Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 19:00 8 179 143

Украйна ще оцелее, но Западът трябва да се срамува

  • киев-
  • украйна-
  • русия-
  • виталий кличко-
  • володимир зеленски

Сега е време да бъдат поправени грешките и да се помогне на Украйна с всички възможни средства

Украйна ще оцелее, но Западът трябва да се срамува - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия нападна Украйна, голямата война е факт. Катастрофата можеше да бъде избегната, но след 2014 Западът просто си затвори очите. Лицата на западните политици би трябвало да горят от срам, коментира Роман Гончаренко.

Четвъртък, 24 февруари 2022 - никога няма да забравим този ден. Това е денят, в който едно обезумяло руско ръководство реши да започне голяма война срещу Украйна. Денят, за който хората в Украйна и приятелите им по света се подготвяха дълго, но все пак се надяваха, че той няма да настъпи. Денят, в който Кремъл просто започна война в Европа.

Сега мнозина се питат как въобще се стигна дотук. Отговорът се съдържа в един цитат от Уинстън Чърчил: "Те имаха избор между войната и позора. Избраха позора и получиха войната."

Мащабите на това нахлуване не оставят никакво съмнение: руските войски нападнаха Украйна - точно така, както и преди 100 години, когато украинците за първи път обявиха независимост. Последиците от тази чудовищна стъпка ще разтърсят света из основи.

Фаталната грешка на Запада

Немалка част от отговорността за това развитие е на Запада. Когато Русия нападна Украйна за първи път след украинската независимост от 1991 и анексира Крим, Западът избра позора, за който говори Чърчил. Лидерите на САЩ, Германия и другите водещи западни държави настояваха Украйна да не оказва съпротива - сакън да не "провокираме" руския президент Владимир Путин. Мотивът гласеше: Западът не желае нов пожар точно 100 години след началото на Първата световна война. Това беше разбираемо, същевременно обаче и фатална грешка.

Русия се опияни от успеха си в Крим и продължи с войната в източноукраинския Донбас. А Западът твърде колебливо започна да снабдява Украйна с оръжие (Германия категорично отказа). Някакви санкции срещу руската икономика бяха наложени чак след свалянето на малайзийския пътнически самолет MH17. Но и те бяха толкова ограничени и слаби, че накараха Русия да смята, че може да продължи да действа без да очаква сериозна съпротива.

Време е да се помогне на Киев

Но и Украйна подцени степента на лудост, обхванала ръководството в Москва, както и настроенията на голяма част от руското население - хората, които не възприемат Украйна като независима държава. Вместо това много украинци се чувстваха някак сигурни: те смятаха, че след като са съседи и братя, Русия няма да дръзне да започне открита война. Киев дори не прекъсна дипломатическите си отношения с Русия, с което изпрати грешен сигнал към съюзниците си на запад под мотото, че нещата не са чак толкова зле.

Така обаче беше пропуснат шансът да се предотврати сегашната война. Западните лидери решиха да преговарят с Русия с надеждата, че така могат да укротят агресора. Но човешката история показва, че подобна тактика никога не е била успешна. Ето, че тя се провали и сега в Украйна.

Русия използва постъпленията си от продажбата на нефт и газ за разработването на нови оръжия, както и за да се подготви за една апокалиптична война - не само срещу Украйна, а и срещу целия Запад. В тази посока имаше много предупреждения, всичко беше известно: Кремъл и неговите пропагандисти никога не са крили намеренията си. Но Западът предпочете да си затвори очите. Сега лицата на западните политици би трябвало да горят от срам.

Украйна няма да се върне под контрола на Москва

Сега е време да бъдат поправени грешките и да се помогне на Украйна с всички възможни средства. Ще има сражения, кръвопролития, вероятно окупация и дълга партизанска война. Украйна ще изгуби много от най-добрите си синове и дъщери. Но тя ще оцелее - в това няма никакво съмнение. Украинците никога повече няма да се примирят с това да бъдат водени на каишка от Москва. Тези времена отминаха и никога няма да се върнат.

А Русия? Пътят на агресията срещу Украйна и целия западен свят, по който сега тръгва Москва, рано или късно ще свърши с катастрофа. След това Русия може би ще получи шанса да започне отначало. Но да не забравяме: сега всички свободолюбиви хора са преди всичко украинци.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 127 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сорос

    95 7 Отговор
    Много ме е срам.
  • 4 Абе

    147 28 Отговор
    Дам, Русия ще спаси Украйна, а запада показа, че освен Прайд и евровизия друго няма.

