Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2022 13:07 6 871 100

Без напредък! Приключи срещата на външните министри на Русия и Украйна

  • турция-
  • украйна-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • дмитро кулеба

Това бе първата среща на високо ниво между двете правителства от началото на войната на 24 февруари

Без напредък! Приключи срещата на външните министри на Русия и Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Без напредък завършиха първите преговори между външните министри на Русия и Украйна - Сергей Лавров и Дмитро Кулеба, в Анталия. Това обяви украинският външен министър.

„Казах, че мога да се обадя на моя президент, на моя премиер, на моя главнокомандващ и ви давам 100% уверение, че те ще дадат всички гаранции, че хуманитарните коридори ще бъдат спазвани. Можете ли да направи същото? Можете ли да се обадите, със сигурност имате телефоните им. Той не отговори. Все още се надявам, че от хуманитарна гледна точка той ще продължи разговора като предаде това на хората, които вземат решения. Аз идвам като външен министър, на който е поверено да търси и взема решения. Той, както каза, е дошъл да слуша. Това е разликата в подхода“.

Още новини от Украйна

Лавров и Кулеба дадоха пресконференции по едно и също време, но в различни зали.

Външният министър Дмитрий Кулеба заяви след преговорите с руския външен министър Сергей Лавров, че Киев не може да спре войната, ако страната агресор не иска да го направи. „Не можем да спрем войната, ако страната, извършила агресията и нападението, няма желание да го направи“, каза Кулеба на пресконференцията след разговорите в Анталия.

Той каза, че по време на преговорите е чул, че прекратяването на огъня е обвързано от Руската федерация с изпълнението на изискванията, поставени от руския президент Владимир Путин към Украйна.

„В тази връзка искам още веднъж да потвърдя, че Украйна не се е предала, не се предава и няма да се предаде. Ние сме готови за дипломация, търсим дипломатически решения, но докато няма такива, ние ще се борим самоотвержено, жертвайки се, ще защитаваме земята и народа си от руската агресия“, подчерта пратеникът на Киев.

Руският министър на външните работи обяви, че нищо не може да замести преговорите:

„Днес потвърдихме, че президентът Путин не се отказва от среща с Володимир Зеленски, но навярно, когато възникне такава необходимост трябва да се извърши предварителна подготовка. Така, както се прави на беларуска територия, три кръга от преговори се проведоха, нашите предложения бяха изложени много конкретно, трябва да има и конкретни отговори, чакаме“.

Лавров добави, че тези, които пращат оръжие, трябва да знаят, че ще носят отговорност за това.

"Европейският съюз не може да отговори на въпроса как ще бъде контролирано движението на преносимите зенитно-ракетни комплекси, които в момента се доставят на Украйна. Това ще създаде рискове в бъдеще", заяви руският външен министър.

„Къде ще попаднат тези хиляди мобилни зенитно-ракетни системи, е въпросът, който задаваме на нашите колеги в Европейския съюз, когато проявяват интерес как да се сложи край на политиката, която създава заплаха за Руската федерация от Украйна в продължение на много години. Как ще бъдат контролирани тези комплекси, защото те ще създават години наред рискове в украинското небе за гражданската авиация, а могат да се разпространят и в цяла Европа“, каза Лавров.

Шефът на външното министерство подчерта, че западните страни действат опасно, като доставят смъртоносни оръжия на Украйна. „Що се отнася до доставката на оръжия за Украйна от чужбина, виждаме колко опасно действат нашите западни колеги, включително Европейският съюз, който в нарушение на всичките си принципи и ценности поощрява доставката на смъртоносни оръжия за Украйна, включително хиляди преносими зенитно-ракетни системи", каза той.

Лавров добави, че „тези, които пращат оръжия в Украйна, трябва да разберат, че са отговорни за своите действия, наравно с тези, които насърчават изпращането на наемници в Украйна, за да се бият в духа на онези традиции, които ултрарадикалите въведоха в украинското ежедневие".

Преди това турският първи дипломат Мевлют Чавушоглу имаше срещи с двамата поотделно.

Това бе първата среща на високо ниво между двете правителства от началото на войната на 24 февруари.

Преди срещата министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че няма високи очаквания.

