Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 09:01 13 822 99

В Русия има три ядрени куфарчета

  • владимир путин-
  • ядрени куфарчета-
  • ядрени оръжия-
  • ядрени бомби-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • война

Русия е готова за това предизвикателство

В Русия има три ядрени куфарчета - 1
Снимка: Shutterstock

Ядреното куфарче е разтворено - Русия постави в специален режим най-мощните си оръжия, пише "Комсомолская правда". Заради заплахите на Запада Владимир Путин заповяда на министъра на отбраната и началника на Генщаба да поставят руските сили за възпиране в специален режим на бойно дежурство. Това е голяма военна сензация, посочва вестникът, предаде БТА.

Според военния експерт Борис Соловьов Путин е бил "принуден" да даде тази заповед от "ситуацията, която се формира в света във връзка с военната специална операция в Украйна", нападната от Русия. Президентът го каза пределно ясно: "Висши дъжностни лица на водещите страни от НАТО допускат агресивни изказвания по адрес на страната ни". И със своята заповед Путин отправи към Вашингтон сигнал, че Русия е готова за това предизвикателство, заявява аналитикът.

Руските стратегически сили за възпиране включват, освен най-мощните ядрени сили, също и най-мощните неядрени оръжия на страната. Специалният режим на бойно дежурство е предпоследната най-висока степен на бойна готовност преди т. нар. пълна бойна готовност. В Русия има три ядрени куфарчета - държат ги президентът, военният министър и началникът на Генщаба. Тази система дава възможност да се застраховаме срещу всякакви грешки в използването на ядрени оръжия, обяснява Соловьов. Според указ на Путин отпреди две години Москва може да използва ядрени оръжия при нападение с каквито и да било оръжия за масово поразяване срещу нея или нейни съюзници или пък при агресия с обикновени оръжия, ако "е застрашено самото съществуване на държавата". Не е зле още веднъж да напомним за това на Байдън и на съюзниците на САЩ от НАТО. Всъщност заповедта на Путин също е напомняне, добавя наблюдателят.

Експертната общност вижда в тази заповед насочен към Запада сигнал да не се меси в конфликта между Русия и Украйна, пише "Известия". "Да не се меси във военен план - уточнява политологът Сергей Полетаев. - Засега Западът ни отговаря икономически и мерките, вземани от тях сега, може да бъдат наречени икономически аналог на оръжия за масово поразяване. Но не бих се учудил от тяхна страна и на първо място от САЩ да последва симетричен отговор, повишаващ бойната готовност на американските ядрени сили."

"Залозите продължават да се вдигат", констатира в заглавие "Новая газета". Казано с езика на военното разузнаване, стратегическите ядрени сили се поставят в специален режим, щом се разкрият мерки на противника за подготовка на неговите ядрени сили и е невъзможно кризата да се предотврати по друг начин. Всяка заплаха да бъде разгромена войскова групировка, ключова за отбранителната способност на страната, също може да повлече ответна заплаха с употреба на ядрени оръжия от Русия. В тези случаи е вероятно да бъдат нанесени удари с тактически ядрени оръжия.

Не се знае още как действат и дали изобщо действат самолетоносачните ударни групировки на САЩ, дали са се пребазирали стратегическите им бомбардировачи на летищата в Англия и Италия, откъдето извършваха обичайно полети до Ирак. Няма и данни за някаква заплаха, надвиснала над руската войскова групировка в Украйна. Поставянето на руските стратегически ядрени сили в специален режим най-вероятно е превантивна мярка спрямо страните от НАТО, публично предупреждение към тях да не участват във военните действия на страната на украинската армия. Още повече че според запитани от нас авторитетни специалисти по стратегическите оръжия руските сили за възпиране винаги и постоянно (удебеленият шрифт е на изданието - б.р.) са в състояние на пълна готовност. Без да се правят никакви изявления за това, допълва "Новая газета".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пфф

    74 62 Отговор
    Путинча ако продължава да заплашва света нищо чудно да унижощи Русия завинаги

    Коментиран от #63

  • 2 Путлер

    64 50 Отговор
    Аз възродих Руската импери - бедност и изолация

    Коментиран от #32, #61

  • 3 АЛФА КЕНТАВЪР

    67 14 Отговор
    това е лудост това ще испепели целия свят

    Коментиран от #56

  • 4 Анализатор

    58 55 Отговор
    Докато Зеленски и Кличко се бият с автомат в ръка, Путин ваксиниран многократно се крие в бункера си в Кремъл и стои на 20 м. разстояние от всеки посетител.

