Last news in Fakti

9 Март, 2022 17:57 8 082 70

Диктатурата в Москва е смъртоносно опасна за България

  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • диктатурата в кремъл-
  • диктатурата в москва-
  • стефан гамизов

"Не исках и не искам България да е ограбена от руската диктатура", пише Стефан Гамизов

Диктатурата в Москва е смъртоносно опасна за България - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както и се очакваше руснаците останаха без логистика и резерви след 10+ дни война в Украйна и това ги принуди да измислят причина да спрат интензивните бойни действия за ден под предлог, че “отварят хуманитарни коридори”.

Всъщност, те от дни не са напреднали много и основно търпят невъобразими загуби в жива сила и техника.

Не мога да публикувам тук (б.р. във Фейсбук) видеоматериалите и снимките, които виждам от Украйна, защото ще ме блокират веднага, но ви уверявам, че гледките са ужасяващи, какво им се случва на руснаците. Една слаба, лошо командвана и демотивирана армия, която търпи поражения на всяка крачка и хвърля нови и нови хора и техника, само и само да напредне с още километър или два напред.

Това е нечовешко спрямо войниците и офицерите в нея, защото са ги лъгали, че са на учения, а в един момент са се оказали в тази месомелачка.

Украинската армия е с висок боен дух, териториалната им отбрана от доброволци също, добре въоръжена с противотанкови системи, които унищожават всяка руска техника.

Дядото и диктатор на стероиди, виагра и женски разкрасителни манипулации в Кремъл изпраща руските войници на сигурна смърт, както са го правили Хитлер и Сталин със своите.

Погребва също и Русия жива икономически и от всяка гледна точка.

Няма да плача за този тиранин, нито за мнозинството руснаци, защото те го подкрепят и си заслужават съдбата, но все пак всеки народ има право на шанс за нормален живот.

Всичко това трябва да ни е за урок с кой сме се събрали и на кого сме марионетка в лицето на руската диктатура, защото приказки много, но хората им са по постовете си от времето на ГЕРБ и никой не ги пипа, а ДПС са във властта с Трифоновата партия.

Лично аз отдавна съм наясно с Путин. Започнах да се противопоставям на този диктатор на 10.10.2005 година. Много преди, който и да е в България да произнесе и дума срещу него. Знаех какво ще се случи и как накрая всичко ще свърши с война, макар да не знаех с кого.

Затова винаги съм се борил срещу АЕЦ “Белене”, Южен поток, Турски поток, руското присъствие в енергетиката на България и всяко путинофилство във всяка област на живота в България - не исках и не искам България да е ограбена от руската диктатура, а нашите пари да са откраднати от руски и свързани с тях български олигарси, както и да финансират бъдеща и настоящата вече война. Това ще продължи, докато има диктатура в Москва, защото тя е смъртоносно опасна за България.

Днес или утре ще изброя няколко неща и хора, които трябва да бъдат под наблюдение от българското контраразузнаване, ако не искаме последиците от тази война да засегнат и нас все едно сме неписан съюзник на руската диктатура.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 174 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    81 53 Отговор
    Щом е от червея Гамизов е точно така , верваме му
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 101010

    47 23 Отговор
    Днес или утре ще изброя няколко неща и хора, които трябва да бъдат под наблюдение от българското контраразузнаване



    ДОНОСНИК

    Коментиран от #11

  • 4 О ювиги

    41 33 Отговор
    Велики празнодумецо, как не те послушаха още тогава в оон-то и натото, та да оправиш света веднъж завинаги!!! Не чакай до утре а още веднага изброй гадовете да ги изкарат на жълтите павета и да ги убием с камъни - кво ще ги лигавим с народен съд.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    32 11 Отговор
    ".......да бъдат под наблюдение от българското контраразузнаване........" това е ИЛЮЗИЯ!
  • 6 Гост

    64 35 Отговор
    И тоя "компетентен" по всичко! Гледал бил фейкове по ютюб и ги приема за "истина"! Трябва да вЕрваме на тоя стипендиант на краварските НПО-та... Съмнявам се да бил в казарма, дори пушка да е хащал то жендър!
  • 7 !!!?

    25 18 Отговор
    ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ !!!?