"Честно казано, очакванията ми са ниски", каза Кулеба при пристигането си на конференция на външни министри в Анталия.

Украйна иска прекратяване на огъня, изтегляне на Русия от украинската територия и хуманитарна помощ за цивилни. Москва пък настоява Украйна да се ангажира с неутралитет, да се откаже от членството в НАТО и да признае независимостта на териториите на Донбас, както и признаването на Крим за руски.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ФАБ-500

    78 12 Отговор
    Ама при нас има нагорек .Всичко се вдига а просто киро гордо се разхожда из европата

    Коментиран от #22

  • 3 Блабла

    99 16 Отговор
    От пресконференцията на Лавров се видя, че журналисти на Запад няма. Всичките повтаряха едни и същи въпроси. Видимо, че освен копи/пейст на материалите спускани от такива като Псаки и Лиз Тръс друго не могат. Това обяснява защо първата работа им беше да спрът достъпа на хората до руските медии. Да речем това е малко или много разбираемо за държави като България, където всеки ще разбере какво е написано. Но какво да кажем за САЩ, Франция, Германия и т.н., където даже заглавията не могат да прочетата поради липсата кирилизация, а ако има такава, поради различието в буквите и речта... Т.е. никакъв шанс например обикновен французин да разбере какво го пропагандира руска медиа. Това отново показва колко ги е страх на Запад, че дори 1% от хората може да узнае истината.
  • 4 Гео

    71 5 Отговор
    Пичове, така ли не разбрахте за какво се води тая война и с кого? Заемите няма да се върнат, средна класа няма да има, пенсии няма да има, потребление на китайски стоки няма да има. Поредната фаза на противопоставянето океански империи срещу континентални такива. Жалко че Германия навремето се опита да стане океанска вместо да се присъедини към континенталните. Сега света щеше да е далеч по спокоен. Дано някога разберем какви са истинските причини Хитлер да спре при Дюнкерк.

    Коментиран от #85

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян

    28 115 Отговор
    Украинците не бързат -защото знаят че Украйна ще победи агресора и ще си върне и Крим -просто трябва да издържат още 20 дни до фалита на се се се ре то

    Коментиран от #21, #27, #59, #61

  • 7 АнтиГост

    52 19 Отговор
    Руснаците ползват времето да се прегрупират спокойно.

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Русороб

    22 84 Отговор
    Русоробите и русопатите дълбаят ново морално дъно, отричайки какви ги върши новата червива армия, а именно убийваки деца, жени и цивилни. Това е защото не могат да се справят срещу гръбнака на съпротивата в Мариупол - Батальон Азов.

    Коментиран от #71

  • 10 petar svilenov

    31 0 Отговор
    Няма нужда от срещи.Има нужда от голяма нужда.
  • 11 Иванушка  🇷🇺

    81 25 Отговор
    Украйна трябва да върне на Русия незаконно присвоената след разпада на СССР Източна Украйна , Донбас и Луганск.

    Коментиран от #64

  • 12 Лавров

    67 13 Отговор
    се съгласи само да не чупи хатъра на Чавушоглу...иначе си знаем , до победата (Z)!
  • 13 Гост

    17 68 Отговор
    Как да има напредък като лавров отива отново пиян на преговори
  • 14 petar svilenov

    13 3 Отговор
    Няма нужда от срещи.Има нужда от голяма нужда.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 кофти

    15 64 Отговор
    Ми то , разговорите между глух и ням обикновено са без резултат. РФ се издъни яко и сега ако даде крачка назад - жална им майка , ама ако продължи с ината си - не само жална , ми и умряла от глад нация ще вие зад двойно по висока желязна завеса от предишната. Отвсякъде - лошооо. ПП. Все си мисля ,че предприемайки такъв ход , Путин (все пак) е помислил и за последствията , ама (както виждаме) - не е .

    Коментиран от #30, #34

  • 17 Антитрол

    71 14 Отговор

    До коментар #7 от "АнтиГост":

    То времето на украинците е преброено не на руснаците - може само да плюете по форумите малко по дълго.
  • 18 Морски

    63 4 Отговор
    Стойков ти и Джамбазов освен да копирате пропаганда за друго не ставате,дори и една статия кратка не може да напишите правилно!Нищо не се разбира кой точно какво е казал!Вие сте срам за журналистиката!