    Коментиран от #9, #20, #31

  • 5 АЛФА КЕНТАВЪР

    46 53 Отговор
    ПУТИН ще свърши зле
  • 6 Майна

    58 31 Отговор
    ЕС , с марионетките на САЩ в него ,със тези безумни санкции ПРЕДНАМЕРЕНО ПРЕДИЗВИКВАТ ЯДРЕН ОТГОВОР..ТЕ СА СЕ ПРИГОТВЕЛИ ЗА ТОВА, РЕЗИ ,,МИРОПАЗИТЕЛИ,, ГО ЖЕЛАЯТ...НОГ ДА Е С НАС

    Коментиран от #11

  • 7 истината

    58 69 Отговор
    Да дрънкаш ядрени оръжия, когато никой не те заплашва с нападение, е признак за пълно безсилие, женственост и слабост.

    Коментиран от #27, #39

  • 8 Пич

    76 37 Отговор
    НАТОвците бяха забравили , къде се намират ! Русия просто им припомня , че " с блага дума , и пистолет , се постига повече , отколкото само с блага дума " ! Ал Капоне !

    Коментиран от #35

  • 9 Русия фалит

    26 35 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    ами отговаря си на името пу...
  • 10 XYZ

    14 10 Отговор
    Аз съм над всичко и всички! АЗ, АЗ, АЗ!
  • 11 Майна

    52 8 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Бог да е с нас , това което искат ГЛОБАЛИСТИТЕ Е ВОЙНА, УНИЩОЖИТЕЛНА...

    Коментиран от #16

  • 12 Индийците от Вино много мощно и те дрънк

    25 1 Отговор
    Глупости. Иначе, колегите тука зяпат Скай във тубата. Засякох ги със закъснения от около час. Уточняване на превода само...хората ви казаха, че това са дефанзивни системи, за които Президентът нареди!!!!
  • 13 GnG

    68 24 Отговор
    Владимир Путин е ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК !
    КОЙ попита българския народ, дали ИСКА да членува във военни структури, като НАТО ?!

    РЕФЕРЕНДУМ по въпроса за членството в НАТО, както и за съществуването на военни бази на северно-американската държава САЩ в България !
  • 14 Петьо Петров

    34 3 Отговор
    Дами и господа, след няколко мои коментари, явно съм низвергнат. Да живее демокрацията, която няма да видим! Пишете правилните неща и и ще усетите полъха и...за малко, но не пълноценно. Свободата не е в писането и в цензурата, а във всеки вдишан дъх!

    Коментиран от #26

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 52 Отговор
    ПУТИН е ЖЕСТОК убиец убива ХОРА ДЕЦА а сега желае да испепели ЗЕМЯТА

    Коментиран от #29, #81

  • 16 тука ли си бе

    27 12 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    конспираторе , що не отидеш в Украйна да защитиш диктаторчето , ама нямаш смелост хихихихи

    Коментиран от #75

  • 17 Gucci x Balenciaga

    13 37 Отговор
    Боклук как не намериха смелост да го махнат от власт и да бъде съден на международна сцена.Ейййй прости хора без адекватно мислене какво му намират още за мъжествено и му изпълнят лудите заповеди сега разбрах защо този народ страда от как векува не са борбени

    Коментиран от #30

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 28 Отговор
    ПУТИН го пазят дори в тоалетната но някой от неговите ще превърти и ще го свърши

    Коментиран от #24, #25

  • 19 Дедо ми казваше

    12 33 Отговор
    Куче,което много лае НЕ хапе,виж,ако ръмжи по-добре не го закачай!Лаещето куче (собака) Путин ще свърши на Майдана!
  • 20 Абе