    Коментиран от #88, #133

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Багавадгита

    128 41 Отговор
    Русия е доброто западът е злото.

    Коментиран от #55

  • 7 Да, така е

    115 15 Отговор
    Запада ще се срамува,... а Окраина малолетно дете ли е, че не можа да си направи сметката 32г. За да не изпада в това положение
  • 8 СССРБарета

    67 10 Отговор
    Мумията няма срам
  • 9 Българка

    82 12 Отговор
    Сега мнозина се питат как въобще се стигна дотук. Отговорът се съдържа в един цитат от Уинстън Чърчил: "Те имаха избор между войната и позора. Избраха позора и получиха войната."

    НЕОСПОРИМ ФАКТ!

    Коментиран от #141

  • 10 Българин

    149 27 Отговор
    Най-големия срам на натото е че тъпче украинците с оръжие и ги подстрекава да го използват срещу руските си братя .

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Русенец

    121 12 Отговор
    Западът е безсрамен. Той пак ще тръби, колко безкомпромисен е бил и как е помогнал на Украйна с всички възможни мерки. А тукашните евроатлантически промивки ще пляскат бурни аплодисменти, преливащи в овации. За промитият мозък няма спасение.
  • 13 Сър

    18 89 Отговор
    Ще мине малко време и хората в Москва ще се поздравяват с GUTEN TAG

    Коментиран от #132

  • 14 ххх

    102 6 Отговор
    явно нещата вървят ... неее тичат направо към много много много зле - след като отляво,отдясно ни заливат с пропаганда с която се опитват да ни кажат как и какво да мислим (иначе за тези които не знаят - заложили сме отнова на куция кон)
  • 15 Juden Welle

    88 13 Отговор
    Путин размаха ядрената тояга, а НАТО е в мозъчна смърт.
  • 16 asd

    32 95 Отговор
    По-скоро не очакваха Пуссин да е толкова откачен и нагъл. Болен империалист и пълен лунатик!

    youtu.be/b1d7Llx4rm8

    Коментиран от #142

  • 17 Бог ще те накаже

    95 10 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Виж какво направиха косоварите на сръбските храмове под защитата на нато.
  • 18 Хахаха

    103 12 Отговор
    Западът да се срамува ли?
    Западът така ги изпързаля украинците а чрез тях и руснаците че свят да ти се завие.
    Всъщност не Западът а САЩ.
    Европа не си направи труда да спре САЩ от експанзия на изток с пролетни революции и открити преврати и това е резултатът.
    От тия санкции Европа най-много ще пострада.
    Между другото САЩ няма да санкционират енергийния сектор на РУсия, щото да не се разбутала много цената на петрола.
    Жалко само за украинците, но си оставиха държава да бъде превзета от Кулебовци, Турчиновци и Зеленци и сега си патят.
  • 19 Левски

    103 13 Отговор
    Путин преди две седмици постави ултиматум на НАТО да се разкара до линията 97-ма година противен случай ще последва военно-технически отговор! Тогава евро gender и те се смееха! Сега обаче не им е смешно
  • 20 Някой

    99 14 Отговор
    Украйна ще оцелее, защото така е решил Путин.
    Европа е доста дебелокожа. Тя не знае що е срам.
    Щом от резила в Дюнкерк направиха филм, с който се изкараха герои, няма как да очакваш от тях срам.
    Същото важи с пълна сила за дезинформаторът DW.
  • 21 Кличко

    71 8 Отговор
    Сега излизам от бункера!!! Само да си намеря автомата
  • 22 Георги Марков

    92 5 Отговор
    САЩ и НПО-та на Сорос, заедно с камерите на CNN, свалиха с преврат (2014 г.) законно избраното украинско правителство.
    Главни действащи лица са вицепрезидентът Байдън, Виктория Нюланд и Сорос. Нюланд заповядва на американския посланик премиер да не е Кличко, а Яценюк.

    Сорос пък му казва, че Обама е много мек и не може да се оправи с Путин.

    На помощ идва Саакашвили, който води снайперисти в черни дрехи и от хълма започва стрелба, която CNN предава на живо. За ужас на министърката на външните работи на Естония, която е на площада, те убиват и протестиращи, и полицаи.
    Най-намазва синът на Байдън, който влиза в борда на голяма украинска компания за 50 000 долара на месец. В книгата си признава, че ги харчи за наркотици, мацки и алкохол.
    Какво да казваме на децата си за войната? Същото, което за бомбардировките на САЩ над Сърбия 1999 г., войните в Ирак и пр. Международното право е едно - и за Русия, и за САЩ, и за Китай.