  • 8 пьешу

    35 18 Отговор
    ако някой слага знак на равенство между два файтона пси.хо.десни, плюс питомците на ш.о.рош, и България, тогава - да, имаме смъртна опасност. но аз предлагам да не се изсилваме като особата и да сравняваме несравними неща.
  • 9 Стига вече стоя

    40 18 Отговор
    Стига вече стоя - разбрахме го що за стока е и за какво се бори. Айде малко пауза
  • 10 Политнекоректен

    43 27 Отговор
    Да бе да! Фашизмът в Украйна трябва да бъде унищожен!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 владимир

    25 39 Отговор
    България е неделима част от Русия и каквото се случва там, съвсем скоро ще се случи и тук!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Плашимир

    28 16 Отговор
    Същински НострадамуЗ. Не думай..... Тц,тц,тц.
    Оно простотията оди по ората... И мани мани тез хилави руснаци. Толкова са зле ,че с нашата армия велика ще ги пометеме и в Москва ще вееме знамето на евро.еиските ценостиье и дъгата даже!
  • 15 Иванушка 🇷🇺

    37 26 Отговор
    България е Имунизирана срещу всякакво управление щом преживя Виденов, Беров, Димитров, Костов, Симеон, Борисов, а сега и Киро. Няма начин Володята да е по-лош управник от тях. Нека идва, пък ние ще го срещаме с Хляб, Сол и ...Пелмени на скара 😄😄😄✌Z✌

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 МАЛКО РЕТРОСПЕКЦИЯ

    35 17 Отговор
    Ппизнавам че Вовата или хората му дърпат някои конци в България: справка, трите милиарда лева наша пара, които тиквоча опука за тахния газопровод! Но като знам колко милиарда потъват по линия на каваските ни кжронизатори - то не са двойни събсидии за авериканските ТЕЦове; наши войски обслужват краарски интереси по света, даже харизахве едни мириадри на Ирак, в чието възстановяане уж щяхме да участваме; 4 милиарда за самолети, които не е ясно дали ще видим; загубите от санкциите незнам дали някой може да пресметне. И резултата е че стаоме все по-бедни и все по-малко население ппез всички тия години американска и ЕССР помощ! Кой тогава е по-свъртоносен за нас, Русия или новите ни колонизатори?!

    Коментиран от #21

  • 18 Смешен плач

    27 28 Отговор
    Русия отново ще освободи от робството България.

    И този път ще има плачещи за изгонването на поробителите. Този Гамизов е апочнал от рано да плаче, хахаха
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Копеков

    16 17 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка 🇷🇺":

    луди за вързване бол в тая държава, лошото е че са предатели за дребни копейки
  • 21 Допълнение

    28 5 Отговор

    До коментар #17 от "МАЛКО РЕТРОСПЕКЦИЯ":

    3-те милиарда за газопровода са част от откраднатия от КТБ руски капитал.Тиквата си откупи живота заедно със Пеевски,като на Пеевски не му спестиха и малко бой в Дубай.Няма никога да се намери договор за тези пари,защото няма такъв.Ето една от шеговитите версии:Договорът за строежа на Турски поток са го откраднали извънземните за да може банкянския примат и дебелото момче да продължават да ни крадат и тормозят.
  • 22 борче

    29 16 Отговор
    Гамиз, ние те знаем тебе какъв си борец. Само като ти видим муцуната и си ни ясен какъв борец си и кои плаща музиката. Заради такива платени борци нямаме АЕЦ, която вече щеше да се е изплатила и да продава на печалба. Като се обърне палачинката ще се сетим за това какъв голям борец беше. Ще отговаряш. Банкянския сиганин и той се хвалеше че спрял всички проекти, а сега когато цените фръкнаха не се обажда и не се хвали. Та като дойде ред за съд ще се сетим за теб и такива като теб "борци"
  • 23 Данко

    24 5 Отговор
    В Бг е пълно с жалки бездарници, с кепенци отвсякъде, от които никога нищо не е зависело, само дето са с широко отворени уста.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нормално

    23 21 Отговор
    97% от МУРЗИЛАЖА НИКОГА НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ В..ЧУЖБИНА!
    ХИЛАВИЯ СПАРУЖЕН СТАРУХА-ПУНДЯ ДЪРЖИ И МАНИПУЛИРА АЛКАШИТЕ КАТО ..РОБИ!
  • 26 Не ми пука за САЩ и Русия

    19 22 Отговор
    Тука е пълно с предатели български и болни путлерастите мозъци ... но вашата няма да стане путинифилчета ... българина не е толкова глупав, като примата от Банкя
  • 27 Ти сънуваш ли, или бълнуваш?

