Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Февруари, 2022 10:00 10 664 62

Германски експерт: "Путин не се страхува от НАТО"

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • нато-
  • страх-
  • украйна-
  • война-
  • густав гресел

Путин иска да унищожи културната идентичност на Украйна и се възползва от слабостта на Запада. Целта си той може да постигне, ако окупира големи части от Украйна, казва експертът по Източна Европа Густав Гресел

Германски експерт: "Путин не се страхува от НАТО" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Подсказва ли мащабът на руското нападение над Украйна, че операцията е била планирана от месеци?

Г. Гресел:Актуалните събития потвърждават, че всичко е било планирано отдавна. Потвърждават се и предположенията на разузнавателните служби за наложилото се у руските сили за сигурност убеждение, че „проблемът" Украйна трябва да бъде решен по военен път. Опитът на Запада да се справи с този въпрос чрез дипломатически и икономически средства се провали. Имам чувството, че руската страна никога не се е отнасяла към разговорите сериозно, а отправените от нея прекомерни изисквания са били само средство да занимава Запада и да намери основание за война.

Още новини от Украйна

Руската армия сериозно превъзхожда украинската. Според Вас докъде би могла да стигне?

Г. Гресел: Путин формулира целта на войната в речта си от 21-и февруари и в декларацията, с която обяви войната. Това е унищожението на Украйна като народ и като културна идентичност. Тази цел би могла да бъде постигната само с окупация най-малкото на големи части от Украйна и на важните градове. Минималната версия би била окупация на Украйна до Днепър. Но аз се опасявам, че атаката ще отиде и по-нататък.

Каква съпротива би могла да окаже украинската армия?

Г. Гресел: Украинската армия е твърдо решена да окаже съпротива. Но дори накрая да се стигне до поражение, армията все пак дава шанс поне на собствените си семейства да напуснат района и да избегнат съществуването под руско господство.

Ако украинската армия - а вероятно и населението - окажат по-силна съпротива, отколкото се очаква, как ще се отрази това на хода на войната и какви ще са руските реакции?

Г. Гресел:Не смятам, че голяма част от руското население би одобрило войната, ако се стигне и до големи загуби от руска страна. С тази война Путин в определен смисъл заложи на карта и собственото си господство. Но изглежда е стигнал до извода, че рискът си заслужава. Вярвам, че украинската армия наистина се сражава и ще се стигне до сериозни загуби и от руска страна. Но това е нещо, за което Путин трябва да си дава сметка.

Съществува и тезата, че Путин усеща властта си отслабена и затова е решил да започне войната - за да укрепи позициите си. Какво мислите по този въпрос?

Г. Гресел: Според мен във вътрешнополитически план рискът да изгуби властта по-скоро е нараснал, отколкото намалял. Все пак той вижда, че Украйна не доближава позициите си към руските, и че би я загубил, ако не си я възвърне по военен път и не я превърне във васална държава.

Допускате ли, че Путин може да продължи атаките и отвъд Украйна - например към балтийските държави?

Г. Гресел:Украйна се отбранява. А понеже Путин смята, че всяка антируска съпротива, независимо дали е в Чечения или другаде, се спонсорира от САЩ и от Запада, ще обвини Запада и за съпротивата в Украйна. И ще използва средството, за което е сигурен, че ще сплаши Запада – а именно военната сила. Конфронтация със сигурност ще настъпи, след което от нашата готовност да се защитим и да отвърнем ще зависи дали ще се стигне до разширяване на мащабите на бедствието.

Путин винаги е настоявал за дистанция между НАТО и Русия. Но ако подчини Украйна, Русия ще се доближи още повече до натовските държави.

Г. Гресел: Той не се страхува от НАТО. Той знае, че европейците са слаби във военен план. Знае също, че американците принципно виждат в Китай основния си враг. С това се заиграва - да си отвори възможност да изпъди американците от Европа, осъществявайки имперските си планове. А колко далеч ще стигнат тези планове, зависи от това кога някой ще му се опре. Украйна не му се опря, а дали други ще имат повече успех, ще покаже бъдещето.