    Щеше ли да има война в Украйна, ако президент бе Тръмп? Според самия Доналд Тръмп - не. Той вече направи изявление, че би се разбрал с Путин.
  • 23 Русенец

    92 7 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Бай Дън си седи на топло в овалния кабинет и запа сеир, как е скарал двама братя. Това им е политиката. Това им е демокрацията, навсякъде по света.
  • 24 Осем

    94 10 Отговор
    Години Украйна убива хора в Донецк и Луганск.Запада и ЕС мълчи.А медиите ги е страх да напишат и ред.
  • 25 кръжочници

    50 3 Отговор
    Колкото ги беше срам, че бежанската вълна ги свари неподготвени.
  • 26 Грульо

    76 6 Отговор
    Братя украинци, ясно видяхте колко ви "обичат" бленувания Запад и как изобщо не им дреме за вас, а гледат само как да ви съсипят с интригите си, за да не сте им конкуренция. Поучете се и от нашия горчив опит на техни съюзници.
  • 27 Съндзъ

    62 3 Отговор
    Едно лоби левичари което е на власт в момента в Щатите тика Европа към разпад и нищета
  • 28 Тарильома

    49 5 Отговор
    Те и украинските националисти от ОУН разчитаха на Хитлер, че ще им помогне да създадат фашистка държава. Сега чрез германската (мътна и мръсна) вълна Германия пак ли подклажда подобни щения?
  • 29 дедо Герчо

    34 7 Отговор
    КЪВ ЗАПАД,КВА УКРАЙНА,КВИ 5 ЛЕВА ! И СПРЕТЕ С ПРОСТОТИИТЕ,ЧЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ДА ДОЙДАТ...ХЪХЪХЪ...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ясен Безовец

    32 9 Отговор
    Да се предоставят на Украйна още байрактари. Видя се, че добре работят с тях.
  • 32 РЕАЛИСТ

    52 9 Отговор

    До коментар #30 от "asd":

    Има си поговорка" На зло куче, зъл прът Азов сега ще разберат кон боб яде ли? Чеченският батальон "Смърт" си има задача, поставена от Кадиров.

    Коментиран от #39, #40, #42, #62

  • 33 Русенец

    61 3 Отговор
    Украйна ще оцелее и украинците ще помнят, колко са ги "пазили" натовските лицемери. Ние, обаче, още ще продължим да вярваме на евроатлантическите си партньори и заблудите им.
  • 34 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    4 59 Отговор
    ГОЛЕМИ ДОСТАВКА НА ЗАПАДНО ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА....СТИНГЕРИ, ПРЕНОСИМИ РАКЕТНИ УСТАНОВКИ, ТЕЖКИ МИНОХВЪРГАЧКИ, УПРАВЛЯЕМИ ПРЕНОСИМИ РАКЕТНИ СНАРЯДИ, БРОНЕБОЙНИ УСТАНОВКИ.......МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ....ЖАЛКО ЧЕ УКРАЙНА НЕ ВЛЕЗЕ В НАТО НАВРЕМЕ

    Коментиран от #41, #43, #45

  • 35 СКОРО И У НАС !

    20 19 Отговор
    Честит Ви завръщането на СССР !!!!
  • 36 Вън нато от България!

    60 6 Отговор
    Западът е много,много слаб.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    3 35 Отговор
    НАТОВСКА САТЕЛИТНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА УКРАЙНА....

    Коментиран от #80

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ???

    15 0 Отговор

    До коментар #34 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Кучетата ги хранят.
  • 44 Чърчил

    6 43 Отговор
    Западът трябва да разбере, че със санкции не става. Сурови мерки и изпращане на военни. Лилипутчо няма да посмее защото това ще означава краят му.

    Коментиран от #47

  • 45 Русенец

    29 0 Отговор

    До коментар #34 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Чудех се, кога ли ще изпълзиш и ти?
  • 46 искрен

    0 12 Отговор
    това е абсолютната истина ... !!!
  • 47 Русенец

    50 1 Отговор

    До коментар #44 от "Чърчил":

    Ако западът си затрае, всичко ще приключи до две седмици. Ако се намеси, не ни мърда трета световна. Мислете малко, преди да се пънете така, лапешката.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Иванушка

    10 24 Отговор
    Надявах са Специалната Операция да приключи за ден, след това за два, но като слушам Володята как дава назад с нелепи предложения за Военен преварат и още по-нелепо предложение за Преговори почва да ми мирише на Провал. Още по-голям резил е руснаците да не могат да се справят и да викат Чеченци на помощ.
    Ще ми се да вярвам че нощес всичко ще приключи ама надали..

