Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2022 13:00 11 293 61

Зеленски: много симпатичен, но често неточен

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • киев-
  • владимир путин

Силният човек в Киев се изявява като истински антипод на Владимир Путин с неговите брутално-войнствени изказвания за денацифициране на Украйна

Зеленски: много симпатичен, но често неточен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украинският президент Володимир Зеленски печели симпатии по цял свят. Той вдъхва кураж на своите бойци и информира за актуалната ситуация. Но често прави и прибързани, неточни или дори грешни изказвания. Няколко примера:

Войната на Русия срещу Украйна прилича на битката между Давид и Голиат - не само на бойното поле, но и в сферата на информационната война.

Макар че Русия разполага с добре организиран апарат от проправителствени медии, които използват изпитани и прикрити методи на лобизъм и брутална пропаганда, украинското държавно ръководство около президента Володимир Зеленски печели симпатиите на целия свят.

Украйна извлича полза и от някои прозападни и критични към Русия сили, които разполагат с опит в битката срещу руската пропагандна машина. По време на антиправителствените протести на киевския Майдан от 2013/2014 студенти от Киев създадоха проекта StopFake за борба срещу руските дезинформации, а фондацията на олигарха Виктор Пинчук ежегодно организира мероприятия с известни участници от САЩ и ЕС. Киевският кмет Витали Кличко разполага с контакти в средите на консервативните партии в ЕС, включително с близката до ХДС фондация "Конрад Аденауер". Откакто нараснаха напреженията с Русия, различни лобистки организации във Вашингтон също активизираха работата си в полза на Украйна. От началото на войната някои от лобистите работят дори без хонорар.

Прибързани и неточни изявления

В битката за оцеляване на Украйна обаче с най-голям принос в информационната война срещу Русия несъмнено е президентът Володимир Зеленски. Той произхожда от рускоговорящо еврейско семейство от Южна Украйна, освен това е добре познат на руската телевизионна публика, тъй като дълго е бил актьор в една комедийна серия. Неговите видеообръщения, в които отправя и преки апели към хората в Русия, звучат правдоподобно. В тях той се изявява като истински антипод на Владимир Путин с неговите брутално-войнствени изказвания за денацифициране на Украйна.

Случва се обаче някои от изявленията на Зеленски и на украинската армия да се окажат прибързани или неточни, с което те поставят под натиск и потенциалните съюзници на Украйна. На 26 февруари Зеленски например благодари на турския президент Ердоган в една публикация в Туитър за това, че страната му спазва Конвенцията от Монтрьо и няма да пропуска военни кораби в Черно море. От Турция обаче отвърнаха, че на първо време подобно решение не е било взимано. Чак два дни по-късно правителството в Анкара обяви, че блокира проливите.

Подобен проблем имаше и с една публикация на украинските военно-въздушни сили във Фейсбук. В нея се казваше, че Украйна ще получи 70 бойни самолета от България, Словакия и Полша. Същото бяха съобщили обаче и някои чуждестранни медии, както и Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел. Колко парлива е тази тема стана ясно по това, че седмица по-късно САЩ отхвърлиха предложението на Варшава за предоставяне на употребявани полски изтребители МиГ-29 на Украйна. Защото е ясно, че трябва да се избягват всички действия, които биха могли да послужат на Владимир Путин като претекст за нападение и срещу Полша или срещу друга страна от НАТО.

Има и други твърдения, които не са толкова проблематични, но въпреки това са неверни. Например това, че срещата на Путин със служителки на "Аерофлот" била фейк, защото във видеото се виждало как ръката на Путин "преминава" през микрофона, който той държи. Британската БиБиСи обаче доказа, че в случая става дума за оптическа измама, която се проявява при гледане на видеото с ниска резолюция и силна компресия на образите.

Митове и легенди

Разпространяват се и украински видеа, които показват как украински трактори теглят след себе си руски танкове, внушавайки по този начин симпатичната представа за героични цивилни граждани, които триумфират над уж немощните руски въоръжени сили. Към това се добавят данни на украинските тайни служби и въоръжени сили, които няма как да бъдат проверени от независим източник. А в тях се говори за огромни материални загуби и голям брой жертви от руска страна.