    29 6 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    Селски интелектуалци , ходете да сложите сено на кравите , че ще ви бият жените ви , като ви хванат в кръчмата ! А гражданите от ГРИНДР , да слагат перуките и токчета , и да отиват на работа ! Сорос не плаща достатъчно ?
  • 21 👏👏👏

    33 3 Отговор
    Знаци ще има УДАР ³ на трета степен!
    Явно за някои хора случващото се им се струва малко и продължават да нагнетяват обстановката!
    Като стане най-лошото къде ще бъдете да си поднесете отговорността, бедните ще станат просяци! Защото Европа ще храни украински бежанци а България ще остане с пръст в ГЬз
  • 22 !!!?

    12 25 Отговор
    В империята на Злото има три ядрени куфарчета - едното в Путин, второто в Лукашенко и третото в Кадиров ! Това е путиновия Гулаг !!!?
  • 23 12-ти батальон

    6 32 Отговор
    Тоя путлер ако още един път ме заплаши с ядрено оръжие ще намеря някой руснак тук и ще пратя главата му по пощата до кремъл

    Коментиран от #37

  • 24 Напротив!

    8 27 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Някой нормален ще му свети маслото,щото "Луд умора няма!"

    Коментиран от #53

  • 25 Gucci x Balenciaga

    7 14 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И аз това се моля от няколко дни не им стиска прости хора не ги разбирам не може да е истина или ги държи на дрога на опияти за да не мислят адекватно
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 8 Отговор

    До коментар #14 от "Петьо Петров":

    ТАКА е ПЕПИ но убиват невини ХОРА ДЕЧИЦА
  • 27 Именно!

    3 19 Отговор

    До коментар #7 от "истината":

    Путинчо ако ти прочете коментара,ще си тегли един кат Хитлер!

    Коментиран от #52

  • 28 MGewehr

    8 18 Отговор
    Рашките народ от роби-убийци и самоубийци!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Отначало

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "Gucci x Balenciaga":

    Мислех , че сте интелигентна , и иронизирате Гучи и Баленсиага ! Вече е ясно , че съм сбъркал , и че сте представителка на фолк възпитанието , на което хоризонта се простира само до Гучи и Баленсиага !

    Коментиран от #41

  • 31 Читател

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    Зеленски и Кличко могат само да се снимат с автомат... иначе са си скрити и те. Силно ги надценяваш...
  • 32 Гаглей

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Путлер":

    Кво стан бе не мога да повярвам, във факти БГ анти Путин ски коментари с повече плюсове и одобрение. Майко мила доживях

    Коментиран от #34

  • 33 !!!?

    8 13 Отговор
    ЕДИН ЗЪЛ ДЕМОН В КРЕМЪЛ ЗАПЛАШВА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ С ЯДРЕН УДАР !!!?

  • 34 Владо

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гаглей":

    Не свиквай, от Олгино просто са в технолохична пауза.
  • 35 Митраджия

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Недей забравя че и другите имат от тези пистолети с ядрени куршуми .
  • 36 mi6osp

    17 3 Отговор
    Някои имат санкции, други - модерно оръжие.
    Без колебание , с оправданието , че така принуждават Япония да излезе от войната, САЩ бомбардираха с ядрено оръжие Хирошима и Нагазаки, които нямаха никакъв начин да се защитят. САЩ твърдят, че така са прекратили войната.

    Сега Путин поставя НатО, което на практика е без ПРО, в ролята на Япония и им предлага да спрат войната без бомбардировка.

    Коментиран от #45

  • 37 Вече

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "12-ти батальон":

    Си локализиран !
  • 38 Мдааа....

