Last news in Fakti

10 Юни, 2022 13:00 6 194 89

Саботажът на ИТН: какво искат и на какво обричат България

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • итн-
  • саботаж-
  • северна македония-
  • българия-
  • пп-
  • предсрочни избори-
  • избори

Промяната приключва. Нова едва ли ще има.

Саботажът на ИТН: какво искат и на какво обричат България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" (ИТН) имаше много причини да излезе от коалицията и само си търсеше повод. Електоралният ѝ рейтинг се е втурнал към бариерата за влизане в парламента. Милиардите за пътища, за които са поели ангажимент, ги няма. Любомир Каримански не стана шеф на БНБ, а Ива Митева - на парламента, което ги зареди с огромна реваншистка злоба да саботират де що може в коалицията. Провалиха се с кандидатурата си за СЕМ и с мечтите да овладеят БНТ. Пропускаха експерти и политически коалиционни съвети. И накрая извадиха полуистини като оправдание за оттеглянето си от коалицията.

Полуистините

Едната е за т.нар. "предателство" за Северна Македония - че премиерът обещал на Запада да вдигне ветото за начало на преговорите за еврочленство на Скопие, а съветничката му Весела Чернева била втори външен министър редом с Теодора Генчовска. Да, Кирил Петков имаше огромна амбиция - и вероятно обещания - България да вдигне ветото, но така или иначе нищо не е направил извън решенията на парламента и коалицията. А посоката на външната политика, както и всяка по другите министерски ресори, задава министър-председателят, не министърът.

Второто обвинение беше за милиарди бюджетни левове. Едните, 9 милиарда, кабинетът бил прахосал през декември - тоест, в самото начало на правителството. Елементарното питане е защо ИТН са чакали шест месеца. Както и защо не са разбрали за какво отиват тези пари - за енергийни компенсации за бизнеса и домакинствата, за Ковид добавки, за стимули за ваксинация, за общини и пр. Депутатът им Каримански е шеф на парламентарната бюджетна комисия и от самото начало трябваше да е пределно наясно къде колко отива. Другите пари, за пътища, бяха доста проблемни заради кухите фирми на ГЕРБ, с които авансово бе източен огромен ресурс и част от които все пак бяха платени. Но другите коалиционни партньори не са съгласни сега да се дадат нови 3,5 млрд. за пътища - каквото и да е обещавал Асен Василев на Гроздан Караджов.

Накрая да споменем и начина, по който партийният лидер, четейки аутокюто си на видеозапис, "изтегля" министрите си - това бе капакът на необоснованото политическо поведение. Не висш партиен орган, както е при нормалните партии, решава за напускането на коалицията - Слави Трифонов сам решава и огласява. Той много обича да "овластява" суверена, но еднолично държи суверенитета над политическата воля на избирателите на ИТН. Дано поне сега разберат каква неимоверно по-голяма щета щяхме да понесем, ако формацията му бе успяла да състави правителство в предишния парламент.

Накъде се е запътила България

Ива Митева публично потвърди истинността на отдавнашните слухове в парламента, че ИТН всъщност не иска избори, а да състави кабинет с третия мандат. Това обаче означава не само да се коалира с ГЕРБ и ДПС, но и да разчита на гласове от "Възраждане" за парламентарно мнозинство.

Разбира се, за разпадането на сегашното управление, доминирано от импровизации, неконструктивност и неефективност, вина има не само ИТН. Остава да се види колко още може да продължи то в осакатения си вид на тройна коалиция - дали само до приемане на актуализацията на бюджета или още месеци след това. Перспективата коалицията да се попълни с необходимите ѝ 12 депутати до достигане на парламентарно мнозинство чрез разцепване на две на групата на ИТН изглежда твърде пожелателна. При всички положения обаче парламентът ще премине в режим на истерично оцеляване. От партизански саботаж ИТН скочи на яростна война срещу ПП, а управлението ще зависи от политико-процедурни животоподдържащи системи.

Още с гласуването на оставките на министрите може да настъпи хаос: те да бъдат освободени, но нови да не бъдат избрани поради липса на мнозинство - и така да останат министри в оставка, които блокират министерствата, отказвайки да подписват документи.

Промяната приключва. Нова едва ли ще има.

Каквито и варианти за оцеляване да се реализират - кабинет на малцинството на сегашната, вече тройна, коалиция, кабинет с мандат на ИТН, някакви варианти на програмен кабинет с фиксиран времеви хоризонт и с чийто и да е мандат или директни нови избори - това ще е управление заради самото управление. Неговият единствен смисъл би бил да не се хвърля страната в безвластие в условията на инфлация и война в Украйна, а също и да не се даде шанс на "Възраждане" да спечели най-много от кризата. Колкото реформи се случиха и недослучиха за половин година досега - толкова. Ако нещо оттук нататък се промъкне като управленско подобрение, ще е с ограничен обхват и постигнато с героични усилия или по случайност.

Препъването на решителната антикорупционна промяна и неизяснените публично зависимости, които имат заслуга за това, ще възпроизведат почти същата политическа среда на следващите избори. И евентуално наесен не просто отново ще отидем пред урните за трети извънреден път за малко повече от година, а най-вероятно ще получим същата невъзможност за стабилно управление, но с още по-малък потенциал за политическа посока. За почтеност и професионализъм изобщо няма да има смисъл да питаме - това ще са прекалени екстри. Така ще е, докато не излезем от матрицата да сеем експерименти и жънем разочарования.

Автор: Веселин Стойнев


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхххх

    42 42 Отговор
    тези тиняци ще си измият ръцете с дългия - жалка картинка
  • 2 Слави доказа

    102 16 Отговор
    че е истинска подлога на някой и че не работи за хората, а за някой друг и за себе си...
  • 3 ОТ ВЪРБА

    90 12 Отговор
    ГАРДЕРОБ И ОТ ЧАЛГАДЖИЯ ПОЛИТИК СТАВА ЛИ....
  • 4 693

    25 46 Отговор
    Гадани злобни коментатори винаги амирате да напишете някоя гнусотия за всеки като ви се плати.
  • 5 Даа

    79 11 Отговор
    Сега пък със замаяния от наркотици Главчо ли ще ни занимавате.? Учиндолеца е дъно. Винаги е бил такъв.
  • 6 мутрите от итн

    65 11 Отговор
    С.Тр. дойдоха на власт като комисионери , да съберат милиярдите на бройко и прсето...безсрамници ,ограбихте ни !..затвор без съд за вас!
  • 7 DW-прпаганден машинен

    24 30 Отговор
    Доче Зелки вас няма ли да ви уволнят, пардон отзoват, като Херо Мустафа и да ви пратят да отразявате медийната "истина" в Индонезия напр.? Мммм, провали такива?
  • 8 соросоиден плач

    29 29 Отговор
    Всичко, което е лошо за соросоидите, е добро за България! Щом DW/ЦРУ не одобрява значи е много добро !

    Коментиран от #27, #35

  • 9 Оди пеша бе

    44 20 Отговор
    Заповедта за сваляне на правителството е дадена в Москва, след като сме отказали да пропуснем самолета на Лавров за Белград и най-вече със заявлението, че няма да подновим договора с Газпром. Както ви казах преди време, постановката със спирането на природния газ у нас е била съгласувана между Газекспорт и политици от ГЕРБ и ДПС, с идеята да ударят и свалят правителството. Допълнително е натежало на везните, демонстративното пренебрежение на Петков към руския газ и постоянното му натякване, че имаме достатъчно и то по-евтин газ и няма да подновяваме договора си с Газпром. С това Петков е подписал "присъдата" си. Това е първият случай, в който българско правителство не пропуска руски самолет за Белград

    Коментиран от #18, #25, #55

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 !!!?

    37 8 Отговор
    Шантажът на Буфосинхронистите на "Има такъв народ" !!!?

  • 12 ПАК КРИЕТЕ ИСТИНАТА НЕМСКИ ЗЕЛКИ!!!

    23 35 Отговор
    на какво обричат България- лъжЛИВО ЗАГЛАВИЕ НА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ, МАНИПУЛАТОРИТЕ!!!! БИХ ГО НАПИСАЛ ТАКА- ОТ КАКВО НИ СПАСЯВА СЛАВИ ТРИФОНОВ???, ОТ КАКВО СПАСЯВА БЪЛГАРИЯ?????
  • 13 сара

    53 12 Отговор
    Това, което липсваше на ПП беше повече амбиция, гласност и лидерство, а не да гледат да се харесат на всички. За слави мога да кажа само едно - бокЛЛук от начало до край.

    Коментиран от #32

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Чалгарите

    51 8 Отговор
    умряха и ще останат като куче без история ! Продажни субекти !
  • 16 гост

    7 16 Отговор
    Ако не е в Ревник, ще е в Дойче зеле.
  • 17 Maстypбиращият с вълци

    41 12 Отговор
    Учиндолският чалгар се наведе,за да може Бацо да се върне на "бела жипка".Костя Копейкин,ще се наведе също на Бацо и ето Ви новата коалиция-ГЕРБ- ВъZраждане.
  • 18 ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ А НЕ ПО ЛЪЖИТЕ!!!!

    15 13 Отговор

    До коментар #9 от "Оди пеша бе":

    МАЖЕ ДА Е ДАДЕНА ОТ АНКАРА!!!! ТУРСКОТО ЛОБИ- ДПС! МОЖЕ ДА Е ДАДЕНА ОТ РАЗБОЙКО БОРИСОВ!!!
    МОЖЕ ДА Е ДАДЕНА ОТ НАСЛЕДНИКА НА ХЕРО!!!! МОЖЕ ДА Е ДАДЕНА ОТ ГЕРМАНИЯ ИЛИ ФРАНЦИЯ!!! НАЙ-ВИ Е ЛЕСНО ДА СЕ ХВАНИТЕ ЗА ОТВЕСА НА ПУТИН. ЩОТО Е МОДЕРЕН СЕГА.
  • 19 шундурко

    27 4 Отговор
    ВИЖДАМ ЕДИН ПУЯК НА КОЙТО ПОЧВАТ ДА СМАЧКВАТ ФАСОНА ,СКОРО КАБЕЛАРКА, ПАРИ ,ЩЕ СА САМО СПОМЕН ,ДОГАН НЕ ПРОЩАВА - ЩЕ ГО ЩАВЯТ ДО КОКЪЛ- НЕ Е ОТ КЛАСАТА НА СЪТРАПЕЗНИЦИТЕ НА ДОГИ ,А КОГАТО НЕ СИ ОКОЛО МАСАТА - СИ НА НЕЯ
  • 20 дядото

    40 5 Отговор
    на този изцъкления,който не е създал нито семейство,нито е отгледал дете,срамовете да му берат тези,които го набутаха в политиката.гадното е,че народа понася негативите,а кукловодите богатеят
  • 21 Свобода на словото, едва ли...

    17 24 Отговор
    Като видя "автор: Дойче Веле" и веднага ми става ясно колко правдоподобна е статията...
  • 22 Ирина

    25 4 Отговор
    Искат Чака-Рака и мънгиз...
  • 23 ИСТИНА Е

    39 9 Отговор
    ЧАЛГАРЯ УБИ НАРОДА !!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    15 9 Отговор

    До коментар #9 от "Оди пеша бе":

    Само забравяш, че МВнР беше на ИТН. Те не дават разрешение на Лавров и на тях Москва им казва да падне правителството. Соросоидните по ми я ри, не разбират, че по този начин още повече отдалечават хората от Запада.

    "Министерството на външните работи на Република България (МВнР), с нота от 1 юни 2022 г., не предостави дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Това съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство. "
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хаха

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "соросоиден плач":

    Събуди се от зимния сън, грам не си в час
  • 28 Проф. Вучков

    14 29 Отговор
    Слави Трифонов направи това което трябваше да направи. Промяната води държавата към фалит. Орбан отдавна намали цените на горивата в Унгария. А Киро и Асен още уж чакат разрешение от ЕК.

    Коментиран от #33

  • 29 Култура миянко

    7 6 Отговор
    Абе мии шоо ции,какво напоследък взехте да се криете за табелата Д. В.Смятате ,че е нещо много престижно ли?Или ще сте лично защитени от негативни коментари?И в двата случая не сте познали.Все по малко чета местна преса и коментирам и много други са като мен и така ще е за в бъдеще.
  • 30 Тежко ни

    21 7 Отговор
    Мафията не позволи България да има европейстко правителство. Непрекъснато ни дърпа в клоаката на кремъл. Проклет да си Слави и всичките ти злосторници.
  • 31 ИТН=ДПС

    20 5 Отговор
    Мафията не позволи България да има европейстко правителство. Непрекъснато ни дърпа в клоаката на кремъл. Проклет да си Слави и всичките ти злосторници.

    Коментиран от #37

  • 32 Проф. Вучков

    12 17 Отговор

    До коментар #13 от "сара":

    На ПП им липсва това което се намира в главата. Кирил Петков колкото повече интервюта дава толкова повече олеква.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Реалист

    5 17 Отговор
    Саботаж може да бъде само за Фатмашкото правителство и неговите кражби! За нормалните хора е дълго чакана реакция!
  • 35 Сорос или Путин

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "соросоиден плач":

    Време е за избор: Европа, Рашките или Ердоган. Ти явно вече си свалил гащите.
  • 36 Абе...

    24 2 Отговор
    ...на мен не ми стана ясно как Слави дръпна толкова напред миналата година, и депутати започна да върти и собствена партия учреди. Откъде този ресурс с една кабеларка, не ми става ясно? Някой от умните във форума може ли да обясни моля?

    Коментиран от #39, #65

  • 37 Проф. Вучков

    14 11 Отговор

    До коментар #31 от "ИТН=ДПС":

    Ти Кирил Петков така като го гледаш нормален ли е? Та ПП даже и програма за управление на държавата нямат. На едно спиране на Кражбите и Корупцията спечелиха изборите, Някой има ли подведен под съдебна отговорност?

    Коментиран от #40

  • 38 Жоро

    28 9 Отговор
    Славуца излезе куха лейка. 3 парламента прецака. Всеки един ни коства 100млн лева. Цяла година играем тая игра и пак ще я играем! До кога ще го траем тая кукла на конци.

    Коментиран от #43

  • 39 Проф. Вучков

    11 3 Отговор

    До коментар #36 от "Абе...":

    Георги Първанов с една президентска заплата направи партия АБВ? Копейката с какви пари направи партия? Оня Бургаския кабелар? Цветан Цветанов?

    Коментиран от #41

  • 40 Как да стане?

    20 6 Отговор

    До коментар #37 от "Проф. Вучков":

    С такъв коалиционен партньор може ли да има програма коалицията? С прокурор напазаруван от мафията как да има подведен под съдебна отговорност? Борисов без доказателства ли го арестуваха мислиш или прокуратурата всичко смачка и обезличи? Ама така е най-удобно ПП ад са виновни, защото единствено те искат европейско бъдеще за България. Чалга боса си е Мултигруп и финансиран от Азия.

    Коментиран от #45, #49

  • 41 Копейката от Кремъл

    11 7 Отговор

    До коментар #39 от "Проф. Вучков":

    От Кремъл взе парите. Затова и му пука само за рашистите.
  • 42 ИТН са прости чалгари

    24 6 Отговор
    Простия народ си избра простаците от ИТН да го представляват.
    Е, видя се до къде се стига, когато даваш власт на простаци.

    Коментиран от #50

  • 43 Проф. Вучков

    14 7 Отговор

    До коментар #38 от "Жоро":

    Асен Василев е скрил един милиард лева уж щеше да купува миналогодишно зърно. Тоз милиард стига за 10 пъти да правим избори.

    Коментиран от #47, #58, #68

  • 44 бечев

    20 7 Отговор
    мръсният учиндолец се продаде на пожарникаря за няколко милиона долара ,,за шепа долари,,
  • 45 Проф. Вучков

    10 9 Отговор

    До коментар #40 от "Как да стане?":

    Европейското бъдеще Кирил и Асен си го осигуриха вече. Твоето настояще е 800лв заплата и 3,40лв литър дизел. За бъдещето ти не ми се и мисли.

    Коментиран от #48

  • 46 Гост

    5 15 Отговор
    Слави е за награда.
  • 47 Пак ръсиш опорки

    13 1 Отговор

    До коментар #43 от "Проф. Вучков":

    Хонорарът трябва да се заработва професор троле.
  • 48 А твоето?

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Проф. Вучков":

    Някъде в подземията на Кремъл ли?

    Коментиран от #54

  • 49 Проф. Вучков

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "Как да стане?":

    С неопровержими доказателства. Ей така става. С празни приказки не става.
  • 50 Проф. Вучков

    5 6 Отговор

    До коментар #42 от "ИТН са прости чалгари":

    И това го пише човек който три пъти е гласувал за ГЕРБ.
  • 51 Механик

    8 10 Отговор
    Статия от дойчевеле?! Ако те твърдят, че Славуца е вреден за България, значи всичко е точно наобратно.
    Не съм му фен на Слави поради ред причини, ама това, че издъни тия харвардски нашественици е много полезно нещо. Нямам представа какви са били реалните му подбуди, но добре насади на пачи яйца хората на Херо Мустафа.
    Тя ще си ходи, щото се е издънила с тоя проект "Харвард". А кой ще дойде, и какъв е неговия проект, предстои да видим. Сигурен съм в едно обаче. Тоя проект няма да е никак в наша полза.

    Коментиран от #57

  • 52 Истинат

    14 5 Отговор
    Саботажа е, защото започна да се разследва и с комисия в парламента турски поток и слави доказва, че защитава бойко.
  • 53 КОЛКО ПЪТИ ЕДИН ЛИ СТО ЛИ ....🤔

    10 2 Отговор
    ВИ ПИШЕХ ЧЕ НИСКО ТАРИФНИТЕ КУФАРИ С КОЛЕЛЦА С ГЛАСУВАНЕТО СИ ОТ ЧУЖБИНА НАКАЗВАТ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ....ТРИ ПЪТИ☝☝☝И НА СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ ИЗБОРИ АКТИВНОСТ 31%👍
  • 54 Проф. Вучков

    5 8 Отговор

    До коментар #48 от "А твоето?":

    Живота е днес. Не утре. Не вчера. А от това което правиш днес зависи Утрешния ден. Кирил и Асен си оплетоха кошницата. Ако не беше Путин днес още щеше да си с маска, а Короната още щеше да краде.

    Коментиран от #60

  • 55 Флоранс Кючеклийска

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "Оди пеша бе":

    Я пак! Руснаците свалили правителството, което Радев и Херо ни натресоха, така ли? Обаче САЩ си прибират Херо, а Радев мълча като плеймейтка в солариум, но натрапчиво Дойче веле ни кара да гледаме към друга гола поляна! Защо? Защото опитът на Киро и приятели се оказа неуспешен, но така се получи, понеже се опитаха едновременно да ни бръкнат в акъла, в историята и в джоба! Е, нема как! Опитът да бъдем масово либерализирани е по-трагичен от опита да бъдем масово ваксинирани! Не съм против ваксините, напряга ме повелята "организирано"!

    Да, трудно се съчетават оцеляването с развитието, но ние така и нямахме шанс да получим справедливост и да осъзнаем историческата си роля и в ЕС, а и по принцип! И понеже днес имало конференция за Зелен преход, та може точно тук да уцелим и да предупредим европейските ни партньори за опасността под Зелен преход да се разбира престъпен, криминален, също като този у нас в последните почти 33 години! Дано ни чуят!

    Коментиран от #59

  • 56 Вън сащ от България

    9 8 Отговор
    Соросоиди и американски лакеи реват като за последно. Тях не ги интересува, че канадския пудел ще ни зачеркне хилядолетната история, интересува ги само слагачеството и раболепието към губернатора на територията, за американската полза.
  • 57 Проф. Вучков

    2 11 Отговор

    До коментар #51 от "Механик":

    Проектите са два излизане от ЕС и федерация с Сърбия или глад и студ
  • 58 Оххххх

    9 4 Отговор

    До коментар #43 от "Проф. Вучков":

    Къде го е скрил?В сметките на държавния бюджет ли?Ти да не си от ИТН?Лъжеш като тях.

    Коментиран от #63

  • 59 Проф. Вучков

    2 6 Отговор

    До коментар #55 от "Флоранс Кючеклийска":

    На всичкото отгоре Северна Македония дори не искат да влизат в ЕС. Играта на Северна Македония е България да излезе от ЕС.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Лъжа

    5 9 Отговор
    Кой коалиционен съвет са пропуснали ИТН? Министърчето на финансите не е казъл на шефа на парламентарната бюджетна комисия и на обществото за какво е профукал 9 млн през декември
  • 62 ИТН

    8 2 Отговор
    ДОКАЗА ЧЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ИМ СА АБСУРДНИ ТУПИ СУЩЕСЪВА..ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ФЦЕ.
  • 63 Проф. Вучков

    4 7 Отговор

    До коментар #58 от "Оххххх":

    Писал го е излишък за първото полугодие. Абе държавата няма пари бе, не разбрахте ли? Промяната не са спрели поръчките възложени от ГЕРБ, Караджов им казва че са се натрупали още 3.6 милиарда задължения, Киро не иска да ги дава на Караджов защото Киро иска да делка с строителните фирми. Ей това е цялата работа.
  • 64 Реалист

    5 10 Отговор
    С Фатмашкото правителство толкова! Не се ли вдигнем на протест за премахване на машинното гласуване, Фатмака ще ни язди още 5 години и ще ни краде със служебните си правителства!

    Коментиран от #67

  • 65 НЕ на гласуването в чужбина

    8 4 Отговор

    До коментар #36 от "Абе...":

    Ами къде са сега мнозинството от българите в чужбина които гласуваха за ИТН и променяха изборния резултат на българите в БЪЛГАРИЯ и на които им бе разрешено да гласуват и да определят с експеримента на машинно гласуване политическото бъдеще на българите в БЪЛГАРИЯ, без сега да са засегнати от това, защото са далеч и не живеят в България...!!!
  • 66 Лошо

    8 2 Отговор
    Мисля че има реална опасност, чалгарите да отнесат целия гняв на народа натрупан през последните 10 години.

    Коментиран от #76

  • 67 Що???

    6 3 Отговор

    До коментар #64 от "Реалист":

    Баце и ДПС не могат да си пазаруват гласове с машините ли? Те зантова напазаруваха на Копейкин, но нещо не се получиха достатъчно, че да ни спретнат правителство ГЕРБ+ДПС+Израждане.

    Коментиран от #70

  • 68 Жоро

    10 1 Отговор

    До коментар #43 от "Проф. Вучков":

    Проф. Вучков умре.. и все пак щом се е надигнал ще му отговоря: Какво ще променят едни нови избори? Добре после пак на избори ще идем, Айде трети път. 1 година без правителство отново. Война, криза, ковид може би отново зимата? Не вярвам на обвинения в цифри без да съм ги видял черно на бяло. Ако Прокуратурата се задейства, намери нарушения за кражби - ОК, но без това са само прах в очите на глупаците. Айде по сериозно!

    Коментиран от #71

  • 69 Проф. Вучков

    8 3 Отговор

    До коментар #60 от "Аха":

    Забравяш удобно как Киро се паентеше за премахването на маските и зелените сертификати, и как на 24 февруари отпаднаха светкавично.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Проф. Вучков

    7 8 Отговор

    До коментар #68 от "Жоро":

    Ще промени и още как. Промяната ще е с 10%. БСП и ДБ ще са извън парламента. Янев и Трифонов ще управляват в коалиция.
  • 72 хитри са

    3 1 Отговор
    Промениха изборния закон и от раз смазаха ГЕРБ, БСП И ДПС.
    Разбъркаха всичко. С всяко ново НС цветовата и възрастовата гама се променя. Още няколко избора и 4-5 поколения ще се преселят в отвъдното, а други, елегантно ще бъдат отстранени от гласуването, защото има, все пак, поколенчески стрес от машините. В чужбина никой не знае, как точно стават нещата - кой, как гласува,
    контролът е нулев. Скоро ще забравим кой е управлявал преди, и още по-преди, и още, още по-преди. От убийствената нищета няма да си спомняме и какво сме искали, кой, кой беше и пр.
    Това ще се случи, когато хаосът е господар на нормалността. И след това - България последна във всичко добро. Е как да стане. Изпратиха в небитието - насилствено, мъдростта. Какво да е тогава онова, което ни чака.
  • 73 Бай Онзи

    8 5 Отговор
    итн няма да бъдат в следващия парламент ! Учиндолския куц цървулан е пътник !
  • 74 Димитров

    9 3 Отговор
    Ако саботират приемането на бюджета,те посягат с лоша ръка към народа,не само ще изчезнат от политиката,но с години ще бъдат мразени!
  • 75 На практика

    3 5 Отговор
    ИТН спасяват България от Просто Киро и мошиниците около него ! А промяната , която Кирчо прави водеше до унищожаването и погубването на България.
  • 76 жоро уудстока

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Лошо":

    Казваш,има опасност чалгарите да понесат народният гняв...Ами той,народът избира такива псевдо-мутри,които доопростачиха няколко поколения!Казвам "доопростачиха",защото явно това е заложено в гените ни.Ами да го "отнесе" трубадурът на мутрите и дано народът да мисли за кого гласува!То в самата абревиатура" И Т /прост/Н" е заложена гаврата с народа,ама кой да го разшифрова?!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Иванчо

    7 3 Отговор
    Идиота чалгар, патерица на ДПС, само за аванти мисли и как да се подмаже на небългарската партия.
  • 80 Колега

    3 4 Отговор
    Щом Дойче зеле е нарича това саботаж, значи Слави и ИТН са постъпили правилно. Благодаря им от сърце и за отърваването и от ДБ и зелените мошеници-търтеи.
  • 81 Всички списвачи

    2 4 Отговор
    на мафията, активирани срещу Слави Трифонов! Колкото и злъч да излеете срещу един честен, морален и достоен човек като Слави, честа и морала, няма да му вземете! Винаги ще го гледате отдолу! Жалки продажни човечета!
  • 82 Болярин

    2 6 Отговор
    Благодарим ти, Слави, че ни отърваш от неадекватното и престъпно присъствие на кирО тъпотО и асанчО крадливотО ! До вчера тия харвардски измамници се гавриха с народа и държавата ни !!! За озъбения кирО беше по-важно с кортеж, плащан от данъкоплатеца, да отиде в училището на дъщеря си и да се прави на ФАРАОН - а народа си брои стотинките за хляб ! ПППП е ПОЗОР !!!
  • 83 Анонимен потребител

    3 1 Отговор
    Итн тест за интелигентност нула
  • 84 DW дежурните Лъжци и маниполатори!!

    2 2 Отговор
    DW трябва някой ден да ви изгонят от Държавата!!
  • 85 Кои Реват за Премахване на машинното

    4 1 Отговор
    Гласуване??? Тези, които копува ха гласове! ГЕРБ ДПС!! БСП заради възрастния си електорат, който по трудно се справя с машините!! Тези 3 партии искат хартиените бюлетини, да продължи изборната измама, ясно е на всички за какво им трябват Хартиените бюлетини!?За Измама!!
  • 86 СлаФчо

    4 1 Отговор
    Става въпрос за много пари,не се оправдавайте с Македония, затова ако има избори ИНТ ще сте извън парламента като Майчето и Татянчето.....
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Дцц

    2 0 Отговор
    Всички са еднакви боклуци. ДБ ако искаше по- добър резултат на следващите избори, трябваше да напуснат путинската коалиция на БКП и ДПС още преди три месеца най- късно
  • 89 Политически труп

    0 0 Отговор
    Самозакриване