    Коментиран от #54

  • 50 що си толкоз пpo3

    40 3 Отговор
    Западът срам няма , има интереси .
  • 51 Украинец

    39 6 Отговор
    До кога ще ни давате лъжите на разни бандеровци.

    "както и преди 100 години, когато украинците за първи път обявиха независимост"

    Преди 100 години един евреин изпратен от кайзера да прави революция в Русия ви създаде като държава - преди това такава държава никога не е съществувала.

    "Русия се опияни от успеха си в Крим и продължи с войната в източноукраинския Донбас."

    Да бе сигурно Русия избиваше жителите на Донбас и не изпълняваше Минските споразумения, Сигурно и Русия запали живи протестиращите срещу хунтата в Киев.

    И нито дума за кървавия преврат организират от господарите ви и назначаването на марионетки след като смъкнахте законно избран президент.
  • 52 САНДОКАН

    35 0 Отговор
    Срам от западни политици ХА ХА ХА. Та те унищожават собствените си държави.
  • 53 Предателите са на страната на тиранина

    9 27 Отговор
    Да се молим откаченото, самодоволно джудже да не натисне ядрното копче.Тогава, дори и временно "елитът" на нациите, т.е овластените, да успеят да се скрият в защитени бункери, колко време ще трябва на нашата планета да се възстанови от отровите?! Пък и като загине или се разболее повечето население, кой ще им работи на елитите за благоденствието?!😘😘😘 Затова всички военнолюбци са престъпници и заслужават това, което причиняват на невинни човешки души!!! Путин скоро ще отиде при Сталин, Хитлер и всички, които вместо сърца носят омраза и сеят смърт! Бог да пази България!
  • 54 Русенец

    16 7 Отговор

    До коментар #49 от "Иванушка":

    Изобщо не биваше да се стига до война. Но, при цялото съвременно разузнаване и технологии, никак не ми се вярва, че западът не е знаел какво ще се случи. Путин ли е проблемът? Един човек, така ли? И не могат да го отстранят? Сериозно??? Кенеди го шитнаха през 60-те години, с тогавашната техника. При днешните възможности едва ли има човек, който дане може да бъде остранен. Ако западът искаше Путин да го няма - още същият следобед нямаше да го има. Но, явно не е така. Явно си имат интерес един от друг. А тази война е политическа демонстрация, чиито цели ще станат явни след толкова време, когато вече виновните няма да могат да бъдат наказани. Защо трябваше да се стига до невинни жертви? Заради политико-икономически интереси ли? Никакви интереси не струват цената на човешки живот. На нито един човешки живот.

    Коментиран от #83

  • 55 кикоман

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Багавадгита":

    Промити мозъци от раждането още. Но времето ще ги разреди.
  • 56 Кинжал

    36 7 Отговор
    По време ВСВ Хитлер е воювал цяла година за тази територия като е мачкал всичко пред себе си. Украйна е най-голямата по територия в Европа, а руснаците я превзеха за пет дни и за още пет ще я подчинят! Тези смешни атлантически глупаци какво си мислеха?!
  • 57 Троянски Кон

    34 3 Отговор
    Украйна ще оцелее ако Русия пожелае това .От Украйна нищо не зависи вече .А и друго докато западът с занимава със Русия Китай е на път да си вземе Тайван днес Китайски кораби са навлезли във териториалните води на Тайван ,А Китайски самолети са навлезли във въздушното пространство на страната .Абе стана тя една никаква Китайците бият западният джендър свят от изток Руснаците ги бият от Североизток и котелът за западният умиращ свят е готов .
  • 58 Санкции до дупка

    25 1 Отговор
    ЕС ще спре износа на швепс и лимонада за Путин и той ще капитулира!Уж война с Русия,а търговийката на газ и нефт си върви.Също като в Сирия,години бомбиха пустинята и нито една камила не пострада!
  • 59 БСП на Бунището

    6 10 Отговор
    Министъра на Индустрията Корнелия Нинова от БСП да изпрати ГРАНАТОМЕТИ за воюващите Ураинци,както и храна и Помощи за 40 милионна Украйна!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 БСП КОМУНЯГИТЕ

    15 8 Отговор
    НИЕ СЕДИМ ТВЪРДИ ЗАД....ПУТИН
  • 62 Троянски Кон

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "РЕАЛИСТ":