    Коментиран от #58

  • 19 АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

    64 7 Отговор
    АМЕРИКАНСКИ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В УКРАЙНА ИМА,НЯКАКВА ТАКАВА НОВИНА НЯМС ЛИ ДА ПОБЛИКУВАТЕ???

    Коментиран от #31

  • 20 Гост

    60 9 Отговор
    Какъв напредък Кулеба е марионетка на запада ?!
  • 21 Морски

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян":

    Ти про..т ли си или найвен?А най вероятно и двете заедно😂
  • 22 Чук и Гек

    10 35 Отговор

    До коментар #2 от "ФАБ-500":

    Вместо да пишеш тук проклятия, отиди ти на мястото на ,,просто Киро" и покажи как се командва такъв обезобразен морално и естетически народ в кризисна ситуация! Да та мерят с топки на Шипка примитивни екземпляри и ти да ставаш все по спокоен и адекватен на ситуацията! Вместо да западне физически и психически, Кирил стана още по красив, непоколебим и компетентен! Ако не успеете да го премахнете ти и Копейкин сега, ще се стабилизира съвсем, ще се увълчи и ще стане супер диктатор! Историята е видяла много такива - уж балерини, че като вземат властта всичко ще пропищи! За 2-3 години елиминира всички противници, след това командва докато Бог не се смили над Вас.....

    Коментиран от #56

  • 23 горката Русия

    16 50 Отговор
    Горката Русия и горките руснаци ! Ще плащат кървав данък за идиотизма на императорчето си. В обозримо бъдеще , ще бъдат третирани по зле и от бясно куче. Ще се завърне "славното" време на Сталиновият военен комунизъм. Дано поне - картошки им останат за гризкане.

    Коментиран от #73

  • 24 ха ха

    12 38 Отговор
    Нищо неочаквано. Пат на фронта и пат на преговорита. Засега и двете страни нямат основание да отстъпват. Войната на изтощение продължава. Ползите за феодалите в Давос са неизброими - ифлация и унищожаване на средната класа, глад из развиващите се страни с последващо намаляване на населението и отслабване на източните феодали. Големият рестарт в действие. Източните феодали не могат да си позволят да изглеждат слаби, следователно ще се бият в Украйна до последно. Въпросът е, дали на Западните ще им е изгодно да подкрепят Украйна. Иначе, украинците натриха носа на Баба Меца и показаха на света, че армията им не чини пукната пара. Лидерите също. И да не пропусна, територията на Северна Корея се разшири с неочакван съюзник до границата с Полша. Русите бягат в Грузия! Толкова за величието на Путя...

    Коментиран от #44

  • 25 Кимчо

    10 37 Отговор
    Сега ватенките ще видят колко хубаво се живее в северна Корея.

    Коментиран от #79

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нереално е

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян":

    Не мисля че това е реална прогноза.Ние да му мислим,с гайдите.
  • 28 историк

    12 29 Отговор
    Откакто съществува Русия , владетелите и винаги са мразели неистово руският народ. Сегашният , също го мрази неистово.

    Коментиран от #99

  • 29 Адолф Путин

    6 46 Отговор
    Ако Путин унищожаваше само украинския народ,е обяснимо.
    Но той унищожава и своя.
    Антихристът е той.

    Коментиран от #37

  • 30 Антитрол

    47 5 Отговор

    До коментар #16 от "кофти":

    Опорките не вървят - като гледам вие ще сте много по-гладни от Русия. Пари не се ядат и без ресурси нищо не можеш да произвеждаш.

    Европата почна да се разкъсва - едните искат санкции срещу петрола и газа ама тези които не го ползват пък другите не искат. Сащ са пък против санкции срещу урана защото го вземат от Русия.

    Едните искат изземване на яхти и къщи на руски олигарси а другите не искат защото Русия почна изземване на западни активи като фабрики например а те са много по скъпи от яхти и къщи. Дяловете на запада в Газпром, Росатом и други гиганти пък ще ги ударят много яко ако Русия ги национализира.

