Last news in Fakti

23 Юни, 2022 10:00 11 132 85

Йохана Даймел: Други явно са дърпали конците. ИТН само изпълни "мисията".

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • дпс-
  • вот на недоверие-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • кирил петков-
  • корупция-
  • йохана даймел-
  • украйна

Анализ на Йохана Даймел за "Дойче Веле"

Йохана Даймел: Други явно са дърпали конците. ИТН само изпълни "мисията". - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо точно сега, когато страната се бори с няколко кризи едновременно, се стига до този вот на недоверие? Какво по-точно се случи сега?

Йохана Даймел: Първо да кажа, че Слави Трифонов и партията му “Има такъв народ“ (ИТН) здравата сбъркаха, защото ми е трудно да си представя, че след целия този политически фарс Трифонов и хората му ще влязат отново в парламента след едни нови избори. Допускам, че други хора са дърпали конците, а ИТН просто са изпълнили "мисията" - а именно да съборят едно правителство, което тръгна срещу мафиотските структури в страната и стоеше уверено на проевропейски позиции.

Слави Трифонов, който оправда политическата си кариера именно с протестите срещу правителството на Борисов, сега показа на всички истинското си лице на суетен шоумен-популист, който използва медийната си популярност, за да влезе в политиката, като остави след себе си много счупен порцелан. За съжаление, в България постоянно наблюдаваме този феномен – на сцената се появява някакъв спасител, който за известно време има влияние върху политическия живот в страната. Всеки път това е водело до нова огромна загуба на доверие в политиката и политическите институции и до завъртане с нова сила на дяволския кръговрат на популизма.

Тревожно е, че българите, чиято страна, като членка на ЕС от 2007 година, трябва да споделя общите ценности като свобода, върховенство на закона и демокрация, в най–малка степен свързва този европейски ценностен модел тъкмо с ЕС, както показват общоевропейски проучвания. Твърде много българи смятат, че войната на Русия срещу Украйна не заплашва ЕС, и че той не се нуждае от обща външна политика и политика по сигурността. При подобно обществено мнение, стигнало дотам благодарение на руската пропаганда, както и на медийната ситуация в България, обществото изобщо не разбира колко важно за общата европейска сигурност е да бъде вдигнато ветото срещу Северна Македония. Въпроси за националната идентичност и нейното историческо тълкуване нямат място в предприсъединителния процес. Въпроси, свързани с човешките права и тези на малцинствата са част от общото законодателство на ЕС, което е условие за членство в Общността и задължение на всеки кандидат е да го изпълнява.

Освен това тук става въпрос и за общоевропейската солидарност и отговорността на България като членка на ЕС и НАТО. Правителството на Кирил Петков взе правилните решения и се присъедини към санкциите срещу Русия, например. Във времена на огромни геополитически изпитания, включително свързани със сигурността, които бяха породени от войната на Русия срещу Украйна и срещу целия европейски и западен либерално-демократичен модел, България затвори европейските и трансатлантически редици. А това никак не се хареса на определени кръгове вътре в България, както и в Кремъл.

След като ИТН изтегли своите министри от кабинета, на практика се стигна до съставяне на ново мнозинство от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ в парламента. Какво мислите за него?

Йохана Даймел: Целият театър в парламента, когато новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ показа визитната си картичка, като провали редовното заседание поради липса на кворум, вече показва какво може да очаква България... Депутатите от ИТН, които не преминаха под чуждо знаме, разполагат с далеч по-малък политически опит от колегите си от ГЕРБ и ДПС.

Ветото на България срещу Северна Македония си е истински шпагат. С това вето, въведено от Бойко Борисов, началото на преговорите за прием в ЕС на Скопие е блокиран от години. Опитите на някои европейски държави да помогнат за вдигането на това вето, свързано с исторически въпроси, все повече преобръщаха настроенията в България срещу ЕС. Точно по класическия образец и с помощта на обиграна медийна пропаганда въпроси на националната идентичност послужиха чудесно за отвличане на вниманието от вътрешнополитически кризи и корупция. Наранената национална гордост стана мобилизираща сила за радикални партии – например „Възраждане“.

А ето че сега същият този Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ щели да подкрепят в парламента вдигането на ветото за преговорите със Северна Македония. Една от причините за тази внезапна промяна на позицията навярно е фактът, че ако се стигне до предсрочни избори, тъкмо проруската партия „Възраждане“ може да се окаже със засилени позиции. А Борисов явно не желае съвсем да се скара със своето европейско партийно семейство – ЕНП, нито пък да бъде поставен редом до Виктор Орбан, прочул се с деструктивното си поведение.