    Не е така поговорката .На зла круша зъл прът ,на зло куче зъл шут .
  • 63 БСП КОМУНЯГИТЕ

    12 7 Отговор
    ПУТИН Е НАШИЯ ИДОЛ......
  • 64 Васил

    23 3 Отговор
    Европа показа че не става за нищо и че не е способна даже да си избърше носа
  • 65 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    5 16 Отговор
    В УКРАЙНА....РУСКИ СОЛДАТИ ОСТАВЯТ КОСТИТЕ СИ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА....ПУТИН МЪЛЧИ
  • 66 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    4 12 Отговор
    МЪРТВИТЕ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.....ВАЖНО Е ЧЕ НИЕ СМЕ ТВЪРДО ЗАД ПУТИН

    Коментиран от #81

  • 67 Марков

    26 4 Отговор
    Няма нужда Украйна да губи синове и дъщери. Украйна не направи нищо при формиране и въоръжаване на бандеровци и батальон Азов. Последните убиваха и гориха хора. Хора. И Украйна прие това за нормално? Не, не е нормално. Не е нормално да са мачкани 20% от населението - руснаци. Също и други националности. Направете си сметката. Освободете се от фашистите и живейте спокойно. Или се съберете с фашистите в регион и пак живейте. Заедно. Но не може една фашистка каста да тормози цялата страна и вие да си затваряте очите. Понеже не сте потърпевши. Партизанско движение? Диверсии? Нов Авганистан? Може и това да стане, ноУкрайна трябва да стъпи на крака и да се отърве от тираните и продажните политици.
  • 68 РУСКА МАЙКА

    6 17 Отговор
    ПРАЩА СИНА СИ В АРМИЯТА....ВРЪЩАТ И ГО В ЧУВАЛ...ЩО БЕ, ТОВАРИЩ ПУТИН
  • 69 Матей преображенски

    22 5 Отговор
    Дългоочакваното събитие от цели 8 г. накрая се случи,за да възтържествува справедливостта.Укро-бандеровците и американските империалисти отстъпват ужасени,украинската армия почти не се съпротивлява,народа на Украйна се радва,че накрая укро-терористите ще бъдат изловени и изправени пред съда.Народите на И.Европа ликуват,очакват американската окупация и робия да бъдат прекратени и на тяхна земя.След падането на Киев и залавянето на Зеленски всичко ще приключи набързо,а това е предстоящо в близките няколко дни.Въпросът сега е дали руската армия ще продължи победния си поход на изток.

    Коментиран от #97

  • 70 БОЙНА ЗВЕЗДА 🌟

    24 5 Отговор
    Руснаците винаги печелят защото са номер 1
  • 71 ВЪН РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ УКРАЙНА

    9 19 Отговор
    ПУТИН ХВЪРЛИ СТРАНАТА СИ В ИЗТОЩИТЕЛНА БИТКА....И МАЙ НАСТЪПИ...МОТИКАТА
  • 72 Помнете историята!

    17 1 Отговор
    КИЙВ май пак ще се преименува на КИЕВ
  • 73 Гост

    25 3 Отговор
    Ей точно така звучи историята наопаки. А като бомбардираха Югославия, война в Европа нямаше, нали.

    Коментиран от #77, #96

  • 74 Матей преображенски

    3 0 Отговор
    Т.е на запад.печатна грешка
  • 75 БСП КОМУНЯГИТЕ

    4 9 Отговор
    ПОДКРЕПЯМЕ ПУТИН.....И ВОЙНАТА В УКРАЙНА.....БЕЗ ВОЙНА И НИЕ ЗАГИВАМЕ

    Коментиран от #87

  • 76 Смех

    5 1 Отговор
    Те сами се бият... Един голям цирк е цялата им армия
  • 77 ЮГОСЛАВИЯ

    5 15 Отговор

    До коментар #73 от "Гост":

    ТАМ СЕ ИЗТРЕПАХА ПОМЕЖДУ СИ, ЗАРАДИ БОЛНИТЕ АМБИЦИИ НА КОМУНИСТА МИЛОШЕВИЧ...АКО НАТО НЕ БЕ ВЛЯЗАЛ В ЮГОСЛАВИЯ, ЩЯХА ДА СЕ ТЕПАТ ДО ДНЕС
  • 78 Sramuvam se

    23 3 Отговор
    Срамувам се от Запада! Срамувам се от наглото и лицемерно поведение, както и от бруталната, нестихваща западна пропаганда, която за щастие не хваща декиш вече 30 години в България. Тук сме твърде близко, твърде близки, за да забравим.
  • 79 Ха ха ха