    Общо взето Европа е голямата губеща

    Коментиран от #35, #40

  • 31 Чук и Гек

    34 4 Отговор

    До коментар #19 от "АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    На теб какво не ти е ясно!? Китайците посочиха 26 лаборатории и поискаха ясен отговор от САЩ, къде, какво и как. Самите САЩ не отричат, но казаха, че тези лаборатории са останали от СССР, следствие на характерната социалистическа безстопанственост и сега са преобразени за хуманни нормални цели. Някой намекна, че в някои от тях се работи върху създаване на зараза от вариола, маскирана като ковид при тестване. Най добре да бъдат унищожени и да не си задавате въпроси!

    Коментиран от #76

  • 32 Госあ

    12 46 Отговор
    Рушняците искат да правят коридори единствено за собствената си войска, за да я снабдяват с храна и муниции. Иначе, стрелят по децата в окупираните градове без да спират. Това е ситуацията.
  • 33 Иванушка  🇷🇺

    38 4 Отговор
    Лавров заяви:

    "Ще се справим с икономически проблеми. Но този път, уверявам ви, че ще излезем от тази криза със съвсем ясното съзнание и без илюзии, че Западът може да бъде наш партньор". "Ще направим така, че повече нищо в живота на руския народ да не зависи от Запада, в която и да е сфера", добави външният министър на РФ.

    Коментиран от #46

  • 34 Адолф Путин

    9 38 Отговор

    До коментар #16 от "кофти":

    Чудовището Путин няма печеливш ход и ликвидира народа си.
  • 35 Госあ

    10 35 Отговор

    До коментар #30 от "Антитрол":

    Европа ще се изправи, както след ВСВ, но Русия ще потъне окончателно в блатата. Това е неизбежната развръзка.

    Коментиран от #52

  • 36 Rado

    5 30 Отговор
    20 руски танка срещат украинката армия. След обстрел руските танкове почват да бягат като хлебарки на светната лампа

    Коментиран от #42

  • 37 Антитрол

    37 5 Отговор

    До коментар #29 от "Адолф Путин":

    Не той ще унищожи империята на злото САЩ - и Китай ще му помогне. Вчера имаше изявление на Китай че принадлежноста на Тайван към Китай не можело да се обсъжда - очаква се скоро и китайците да нанесат удар по краварите.

    Пък вие си лайте но кервана си върви
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гойко Митич

    33 3 Отговор
    Финансирани от САЩ биолаборатории в Украйна експериментират с коронавирус при прилепи", заяви пред репортери говорителят на руското министерство ...
  • 40 Горна Волта

    6 39 Отговор

    До коментар #30 от "Антитрол":

    Европа била губеща.Хахахаба.Вярвате ли си на глупостите рублерастите ? Има един губещ и това е Русия.Няма как някакъв мижав недоносеник с 300 милиарда стокообмен с Европа да нанесе щети на гигант като ЕС. Руската икономика се срива ,инфлацията расте в Русия ,руските спестявания стават двойно по-малко заради обезценяването на рублата,а руският народ започва да умира още повече от глад и мизерия.За ЕС разлика няма да има.Дори и да има нещо минимално то ще бъде решено в рамките на месец-два.Коокото до ресурсите ви,никой пет пари не дава за тях,никой не го интерсува.Дори и с тези ресурси ,Русия е една от най-бедните и мизерни държави на тоя свят.

    Коментиран от #49, #83

  • 41 Източна ромелия

    27 2 Отговор
    Абе факти що ч няма статията за уса биолабораторийте и опитите с прилепи
  • 42 Украинец

    23 1 Отговор

    До коментар #36 от "Rado":

    Това сънува ли го или от Козяк ти казаха тази "новина" - ставате смешни.

    Укрите всеки ден дават сводка колко техника на руснаците са "унищожили" но тя стана повече от всичката налична техника на руснаците че се наложи от Вашингтон да ги коригират - като се оливаш с лъжите така става понякога.

