Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2022 13:00 8 573 63

Илиян Василев: Да, да, вашите пари стрелят и убиват в Украйна

  • руски газ-
  • руски петрол-
  • украйна-
  • руска агресия

Знаете ли, че днес когато руския нефт се търгува около 100 долара за барел в света, ние не получаваме изгодната цената, защото всичко се затваря в кръга "Литаско" - "Нефтохим"

Илиян Василев:  Да, да, вашите пари стрелят и убиват в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не спорете, не се карайте въпросът дали да спрем за ползваме руския нефт и газ е безсмислен, защото при тези цени никой и да иска не може да ги ползва, освен ако не искате да плащате по 1500 лева за парно и още толкова за ток и така да финансирате войната на Путин в Украйна.

Това коментира във "Фейсбук" Илиян Василев.

Още новини от Украйна

Да, да, вашите пари стрелят и убиват в Украйна. Има мощни сили, които отново ни карат както през 1941 година да застане на страната на новия Хитлер.

Няма сила на този свят, който да спре Путин да използва енергийните си ресурси като оръжие, с което ги прави непредсказуеми и забранени за ползване. За това отказът от руския нефт и газ е политически и икономически целесъобразна стъпка. А това, че една част от обществото, която "посредничеше" и ще загуби власт и пари, това си е техен проблем.

Знаете ли, че днес, когато руския нефт се търгува около 100 долара за барел в света, ние не получаваме изгодната цената, защото всичко се затваря в кръга "Литаско" - "Нефтохим".

По същия начин години наред руският природен газ у нас беше по-скъп отколкото в съседните ни държави - Сърбия и Турция.

За това насочете енергията си в друга посока - местният добив на нефт и газ, в стабилизирането на въглищния сектор и преминаване към ползването на електрическа енергия за отопление и битови нужди. А когато опре "ножа" да природен газ търсете ценовата формула - единственото спасение е привързване на договорите ни към Хенри Хъб. Европейските борси са мики мауси.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 117 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 World war Z

    81 27 Отговор
    Z не е никакъв зловещ символ и означава западна армия, мисирки.

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТОЗИ РУСОФОБ

    138 52 Отговор
    го бяхме позабравили. Но сега направо се прероди. В стихията си е. Затова го бяха пратили посланник в Москва : да разрушава всякакви връзки с Русия

    Коментиран от #16, #26

  • 4 pepy

    78 21 Отговор
    "ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати."

    Това явно е остатък от ПЪРВОАПРИЛСКИТЕ ЗАКАЧКИ...
  • 5 Икспертът Василев

    99 25 Отговор
    дъръ-бъра 2 чадъра. Когато кажат за някой, че е експерт, направо спирам да чета. В 99% са всезнайовци, които преливат от пусто в празно като тоя Иксперт

    Коментиран от #46

  • 6 Ооо да

    81 9 Отговор
    Те другите производители на петрол няма да се възползват от ситуацията и ще продължат да ни продават петрола под 100.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лира

    81 11 Отговор
    Е Аман от прост Аци и умници. Но тук в България всеки е вещ, особено като е крал или краде все още. Срам и позор за такива!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 qwerty

    79 11 Отговор
    Против войната сме, но няма да стоим на студено и тъмно заради вас. Преговаряйте за по-изгони цени, щом не ви харесват!
  • 11 Хитлер е велик

    26 78 Отговор
    Абе джендър НИКОГА ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА не сравнявай ВЕЛИКИЯ ОБЕДЕНИТЕЛ БРАТ СЪЮЗНИК И ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА - Адолф Хитлер с това деградирало ционистко джудже и масов убиец Путин . Ясно ли ти е бе ????

    Коментиран от #40, #62

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    62 8 Отговор
    "Знаете ли, че днес, когато руския нефт се търгува около 100 долара за барел в света, ние не получаваме изгодната цената, защото всичко се затваря в кръга "Литаско" - "Нефтохим".
    Време е войната в Украйна да я коментираме и през очите на обикновения българин. Питам къде е държавата? Защо не започнат масирани обективни ревизии и проверйи в енергийния и хранително-вкусов сектор? Спешно на сайт на министерството на икономиката да се обявят стойност по себестойност (реална, проверена и доказана) всички основни храни и цени ! По време на война спекулата се нарича мародерство. А по военните закони се наказва............ Да се ограничи износа от АЕЦ Козлодуй. Масирани проверки и ревизии на Лукойл , Нефтохим и всички руски фирми в енергетиката. В момента в България тече необявена икономическа война, а правителството и НС се почесват безмълвно в нищоправене
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 54 Отговор
    Трябва да издържите само половин година и тези лудинофилите ще се изядат в лудницата си.В момента освен z слагат v´´´´Бях ви написал за руската лъжа.Превантивен удар на 24ти,защото на 25 щели да ги нападнат -украинците.Интересно,че това официално го каза москва...Сега открили документи за Март...как е папиломения самурай...Питахте ли го коги ще спечели лудия.........да не стане ,като с ковид...март по 70000 хиляди,а тук вместо март да падне украйна,май да стоите по...ани пред крим....
  • 16 Българка

    23 47 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЗИ РУСОФОБ":

    Трябва да имаш елементарна интелигентност , за да правиш разлика межу русофоб и путинофоб. По време на тая война всички путинофили са престъпници. Но не такива са русофилите

    Коментиран от #22

  • 17 Никой

    17 41 Отговор
    Факти публикува различни мнения за да храни злобата на кремълските нацисти в България.
  • 18 А пък вероятно

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "World war Z":

    "V" означава северна? М/у другото,нали сърбите(а пък наскоро македонците) им бяха дали кирилицата на руснаците,те що използват латински букви?!

    Коментиран от #24

  • 19 ХАХАХАХАХАХАХАХ

    63 17 Отговор
    Абе нещастник, какви са тия глупости? Русия изпълнява договорите за доставка на газ при цени от 300-350 долара за единица, а еврокрадците вдигат цената десеторно, защото обявяват санкции на Русия, които са всъщност изстрел в собствения ти крак. САЩ в момента източват ЕС, за да отложат агонията си с 2-3 месеца за сметка на всички европейци. Основната цел на запада е да унищожи собствената си средна класа и добре се справя. Вчера оня улавия дето не знае къде се намира се опита да разговаря с ОАЕ и Саудитска арабия за увеличаване на добива, но и двете страни му казаха да върви на м....та си!
  • 20 УСА боклук

    35 9 Отговор
    Ей на , Вчера бутилка олио го купих за 4.50. Преди малко се връщам - 5.90 50% от световното производство на слънчоглед било от Русия и Украйна. 2,5 кг слънчоглед = 1 литър олио. Турих една псувня на УСА и си купих от едно гърче литър домашен нерафиниран зехтин Каламата за 12 лева литъра / а беше 10/
  • 21 Гошо

    46 13 Отговор
    "Местен нефт и газ" - откъде изплуват тия отпадъци , като лайHа над водата . Всичката соросойдна гняс се появи напоследък
  • 22 ХАХАХАХАХАХА

    13 7 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Милото ми то, пернато, ти каква си?
  • 23 9689

    21 12 Отговор
    Доноснико на ДС-клон на КГБ най добре е да се скриеш.Такива като тебе векове ще бъдат заклеймявани като поп Кръстьо.
  • 24 един пример

    40 5 Отговор

    До коментар #18 от "А пък вероятно":

    А ние създателите на азбуката играем мачовете от местното първенство с изписани на латиница имената на футболистите! За разлика от руснаците!
  • 25 No comment

    30 6 Отговор
    "МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“. Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ."
  • 26 Д-р Косев

    29 9 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЗИ РУСОФОБ":

    Русофоб друг път. Илиянчо е старо съветско мекере, цялото му съществуване е неразривно свързано с мадър Раша, той просто не може да говори или дори мисли за нещо друго. Тая патологична фиксация говори за силни чувства, тва не е русофобия.
    Русофоб е по-скоро простото Кире щото даже не знае къде точно точно се намират тия руснаци, какво купуват и продават и що създават толкова проблеми. За него това са некакви нашарени с бои туземци подскачащи дивашки в кръг и трепещи се един друг.

    Коментиран от #31

  • 27 Мхм, реклама на Хенри ХъРб

    25 1 Отговор
    Господа, госпожи и други неопределени и различнополови списвачи от ФАКТИ:
    Направете отделен раздел : "ПРАВИЛНИТЕ НОВИНИ" , за да се знае къде е глобалистката пропаганда и да можем да пропускаме четенето и да си спестяваме изписаните глупости. А може и заглавия да не слагате, вместо това поставете името на Автора на пасквила най-отгоре, за да избягват писаниците. Просто едно добро предложение... 😎
  • 28 Възмутен

    17 3 Отговор
    МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“. Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

    Илианчо кажи кога беше по-добре - когато лижеше зад.иците на предните господари или сега когато лижеш зад.иците на сегашните.

    Факти защо ни пробутвате мненията на "бивши" ченгета от ДС - този цял живот е продавал България.
  • 29 Рашо

    9 1 Отговор
    Я са изтрий малко, че са окапа по брадата.
  • 30 124

    26 6 Отговор
    Сащ изпращат помощ за Украйна. От тях 90% за оръжие...

    Бай дън: Украинци, бийте се за американските интереси. Безплатен обяд няма!
  • 31 Българин

    24 4 Отговор

    До коментар #26 от "Д-р Косев":

    Ами те 100% от всички съвременни евроатлантици са бивши комуняги и ченгета от ДС - просто и преди и сега продават България за облаги и постове на текущите си господари - това са хора без морал и убеждения. И турците да дойдат този първи ще нахлупи феса. Руснаците да дойдат този първи ще обърне палачинката и ще плюе по САЩ както и го е правил вече.

    Всичките са такива евроатлантиците ни без изключения - да не мислиш че самия той си вярва на глупостите които ръси - но това е пътят да се сдобие с облаги и власт.
  • 32 Лукойл е собственост на швейцарска фирма

    15 5 Отговор
    Кирил Петков каза, че Лукойл не може да намалява цените на бензина, защото швейцарската фирма, чиято собственост е, не разрешава.

    Коментиран от #61

  • 33 Watchdog

    16 4 Отговор
    Ей от такива разбирачи като този умник се докарахме до треторазделна центрслноафриканска колония. Все някъде искат да "привържат" народа си. Истината е, че не го правят от интересен а от профанщина и липса на себеуважение. Той самият се чувства непълноценен и счита че за да компенсира, трябва да "членува" някъде в някой клуб, където да му се радват и да го щипят по д...то.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Време за билия байряк

    18 0 Отговор
    Само смърт и разруха, че даже и БОВ предлагат байизкукуригал и пoдлoги, туй им е хуманитарната помощ... .
    А по добре да бяха посъветвали зелений да се предаде...
    Нищо срамно няма да дигнеш белия байрак, плащаш или се саможертваш за родината.
    Колко повече ум е имало преди. През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    Еееех зелений имаш ли топки за да станеш герой или друг ти ги държи здраво!!!
  • 36 Естествено

    19 3 Отговор
    Тоя агент на ДС сега чии пари харчи. Истината: Рафинерията продава горивото на такива като Шел и ОМВ на 1:88 лв/литър с платено ДДС и акциз. Тия същите ги продават на 3 лв. В джобчето (на Байдън) отива по доларче на литър. Икономисвайте да. Стойте на студено. Дайте да затворим държавата, за да може тоя същия да зарежда от горивата на Лукойл с кинтите дето ги заработва от АоБ и подобните им.
  • 37 А приятел ли е, а

    20 4 Отговор
    Ако НАТО беше приятел на Окрайна би ги посъветвал да се предадът за да се спре разрушението и жиртвите, ....но Нато ще се бият ДО ПОСЛЕДНИЯТ цивилен украинец.... ЧЕСТИТО на печелившите!!!!
  • 38 Илиян Василев е персона но грата в Русия

    22 2 Отговор
    Мисля, че И. Василев има забрана да влиза в Русия. Сигурно е, че е нежелано лице там - persona non grata. Вероятно заради добро отношение към страната, в която психодесните го изпратиха посланик.
  • 39 Rattrack

    9 2 Отговор
    Да, ама не сме забравили
    "МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“.Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ."
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 фбр

    22 2 Отговор
    Поредният бивш КОМУНИСТ станал върл демократ!!! ПЪЛЕН ПОМИЯР !!!
  • 42 Gen Gurko

    12 1 Отговор
    психопат
  • 43 МАЯ

    25 4 Отговор
    Уважаеми господа , Украйна Ви се изплъзва ! Можете да съберете цялата озверела сган от убийци - нечмници ! Нищо не може да Ви помогне ! Времето работи в полза на новият световен ред ! Жестокостите на украинските неофашисти ще станат известни скоро! Пригответе се да обяснявате на българите кого подкрепяте , кому англосаксите изпращат оръжия и наемници ! Ще Ви бъде много трудно да обясните този бяс , който организират САЩ и европ ейските им подлоги ! О П О М Н Е Т Е С Е ы П Р Е Д А Т Е Л И !!!
  • 44 Славян

    18 4 Отговор
    Трудно е да се повярва на монтираните клипчета , подхвърляни на лековерните и вероотстъпниците от православната вяра ! Руснаците са православни християни и те не организират кръстоносни походи , нито Вартоломееви нощи , нито есесовски издевателства ! Именно руснаците спасиха света от кафявата чума ! Затова сега плюнките срещу тях се вр ъщат като бурна струя от мъсотия върху Вашите безчестни мутри ! Срам ! Срам ! Срам !!!

    Коментиран от #49

  • 45 чифута

    12 2 Отговор
    Тоя (Ил. Василев), като го видя започва да ми се повръща! Такава тъпа физиономия! Иска ми се да го срещна насаме някъде на Витоша!
  • 46 Кви

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Икспертът Василев":

    Са тия лафове от времето на баба ми
  • 47 М3 голд

    8 2 Отговор
    Ей, нямаш умора. Сигурно ще си купиш вила не знам къде, от хонорарите и бонусите за добра работа. За глупавите ти предложения. Щото да не купуваме газ пр. за ТЕЦ в София, да оставим радиаторите за украшение и да си купим печки "духалки", климатици. Щото и ток имаме бол. А пък с разпоредбите на Урсула токът от нашия АЕЦ го купува "бедна" Германия, а за нас остава скъпия от американските ТЕЦове. Вместо да сключим дългосрочен договор като Унгария и пей сърце. Сън не спиш. Ама сега ти е хармана.
  • 48 "Чалгар"

    9 3 Отговор
    Г-н Илиян Василев, не вашите, а "НАШИТЕ ПАРИ". Вие като бивш дипломат и сегашен "журналист", много повече сте се возили на самолети, автомобили ... от мен средно статистическият БГ жител. Което означава, че много повече ваши пари отколкото моите пари сега убиват в Украйна, Сирия ...

    Дайте пример, първо вие г-н Илиян Василев хвърлете първия камък и се откажете от автомобилите, автобусите, самолетите, яхти, отоплението и електричеството идващо от руски газ. Първо вие г-н Илиян Василев, станете пешеходец, вилосипедист... Едва след тжва искайте и аз да го направя. Ще го направя, но няколко години след вас.
  • 49 Незнаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Славян":

    Защо тогава всички православни християни живеем по зле от католиците? Защо всички се стремят към Германия, включително и мюсюлмани, будисти и други религии? Много, много ти е пропаганден стила, в ярко червен цвят. Но ние нямаме твоите очила, а и не ги искаме!
  • 50 Хазар

    7 0 Отговор
    Пак ли ти, бе! Великият анализатор!Като сврака си - крещиш ли, крещиш. Сигурно се питаш - дали пък някой ме слуша? Мен ако питаш - с тебе самият ще станете двама. Приятен полет с безгоривната ракета, която си яхнал!
  • 51 Перо

    7 0 Отговор
    От болест се лекува или придобива облекчение,обаче простотията е вечна и не подлежи на промени,в някои хора,като костовисткия елемент горе,Василев! Природно прост по рождение!
  • 52 нещото

    6 0 Отговор
    на снимката се старае скоро да получи добро назначение на готина службичка(ясла).

    Коментиран от #57

  • 53 Няма нула

    7 0 Отговор
    Слагам единица,защото няма нула и излизам от темата без да я чета.
  • 54 заблудени

    8 1 Отговор
    Каква демагогия ! Какво стана с имигрантите от предната вълна. Те как живеят, в хотели ? какво ядат, с какво се обличат, кой го е грижа за тях ? Пълно е по морето с украински богаташи с огромни джип-ки ! Те каква роля играят в момента ? Защо не се върнат да се бият на фронта ? Бай Дън печата долари и ръси на всички медии , продава оръжие и насъсква света срещу Русия и Китай. Защо сте толков заблудени люде, ЗАЩО ?
  • 55 Сондьор

    2 1 Отговор
    Човека е прав!:) Отдавна подозирам че в двора ми има находища на газ и нефт!:) Още сега ще дупна една сонда!:) Че като бликнат ония потоци!:) Елате ме вижте тогаз!:) Иевтино ще ви го лашкам!:) И през ум няма да ми мине да нападам Украйна!:)
  • 56 тъпанар ама с диплом

    2 2 Отговор
    ние сме такъв голем играч на руският пазар за петрол и гас, че ако не го копуваме или ни го спрат оръжеиният им бизнес моментално ще фалира заради българия и руснаците ще дигнат бял байрак моментално в украйна, щото стрелят с българските пари там .абе василев и тебе те апе каишката на която са те вързали господарите ти че можещ и кравешко да го изходиш
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 агента

    0 1 Отговор
    МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“.Посланик Василев е включен в „черния списък“ на руското Външно министерство със забрана да влиза в Русия – един от 89 граждани на Европейския съюз.аге
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Лукойл е собственост на швейцарска фирма":

    А швейцарската фирма можеш ли да познаеш на кого е собственост? Лукойл... и вероятно руснаците дърпат конците, всичко е маскировка...
  • 62 Смях

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хитлер е велик":

    Той Хитлер понеже е метър и деветдесет пък и красавец за мустака ще си замълча))))
  • 63 Неутрален

    0 0 Отговор
    Не мога да се сетя, на кой демократичен президент синът му взе петролния и газовия бизнес в Украйна около 2010 ли беши?