Last news in Fakti

25 Септември, 2022 16:00 4 202 85

Радев всъщност играе в полза на Русия

  • румен радев-
  • българия-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • предсрочни избори

Двойната игра на българския президент всъщност е в полза на Русия

Радев всъщност играе в полза на Русия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България членува в НАТО от 18 години, в ЕС - от 15. През това време десетки западни анализатори нарекоха страната "троянски кон" в ЕС и НАТО. Причината е, че българските правителства играят предпазливо двойна игра, опитвайки се да балансират между Изтока и Запада и най-вече да не ядосат Русия, забравяйки, че са членове на двата най-мощни съюза в света във военно и в икономическо отношение. Президентът Румен Радев е натовски генерал с американско образование, но неговото управление е определено проруско и то в период, в който войските на Владимир Путин са в Украйна.

Остро изказване срещу Русия, но за вътрешна употреба

На 23-и септември Радев събра служебните министри и шефовете на служби на консултативна среща за "последиците за сигурността, икономиката и социална сфера от ескалацията на войната в Украйна". Изказването му след това беше може би най-острото след началото на инвазията в Украйна. "Референдуми в зона на бойни действия, където до урните падат снаряди, са правен абсурд и България няма да ги признае", каза Радев. Това обаче беше едно от двете изречения, в които той осъди действията и стратегиите на руския президент, чието име не бе произнесено нито веднъж. "Недопустимо е три десетилетия след края на Студената война отново да се разиграва "ядрената карта", но колкото и абсурдно да звучи, тази заплаха не може да бъде пренебрегвана", бе другото му изречение.

Основният фокус на изказването беше върху икономическите последици "за хората", похвала за действията на служебното правителство и размахване на пръст към партиите, участващи в изборите след седмица. И ако човек се взре по-подробно в текста, може и да не разбере, че повод за него е обявяването на мобилизация от Путин и войната му (спомената само два пъти, като "тази война"), загубен във вечните предизборни дъвки като "възстановяването на строителството на автомагистралите "Хемус", "Струма" и другите основни пътни артерии", Шенген и т.н.

Радев каза, че в първите часове на войната на 24-и февруари е свикал консултативна среща с държавното ръководство, на която руската агресия срещу Украйна е била заклеймена като категорично недопустима. Забрави обаче да спомене други свои думите от тези дни: "Видно е, че Русия ще спечели тази война, но тя много трудно ще спечели мира".

Трябва да се има предвид и, че от четвърти май миналата година редовен кабинет, избран от парламент, е управлявал 232 дни, а Радев чрез служебни правителства - 266.

Думите се разминават с действията

Действията на Радев и правителството му за пореден път се разминават с думите. Така например с действията или бездействията си през последната седмица служебният кабинет с премиер Гълъб Донев забави декларацията за встъпване на България в делото за геноцида в Украйна. Делото се води срещу Руската федерация в Международния съд в Хага и е основна тема за обсъждане на есенната сесия на ООН. Правният документ е бил изготвен от юристите на Министерството на външните работи за заседанието на кабинета на 21-и септември, но не е допуснат за разглеждане. Декларацията е трябвало да бъде обсъдена от участващите страни на 22-и септември в Ню Йорк, където тече сесията на ООН, а Украйна е помолила всички страни (40) да подадат декларациите си до 30 септември. Това е "пропуск" само от последната седмица на последния кабинет на Радев.

Основна "опорна точка" на сегашното управление бе да докаже, че предишното коалиционно правителство, начело с "Продължаваме промяната", е направило едва ли не престъпление, спирайки покупките на газ от "Газпром", а кабинетът, назначен от Радев, ще оправи това. Разбира се, мантрите за осигуряване на евтин руски газ в период на санкции на ЕС и представянето на "Газпром" като единствена алтернатива бяха несериозни. Все едно, че не съществува война срещу независима държава, започната от същата тази Русия, и все едно, че Путин не използва газа като оръжие. Междувременно "Газпром" дори от кумова срама не демонстрира желание за преговори. И така служебното правителство пак търси втечнен газ от танкери, за който два месеца обясняваше колко престъпно скъп е.