    Коментиран от #97

  • 43 комунистите са шизофреници

    7 25 Отговор
    Управляващите в Русия живеят в някакъв свой свят, който досега не излизаше на яве, но сега излезе и се оказа, че те искат да наложат този свой вътрешен свят на всички около себе си... Ако не си луд като тях си враг и трябва да умреш.
  • 44 Последното

    23 2 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    Не е вярно, Само 5000 грузинци от Украйна са се прибрали.Да не са луди , да бягат в Грузия.Там действат биолаборатории на хамериканците.Грузинците са дадени за опитни зайци
  • 45 Абе,

    27 4 Отговор
    Що махнахте статията за америчките лаборатории в укра ?! От козяк,ли я хакнаха ?!
  • 46 4238

    6 22 Отговор

    До коментар #33 от "Иванушка  🇷🇺":

    Успех им желаем ! Русия е новата Северна Корея.Русия отново е губещата страна и държавата ,която продължава да копае дъното на мизерията.

    Коментиран от #53

  • 47 Тома

    14 1 Отговор
    Какъв напредък като краварите отпуснаха 14 милиарда за война
  • 48 Зеленски

    15 2 Отговор
    няма да се съгласи, на каквито и да е условия, докато му дават милиарди $ (справка днес 17млрд, одобрени от "най-миротворната" нация в света)
  • 49 Антитрол

    17 1 Отговор

    До коментар #40 от "Горна Волта":

    Стига с тъпите опорки за милиарди и милиони - пари не се ядат ако ще и един камион да имаш от тях - ще си умреш от глад до парите нямаш ли какво да ядеш.
  • 50 Гледай

    13 2 Отговор
    Накрая на филма се говори и за българка, пострадала при разследването
    US -labores des todes und die Menschen
  • 51 НОВИНА НА ЧАСА

    20 3 Отговор
    "Финансирани от САЩ биолаборатории в Украйна експериментират с коронавирус при прилепи"

    "Това заяви пред репортери говорителят на руското министерство на отбраната, генерал-майор Игор Конашенков ..."

    Това беше публикувано на първа страница и преди минута изчезна. Що така бе ми$ирки???

    Коментиран от #54, #57

  • 52 Добре де

    20 4 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Европа е в дългова криза, по страшна от голямата депресия през 30-те години на миналия век, а Русия няма дългове! Плюс това, в Русия са природните ресурси! Как да се изправи Европа, като без природни ресурси, няма икономика, а без икономика как можеш да живееш, а да не говорим за дългове да връщаш?

    Коментиран от #55

  • 53 Българин

    18 1 Отговор

    До коментар #46 от "4238":

    Ти гледай България че станахме по-зле от африканска държава - Русия не я мисли защото те ще се оправят - мисли ти какво ще ядеш че олиото вече е 5 лв. и всичко върви нагоре.

    Взел да плачи на чужд гроб а не вижда че ние сме живи умрели.
  • 54 Читател

    16 0 Отговор

    До коментар #51 от "НОВИНА НА ЧАСА":

    Защото има цензура и не трябва да се разбира за престътленията на господарите им - та за това такива новини "изчезват".
  • 55 техник от сибир

    5 21 Отговор

    До коментар #52 от "Добре де":

    Как без ресурси нямало икономика бе демагог русофилски ? Запада е достигнал най-високо ниво на развитие и без ресурси.Пустите ресурси са важни за икономически недоносеници като Русия ,които не могат да се развиват иначе.Никой пет пари не дава за пустите ви ресурси.Русия е 70% ресурсна икономика и е зависима от тези които й купуват ресурсите.Виж ,ще Русия дори и с тези ресурси прилича на Нигерия ,но със сняг.За Русия бъдещето вече е крайно мизерно потънало в беднотия.Русия е зависима от Европа,докато Европа няма да намери разлика дали ще е с или без Русия.Това е положението ,колкото и да не ви изнася на предателите

    Коментиран от #60

  • 56 Сух

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Чук и Гек":

    Като не става за такава длъжност в такова положение, какво прави там? КАКВО ПРАВИ ТАМ??! ОСТАВКА!!!
  • 57 Сър Пичук

    5 5 Отговор

    До коментар #51 от "НОВИНА НА ЧАСА":

    Защото тази новина е същата като тази за химическите оръжия на Ирак.
  • 58 Тиква

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Морски":

    Прав си. Тези Фитили драскат само.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Добре де

    17 3 Отговор

    До коментар #55 от "техник от сибир":

    Ха ха ха ха, по тъп коментар не бях чел. Дори ми е под достойнството да го коментирам! ЕС-500 милиона население превърнато в елементарен потребител ( това според теб, защото казваш, че на Европа не й трябват ресурси, тъй като е само потребител) са капка в морето за Русия! Зад Русия седи свободния свят, който вече няма да допусне да бъде бомбардиран и ограбван!
    Най, най, най тъпия коментар е твоят тук!

    Коментиран от #67, #91

  • 61 Мура

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян":

    Скоро ще ядете папура....служители на сатаната
  • 62 Защо

    8 3 Отговор
    Защо украинеца е без вратовръзка. Всички са официални а той като излязъл рано сутринта от кръчма.
  • 63 вангелия гущерова

    2 12 Отговор
    русия ке падне
  • 64 1944

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Иванушка  🇷🇺":

    иванушка овчар , иванушка не читател
  • 65 WTF

    4 9 Отговор
    "Направих просто предложение към министър Лавров: сега мога да се обадя на моите украински министри, на президента и да ви дам 100% гаранции за сигурността на хуманитарните коридори. Попитах го "можеш ли да направиш същото?" и той не отговори", каза Кулеба.

    Това горното говори достатъчно за руската липса на отговорност и мърлячество!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 бат рамбо

    8 8 Отговор

    До коментар #60 от "Добре де":

    Най-тъпият коментар е твоят, наистина не съм виждал толкова ограничен човек!
    Виж какви са БВП на ЕС и на Русия, само на Германия е по голям от този на Русия, а е много по-малка от Русия. Цялата икономика на Русия се базира на износ на горива и полезни изкопаеми.
    Русия е джудже, мишка пред Запада и това се вижда и по доходите на глава от населението!
    Искаш доказателства ли?
    Ами всички бягат на ЗАПАД не към Русия, никой не иска да живее в Русия и то не е случайно, сега схвана ли?

    Коментиран от #69

  • 68 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 7 Отговор
    ПУТИН е АГРЕСОР убиец
  • 69 WTF

    6 7 Отговор

    До коментар #67 от "бат рамбо":

    Чакай сега, ти се опитваш да използваш логически аргументи. Още малко ще извадиш числа и данни, дори. Путинофилите не се интересуват от тези неща, те още се водят от лозунги и идеологии.
  • 70 ХАХАХАХАХАХАХ

    10 3 Отговор
    укротацистите, явно живеят в някакъв паралелен свят?! Теб те дънят като маче у дирек по всички фронтове, а ти показваш мускули по конферентните зали?! Шизофреници.

    Коментиран от #72

  • 71 ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русороб":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ
  • 72 WTF

    6 6 Отговор

    До коментар #70 от "ХАХАХАХАХАХАХ":

    Кои всички фронтове, колега? Днес почва втора седмица от войната и най-големият превзет град е Херсон. т.е. украйнският Шумен. Киев и Харков на броени километри от границата още удържат. Централна и Западна Украйна са цели и непокътнати. Колкото повече напредват рашките там, толкова по-трудно ще им става.
    Сега, разбирам, че си путинофил, ама не трябва да губиш връзка с реалността. Блицкригът се провали!

    Коментиран от #74, #77, #82

  • 73 ХАХАХАХАХ

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "горката Русия":

    Не реви на чужди гробища, а мисли какво ще ядеш утре с олио по 8 лева литъра!
  • 74 WTF

    3 7 Отговор

    До коментар #72 от "WTF":

    Пардон, трета седмица почва от днес. Три седмици и още се моткате в Мариопул. С тая скорост ще стигнете Лвив към около 2040-та.
  • 75 скотове

    5 2 Отговор
    И традиционно нищо за човешки животи , човешки съдби , страдания , отговорност за причинени разруха и смърт . Ни грам ни капка отговорност . Нататък даже и не ми се коментира , а има толкова много .
  • 76 ХАХАХАХАХАХА

    10 2 Отговор

    До коментар #31 от "Чук и Гек":

    Хуманни лаборатории, собственост на Пентагона за разработка на Ковид, пренасян от прилепи, сибирска язва и чума по свинете пренасяни от диви птици. С насоченост специално към славянски гени. Хуманно викаш?
  • 77 ХАХАХАХАХАХА

    5 1 Отговор

    До коментар #72 от "WTF":

    Къф колега си ми ти бе? Нито акъла ти, нито възпитанието ти, нито парите ти, нито образованието ти може да се мери с моите! Освен това душата ми не е кална.