    13 5 Отговор
    Бъркаш, Украйна със сигурност няма да оцелее.
  • 80 да да

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    храни те чрез иригатор.
  • 81 капуш

    7 3 Отговор

    До коментар #66 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    Защо викаш бе . Защото няма какво да кажеш ли ?
  • 82 тая сграда

    7 2 Отговор
    как така само долу е взривена Холивудските сценаристи са най добрите
  • 83 Иванушка

    13 5 Отговор

    До коментар #54 от "Русенец":

    Напълно подкрепям Володята, ясна ми идеята за Украйна, тази ново-историческа Грешка трябваше да се поправи. Ситуацията обаче започна да излиза от контрол, Русия взе да затъва в продължителна разрушителна и двете страни война. Дори да я спечели, Украйна вече е враг завинаги също като Полша. Временно решение ще бъде да се раздели страната на области присъединени към Русия или 3-4 отделни държави. Каквото и да се случи, проблема Украина остава макар че вече няма да застрашава Русия.
  • 84 Кочо

    19 6 Отговор
    Нима украинците са слабоумни и не разбират какво се случва с тях! Украйна е псевдодържава, управлявана от продажни наркоманизирани американски марионетки, разядена от чудовища корупция! Властта в тази държава е нелегитимна, инсталирана след кървав военен преврат! Тази нацистка власт системно избива рускоезичните хора в източна Украйна, броят на които е 15 000 ! Смисълът на Украйна за САЩ и Запада е да бъде гнойна рана на снагата на Русия, чрез Украйна да бъде отслабвана и ръфана Русия до пълното и разклащане и унищожението и! Американците и европейците не дават пет пари за украинците, нима не го разбират! Всъщност трябва да са щастливи, че руснаците идват да ги освободят от терористите , предателите и убийците които ги управляват чрез репресии, убийства, терор и страх! Да оставят руските части да изринат тези престъпници, а не да се бият с тях и да умират в защита на каузата на САЩ и марионетното правителство на клоуна Зеленски! Дано осъзнаят тези очевидни истини! Иначе ще се бият със своите кръвни братя и ще дават живота си за фалшива кауза!

    Коментиран от #89

  • 85 Луд умора няма

    1 8 Отговор
    Копейко, май не знаеш приказката за тези, които последни се смеят.

    Коментиран от #104

  • 86 долу ЕС

    19 1 Отговор
    запада е нагъл и ще си плати цената! 2юли 1991е подписан меморандум от Буш Елцин и Уорън шеф на нато, че Полша Чехословакия Румъния и Унгария няма да влизат в нато, зада НЕ Е ИЗОЛИРАНА РУСИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ! кой е лъжеца и наглеца питам????
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Иванушка

    18 0 Отговор

    До коментар #84 от "Кочо":

    "...Нима украинците са слабоумни и не разбират какво се случва с тях!..." - в България е абсолютно същото.
    За 33 години от падането на Комунизма, освен Софийското Метро друго нищо не се е построило и направило. В Парламрнта са все едни и същи комунистически муцуни, но Народа тъпо си гласуеа и гласува за същите Крадци и Продажници.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Госあ

    8 1 Отговор
    “ Лицата на западните политици би трябвало да горят от срам” пффф простолюдие и срам ???
  • 92 124

    23 0 Отговор
    Агресорът САЩ защо си затваряше очите 8 г. пред зверствата на украинските неонацисти над руснаци в Донбас (15000 изгорени и избити)?! Дори въоражаваше киевския режим. Няма да изброявам зверствата, които самозабравилите амери президент причиниха далеч от своята територия. Гракналите сега подлоги явно имат угодно къса и избирателна памет.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Буха ха

    4 0 Отговор
    Кутузов генерал
    Генерал Кутузов
    Ета песня без конца
    Ну здавай с начала,
    Кутузов генерал..
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Слава за Украйна

    1 15 Отговор

    До коментар #73 от "Гост":

    Инфантилен ли си, или просто си правиш идиотски аналогии? Тогавашна Сърбия в лицето на Милошевич, сама си го изпроси. Всички помним геноцида в Сребреница. А сега Путин извършва същото, чрез нападението над братска Украйна.

    Коментиран от #105

  • 97 питаш

    12 0 Отговор

    До коментар #69 от "Матей преображенски":

    дали ще продължи на изток, със съжаление ще ти кажа, мисля че за сега Не. Отвращават се като виждат каква мръсна пяна е изплувала отгоре и не им се цапат ръцете, но това за сега, за по-нататък ще видим.
  • 98 Госあ

    4 15 Отговор
    Иначе, Русия е голямата Северна Корея. И дори още по лошо, при всичкия си ресурс, мужиците живеят в землянки, яздят елени и ровят в блатата за грудки, докато близките на джуджето трошат космически суми за лукс.
  • 99 българина

    19 2 Отговор
    тази криза е следствие от краварски нагли действия, милиони умряха и от техния вирус за който сами си признаха с доклади от 2019.... това не може да продължава до безкрай, сащ са из роди! трябва да си платят
  • 100 Hoho Boho

    2 23 Отговор
    Никой не знае къде е Путин. Укрил се е като плъх. Знае, че го чака трибунал
    А Зеленски е в Киев и храбро защитава Украйна от агресора...

    Коментиран от #103, #107

  • 101 КРА

    19 2 Отговор
    ДВ последвайте примера на Евронюз и покажете "възкръсналите" украйнски граничари от Змийския остров, наградени посмъртно от фашиста Зеленски, а те се сложили доброволно оръжие и отказали да умрат заради този клоун.

    Коментиран от #112

  • 102 срамува се

    10 1 Отговор
    западът, колкото Марийка като си сваля прашките, щото Иванчо я гледа...и затова гаси лампата.
  • 103 шматарок

    10 0 Отговор

    До коментар #100 от "Hoho Boho":

    То Путин лично на тебе ще каже къде се намира . А интересува ли те къде е Кадиров ?
  • 104 Троянски Кон

    15 2 Отговор

    До коментар #85 от "Луд умора няма":

    Знаем я много добре тази приказка ,чети сега какво ще ти напиша телевизионният мисириат живее във свой свят измислен от поръчителите му Трети ден канят върли Русофоби по телевизиите и не допускат никакво друго мнение като си мислят че Българите масово са прегърнали Русофобията заради злият Путин Но да знаете Русофоби винаги има кой да се смее последен Питайте Ония на стената дето президентът им поднесе цветя преди няколко дни рано или късно и на нашите продажници ще се изпишат имената на друга стена на позора че не са със народа си .
  • 105 Антитрол

    17 1 Отговор

    До коментар #96 от "Слава за Украйна":

    "Тогавашна Сърбия в лицето на Милошевич, сама си го изпроси"

    Соросоидче Милошевич беше оправдан в съда в Хага защото се оказа пак че всичко е лъжа - не можа обаче да излезе от затвора - убиха го. Та какво си го е изпросила - истинския геноцид беше в Донбас.

    Истинския геноцид бяха бомбандировките на цивилно население в Сърбия - удариха сградата на сръбското национално радио и загинаха журналисти - е това по всички международни закони си е военно престъпление - осъдени няма.

    Бомбандировките с обеднен уран се равняват на използването на химическо или биологично оръжие - водят се престъпления срещу човечеството - осъдени пак няма.

    Пропаганда и лъжи - това е "демократичния" запад.
  • 106 Hoho Boho

    2 14 Отговор
    Малки обяви:
    "Фирма изкупува свалени руски самолети за скрап. Капарира и тези, които все още не са свалени."

    Коментиран от #110, #124

  • 107 Антитрол

    17 1 Отговор

    До коментар #100 от "Hoho Boho":

    Путин е в президенството в Мосва а Зеленси е скрит в някакъв бункер - ужким. Много ме съмнява че даже не е в Украйна - като го снимат все небето дават.
  • 108 Гал

    11 0 Отговор
    Дойче, Дойче, изхабен глист.
  • 109 Шикинов

    15 0 Отговор
    Украинците са руските македонци. Точка.
  • 110 Скрападжия

    7 0 Отговор

    До коментар #106 от "Hoho Boho":

    Да заложи на украинските че със руските ще фалира.
  • 111 аналлизатор

    20 0 Отговор
    Цитатът на Чърчил ПОДКРЕПЯ решението на Путин - значението е, че когато не ВОЮВАШ за принципите си и свободата си избираш позора! Путин е човек на честта, който издигна Русия от пепелта, а такива "аналлизатори" като автора е хубаво да мислят като цитират! Защото западната пропаганда и САЩ пристигнали на границите на Русия без повод докараха Украйна дотук!
  • 112 праспрес

    11 0 Отговор

    До коментар #101 от "КРА":

    сега Зеления Неузрял трябва да отиде с бяло знаме при руснаците, за да връчи лично наградите на героите, може и да им каже, че съжалява, че са останали живи.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Фаро

    12 0 Отговор
    Запада е изграден и просперира върху бедноста и разрухата на други държави.Няма нищо общо между това да живееш в западна държава или в западна колония разликата в бедноста и мизерията е огромна и се разширява
  • 115 В.В.П.