    25 13 Отговор

    До коментар #24 от "Я ПАК":

    Това да не е някоя нова видеоигра.Окрайна не съществува.Армията и е блокирана без муниции а небето се контролира от руските ВВС.Цял свеят се пита какво готви Путин на света и не превзема Киев за да свърши войната.Явно е по важно от живота на неговите войничета,но скоро ще разберем и за биолабораториите,произвеждащи и вируса Ковид 19 от който цял свят се страхуваи и лабораториите за обогатен Уран целящи производство на ядрено оръжие.Програмата на Иран ще ви се стори като анимационно филмче.Окрайна вече е дадена на ОН за производство на Биооръжие и производството на SARS2.А биолабораториите в Окрайна са собственост на САЩ.Такива има и в България.В събота САЩ си изтри сайта за биолабораториите,разположени в цял свят но не и в САЩ.
  • 28 факти

    6 3 Отговор
    Само до 2015 и не всички

  • 29 мнението

    27 11 Отговор
    Не прочетох цялата пропаганда срешу Русия, защото само от първия параграф лъха елементарност, не познаване на ситуацията и голи приказки, без дори едно доказателство. Сега всеки, който иска да ни разкаже колко е слаба Русия, колко зле живеят руските граждани и как Украйна е велика, е добре дошъл да публикува тука. Може пък да се прочуе с глупостта си, както това лично мнение отгоре. Но поне лъсва бързо лъжата в тези статии, които ни заливат от няколко дена.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 В.В.П.

    19 11 Отговор
    Иван Мавъра,дрънкаше ,че само да си иде Жан ,ставаме Швейцария..И на Укрите тъй , разправяха ..
  • 32 Българин

    16 15 Отговор
    От Съединението до днес Русия и петата и колона от национални предатели и българофоби са най големите врагове на България!
  • 33 Смешник

    21 11 Отговор
    На теб някой ти пращал снимки от Украйна , а аз съм в Украйна на 5 км от Киев и което мога да ти кажа е че това са последни издихания на Киев.И ако ти е сладка атлантическата ценност доста хора в България не в желаят.

    Коментиран от #42

  • 34 Вестоносец😡

    12 8 Отговор
    Глупост от класа.
  • 35 Истината

    20 19 Отговор
    Руските убийци са бомбардирали родилен дом и детска болница в Мариупол, сградите са разрушени, има много загинали!

    Коментиран от #36

  • 36 Плашимир

    9 7 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    И Орхан Мурад е свидетел на това ,предполагам.

    Коментиран от #38, #39

  • 37 на Брат Пит брат му

    11 7 Отговор
    Гамизка ми то брат не остана нищо за ограбване в тази държавица! И последните 30 години най-малко Путин има пръст в това!

    Коментиран от #70

  • 38 Смях

    1 3 Отговор

    До коментар #36 от "Плашимир":

    Стиви Уондър също
  • 39 Свидетел

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Плашимир":

    е доскоро прорашисткия вестник Индипендънт.
  • 40 Долу фашизма!

    8 3 Отговор
    Смъртоносен за България е нацизма ти фашизмът,ако въобще си наясно с тези понятия,от,неразумни иуроде!
  • 41 Георги

    5 7 Отговор
    А диктатурата на големият брат отвъд океана докара войната на 400 км от нас.
  • 42 fake news

    11 5 Отговор

    До коментар #33 от "Смешник":

    Можеш да сложиш снимки тук и да се види реално къде си. Коментарите поразително точно повтарят тезите на руската пропаганда.
    Те нямаше да нападат Украйна, но това стана 2 дни след опровержението за война от Захарова; Щяха да денацифицират, а бомбардират жилищни сгради и болници; Сега ще превземат Киев до 48 часа, но още не могат да си заредят машините с гориво.
    Дано бог им даде заслуженото.

    Коментиран от #44

  • 43 Аз също не искам

    6 8 Отговор
    да ме граби руската диктатура.
    Искам да ме граби само демократична държава или компания от такава.
    Примерно като Дънди Прешъс
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Вермахт

    13 8 Отговор
    Пореден точен анализ за кремълския ботоксов гн.ом и неговите поразии... Московията ке падне, руската армия издиша и предстои да рухне идните дни - няма пари, няма гориво, ракетите свършиха, а униформените плачковци на Путя пълнят крематориумите...
  • 46 дядото

    7 7 Отговор
    може и да сте прав,но аз не желая никой да ограбва българския народ и държава,особено западните ви благодетели
  • 47 Теодоро

    4 5 Отговор
    Вонящ Пасквил
  • 48 Скакауец

    7 10 Отговор
    Ако Гамизов е анализатор, то аз съм космонавт! Какъв "анализатор" може да бъде един индивид, чиито речник спокойно може да се приеме като уличния жаргон? Освен всичко друго, разсъжденията му са толкова елементарни, че едно шест годишно дете би го оборило без да се напъва...Анализатор не може да бъде пристрастен човек, какъвто е Гамизов, а той не е само пристрастен, а и обсебен от примитивна русофобия и омраза към Русия! Излиза, че е по американец от американците...
  • 49 Тоя гнусен пасквил не го прочетох

    4 4 Отговор
    По брой на профе-сори, мЪтематици и анал-лизатори сме първи в света на глава от населеннието...