    15 6 Отговор
    Путин е луд. Ако продължават от ЕС и НАТО да наливат бензин в огъня - всички ще гръмнем .Имам чувството,че нарочно го правят за да предизвикат трета световна.Нека си взима Украйна и дотам.Защо трябва да умира цялата Европа заради луди и болни амбиции
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 коста

    7 11 Отговор
    Путин е готов за това предизвикателство но Русия и руския народ едва ли. Тоя хептен изтрещя. Ще направи така, че кучетата с масло няма да го ядат. Като какъв иска да остане в историята?
  • 41 Gucci x Balenciaga

    6 18 Отговор

    До коментар #30 от "Отначало":

    Ти си срам и позор за България гнус путинофил за такива като теб трябва да има присъда когато падне от власт лудия

    Коментиран от #55

  • 42 РУСКА МАЙКА

    9 13 Отговор
    ПУТИН НЕЩО НЕ Е НАРЕД

    Коментиран от #47

  • 43 тралала

    9 1 Отговор
    А в България имаше десетки парични,доларови куфарчета,които бяха раздадени на НАШ ТЕ ХОРА. И станаха за 24 часа големи бизнесмени.
  • 44 Боби

    13 3 Отговор
    Давай да започва тая ядрена война, че ми писна 32 години мизерия, а крадеца бойко от Банкя повръща от преяждане докато Ние гладуваме !! Давай да започва, та и Той да го хапне заедно с внуците си, защото аз и внуци нямам
  • 45 ПУТИН БЕЗПОМОЩЕН

    8 11 Отговор

    До коментар #36 от "mi6osp":

    НАМЕКВА ЗА ЯДРЕНА ЗАПЛАХА....ТОЯ Е ОКОНЧАТЕЛНО ИЗТРЕЩЯЛ

    Коментиран от #58

  • 46 ПУТИН ГО Е ШУБЕ

    5 8 Отговор
    ПЛАШИ СВЕТА С ЯДРЕНА ВОЙНА......МАЙ СЕ СТРАХУВА ОТ....СВЕТА
  • 47 НАЙ наред

    9 5 Отговор

    До коментар #42 от "РУСКА МАЙКА":

    са киевския шут затънал в белото и вашингтонския Бай Даун!
  • 48 БСП ПРЕБОЯДИСАНО КОМУНДЕ

    1 6 Отговор
    НИЕ СТОИМ ТВЪРДИ ЗАД ПУТИН....И ЗАД ЯДРЕНИЯ АПОКАЛИПСИС......
  • 49 MGewehr

    4 6 Отговор
    Наети руски тролове а другата част БГнеудачници, надявайки се днес русията да дойде и да ги оправи!!

    Коментиран от #59

  • 50 ПУТИН СПРИ ДА ПИЕШ

    4 9 Отговор
    НЕ Е ДОБРЕ ЗА ЯДРЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ НА РУСИЯ

    Коментиран от #64

  • 51 куфара

    19 4 Отговор
    Божия гняв ще бъде много голям. Русия няма да пострада много в така създалата се ситуация, но всеки които вдигна ръка срещу Русия и руския народ, много ще страда. Тези които подготвиха и предизвикаха тази трагедия много ще страдат. Горчиво ще съжаляват и всички накупени лъжци. Наистина много голямо горко ги чака всички нечистивци.
  • 52 😄😄😄

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Именно!":

    Тук половината сте убийци и си вярвате, че не сте!
    Това което се случва сега щеше да сполети Русия след година или две!
    Защо си мълчиш че Украйна иска атомна бомба, ми Щатите ще им я дадат, ня нужда и да се напъват да я правят!

    Коментиран от #65

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Опаа

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Gucci x Balenciaga":

    Маце , пийни един аналгин , че ще те заболи главицата от мислене ! Па виж , къде има ментета на Гучи и Баленсиага ! До там ти е хоризонта !
  • 56 гост

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    Путин е полудял. Та ядрена война значи край на всичко. Дори и артефакти няма да останат от нас, ако изобщо близките 10 000 години след това се появи живот и цивилизация, която да ги открие. Кой ще е победителят от това, не разбирам наистина? Господи пази ни!

    Коментиран от #79

  • 57 ЕЙНДЖЪЛ

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "🤫🤫🤫":

    ти си глупак щото подкрепяш убийците на ХОРА
  • 58 mi6osp

    9 3 Отговор

    До коментар #45 от "ПУТИН БЕЗПОМОЩЕН":

    Не намеква.
    Някои не са обърнали внимание, че Путин отдавна каза: "За какво ни е този свят, ако я няма Русия!"
    Затова е този несиметричен отговор.Кубинска криза 2.0.
  • 59 Аре

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "MGewehr":

    Бегай ! На хранилка при Шорош , акъл ще даваш !
  • 60 var

    3 4 Отговор
    Има бункер км под земята,натиска копчето и унищожава целия свят,вътре в бункера 200 руски манекенки,след 1 година излиза и започва да възпроизвежда света отново,това е операцията!

    Коментиран от #92

  • 61 Само да знаеш

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Путлер":

    Скоро ще разбереш какво е бедност в ЕС руснаците кат спрът газта и петрола!

    Коментиран от #68

  • 62 5777

    4 11 Отговор
    Какво значи да не се меси, той напада и иска никой да не се меси?! Това да не ти е Грузия или Нагорни карабах, Чечения или южна Осетия??

    Коментиран от #74

  • 63 География

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пфф":

    Западния империализъм не е Света научи най после географията!
  • 64 карамфила

    9 0 Отговор

    До коментар #50 от "ПУТИН СПРИ ДА ПИЕШ":

    Колко ти плаща цветан цветанов за тролските ти изяви с главни букви.Каква е надницата от изцъклената мустафа че може да се кандидатирам и аз да заработя някои $.
  • 65 mi6osp

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "😄😄😄":

    Точно САЩ бяха тези, които най много настояваха всички ядрени оръжия на СССР да останат в Русия.
    Защото с една ядрена държава можеш да се разбереш, но с няколко - не.
    Пример -Северна Корея.
  • 66 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    12 3 Отговор
    Нарушиха спокойствието на Русия и Русия ще наруши вашето спокойствие сороси !!!
  • 67 пиночет

    1 8 Отговор
    Путин е казал след него потоп вече се е помислил за наѝ-великия,ще унищожава наред!

    Коментиран от #71

  • 68 6969

    3 7 Отговор

    До коментар #61 от "Само да знаеш":

    Газ ще има от други производители, просто каналите за доставка ще се променят.
  • 69 Дългият

    3 1 Отговор
    ...Промивки за руският народ....
  • 70 Антон

    11 1 Отговор
    Този път и щатите и ингилизите от острова ще бъдат наигранк. В Москва може да светне ново слънце, обаче целия остров, щатите и европ ще светнат с руски атом. И никакви системи за противоракетна отбрана няма да помогнат. Представете си най-простия вариант - подводно взривяване на стотици килотони адрено бомби около бреговоте на тезо държави. Това ше вдигне радиоактвина вода с височина на вълната десетки километри. Останалото щв го свърши водата. Та нато малко по-спокойно да го дава защото този път пощаденк няма да има, и ще се молим да сме от първите стопени, а не да агонизираме седмици с лъчева болест. Така че думи от устата на международен политик като Путин, звучат сериозно и имат тежест. Това не е Ким Чен , който като прищрака и пуца с ракети. Те , щатите, дори с него не смеят да се конфронторат, тръгнали на Русия нож да вадят.Този път ще си го получат и те, барабар с целия ес и всеки който застраши Русия.

    Коментиран от #97

  • 71 mi6osp

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "пиночет":

    Тъ-цъ.
    САЩ си отиват и опитват да завлечат света със себе .
    И това върви от десетилетия.
  • 72 MGewehr

    3 5 Отговор
    Евала на Путин, съвсвм ще докара руската орда да си ядат опинците от глад!
  • 73 ТОЯ(.......)

