Last news in Fakti

29 Април, 2022 16:00 3 469 108

България реално участва в сблъсъка на Запада с Русия

  • здравко райков-
  • русия-
  • хибридна война

Случващото се през последните два месеца у нас потвърждава, че България вече е най-активен участник в т.н. „хибридна война“, смята авторът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Анализ на проф. Здравко Райков

Любимецът на част от сънародниците ни – американският възпитаник и премиер по волята на съдбата и на САЩ Кирил Петков, излезе с „оригинална“ идея: да дарим по една заплата за да се купят патрони, снаряди и бомби за Украйна. Любопитен е мотивът му да се обърне с подобно предложение към нас, преживяващите от заплата/пенсия до следващата: Русия „избива мирното население“. Той показва, че Петков е човек, който не е в състояние да мисли самостоятелно, камо ли пък критично – той просто повтаря като папагал внушените му от западните му господари стереотипи. И сам е станал жертва на истеричната кампания, която под негово ръководство се води у нас за демонизиране на Русия и героизиране на нацисткият режим в Украйна.

Случващото се през последните два месеца у нас потвърждава, че България вече е най-активен участник в т.н. „хибридна война“ (от англ. hybrid warfare) на САЩ, НАТО и Евросъюза срещу Русия. Става дума за комплекс от средства, които включват действия за съсипване на икономиката на избрана държава, както и за тотален информационен и психически натиск за нейното дискредитиране сред огромни социални групи. Американската медия CNN цитира източник от западното разузнаване, който заявява за поведението на украинците: „Това е война – всичко, което правят и казват публично, е предназначено да им помогне да спечелят войната. Всяко публично изявление, всяко интервю, всяко излъчване на Зеленски, е информационна операция“.

Но най-сигурното доказателство за това, че България вече воюва с Русия, е несекващият поток от боеприпаси и оръжия, които страната ни изпраща на „пушечното месо“, използвано от САЩ, НАТО и Евросъюза в хибридната си война срещу Русия – въоръжените сили и нацистките формирования на Украйна. Износът на произведено у нас оръжие се е увеличил три пъти за последните два месеца! От летищата в София и Варна не секват полетите за Полша, натоварени с български боеприпаси за Украйна. Колони от украински тирове редовно са паркирани пред военният завод „Дунарит“ в Русе в очакване да бъдат натъпкани с негова продукция и да поемат към Украйна. Същата ситуация е и пред „Арсенал“ и т.н. А на 25.04. т.г. влиятелният американски вестник „Ню Йорк Таймс“ публикува голяма статия, в която прави извода: България продава оръжия и боеприпаси за Украйна чрез американската компания Ultra Defense Corp.!

Абсурдът е в това, че изпращането на оръжия, въоръжения и боеприпаси в Украйна става все по-безсмислено. За руските военни не е никакъв проблем да не допуснат те да стигнат до предназначението си. Руското военно разузнаване следи пътя на пратките с оръжия и въоръжения от началната им точка до пристигането им на украинска територия. И щом прецени, че е дошъл момента ги унищожава. Така на 18 април високоточни ракети, изстреляни от руски самолети удариха 124-ти съвместен център за логистична подкрепа на Командването на украинските войски. Центърът, заедно с големите пратки чуждестранно оръжие, доставени в Украйна от САЩ и европейски страни, бяха унищожени. На 23.04. руските въздушно-космически сили взривиха логистичният терминал в района на Одеса, заедно с огромна партида от западно оръжие. На следващият ден няколко високоточни крилати ракети „Калибър“ ликвидираха голям център за разпределение и изпращане на западни оръжия, боеприпаси и военна техника за украинските военни в Донбас, разположен в град Кременчук. Ударът бе нанесен след като рускато разузнаване потвърди, че в неговите складове са постъпили огромни количества оръжия от Запад.

Втората фаза на руската операция в Украйна, която започна на 19.04., се характеризира и с изваждане от строя на стратегически зони на украинските железници, по които се отправят най-вече пратките с оръжия от Запад и България. На 25.04. руските военни унищожиха с високоточно оръжие ключови жп-подстанции в районите на населените пунктове Красное, Здолбунов, Жмеринка, Бердичев, Ковел и Коростен. Точно през тях се осъществяваха доставките на чуждестранни оръжия и военна техника за украинската групировка в Донбас. На 26.04. крилата ракета удари стратегически жп-мост край Одеса и т.н. Най-вероятно атаките на руските военни срещу ключови мостове и железници, за да спре придвижването по украинска територия на оръжия, внесени от чужбина, тепърва ще се увеличават.

Но освен прецизните удари с високоточно оръжие все по-активно действат и руски групи със специално предназначение (спецназ). Така на 25.04. една от тях, принадлежаща към руската групировка със знак „О“ (от „отважный“ – смел) превзе голяма пратка западно оръжие в населения пункт Рубци, разположен в Лиманския район на ДНР. Руските командоси се сдобиха с ценни трофеи – голямо количество шведско-британски противотанкови комплекси NLAW, американски Javelin, чешки РПГ-76 и др.

Запада не е в състояние да разбере, какво се случва с оръжието, след като попадне на територията на Украйна. Така военният министър на САЩ Лойд Остин запитан дали му е известно, че военнослужещи от ДНР и ЛНР използват американски зенитни комплекси Stinger и противотанкови Javelin в боевете си срещу украинските военни и нацистки части, заяви: на практика е сложно този процес да бъде контролиран!

А това, както се досещате създава идеални условия за развихряне на всевъзможни далавери, включително и за продажба от украински влиятелни политици, военни и чиновници на партиди от доставеното им оръжие обратно в чужбина. Това подтикна влиятелният американски журналист Тъкър Карлсън да поиска преди да се дават пари за купуване на оръжия на Зеленски, да се проверят неговите лични сметки. Според наблюдатели има сведения, че Киев продава в чужбина най-модерни оръжия, които му изпраща Запада – като противотанкови и зенитни ракети Javelin, Stinger, NLAW, Phoenix Ghost, пластичен взрив С-4 и др. Желаещи да се снабдят с тях има предостатъчно на планетата. Има сведения, че в Лвов вече се е появил черен пазар за тези оръжия.

Това, че Украйна е една от най-корумпираните страни оценява и международната организация „Трансперънси интернешънъл“ – в нейния антикорупционен рейтинг тя е на 122 позиция!

А това означава, че събираните по волята на „Киро простото“ дарения в размер на една работна заплата, като нищо ще се окажат в джобовете на самия президент Зеленски и неговата компания. Нидерландската партия „Форум за демокрация“ (FVD) сериозно се зае да провери, какъв е произхода на 850-те милиона долара, които притежава президента Владимир Зеленски. Огромната част от това богатство той е придобил по време на своето президентство – откъде са дошли тези пари, пита FVD. За 2021 г. семейството на президента е декларирало официално приходи от 817000 долара, докато неговата заплата като президент е само 12000 долара. Едва ли си спомняте, но през октомври 2021 г. точно президента на Украйна се оказа в центъра на огромен скандал, с така нареченото „досие на Пандора“. Той бе сред 35-те действащи и бивши политици и над 300 чиновника от сто държави, обвинени в корупционни схеми. FVD твърди, че Зеленски фигурира в много съмнителни финансови сделки и затова най-малкото е неуместно от него да се прави едва ли не „светец“.

Не се и съмнявам, че ще се намерят образи, които ще дадат лептата си за продължаване на украинската агония. И най-вероятно те ще са от средите на т.н. „демократи“, „евроатлантици“ и подобни на тях недоразумения, които не живеят от заплата. За това те си имат други източници – щедри финансови грантове от западни държавни и частни организации.

Що се отнася до новите потоци от боеприпаси и оръжия, които управляващите у нас се готвят официално да предоставят на Украйна, те въобще няма да и помогнат – само ще доведат до нови жертви. А целите, които си е поставила Русия – освобождаване на Донбас и Южна Украйна от геноцида, осъществяван години наред спрямо руското население в тях от неонацисткият режим, непременно ще бъдат достигнати!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NoName

    68 13 Отговор
    Правилното заглавие е Сблъсака на Русия със Запада!!

    Коментиран от #11, #71

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Докога?

    102 17 Отговор
    Поредната война от грешната страна...миналия път в края на втората световна ,ни прости Русия и въпреки мераците на Англия и Сащ не останахме на територията на Софииска област...Излезнахме дори нещо като победители благодарение на СССР ...Ама докога големият брат ще прощава магариите на малкия ...Всичко си има граници.

    Коментиран от #34, #91

  • 4 Този анализ

    105 15 Отговор
    ТРЯБВА ДА ГО ПУБЛИКУВАТ ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ В КОЧИНАТА И ДА ГО ЧЕТАТ БАВНО ПО ТЕЛЕВИЗОРА!!!
  • 5 Чибурашка

    21 66 Отговор
    И по какво точно е професор този Професор

    Коментиран от #92, #97

  • 6 Реалности

    67 13 Отговор
    България реално участва благарение на слугинажа на Богдан Филовото,пардон Кирил Петковото правителство,и реално ще изчезне от картата на Европа,недай Боже!

    Коментиран от #89

  • 7 Някой

    93 13 Отговор
    Не мога да повярвавам, че подобна статия намери място в този сайт. Информацията цитирана в беше изнесена в материали на други сайтове. Особено онази, която коментира вероятните далавери с оръжието, което влиза в Украйна и което така щедро и се предоставя от нейните "приятели". Не знам кой отредакторите се престраши да публикува този материал, но му благодаря.
  • 8 Е ЙЙЙ

    16 78 Отговор
    ДОЦЕНТИ С ЛОПАТИ ДА ГИ РИНЕШ//ОЩЕ ЕДИН НЕ РАЗБРАЛ ЧЕ ТОВА НЕ Е СБЛЪСЪК А ИНВАЗИЯ НА ДЪРЖАВА ОКУПАТОР НАХЛУЛА ВЕРОЛОМНО БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ В СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #12, #103

  • 9 Бай Дън

    52 11 Отговор
    Браво, момче. За моите далавера си премълча. И правилно.
  • 10 пешьо

    65 14 Отговор
    г-н Райков, благодаря за точната оценка на ситуацията в окрайна, няма лъжа и измама
  • 11 ПРАВИЛНОТО

    52 12 Отговор

    До коментар #1 от "NoName":

    ЗАГЛАВИЕ Е: КАТАСТРОФАТА НА ЗАПАДА В РУСИЯ
  • 12 Тва Югославия

    47 10 Отговор

    До коментар #8 от "Е ЙЙЙ":

    Ирак и Сирия ли имаш предвид, че нещо не разбрах? Или осем годишното избиване на мирно население в Донбас?

    Коментиран от #15

  • 13 Орби

    18 51 Отговор
    Професор по държавна сигурност.Аман от ДС анализатори!
  • 14 Ангел

    66 12 Отговор
    Поздравления за автора! Умна , аргументирана , реалистична статия! Браво!!!
  • 15 В ИЧКЕРИЯ СЪМ

    31 3 Отговор

    До коментар #12 от "Тва Югославия":

    НЕ БЕ ПИТАМ АМЕРИКАНЦИТЕ ОЩЕ ЛИ СИ БИЯТ НЕГРИТЕ

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българка

    45 7 Отговор
    Като изключим крайните твърдения и заключения, монека е прав. Това което е написал си е истина, и за Зеленски , и за оръжейните доставки и врътката през Полша.
  • 18 Сесесере

    39 3 Отговор
    ВОЙНАТА Е ЖЪТВА ЗА ОРЪЖЕЙНИТЕ ТЪРГОВЦИ И РЕКОЛТАТА НЕ СЕКВА....
  • 19 Дарина

    15 48 Отговор
    1:1 опорките на Путин теливизия "Звезда" и всичките гьобелсовци в руските СМИ. "Нацисти", "фашисти" , "националисти" и т.н. Бункерният дядя ще е първият фашист нападнал вероломно и без предупреждение като типичен "национал-социалист една суверенна държава обвинявайки я, че в нея живеят "фашисти". Историята не познава подобен идиотизъм. Хитлер поне си Първата световна война териториално , военно и политически. А монголоидния славянин кой му е крив и защо. Украинците му бяха страшно "лош " пример как руснаци извън кочината могат да преуспяват. Колкото до статията на този проф. Здравко Райков една мога да кажа " ...язък за парите дето е харчила държавата за него, язък за рублите , които получава от Посолството на РФ. Другояче не мога да си обясня подобни разсъждения. Май руснаците и техните подлоги и национални предатели - русофилите, вече с нищо не могат да ни очудят.

    Коментиран от #44, #46, #59

  • 20 Перо

    42 5 Отговор
    Какъв “американски възпитаник” е Просто Киро с едногодишна магистратура в САЩ? Това ми прилича на българите,които завършват следдипломна квалификация у нас и казват,че имат второ висше образование!

    Коментиран от #29

  • 21 Ти кой беше бе

    9 37 Отговор
    Поредния алкохолик дето не знае на какво е професор
  • 22 Кучето на танкиста

    12 40 Отговор
    Айде и тоя изплискал легена старец, тръгнал да ни обявява, как Русия не е агресор, как няма война и не умират невинни и как за всичко е виновен САЩ, а Русия само се предпазва, сеейки смърт и разруха. Аре нема нужда. А Кирил такъв, онакъв, за първи път в по-новата ни история се озъби на болшевиките. Респект за което.
  • 23 НЕ БЕ НЕ ГИ БИЯТ

    21 5 Отговор

    До коментар #15 от "В ИЧКЕРИЯ СЪМ":

    СЕГА СА СЕ ЗАЕЛИ ДА ТЕ УМОРЯТ ОТ ГЛАД И СТУД ЗА ДА МОГАТ НЕГРИТЕ ДА КАРАТ ДЖИПОВЕ ПО 12цилиндъра двигател и бензин по 30 стинки литъра

    Коментиран от #40

  • 24 Тодоров

    26 3 Отговор
    "Винаги с Германия - никога срещу Русия"! Кой го е казал!?......
  • 25 !!!?

    13 13 Отговор
    Руски "високоточни ракети" унищожават логистичен център !!!?

  • 26 Този

    7 29 Отговор
    КОМУНИСТ незнаен откъде го изкопахте?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Василиса

    10 35 Отговор
    Ако съдя по написаното, явно родителите му на младини са били доста заети хора. Ангажиментите им не са им позволявали да отделят време за възпитанието на сина си в маниери и норми, приети в едно нормално общество.
    Усещате ли как прелива от удоволствие обяснявайки какво прави "великото руско оръжие" в Одеса и т.н. Ето това е извратеното мислене в следствие на мозъчните уврежданията - от комунистическата идеология.

    Коментиран от #32, #48

  • 29 Не знам дали знаеш

    35 2 Отговор

    До коментар #20 от "Перо":

    но към университета Харвард има разни училища, в които на нищо не те учат, взимат ти парите и ти после показваш надпис Харвард.

    Коментиран от #42

  • 30 ЛЛЛ

    36 6 Отговор
    Като гледам коментарите ми става ясно защо сме най-изостаналата държава в ЕС. Ако някой можеше да чете и мисли нямаше да ги има тези тъпни. Браво Факти за статията!
  • 31 ха ха

    2 22 Отговор
    Каква е приликата между Кирчо и този?... И двамата са набедени - единият за професор, а другият за премиер.
  • 32 тая плитка малоумналиберастка психология

    17 3 Отговор

    До коментар #28 от "Василиса":

    я ОстАви и земи да шиеш гОблени!
  • 33 Войната е за 17 трилиона на ФАЩ

    36 4 Отговор
    Велислава Дърева: Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия
    Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!
    Отговорът е отвратително циничен - заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.
    Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

    Коментиран от #50

  • 34 БКПатки

    12 27 Отговор

    До коментар #3 от "Докога?":

    Какви братя са ми миризливите москали ? На теб ако са ти - бегом в Азия. Преди това стани руски контрактник ,ще отървеш света от един червен. Ще се обадя където трабва във ВСУ.

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хъхъ

    7 26 Отговор
    Хайде още едно словоблудство на поредния путинофил.
    Явно слугинажа и ло ирането добре се заплащат от Кремъл. Руското посолство и ГЕРБ-СДС-ДПС-БСП-Израждане непрекъснато ни заливат с пумия, а малограмотните си мислят че трябва да седим безучастни когато ни сплашват и мачкат. Видяхме че това не работи господа …
  • 37 bbb

    7 23 Отговор
    Бахтън от такива плесенясали червени професори
  • 38 АУУУУУ

    7 25 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ПРО - РУСКИ ИСТЕРИЧЕН ВОЙ..... НО НЕУСПЕШЕН..... БЪЛГАРИЯ Е В НАТО И ЕВРОПА...... 🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇸

    Коментиран от #52

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ТОГАВА

    4 16 Отговор

    До коментар #23 от "НЕ БЕ НЕ ГИ БИЯТ":

    ОТИВАМ ДА СТАНА НЕГЪР НО НЕ ПРИ ТОВАРИЩЬ ПУТЛЕРАН

    Коментиран от #43, #65

  • 41 Няма как да са ти братя

    20 2 Отговор

    До коментар #34 от "БКПатки":

    като си родом от Столипиново.
  • 42 Перо

    16 0 Отговор

    До коментар #29 от "Не знам дали знаеш":

    Прав си! Това в САЩ не е само в Харвард!
  • 43 Тепърва ли ще ставаш

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "ТОГАВА":

    Странно?! Щото ми се струва, че отдавна си такъв.
  • 44 наблюдател

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дарина":

    Ще има много да се очудваш още.Потрай марко.
  • 45 Ганьо

    5 1 Отговор
    Хайде на сянка да не търсим извори на героизъм, че да не настъпим мотиката. Кога е виждал война?

    Коментиран от #49

  • 46 Роби

    5 17 Отговор

    До коментар #19 от "Дарина":

    евала на коментара !
  • 47 !!!?

    9 28 Отговор
    Професоре, нацисти днес са фашистите в Кремъл ! Виж на кото помага САЩ през ВСВ и на кого помага днес за да ти стане ясно, кои са нацистите ! Абстрахирай се от натрупаните фалшиви сантименти от преди век и половина !!!?

    Коментиран от #69

  • 48 ШАЛТЕТО

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "Василиса":

    Добро описание но не е за професора.И тази пяна по устата от какво е?...
  • 49 Късно си се

    32 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ганьо":

    сетил Ганьо. Газа вече го спряха, а тоя дето ще ни го дават е 50% по-скъп и пак е руски. А Кирта и мъжеложеца хасан ще взимат комисион.
  • 50 Цолова

    2 25 Отговор

    До коментар #33 от "Войната е за 17 трилиона на ФАЩ":

    Някой да е нападнал вонящите на водка ? Къде е "прославената" руска армия ? Да не би тия млади москали, дето са се родили на неправилното място, да наторяват руска земя. Ще гният в плодородната земя на държава наречена Украйна, защото "денацификаторите" даже не си прибират труповете от бойното поле и се налага бабите да черпят предварително "освободителите " си със суров слънчоглед, че поне да има полза от тях като ги избият и заровят с дрехите в безименни гробове. Ще подхранват поникналия слънчоглед.

    Коментиран от #53, #55

  • 51 Българин

    30 2 Отговор
    Прочетохте ли сега истината,стана ли ви ясно къде отиват оръжията за Украйна.В джоба на Зеленски.Пука му на него за народа.Откъде ще натрупа това богатство.Отвориха ли ви вече очите.За това и президента е прав в своите изказвания.В тази войн ще победи Русия.Време е Зеленски и Запада да го приемат.А малка България да не се бърка където не й е мястото.
  • 52 ШАЛТЕТО

    18 1 Отговор

    До коментар #38 от "АУУУУУ":

    Нато да те храни и брани-не ти трябва магазин!
  • 53 кухата кратуна,

    25 4 Отговор

    До коментар #50 от "Цолова":

    руската армия си е в казармите в Русия. Скоро ще се включи, доколкото виждам, и тогава либерастията ще види кон боб яде ли!

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ШАЛТЕТО

    15 1 Отговор

    До коментар #50 от "Цолова":

    Поетесо и ти си с пяна по устата....
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Кой е най големият агресор

    26 1 Отговор
    Аз разбирам и бих приел за нормално да се грачи против агресорите, но не само срещу Путин и Русия, а и срещу тия другите агресори дето разораха заради блага и ресурси и избиха милиони мирни жители в Ирак, Виетнам, Либия, Сърбия, Афганистан, Сирия и къде ли не по света...
    Мерете с един аршин за да спечелите народа... защото днес повече от 80% от българите са за неутралитет и против ФАЩ, считан за световен агресор, колкото и да се опитвате да ни ХИБРИДИТЕ!
    Слезте на земята, да не ви свалят с камъни!!!
    Най големият агресор САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.
    Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),
    Списъкът на Блум съдържа:
    Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие
    • Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави
    • Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави
    • Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави
    • Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави
    • Прилагани изтезания - в 1
  • 58 ХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    11 3 Отговор

    До коментар #56 от "ИСТИНАТА":

    ХАХАХАХАХАХАХ
    тая либерастка простотия сам ли я измисли или колектив на оТровено общество я "измъдрихте"?

    П.С. Само първото изречение прочетох. Няма да издържа до края...ще повърна.

    Коментиран от #61, #62

  • 59 Някой

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дарина":

    Само че се пише "учудвам". Проверявай правописа преди да дращиш.
  • 60 Степан Разин

    4 11 Отговор
    Професоре по агресивен комунизъм ще ти кажа защо руснаците мразят толкова много думата бандеровците. Заради командващия първи украинки фронт и любимец на Сталин маршал Ватутин . В началото на 1944 г. той е убит от партизаните на Степан Бандера
  • 61 ДИД

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "ХАХАХАХАХАХАХАХАХ":

    Той я спами от доста време. Как не си попаднал на тази опорка.

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Благодарение НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ

    22 2 Отговор
    и съюзът с него, НРБ беше на 17 то място в света по икономическо развитие, с нарастващо население, развито образование и здравеопазване. Нашата промишленост беше колкото на Гърция и Турция взети заедно, както и АРМИЯТА НИ БЕШЕ ПО-СИЛНА ОТ ТУРСКАТА И ГРЪЦКАТА ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!! Това са данни не на НСИ, а на независими организации. За днешния ден на множество либерастки управления няма да пиша, всички си знаете.

    Коментиран от #82

  • 64 Нищо де

    14 0 Отговор

    До коментар #61 от "ДИД":

    либерастията е нежна и чувствителна. Трябва да й се обръща внимание да не страда...
  • 65 ОПИТВАМ СЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ТОГАВА":

    ЗА СЕГА СЪМ НА ОСЕМ ЦИЛИНДЪРА

    Коментиран от #66

  • 66 И как върза

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "ОПИТВАМ СЕ":

    четири трабантчета последователно? голям факир си!
  • 67 Просто Киро

    11 0 Отговор
    Е, да де ама те и комисионни се разнасят насам-натам, тъй че дарявайте по една заплата, а дали с нея ще се купи граната или яхта - не е важно!
  • 68 Ехото на Москва

    3 13 Отговор
    Аиде, още един рабфак зовършил незнайно какво и станал професор по нещо си по партийна линия се хвърля на амбразурата да защитава руските фашисти. Със същия плам и ентусиазъм може да обясни и колко е ползен Гулаг, българските коцлагери по врема на комунизма, убуйствата на политически опоненти и невинни хора в чужди държави заграбвайки територията им. Браво никаквецо! Кажи си колко ти плащат, в каква валута спестявш, дали случайно не караш западна кола?

    Коментиран от #72

  • 69 Makica

    22 1 Отговор

    До коментар #47 от "!!!?":

    По-голями фашисти от Америка няма, къде са влезнали е настъпил хаос и война, свалят тези от власт дето не са им удобни, прават интриги,преврати, колко много хора убиха на близкия Изток и не отговарят на никой.И най-интересното е че загубиха всички войни 😄

    Коментиран от #75

  • 70 Путинофил

    2 14 Отговор
    Депутинизация на Русия и бившите и стелити, за де не се появяват такива недоразумения по медиите.

    Коментиран от #74

  • 71 😆😆😆

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "NoName":

    Какво какво...? "слбъсАка"... къде го учите тоя български бе.... в масква ли?
  • 72 Я ПА ТОЯ

    10 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ехото на Москва":

    Ти да не би да имаш две професури та оценяваш други професори?

    Коментиран от #77

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Първо ще се извърши

    12 1 Отговор

    До коментар #70 от "Путинофил":

    пълна и безвъзвратна денацификация на всички нацисти, повтарям-ВСИЧКИ... и след това ще видим.
  • 75 Путинофил

    3 15 Отговор

    До коментар #69 от "Makica":

    По бедни и гладни държави от тези където е стъпил руският фашистки ботуш няма!
  • 76 антигерб

    13 1 Отговор
    Страхотен анализ , страхотни факти !!!!
  • 77 Ехото на Москва

    3 7 Отговор

    До коментар #72 от "Я ПА ТОЯ":

    Познавам доста като тоя станали токива по партина линия!

    Коментиран от #83

  • 78 Мдаа

    18 3 Отговор
    Даването на оръжия на Украйна вкарва България във войната...
    https://fakti.bg/mnenia/674319-davaneto-na-orajia-na-ukraina-vkarva-balgaria-vav-voinata-
    .....
    И в тази война българският министър-председател и политически партии от управляващата коалиция искат да натикат и България, като се обявяват за предоставяне на оръжия на Украйна. Без да си дават сметка, че по този начин ще се удължи тази безсмислена война, която отдавна можеше да бъде прекратена, че с българското оръжие ще бъдат унищожавани руски войници. Без да си дават сметка, какво отражение ще има това на руско- българските отношения и за последиците за България в икономически план, а и по отношение на националната ни сигурност. Защото предоставянето на оръжия на Украйна за използване срещу руските войскови части, не може да бъде възприето от Русия по друг начин освен като враждебен акт. А Русия и без това вече е поставила България в списъка на неприятелските държави.
    България е участвала в историята си в две световни войни, на страната на съюзи, водещи война срещу Русия. Участието и в двете войни е катастрофално за страната ни.
    Българските политици, очевидно нищо не са научили от историята.

    Коментиран от #81, #84

  • 79 Русо

    5 11 Отговор
    Този идиот да не от разузнаването или се е нагледал(зомбирал) от руските държавни ТВ.
  • 80 кочо

    6 10 Отговор
    Този дядка си е 100%-ов руски трол. Малка му била заплатата/пенсията и заработва.
  • 81 Путинофил

    6 12 Отговор

    До коментар #78 от "Мдаа":

    Смешни сте саветските проксита! Кажете, като не даваме оръжия, защо само на нас спират газа. Елементарни частици сте, а не на големите врагове?

    Коментиран от #104

  • 82 Ха ха

    4 6 Отговор

    До коментар #63 от "Благодарение НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ":

    На 17-то място в страните от третия свят. 😆 За това всеки гледаше да се уреди с валута за Кореком.

    Коментиран от #85

  • 83 Особено в последно време

    5 3 Отговор

    До коментар #77 от "Ехото на Москва":

    разни селски гъски с професури по филология или начална педагогика от тая сутрин се изживяваха като световни вирусолози, а сега като военни експерти
  • 84 кочо

    3 7 Отговор

    До коментар #78 от "Мдаа":

    Е като бяхме 45 години на страната на Русия какво стана? Що тъй обедняхме?

    Коментиран от #87

  • 85 МДАА

    11 0 Отговор

    До коментар #82 от "Ха ха":

    А сега понеже имаш банани и дънки от Китай, ходиш с обувки от 15 рева-китайски и само гледаш витрините в МОЛ а, но нищо не купуваш. И знам защо не купуваш, защото чакаш да отворят корекома. ХАХАХАХАХАХАХАХ

    Вселената има граници, но либерастията е безгранична!
    Учителят Конфуций
  • 86 Doni Brasko

    4 10 Отговор
    И този е взел бая копейки. Да не би да беше в инициативния комитет за издигането на Радев? Страшно съм разочарован, че гласувах за другаря Радев.

    Коментиран от #88

  • 87 Питай

    7 0 Отговор

    До коментар #84 от "кочо":

    ляен и бай даун! Питай ги къде са ти парите!
  • 88 Правилно

    4 2 Отговор

    До коментар #86 от "Doni Brasko":

    Гласувай за тиквата! Най ти подхожда.
  • 89 Doni Brasko

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Реалности":

    Бягайте путлерчета и се спасявайте. Ние нямаме нужда от национални предатели
  • 90 Виолетова С

    5 7 Отговор
    А, стига бе ! И тоя далавераджия с полуруски произход взе да се изказва по темата . Приеха ме с първо желание Връзки с обществеността („престижна специалност“) във Факултета по журналистика и масова комуникация, а конспектът пращеше от гръмки обещания, че ще науча широк спектър от дисциплини – от ВО и реклама, през журналистика и социология, до психология и т.н. Червените лампички замигаха, когато на първата ни лекция с „доайена“ на PR-а у нас – Здравко Райков – ни беше казано, че по предмета ще трябва да учим само от неговите книги, които той услужливо може да ни продаде. Те бяха общо 5 на брой за около 70-80 лв., а курсът малко над 60 души, повечето от които си ги закупиха. Аз обаче не бях сред тях, тъй като две от книгите, които той се опита да ни пробута, бяха озаглавени „Вино за здраве“ и „Сън за здраве“ и нямаха нищо общо с предмета. Излязох права. Оказа се пълен далавераджия, и то със замах. Сега разбрах към коя "интелектгуална" група принадлежи. Позор !
  • 91 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Докога?":

    Не разбрах,какво си изчислил???Брутния вътрешен продукт на ЕС и щАтите е 39,6Трилиона$$$,а руснаците са сами с 1,5 трилиона $$$.НАТО Е многократно по мощно ,катовоенна сила от русия.Вероятноста русия да не загуби тази война ,която самата русия започна е около 20%.Какви са тези твои дарби да заложиш на русия????
  • 92 кнаус 485

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чибурашка":

    Здравко Райков е социолог, професор по пиар, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и автор на много книги.
  • 93 Да уточним нещо важно!

    2 5 Отговор
    Като член на ЕС и НАТО България е също Запада, отделен въпрос е, че се позволи на руZZките слуги да участват в икономиката и политиката на страната ни. Но след събитията през последните месеци, силно се надявам това да се промени и веднъж завинаги тези слуги да бъдат осветени, разобличени и отвсякъде блокирани така, че никога повече да не участват в нито една сфера, касаеща благоденствието на България и населението й.
  • 94 Фафнир

    3 1 Отговор
    Сега истинските така наречени тролове, ще се откроят с негативните си писания.
  • 95 Еййй

    2 2 Отговор
    Ясно, не трябва да даваме оръжия, защото орките може да ги унищожат и няма война.
  • 96 Сега

    2 6 Отговор
    Този чичо или преписва от форумните копейкаджии, или чичото пише опорките на форумните копейкаджии. Минусите на коментара ми ще означават, че не пише, а краде от форумните z войни, а плюсовете, че той пише опорките. Давайте.
  • 97 роза гербева

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Чибурашка":

    По комунизъм, мирише от далеч.
  • 98 Жертва на руска дезинформация

    3 9 Отговор
    Аз не бих се доверил на руските фейк новини, съобщаващи за унищожени конвои с оръжие. Руснаците са известни с фейк видеата си. Вероятно, има някой, но на всички съобщения не вярвам. Още повече, след закона на руския Гьобелс, за информацията. Затова не влизам в руска медия.

    Коментиран от #99

  • 99 Радецки

    2 3 Отговор

    До коментар #98 от "Жертва на руска дезинформация":

    Абсолютно вярно, те изклаха един укр.град и го оставиха на западните журналета да го оповестят на цял свят. Изстреляха и укр.ракета от укр.територия...бая народ изтрепа. направо се нервирам, че запада спря да позори таз варварщина.
  • 100 Глупост и безумие

    9 0 Отговор
    България явно си проси трета национална катастрофа
  • 101 Българин

    0 7 Отговор
    Авторът Здравко Райков е една примитивна комунистическа мутра и лакей на Кремълската банда.
  • 102 Роби

    0 7 Отговор
    Вън мръсните руски тролове!
  • 103 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е ЙЙЙ":

    Както нацистска пропаганда навлиза в суверенния ти мозък.
  • 104 Путинофобе,

    6 0 Отговор

    До коментар #81 от "Путинофил":

    спряха ни газа заради отказа на Киро да го плаща в рубли!
  • 105 инж. Д-503

    1 4 Отговор
    Г-н Райков е привърженик на капитализма, здравословното хранене, червеното вино и здравия сън. Смята, че 99% от хората са инертни полуидиоти, а Интернет, социалните мрежи, телевизията и др. медии допълнително видиотяват целокупното човечество и го превръщат в нещо като колективен кретеноиден потребител. Твърди, че в някои магазини има устройства, които ти четат мислите и ти внушават какво да си купиш. И сега аз, вероятно едно подобно същество с мъничко остатъчен разум, се питам следното: г-н професорът да не би да е минал на водка, да не си доспива и да е ял някакви руски гъби?
  • 106 Мнение

    5 0 Отговор
    САЩ и НАТО набелязаха и унищожиха Украйна за вечни времена! RIP!
  • 107 A3e

    1 0 Отговор
    Огромното количество западно оръжие, заловено от спецназ в ДНР, цитирано в статията го има в yоutube. Има цели 7-8 ракети NLAW, по 40 000 долара парчето, хаха. Отделно се твърди, че руснаците вече ползват западните ракети Стингър (против въздушни цели) и Джавлин (противотанкови), срещу кого? Нали тераруските твърдят че са унищожили всички украински самолети, хеликоптери и танкове...
  • 108 Хххххх

    5 0 Отговор
    Евала, професоре!