Неясно е дали при тези видеа става дума за легенди, които съдържат и зрънце истина - като например историята за "Духа от Киев", в която се твърди, че украинският пилот е свалил шест руски бойни самолета. Сходна е историята за "Пантерата от Харков" - там пък става дума за котарак, който бил разкрил четири руски снайпериста.

Подобни легенди възникват по време на война, за да повдигат бойния дух, патриотизма и издръжливостта. В подобни съобщения често има преувеличения или пък спестяване на част от истината - например когато става дума за собствените загуби.

В Русия също използват подобни методи - включват грешни данни в статии от типа "проверка на фактите", за да представят Украйна в неблагоприятна светлина. На сайта "War on Fakes" се използват подобни методи, за да се интегрира в тях руска пропаганда - например за това, че руските въоръжени сили не бомбардирали никакви граждански обекти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мозъчен тръст

    138 11 Отговор
    Зеленски е пионка между сащ и русия и ще стане ненужен като великите сили си поделят украйна жалко че беше добър пиянист и клоун

    Коментиран от #25

  • 2 По-голяма

    118 6 Отговор
    Глупост не бях чел мисирки!
  • 3 бай Кольо

    145 8 Отговор
    Че той още си е клоун!
  • 4 Влади

    108 7 Отговор
    Чарли Чаплин с каска

    Коментиран от #18

  • 5 Грульо

    150 8 Отговор
    Наистина из световни платворми забелязвам голямо одобрние към Зеленски, но е очевидно, че е от хора, които си нямат идея каква американска марионетка е този зъл палячо.

    Коментиран от #6

  • 6 Фашизъм

    120 5 Отговор

    До коментар #5 от "Грульо":

    ... в действие!!! Оня ден четох че бил казал че нацистите били спасили евреите, ако е вярно значи този човек наистина си няма идея, къде се намира!!! И трябва да бъде разобличен и наказан от световната общественост!!!
  • 7 Америка

    94 5 Отговор
    Давай, Зелански запали два славянски народа ще ти дадем оня медал
  • 8 Сергей

    9 120 Отговор
    Зеленски е лидерът на свободния свят срещу азиатските орди!
  • 9 ХВАЛА

    7 120 Отговор
    Зеленски е Лидер, който защитава народа си от Нациста Путин!

    Коментиран от #32

  • 10 Rattrack

    41 3 Отговор
    Само че това за котарака-пантера е вярно. Не само че ги разкри, но и ги умъртви само с един удар с лапа. Имаше го в ютюб.
  • 11 провинциалист

    99 2 Отговор
    "например за това, че руските въоръжени сили не бомбардирали никакви граждански обекти" - всяка сграда, в която са се самонастанили части от батальон Азов, вече не е граждански обект.
  • 12 Зелев сок

    81 3 Отговор
    Зеленото човече като се нашмърка е много симпатичен, чак неадекватен, видяхме го на пресконференцията. Зелето сърди и не вижда очевадни неща.
  • 13 Объркало

    65 4 Отговор
    Вкиснатото зеле се е объркало - Зеленски не е от Южна Украйна,а от Южна Македония - само маке може да е такоФФФ хвалипръцко.
  • 14 MAN

    75 3 Отговор
    УКРАИНЦИТЕ ТОЗИ ДА ГО ОКИЧАТ КАТО МАРТЕНИЧКА НА НЯКОЕ ВИСОКО ДЪРВО.
  • 15 Azz

    78 3 Отговор
    Зеленичък клоун е митоман /болестно състояние - паталогичен лъжец/...но господарите му така си го харесват и стимулират по всякакви начини,включително и с помоща на нашите мисирки опс. медии.....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гле'й ти

    61 2 Отговор
    Това ли е начина гнусните дойче лъжците да кажат - Той лъже постоянно?!?!
  • 18 Земно кълбо.