Не трябва да не забравяме и усилията на Радев да не бъде изпратена оръжейна помощ на Украйна от безкрайно остарелите български оръжия съветско производство, докато други страни от бившия социалистически страни ги дариха на Украйна и бяха компенсирани от партньорите с далеч по-нови и модерни оръжия. Загадъчно и без мотиви Радев оправдаваше това с огромната българска общност в Украйна, но пък пропусна да осъди тези дни забраната на българския език в окупираното от Путин Запорожие, за която съобщи професор Михаил Станчев, преподавател в университета в Харков.

Щетите са налице

Имиджовите вреди за партиите участнички в последното правителство са видими от резултатите на социологическите агенции. Но основната щета от извършеното от Радев и правителството му е спрямо общественото мнение. Голяма част от зрителите на новините са останали с впечатлението, че "Газпром" е нещо много хубаво, а лошата Европа не дава да ползваме евтиния и хубав руски газ, затова ни чака гладна и скъпа зима. Не защото Путин нападна независима Украйна, което беше предшествано от ултиматум България да излезе от НАТО.

Истината няма стойност в нашите дни, в които определящо е общественото мнение, а то е симулакрум - отражение на отражението на истината. А симулакрумът, който Радев и министрите му създадоха, е в полза на Путин.

Така двойната игра на българския президент, който се опитва да балансира между Изтока и Запада и най-вече да не ядоса Русия и самодържеца Владимир Путин, всъщност е в полза на Русия. А не в полза на България и българския народ. Не е и в полза и на ЕС и НАТО и възприятието им от българския избирател.

Автор: Георги А. Ангелов


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 138 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    43 17 Отговор
    Кой е този?

    Коментиран от #81

  • 2 Дойче

    67 21 Отговор
    Зеле
  • 3 Теле

    66 30 Отговор
    Внимавайте с тъпите си писания германи
  • 4 Зьз

    66 28 Отговор
    Коя ли шушумига се прикрива мазно зад статията...
  • 5 Русофил

    34 43 Отговор
    Никой не обича предателите двойни играчи. Този ще бъде нареден до предалите Левски.
  • 6 Какви хора са русофилите и

    20 45 Отговор
    какъв народ обичат? Наберете долния текст и ще видите, , че свинщината му не е от вчера !

    «Не войско — прямо сброд всякий». Российская мобилизация в Первую мировую войну спровоцировала сотни пьяных погромов по всей империи

    Коментиран от #77

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Голем смех

    38 49 Отговор
    Сигурен съм, че вкъщи льотчика ходи с ушанка.

    Коментиран от #26

  • 9 ЪХЪ. ..МИЖИ

    37 8 Отговор
    Да те лъжа. .😆😅😂....
  • 10 юги

    36 44 Отговор
    Радев Борисов Слави и Копейкин играят за Гаzпром
  • 11 ДОЙЧЕ ВЕЛЕ

    47 26 Отговор
    За какви се вземат. За съвеста на човечеството. Или искат всички да играят за Краварския отбор
  • 12 Пропаганда от DW

    55 13 Отговор
    неделя не е почивен ден. смях
  • 13 Умен гРадев

    33 43 Отговор
    Аз негодникът...ще направя всичко възможно да кача България на потъващият руски кораб, за да потъне България заедно с нашите братушки, а аз им дължа много.
  • 14 !!!

    35 46 Отговор
    Потресаващо нагъл и до цинизъм коварен измамник! Кремълски лакей и национален предател! Това е "българският", с извинение,(п)Резидент на Решетников и на кремълското чудовище! Срам и позор за България!

    Коментиран от #43

  • 15 Да де

    49 17 Отговор
    Поредният повърхностен коментар от зелето.
  • 16 САМО КАТО ВИДЯ МАРКАТА DW

    47 15 Отговор
    на обор нагли лъжци и ми ставя ясно за какво се борят тия
  • 17 Митрофанката

    30 35 Отговор
    Аааа, тавариш Радев е наш человек.
  • 18 Пучо Капучо

    49 17 Отговор
    Тц, генералът двойна игра играел...От зелето явно искат Радев да играе единствено в полза на ФАЩ и ЕС. Искат, ама нема. Щото България трябва си гледа интереса, другото не е важно...
  • 19 СПРЕТЕ С ЛЪЖИТЕ