    1 6 Отговор
    Е КАЗАЛ ,ЧЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ПОВЕЧЕ НИКОЙ ДА УНИЖАВА (......)А ДНЕС СВЕТА ГО Е НАПЪХАЛА НА КУЧЕТО В Г@А☝
  • 74 mi6osp

    3 4 Отговор

    До коментар #62 от "5777":

    30 000 000 руснаци загинаха в борбата срещу нацизма.
    Не се учудвай, че не желаят това да се повтори.
  • 75 КАК ЩЕ ИДЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "тука ли си бе":

    ТОЙ НЯМА ⚾⚾ ЗАГУБИ ГИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА К19 ☝
  • 76 доко

    0 2 Отговор
    има и 5 то куфарче даже маи е и шекмедже намира се в банкя при армеиски генерал боко 1 ви крадливии може да ликвидира рублата до 2 минути..амин
  • 77 ювиги

    6 0 Отговор
    Следва ято гълъби по форт нокс и запада ще рухне моментално.
    Като екстри насичане на интернет кабелите по дъното на океана и сваляне на всички комуникационни спътници.
  • 78 Гост

    1 3 Отговор
    Анализатора да си припомни че и НАТО разполага с ядрен арсенал . При използване на едната страна стреля и другата и света приключва!
  • 79 АЛФА КЕНТАВЪР

    4 6 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    ТАКА е дано го спрат на ПУТИН той е жесток кръвожаден убиец убива ХОРА и
    ДЕЦА
  • 80 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    МИР МИР МИР

    Коментиран от #90

  • 81 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    МиР МИР и МИР и МиР МИР и само МиР да има на ЗЕМЯта
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Антифашист

    9 1 Отговор
    Тази война се подготвяше от години. Много сигнали бяха игнорирани. Де факто това е ново разделение на света. Западът имаше нужда от тази война, защото правителствата покрай ковида почти установиха "демократични" диктатури. Суспендираха правата на хората, правеха каквото си искат. Сега може да стане дори по-зле. Това дрънкане на оръжия чудесно отклони вниманието на хората от належащите им проблеми. Играта на Русия е много хазартна, но мисля, че са се договорили с Китай, а може би и Турция. Южна Америка, Близкия Изток и Африка си траят. Но всички тези кризи, пандемии и сега войни, не са случайни събития.
  • 84 оня

    12 0 Отговор
    Проблема е, че не Путин запали този конфликт:

    Барак Обама на 1 февруари 2015год призна ,че САЩ са участвали в свалянето на правителството в Украйна. Т.е. САЩ направиха преврат и поставиха тяхно правителство.
    ,,,

    "САЩ изхарчи 5 млрд. долара по линия на Украйна. Те наливат пари в тази страна чрез неправителствени организации, които се прикриват с различни предлози: права на човека, уроци по демо­крация. И тези хора полу­ча­ват пари, с които се плащат про­те­стите по улиците”, каза тогава в интервю за теле­ви­зи­он­ния канал „Лайф­Нюз” бившият заместник,министър на финансите на САЩ Пол Робъртс -
  • 85 ювиги

    6 1 Отговор
    И не забравяйте да пишшете по стените на пещерите какво се случва.
    Дане гадаят следващата цивилизация от какво са умрели Хората
  • 86 оня

    14 2 Отговор
    Вижте на коя страна сме! Днес едно китайско посолство, публикува в туитър, кой е най голямата угроза за света-САЩ. Ето и публикацията (USA Bombing list: The Democracy World Tour) Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на веоенни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011,Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази,разположени в 173 държави. Направете си изводите, кой е заплахата за света и публикувайте световния агресор, да се знае от всички.

    Коментиран от #89

  • 87 ХеХе

    5 0 Отговор
    Тези бомби са много и всички в кюпа сме. Иначе Русия има предимство предвид че САЩ са много по гъсто населени и то главно по крайбрежието, там ако приключат 5-6 града и оня на езерото Мичигън и са до там, а Руските градове са много по разхвърляни в сибир са през 200 км
  • 88 оня

    8 1 Отговор
    Ето още някои извадки от Марк Твен в " Ние англосаксонците ? " обясняващо много добре кой е нарочил "установения световен ред" и същността му:
    " За добро или за зло ние продължаваме да поучаваме Европа. Изпълняваме длъжността на учители вече повече от един век и четвърт. Никой не ни е избирал за нея, просто си я присвоихме. Англосаксонци сме ...
    .... Ако не бяхме ние, Европа нямаше никога може би да знае какво е интервюир; ако не бяхме ние, някои европейски държави никога може би не биха изпитали благото на прекалените данъци; ако не бяхме ние, европейският хранителен тръст можеше никога да не научи изкуството да трови хората за пари; ако не бяхме ние, нейните осигурителни дружества може би никога не биха открили най-добрия начин да експлоатират вдовицата и сирака за печалба; ако не бяхме ние, дълго отлаганото възобновяване на жълтата преса в Европа щеше да се отлага може би от още няколко поколения. Упорито, непрекъснато, настойчиво ние американизираме Европа и с време ще завършим тая работа ! "
  • 89 Жив да си!