    72 2 Отговор

    До коментар #4 от "Влади":

    Не обиждай Чарли Чаплин, заради филма "Диктаторът" е изгонен от Холивуд, който подкрепя нацистка Германия. Няма по-големи лицемери от САЩ.
  • 19 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    84 2 Отговор
    Пропагандата, която се води в момента по медиите в ЕС и САЩ не съм виждал дори и по времето на социализма когато бяхме зад желязната завеса, дезинформацията и цензурата също!
    Тия може да ги разправяте на баба си, но и тя няма да ви повярва!
    ЕС постепенно се превръща в ЕСССР с банда откровено неграмотни, психически негодни, подкупни и зависими ръководители, които друго освен да изпълняват поръчки и да слугуват на малцинствата друго не вършат!
    Дойче зеле ще ми говори за пропаганда, фалшиви новини и прочее......ще дойде видов ден и за вас!
  • 20 Кочо

    84 3 Отговор
    Що за човек трябва да си за да наречеш Зеленски много симпатичен! Ролята, която са му дали господарите му е крайно отвратителна - подклаждане на противопоставяне между два братски народа чрез яростна русофобия! Крайният резултат е реки от човешка кръв! В чисто човешки план е циничен, нагъл и аморален, участник в позорни скечове и танци, от които би се засрамил всеки нормален мъж! Самозабравил се и вживял се в ролята си палячо! Кой би пролята кръвта си за този?!
  • 21 Тома

    38 3 Отговор
    Вчера в килията бай Ставли каза че му харесва мното zеленски
  • 22 Какво

    45 3 Отговор
    Да очакваме от DW поредния пропагандиски анализ
  • 23 DW фондацията ви "Конрат Аденаур

    59 4 Отговор
    Финансираше СДС, да дойде на власт, след това ГЕРБ, след това Зеленски! Нее никаква фондация, а Централа, която се занимава с Политическо Инженерство!! За това Плачете за Зеленски, ваш Храненик е!!! Както нашия Борисов и Цветанов, последния ходише по 3пъти на ден във Фондацията ви!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Няма разлика

    46 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мозъчен тръст":

    Ами той продължава да бъде пиЯнист и клоун.
  • 26 баста

    26 4 Отговор
    Боли а, западняци-алчни политици без морал.
    Няма неточности.Неточностите са за сметка на Борел и Ердоган-лъжците.
    Ама то обществото ще ви измете СКОРО.
    Ако не то, Путин ще ви измете
    Както казваше Чърчил-ще си получите това.....
    Зеленски е в момента е символа на Света, за новия морал и ИСТИНСКИТЕ ценности.
  • 27 Върл укра русофоб

    47 1 Отговор
    Говорят си двама РУСОФОБИ и единия казва: Вчера бях на Червения площад и се и3cpax в знак на протест против Путин!!!!
    Еее не те ли арестуваха? - пита другия. Да бе ще ме арестуват, аз не съм си свалял ГАЩИТЕ!!! - отговаря първият.
  • 28 Матей преображенски

    38 6 Отговор
    Все се чудех от къде се пръкна тоя делтапланерист в политиката Волдемар Зельонк-ски,той пък бил еврей,че как иначе,и това обяснява всичко.Такова съчетание между наглец,хитряга и пресметливец може да се получи само при такъв произход,пък и съответното лоби трябва да го изстреля в орбита,иначе ще лази из прахоляка.Напоследък го показват как чете изявления,облечен спортно и доста брадясал,това президент ли е или марионетка?Руските дипломати като нищо ще откажат да преговарят с него,тъй като той не управлява Украйна,а трябва да се установи ново временно правителство.
  • 29 Клоунада

    46 2 Отговор
    Всички се изредиха да го тупат по рамото този дрогиран палячо. Той не лъже, той вярно нещо не е казал. На първи април го поздравете в деня на лъжата. Но за съжаление нашите журналисти даже и най наглата лъжа да каже, я тиражират нон стоп и изпадат в екстаз от лъжите му. Продажници както винаги на купени български медии и трябва да следим чуждите вестници за да схванем горе долу каква е ситуацията. Такова пълно затъмнение и грубо манипулиране имаше само когато започнаха да ни облъчват с Ковида.Симпатичен тази кукла на конци, вив да не сте слепи.
  • 30 Мда