    43 14 Отговор
    Нали се сещате, че когато прекалите вече НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА. Даже и една истина да кажете, пак няма да ви повярват след къпищата лъжи
  • 20 Емиии

    39 21 Отговор
    когато играеш в полза на Русия, играеш в полза на света

    Коментиран от #27, #28

  • 21 СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ

    38 13 Отговор
    тия я разбират само те да плямпат врели некипели, а никой да не им отговаря. Нали забраниха руските медии , щото видите ли те били пропаганда, а тия са направо светци
  • 22 Поредния

    42 17 Отговор
    Жалък и неуспешен опит на сороските медии и тролитета да изкарат цру-агента "путинофил".
  • 23 Популизъм

    40 10 Отговор
    Необразованият народ можеш да го манипулираш лесно. Това и прави популиста Радев.
  • 24 Българка

    23 41 Отговор
    Оставка на Радев. С действоята си и тези на назначения от него кабинет те подкрепят Путин и кремълската му групировка и нанасят не само имиджови щети на България пред света, но и са вредни за бългаярите. В отплата кръвожадния Путин може да пусне идващата седмица газ за България. И това ще е отплатата / заплащатането за вярната служба на Кремъл на сегашните управляващо
  • 25 ПО НЕМСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ

    34 8 Отговор
    щоп не пишете бе, Нали сте немска медия. Чий го търсите тука
  • 26 Генерал Деси

    33 10 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смех":

    Не е вярно, ходи с боксерки с амаеринаското знаме. Лично съм му ги купила.
  • 27 еиии

    9 22 Отговор

    До коментар #20 от "Емиии":

    По-голяма глупост не можа ли да измислиш.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Благой от СОФстрой

    18 25 Отговор
    "Израснал и възпитан в работническо-селско семейство" така пише в биографията му за членсво в БКП. Оформрн от закапечета в БНА-БКП в полза на "Ватршавския договор" и СССР. Завинаги Kомyняг!

    Коментиран от #35

  • 30 Черната Златка

    18 24 Отговор
    То всеки знае че Радев е с Мутрофанова . Кой я покани на празника ,седеше тя отзад и му подпираше шлифера . Кой се отби при Лукойл и даде указания какво трябва да се говори при Радев . Всичко беше съгласувано . Бла Бла и ефект никакъв .дизела пак си е 3 лева .
  • 31 Диамантената ръка

    27 12 Отговор
    С такива "генерали" тука това е положението, а при война тоя първи ще се скрие под полата на жена си. В името на българския национален интерес, разбира се...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Докато

    26 4 Отговор
    Ни занимават с Русия и Украйна, тълпи влизат в страната през южната граница. И вече извадиха ножовете.
  • 34 Правилно

    18 8 Отговор
    На нас не ни трябва да "изгряваме" срещу руснаците най-малкото защото утре ще ни спрат петрола и ще цъфнем..имaме си два радара..покриваме фланга на Румъния и Турция..някакви самолети кръжат..не е време за мъченичество..проблема е че другарите руснаци го обръщат на клане и не е хубаво начи
  • 35 Така е

    24 8 Отговор

    До коментар #29 от "Благой от СОФстрой":

    Другарю "демократ", затова тъмночервените комуняги станахте най-лични и верни подлоги на новия си презокеански господар.
  • 36 Фори

    13 23 Отговор
    Президентът се оказа шашкънин.Язък че гласувах за него. Спечели изборитд и веднага се демаскира като платен агент на КГБ. Сега ще взима пенсия от Путин и от нато едновременно.

    Коментиран от #37

  • 37 Фори Светулката

    14 4 Отговор

    До коментар #36 от "Фори":

    От наще е, бе, просто трябва да го играе от време на време и "русофил" за 80-те процента.
  • 38 Абсурдистан

    13 20 Отговор
    Това няма да спра да повтарям : недоразумението в президентството е силно зависим от Кремъл! Той е вреден за България и европейското ни бъдеще!
  • 39 Всъщност

    13 18 Отговор
    Любимият танц на Гадев е казачок...
  • 40 Да е жив и здрав Асанж

    19 7 Отговор
    Радев, Борисов и т.н. винаги играят по сценария на ЦРУ - справка, едни изтекли рпеди години грами.
  • 41 Матей преображенски