    9 0 Отговор
    Точно ,Запада ,надъха хахлята да вършат военни престъпления .и после ги захвърли Не всички укри са престъпници ..Това ,показва ,че Западът е западнал ,до дъното..Путин ги тества на твърдост..Търси Зеления ,и военно престъпниците.Азов и нацисти ..десен сектор Има сериал ,,Военни престъпления .
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Hoho Boho

    0 3 Отговор
    "Чеченският лидер и съюзник на Путин, Рамзан Кадиров потвърди разполагането на чеченски бойци в Украйна"
    Путин води преговори за подкрепа и от Ал-Кайда, защото много рашъни се споминаха...
  • 119 Тома

    8 0 Отговор
    Силно препоръчвам в 20 часа да гледате руските новини на канал 1 ще видите самата истина
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ИСТИНАТА

    6 0 Отговор
    Не е имало и няма да има повече нещо наричащо се украйна!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ТО-220

    6 0 Отговор
    Стига с тва дойче зеле, датейте някой нов виц.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 ЛАЙНОООТТООМООДЕРААТОР

    6 0 Отговор
    Е ПРОСТИИИТТУУТКААА ДЕЕЕТО ЦЯЛАВЕЧЕРТРИЕ
  • 132 BFY90

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сър":

    Спешно си за прием в психодиспансери...!
  • 133 Не разбрахте

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Разбрахте ли,че Запада си гледа само собствените интереси.Експлоатация докрай но,като стане напечено и дим да ги няма.Вижте примери и от нашата история.Не са малко.
  • 134 Вмирисано

    3 0 Отговор
    зеле
  • 135 Watchdog

    7 1 Отговор
    Това наистина като че ли е края на краткия и объркан живот на странната държавата Украйна. Невероятно е, че дори в самия край, когато нямаше вече никаква надежда за нейното възстановяване тя се самопредложи да даде своя суверенитет на ЕС. Какво друго да кажем за тази държава и нейния горд народ. Не знам....
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 видинлиика

    9 0 Отговор
    А Русия? Пътят на агресията срещу Украйна и целия западен свят, по който сега тръгва Москва, рано или късно ще свърши с катастрофа. Не съм много уверена в това - пророчицата Ванга и спящият пророк - Едгар Кейси предсказват,че Русия ще бъде силна държава. Американците си врат носа на всякъде, но в крайна сметка страда Европа, все на нейна територия се воюва. А този Зеленски постъпи глупаво, той се довери на Запада и НАТО разбирай САЩ, вместо да провежда по гъвкава политика с Русия и Запада, за това сега се стигна до този ад и за руснаци и за украинци. Това си е война между Путин от една страна и Запада и САЩ от друга само, че на територията на Украйна.
  • 138 да ама не

    5 0 Отговор
    като им гледам суратите, излъчващи човечност, морал и един куп "ценности", кой от тях Борис, Урсула и т.н., кой от тях може да изпита срам? Аха, сетих се АлЙо, чиста душа, сълза...Хайде у канавката.
  • 139 tomito

    0 0 Отговор
    Да не се правим на ударени,следващата подобна инвазия ще е между Китай и Тайван .Тогава САЩ ще обвинят Китай и винаги НАТО ще е права и ще продава ли продава оръжие и все другите ще са виновни.
  • 140 хахаха

    0 0 Отговор
    от 2 дена по всички западни и наши тв-та въртят видео с тоя блок...нали била страшна война? само този блок ли е пострадал?
  • 141 Тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Само дето войната в Европа (източната), я започнаха още 4-тия Кръстоносен поход.
  • 142 Тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "asd":

    Явно се е учил от вековната история на, нагло-саксите, франките, испанците, викингите, и др.
  • 143 говори ми

    0 0 Отговор
    от всичко случващо се лъсна бруталната истина: след десетилетия на либерален разврат от ЕС не е останало нищо....реално няма лидери....пионки сложени янките и водене за носа - превърнаха най стария континент в 340 000 000 индивиди без позиции за устояване и сега нациската авантюра на американците в украйна ще я плащаме всички и най вече украйнците.....защото нямаше евролидери които 2014г. да вдигнат пръст срещу САЩ и да кажат това са хора нищо, че са руснаци