    34 1 Отговор
    Ами другата неточност.
    Когато Зеленски поиска да се обърне към депутатите в Израел със видео връзка, какво му отговориха они, след като Путин ги заплаши и им се подкосиха краката, а?
    В ремонт смеее..
    Време е този порядък в Света да се промени.
    Въпроса е кой ще е.Путин или Зеленски.
  • 31 ПАНОВА

    38 3 Отговор
    Истината е, че бягате не от Путин, а от вашия фашистки режим. Бягате от репресиите на многобройните си фашистките организации в Украйна и от зеленото човече - което е все пияно, дрогирано и непредвидимо в реакциите си? Или може би и вас купиха и ви научиха какво да говорите , кога да плачете
  • 32 456

    31 2 Отговор

    До коментар #9 от "ХВАЛА":

    С неговото наг@ъзване и продажност обрече страната и народа си на мизерия.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 да да

    25 2 Отговор
    Пикльо...
  • 35 ПАНОВА

    26 3 Отговор
    Истината е, че бягате не от Путин, а от вашия фашистки режим. Бягате от репресиите на многобройните си фашистките организации в Украйна и от зеленото човече - което е все пияно, дрогирано и непредвидимо в реакциите си? Или може би и вас купиха и ви научиха какво да говорите

    Коментиран от #36

  • 36 Гост

    7 29 Отговор

    До коментар #35 от "ПАНОВА":

    Г-жо, пропуснали сте завоят в руската информационна политика. Вече не говорят за фашисти и денацификация. Не хвана дикиш. Сега е на мода да говорим за биологичните оръжия, които Украйна е разработвала и за плановете им да нападнат Луганска и Донецка република (нищо, че те са част от Украйна. Това е нещо, като планове на София да нападне Перник).
    Сверявайте си по-често часовника с руските медии иначе звучите не актуално.

    Коментиран от #38

  • 37 Хи хи хи

    30 1 Отговор
    Дойче Зеле ....новини - лъжи !!!! Да кажат , тая снимка кога я направиха и как можаха да изкарат ЗЕЛЕНИЯ ГЕЩЕР от бункера му ??????? А комика държи автомата като х@ й ????? Голям патриот !
  • 38 Опа

    24 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Не е нужно да гледате руската информационна политика. Достатъчно е да гледате документалните филми на чуждестранните журналисти и режисьори. Или примерно разследването на американския сенат за Украйна. Навсякъде в тях се говори за нацизъм, убийства на невинни и оръжие.
  • 39 ТеодорО

    21 3 Отговор
    Мазен та капещ ПАСКВИЛ..ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ. ДОЛУ бандеровците..
  • 40 Верно ли

    22 3 Отговор
    "От началото на войната някои от лобистите работят дори без хонорар." Хахахах, та да си дойдем на думата! Сега разбирам защо тези, които тролиха за Баце навремето сега са първи глашатаи на клоуна-наркоман! "Киевският кмет Витали Кличко разполага с контакти в средите на консервативните партии в ЕС, включително с близката до ХДС фондация "Конрад Аденауер"."
  • 41 DW=WC

    19 3 Отговор
    той и художника с мустачките от Австрия ви беше симпатичен, но тоя зеленоид с гнусната кафява вмирисана жилетка е меко казано наркозависим!
  • 42 Така като