    19 4 Отговор
    Какво искат толкова от радев,от този изискан политически акробат и жонгльор,от къде ще намерят такъв ловък и балансиращ на трапец!?Наближават избори и никак не му иде от полза да се разкрие като враг на Русия,оставя тази неблаговидна роля на други.А дали ще може да откаже на нато да изпрати българска войска на източния фронт като цар Борис,сега положението не е толкова напечено,но в един момент от него ще се очаква решително действие.Може би съжалява дето се е хванал на това хоро,американците няма да го оставят на мира.
  • 42 Моряка

    23 6 Отговор
    Георги Ангелов - соросоид от най високо ниво.Иди ,че му вярвай.Колкото на Кириак Стефчов.
  • 43 Един от многото

    15 9 Отговор

    До коментар #14 от "!!!":

    Не национален предател ,а нацистки предател. Нацията е с РУСИЯ
  • 44 Аха, верваме

    11 7 Отговор
    На предизборни приказки "русофил", по действията - агент на ЦРУ.
  • 45 ха ха

    16 5 Отговор
    тия от зелето само срещу борисов не плюят , сигурно им харесва отношението бандитска държава- ограбен и смачкан народ , та като сме членове на най най най могъщите съюзи , що бре у нас се шири мафиотизма и не заплащането на труд ? защо има работещи бедни ? защо сипете лъжи за морални ценности а няма нищо въведено със закон ? заради идиотиите на най най най могъщите човеците са пред затриване ,а планетата пред климатичен колапс , всъщост служите на рогатия
  • 46 Правилно

    11 4 Отговор
    Ситуацията е такава че шапкарите в Русия
    най-малкото трябва да са разколебани дали да ударят българска територия с атомно оръжие..готовноста на България е нулева по въпроса само че си имаме руснаци на наша територия никой не ги тормози..колкото по-малка цел за уцелване сме толкова по-добре
    НАШАТА ДОКТРИНА Е ТАКАВА
  • 47 Нострадамус от Злокучене

    15 12 Отговор
    Незаконният син на Бай Тошо,който му е одрал кожата-същата пипонеста кратуна,крив нос и щръкнали уши е наследил и същият характер на селски хитрец.Някаква мешавица между Андрешко и Хитър Петър.Импийчмънт за това недоразумение,което е срам за България.
  • 48 Без коментар

    15 5 Отговор
    Юден Веле
  • 49 Решетников от КГБ

    11 10 Отговор
    Чорапа е нашата скрита лимонка!
  • 50 Евтини шменти-капели за бунаци

    10 4 Отговор
    Тоя продажен несретник си го избраха тъпите путинофилите и заблудените русофили заради театралната му предизборна реплика "Крим е руски". Нормалните хора отдавна порзряха, че фърчилото ходи само по гайдата на американци, британци и шефовете от ЕС. А глупавите жълтопаветни козячета го намразиха заради неуспешната му роля на "русофил", че Мустафата не им обажда каква е истинското театро с тая жалка марионетка. Радев всъщност мами цялата биомаса в резервата и е най-ведния резидент за България от всички досегашни подобни мижитурки.

    Коментиран от #61

  • 51 Равнис мирнис

    8 1 Отговор
    Президента има задача да спасява български граждани..президента няма задача да печели война на чужда територия в която великите сили си го мерят..явно ще минат и без нас..преди сме устоявали на тая заплаха сега пак ще устоим просто времето е такова че не е за героизми..военната тежест в региона е посока Турция..най-малкото което искаме е следвоенен хаос и правото на джунглата..нещата трябва да се мислят с хоризонт след ядрена война даже
  • 52 Авторът

    4 5 Отговор
    Не е познал. Всичко което Радев е направил е в съответствие с новия световен ред. Опитва се да му изгради положителен образ пред българите, но за съжаление не може.