    Коментиран от #56

  • 50 ХАН КРУМ

    6 6 Отговор
    Стефчо, много разбирачи станахте.Много ,но все безполезни , даже вредни.България е 16 по територия в Европа от 49 държави и 15 по население в ЕС, А последна 27 по стандарт на живот , от 27 страни в ЕС. Икономически най –слаба и военно най –немощна.Хайде дай логично обяснение , с такава територия и толкова население,как с водачи –
    разбирачи ,подобни на теб за 32 години от 27 място в света по икономическо развитие в света, станахме 27 –последни в ЕС..Вие си говорете ,че през 1989г България е преживяла национална катастрофа, но ако тогава е било катастрофа ,сега ,какво е?Гледаме разрушенията в Украйна от войната ,а у нас е същото без война.

    Коментиран от #55

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Лю_бо

    4 6 Отговор
    Гамизов, чик-чирик. Потънал си в л%йна до ушите. А по улиците скитат толкова много огладняли и премръзнали демократични котки.
  • 54 Митака

    4 7 Отговор
    Този ми е ясен и нито му чета, нито му коментирам измишльотините.
    Този и Харалан Александров са еднакво отвратителни продажници.
  • 55 Митака

    2 7 Отговор

    До коментар #50 от "ХАН КРУМ":

    Адмирации!
    Тя последната национална катастрофа продължава вече 33 години. Всичко е изравнено със земята без война благодарение на такива като този разбирач и отвратителен продажник.
  • 56 Митака

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Тоя гнусен пасквил не го прочетох":

    Абсолютно сте прав!
    Имаме генерали повече от войниците.
    Имаме професори повече от студентите.
    Имаме политици и полит-анализатори, но нямаме политика никаква.
  • 57 2565

    8 1 Отговор
    РАША е ВИРУС! През 1919 година духа на промяната нахлува в императорските дворци с калните си скъсани гамаши и степаните ушанки. Същите тези ушанки тръгват по пътя на реваншизма и на Комунистическите идеи-чиста утопия бай дъ уей, подменят революцията и започват с твърда ръка да управляват равенството-в мизерията. Днес 103 години лейтър всички карат Ауди Мерцедес, Киа- все световни ЗАПАДНИ марки,използват запдни стоки и привидно са в същият строй като от преди но, ушанките вече имат олигарси- напомпани с мангизи бушони. Дали този строй ще продължи във времето и ще пребъде във вечността? Вие сами си преценете.
  • 58 Бивш

    5 2 Отговор
    Хана-А бе ти луд ли си ? Кога сме били на 27 място в света по икономическо развитие ! Това в Наръчник на агитатора- бр 10 от1976г. ли го чете ? 127 мо ,може ,но явно си червенушко !
  • 59 Подлоги

    1 6 Отговор
    Продажните български политици са смъртоносно опасни за България. Така и не им просветна че се гледа икономическия интерес а не празни политически лозунги. Тока, газта, и олиото са с пари. Поддържането на добри връзки с Русия е изгодно за България.
  • 60 От губещата страна

    1 5 Отговор
    САЩ си гледат интереса, Турция също, Китай и Индия също. Само България с едни празни гърди на амбразурата да защитава разпадащия се капитализъм. Както винаги сме на губещата страна.
  • 61 Фейко фейков

    0 5 Отговор
    Факти БГ вие сте врагове на народа! Предатели!!!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Фейко фейков

    0 1 Отговор
    Кажи си телефона да ти звънна да поговорим.
  • 65 Фейко фейков

    0 4 Отговор
    Факти БГ доказа че свобода на словото няма! Пише се това което поиска херо Мустафа
  • 66 Муде рато ра

    0 1 Отговор
    Да ти е…. Майката
  • 67 ЕДНИ СМЕ ПУТИНСКИ ПОДЛОГИ

    4 2 Отговор
    ДРУГИ СТЕ АМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ - ПРЕДАТЕЛИ , ДОВЧЕРАШНИ СЪВЕТСКИ ПОДЛОГИ !
  • 68 Гошо

    0 2 Отговор
    Абе тоя Гамизов, ни в клин ни в ръкав във всяка негова статия и пост не пропуска да плюе Трифонов. Не мислите ли, че просто човечеца е очаквал някакъв пост в новата власт, но не го е огряло и сега е озлобял. Гамизов - смешен си вече. Между впрочем да ти кажа нещо, което научих от мой приятел разузнавач - Слави Трифонов е главния виновник за инвазията на Русия в Украйна.
  • 69 Българин

    1 2 Отговор
    Гамизов не е българин. Истинското му име е Самуел Гидеон и е от избрания народ. Като зеленския...
  • 70 5221792747

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "на Брат Пит брат му":

    гитлеристии