    5 0 Отговор

    До коментар #86 от "оня":

    Браво! Супер извадка. Ама години на ред им промиваха мозъците и сега на българина гладкото кълбо, трудно ще нагънеш приятелю!
  • 90 Генчев

    0 4 Отговор

    До коментар #80 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Внимавай, путин арестува за такива думи

    Коментиран от #91

  • 91 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор

    До коментар #90 от "Генчев":

    ПУТИН Е УБИЕЦ
  • 92 Сметки

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "var":

    При висока радиоактивност умират всички живи същества. Няма да има хора, животни, насекоми, бактерии... Растенията също се унищожават. Не може да се размножава нищо с ДНК. За да започне животът отново, ще е нужно първо да се намали нивото на радиация (за ядрените бомби това е елементът Уран 235 - w(235U), с период на полуразпадане 700 милиона години) и след това ще започне еволюцията отново от ниво вируси, бактерии, едноклетъчни... и след милиарди години може и да има нов разумен живот... Дано не се роди нов Путин, че на Слънцето му остават още 3-4 милиадра години живот и трети опит няма да има.
    Ако се е скрил в бункер и изолирал с екосистема за поне 700 милиона години, то може да излезе тогава и да започне да се храни с някакви първични водорасли от новия живот. Не е ясно дали новия живот няма да е несъвместим с нашите клетки (представи си, че новосъздадените клетки са от само от вида на болестотворните ни вируси и бактерии). Животът е много крехка екосистема и възпроизвеждането му в същия вид е невъзможно.
    Ако искате и вие да видите слънцето след глобална ядрена война, то трябва да се заровите и криете от радиацията за посочения период, да си осигурите храна, вода, въздух, енергия, живи същества за затворената с вас екосистема, и да се надявате, че потомството ви когато излезе от бункера ще е съвместимо с новия живот.
  • 93 Росен

    1 0 Отговор
    2 неща трябват за дa настроиш 2 славянски, източноправославни народа един срещу друг. От една страна масова пропаганда, втората трябва да е безмозъчна за да я следва. Помнете какво каза пасито за православието, помнете ХОРА!
  • 94 арахангел

    4 2 Отговор
    Нато има бъдеще в Европа само без САЩ.В интерес на САЩ е ЕС да се разпадне или да бъде напълно подчинен.Нека да не се забравя,че ЕС не е Европа.Русия заема 38% от европейския континент.САЩ имат интерес стълкновението в Украйна да се превърне в истинска война,с масови жертви на цивилното население.Русия засега пази населението.Всяка военна помощ за Украйна е опит да се взриви Континента Европа.
    Нека Бог да пази България,но с този духовно беден министър председател едва ли ще ни опази.

    Коментиран от #95

  • 95 555

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "арахангел":

    Другаря Путин плаши зайците,много добре знае в момента,който натисне копчето и Русия също е изчезнала и планетата Земя се пръска.Make love no war.
  • 96 мъррмот

    0 1 Отговор
    Путин взима пример от Ким Чен - някой си .....Ами на един акъл са завалиите и заради тях страдат народите им .
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 възмутена

    2 0 Отговор
    Притискайте още Путин прости и зли западняци и ще предизникате катастрофата на Света!
  • 99 възмутена

    1 0 Отговор
    Американците направиха в Украйна това ,което искаха с мека ръкавица раздадоха много пари на определени хора , а Путин реши да спасява положението с танкове и цял Свят рипна срещу него , защото същия този свят изобщо не знае защо е тази война - слаба руска пропаганда /въпреки ,че им спряха медийте !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания