Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Март, 2022 07:04 11 783 176

Руските въоръжени сили са посредствена организация

  • пропаганда-
  • цивилни жертви-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • анализ-
  • логистика-
  • въоръжени сили-
  • руски въоръжени сили-
  • терористи-
  • москва-
  • киев-
  • нато-
  • гориво-
  • инвазия-
  • суперсила

Руската армия действа като терористична групировка, а не като модерна суперсила

Руските въоръжени сили са посредствена организация - 1
Снимка: @DefenceU
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Все още не знаем каква е целта на Русия с войната в Украйна. Но разбрахме едно – руските въоръжени сили не са суперсилата, за която говореше Владимир Путин и която е в мечтите на всички русофили по света. Те са обикновена посредствена организация, която в повечето моменти действа като терористична групировка, а не като модерна суперармия.

Русия предприе пълномащабна инвазия в Украйна на 24 февруари по заповед на Владимир Путин, непредизвикано и без ясно поставени цели. Още от първите дни на инвазията руската армия се изправи пред тежки логистични проблеми и стратегически провали на бойното поле. Прочутият американски генерал Омар Брадли, един от най-важните американски военачалници през Втората световна война, казва, че „аматьорите говорят за стратегия, докато професионалистите – за логистика”. На бойното поле в Украйна ясно се вижда, че Русия далеч не е суперсилата, за която се представя, а една от основните причини за провала ѝ е именно логистиката.

Руските въоръжени сили са наследили съветския манталитет и сякаш още живеят в миналото, допускайки грешки, които модерните армии по света не биха. На парадите на 9 май всяка година Русия се хвали с „най-модерните” и „безаналогови” военни машини и системи, каквито „светът не е виждал”. Още в първите дни на войната в Украйна обаче руските танкове останаха без гориво, бойният дух на войници бе нисък, и по калните пътища се появяваха все повече изоставени бойни машини. Това е позор за армия, която твърди, че е най-могъщата в света. От друга страна, без много приказки, украинските сили ефективно унищожават танковете, самолетите и човешката сила на врага.

На хартия руската армия е много по-добре подготвена от украинската за водене на война. Реалността обаче показва друго: руската армия изпитва тежки затруднения само на десетки километри от своята граница. А представяте ли си да воюва на хиляди от нея?

Руската федерация има отлично изградени железопътни мрежи на собствена земя, които са под контрола на държавата. Армията разполага с възможност за бърза вътрешна мобилизация, което включва мигновеното предвижване на бронетехника от една точка до друга по ефективен начин. РФ разполага с близо 30 000 служещи в Железопътните войски към въоръжените сили, които имат задача да поддържат логистично железопътната мрежа, включително охрана на железниците. Това звено е по-мащабно в сравнение с другите държави, което е показателно за значението на ЖП транспорта в огромна Русия при воденето на война. В месеците преди инвазията бяха публикувани стотици видеа в социалните мрежи, показващи движението на танкове и друга техника по релси към границите с Украйна. Това огромно предимство на руската армия обаче се превръща в ахилесова пета за Русия, когато войната се измести извън нейните граници. Украйна очаквано прекъсна ЖП връзките си с Беларус и Русия, което изправи Русия пред непосилна задача, защото трябваше да промени стратегията си.

Когато първоначалният план на Владимир Путин за блицкриг и превземане на Киев за три дни се провали, нагледно се видя, че логистичните възможности на армията не са предназначени за мащабна сухопътна офанзива далеч от нейните железопътни линии (било то и в съседна държава). Русия не разполага с достатъчно бригади за материално-техническо осигуряване, а до момента украинските сили са унищожили 60 цистерни за гориво на врага. Руската армия не разполага с достатъчно превозни средства, за да изпълни логистичните изисквания на повече от 150 км от складовете за снабдяване. Когато не разполагаш с вагони за логистика, изграждаш временни тръбопроводи за доставка на гориво. Украйна обаче е огромна страна, а руснаците нямат достатъчен брой жива сила, за да контролират цялата територия, през която минават тези тръбопроводи. Те са лесна плячка на местните жители, които посрещнаха руските окупатори не с водка, а с коктейли „Молотов”. И тук идва най-големият проблем за Русия: живата сила.

За Путин човешкият живот няма стойност. Големият проблем на руската армия е, че не само животът на противника няма стойност за Путин, но и животът на самите руски войници. Бойният дух на руската армия в Украйна е нисък, командирите са объркани, няма и храна. Унижението е толкова голямо, че Русия полага усилия за набирането на сирийски наемници за „специалната си военна операция" в Украйна, в която от военна гледна точка няма нищо специално, освен терор срещу цивилни. Голяма част от руските войници са били излъгани, че отиват на учение, а не на война. Кремълската пропаганда до такава степен е промила мозъците на онези от тях, които са знаели къде отиват, че са мислели, че ще бъдат посрещнати като освободители от украинското население. А реалността е сурова за руския солдат – украинското население е по-сплотено от всякога, за да отблъсне тази агресия и да запази своята свобода.

Провалът в плана за бърза и лесна военна победа в Украйна отприщи вълна от терор срещу цивилното население. Путин заяви, че в Украйна ще атакува само военна инфраструктура от критично значение за Киев, което е една голяма лъжа. Руската армия започна да действа като терористична организация, убивайки невъоръжени жени и деца и бомбардирайки жилищни сгради, училища и детски градини. Русия има богат опит с извършването на военни престъпления в различни точки на света, и сега в Украйна продължава тази своя черна стратегия. Опитът на Москва да пречупи волята на украинския народ обаче е обречен на провал.

Митът за непобедимите Военновъздушни сили на РФ също бе развенчан в Украйна. Макар на хартия да има много по-големи възможности от Украйна, Русия все още не владее небето над Украйна. Липсва координация между ВВС и сухопътните войски. А липсата на на координирани действия на различните родове войски не е съвместима с изявленията на Кремъл за „модерна руска армия”.

Путин се изживява като цар и прекроява граници в Европа заради ядрения арсенал на РФ. Без него, въоръжените сили на Русия са повече от посредствени. В конвенционална война срещу НАТО шансовете за победа на Русия са нулеви. А при ядрен конфликт, победител няма да има.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 152 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 времето ще покаже.

    91 34 Отговор
    В неотдавнашно проучване на университета „Куинипайк“ американците отговориха на въпроса: „Ако бъдете нападнати, бихте ли останали да се биете или бихте напуснали страната?“

    Леко мнозинство, 55%, казва, че ще останат и ще се борят, докато 38%, че ще напуснат.

    Много хора дори нямат хипотетичен патриотизъм, да не говорим за сила на духа.

    Още по-обезсърчаващо е, че най-младите американци на възраст между 18 и 34 години, най-способните физически, са по-малко склонни да останат и да се бият. Само 45% са заявили, че ще останат, а 48% биха избягали.

    Коментиран от #86, #114, #155, #175

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 GGG

    170 75 Отговор
    Русия не използва пълната си мощ в Украйне !

    Коментиран от #42

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стига глупости

    183 56 Отговор
    Америте с една коалиция от 67 държави 5 години се биха в Сирия срещу едни камилари на джипове и бяха на път да загубят преди да се намеси Русия.

    Коментиран от #144

  • 7 Паси

    52 77 Отговор
    Украйна може да купува самолети, танкове, дронове и каквото й трябва без други държави да влизат в конфликта!

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 цеко сифоня

    100 39 Отговор

    До коментар #7 от "Паси":

    Да ама както се видя , не могат после да ги ползват . Руснаците вече ги бомбят на западната гроница.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сандокан

    134 46 Отговор
    Когато се разпадна Съветския съюз , западните демократи удариха Югославия. Насъскаха ги едни срещу други а после нападнаха Сърбия .Ей така за показно на Русия. Русия тогава не беше готова за помощ .
    Сега руснаците ще аргасват украинците ей така за показно на западняците , А ония ще гледат от страни как бият протежето им и нищо не могат да направят .

    Коментиран от #36, #156

  • 17 те пък

    53 18 Отговор
    едни "модерните армии" :Д
  • 18 Бай Ви Бай Дън

    85 96 Отговор
    За война ти трябва кауза за висок боен дух. Руските войници намат такава. Те се бият за един клептократски режим, който ги мачка и ограбва деситилетия.

    Коментиран от #173

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рублофил

    75 94 Отговор
    Недейте рано сутрин с такива статии. Съветските хора да предимно възрастни. Сега като разбере, че цял живот са го лъгали и за "безаналоговите " оръжия и армия на СССР и РФ, ще получат някой инфаркт.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 мдаааа

    13 20 Отговор
    Тежък ще е денят за Ольгино ...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 0888

    66 25 Отговор
    Ами той Зеленски за това реве всеки ден,хем им продават най добрите западни оръжия на украйна
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 xZx

    111 37 Отговор
    Украинската армия печели само по интернет,реалноста е друга

    Коментиран от #31

  • 29 Коко

    88 40 Отговор
    Владимир Владимирович най великия император. руската армия най добра в света.в момента извършва военна операция .ако водеше война вече да е в Париж .
  • 30 С.П.

    35 43 Отговор
    Да, прав си - много посредствено спечелиха Руско-турската война от 1877-1878 г. Ама след като САЩ, Великобритания, Германия, Франция не им се занимаваше с война против Турция, е на, руските въоръжени сили се заеха посредствено с тази задача.

    Коментиран от #168

  • 31 Тъй де...

    38 59 Отговор

    До коментар #28 от "xZx":

    От ..22 Областни градове в УКРАЙНА,..превзет от Орките.... Само 1!😂
  • 32 Някоя си

    79 18 Отговор
    Ехааа браво Дени 😁 много увлекателно пишеш 🤣🤣🤣🤣 учителката ти по БЕЛ. Е много горда с теб 😉 виждам че фантастиката те влече 🤣🤣🤣
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 xZx

    38 10 Отговор

    До коментар #3 от "АУУУУУ":

    Виждам че си любител на електронните игри
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пешо

    68 13 Отговор

    До коментар #16 от "Сандокан":

    Има 1 разлика..Русия е сама срещу света, а тогава 20+ държави открито бяха срещу 7млн сърби.

    Коментиран от #45, #130

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Лилипутин

    30 50 Отговор
    Разкриха ме .последните дни едвам напредваме.а чувам че още стингъри,панцер Фауст,Джавелини пристигат в Украйна. тежко ни се пише.ама аз си седя в бункера и раздавам заповеди ,както го е правил Хитлер в края на ВСВ.всичко е точно
  • 39 терористи

    44 51 Отговор
    Смешна изостанала армия с психясали вождове
  • 40 3456789876543

    82 25 Отговор
    преди поредния специалист да напише ...нещо... е хубаво да чуе някой от мястото на събитията
    украинската армия не отваря хуманитарни коридори към русия, и не само . арестуват, бият, и стрелят ако се опиташ да излезеш от украйна посока русия.
    украинската армия е разбита на ...как им викате, баталйони,демек партизански групи, които все още по места имат логистика и работят. но само въпрос на време е срещу редовна армия
    въпреки своето числено превъзходство и Забележителни ежедневни успехи, украинската армия всеки ден губи позиции и заема кръгови отбрани, което си е ела вълчо ме изяш
    украинската армия въпреки способноста да води пълномащабна война, се прибра в градовете и зае позиции сред своите граждани, тактики на нато и идил
    та специалистите....такивата ...е време да се сетят че война се печели на бойното поле, не в медиите, колкото и да им се иска

    Коментиран от #111

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тъй тъй

    33 44 Отговор

    До коментар #4 от "GGG":

    Както и Путлер, не използва пълния си умствен капацитет, да не го хаби … пази го за по-важни дела, като например срещи с Алина Кабаева, май се казваше чудото до него?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 124

    56 30 Отговор
    За разлика от САЩ, Русия не бомбардира мирното население... Следва:

    - демилитаризация и
    - денацификация на Украйна.

    САЩ се провалиха в имперските си амбиции. Затова е неистовата им истерия и омраза към Русия!

    Коментиран от #115

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Така е

    58 12 Отговор
    Друго си е американската армия - с помощта на Великобритания и Франция за 20 години Кабул не можаха да превземат, а талибаните само за 24 часа си върнаха пълния контрол над цял Афганистан. В Югославия нещата се развиха по бързо - само две години им отне да пречупят сърбите, е бяха 24 държави срещу една...

    Коментиран от #161

  • 49 Москалия ке падне!

    32 53 Отговор
    Рубашките са гола вода, станаха за смях в Украйна, как ли ще се разбягат пред НАТО тия ушански жалкари...
  • 50 Иванчо+Марйка

    45 13 Отговор
    А НАТО - САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия ...... 20 години не могат да се справят с в Афганистан. Афганистан е в пъти по-назад в развитието си от Украйна. На всички е ясно, че войната в днешно време не е както едно време - изтребване наред. Ако Русия или САЩ решат да чистят наред (цивилни, нецивилни) имат моща и силите да унищожават държави за дни.

    Коментиран от #165

  • 51 Истината

    56 19 Отговор
    Украйна с въоръжени сили 255 хиляди плюс още толкова мобилизирани. Срещу ѝ - по-малко от 100 хильди Руска армия, която с помоща на добре използуваната техника направи три чувала на Украинците. Де факто, това е истината.

    Коментиран от #56

  • 52 Сова харис

    22 39 Отговор
    Освен че армията на ватниците за нищо не става,то след още няколко месеца изобщо няма да я има, всички ватенки ще висят с главата надолу по дърветата.
  • 53 Дедо ви Мраз

    26 35 Отговор
    Сега ако не ги е срам пак да направят парад за 9- ти май. Този път ще е без нямащи аналог машини, повечето от които са изоставени в Украйна.
  • 54 Смешници

    47 18 Отговор
    Не съм видял още руски войници да бягат с 300 както го правиха американските и останалите войници.Така че по скромно в оценките,моля ви.

    Коментиран от #138

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Дедо ви Мраз

    25 36 Отговор

    До коментар #51 от "Истината":

    Истината е че армия създадена за паради на става за бой. Доколкото си спомням най-новият им танк Армата дори на парада закъса, та се наложи да го теглят.

    Коментиран от #70

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Икарди

    18 45 Отговор
    САЩ ако нападнат Русия, ще я победят за няколко дни.
    Руснаците както винаги са с остаряло оръжия, неразбрали, в лишения и с нискотехнологични оръжия.

    Коментиран от #65, #71

  • 59 Поредният

    38 8 Отговор
    Фейк на джамбазов
  • 60 мисирки, мирНо!

    40 4 Отговор
    Имаше един виц за чукчата, който искал да почне работа, като дървосекач, Казали му чукча, вземи тази резачка и ако нарежеш един кубик за 5 мин взима е те. Почнал чукчата и за 5 мин. нарязал два. "Леле казал си шефа, а представям си, ако запали резачката!!"
  • 61 Драк

    37 4 Отговор
    Пълните ви глупостите продължават . А само имайте в пред вид ,че укр. армия освен Руската армия няма в Европа друга която да я победи с средствата и терористичните методи които използват в сухопътни и градски условия .
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 mi6osp

    49 14 Отговор
    За да бъдат намалени до минимум цивилните жертви, руската армия води специалната операция в Украйна внимателно, методично и без да бърза. Настъплението на руските сили в Украйна се развива, оформят се котли и обградените украински сили се унищожават напасти. Вчера при Мелитопол бе ликвидирана обградените от десет дни 53-та украинска бригада. Пред Донбас са блокирани най- елитните украински части. Киев е обграден от три страни, там руснаците по обясними причини ще атакуват едва след като овладеят областта около стената на огромният язовир над града. С крилати ракети се унищожават военните ресурси в цяла Украйна на украинската армия. Факт е, че Украйна няма нито една успешна контраатака показва ясно пълното военно превъзходство на Русия.

    Коментиран от #158, #169

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 mi6osp

    36 9 Отговор

    До коментар #58 от "Икарди":

    Факт е, чесащ не смеят да помислят да нападат Русия.
    Причината е проста - САЩ са слаби и за пръв път в своята история са изостанали от потенциалния противник с десетилетие и повече с новите оръжия.
    Междувременно конгресът на САЩ спря финансиране от бюджета за 2022 на четвърти пореден договор за разработване на хиперзвукови ракети, поради провал на проекта.
  • 66 Хрис

    35 5 Отговор

    До коментар #3 от "АУУУУУ":

    За това ли вчера показаха руски десантчици в украински склад с нови новинички джавилени . Успях да преброя 11 пускови комплекта.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 mi6osp

    26 8 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    Тъпо е да се смяташ за българин, само защото мразиш сърбите, руснаците и който и да е.
  • 69 ДжафДжаф

    35 9 Отговор
    Като е толкова "посредствена", от какъв зор се трупат всичките тия НАТО-ски сили в изт. Европа, че даже и нас искат да пазят!? Е, па да влизат в Украйна и да видим! Зеленски всеки ден ги кани! Могат да го направят на напълно законно основание. През 2015-та, Асад само звънна по телефона и "посредствените" и те веднага се отзоваха. Какъв им е проблема на краварите да направят същото, на което всъщност се надява и оня юдейски наркоман в Киев!?

    Коментиран от #74

  • 70 шмиргел

    32 8 Отговор

    До коментар #56 от "Дедо ви Мраз":

    Като е закъсал един танк , това не значи че останалите няма да дойдат и да ти разкатаят фамилиятя . Стига лежа на една изтъркана опорна точка .
  • 71 толкова прости лакардии

    30 4 Отговор

    До коментар #58 от "Икарди":

    че чак смешни . Ти представяш ли си че ако краварите нападнат русия и ще станат новата Атлантида ! Там няма да се пазят цивилни и разрушенията ще са без значение.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Перко

    14 29 Отговор

    До коментар #69 от "ДжафДжаф":

    НАТО не влиза в Украйна , защото параноичния ти идол пак ще заговори за ядрените си оръжия,а може и да ги използва, което ще е края на света.За разлика от него, хората в алианса имат ум в главите си а не болни амбиции.6346

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Фриман

    29 10 Отговор
    Дано и да не разберете каква военна мощ представява Русия! С тази пропаганда явно позабравихте, че в момента се води военна операция, ако беше война щеше да приключи много бързо, с пълно унищожаване на Украина.

    Коментиран от #83

  • 77 Сух

    25 2 Отговор
    Моли се да не му щукни да дойде и насам, че тогава да видиш супер сила ли е.. Разбирам, че си ц.иг.анин и си п.р.о.с.т, но обикновено такава, като теб реват като жени и се молят..
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бойко Борисович

    20 8 Отговор
    Само не ядосвайте Путин, че ще вземе да изпрати руските самолетоносачи в Черно море! Не слушайте лъжите, че Русия имала 1 самолетоносач и той потънал! Имат свръх технология - невидими самолетоносачи, хиперзвукови и с персонал който се телепортира, когато е нужно. Не си заблуждавайте!
  • 80 ДжафДжаф

    26 2 Отговор

    До коментар #74 от "Перко":

    Е, и ?? Едно време по нашият край викаха: Имаш крава пиеш млеко! Като знаят, че не могат да направят нищо, защо продължават да ги насъскват и да ги снабдяват с оръжия, които нищо не могат да променят!? Даваш ли си сметка, че купищата Джавелини и Стингери вече се дъргуват на черният пазар и утре други ден ще бъдат използвани за сваляне на граждански самолети. Мераклии за подобна слава въобще не липсват!!
  • 81 Срещу терористи

    14 1 Отговор
    Всякакви средства са позволени
  • 82 Пенчо

    25 6 Отговор
    Е танк да спре на 100км от границата поради липса на гориво при 500км обсег с пълен резервоар, айде моля ви се ...

    Зле, не зле - украинците не са си взели обратно и едно село или да са пробили обръча около градовете; това са фактите.
  • 83 Ватник ,

    6 13 Отговор

    До коментар #76 от "Фриман":

    верно ли "военна операция " ?! :)))) И всичко върви по план ?
  • 84 сащ е война

    27 10 Отговор
    "Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа.
    Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!
    Отговорът е отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.
    Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко – служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).
    Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки.
    Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).
    За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „трябваше да организир

    Коментиран от #87

  • 85 111

    21 6 Отговор
    Абе, те така мислеха и едни главорези от цял свят, дошли да се бият с Русия на територията на една военна база до Лвов, но няма как да ги питаме за мнението им сега, защото малкото оцелели се изнесоха обратно преди да видят руски войник на живо.
  • 86 Сокол

    7 16 Отговор

    До коментар #2 от "времето ще покаже.":

    А ти дали се усещаш, че и 5% от 350 милиона Америка да останат и да се защитавата, това пак ще е армия, десетки хъти по-голяма от китайската, или от която и да е? Не напразно е казано, че в чуждо село и керемидите бият. Не ги мисли младите американци, те си имат професионална армия достатъчно боеспособна да ги защити и без помощ от цивилни.
  • 87 сащ е война

    20 5 Отговор

    До коментар #84 от "сащ е война":

    ...За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „трябваше да организират такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ” (последиците винаги са за другите), „проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница” („само” европейска, за предпочитане руска), „в която касапница самият ти ще изгориш” (да изгорят други, по възможност живи, за препоръчване в Одеса), „без да падне стандарта на собственото ти население, за чужда сметка”, и изобщо – „целият свят, всяка една държава да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка”.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ши има СССР 2.0

    21 5 Отговор
    100 дни бяха нужни на САЩ да срине половината сгради и армия на Ирак, под всякакви санкции 20 години, а Украйна до зъби въоръжена и голяма колкото Франция. Украйна вече има нулева армия, нямат генерален щаб, но Путин гъчи украинците и предприятията им с 20 пъти по-евтин газ от ЕС - направо им го дарява. Путин е дарител НОМЕР ЕДНО на Украинците.

    Коментиран от #91

  • 90 Храна за мурзилки

    9 11 Отговор

    До коментар #73 от "България":

    Ама те фашистите са в Руслямия.
  • 91 ТРЕНД

    14 3 Отговор

    До коментар #89 от "ши има СССР 2.0":

    И пази електричество и интернет да имат, прави коридори за запазване благополучието на украинците.

    Коментиран от #92

  • 92 ши има СССР 2.0

    13 3 Отговор

    До коментар #91 от "ТРЕНД":

    И ДЖИЕСЕМ МРЕЖАТА им е непокътната.
  • 93 Този

    21 5 Отговор
    Автор явно е на твърда заплата при херовица пример за достоен БГ журналист
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Данчо

    16 5 Отговор
    Ако в текста замените името Русия със САЩ, името Украйна с Афганистан и името Путин с Обама или Байдън, то ще получите също вярна статия.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Хахаха

    11 20 Отговор
    Путин е военнопрестъпник и цялата власт в момента в русия е такава.
    Хага ги чака .... но си мисля, че ще бъдат убити от спец. службите Путин, Лавров и бая още около тях, за да отърват кожите другите ...
    Слава на Украйна!!!
  • 100 Перо

    21 4 Отговор
    Волен Сидеров каза в ефир по Нова ТВ,че тези “компетентни” автори на пропагандни пасквили получавали по 1000 € на месец да отразяват само украинската позиция в конфликта!

    Коментиран от #108

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Източна ромелия

    21 2 Отговор
    Ми Дениз ага що не идеш на фронтовата линия да видиш как е .Дали руската армия е неспособна или не. А ти правиш изводи пред компито
  • 103 ши има СССР 2.0

    18 3 Отговор
    100 дни бяха нужни на САЩ да срине половината сгради и армия на Ирак, под всякакви санкции 20 години, а Украйна до зъби въоръжена и голяма колкото Франция. Украйна вече има нулева армия, нямат генерален щаб, но Путин гъчи украинците и предприятията им с 20 пъти по-евтин газ от ЕС - направо им го дарява. Путин е дарител НОМЕР ЕДНО на Украинците. И ДЖИЕСЕМ МРЕЖАТА им е непокътната. И пази електричество и интернет да имат, прави коридори за запазване благополучието на украинците.
  • 104 Васил

    2 17 Отговор
    Руската армия е сбирщайн от аматьори.
  • 105 Олга

    20 1 Отговор
    Този деятел не забелязал ли още, че загубил всякакво доверие. Да обърне вниманието си на мнението на читателите.Лично аз отначало проверявам кой е автор, после чета.
  • 106 Този недоразумник

    15 1 Отговор
    Пак се изходи по темата.
  • 107 Джамбаза

    3 0 Отговор
    Много вярно си го написал Данчо- 95
  • 108 Дори шалавите

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Перо":

    Получават повече. На сеанс. Интелектуалният труд вече не се цени.
  • 109 Наблюдател

    15 3 Отговор
    Значи според този "дълбокомислен анализатор" излиза следното:
    армията на Русия е посредствена, неподготвена и има 0% шанс за победа при конвенционална война с нато,
    обаче е опитна, добре подготвена и има 100% шанс да не загуби една термоядрена война с нато...........................
    и как точно става това????
  • 110 aZ #Русские своих не бросают!

    18 4 Отговор
    В общи линии лошо воюващата според Джамбазов руска армия дотук е демилитаризирала:

    111 украински самолета
    68 украински вертолета
    160 украински безпилотника
    159 украински ЗРК
    1353 украински танка
    129 украински РСЗО
    493 украински оръдия и миномети
  • 111 Doni Brasko

    6 16 Отговор

    До коментар #40 от "3456789876543":

    Фактите приятелю са ясни. Руската армия е демотивирана, лошо снабдена с провизии. Още повече, че това е война на чужда територия. Анализът е точен, който иска да чуе чува, който иска да си говори пропагандни приказки зи приказва. Истината е че хората и в Украйна и в Русия ще страдат дълго.
  • 112 Прибързана оценка

    12 2 Отговор
    до 1 месец ще стане ясно на кого каква е организацията включително и на информацията която се предлага
  • 113 aZ #Русские своих не бросают!

    12 2 Отговор
    Започна щурмът на Северодонецк!
  • 114 да ти кажа

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "времето ще покаже.":

    Пич..мАни таа работа. Сега гледаме как Непобедимая и Легендарная я бият хохлите като маче у дирек. Като шкембе у дувар. Мани таа работа...гледай си собственото дередже, че ако пукне пушка, веднага си свалил гащите.
  • 115 Някой си

    8 16 Отговор

    До коментар #46 от "124":

    Абе и тая може да стане некогаш, ама засега върви трета точка от плана-
    -утилизация на непобедимая и легендарная...ФАКТ. за един месец вече( без малко) едва един областен град са превзели. А скоро и от него ще избягат.
  • 116 aZ #Русские своих не бросают!

    15 3 Отговор
    С темпът, с който се работи, до 2-3 дни Мариупол ще бъде освободен!

    Коментиран от #118, #131

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 гост

    5 16 Отговор

    До коментар #116 от "aZ #Русские своих не бросают!":

    И ??? Даже и да стане , макар че са русопитешки мечти , какво от това ??? Един месец за два от най-близките до Крим градове , които трябваше да паднат още първия ден !!! Ами другите стотици градове кога ??? След година , десет , сто ???? Че те руснаците след 10 дена ще са тотално без гориво и боеприпаси , а войниците вече масово отказват да се бият !! По-добре мислете в коя миша дупка ще се криете след като Вова легне до другия Вова , щото ако се надявате , че няма да ви се търси сметка жестоко се заблуждавате !!

    Коментиран от #124

  • 119 НасраДамус

    14 4 Отговор
    Дааам. Очевидно, жалките остатъци от бягашите от Путин към демоцкрацията руски войски все повече наближават Западна Украйна. Даже съвсем скоро ще десантират около Одеса, че от там по-лесно ще избяягат в Молдова и Румъния.
    Ние се смеем над наложените от тъпия Кремъл санкции - ма какво са за нас 1.1 трилиона долара инвестиции в Русия?! Нищо и половина. Ще ги прежалим! Ние нали им замразихме цееели 400 - 500 милиарда?!
    И сега шефовете на НАТО ще се събират в Брюксел за да обсъждат кой къде ще седи на масата на Банкета на победата в Киев... То друго няма и за обсъждане, щото руска армия вече няма - храбрите украинци я разбиха и милиони от тях тръгнаха да разнасят из ЕВропа челния си опит и най-великата и светла идеология на света, тази на Степан Бандера! Тези в НАТО да вземат да го направят и Герой на НАТО!
  • 120 уви ФАКТ

    16 3 Отговор
    100 дни бяха нужни на САЩ да срине половината сгради и армия на Ирак, под всякакви санкции 20 години, а Украйна до зъби въоръжена и голяма колкото Франция. Украйна вече има нулева армия, нямат генерален щаб, но Путин гъчи украинците и предприятията им с 20 пъти по-евтин газ от ЕС - направо им го дарява. Путин е дарител НОМЕР ЕДНО на Украинците. И ДЖИЕСЕМ МРЕЖАТА им е непокътната. И пази електричество и интернет да имат, прави коридори за запазване благополучието на украинците.
  • 121 Ferfucks

    7 16 Отговор
    Ватенките само като ги видиш как са облечени.. с брезент, без бронирани жилетки,много от тях са и без каски, абе мъкааа мъка. То тяхното не е инвазия а страдание ,фарс, комедийно представление за пред света
  • 122 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 8 Отговор
    Това ,което пишете пак са глупавини.Руснаците са много добре подготвени,но имат срещу себе си много подготвен противник.Руснаците не са това,което Покойният ми дядо Христо ми е разправял за тях през 2световна.Войната е шахматна партия играна с човешка кръв...Това,което става в момента е пешечна структура еж или таралеж....руснаците са с белите фигури защото почнаха първи.те владеят 6 хоризонтала от дъската,а украйна 3....Но фигурите на украйна са разместени перфектно и пешечната им структура е ,като бодли на таралеж.във всеки един момент при малка неточност от страна на лудите ,украйна ще премине в контраатака.лично,аз не мога да разбера ""Глобално мислене"",което не вижда унищожени съдби на милиони по света и унищожена плодородна земя и имущество събирано ПОКОЛЕНИЯ...Казвал съм ви:Коато не могат с борси,тото,лото,к..ви и хазарт и тези новите опиати да вземат парите на хората,пробват инфлация и хиперинфлация...Когато и това не помогне ,Владетелите на света Пускат войната..Лудия и лудите заслужават ...Индианската капка......Заради глупоста и лакомията си да продължат войната след 2ден!.

    Коментиран от #125

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 aZ #Русские своих не бросают!

    15 4 Отговор

    До коментар #118 от "гост":

    Явно не си запознат с тактиката на руснаците. В Мариупол ще унищожат до дни около 14.5 хиляди нацисти! След което ще се освободят руски сили за разгрома на другата попаднала в обкръжение групировка "Изток", в района на Донбас. Тя е в размер на 67 хиляди души. Бъде ли унищожена и тя, Киев губи най-боеспособните си части ...
  • 125 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #122 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    5-хоризонтала!
  • 126 Абе

    10 2 Отговор
    Абе вчера гледам руснаци подритваха 10-тина пленени кюнци като тия на снимката.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ТРЕНД

    7 2 Отговор
    Минималната работна заплата на Русия може да стане веднага 770 долара и минимална пенсия 250 долара. При фиксирана рубла към срерото, златото, петролът, пшеница, цимент, евро и юани, мляко. Тези рубли да се изплащат всеки 5 години, и да са фиксирани близо 3-5 долара в началото. Тогава украинците ще крещят и викат от радост, че вече са богати, че щяха да мизеруват и гладуват, разболяват в ЕС, но сега са в Русия на които БВП им е подценено от сривът на потреблението от 2014г., но въпреки това то е равно на Гърция - по реален БВП на глава, и не зависят от внос и износ.
  • 130 Косе Босе

    2 11 Отговор

    До коментар #36 от "Пешо":

    Ами обърнете нещата,всички да са на ваша страна,ако можете-защото на приказки сте царе? Да те е срам да кажеш че си фен на една некадърна армия като Руската.Целият свят ви се подиграва,а се и сърдите като ви наричат"Горна Волта с ракети"Преди войната някой заблудени държави вярваха че сте някаква сила,сега никой не ви вярва.Какво става тази година ще има ли парад,за да видим руските победители поне могат ли да маршируват,за другото се видя че не стават

    Коментиран от #133

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ши има СССР 2.0

    4 4 Отговор
    Минималната работна заплата на Русия може да стане веднага 770 долара и минимална пенсия 250 долара. При фиксирана рубла към среброто, златото, петролът, пшеница, цимент, евро и юани, мляко. Тези рубли да се изплащат всеки 5 години, и да са фиксирани близо 3-5 долара в началото. Тогава украинците ще крещят и викат от радост, че вече са богати, че щяха да мизеруват и гладуват, разболяват в ЕС, но сега са в Русия на които БВП им е подценено от сривът на потреблението от 2014г., но въпреки това то е равно на Гърция - по реален БВП на глава, и не зависят от внос и износ. Банките им да са задължени 70% от заемите да са им в недвижими имоти и 80% от заемите да са фиксирани в рубли, така банките ще имат интерес рублата да поскъпва и при фиксирана лихва до 7%. Износът на даден продукт да е само 30% от него. Държавата да дава 1% от БВП всяка ГОДИНА за мега предприятие на държавна компания - корпорация, и 2% от БВП за ферма или занаят за всеки 17 до 71 годишен по 100 000 евро - 30 милиарда - значи към 300 000 заема за всеки - всяка година.

    Коментиран от #134

  • 133 Ал Бунди

    4 11 Отговор

    До коментар #130 от "Косе Босе":

    Абе видя се, че парадни армии имат колкото щеш, а на бойното поле отиват с бронежилетки от кори за яйца..Щеше да е смешно, ако не беше тъжно..помен не иостана от легендарная и непобедимая.
  • 134 Бацо Гацов

    5 8 Отговор

    До коментар #132 от "ши има СССР 2.0":

    Абе, батка..ти това излияние май си почнал да го измисляш още преди войната бе. Какво злато та гони тебе, като Набибулина си призна, че златния резерв е арестуван в Лондон..За останалите смешки, дето си напраскал, даже няма да си хабя копчетата на компа. Само да ти кажа- има ли водка и сельодка, не го търси Серьожа за работа.Глейте го па тоа ахмак лалви фейлетони е написал.
  • 135 уви ФАКТ

    7 4 Отговор
    И ДЖИЕСЕМ МРЕЖАТА им е непокътната НА УКРАЙНА. 100 дни бяха нужни на САЩ да срине половината сгради и армия на Ирак, под всякакви санкции 20 години, а Украйна до зъби въоръжена и голяма колкото Франция. Украйна вече има нулева армия, нямат генерален щаб, но Путин гъчи украинците и предприятията им с 20 пъти по-евтин газ от ЕС - направо им го дарява. Путин е дарител НОМЕР ЕДНО на Украинците. И ДЖИЕСЕМ МРЕЖАТА им е непокътната. И пази електричество и интернет да имат, прави коридори за запазване благополучието на украинците. И ДЖИЕСЕМ МРЕЖАТА им е непокътната НА УКРАЙНА.

    Коментиран от #152

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Браво

    10 2 Отговор
    На автора - ВЕЛИК ВОЕНЕН стратег ! Разобличи руската армия ;) . А сега напиши колко е велика нашата родна армия . Не е смешно - Тъжно е да пишеш за парични знаци
  • 138 да ти припомня

    5 6 Отговор

    До коментар #54 от "Смешници":

    Мдаа..верно нема да ги видиш да бягат. Нема как, след като са така изпържени ватенките..с хрупкава коричка даже. Мигар не помниш как 20 готвача изпържиха 600 парчета вагнеровци в Сирия? Ха сега умножи тези 600 по 20 и ще си на прав път...
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Точен

    9 3 Отговор
    Колкото и да е пристрастен един журналист или анализатор, все пак трябва да проявява известна обективнотс, иначе рискува да изглежда трагикомичен.
    Фактите са:
    1. Русия от 15 години поне е маркирала своите червени линии и Украйна е една от тях, защото е съседна държава и САЩ и НАТО напират да я превърнат в площадка за своите агресивни планове.
    2. Агресивните им планове ги видяхме нагледно в Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, когато в пълно нарушение на международното право и със скалъпени доводи нападнаха незастрашили ги суверенни държави далеч от своите граници.
    3. Дълги години Русия се опитваше да урегулира конфликта дипломатически, включително преди и в началото на военната операция, като постави ясни и приемливи условия.
    4. В отговор Запада продължи да подстрекава Украйна, да доставя оръжие, инструктори, да внушава, че аха ще я приеме в НАТИ, а въоръжените й сили продължиха да се концентрират в Донбас и да бомбят безогледно градовете му и мирното население.
    5. Поставена в това положение Русия отговори. Така както отговориха американците и васалния им Запад на всяко навлизане в тяхната сфера на влияние, която по време на студената война бе Куба 1962, а в последните 30 години се считат за пълновластен господар на целия свят.
    6. Западняците са пред портите на Москва, а не обратното и да действаш по този начин срещу Велика ядрена сила е мръсна провокация не срещу руснаците, а срещу цялото човечество.
    По-нататък ще препостна тук и един мой
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Точен

    11 3 Отговор
    Първо овладяване на стратегическите обекти като АЕЦ да не направят ония някоя голяма беля, унищожаване на военната инфраструктура - летища, бази, авиация, техника и т.н. Постепенно овладяване на важни пътни трасета, блокиране на градовете и основните военни групировки, криещи се в градовете и използване на цивилните и гражданската инфраструктура като щит /военно престъпение/. Свиване на обръча и преминаване или към капитулацията им или унищожение. Това при минимално увреждане на цивилни обекти и гражданското население. За справка - янките овладяваха Ирак в продължение на години и не успяха изцяло, само един град като Фалуджа им костваше близо година след масово бомбене с бял фосфор /военно престъпление/, използване на значителни американски и британски части и то не срещу редовната иракска армия, а срещу паравоенни шиитски или сунитски групировки тип опълчение. И накрая дори не успяха да овладеят града, а връчиха задачата на сформираната от тях нова иракска армия, която се издъни безславно. Да не споменавам как сринаха Мосул и Рака в имитацията им на борба с Ислямска държава. Да не споменавам безразборното им бомбене на цивилни и граждански обекти през всички им войни, това им стана традиция. Така че гледайте обективно и не се водете по бясната пропаганда. Има я и от двете страни, но западната е на макс.
  • 144 Дедо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "стига глупости":

    Точно така. Добре че руснаците им помогнаха като се биха на противниковата страна .
    Хахахаха

    Коментиран от #166

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Точен

    11 5 Отговор
    И още много мога да пиша, но се чудя има ли смисъл.
    След като руската армия е толкова слаба, че и терористи били, ами да да провеждат поредната си "операция" великите западняци и да налагат ред. Но само пищят по пропагандните им медии и наливат бензин в огъня с инструктори, наемници, пари и оръжия. И налагат санкции, но доста избирателно, да не вземат сами да се опарят. Що се отнася до пропагандата, Русия там безспорно е слаба и доказателство е онази "боркиня за мир" дето се изтъпани по националната им телевизия. В някой друг ефир на запад най-малко щяха да я уволнят, глобят с неимоверни суми и заличат като гражданин с "другарско" оплюване, а може би и обвинят в тероризъм и в Гуантанамо или в тайните затвори на ЦРУ в Румъния и Полша. Докато горките руснаци прилагат закона и щели да я съдят административно за някаква смешна глоба. Ей това е истинска демокрация и либерален капитализъм.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 aZ #Русские своих не бросают!

    7 4 Отговор
    ВСУ сдаде без бой Каховския ВЕЦ. :)
  • 151 Анка Картечарката

    10 10 Отговор
    Целият Свят видя,че от Фашистката Путлерастка Орда не става и чеп за зеле.Сбирщина от мародери,военнопрестъпници и дилетанти.Сибирско-азиатски башибозуци,които освен да тероризират мирното население за друго не стават.ВСУ ги размазва на бойното поле,като изпрати над 12 000 от тях на оня свят.
  • 152 Ferfucks

    8 9 Отговор

    До коментар #135 от "уви ФАКТ":

    Украйна била без армия?? Ко каза ко...?... лахааахааххх били въоръжени до зъби... в смисъл.. имат протектор на зъбите или.. имат крилати ракети ..имат 400самолета или ПВО С500.. какво имат Украйна... имат жива сила и мотивация да опазят свободата си..джавелини стингари и стари МТБ и Танкове.. Стара С300.. дронове.. обаче украинците поне не се правят на най великите и после да стават за смях. Русия има шанс но само с ядрено оръжие, с конвенционални средства и без помощта на Беларус и Чечня ..(които са им изпратили редовна армия с руски униформи) бавно и срамно ще угастнат. Русия е замираща страна с угасваща икономика,фалита е неизбежен. Скоро на троловете ще ви плащат в олио

    Коментиран от #154

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Бацо Гацов

    4 9 Отговор

    До коментар #152 от "Ferfucks":

    Какво им обясняваш на омазнените ватенки. Дори да превземат цяла Украйна, това което ги чака..хич не им съблазявам на омазнените каскети. Явно никой от тук коментиращите не знае кой е Ковпак и каква е била неговата стратегия. Защо руснаците не могат да завземат по-големите градове?..Ще ги извозват със вагони тогава. Не случайно боят в градски условия е кошмар за всеки военначалник. Дори да превъзхождат с 5/1, пак не е сигурно..така че скоро Вовата ще подписва капитулацията и некролога на Русия.
  • 155 5555555

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "времето ще покаже.":

    абе кой те пита за американците?Тука става дума за руснаци!
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 като

    4 2 Отговор
    прочетох само полираното заглавие без покритие се сетих кой е автора, верно дд бомбардира сайта неуморно,
    трябва да е цела тумба зад това име. ще се види накрая какво що
  • 158 5555555

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "mi6osp":

    добре си!ха ха ха..какъв е вкуса на гавната?
  • 159 ТРЕНД

    10 2 Отговор
    САЩ толкова уважават България и Украйна, че им подари всякакви модерни самолети оръжие, още преди 20 години. Или тези народи са за утилизиране. Когато изтърваха България тамън да закупи нови самолети, нещо недопустимо според планът за България. И, те принудиха бг-колонията да закупим техни Ф-16, хем пари ще намажат, хем на куково лято ще ги имаме, поне толкова докато ебъъъът маммата на БГ - я утилизират.
  • 160 фейк

    3 2 Отговор
    жамба-нюз.........
  • 161 Нещо четеш

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "Така е":

    историята като дявола евангелието. Имам спомени че и съветската армия беше затънала и смазана в Афганистан. Ако помислиш каква е топогравската разлика между Украйна и Афганистан и ще разбереш сам колко много се излага армията на РФ в момента. На 300км. от границата си в земя същата като тяхната.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Абе

    2 0 Отговор
    Приберете го тоя м.алоумник в Карлуково та да се запре малко дее.
  • 164 Хъкълбери Тиквата

    1 0 Отговор
    В конвенционална война Русия имала нулев шанс срещу НАТО... това ли е умозаключението на автора?Ами авторът да сравни населението и БВП на натовските държави и РФ.Все едно да ви кажа че Авторът няма никакъв шанс ако се сбие с 50 човека.
  • 165 опаа

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Иванчо+Марйка":

    Добре ги изброи,но забрави руснаците.Нещо си позабравил или си тролим само?
  • 166 Коя страна

    0 0 Отговор

    До коментар #144 от "Дедо":

    Официално се биха три лагера - ИД, правителството на Сирия (подпомагано от Русия) и САЩ.
    Неофициално - биха се ИД (с подкрепата на САЩ) и правителството на Сирия (с подкрепата на Русия).
    Победи (за сега) правителството на Сирия и Русия.
  • 167 Розовите очила

    4 0 Отговор
    Нека ги махмем. Нямаме нужда от тях.
    Блицкриг не бе възможен по няколко причини - първо - Русия искаше да запази колкото се може повече цивилното население (все пак са славяни/руснаци/християни, а и ако войната е много кървава, не би могла лесно да контролира Украйна след евентуална победа); второ - искаше да се запази колкото се може повече инфраструктурата и сградите (все пак трябва да се възстановяват тези неща, след евентуална победа); трето - целта е загубите да са минимални.
    Ако претърпи големи загуби, то би била много по - лесна плячка, на изчакващия отстрани лешояди (най-вече имам предвид САЩ, но и Китайците не знам до колко трябва да им се вярва).
    И на целия този фон - украинските сили търпят огромни загуби като военна инфраструктура и техника за водене на бой в извън градски райони. Източните райони ден след ден падат. Бавно, поетапно, системно, методично. Националистичните отряди лека полека се притискат и изтласкват от източната част.
    Всъщност, на фона на дългогодишните войни, които водят САЩ, тази си е направо свръхзвукова. За сега.
  • 168 Георги

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "С.П.":

    Мдаа! Спечелиха Руско - Турската война , когато Османската империя е почти пред разпад !! :)! След така нареченото Освобождение , някои хора казват , че е по- добре Русия да не ни е освобождавала , понеже Османската империя така или иначе е била пред разпад и е могло Българската държава да си е в истинските , пълни граници!! А не разцепена на 20 парчета!!

    Коментиран от #174

  • 169 Георги

    0 5 Отговор

    До коментар #63 от "mi6osp":

    Хахаа! Кой не бърза бре другарю ТКЗС ?! Нали войната на ден е 20 милярда долара и 300-400 убити ватници!! Глупавите , бедни ватници бързат ! Но толкова си могат ! Технологично, изостават с 60-70 години от Запада !! Я кажи за 80 години , какво са изобретили за света ?! Какво са създали ?! Като технологии ?! Мига да ти помогна - нищо !!
  • 170 Бай Ганя

    3 0 Отговор
    Колко ви платиха продажни мекерета за мизерните ви гнусни статийки дето никой вече в тази страна не се връзва на вашите лъжи ! Жалки сте ! американски подлоги..... срам за България ! ПРЕДАТЕЛИ.
  • 171 Трил

    2 0 Отговор
    Вярно е, не е като "модерната суперармия" на САЩ, която извършва "поголовна сеч" по време на множеството си "мироопазващи мисии".
  • 172 Русенец

    2 0 Отговор
    Динизли хаберли, няма да пишеш руските военни сили, а ще конкретизираш "Ангажираните в конфликта 20% от руски военни сили". Участват с малкия си пръст. Анадъмну?
  • 173 Явно си с ограбено образование...

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Ви Бай Дън":

    Впрочем - имаш ли някакъв документ поне за владеене на български -писмен? Ама пък самочувствие на "експерт" - дал господ...
  • 174 Хайде сега погледни

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "Георги":

    картата Санстефанския мирен договор. Какво видя, къде са двайсетте парчета", на които е -според теб - разцепена България? Погледни и картата на Берлинския конгрес , но се поинтересувай КОЙ и ЗАЩО го свиква. Какво виждаш? Сравни двете карти - първата - следствие от Руско-турската ОСВОБОДИТЕЛНА война - и втората - от "Берлинския злобен съд" /цитатът е от стихотворение на Иван Вазов/ . Стигна ли до някакъв извод?
  • 175 сороснерес

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "времето ще покаже.":

    Сега е момента сащ и запада да нападнат Русия...Обаче накрая винаги побеждава Русия..Хитлер и той мислел че Русия нищо работа, а преди него Напалеон...и в двете столици маршируваха руските войници..ФАКТ.Т А пък американски войници са специалисти по евакуации/бягство/ ..последно Афганистан..сигурно това ще влезе в книгата на рекорди на Гинес..да изчезнеш за 60 секунди..
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.