    23 2 Отговор
    Чета коментарите се убеждавам за пореден път , че не само информирано, логично, но и интуитивно болшинството хора разбират , усещат вярно откъде е ,,духнал вятърът " и кого ще отнесе. Дали пък украинският ,,лидер" наистина не е толкова п тост и заблуден , че си подложи народа на този извратен геноцид. Просеше си боя с неговото нескопасано присъствие в политиката. Разиграва сериозни играчи и се прави на маймуна, а хората страдат. Така ли се намериха свестни , отговорни и смели хора около него да го вразумяват . Или всички, дето се юрнаха сега всички да ги спасяват и да им помагат да негово подобие. Пратил си жената и децата някой по неизвестни пътища, а той останал да си защитава родината....Защо не я защитават от този , дето я обрече на разруха и гибел заради американските завоевателни цели. Значи нарамиха автомати и искат още самолети , за да убиват , а не да търсят смирение . Накъде са насочили оръжията си ? Кой им ги даде ? Какво правиха през годините с тях ? Нима са очаквали Русия да чака да й стоварят злото безучастно ! Където и да се е скрил този зъл клоун , трябва да бъде намерен и симпатично да му се покаже, че е най - добре без него. Хората да се успокоят и да се завърнат по домовете си, дето ги ,,опазиха " близките им. Малко реализъм в преценките. Не оставяйте в ръцете на въжеиграчи съдбата на света.
  • 43 Мишок е

    17 2 Отговор
    Чувал съм, че голяма част от украинците не го харесват.
  • 44 Контра

    15 1 Отговор
    Израелският парламент отказа да проведе специална сесия за речта на Зеленски (Israeli parliament declined to hold special session for Zelensky speech Barak Ravid
    Wed, March 9, 2022, 11:07 PM)
    Барак Равид
    Сряда, 9 март 2022 г., 23:07 ч
    Председателят на израелския парламент, Кнесет, отказа да свика специална сесия за видеообръщение на украинския президент Владимир Зеленски, съобщиха за Axios трима израелски служители. Зеленски се опитва да събере глобална подкрепа за Украйна и също така е един от малкото еврейски световни лидери извън Израел. Зад кулисите: украинският посланик в Израел представи официално искане до председателя на Кнесета Мики Леви в сряда сутринта, което беше последният ден от настоящата законодателна сесия. Украинският посланик отказа коментарно един израелски служител каза, че украинците са силно разочаровани от отговора.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Фаро

    14 2 Отговор
    Един приятел ужким умно момче взе че се ваксинира в името на науката и човечеството.После вика че май било грешка.Сега вика Путин бил фашист и си сложи украинското знаме на профила.Днес гледам.махнал го...Викам момче ти откак се вакса полуде бе не беше такъв я се стегни
  • 47 Фукб

    15 2 Отговор
    И кое точно му е симпатично? Гнусно продажно джудже наркоман.
  • 48 Бончев

    15 4 Отговор
    Зеленски е маша и нищо повече.Вижте във ФБ какво говори за Украйна,бандеровците,фашистите преди години,като слаб актьор…Днес го ползват за уреждане на геополитическите цели на САЩ.Не знам,колко е богат Путин,но Зеленски не е по-малко.Вижте вилата му в Тоскана и топлите му връзки с олигарсите и си правете сметка.От него нищо не зависи но е удобен и ще служи до момента в който го изхвърлят същите тези,които го лансират сега.И у нас в момента се вихрят едни подобни неуки но удобни и,както виждате идеални маши в чужди ръце.Трагедията за България е пълна.Война ,а ние сме в ръцете на Киро и Корнела.
  • 49 макдоналдс тръмп

    15 1 Отговор
    по често надрусан от колкото симпатичен ,но по често пиян отколкото надрусан ,както и да го погледнеш дудук
  • 50 Колко пари

    12 0 Отговор
    Ви дават за да пишете тия глупости прочети коментарите и слез на земята обръщението ми е към тези които пишат тези статии или и вие сте дрогирани
  • 51 На полската граница

    14 1 Отговор
    Ги чакат камара сводници едно украинско момиченце сутринта пусна пост че в Полша на границата ги чакат сводници и уж им осигуряват подслон а същевременно ги отвличат и ги продават да благодарят на наркомана

    Коментиран от #56

  • 52 Уса

    10 1 Отговор
    Затова украинките са известни с оная си работа на запад и изток,защото са цъфнали и вързали.После като се приберат плащат рекет на фашистката армия на азовци и бандеровци.Тук се бяха събрали група украински евреи на протест против война,но никой не критикуваше Русия или украинските фашисти,защото знаят от какво са избягали отдавна
  • 53 Много симпатичен нацист

    15 1 Отговор
    Зеленски и киевската хунта наричат руското население в Украйна "биомаса", подчовеци, за Зеленски те са "организми", които трябва да бъдат ликвидирани физически. И чрез украинската армия, в която влизат нацистки групировки, вече 8 години киевската хунта обстрелва всеки ден руснаците в Донбас и са убити 14000 души, осакатените са 50 000, 200 убити деца и 300 осакатени. Колко симпатично! Насилието е също и срещу българите в Украйна, има документални филми - на БТВ, на френски журналисти, български филм "Донбаска пролет". Азов, в състава на Националната гвардия, е обявен за нацистко и терористично формирование от Държавния департамент на САЩ, от Амнести интернешънъл и др, но е на почит в Украйна. Много симпатично! И Бандера, есесовец и нацист, когото са обявили за национален герой сега в Украйна, на когото кръщават булеварди и честват със свастики, също е много симпатичен. Ръководил е избиването на 150000 поляци, евреи, руснаци, белоруси. Колко симпатично! Я, я, вундербах!
  • 54 ДОСТ

    11 3 Отговор
    ЗЕЛЕН КРОКОДИЛ. ЕС И КРАВАРИТЕ ТЕ ИЗПОЛЗВАХА ЗА ДА БУТНЕШ ОБИКН. УКРАИНЦИ ВЪВ ВОЙНА СРЕЩУ РУСКИТЕ СИ БРАТЯ. ТИ ОЩЕ ПРЕЗИДЕНТ ЛИ СИ БЕ ПРОДАЖНИК ЗАГУБЕН.
  • 55 Антикомунист

    2 12 Отговор
    Неточен ама после става. Смел мъж. Точния човек за Украйна за разлика от човечето с памперс в уралския бункер..
  • 56 Антикомунист

    1 6 Отговор

    До коментар #51 от "На полската граница":

    Браво, моладец за морала ти даже не искам да мисля, боклук....
  • 57 Жулиен Гаков

    5 0 Отговор
    Кадиров дава награда за главата му половин милион $ !!!!! Дерзайте ! Тя е празна по моя преценка и затова - само толкова. 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 58 Дивергент

    8 0 Отговор
    Зеленски печели одобрение на запад, защото дават само неговата гледна точка за събитията, а не истината. Ако "свободните и независими" медии на запад отразяваха истината нямаше да е така. Някой да е гледал интервю с жителите на Луганск или Донбас? Някой от западните медии да е отразил мнението на мирните граждани? Говоря за мирните граждани, а не за семействата на нацистките батальони и управници. Мирните жители на Украйна, които се използват за жив щит. Студентите в университета в Киев са изгонени от бомбоубежището защото не искали да постъпват доброволци в армията.

    Коментиран от #59

  • 59 mnbvc

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Дивергент":

    Много ми е интересно как тоя зелен гущер се е скрил в дупката си кат мишок и насъсква света срещу една държава без да си дава сметка че предизвиква световна ядрена катасстрофа.Всички сме гледали филми и слушали как ръководителите са на първа линия и участвуват във войните /да вземе пример от Кличко/а не да се крие зад камерата и само констатира и насъсква хората от камерата а той не се е показъл навън дори и да погледне разрушенията, не харесвам американеца бай Джо но в момента единствен той разсъждава трезво,като спазва неутралитет,и мисля че целия свят един ден ще благодарят на Джо Байдън

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Варна

    0 1 Отговор
    НЕТРЯБВА УКРАЙНСКИЯТ НАРОД ДА СТРАДА
    САМА.ВСИЧКИ СЪЮЗИ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАШАТ ПУТИН КАКТО Е НАПРАВИЛ ТРЪМП. ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ ,КОРУМПИРАНИ И ДОЛНИ ЛИДЕРИ ВСИЧКИ ЛЪЖАТ. ВСЯКА ДЪРЖАВА ПО--ЕДНА АТОМНА БОМБА ЗАДА ИМА МИР.