Та нали става дума и за много пари от ЕС, които предстои да бъдат отпуснати и разпределени измежду приближените на ГЕРБ и ДПС. Затова се опасявам, че гарантирането на мнозинство между ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ по много от решенията вероятно ще става чрез корупция и купуване на постове. А решаващата сега фаза за новото попълване на местата във ВСС също не предвещава за тях нищо добро.

В зависимост от резултата от вота на недоверие - за какво трябва да се готви България?

Йохана Даймел: Във всеки случай за връщане назад: Ако вотът на недоверие е успешен, както в играта „Монополи“, България ще се върне назад до „старт“ - обратно към олигархичния модел на Бойко Борисов, ГЕРБ и ДПС. Сега обаче в играта участва и нов играч – проруската партия „Възраждане“. С нея България върви към едно антиевропейско бъдеще, а Москва ще потрива доволно ръце, защото ще може да разширява своите мрежи и дейности в България, Северна Македония и Сърбия. Такава правителствена конструкция ще бъде лоша новина за европейската солидарност с Украйна, и най-вече във военно отношение. Тоест, ще има връщане обратно към статуквото. Но също и Гешев ще може да си отдъхне малко…

Ако вотът на недоверие срещу Петков е неуспешен, пътят ще продължи към едно европейско бъдеще на България, към демократична правова държава и разбиването на клиентелистките и корумпирани мрежи. Тогава се надявам и на уреждане на конфликта със Северна Македония, при което двете страни ще могат да намерят компромисно решение, за да няма в бъдеще повече нови блокади на единството в ЕС. Но дори и да успее да привлече нови депутати на своя страна, това правителство ще разполага с крехко мнозинство и ще трябва всеки път да си търси мнозинство.

*Йохана Даймел е член на Управителния съвет на Дружеството за Югоизточна Европа и независим политически анализатор по теми, свързани с югоизточноевропейските страни.

Автор: Емилиян Лилов


Поставете оценка:
Оценка 4 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    50 31 Отговор
    В един друг сайт пишат, че Киро е баджанак с Миро

    Коментиран от #70, #81

  • 2 бай той

    63 13 Отговор
    Кой е Йохана Даймел?

    Коментиран от #19

  • 3 Последния Софиянец

    44 101 Отговор
    Слави излезе достоен човек.Можеше като ВМРО да мълчи и лапа

    Коментиран от #15

  • 4 Такис

    78 26 Отговор
    Таки дърпа конците на Славун.
  • 5 Про митак

    57 31 Отговор
    анал-лиз от германката Йохана. Немаше нужда
  • 6 Грульо

    48 14 Отговор
    "Други явно са дърпали конците. ИТН само изпълни "мисията"."

    Други пръсти на една ръка. :D

    Коментиран от #40

  • 7 Иван

    115 14 Отговор
    Ако ГЕРБ се върне на власт, багажа, децата и жената и чужбина. Писна ми да гледам този крадец с тъпата мутра Бойко Борисов.

    Коментиран от #41, #52, #71

  • 8 Йтръ

    63 21 Отговор
    Слави живота ще го-учука и той живее без смисъл мизерни, а можеше да направи нещо добро.

    Коментиран от #13

  • 9 И мъц нямате право

    46 18 Отговор
    Дойчовка няма морално право да каже и мъц относно Македония. Точно дойчовци - австрийски и немски на 3 пъти ни подсунваха моркова Македония и на 3 пъти ни докарваха до национални катастрофии на държавата. Русия и добра,и ложа ама ни възстанови държавата и не позволи в Париж гърците да дойдат до Асеновград,а сърбите да Перник.
  • 10 ТРОПЧО

    57 18 Отговор
    ПЪЛНА ГЛУПОСТ И ПРОСТОТИЯ Е ДА ИЗБИРАШ КУ КУВЦИ ЗА ДЕПУТАТИ НО ТОВА ДА Е УРОК ЗА ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ИТН НЕ ВЯРВАМ НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСУНА НЯКОИ ЗА ТЯХ И ТОВА Е КРАЯТ НА ЕДНА БЕЗСЛАВНО ЗАВЪРШИЛА КАРИЕРА НА ЧОВЕК НЕ ОСТАВИЛ ПИЩО СЛЕД СЕБЕ СЕ АМА НА КОГО ДА ГО ОСТАВИ КАТО Е КУКУВИЦА ТОВА СА ЗЛОБНИ ХОРА ТЕ ЗА ТОВА СА САМИ И НЕ МОГАТ ДА ГРАДЯТ НИЩО САМО МОГАТ ДА ДРЪНКАТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ТОЛКОВА САМО ВИЖТЕ ТОЯ ПАЛЯК ТОШКУ ИОРДАНОВ С ТЕНИСКА В ПАРЛАМЕНТА И ЧАКАТЕ ОТ НЕГО НЕЩО ПОЗИТИВНО ОООООО ЕДВА ЛИ ТОИ НЕ ПРИЛИЧА НА ЧОВЕК НИИ ЧАКАМЕ ТОИ ДА НИ РЕШАВА СЪДБАТА ЗА ТОВА НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ВНИМАВАИТЕ С ГЛАСУВАН2ТО

    Коментиран от #28

  • 11 Здравейте, циркаджии!

    25 14 Отговор
    Ентелекта му е изписан на фейса. На полуръстовия също.
  • 12 Абе Тошко африкански

    34 13 Отговор
    Каза,че Росица Кирова е мафия!На другият ден вика:Не,бе не е мафия.Последно-Кога тоя казва истината?

    Коментиран от #16

  • 13 Бай градски

    21 9 Отговор

    До коментар #8 от "Йтръ":

    Като гледам мизерните ти словоизлияния, живота бая те е учукал
  • 14 Иван

    25 31 Отговор
    В ИТН, повечето депутати са от Севрозапада, а там хората са с ниско интелектуално ниво и са готови на предателсто за всичко. Там повечето хора генетично са смесица от печенеги, сърби, българи, торлаци и др., затуй за тези хора лично аз не вярвам и не слушам какво говорят.

    Коментиран от #18, #20, #35, #45

  • 15 май

    25 17 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Той искаше да лапа но не му дадоха.

    Коментиран от #31

  • 16 нееееееее

    29 6 Отговор

    До коментар #12 от "Абе Тошко африкански":

    Че ти знаеш ли какво е истина бре гербер?
  • 17 гражданин

    33 13 Отговор
    Само като чуя Дойче Веле и ми се доповръща. Ако хората искат ГЕРБ отново на власт ти си никоя да кажеш дали е добре или не. Ще има избори и каквото реши народът това е!!!
  • 18 Северозапада

    26 7 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Вие пък помаците защо се потурчихте, робството падна ама си останахте друговерници.
  • 19 даааааааа

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "бай той":

    Йхана,А НАТЕБЕ КОЙ ТИ ДЪРАПА ЛОНЦИТЕ? Въпреки че е по вече от ясно ,кой е!

    Коментиран от #23

  • 20 Бай градски

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    А защо си въобразяваш ,че тебе някой те чете и слуша?
  • 21 Простото Киро

    26 18 Отговор
    ПП само на думи бяха за промяна и за разграждане на модела, докато на практика се възползваха от него заменяйки някои от хората на ГЕРБ и ДПС със свои. Нещо повече, те започнаха да го надграждат. Цялата им "проевропейска" позиция пък беше за да спечелят доверието на Европа за да могат да ползват фондовете. Те знаят как на Орешарски му врътнаха кранчето и не искаха това да се повтаря. Всичко, което правеха беше "за парата", но облечено в красиви фрази за това, което хората искаха да чуят, но понеже са много алчни и много некадърни, се провалиха.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 бай той

    15 8 Отговор

    До коментар #19 от "даааааааа":

    Конците ми ги дърпа инфлацията в магазините и цените в бензиностанциите!

    Коментиран от #25, #29

  • 24 тотю пундев

    13 2 Отговор
    хубавото е ,че ние хората на този изгнил пън повече парламент няма да помиришем,но пък добри парици спретнахме
  • 25 шундурко

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "бай той":

    ти май нещо си стоял дълго на течение
  • 26 Аршлох

    12 4 Отговор
    Абе свате,стига поучава и ръси анализи.Гледай какво се случва в Гер ма нистан.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Едно мнение

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "ТРОПЧО":

    Е щом си толкова пр@ст, значи си гербер, или дебе Баце ви го каза! Слави е отдавна в публичното пространство и всички го знаят! А ТЕБЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ЗНАЕ!!
  • 29 Опааааа

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "бай той":

    Внимавай със слънцето!!
  • 30 станислав

    14 12 Отговор
    сега как ще гледам феновете в очите като им пея патриотични песни с анадолски нотки

    Коментиран от #37

  • 31 Едно мнение

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "май":

    Май лапането е основното ти занимание в живота?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Въпрос

    8 6 Отговор

    До коментар #32 от "Дааа":

    Как преди десет дена, Слави беше пич?

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ако надращи същите клевети

    20 4 Отговор
    без грам доказателства за нейната си Германия, ще бъде осъдена, но за бедна България може да дращи безнаказано
  • 37 даааааааа

    16 6 Отговор

    До коментар #30 от "станислав":

    Той отдавна не пее ,дебенце! Но по важното е че ДБ са здраво бетонирани в кереча,И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТАМ НЯМА!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай Онзи

    10 9 Отговор
    Ей учиндолски , какго ТИ сам каза деца нямаш (няма и да имаш) , слагаш край на агонията(но твоята тепърва започва с коленцата! ((баце с менискуса ли дублираш)) въпрос?) Но айде към село с 200 (и не пееш а грачиш като гарга...)!!!

    Коментиран от #44

  • 40 нееееееее

    22 9 Отговор

    До коментар #6 от "Грульо":

    ИМА ЛИ БЪЛГАРИН,КОЙТО ДА НЕ ЗНАЕ ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ СА ПРОЕКТ НА ДПС т.е. НА КРЕМЪЛ??
  • 41 МИР

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    И АЗ ТАКА КОЛЕГА!
  • 42 Бай Онзи

    17 4 Отговор

    До коментар #34 от "Въпрос":

    Още когато за сефте влезе в парламента попитах мой приятел(негов фен) какво ще направи този за Бг ? Отговори ми-той не , но сценаристите му са върха ! ...Е този приятел вече не ми е приятел , а сценаристите му са най-ниското ниво в Бг историята-тази на предателите ! Наздраве , клоуни !

    Коментиран от #48

  • 43 Пловдив

    13 7 Отговор
    "Спящата клетка" на ДС Славчо Трифонов, това комплексирано селско момченце понастоящем наркоман беше активирана!

    Коментиран от #46

  • 44 ОТЕГЧЕН

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Онзи":

    Бай онзи=бай никой!!
  • 45 Трудно податливи

    13 4 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Северозападът последен е паднал под турско робство и по-рано е повдигал много въстания срещу турците. Северозапъдът не го долюбваше властта и преди,и след 09.09.1944. Преди заради Септемврийското въстание,после заради Горуня и Килограмски дито скочи а бай Тошо. В Северозапада няма примеси от НЕславяни и затова е трудно податлив на шорошоидно промиване на мозъка. Дедите на тия хора от 6-та бдинска дивизия помляха франсетата при Битоля на Червената стена.
  • 46 нееееееее

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Пловдив":

    В Пловдив слънцето е силно и ще става все по силно!
  • 47 пс67днт

    17 7 Отговор
    Слави Трифонов и ИТН помогнаха на олигархичния модел на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Доган да се върнат на политическата сцена в България. Чалгарьт е ПРЕДАТЕЛ и ЛЪЖЕЦ !!!
    Лъжливите му лозунги лъснаха и той показа истинското си грозно лице пред цялага държава. Той се опита да изнудва коалиционните си партньори за пари и като не се получи събори правителството, за да си отмъсти.
  • 48 Бай градски

    10 4 Отговор

    До коментар #42 от "Бай Онзи":

    Ей гебер, ВЛАСТ ЩЕ ВИДИТЕ ПРЕЗ МНООГО КРИВ ,АМА ПРЕЗ МНООООООГО КРИВ МАКАРОН!!
  • 49 Така де

    16 6 Отговор
    Авторката Йохана Даймел въобще не е в час. Сл. Трифонов винаги е бил последователен. Далеч преди изборите каза, че идва и носи ада след себе си. Освен това винаги стриктно и последователно е изпълнявал ангажиментите си към приятеля си Ахмед Доган! Кой разбрал - разбрал!
  • 50 Roze може

    14 4 Отговор
    Итн свалиха правителството щото Тошко африкански няма да лети с македонския космонавт до луната
  • 51 Tутанкамон

    14 5 Отговор
    Що за народ избира Ку-ку за народни представители, явно и народа е куку
  • 52 Много

    13 16 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Много ти здраве !Писна ми да стоите в България и само да мрънкате.Не съм гласувала за Сл.Трифонов, но в случая е прав.От ППнарочно прецакаха Караджов с парите за МРРБ.НАРОЧНО,ТЕНДЕНЦИОЗНО.Най-лесно да се раздават пари на калпак,защото няма хващане,къде отиват част от тях.За шест месеца и повече,не можаха ли да направят анализи,преценки,чуденки, питанки и да видят аджеба, къде се краде.Трябва да се строи и това е.А тези не искаха.После пищят,като ощипани госпожици.Кажи ми само едно,едничко нещо,което да са свършили в полза на хората.
  • 53 ИТН - И Тъй Нататък

    20 10 Отговор
    И така нататък и така нататък, идиот до идиота. Това е безмозъчната чета на силно зависимия от мафията Шоумен. Силни родолюбиви думи изричани с години от един селски тарикат, търсейки будали да му се вържат. Резултата: На думи против Борисов крадеца, на дела винаги с Борисов, Гръмки приказки за род и родина, на практика проваля три български парламента и обрича българите на глад и мизерия. Един увяхващ нарцис, който ще запомним че е двуличник, некадърен политик, злобен човек, чийто живот е лишен от смисъл. Толкова много прилика с Тулупа, че и най глупавия го разбра. А пудела му Тошко е пародия на политик, злобен клоун, който вместо усмивки, ръси лиги и пяна срещу хората. Не сте смешни, жалки. До тук бяхте. Този парламент е лебедовата ви песен.
  • 54 Съгласен съм с частта за Слави Трифонов

    8 2 Отговор
    И ,да той е тъмната страна на силата,Българския Дарт Вейдър в политическия живот на краткотрайната му партия.Но не съм съгласен с констатацията за Македония - "Въпроси за националната идентичност и нейното историческо тълкуване нямат място в предприсъединителния процес".Абсолютно невярно!Всяка държава си има история,традиции,национална памет и не може тези,които са завързали Гордиевия възел на "Македонския въпрос" да бъдат част от решението му."Великите сили" отнеха Македония от Майка България,те преследваха свои интереси и изобщо не се съобразяваха с нашите искания,с нашата позиция.Същите, дето забъркаха тази каша,искат сега пак да ни налагат нещо в името на друго нещо...Не става!
  • 55 Славянин

    13 7 Отговор
    Не ми е ясно какви същества гласуваха за Славчо - "празноглавчо" и Тошко "африкански"? Та учиндолския "музикант", никога не е бил професионалист в нещо: неможе да пее, слаб водещ е, (Азис го слагаше в джоба си), а и прозираше ниско грамотната му селска душица!

    Коментиран от #66

  • 56 Милена

    17 10 Отговор
    Кой е Слави Трифонов? Трятокласен чалгар, с още по-жалка телевизийка. Беше троянския кон в правителството. Когато започнаха да им вадят далаверите, го задействаха, да провали правителството. Връщат ни модела "Бойко". Отчаяна съм от тази държава!
  • 57 Филип Ейджи

    6 3 Отговор
    Дявол и евангелие и ДВ!
  • 58 добре

    13 10 Отговор
    дойче/зеленясалите защо не кажат кой дърпа конците на киро+кокорчо
  • 59 на прав път

    7 1 Отговор
    Просто изрязохме един от туморите.
  • 60 Некой си

    4 1 Отговор
    До аФторката: Като е толкова важно за ЕС да натиснат маклайните,а не нас. Ти що не излезеш пред аудиторията и не кажеш ,че си пр@$ка,а? Пък ние няма да ти повярваме
  • 61 Ния

    10 9 Отговор
    ИТН си направиха публично харакири, освен че са аут от политиката, българите и в България и в чужбина ги намразиха, не виждам кой ще им ходи на концертите, и ще им гледа кабеларката. Всичко , което са градили до сега се срина за дни. За другите им коалиционни партньори ДПС; ГЕРБ и Копейкин всичко е ясно, няма какво да се коментира

    Коментиран от #65

  • 62 Шамана на Монтерей

    11 9 Отговор
    Славуца и личният и пудел-олигофрена Тошко Африкански,изпълниха това за което влязоха в Парламента-патерица на ДПС,а сега и на ГЕРБ.Само тъпи,безмозъчни чалгари гласуват за подобни твари.Но дори и на тях им светна,че са ги излъгали.Костя Копейкин също без съмнение е втори Волен-"Златният Пръст" на ДПС.
  • 63 Български политик

    10 7 Отговор
    Мрачен,облечен в черно,вечно намусен и вечно сърдит,гледа лошо и прилича на погребален агент.Твърди,че е принципен и независим,но действията му показват огромни зависимости.Познайте кой е той!
  • 64 хихи

    10 1 Отговор
    Българският народ има поговорка: "На калпаво Xoй, вълната Му пречи"
    Даже си мисля, че никой друг народ няма такава поговорка...
  • 65 Валя

    11 6 Отговор

    До коментар #61 от "Ния":

    Те затова и бяха създадени - да разрушат държавата. Далече съм от истината, че са си направили харакири! Просто следваха сценария, който им беше спуснат.
  • 66 Нали

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Славянин":

    Съществата се наричат българи и го посочиха за първа политическа сила.

    Коментиран от #73

  • 67 Ха ха

    9 7 Отговор
    Снощи празнувах.Това изчадие адово си отива.Всеки ден лъжи и несвързани приказки.А вие загрижените за демокрацията ви остава да спретнете един Майдан.Ако не е Простото Кире просто ще умрем.Колко далавери извъртя за 6 месеца,а се правите,че всичко е цветя и рози.
  • 68 Българин

    8 3 Отговор
    Госпожо която и да си ти ИТН в предизборната си кампания а и в предните кратковременни парламенти не веднъж заявиха ,че управлението на държавата не им е самоцел, но винаги са декларирали червена линия по отношение на Северна Македония/да изпълни първо договора за добросъседство и да престане да представя нашето историческо минало като тяхно/.
  • 69 Ами

    5 0 Отговор
    Не съм съгласен жената дала мнението в частта свързана с македония и идентичността. Тя говори така, само защото Франция, Англия, Германия имат съучастие в съществуването на македонската идентичност, която бе създадена от Русия, в ущърб на българската държава.
  • 70 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И аз съм баджанак с теб от доста време.
  • 71 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Вероятността 🎃 да се завърне на власт е 000000% така ,че няма нужда от стягане на куфарите.
  • 72 Жалка прокопиев калинка

    5 1 Отговор
    Бълваща лъжи и внушения! Колко взе от мафията на прокопиуев и правителството на мафията ПП и ДБ, за да лееш гнусни лъжи и внушения! Разкарайте се от България, паднали хора! Бългатрия не е за продан! А лъжците са смет! стадото което водите пред парлаента с лъи и внушения не е елоият народ! Не всеки е овца! Някои разсъждават!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ника

    3 0 Отговор
    Слави не е,не е бил и НЯМА да бъде фактор
  • 77 Беллл Шнорхеллл

    2 0 Отговор
    Вървели двама избиратели и видели л@йно.
    -Да го опитаме!
    -Последното беше мноо гнусно.
    -Може тва да е вкусно, а?
    -Вече колко пъти се прецакахме?
    А вие виждали ли сте вкусно л@йно?
  • 78 Дааа

    4 0 Отговор
    Вече много личи да е така, ИТН колкото и да казват че са последователни и принципни , толкова им личи че са нечии слугинаж! Тези хора всичките им решения, зависи от един лидер с мания за величие ! Защо, веднъж за разнообразие не кажете истината!Ако ПП бяха избрали Каримански за говерньор на БНБ още щяхте да си стоите в коалицията! Делата , говорят повече от всички празни приказки! Когато един лидер независимо от коя партия е, постави собственото си его и грандомания над интересите на народа , той няма място в политиката
  • 79 Боко

    3 0 Отговор
    Славчо празноглаво то чалгарче
  • 80 иис

    3 0 Отговор
    Слави беше и си остана аватар на БСП, разбирай мафията. Явно Москва искаше да счупи това правителство, защото то беше поставено да предаде България в определен зададен от Москва момент. Така или иначе, зададените като послушковци не изпълниха задачата както им беше поставена по причини които не са ясни на простосмъртните, и Москва реши да направи следващ опит. Така беше задействан Слави, а на Радев се падна отново да извърши престъпление пред България.
  • 81 не само

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ленчето е "гореща мацка".
  • 82 митничар

    3 0 Отговор
    РАБОТАТА Е СВЪРШЕНА ПАРИТЕ СА ПРИБРАНИ ДО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ
  • 83 КИРО брейка

    3 0 Отговор
    БЪЛГАРИНО КАКВО ГЛЕДАШ УМНО ДЪЛГИЯ И ТОШКО ПРИБРАХА ЕДНИ ПАРИ ГОВОРИ СЕ ЗА 100 000 000 В МИНИСТЕРСТВАТА АЙДЕ ЧАО ЧЕ СИ ИМАМ РАБОТА
  • 84 СТАТИСТИКА

    3 0 Отговор
    Герб и ДПС са мафия а Слави е бандит
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.