Загубихме 30 години в дебати по въоръженията. 30 години, в които не се отнасяхме сериозно към въоръжаването на Русия. Сега би трябвало извънредно спешно да наваксаме - сега е моментът. Както се видя - Путин разбира само от военна сила и прилага това средство, за да постига целите си, ако не получи отпор. В името на нашата сигурност и на нашия мир би трябвало сега наистина да наваксаме.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой да го е страх от

    101 11 Отговор
    Джендери??
  • 2 1234

    111 11 Отговор
    Гнус долна пропаганда се излиза по цял ден от евро-атлантичести медии!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путин е луд

    27 77 Отговор
    Лудите се страхуват само от бялата престилка

    Коментиран от #30

  • 5 Долу Путин

    24 85 Отговор
    Независимост за Волжка България и присъединяване към ЕС и НАТО
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Защо путин

    92 6 Отговор
    Да се страхува от нато?

  • 8 !!!?

    18 69 Отговор
    А защо убиеца на украинци Путин лъже, че се страхува от НАТО !!!?
  • 9 мисля си че

    15 70 Отговор
    Украйна ще излезе голям залък за малкото устенце,а и освен това само лудите не изпитват страх!
  • 10 Има информация,

    15 72 Отговор
    на Путин по-често му сменят памперсите. Готов си , др.Путин, твоята свърши. Въпрос на дни е да бъдеш сготвен на курбан от твоите мекерета !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 КПСС БКП

    18 62 Отговор
    Единствено руският народ може да свали самозабравилия се и умопобъркан диктатор Путин ! Дано реагират бързо и безкомпромисно, защото животът им в следващигте години ще бъде пълна мизерия и глад !!! Вярваме в тях !

    Коментиран от #29

  • 14 Навремето Ленин

    15 43 Отговор
    предупреждава руските болшевики да "не вземат желаното за действително". Но чекистът Путин не е чел Ленин, а само милиционерски устави !
  • 15 Джо

    26 8 Отговор
    Путин отлично знае че, до момента до който се придържа в рамките на Украйна, може да си прави каквото си иска. Стига да е на власт толкова дълго време разбира се:)
  • 16 Този дядка...

    12 17 Отговор
    Мокрият сън на Бай Ганя, трябва да се страхува от руските майки и народ !
  • 17 !!!?

    7 35 Отговор
    Убиеца Путин не се страхува от НАТО щом главореза Кадиров е с него !!!?

    Коментиран от #36, #58

  • 18 путин

    10 52 Отговор
    е долна мутра, агресор, диктатор и убиец на деца

    Коментиран от #25

  • 19 Ювиги Хана

    30 5 Отговор
    Абс нормално 8000 ядрени ракети са на вахта и разположение 24/7 12/365
  • 20 Майна

    59 4 Отговор
    ,,Зад нас е РОДИНАТА,, ...Таке Путин, беше притиснат в ъгъла от агресивното разполагане на оръжие по границата на РУСИЯ .Против войната съм! Но това беше самозащита ВЕЧЕ...750 БАЗИ НА НАТО В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, 12 на РУСИЯ..САЩ НАЛАГАХА АРОГАНТНО , АГРЕСИВНО ПОВЕДЕНИЕ ЗА ХЕГЕМОНИЯ НАД СВЕТА...НАДЯВАМ СЕ, че все още има шанс за МИР
  • 21 дойче краставица

    50 5 Отговор
    дойче зеле кажете нещо за ваксините и как неможем да живеем без да се ваксинираме ??? имат ли зелени сертификати войниците на путин че влизат свободно в стар техен квартал…
  • 22 хикс

