Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Септември, 2022 23:10 8 419 105

Радев и хората на "Лукойл" - една недопустима среща

  • румен радев-
  • лукойл-
  • русия-
  • руски газ-
  • газ-
  • енергетика-
  • пп-
  • петрол-
  • ес-
  • санкции

Недопустимо е страна в ЕС да обсъжда с руска компания, санкционирана от ЕС, мерки за развитие на бизнеса им

Радев и хората на "Лукойл" - една недопустима среща - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако в следващите дни цените на бензините в България започнат да падат, това намаление ще се припише на безпрецедентната среща на държавния глава Румен Радев с ръководството на руската частна компания “Лукойл” на “Дондуков” 2. Вчера бенчмарковият сорт “Брент” се търгуваше за 87.24 долара за барел – а това ниво е също толкова ниско, колкото и регистрираното преди началото на войната в Украйна. Тенденцията в следващите месеци също не е към покачване. Но все едно - лаврите ще обере президентът, който ще изпревари искането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за таван на цените на бензините от 2.70 лв./литър.

За тази среща и за предшествали я разговори между руската частна компания и министри от служебното правителство се разбра едва вчера. Президентството описа целта ѝ като обсъждане на “възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната“. Преди да пристигнат в президентството, топ мениджърите на “Лукойл” са имали разговор с посланика на Русия Елеонора Митрофанова. За първи път се появява публично Андрей Матюхов, поел управлението на “Лукойл България” през декември 2020 г., когато компанията сменя бизнес модела си и започва да работи на “ишлеме”, както и президентът на “Лукойл” Вадим Воробьов, пристигнал от Русия. За последно президент на “Лукойл” бе в България през 2017 г. - тогава Вагит Алекперов също се срещна с Радев, встъпил в първия си мандат, а после се видя и с премиера Борисов.

Още новини от Украйна

Политическият чадър

От времената на Бойко Борисов, който играеше белот с бившия вече генерален директор на “Лукойл България” Валентин Златев, не пазарът, а политическите приятелства движат цените на горивата и диктуват на пазара в България. Това е и причината “Лукойл” да има господстващо положение на пазара, а Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да се прави, че не вижда слона в стаята.

Изглежда, че руската компания все така се ползва с висша протекция. Кабинетът на “Продължаваме промяната” издейства дерогация на България до 2024 г. от ембаргото на ЕС за внос на руски петрол от страните-членки, наложено заради войната в Украйна. Условието да се ползва от това изключение е да не се изнасят горива, произведени от руски нефт, което е част от бизнеса на “Лукойл”. Това се случи независимо че още през март вицепремиерът Асен Василев беше заявил, че бургаската рафинерия, която преработва средно 10 000 тона суров петрол дневно, и в момента работи с 40% неруски петрол, може да мине и на 100% такъв, ако се наложи.

Проучване на Центъра за изследване на демокрацията от май т.г. също отбеляза, че “Лукойл Нефтохим Бургас вече обработва милиони тонове неруски петрол (около 40% от общото годишно производство), и няма техническо затруднение в рамките на рафинерията, което да попречи на увеличаването на този дял”.

Монополното положение на “Лукойл” е заздравено от договорите с бюджетните институции в България, които снабдява с гориво или пък доставя на други търговци, които го правят. Поради тази причина и служебното правителство ще осигури на “Лукойл” поредно изключение, за да продължи държавата да купува горива от бургаската рафинерия, която попада под санкциите на ЕС срещу Русия заедно с “Лукойл България”. Проектът за постановление на МС вече е подготвен.

Българо-руски петролни игри

Президентът изпадна в противоречие на срещата, заявявайки на руските мениджъри, че срещата им с българското правителство е “добра възможност, разбира се, следвайки строго пазарните механизми, да се набележат мерки за стабилизиране на икономическата среда, за борба с инфлацията”. Как така хем се следват пазарните механизми, хем се набелязват мерки?! Недопустимо е правителството на страна член на ЕС да обсъжда с руска компания, санкционирана от ЕС, мерки за развитие на бизнеса си. Но от министри от същото това правителство чухме също, че преговорите с “Газпром” са неизбежни.