    Коментиран от #87

  • 78 тото

    8 0 Отговор
    Наркомана днес не е излизал с някакви призиви и желания...

    Коментиран от #80, #90

  • 79 БПФ

    10 5 Отговор

    До коментар #25 от "Кимчо":

    Глyпав, по-глyпав, най-глyпав, русофоб. Наистина ли мислите, че държава, която храни половината свят, ще гладува?Русия има най-самодостатъчната икономика в света, произвеждат си всичко необходимо за нормален живот. Много скоро "демократичният свят" ще види дебелия край, ако остане без газ, петрол, стомана, стратегически метали, пшеница, изкуствени торове.

    Коментиран от #92, #93

  • 80 Имаше

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "тото":

    съмнения, че поради непригодност и улавост, кураторите му ще го затрият и ще сложат друг.
  • 81 БПФ

    10 0 Отговор
    Колко е нагъл този кулеба !!! Може ли да гарантира, че нацистките бандити ще спазват хуманитарните коридори? Видяхме трагичните снимки от Харков - десетки хиляди хора натъпкани като сардели на гарата, но не им позволяват да се качат на влаковете... пращат им СМС-и, че руснаците щели да ги ползват като жив щит - как бе, ще ги вържат на танковете ли? Русия всеки ден отваря хуманитарни коридори, но никой не излиза от градовете, защото не ги пускат.

    Лавров явно е много добронамерен, щом изобщо си губи времето с това леке. Не виждам решение, освен украинската армия да свали пaлякът, кулеба и цялата им хунта.

    Коментиран от #100

  • 82 тито

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "WTF":

    Ау, ти и сложни думи от шахмата си научил. Кажи сега какво работиш? Автомонтьор, таксиджия, заварчик, безработен хаймана? Събра ли пари за кафе от машината на ъгъла на някоя кална улица в гетото Люлин 14?

    Коментиран от #86

  • 83 БПФ

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Горна Волта":

    Слабoyмен русофоб, кажи ми ЕДНА фалирала значима руска компания... ще ми кажеш друг път. А знаеш ли кyхорого, че например в ЕС фалират цели отрасли, например производството на изкуствени торове? В ЕС вече не се произвеждат алуминий, че и стомана - от пет най-големи стоманодобивни компании, четири са руски, петата индийска, която само е регистрирана в Люксембург? Без суровини и енергия няма никаква реална икономика, ама такива като тебе ще го разберат по трудния начин... не е важно за колко изнасяш, а КАКВО изнасяш !!! Например само ако паладият бъде спрян от Русия като износ, край с автомобилната промишленост !!!
  • 84 ХААХАХАХАХАХА

    5 1 Отговор
    НАТО не готова обеспечить безопасность Украины — глава МИД Украины Кулеба.
    Обаче се зъби и подскача като пинчер ХАХАХАХАХАХАХАХ
  • 85 Денис

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гео":

    Да, точно така, идеята за "Капитализмът на заинтересованите страни" или Големият рестарт, работи в пълна сила, чрез абсолютната дигитална власт, абсолютен контрол на онлайн парите.
    Ясно се видя в Канада колко лесно може да се спрат сметки на определни хора, тъй като всичко работи с карти, почти няма кеш.
  • 86 WTF

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "тито":

    Тц, в Лозенец съм :)
  • 87 WTF

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "ХАХАХАХАХАХА":

    Какъв акъл, какви пет лева? Говоря ти конкретни неща по темата, а ти не можеш да ме контрираш и ги раздаваш на лични обиди. Единствено показваш безсилие в момента.
  • 88 КПСС БКП

    5 4 Отговор
    Накрая руския народ ще плати сметката с гляд, мизерия и нищета. Те са свикнали и вече не им прави впечатление, но и така им се пада като стоя и гледат кто агнета на заколение как тяхните управници дерибействат !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Е как да не излезе!?!

