОСТИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ХОРА С ЖИВОТИНСКИ ИНСТИНКТИ И СЛАБА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ. ЗА ТОВА ТОЗИ ДЕН ТРЯБВА ДА Е ДЕН НА ЗАГИНАЛИТЕ ОТ ПРЕСЪПНИТЕ РЕЖИМИ В БЪЛГАРИЯ ,ЗАЩОТО КОМУНИСТИЧЕСКИЯ НЕ Е ЕДИНСТВЕН.
  • 100 ⚜️НКВД⚜️

    8 3 Отговор
    Преди 89та - 9млн. население , през 2022 -6 млн. население!!! Да почетем 3 милиона жертви на капитализма само в България!!! Лицемери! Бай Тошко ви е крив за всичко !!!
  • 101 123

    4 2 Отговор
    Фашисти за Белене
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Реджеп.

    3 0 Отговор

    До коментар #95 от "стоян":

    И в Турция ли ,комунягите потапят лирата.,комунис,?Турция с 83 млн,хора,и производство..България ,стабилен лев ,без хора и заводи .Фабрика за мечти.Точат злато , другарю!.Те са гарант по кредитите.Като свърши ,пак ще се озовеш с 5000 за евро.
  • 106 123

    5 3 Отговор

    До коментар #98 от "Грешиш":

    България никога не е била в първите 30 стррани по развитие и икономика, през 1989 е на 54 място ,през 1990 е на 56 място в света в класацията за човешко развите на О.Обединените нации. Въображението е изключително хубаво нещо, защото те пренася в един друг свят, но като си отвориш очите реалноста е друга. Както е и сега, във вестниците и във факти страната е в икономически просперитет, но като отвориш хладилника е празен, портофела също е празен, но добре подредените стоки в магазините са много и хубави за гледане.През 1989 има все още пари в портофела но магазините са празни, и хладилника е празен,вода и ток са тука има тума няма, като светлините на коледно дърво.
  • 107 Гешев

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Българин":

    Лустрация значи да нямат право да заемат определени със закон държавни и обществени длъжности!
  • 108 р4т4

    1 3 Отговор
    Много комунисти у форума, много нещо! И всички въртят- ама фашистите преди 1944 избили повече хора, ама демокрацията след 1989 избила повече хора, ама отклоняват комунистите встрани нещата в стил "А вие защо биете негрите?". Вече 30 год комунистът не се отказва от мракобесния комунизъм.
  • 109 Bai...

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Фреди":

    И евангелистите и юдеите, нали?!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Чудя се кога

    2 1 Отговор
    На стената на репресираните при НДК е пълно с кръволаци,фашисти,нацисти,убийци на деца и такива избивали също в Гърция и Сърбия. Чудя се само кога ще стане международен скандал с комшиите заради тия масови убийци?
  • 112 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "Едно време в музеите":

    Искаш ли да ти кажа истината, КОЙ е рязал главите на изтощените до припадък партизани от отряда, със зачислената му брадвичка-топорче, а???
  • 113 Номер 13 450

    2 0 Отговор
    Шпиц чепикът полковник Васил Симеонов Монев,като капитан и командир на граничен отряд от 2/24 граничен участък в община Чипровци избива над 60 души през 1923г. Като полковник и командир на 25-ти драгомански полк лично или по негова заповед са избити 1500 души в Сливнишко,Драгоманско,Царибродско,Пиротско,Бабушничко и Драмско.На стената с имената на жертвите на комунизма край НДК името му е под номер 13 450. Думите на Антон Сташимиров" Клаха народа си така,както и турчин не го е клал" се отнасят точно за него. В с. Горна Лука шпицкомандата му заколва 12 душиqкато ги кара да легнат по корем и jе мушкат с ножовете на пушките. Спасяват се 2 души - единият не искал да легне и шпицкомандосът го ръгнал в пояса,а човекът хванал ключалката на ножа към пушката,откопчал се и побягнал връз реката. Ако не беше тая кървава вахханалия,щеше и да е комично,защото войникът като видял,че не го улучва с куршуми почнал да вика да хвърли ножа, щото видите ли му се води и ще трябва да го плаща. Дрwгият човек го ръгали,ръгали но не умрял и близките му го намерили и спасили. Не такъв късмет са имали игуменът на Чипровския манастир йеромонах Йосиф Преображенски,убит от шпицкомандата на Монев,както и други над 50 души от селата от община Чипровци.
  • 114 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    На № 108 р4т4 Моят дядо ми е завещал - никаква партия , при никакви условия !!
    И като любител- статистик винаги се питам : Колко са жертвите на Холокоста ? Как така при еднакъв брой /приблизително/ загинали по фронтовете от Германска страна и от страна на СССР, жертвите от последните са чаетири пъти по-вече пъти повече ? Тях кой ще ги оплаква и кой скърби за тях? Било в Украйна, Белорусия и Русия при сегашните граници.? И защо се говорят глупости – Русия използвала тези жертви за политически цели ?
    Съгласен сам - и у нас след 09.09 .1944 година е имало жертви на комунистическите управници. А преди тази дата не е ли имало жертви на властта !? За тези жертви ---- ни дума, ни вопъл ! Чичото на Ал.Йорданов нашият депутатин в Брюксел – не е ли убиецът на децата в Ястребино ? Не е ли де факто Богдан Филов убиецът на 4070 човека от бомбардировките на сегашните ни приятели в мразовитата зима 1943-1944 год.. И...идват на власт – с помощта на рускитеи щикове, естествено – комунистите на власт. И ще им четат вестник "Работническо дело " последната страница.на такива убийци . !?
    " Прибери Петре ножа в ножницата ! Който вади нож – от нож умира! "" Но съвременсният свят така е озверял, че няма оттърваване. Винаги ще намерят причина да убият човека !! Първо икономически, после духовно и накрая .....при Св.Петър !!!
  • 115 Сър Пичук

    2 2 Отговор
    Всичко написано е вярно. Не разбирам само:
    - защо партията, която е провеждала всичкия този геноцид срещу българския народ и е служила на една чужда държава, чието управление е обявено за престъпно, е все още в политическия живот, и дори управлява.
    - защо служител на репресивния апарат на комунистическия режим, обявен със закон за престъпен, е действащ министър, какъвто беше и в последните две служебни правителства. Освен, че показва, че не е научил нищо нови и не е забравил нищо старо, той наглее и прилага милиционерски прийоми, тормози честни хора, нарича ги "бивши хора и няма начин да бъде спрян.
    - защо все още бивши служители на комунистическата Държавна Сигурност, "Железният юмрук" на БКП, са все още в политиката и на държавни постове. Цели 24 от тях помагаха на Радев да бъде преизбран и със сигурност те имат общи схващания и за миналото и за мястото на агентите на репресивният комунистически апарат днес.
    - защо все още хора членуват в тази престъпна партия? За лидерите и е ясно, та получават огромни политически, а и други дивиденти, но редовите членове? Не четат ли история? Или и те споделят идеите за диктатура на пролетариата, чистки и лагерите на смъртта за "идеологическия враг".
  • 116 адв Петър Славов?? Това е най спешно

    0 0 Отговор
    За Решаване в Държавата!! Българите, нито влизат в Парламента, нито знаят какъв герб има на него, нито ги интересува!! Знаят, че 32год се обитава от лъжци и мошеници от всякакъв цвят!Това ли вие проблема Бесделници??? !
  • 117 "Той"са Ченгетата от ДС, Червената Номен

    0 0 Отговор
    Клатура и наследниците им, Мафиотски те Босове, които станаха Милиардери, но вече Банкери и Почтени биснесмени, висшата каста от съд и прокуротура, бивши висши полицейски началници, Политици, зад които стоят Партии, и някой Олигарси единаци, обвързани с една или друга партия!! Списъка е по голям, тези управляват и крадът държава и народ 32год!!!Дали са Той или Кой?? Е ве едно, Новите Мафиоти на Прехода!!
  • 118 "Той"са Ченгетата от ДС, Червената Номен

    1 0 Отговор
    Клатура и наследниците им, Мафиотски те Босове, които станаха Милиардери, но вече Банкери и Почтени биснесмени, висшата каста от съд и прокуротура, бивши висши полицейски началници, Политици, зад които стоят Партии, и някой Олигарси единаци, обвързани с една или друга партия!! Списъка е по голям, тези управляват и крадът държава и народ 32год!!!Дали са Той или Кой?? Е ве едно, Новите Мафиоти на Прехода!!