    26 6 Отговор
    Мисля , че Путин не се страхува от нищо , защото смята Русия за империя . Смятам , че той иска да остане в историята и се опитва да направи нов световен ред . Не казвам дали е прав, просто казвам как са спорен нещата .
  • 23 РЕАЛИСТ

    41 3 Отговор
    В Германия вдигнаха комуналните данъци. Разходите за отопление и електричество да се вдигнали. Това е цената на санкциите. Всички ще плащат безумието на политиците. На път за преговорите , украинската делегация е минала през Полша, където западни представители да им набили канчето в правилната посока. Ще видим, каква е тя.
  • 24 Камъните падат

    52 2 Отговор
    а на Путин вече може да му викаме доктора. Само за няколко дни приключи Ковида в световен мащаб ...

    Коментиран от #31

  • 25 Виж

    41 1 Отговор

    До коментар #18 от "путин":

    Всеки си има мнение, и аз уважавам твойто. Но фактите показват обратното деца и цивилни убиват украинските нац. отряди. От другата страна няма убити цивилни. Този кошмар трябва да спре.
  • 26 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    3 23 Отговор
    И НАТО ОТ....ПУТИН
  • 27 БСП КОМУНЯГИТЕ

    9 19 Отговор
    НИЕ СТОИМ ТВЪРДИ ЗАД ПУТИН
  • 28 Факт

    5 37 Отговор
    Кремълския психопат иска цял свят да му се подчинява

    Коментиран от #60

  • 29 хехе

    46 4 Отговор

    До коментар #13 от "КПСС БКП":

    май си слаб по история. Руснаците с глад и мизерия не мож ги уплаши. Справка - WW2. Виж на европейците само да им спреш нета и нещата приключват.
  • 30 Много

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Путин е луд":

    Си запознат ! Санитарите пак са забравили да ви вземат телефоните !

    Коментиран от #46

  • 31 Хахаха...

    31 2 Отговор

    До коментар #24 от "Камъните падат":

    Така е.Забравиха за задължителното ваксиниране.
  • 32 Специални операции

    31 2 Отговор
    Ядрените оръжия са за това, да спестяват време и жива сила на собственика им. Руснаците са собсвеници на огромен аресенал от ядрени оръжия кой гарантира спокойствие! Отделно руснаците разполагат и с мидено ПВО което лови чужди балестичните ракети и дава допълнителен комфорт на сигурност. НАТО е в мн не сгодана позиция в евентуален конфликт с Русия!
  • 33 СОЛ. СПАСИТО

    29 2 Отговор
    Реалната история около преговарящите от страна на Украйна . ХОРА ., ОКАЗВА СЕ ПРЕГОВАРЯЩИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ ПЪТ ДО ГОМЕЛ (БЕЛАРУС) НЕ ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ А СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ СРЕЩА С НАЦИСТИТЕ ПО ПЪТЯ Т.Е ОТ РАЗСТРЕЛ . СЕГА СИТУАЦИЯТА Е ТАКАВА ЧЕ ВСЕКИ СЕ СТРАХУВА ОТ ВСЕКИ . нЕ СА МАЛКО СЛУЧАЙТЕ ОТ РАЗСТРЕЛЯНИ ВОЕННИ ОТ "СВОИТЕ" (БАТАЛЬОНИ КАТО АЗОВ , ДЕСЕН СЕКТОР) КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ПРЕДАДАТ. в МОМЕНТА И НА ЗЕЛЕНСКИЯ НЕ МУ Е ЛЕСНО !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Наглецо

    37 5 Отговор
    А сега кажете,че западните отпадъци не лъжат ! "Путин щял да обвини САЩ и Запада"! Ами нали открито тия заявиха ,че пращат оръжие в Украйна ! Кой да обвини Путин ? Баба Гюрга !
  • 36 мусолини

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Браво , научил си си урока , т.е знаеш какво те чака !
  • 37 Така де

    3 21 Отговор
    Както вървят нещата, до две седмици украинските войски ще влезат в Москва!
  • 38 СТРАНИТЕ ОТ ЕС ЩЕ БЪДАТ ПОРУТЕНИ!

    29 6 Отговор
    ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕННО ПРОДЪЛЖАВАЙКИ ДА ПОДКРЕПЯТ НЕОНАЦИСТИТЕ В УКРАИНА СЪЗДАДЕНИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ САЩ! НЕЗАБАВНО ИЗКАРАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС И ОБЯВЕТЕ НЕУТРАЛИТЕТ ИНАЧЕ КАТО ГУБЕЩА СТРАНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СЪСИПАНА С РЕПАРАЦИИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!

    Коментиран от #41

  • 39 Рашките

    3 26 Отговор
    Вместо да се редят на опашки пред банките, да пречупят страха и да обкражат Червения площад, за да свалят този луд диктатор ! Колко са пр0сти тези руснаци .Целият свят ви намрази ! Какво още чакате, та не поискате Путин да си ходи ?! Ако го оставите още малко,няма да има и какво да теглите. Рублата се срива, както и икономиката ви, заради егото на един луд ! Сега ще лъсне цялата пропаганда и лъжа за Русия !
  • 40 ДжафДжаф

    32 4 Отговор
    8г украинските нацисти осъществяват етническо прочистване с елементи на геноцид в някои райони, а тия ни обсипват с всевъзможни буламачи на тема геополитика. Няма уважаваща себе си страна в света, която да търпи подобни действия срещу собствената си диаспорора, останала на територията на друга държава. Когато 1984-та Т.Живков започна Възродителният процес срещу турците в България, самата Турция автоматично разположи 300 хилядна армия в изт.Тракия. Не нападнаха, единствено, заради СССР и риска от Трета световна. Украинските нацисти, подобно на Живков разчитаха на Америка, за да осъществят плановете си за етнеческо прочистване! Никава принципна разлика. Единствено сбъркаха покровителя и недооцениха противника. Дето се вика: Не дразни мечката...

    Коментиран от #42

  • 41 Грешиш

    4 16 Отговор

    До коментар #38 от "СТРАНИТЕ ОТ ЕС ЩЕ БЪДАТ ПОРУТЕНИ!":

    Защото с действията си вашето лудо джудже, направи така, че целият свят да го намрази! Сега света е Украйна и Украйна е света. И вашия нов Хитлер, няма голямо поле за маневриране, освен за нов световен конфликт. И при такъв и самите рустнаци ще пострадат най-много. Но поради силната путинска пропаганда в самата Русия, още не могат да го осъзнаят. И не си мислете, че Китай ви е съюзник, той само чака за да ви разпарчетоса. А относно Беларус, те не са никой, повтарям никой.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тодоров

    23 1 Отговор
    DW откъде ги намира такива експерти, да се чудиш. Този Гресел според мен и той не знае по какво е експерт. Самото твърдение, че Путин искал да унищожи културната идентичност на Украйна, е напълно погрешно. Целта на настоящата специална операция е единствено унищожението на бандеровщината, "азовщината" и "ОУН"-овщината, на геноцида над част от украинското население и в частност, на рускоезичното. Но САЩ и Западна Европа 8 години се правеха на умрели лисици и само подклаждаха и изостряха напрежението около и до границите на Русия. Путин от много време искаше едно нещо - Украйна вън от НАТО и НАТО далеч от руските граници. И какво стана - преиграха с търпението на Путин. Като не искаш мира, на ти секира. Днес дано на този "дебелоглав" президент Зеленски, преди започване на насрочените преговори с руснаците, да му е дошъл акъла и тази братоубийствена сеч да спре.
  • 44 отдавна планувано

    2 17 Отговор
    Пъзела покрай Русия се сглобява.
    От 10 години насам финансови експерти алармираха, че Русия изкупува злато и чисти външния си дълг, което е първи признак, че се готви за война. След превземането на Крим, руснаците видяха, че Украйна няма да им падне лесно в ръцете. Пускането на Ковид19 беше ясно, че е в интерес на някого, но не бяхме сигурни на кого. Вируса нанесе тежки загуби на всички икономики, като най-лесно се справиха тоталитарните режими Русия и Китай. Почти веднага след появата на вируса започна и масовата дезинформация, която беше държавно финансирана от някого, защото ресурсите на тази дезинформация бяха огромни. Повечето домейни и сорсове на тази информация бяха едни и същи, купени специално за случая. Имаше подготвени видеа с изказвания на учени, имаше подготвени статии преведени на всички езици. Свързваха вируса с 5G технологията, целейки забавянето й в експолатация. Имаше две държави, които не бяха засегнати от пропагандата - Русия и Китай. Междувременно бяха "произведени" размирици в Беларус 2020 за президентски избори, когато бяха хванати 30 руски наемници Вагнер и наскоро в Казахстан. Като тези размирици услужливо бяха потушени от добронамерената руска намеса. Неслучйно Казахстан сега се отдръпна от Русия, явно осъзнавайки в какъв театър е била въвлечена. Китай също се отдръпна от Руската деструктивна политика, защото печалбата й зависи прекалено много от свободни европейските и американски пазари и като цяло невоенна обстановка.
    Съврем
  • 45 отдавна 2

    6 14 Отговор
    Съвременния Хитлер добива смелост и от това, че в една диктатура, цялото ти обкръжение е ужасено да посочва грешките ти и те издига в култ. Така много лесно губиш представа за реалните си възможности. Помага и факта, че Путин е на пределна възраст за управляващ, а народа не може да го запомни с нищо съществено - стандарта на живот на обикновените хора е по-нисък от този на най-бедната страна е Европа - България. От там идват и имперската му мания да бъде запомнен в историята с нещо - с превеземане на територии... и както виждаме със съсипване на милиони съдби и животи.
    И преди някой да ми даде определния - добреплатен работещ българин съм, харесвам руски филми (въпреки, че станаха прекалено фалшиви напоседък), но ги предпочитам пред американските. Не съм чуждопоклонник, не обичам крайностите, но един добре анализиращ човек може и сам да си направи изводите тук.
  • 46 Дофтор

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Много":

    Ти да не си от неговата стая Днеска ще ви водим на басейн да скачате Ако слушате ще ви пуснем и водата
  • 47 Ванюшка

    21 3 Отговор
    НЕ Путин е виновен а зеленият карфиол които го провокира и си повярва че Еврогеиският сьюз и краварите са с него. ЗА РУСИЯ ТВЬРДО - ВЕЧНА ДРУЖБА
  • 48 Очевидно защо

    7 0 Отговор
    И как да се страхуваш от някой , на когото можеш да му занулиш целият Милет за по малко от 26 минути .
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Gen Gurko

    16 1 Отговор
    Притиснаха баба Меца в ъгъла и сега ще плащат. Обаче не ястребите и виновниците, а глупавата или зомбираната рая. Както е било винаги в историята.
  • 51 124

    17 0 Отговор
    НАТО ЗАЩИТАВА САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕННОПРОМИШЛЕН КАПИТАЛ! ИМЕНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА НЕ СЕ САМОРАЗПУСНА И ПРОДЪЛЖИ ДА ДРЪНКА ОРЪЖИЯ ПО СВЕТА И ДА РАЗПАЛВА ВОЙНИ. И ДА НОСИ СТРАДАНИЯ! 81% ОТ ВОЙНИТЕ ПРЕС ПОСЛЕДНИТЕ 60 Г. СЕ ДЪЛЖАТ НА САЩ! ТУК ПАК СИ ПОКАЗАХА УРОДЛИВОТО ЛИЦЕ КАТО ВЪОРЪЖАВАХА УКРАИНСКИТЕ НЕОФАШИСТИ, ИЗВЪРШИЛИ ГЕНОЦИДА В ДОНБАС. НО СПЕЧЕЛИХА 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА. ОТВРАТ!
  • 52 НЕ МОГА ДА ЧЕ ТА ТОЛКОВА ТЪПОТИИ....

    11 1 Отговор
    ТОЛКОВА ЛИ СА ТЪПИ НА ТОЗ ЗАПАД ХОРАТА??????????????? САМО ГЛУПОСТИ ПЛЕЩЯТ.......... ДА СЕ ИЗПЛЮЕШ НАПРАВО!!!!!
  • 53 ПУТИН КАЗА ЧЕ СТАЛИН Е СГРЕШИЛ С ГЕРМАНИ

    8 0 Отговор
    ТОЕСТ Е ЛЪЖА ЧЕ НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ НАТО .... НАТО СИ Е РЕАЛНА ОПАСНОСТ ЗА РУСИЯ ТОЙ НЯМА ДА ДОПУСНЕ НАТО ДА ВЛЯЗАТ В МОСКВА И ДА РАЗГРАБЯТ РУСИЯ КАКТО НАПРАВИХА ГЕРМАНЦИТЕ В НАЧАЛОТО
  • 54 Тъмнина до кога

    10 3 Отговор
    Народа на Европа ще мечтае, че след като е със САЩ ще живее като цар Къде е свободата на словото щом се спирам руски програми а оставиха само тези които промиват мозъците на хората. Като пътувате свободно в какво се превърнат , в слуги на запада, а можете да сте чираци и слуги в България Утре ако стане нещо отново ще чакате Русия а помощ
  • 55 hmhmhm

    19 0 Отговор
    Ако Путин искаше да унищожи културната идентичност щеше да поразява библиотеки, театри, опери, училища и университети! Аз не съм чул да е станало нещо такова ! Поредната поръчана и платена статия! Пфу
  • 56 Странно е

    8 0 Отговор
    Немец да твърди, че културната идентичност на Украйна е нацизмът. Защото Путин обяви денацификацията на Украйна като основна цел на специалната операция, която явно ще прерасне във война срещу неофашизма - в локален и световен план.
  • 57 Дойче зеле

    10 0 Отговор
    Пак се вкисна и осмърдя цялата маза.
  • 58 Жустис

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    А Зеленски помияра на Фащ дали се страхува щом Главореза Азов е до него
  • 59 Нед

    5 0 Отговор
    Дойче веле,Свободна Европа,СНН,ББС и...си остават хейтъри поне 40 години откакто помня.Преди комунизма им беше враг,после Руснаците им станаха приятели,после и източна Европа и ние ,но пак няма угодия.Питате ли се защо стандарта ни не се повишава вече 20 години?Не е само в нас причината,но и в нашите “приятели“от запада,които ни пращат регулярно управници-продажници,които вземат малоумни решения.Все повече си мисля,че ни смятат за победения враг,който системно “лекуват“с кръвопускане и диети!
  • 60 Само да попитм

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Факт":

    С белина ли ви промиват мозъка или с формалн или чалгата ви стига

    Коментиран от #61

  • 61 нашенец

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Само да попитм":

    хора, що не четете великия икономист МАРКС. повтарям икономист, което е различно от комунист. ние живеем в условията на развит капитализъм, което е империализъм. когато е империализъм, има финансово икономическа олигархия, което не е класа. това е прослойка, която управлява светът. всичко което се случва около нас е нормално. и ковита и войните. така се съхраняват натрупаните пари, трупат се нови пари и се запазва властта. така е според науката ИКОНОМИКА , на капитализма.човека си го е написал, и това не е комунизъм. повтарям това е икономика на капитализма. така трябва да бъде, щом трябва значи ще бъде.
  • 62 готино

    0 0 Отговор
    Докато кафявата мечка се е навела на Югозапад, една едра панда се е изправила зад мечката.