Според Воробьов за “Лукойл” бъдещето е разделено на три периода - първият е през декември, когато влиза в сила ембаргото за руския петрол, вторият – от 5 декември до 31 декември 2024 г., когато ще започнат да действат санкциите за българската икономика, а третият етап е как ще се развива вътрешният пазар след 2024 г. като се има предвид “Лукойл Нефтохим Бургас”. За целта изработихме мерки за поддържане стабилността на икономиката, заяви той, без да ги конкретизира.

Договорки с “ишлемари” няма как да има

Но с кого всъщност преговаря кабинетът на Румен Радев – явно с обикновени “ишлемари”, вместо с регистрираната в Нидерландия “Лукойл Бенелукс” (LUKOIL Benelux BV). Фирма, която работи на ишлеме, не може да решава въпроси за цените, а представител на “Лукойл Бенелукс” не е имало, независимо че от 1 януари м.г. именно на нея е продадено всичко - нефтени запаси, готова и незавършена продукция, активи и др.

Според търговския отчет на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД за 2021 г., с който Дойче Веле разполага, тази компания решава всичко - осигурява нефта, преработката му и изнася продукцията от 1 януари 2021 г. Както е записано на страница 8 от отчета: “В условията на работа по процесинг (ишлеме, б.авт.), Дружеството (“Лукойл Нефтохим Бургас”, б.авт.) предоставя услуги по преработка на нефт.

Високите цени на електроенергията и природния газ, както и нарастването на инфлацията на други разходи се покриват от процесингодателя “Лукойл Бенелукс” с допълнителен марж”. От какво печели фирмата от Нидерландия, собственик на всички активи на българската компания - от положителната разлика между пазарната стойност на петролните продукти и стойността на суровия петрол. От началото на 2022 г. до датата на одобрение на финансовия отчет (31 март 2022 г., б.авт.) “маржът на преработка е с тенденция на повишаване поради значително намаление на цената на руския суров петрол Urals”, е записано в отчета.

Рекламната пауза със 7.5 млн. лева

В същото време “Лукойл Нефтохим” декларира загуба от 508.678 млн. лева, което означава, че в следващите години няма да плати нито лев на фиска, тъй като ще се възползва от законовата възможност да приспадне загуби от предишни години. Но именно през 2022 г., по време на управлението на четворната коалиция и кабинета на ПП, дружеството реши да плати 7.5 милиона лева данък печалба и така осигури рекламна пауза за управляващите. Те се похвалиха, че за първи път от 17 години “Лукойл” плаща данък печалба. Така е - но в следващите години със сигурност ще продължи да не плаща заради този близо половин милиард лева загуба.

“Вместо трика с мижавите 7.5 милиона лева, НАП да беше се потрудил да третира “Лукойл Бенелукс” като данъкоплатец на база място на стопанска дейност, както се прави в много държави”, коментираха за ДВ данъчни експерти. Тогава приходите щяха да са неимоверно по-големи.

Така и не стана ясно защо предишното правителство не смени представителя на държавата в “Лукойл”, който държи златната акция - Красимир Първанов. Управляващите шиканираха този процес и избягаха от конкретни отговори. А именно по този начин държавата би могла дa блoĸиpa peшeния нa coбcтвeниĸа, свързани с ценообразуването или ако реши да намали или спре прерaбoтĸaтa нa нeфт и пpoизвoдcтвoтo нa гopивa, има и думата за достъпа дo пpиcтaнищни cъopъжeния и пpoдyĸтoпpoвoди нa дружеството. Вместо преговори в президентството, българският потребител има нужда от представител на държавата, който да не действа като служител на “Лукойл”.

Както е тръгнало, президентът Радев може да покани за преговори и ръководството на “Газпром”. Един друг държавен глава преди него се опита да привърже България завинаги към кремълска орбита с “Големия шлем” - газопровода “Южен поток”, нефтопровода Бургас-Александруполис и АЕЦ “Белене”. Нито един от тези проекти не се случи. Радев, изглежда, се опитва да завърже въжета, които започнаха да се късат.

Автор Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 3 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изгледайте внимателно видеото

    60 79 Отговор
    Руснаците с такава досада и пренебрежение гледаха на Радев!

    Коментиран от #5, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лукойл трябва да се национализира

    102 35 Отговор
    Румънците отдавна го направиха с техният Лукойл за неплащане на данъци.

    Коментиран от #12, #102

  • 4 МБабе

    105 22 Отговор
    ами да, правилно е да се протестира за по-високи цени, в този изкривен евро свят, където ако наречеш бялото бяло, веднага си заклеймен за путинист
  • 5 Капитан Магарет

    89 21 Отговор

    До коментар #1 от "Изгледайте внимателно видеото":

    а Кирето сигурно директно биха го изритали?

    Коментиран от #18

  • 6 Президентът се среща с всички

    106 37 Отговор
    В този случай се среща да прави политика за народа. България е толкова бедна че дори президента ходи да се моли за нещо по ефтино.

    Коментиран от #20

  • 7 Честит Празник

    113 54 Отговор
    Честит 9 септември. На тази дата през 1944 г България се освобождава от фашисткия режим .
    Поклон през загиналите герои от Отечествения фронт в България.

    Коментиран от #13, #103

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Водач на полетите

    43 65 Отговор
    Радев не ще да каже защо падна самолета в морето,крие,хитрува,но ще му излезе солено!
  • 10 Радев

    47 84 Отговор
    Казах, че Крим е руски, затова преговарям с военната структура " Газпром".
    По принцип с терористи не се преговаря, но това за мен не важи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Емо

    68 29 Отговор

    До коментар #7 от "Честит Празник":

    Честит празник ! Да живее България!

    Коментиран от #29, #94

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Рушляк

    44 64 Отговор

    До коментар #1 от "Изгледайте внимателно видеото":

    Ами гледат го така,както се гледа една подлога . Едно време са ни мислили за техни роби и сега е така .

    Коментиран от #24

  • 16 Иванова

    37 46 Отговор
    Ама президентът ни сега еднолично ли е във всички дейности в България? Той като как участва в бизнес обсъждания, договорки и т н?! С представителните си функции като президент ....!

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Приемам го за комплимент към Петков

    16 36 Отговор

    До коментар #5 от "Капитан Магарет":

    Врага на нашия враг ни е приятел.

    Коментиран от #26

  • 19 Тяната

    64 31 Отговор
    Абсолютно допустимо е,предвид обстоятелствата в държавата,тия нещастници Кирчо,Кокорчо,и т.н разни екземпляри,пълно междучасие,отделно тоя съюз му е време да се разпадне,накратко казано!!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Скимтене на унтерменшите от ДВ

    75 27 Отговор
    Отидоха си ПП и цените на горивата спаднаха. Щом и ДВ заквичаха, значи нещо хубаво се случва за България!

    Коментиран от #93

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Како

    33 7 Отговор

    До коментар #16 от "Иванова":

    Гледай си супата и не се бъркай в неща, които не разбираш !
  • 26 МБабе

    44 14 Отговор

    До коментар #18 от "Приемам го за комплимент към Петков":

    Приемай го за каквото искаш, грантаджийството ви е на привършване, изборите ще го покажат
  • 27 Петър

    27 44 Отговор
    Колко е получил и какви ангажименти е поел Румен Радев за да се опита да върне монопола на Газпром?За какво моли Лукойл Българският президент Румен Радев?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мда

    22 35 Отговор

    До коментар #13 от "Емо":

    А бе аз защо не чух някъде, че днес е празник, никъде не са споменали! Явно е такъв само за небългарите!
  • 30 Русия, враг №1 на България

    31 41 Отговор

    До коментар #11 от "Еди":

    Спря ни газът ... нищо не се случи .

    Коментиран от #34, #80

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДВ газ пикаят

    52 13 Отговор
    В България цената на газа пада, а в Германия се вдига! Не може така господа, това е позор!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Факт

    28 14 Отговор
    Митрофанова е отзад на Радев. Факт.
  • 36 Taka така

    53 23 Отговор
    Щом ес пищи значи България е намерила верният път за себе си. Няма да слугува на психично неадекватните от Брюксел
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ах...!!!

    36 5 Отговор
    Това зеле как недопустимо смърди!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 пламен

    39 27 Отговор
    Годишно, руската мафия изнася от България 4 милиарда лева, сума равна на отпусканите пенсии. Това е т.н. данък русия. Докато го има, ще сме най мизерната европейска държава

    Коментиран от #81

  • 41 САТЪРА НА ХАНА

    38 16 Отговор
    ОТ 5-ТИ ДЕКЕМВРИ 2022 ЛУКОЙЛ СПИРА , ЗАЩОТО
    Г7 ЗАБРАНЯВАТ ПРЕВОЗА НА РУСКИ ПЕТРОЛ И СЛАГАТ ТАВАН НА ЦЕНИТЕ НА РУСКИЯ НЕФТЗ
    ....
    А КАТО СПРЕ НЕФТОХИМВ СОРОСОДИТЕ ЩЕ КАЖАТ
    " ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА НЕ НАПРАВИ НЕЩО ЗА ДА
    РЕШИ ВЪПРОСА ???
    ...
    ПОМИСЛЕТЕ СИ КАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЩЕ ИМА ЗА БЪЛГАРИЯ СПИРАНЕТО НА НЕФТОХИМА

    Коментиран от #44, #79

  • 42 САТЪРА НА ХАНА

    18 18 Отговор
    ЧАКАЙТЕ ЗАРАДИ Г7
    БЕНЗИНА В БЪЛГАРИЯ ДА УДАРИ 10 ЛЕВА ЗА ЛИТЪР ... АКО ИМА ВЪОБЩЕ !

    Коментиран от #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Смях

    8 9 Отговор
    Коя цена ще падне? Не говорете глупости
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ето това е

    27 5 Отговор
    Вместо трика с мижавите 7.5 милиона лева, НАП да беше се потрудил да третира “Лукойл Бенелукс” като данъкоплатец на база място на стопанска дейност, както се прави в много държави. Защо не е направено....това е въпроса
  • 48 Светнат

    19 5 Отговор

    До коментар #46 от "Факти,":

    За това им се плаща и това е официална редакционна политика на този парцал.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Прецедент

    28 1 Отговор
    А безпрецедентната неолиберастична приватизация на нефтохим Бургас на другаря Костов защо не се изтъква?!
  • 52 Култура миянко

    21 0 Отговор
    Защо,защо?Ами ,Лукойл ръси един златен прашец върху целия политически спектър и после пляснат с ръце и се прегърнат и всички са доволни.До тези,които повдигат въпроса,най вероятно нищо не е достигнало или си правят устата за още и като получат,тактично си замълчават.Всяко чудо за три дена,а керванът върви,ли върви,а кучета няма и никой не лае.
  • 53 кирил

    10 14 Отговор
    Фатмака е руска подлога
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Нане

    18 6 Отговор
    я америнското посолство в паника и тукашните им лакей мъргуцат хахахахахаха
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Как

    12 13 Отговор
    Президентът се оказа шашкънин.Язък че гласувах за него. Ловко ни заблуди че иска да свали баце Бойко и веднага се демаскира като агент на КГБ.
  • 59 Дойче веле

    9 2 Отговор
    Защо не кажете на кой е Лукойл

    Коментиран от #68

  • 60 Дойче веле

    10 5 Отговор
    От каде на каде ще си давате мнението
  • 61 Дойче веле

    14 8 Отговор
    Гледайте си евроджендарските си сороски ценности и не се бъркайте дето не ви е работата
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 лицимерите от ец и америка

    5 6 Отговор

    До коментар #59 от "Дойче веле":

    на американските еврейй Ротшилд е Лукоил 70% от компанията е тяхна и седалището е нидерландия където и борсата за газ .ама нали години наред Ес натискаше Русия да продава през въпросната борса и как не било демократично тя сама да продава своята газ .Та пак американците ни крадът с високи цени на горивата като взимат руски пвтрол на ниска цена хахахахахх
  • 69 Петков

    9 6 Отговор
    Зелето ще казва на президента какво е допустимо? Шолц веднага оставка!
  • 70 горски

    10 6 Отговор
    Като чета коментарите на някои си мисля че тези хора живеят на Марс.
    Лукойл е компания работеща на територията на България.Нормално е да има комуникация с властите.
    И защо трябва да се търси предателство при всеки разговор..Най голямата глупост,е да не отчитаме реалността.

    Коментиран от #85

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Пацо

    8 9 Отговор
    Срещнали се да уговорят схемата. Кюлчетата отиват в чекмеджетата на фатмака
  • 75 Дойде бело

    10 4 Отговор
    Вие не се къпете, ние си искаме Газпром и освободителите в България
  • 76 Пловдив

    3 2 Отговор
    милчева, просто се гръмне и спри да мъчиш главата си с неща, които не разбираш!
  • 77 бомбето

    7 4 Отговор
    Путитроловете на убеждават от известно време , че "ЛУКОЙЛ" я държи Рокфелер . Защо Радев не разговаря с тях , а със специално идващия от Русия бос.Славяновския хитрец иска да си припише лаврите за вече и без туй поевтиняващ петрол от санкциите.Ся ше го смъкнат рязко дъмпингово , за да провалят диверсификацията му
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бамбука

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И защо да спира работа Лукойл ? Тавана на цените не се отнася за България поне до 2024 г. Друг е въпроса защо българското правителство не си използва "златната" акция по предназначение.

    Коментиран от #97

  • 80 Грантаджиев соросоид

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Русия, враг №1 на България":

    Фалира ни торовия завод в Димитровград. Това нищо ли е? Чакай тогава да си видиш зимните сметки за отопление...

    Коментиран от #92

  • 81 Когнитивен Дисонанс

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "пламен":

    А колко изнасят едни ЧЕЗ примерно? Държавата била лош стопанин според Костов нали? Е тук частната ЧЕЗ е държавна в Чехия. Обясни това умнико, как в едни страни държавата е добър стопанин, а в други не е. И как става лош стопанин баш при управлението на тия дето реват против държавата...
    Питай колко изнасят Била, Лидл, Кауфланд, Метро, Практикер, Бриколаж, Баумакс и хилядите други стъпили вериги у нас. Знаеш ли къде им отива печалбата?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Олга

    3 0 Отговор
    Зависими, затлачени, закомплексирани, сервилни, страхливи. Непоправимо е. А хората чакат от тях решителни компетентни действия в интерес на държавата без оглед на нагли европейски чиновници и чужд интерес.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Демократ

    6 2 Отговор

    До коментар #70 от "горски":

    Вероятно не знаете,че територията на Лукойл в Бургас е руска,нефтеното пристанище също,Росенец също,комплекс Камчия също.Случайно да знаете,че Черно море е държавна граница на България и по закон неприкосновена държавна собственост?Коя държава не спазват собствените си закони и предава държавните интереси?Управляваната от продажници.Коя фирма не плаща данъци -Лукойл,кой командва Лукойл-Кремъл.

    Коментиран от #96

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ЧЕБУРАШКА 🇧🇬

    4 1 Отговор
    Пияните орки трябва да заградени в обор с бодлива тел, червени
    продажни алкохолици като вас също.
  • 89 Отговор

    2 3 Отговор
    Било демокрация, било свобода на словото, къде? Значи за всяко едно трябва да се пита Урсула, тя нали много компетентна. Не го разбирам. Отказвам се.
  • 90 Украинка

    2 3 Отговор
    Стига вече с Русия, тя нищо не иска от България оправяйтесе с ЕС и САЩ и ревете за бабичката.

    Коментиран от #95, #105

  • 91 Тъпчо

    4 0 Отговор
    Веднъж попаднах на две снимки една до друга Т. Живков и този приликата е удивителна...около 70% по моя сметка разрових миналото има вероятност да са баща и син ...и възхода на малкия е удивителен ..допинг.??? Същите маниери
  • 92 Грешна ти е опорката

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Грантаджиев соросоид":

    Торовия завод спира за планови ремонти. Всяка година го прави по това време. Виж назад във времето. Второ, Борисов, понеже директора на завода му е дружка -гербаджйска, веднага отиде и се изцепи, че е заради газа. Сещай се сега ГЕРБ ако спечелят изборите какви "компенсации" за торовия завод ще отидат. Нали е пред "фалит". Всичко е подготвено само глупаците не могат го осъзна. Разлика между Радев, Първанов, БСП (цялата им клика) и Борисов, няма (тук прибавям и копейката). Всички се слагат на Кремъл. Подлоги до един!
  • 93 Това е най лесно

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Скимтене на унтерменшите от ДВ":

    ПП си отиде и цените паднаха. Обаче петролът върви надолу вече трети месец! Защо не се понижиха цените още тогава? Кремълците у София не дават, че да си подготвят почвата да спечелят изборите. Глупаците винаги вярват на най-елементарното. Просто е по-лесно, че ако се замислят повечко ще ги заболи главата.О, свещена простота.!
  • 94 Смърт

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Емо":

    За кремълските подлоги!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Шердан Българов

    3 0 Отговор

    До коментар #85 от "Демократ":

    СЕГА Е МОМЕНТА ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЛУКОЙЛ АМА С НАЗНАЧЕНИЯ ОТ ГЕН. РЕШЕТНИКОВ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО ИЗЗЕ ФУНКЦИЙТЕ НА ВСЯКАКВО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПО-ВЕРОЯТНО Е ТОЗИ ПЪТ ДА СЕ СЛУЧИ КЪРВАВИЯ ПРЕХОД НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ ОТЛОЖЕН ОТ 1989Г.
  • 97 aнтифен

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Бамбука":

    НЕ ПИТАЙ ТУК ,,, а, където трябва- правителство, сега служебно,,а ти питаш нас
  • 98 закъснял

    0 3 Отговор
    Ако не се беше срещал с тях, веднага ще ревнем БЕЗХАБЕРИЕ, а сега като има такава среща, пак ревем САЩОО,
    ами ако няма доставки и Нефтохим спре работа, тогава кой ще е виновен , че освен газ, няма и петролни деривати,
    но какво ни трябва, че нямало, нали трабва да се лае...
  • 99 Нане

    0 3 Отговор
    я козяците как мечат, меееекат и блеят
  • 100 Радев

    2 0 Отговор
    на кого се представяш,никой не ти вярва и ти като Кюлчев влизаш от лъжа в лъжа ,от излагация в излагация-ИМПИЙЧМЪНТ.А служебните мишоци ,едни посредствени пионки.Само Шишков и Минеков не са компроментирани.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Гадно

    1 0 Отговор
    Еете имПичката луенина на пяартиите от последните 60-70 години.

    Да поставим извън закона всякакви сини и червени комунисти и да забраним противоконституционнните ДеПеСе-та и так далее.

    А за умрелата Хатака и настървената Копейка, да им Еев Майката проруска!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.