Last news in Fakti

26 Юли, 2022 13:00 6 618 34

Въпрос за 2 лева: Кои три боса не знаят имената на депутатите си

  • партийни шефове-
  • депутати-
  • дебат

Това са два модела на поведение

Въпрос за 2 лева: Кои три боса не знаят имената на депутатите си - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В стремежа си да атакуват постоянно все още управляващите, техните опоненти оголиха слабите си места. Много забавен в това отношение бе острието на ГЕРБ Тома Биков при гостуването си при Лора Крумова по Нова ТВ. Толкова се беше разпалил да рендосва чутото от изтеклия запис на разговора в парламентарната група на „Демократична България“, че когато водещата го попита за вече познатите записи с участието на Борисов, в които използва силно смущаващ език и квалификации, Биков буквално се препарира.
Така е, защото указанията са да се напада с всички средства. В такива моменти оставаш незащитен и си лесна плячка дори за елементарни въпроси.

Всъщност какво да кажат от ГЕРБ за записи, снимки и видеа с участието на техния лидер? Всеки опит да го защитят на всяка цена ги закопава все по-дълбоко. Но го правят, милите, защото това ги държи в играта.

По-интересно е друго в сегашния случай. Христо Иванов разказвал на своите колеги от парламентарната група как вървят преговорите за кабинет. Не им харесали на противниците му някои негови думи. Е, и? Гражданите обаче разбират, че ръководството на ДБ коментира с колегите какво се случва, идеи и действия, търси тяхното мнение. Това се нарича диалог, откритост и уважение.

Могат ли Тошко Йорданов, Ива Митева и Балабанов да кажат, кога Слави Трифонов въобще или за последно се е срещал с парламентарната група на ИТН? Да е споделил на такава/такива срещи своите виждания за ролята на своята партия в политическия живот на страната. Кога той е стъпвал в парламента и въобще стъпвал ли е там? Това питане не е дребнавост. Защото взаимното уважение е много важно. Да приемем, че депутатите от ИТН много уважават своя лидер, но защо той през цялото време обитава някакъв мистериозен Олимп?

Кога Борисов се е срещал и разговарял с депутатите от ГЕРБ? До него са само неколцината активисти, които възпроизвеждат опорките и разпорежданията му чрез медиите и в парламентарната зала. Те дават тон и на колегите си в НС как да гласуват.

Същото се отнася и за Ахмед Доган. Сигурно се броят на пръсти хората от ръководството и членове на ДПС, които имат достъп до него.

Въобще, дали тези трима лидери знаят имената на всички депутати от техните партии? Простете, но се съмнявам.

Това са два модела на поведение. Единият: цивилизовано открито общуване. Вторият: слушай какво говоря, а не гледай какво върша – стар болшевишки похват.

Това е. Печелите 2 лева...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    38 19 Отговор
    Не се хабете !!! Знаем за доклада на ДАНС , и че Кирчовците не могат да бъдат намерени , за да бъдат разпитани !!! Понякога Бог се шегува с желанията на нечестивите ! Жълтопаветниците искаха министри и премиери в затвора ! И току виж , получат ! Техните хардварци !!!
  • 3 Петров

    36 30 Отговор

    До коментар #1 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Смятам, че е време да палиш Ладата и... газ на север. Там ще имаш светло бъдеще. И ще бъдеш оценен, а не като тука.
  • 4 12340

    33 11 Отговор
    "...Това са два модела на поведение. Единият: цивилизовано открито общуване. Вторият: слушай какво говоря, а не гледай какво върша – стар болшевишки похват...."

    "болшевишки похват" е да изключиш коментариите на сайта си,под предлог,че има война!
    3 лева нацяло!

    Коментиран от #11

  • 5 ТаУмВзе

    9 13 Отговор
    Видим ли жабарчето, не реагирам добре. Z
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Изход няма

    24 22 Отговор
    Ако някой си е въобразявал, че за няколко месеца може да разчисти мафия, дълбоко се е заблудил. В България навсякъде са изградени "острови" на мафията, в които не действа нито един контролен механизъм на държавата. Крепят ги "бели якички" от средния и висшия ешелон на администрацията, а разграждането на модела освен време изисква и капацитет и огромна воля. Никой не бива да си мисли, че мафията ще се даде без бой. Тя впрочем вече печели по точки - спадащото доверие и масовото облъчване на населението с пропагандни внушения и откровени измишльотини за провала на новото мнозинство водят дотам, че все повече хора започват да жалят за стария режим. Това именно е целта - да се спасят отлично смазаните канали от времето на ГЕРБ, когато всички ресурси - и национални, и влизащите по европейска линия, течаха като пълноводна река към фирмите, близки до ГЕРБ и ДПС, срещу щедри отчисления за самите партии. Всички записи от подслушвания на бившия премиер ясно показват схемата. ИТН е инженерен проект на паралелната власт, наричана още българското задкулисие (библиотекарско-сарайски кръг), който представлява функционалното ядро на олигархията през последното десетилетие.

    Коментиран от #13, #27

  • 8 Въпрос за 1 ст

    36 14 Отговор
    Кой бос с канадско гражданство не знае къде са Шипка и Дунав мост?
  • 9 Мдаааа

    24 10 Отговор
    Когато тулупа крадеше вие си мълчахте. Нямаше прес-конференция за некачественото изпълнение или завишените цени на изпълнение, нали? Нямаше кражби, но имаше пари.

    Сега идва некадърчо-кокорчо. Вие протестирате, ние протестираме, но ви дължим едни 700+ млн. за доброто старо време?

    Да разбира се, че сте легално абсолютно прави. Кьорав карти не играе. Но тъпият каскет не можа да намери и 1лв. измама, докато се превеждаха по 50млн. на частни сметки на футболни деятели. Има ли нужда да го споменем и това на прес-конференция? Не, има нужда от работеща прокуратура. Сега още повече от преди, защото и Кирчо е невинен, а ние дължим и едни други 11 млрд. А още не сме поръчали новите самолети.
  • 10 Амдертлиев

    17 5 Отговор
    Ами Бойкикев има немного на брои депутати и цялата подборка е минала през него- интереси,схеми,вярност в някакви измислени идеи в които и те не вярват и .т. н. Прави ли го това по добър от Доганя,Б.Б. Корнела?Прави ли го това с нещо по добър за българското общество? Определено не,поредния келипирд жия.Това бяха моите 2 цента ,както казват моите приятели американци,хора от народа,нямащи нищо обшо със Слийпи Джоу.
  • 11 Аршлох

    19 5 Отговор

    До коментар #4 от "12340":

    Това ми хареса,направо10\10.Все още има мислещи и анализиращи хора в Бългатия.
  • 12 456 до Факти

    8 3 Отговор
    Бих споделил коментар /това което в действителност мисля за вас /, но ще го изтриете. Оценката ви 1 е много.
  • 13 Да бе да

    10 15 Отговор

    До коментар #7 от "Изход няма":

    нали идола ти Мунчо, и компания управляват две години!!! И за неграмотността некадърността и алчнотията им със сигурност пак ГЕРБ са им виновни....А и Бойко.....
  • 14 Мнение

    13 12 Отговор
    Искам да ви кажа, че на оня свят има само светкавици и страдания за жалките човешки души. Минавал съм през клинична смърт и пожелавам спокойно пътуване във вечността на доганя Трифонов и Борисов. Всички знаем, че здравето им няма да ги доведе до изборите и ще вкарат в гроба живи хора, които са им слугували. Правете правителство, а не слушайте хора на които им остава месец живот! Не успяха да откраднат парите и ги дават за избори вместо за народа. Надявам се да върнат смъртното наказание за г-н Гешев
  • 15 ежко

    11 8 Отговор
    Що за глупости?Слави в пряк текст го каза -нама да ставам депутат или министър!Аз съм партиен шеф -нищо повече!Фрога веднага почна-ама защо, ака как така.За какво му е на Слави да ходи в парламента?За какво му е на Доган да ходи в парламента.ДПС си има друг председател на партията, не е Доган!Даже ако Слави почне да се вре в НС, това ще е силно обезпокоително,защото ще е в контра със собствените му думи!Същото и за Доган!
  • 16 ХА ХА ХА

    21 12 Отговор
    АБЕ ТАЯ ЛОРА КРУМОВА , ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА ПОПИТА ЛЮБИМЕЦА СИ КИРО, КАК ТЪЙ СКЛЮЧИ СДЕЛКА ТОЯ НЕГРАМОТНИК ЗА ГАЗ .....И КЪДЕ СА КОРАБИТЕ ДЕТО ЩЕ НИ СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ НА ТУЙ ЧУДО ! НЕ ДА СЕ КРИЕ СЪС ЛЕНА ВЪВ АПАРТАМЕНТА !!!

    Коментиран от #17

  • 17 Ааааааааа не !

    16 9 Отговор

    До коментар #16 от "ХА ХА ХА":

    Кирчо е невинен ! Макар и да погазил конституцията и законите на Републиката ....той е невинен ! Защото е Господ - Бог и туй нещо са го казали КРАВАРИТЕ .....щото те ни го натресоха ! Абе да е жив и здрав .....ама да не се натиска повече да на оправя !

    Коментиран от #25

  • 18 Край

    6 3 Отговор
    Босове, които не знаят имената на депутатите СИ. Ще има докато търпим пропорционалната избирателна система която с имитация на избори ражда имитация на демокрация.
    При МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в два тура няма да има босове и те няма да имат депутати. При нея депутати ще имаме ние. С мажоратарна система се е зародила демокрацията и без нея тя не може да съществува.
    Убедиха ни, че демокрация това е да можеш да псуваш властта без да те арестуват, а тя всъщност е да назначаваш властта и да я уволняваш ако не те слуша.
  • 19 Въпрос

    10 3 Отговор
    Това реклама на ДБ ли е?Не ми ги хвалете лицемерите от ДБ и ПП,които нямат елементарно възпитание и не знаят как се говори нормално с други хора!На записа е един монолог.Монолозите ли наричате "ръководството на ДБ коментира с колегите какво се случва, идеи и действия, търси тяхното мнение"?
  • 20 ТриМА! Кои триМА боса, а не три!

    6 2 Отговор
    Много сте неграмотни...мнооого!

    Коментиран от #21

  • 21 Неграмотността

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "ТриМА! Кои триМА боса, а не три!":

    Липсата на висока грамотност и култура водят естествено и до такива депутати, които не могат да говорят, не знаят и не могат. Това е! За съжаление става все по-зле...
  • 22 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    А аз смятам, че ВСИЧКИ руски граждани и лицата от руско потекло ,трябва да бъдат екстрадирани от територията на ЕС. ДА СЕ ЗАПОЧНЕ С ТЕБ.

    Коментиран от #32

  • 23 Цуца

    1 1 Отговор
    Риторичен въпрос!!!
  • 24 Чашков

    4 5 Отговор
    Защо в Расия, местните живеят в землянки и избушки? Защо така бе ,ушанке?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пенев

    5 2 Отговор
    Разбрахме опорките на ДС от сайта на агент "АКАДЕМИК" фрогнюз. На Кики тейко му и той агент. Идват ми множко.
  • 27 А имаш ли

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Изход няма":

    нещо по реално и истинско или само евтините ;лъжи и манипулации тиражираш! Те няма да спасят простокирчо! Аз като видях, че плаща за такива лъжи на глупаци и се отказах от ПП! Убедихте ме, че са мафия!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Лея 13

    4 0 Отговор
    Абе всичката мръсна пяна се е хвърлила на амбразурата да защитава кирококоровците.Давайте,разтягайте локуми в чест на тези, които плюят на Конституцията,търмъчат държавата с всевъзможни игрички и машинации,оставят важните за народа неща на самотек, за да си наместват в последните си дни нечистите сделки, назначения и каквото още се сетиш.
  • 30 Мунчо

    1 4 Отговор
    За Слави Трифонов много по-важни са срещите с кокаина ! А то му и личи.
  • 31 Войводата

    1 0 Отговор
    Стига сме гласували за парти и личности скъпи сънародници. видяхме че през последните 32 години всякакви варианти на парти коалиции и опозиция. С тези масови кражби за милярди коий са виновни. Ма тия криви другите прави. Я се осъзнай народе и не гласувай за никого. Референдум и ако не изпълняват бой по тиквите ...

    Коментиран от #33

  • 32 Ежко Бежко

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Заради такива българи като тебе в Македония ни наричат фашисти. Ти не си българин, ти изобщо не си нормален. Такива като теб докараха Украина до това състояние.
  • 33 Ежко Бежко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Войводата":

    Системата е направена така, че ако само един човек се яви наизборите и гласува, то партията му ще има 240 депутати в народното събрание. Негласуване няма да ни избави от мекеретата политици. Това може да стане само с тояги или намеса отвън. България вече е на губещата страна, ако ни натикат във война с Русия, след капитулацията ще ни натресат други политици и историята се повтаря. За мен лично червеното копче е спасението за планетата като цяло. Човечеството вече е вредно в планетарен план и няма никаква полза от съществуването му. Но това е твърде висока топка за заврените ни в киселото зеле глави.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.