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "тото":

    Днес Зеленоида е поискал подкрепа от Израел(виж статията, има я и във факти!).
    Обаче оттам заявили, че парламента им е разпуснат поради... "Ремонт на сградата" 😁
    Чак неговите авери го отсвириха... 😎
  • 91 Свободен ватник само в САЩ

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Добре де":

    Хахаха свободния свят Китай Венецуела Северна Корея..ей глупав си ама що очакваш и другите да са така
  • 92 Прав си и ти

    6 2 Отговор

    До коментар #79 от "БПФ":

    Ти наистина ли мислиш че фалоралия колхоз ще успее да се самоизхрани в близките 100 години..ще произвеждат жито за Путин да има долари и другото няма значение..бояршик на тумбак и кючек
  • 93 Сър Пичук

    5 3 Отговор

    До коментар #79 от "БПФ":

    Ако целият свят наистина зависеше от Русия за тези продукти, то руската икономика щеше да е водеща в света, а не да е по-малка от тази на Калифорния.
  • 94 XYZ

    2 2 Отговор
    Какво унижение за великото минало на един народ и държава - имам предвид Русия!
  • 95 Смех

    2 0 Отговор
    На нацистите само патрона това е решението
  • 96 Азз

    4 1 Отговор
    Щом Кулеба има право сам да взима решения, за какво му е да се обажда на президента, премиера и военния министър?!? А дали Лавров не може да се обади на Путин, Медведев или Шойгу ако реши? Празни приказки за губене на време...
  • 97 Rado

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Украинец":

    Потвърждение на новината 😂😂 https://fakti.bg/world/660330-vijte-kakvo-prichini-ukrainskata-armia-na-ruskite-tankove-krai-brovari
  • 98 ШАЛТЕТО

    1 3 Отговор
    Зеленюга - бум! или на въжето!Ти си знаеш.Жив ще те одерат.Бягай клоуне!
  • 99 ПфФф

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "историк":

    Да та в "историка" измислен !!!
    Русия действа така именно за да защити своя народ - защото има потенциала, желанието, силата и смелостта да се опълчи на задокеанският агресор който вече 60 години раздира света с войни за собствена облага !!!!

    Учудвам се, че Путин търпя толкова много. Разберете едно - АКО РУСИЯ ИСКАШЕ ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ЗА 48 ЧАСА, НО С ЦЕНАТА НА МНОГО ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ !!! НЕ РУСИЯ АПЕЛИРА ЦИВИЛНИТЕ ГРАЖДАНИ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ КАТО ЖИВ ЩИТ - ТОВА ГО ПРАВИ ТЕХНИЯТ ИЗМИСЛЕН ЗАПАДЕН ЛАКЕЙ КОЙТО СЕГА РЕВЕ КАТО ...... ИМЕННО ТОЙ ДОКАРА УКРАЙНА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ. ПОСЛУША И ОСТАВИ ЗАПАДА ДА МУ НАВИЕ ПРУЖИНИТЕ И СЕГА СЕ МОЛИ ЗА ПОМОЩ КАТО ВДОВИЦА ЗА .... НО ВЕЧЕ ВИДЯ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА НАТО И САЩ ЧИЯТО ЦЕЛ ВИНАГИ Е БИЛА ВОЙНА С РУСИЯ, НО НИКОГА СА НЯМАЛИ ТОПКИТЕ ЗА ТОВА.

    Тези санкции са какво мислиш, че са - ЗА ДА КУПУВАМЕ ЗАПАДНИТЕ ГОРИВА НО ТРОЙНИ ЦЕНИ - ЗА ТОВА.

    Бива забулен народ, но чак до там, че да ви наливат медиите с фунията какво да мислите никога не съм вярвал.
    Търсиш управление което мрази и предава народа си - ПОГЛЕДНИ НАШЕТО И ЩЕ ГО ВИДИШ !!!!

    ЖАЛКИ СТЕ БЕ ХОРА-ЖаЛкИиИи!!!
  • 100 Браво !!!

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "БПФ":

    Радвам се, че още има мислещи хора !!! Но за съжаление колкото и да се хабиш българските мозъци са промитиииии....
Новини по държави: