Last news in Fakti

2 Септември, 2022 13:00 8 471 69

Български турци: "ДПС е вредна и продажна партия с корени в ДС"

  • дпс-
  • български турци-
  • турци-
  • българия-
  • ахмед доган-
  • мустафа карадайъ-
  • дс-
  • делян пеевски-
  • етнически турци-
  • кърджали

"ДПС не направи нищо за смесените райони"

Български турци: "ДПС е вредна и продажна партия с корени в ДС" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те са от онези малките хора. Хората, изтощени от работата по строителни обекти и упорития труд на село. Но с мисъл и надежди за промяна, датиращи от началото на демократичния преход, който вече им се струва безкраен. Събраха се в Кърджали, пристигнаха от различни селища на региона, за да споделят своята кауза: турците да бъдат част от цялото в България. Да не бъдат сегрегирани, изолирани и капсулирани, нито пък монополизирани от една "вредна и продажна партия с корени в ДС". На това посветиха и безпрецедентното си обръщение към всички в България отпреди дни, подписано от осем души. Толкова са засега - осем, но очакват да станат много повече. "Има и ще има още други, които мислят като нас", убеден е говорителят на групата Назиф Юсеин.

"ДПС не направи нищо за смесените райони"

"През последните години стигащите до урните гласоподаватели в регион Кърджали намаляват. На по-предишни избори активността при нас винаги беше най-висока, в частност за ДПС, но на последните няколко вота най-ниската избирателна активност беше регистрирана точно в нашия район и тъкмо там, където ДПС се възгордяваше със 100-процентовия си рейтинг", обяснява Юсеин. Тогава той и съмишлениците му започват да се питат какво е довело до тази понижена активност. Стигат до извода, че гражданите вече не припознават в листите на партиите онези хора, които ще работят за интересите им, особено в тези на ДПС. Селищата в Родопите, а и не само, обезлюдяват страховито, няма къща без гурбетчия в Европа, а ДПС нехае за процесите. Търпението се изчерпва, затова отправят и това обръщение.

"Сега водим разговори с демократичните партии, ето днес се срещнахме с представители на "Да, България" и ДСБ, те са едно цяло всъщност. Нашият избор е да сме с тях, но равнопоставени", подчертава говорителят на групата на осемте.

Те са настояли в листите да влизат хора, които избирателите припознават като свои защитници и представители. За тези мъже е важно с това негласуващите и колебаещите са да бъдат привлечени към урните. "В регионалните и общинските структури работят некомпетентни фигуранти, дори такива от времето на Тройната коалиция. Ние искаме на тяхно място да дойдат експерти, които знаят къде са и защо са там. А след управлението на ГЕРБ и серията служебни правителства подобни промени не се случиха, както и по времето на участието на демократите в управлението на държавата", посочват пред Дойче Веле мъжете, преди да се разотидат към домовете си, носени от умората на работния ден.

В обръщението си те поставят акцент и върху факта, че нито една от партиите извън ДПС не работи с етническите турци и изобщо с малцинствата за тяхното привличане и интеграция в електоралните ядра. "А после реват, че ДПС са ги монополизирали", смее се саркастично Назиф Юсеин.

"Отредено ни е да живеем заедно"

Според него точно това е един от ключовете, който ги предизвиква да обмислят и разпространяват обръщението си в социалната мрежа. "Понякога си мисля, че има някаква негласна държавна политика, която повелява страната да се управлява само от българския етнос. Не е честно това", казва той.

"Господ и Аллах са отредили ние да живеем заедно на тази земя и когато иде реч за управлението на държавата, не трябва да говорим за Иван и Хасан, а за по-компетентния, точния и по-можещия експерт. Ако Иван е по-добрият, нека той да управлява, това е чудесно и нашите хора не следва да се обиждат. Но ако Хасан го превъзхожда, нека той да бъде този ръководител. Къде е казано, че в етнически смесените райони трябва само турците да управляват, защо? Нека в структурите да има представители на всички общности, но да са наистина на мястото си с образованието и компетенциите."

Юсеин посочва, че на практика и до момента всички структури са окупирани от хора, назначени по времето на Тройната коалиция, промяна в качеството на живота няма, става все по-зле. "Това е зле за всички, не само за едните или за другите, страдаме еднакво българи, турци, роми, помаци, регионът е шарен и еднакво измъчен. Несправедливостта и безхаберието не удрят само Хасан, а и Иван", обобщава възрастният човек.

Назиф Юсеин е врял и кипял в политиката. Работил е за каузата на НДПС (партията с лидер Гюнер Тахир, основана от отцепници от ДПС). Ако днес не е в ДПС, то е защото още в първите години се говорело в стила "наши - ваши", "турци - помаци", "турци - българи". "Ами щом говорите за наши и ваши, аз работа с вас нямам. Политиката трябва да обединява, не да разделя и противопоставя едните на другите, това е буксуване на едно място и е опасно", казвал той неведнъж при многократните покани да се включи в актива на Догановата партия.

Категоричен е, че това е основната пречка пред справянето с икономическите и всички останали проблеми - "дайте турчин за този пост", а не подходящия качествен експерт, това го отблъсквало винаги. Това е политиката на принципа "разделяй и владей", казва Назиф с огорчение.

Възможно ли е да постигнете пробуждането на турците в България, призовавайки да не се гласува за "вредната партия ДПС", питам го. "Не разполагаме с пари и затова го пуснахме във Фейсбук. Но от уста на уста, чрез приятели и съмишленици по места, ще хване дикиш, хората са доволни и взеха да ни се обаждат, ще има раздвижване, и непременно ще има много българи", уверява той. Сега активно търсят връзки и съидейници в други региони, а целта е да се стигне до неправителствена организация, да се регистрира сдружение. И при бъдещи местни избори да издигнат кандидати за общински съветници и кметове, както и да се коалират с партия, която е на тяхната вълна за равнопоставеност на етносите.

Кой е "тарторът" на групата на осмината бунтари

Едва към края на разговора Назиф Юсеин се съгласява да говори за себе си. Занимава се с политика още от "избухването на демокрацията". Кандидатирал се за независим кмет на своето село Кукуряк, община Кирково, срещу кандидата на ДПС и спечелил вота. "Тогава ДПС беше като БКП в селата, беше абсурд да се говори срещу тази партия и като ви кажа, че дори и сега е така по места, не се учудвайте. Хората не са информирани и са невежи, но ще им отворим очите", зарича се той. После основават структура на НДПС, става общински съветник и председател на Общинския съвет в Кирково. Тогава предлагал приоритетни за общината проблеми за решаване, но хората на ДПС постоянно искали оставката му - поне 38 пъти. Причината - че не е човек на ДПС. Много настоятелно са го канили да мине на тяхна страна. "Аз не мога да изневеря на принципите си, партийното номадство не е моето нещо. Сега съм пенсионер, но не мога да мирясам, докато виждам каква е гаврата с населението в моя край, в кръвта ми е да се боря за правдата", казва Назиф.

"Етнически партии? Категорично не!"

"Абсурд е в България да съществува партия на етническа основа. Дори и да го няма в Конституцията, абсурдно е, аз като личност не мога да приема това! Ами тогава и в Европарламента да изпращаме все такива представители, нали и сега ги имаме", възмущава се той. Според него хората трябва да се обединяват от идеи за доброто, а политическите идеи не може да изхождат от етно-религиозните виждания на отделни личности. За него виновни са всички, управлявали държавата, а тя е абдикирала от фокуса към смесените райони. "Тогава кой да ни представлява нас там, само ДПС ли? Това е лудост, това не е нормално! Нормалното ще дойде от синовете на онези всички семейства, които заради политиките на ДПС бяха принудени да отидат на гурбет в Европа, те ще обяснят на своите родители кое е правилното решение за бъдещето ни в България, и ние също", заключава Назиф Юсеин. Съпругата и синът му от 15 години работят в Австрия, през зимата той е при тях с надеждата политическото лято да стъпи и в България.

Автор: Вилдан Байрямова


Поставете оценка:
Оценка 4 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    97 5 Отговор
    Мани, че е вредна и продажна, ами е и нелегитимна, демек - незаконна...

    Коментиран от #28

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    46 13 Отговор
    Български турци 🤔🤔🤔🤔
    А
    Турски българи 😒😒😒😒
    Мъъка, мъъъка

    Коментиран от #29

  • 3 Помаци

    28 12 Отговор
    Има ли власт която да дава живот и на нас?
  • 4 ДВ верни на себе си

    15 82 Отговор
    Пълни глупости!Ако беше така,просто хората нямаше да гласуват за дпс.Тая партия единствена от партиите а статуквото успя да се предпази от фатални грешки.А що се отнася до смесените райони,там най вече се правеха и пътища и предприятия.Статията е неверна!

    Коментиран от #8

  • 5 анадолски помак

    18 17 Отговор
    ша фъргам до края на тос свят само на деписе
  • 6 Последния Софиянец

    22 19 Отговор
    Наскоро един познат от Велинград си купи булка от Русе и ме канеше на сватба.Вчера ми се оплака че булката му избягала със сина на брат му.Такива неща стават в България.

    Коментиран от #10, #35

  • 7 проZд руZофил

    45 8 Отговор
    Аз обичам ДПС, защото са прокси на Масква. Доган и Боко са евроатлантици, колкото аз съм нигерийски космонавт.
  • 8 Ясно си пише DW!

    20 14 Отговор

    До коментар #4 от "ДВ верни на себе си":

    Какво може да очакваш, освен лъжи и манипулации!
  • 9 Дойче зеле

    45 5 Отговор
    "Български турци" - какво е това. Защо не съм чул да наричате ония 20 милиона при вас Турски Немци а?... не били искали ДПС, ами да гласуват за някой друг бе

    Коментиран от #15

  • 10 Айде и ти сега

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Как празната ти кратуна ражда постоянно такива тъпизми се чудя аз

    Коментиран от #13

  • 11 Щерев

    33 8 Отговор
    ДПС беше създадена от руските служби, които използваха агентурата на ДС.
  • 12 Абе как в една държава ще оправлява

    8 18 Отговор
    Чужденец тоа чували се кой му дава трибуна боклуци тези са опасност за сигорноста на една държава
  • 13 Последния Софиянец

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Айде и ти сега":

    В живота стават странни неща.В България най вече.Абсурдистан.
  • 14 наблюдател

    41 5 Отговор
    Разгеле! Тая новина е на три дни, но все пак успя да стигне до повече хора. И дано да стигне до още повече. По тв-новините няма да я чуете. Но е добра, хората най-сетне осъзнаха, че дпс е вредно и за своите. И това в първия ден от предизборната кампания. Много хубаво.

    Коментиран от #42, #46

  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 2 Отговор

    До коментар #9 от "Дойче зеле":

    Трябва да бъдат , по тяхната логика Немски турци‼️‼️‼️

    Коментиран от #18

  • 16 Антимюслим

    15 15 Отговор
    Веднага покръстване на всите пмаци! Вън ДъПъСъ от България!

    Коментиран от #32

  • 17 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    23 1 Отговор
    Политическата ситуация, път без изход.. Освен, че обществото се атомизира, и станаха много общества с различни идеи и интереси, има и главна причина. Това е, че всички партии са партии джуджета. Нали има субсидия, и те нямат нужда от членски внос. ГЕРБ е джудже в доверието, много години показаха какво могат. БСП са джудже по мислене и действие. Другите са джуджета по всичко. Всички работят за плутокрацията, всъщност. А най-важното което трябва да се направи е в три точки. Социално строителство и саниране на всичко. Безплатни държавни болници. Веднага минималната заплата да е една трета от германската минимална заплата, и след 4 години тя да е 60% от мин. герман. запл. Но никоя партия не го прави. А трябва и селото и храната да се оправят, като 70% от субсидиите да са за семейни ферми и кредит за ферма за всеки безработен и мераклия, 200 000 лв., и 20 000 лв. за микро ферма за работещи нещо друго и в другото време да гледат продукция... и пари за реализация - търговията.. Медите са с журналисти мислещи какво суши и хайвер, вино, плажове, дестинации, ще опитат. Хайверени журналисти и хайверени политици, експерти, политолози и култур трегери, професори, интелигенция.. икономисти.. Далеч от съзнанието и битието на 90% от българите. Два свята, изявени така силно отдалечени.. паралелни светове! не могат и не искат да разберат народът. Народът - 80% не проумява, че тези показвани по телевизията не са като народът. като тях.. вълк и овце..
  • 18 Дойче зеле

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аба да бъде както казваш :).. обаче ти се намесват постоянно и грубо във вътрепните ни работи. Откъде на къде ще определят кои за кого да гласува и коя партия каква била. Ами ДПС е член на едно от големите европейски семейства за едно с Макрон, защо не ги изключат а? Двуличници "нежни" Ако българска медия направи подобно на зелето представящ ли си какво ще ни сполети - ще наизкачт занйни и незнайни НПО-та да грачат, ще ни спрат парите и т.н.... Ако ли пък русите изкажат подобно за ПеПеРудите? Ще се въргалят всички некъпани седмици наред пред посолството и паметника на армията
  • 19 Асан министър

    34 3 Отговор
    ДПС - партията с най богати депутати и най бедни избиратели
  • 20 Бойко

    27 6 Отговор
    Дпс са по големи крадци и от нас
  • 21 Селянин

    26 0 Отговор
    Ние под строй гласуваме за дпс иначе лошо
  • 22 ужас

    28 1 Отговор
    Родопите ми е любимата планина , и като ходя по селата , съжалявам тези хора много ,защото живеят в 19 век . В село Беден бях сега , и ми казаха хората , че асфалт по улиците не е имало от 1975 година.
  • 23 турчин

    15 22 Отговор
    Кой ви каза ,че има български турци, има турци, живеещи в България. Забийте си го в главите! Обиждате половин милион турци в страната и извън нея

    Коментиран от #36

  • 24 "Осемте"

    8 6 Отговор
    Поредният кьор фишек на комунистическата "ДЪРЖАВНА РАЗРУШИТЕЛНОСТ".
  • 25 обидно

    26 0 Отговор
    Значи ли това ,че в Турция има турски българи
  • 26 НЯКОЙ

    29 3 Отговор
    Напълно подкрепям! Чудех се защо досега тези хора позволяват да бъдат мачкани от самозабравили се управници по места, които забогатяват на техен гръб и живеят като дерибеи!
  • 27 гьонсурат

    4 8 Отговор
    погледът ви до носа или милиметър назад, намерили един обиден на целия свят, пък обобщение за половин милион правите
  • 28 Коментар

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Налудник":

    Смятай, веднъж за нещо да сме съгласни с ДВ!

    Бг турците отдавна знаят, че Доган ги ползва като пушечно месо (пример - опитът за сблъсъци при протестите на Росенец), но лошото е, че останалите мафиотски партии не им дреме хич за когото и да било от народа ни!!!
    Именно поради това Карадайъ си агитира на турски и твърди, че родината му е Турция по време на избори!!!

    Когато държавата ни започне да се управлява от българофили, едва тогава може да се постави на дневен ред - антиконституционна ли е ДПС!!!

    Само Възраждане!!!
  • 29 СЗО

    24 4 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А всъщност са Български мусюлмани.
  • 30 мейдан

    16 2 Отговор
    който не иска ДПС да гласува за другите партии, няма ограничение. Пък може и в листа да попадне , ако не е минал срокът за регистрация
  • 31 мой

    24 1 Отговор
    Ура, събудихте се . Добре дошли в България.
  • 32 ново пет

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Антимюслим":

    и ще станат по-българи от българите. Синя ще им е кръвта или ....какво?Т и да видиш!!!?
  • 33 Тоалетна хартия

    25 9 Отговор
    Докато се имат за български турци, а не български мюсюлмани, ще са отритнати!!! Сами си избират дпс-дс....
  • 34 123

    22 5 Отговор
    Качествения мЪтриял от образовани турчета си биха камшика отдавна.Тия "български "турци са кафяви от маалата и високопланински джентълмени от родопите.Ама как се сетят 30год. ,че са добитък за дпс/дс-то?!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Коментар

    18 8 Отговор

    До коментар #23 от "турчин":

    Хаха, ти да не мислиш, че твойте турски авери от турция те възприемат за равен???

    Или се бориш за родината си (държавата в която си роден), или беш там където мислиш, че принадлежиш!!!

    Добре, че я има европейската част на Турция, че иначе щяха да са по-зле и от талибаните?!

    Забравихте ли за репортажите на убити млади хора, заради изневяра?!
    Такъв тип са си абсолютни фанатици!!!
    Така, че ако не ти отърва тук, спокойно може да се прибираш при ония с мисленето от преди няколко века!!!

    Коментиран от #65

  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 9 Отговор
    Казал го е Митхад паша :::
    "След като управлявах много години Дунавския вилает, ще изкажа някои съображения за Румелия и България.
    Най-напред трябва да се има предвид, че между българите, към които се проявява толкова жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани.
    В това число не влизат нито татарите, нито черкезите.
    Тези мюсулмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се вярва обикновено.
    Това са потомци на тези българи, обърнати към исляма по време на завладяването и в следващите години.
    Това са деца на същата страна, на същия народ, излезли от същите социални слоеве.
    Има между тях такива, които говорят само български ".
    ‼️Не ТАСС ‼️

    Коментиран от #49, #64

  • 38 Факт

    21 2 Отговор
    Политиката трябва да обединява, не да разделя и противопоставя едните на другите, това е буксуване на едно място и е опасно
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Излишни са коментарите

    3 4 Отговор
    Стана хубаво за тях:, помаци, турци и бкпбългари
  • 42 случаен

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    всички партии станаха вредни за хората
  • 43 Умряха балъците бб

    11 2 Отговор
    То свърши. Богат човек да те уважава. Изкупи сержо на всички бг земята, и дръвчетата им по на 30 готрупани с плод не ги бере, но и на др не ги дава. Егоисти. Помака турчина българина богат, всички са един дол дренки. Събират се и мислят кой е на умиране да му присвоят кво има.
  • 44 Умряха балъците

    5 2 Отговор
    То свърши. Богат човек да те уважава. Изкупи сержо на всички бг земята, и дръвчетата им по на 30 готрупани с плод не ги бере, но и на др не ги дава. Егоисти. Помака турчина българина богат, всички са един дол дренки. Събират се и мислят кой е на умиране да му присвоят кво има.
  • 45 дфрт

    11 1 Отговор
    Факти не насърчава конструктивните дебати. Факти следва една линия и всичко различно бива изтрито.
  • 46 гнус

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Тая новина е много отдавна.
  • 47 Българин от Кърджали

    17 4 Отговор
    Нека кандидатката за депутат от ДБ, Вилдан Байрямова каже, защо тогава 80% от "изтощените от работа" турци гласуват за ДПС !

    Истината е, че простите, но ХИТРИ турци и цигани гласуват масово и вкарват в общинската и държавна власт своите бейове и барони и те успешно(поради глупостта на българите) обслужват електората си и обръчите от фирми на ДПС.

    Българино "опичай" си акъла, че инак ще загубиш и земята и държавата си !

    От бележника на Левски : "НАРОДЕ ????".

    Коментиран от #52

  • 48 Тома

    20 2 Отговор
    Така мислят българските турци.А какво мислят българските крадци в дпс като данчо ментата а.
  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Няма как с МИНУСИ да промените историята ‼️‼️‼️
  • 50 Питанка

    14 3 Отговор
    Че коя партия, движение, коалиция, .... не са с корени в БКП, Б3НС и ДС?! Включително и фатмаците, нарекли се "евроатлантици", всиките от които са завършили съветски академии и са "закачени" към КГБ и ГРУ?!
  • 51 наблюдаващ

    9 4 Отговор
    като се има извнапредвид, че пасквилчето е от кисело зеуе...явно, носителите на ойро и пр. ценности са се насочили към нашите турци, да им мътят главите. те са разумни хора, надявам се да не мине.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 сороснерес

    10 1 Отговор
    Далеч от властта, ДПС..накрая ще се затвори кепенци..а български граждани нека да гласуват за български партии..а не за измислени,/не знам кой ги спонсорирал -руснаци или американци/ ..уж да защитават правата на малцинствата..като гледам никой не ги притеснява..По улиците чуваме турска реч, няма забрана и да учат турски, и да гледат по бнт 1 турски новини , макар че нито един турчин не го гледа, те повече следят за Турция по сателита..и това никой не им пречи.Демокрация..прави каквото искаш..Мир да има..
  • 54 Галина Колева

    11 4 Отговор
    Спомнете си думите на Апостола... Да отредено ни е да бъдем заедно и напълно подкрепям Г-н Назиф Хюсеин.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Баба Цоца

    3 6 Отговор
    Малии за 8 човека изписахте 3 кила мастило.
  • 58 Вижте

    11 3 Отговор
    Турция и Ердоган вече отктито подпомагат ДПС.....А вие си спинкайте българи псевдо юнаци
  • 59 Габдулла

    10 1 Отговор
    Аз отдавна говоря, че сме тамън готови за един нов възродителен процес. За тия, които не знаят ще поясня, че това не беше само смяна на имената. Тая простотия се наложи, за да се извадят на повърхността терористите и техните " учители". За тези, които не знаят, тоя бяха ЦРУ и МИ5. Основното беше, че се изчегъртаха агите и местните дерибеи, които бяха яхнали хората, както ги яхат сега. Винаги съм казвал, че трябва да търсим самоуважението си като български граждани и само тогава ще имаме просперитет. Трябва държавна политика и еднакво отнасяне с всички. Иначе, точно партиите, с които са говорили, съвсем няма да решат тия проблеми. Така наречените демократи са комунисти от най- лошия вид.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бамбука

    3 0 Отговор
    Няма лоши турци и добри българи и обратно. Различни религии, но добрия човек е добър, независимо от това на кой бог се моли, както и няма крадец според етническата си принадлежност. Крадеца, пък било той българин или турчин е еднакво вреден за обществото. Ако, Боби е ортак с Делян и двамата са вредители и за двамата не трябва да си затваряме очите и да гласуваме..
  • 63 Дядо Боби

    2 0 Отговор
    Вредни са всички партии в Бг,. Спиране субсидиите за партиите..Не искам моите пари да се раздават на всички.
  • 64 Мехмед

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Нищо такова не е казал Мидхад паша. Той не е историк или социолог а политик на Османската империя.
    Твърдението е абсолютна лъжа, измислена от "възродители" по време на соца. Посочи ми източник освен в википедията? Няма да намериш защото няма.
  • 65 Тракиец

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Коментар":

    По твоята логика ти като си българин трябва да се прибереш в Афганистан,турците в Турция,и да оставите траките на мира....
  • 66 Въпрос?

    3 0 Отговор
    От къде са ви парите на ДПС ? Не са ли от обръчите от фирми на почетният ви председател !? И все пак не са ли взети от нас? Като гледам , колкото по-беден става народа , толкова по-богати ставате вие !
  • 67 12345

    2 0 Отговор
    Точно така! ДПС е продукт на българската мафия и обслужва интересите на ДС, а не на турците и малцинствата в България!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.