    Коментиран от #58

  • 53 Перо

    10 5 Отговор
    Отново джендарии от българския екип на DW!
  • 54 ГЕРБ

    14 6 Отговор
    Добро утро Радев е абсолютен мръсник и подлец .. и докато е президент никога няма да видиме F16.ЗАЩО ЛИ ?
  • 55 случаен

    6 4 Отговор
    зеле,а укрите кво правиха 8г,в тез обласи,пасти ли раздаваха,къде беше еспч тогава,що така избирателни се включва тоз съд,май превръзката му се е изхлузила от лицето на темида
  • 56 Едуард Петров-Едо

    7 6 Отговор
    Какво да кажа, факти! Не може на 92% българи, които обичат и уважават Русия с Дух, Душа и Истина Свише, дори да се опитвате да изкарате ,,БЯЛОТО" - ,,ЧЕРНО" И ОБРАТНО! ТОВА Е КОЩУНСТВО, НЕЧУВАНА ПОДЛОСТ, ТРАГЕДИЯ, КОЯТО СЕ РАЗИГРАВА ОТ ВРАЖДЕБНИТЕ НА СЛАВЯНСТВОТО СИЛИ, ЯК СТОЖЕР НА КОЕТО Е РУСИЯ! Русия е Непреодолима Сила на Духа! Тя обединява ЦЯЛОТО СВЕТОВНО ПРАВОСЛАВИЕ! За Информация: Католиците по Света са около 1 500 000 000 (Един милиард и петстотин милиона) човека; Протестантите от всички деноминации са около 1 000000000 (Един милиард) души, а Православните Християни са около 350 000 000 милиона души, като Главна Православна Държава е Русия! Москва е наречена Третият Рим ( Първият Рим е Рим, но неговият Статут се пренася върху Константинопол през 325 година сл.Христа, който тогава е наречен Вторият Рим, но след падането му под османско робство, Статутът на Световна Столица на Православието се прехвърля върху Москва, както е до днес! А Нашата Обща Вяра е предадена на Русия от България, по молба на Царица Олга през 988 година Сл. Хр.! ,,Знанието възгордява, а Любовта изгражда!" 1 Коринтяни 8:1

    Коментиран от #59

  • 57 Демократ

    8 2 Отговор
    Когато властта в България бъде в ръцете на истински,достойни българи като дедите ни преди 114 години,които имаха смелостта да провъзгласят независимостта.Срам и позор е след повече от век националното предателство да процъфти толкова много в услуга на Кремъл.
  • 58 Едуард Петров-Едо

    3 7 Отговор

    До коментар #52 от "Авторът":

    Напротив, МОЖЕ! ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ Е ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ, НАЙ-ВРЪХНАТА ТОЧКА НА Българската Политика, канен и посрещан навсякъде с респект и уважение, както в ЕС така и на различните Световни Форуми, където речите му се слушат с голямо внимание от Световния Политико-Икономически Елит! Сократ е изказал Вечна Истина: ,,На Духовно прост, не можеш да дадеш разумен съвет!"
  • 59 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Едуард Петров-Едо":

    КАТО СИ ГОЛЯМ ОТВОРКО ПОСОЧИ МИ ЕДНА ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА КОЯТО СЕ ДОБЛИЖАВА ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ НАПРИМЕР С ГЕРМАНИЯ
  • 60 С.П.

    8 3 Отговор
    България членува в НАТО от 18 години, в ЕС - от 15: за това време - все същата мизерия, все същите крадливи политици (покойният мистър 10% е направо скромен в сравнение със сегашните хиени 40, 50 %), все същия обеднял народ (изключваме една пасмина от 80-90 хил. корумпирани държавни и общински чиновници, които всеки ден се прибират вкъщи с пликчета, пълни в най-лошия случай с 500 лв.), все същите дупки по пътищата, все тия фекалини шахти по Бояна, Драгалевци, Симеоново...и обещания за скорошна канализация, а по половината села в България поколения си отидоха без да дочакат канализация, все, все, все, а животът неуморно си тече. Вече и ромите напуснаха България- работят по западноевропейските държави и лятото се връщат със скъпите си коли със западна регистрация и отсядат по черноморските ни курорти....Така че, 18 години в НАТО и 15 години в ЕС не промениха нещата....

    Коментиран от #68

  • 61 Мдааааа. .Ми. .Ми.

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Евтини шменти-капели за бунаци":

    Изглежда малко съмнително 😄😄😂😁😀😊☺😅😆
  • 62 НЯКОЙ

    7 1 Отговор
    Нашите политици все забравят, че българският народ не е само от простаци /"Аз съм прост и вие сте прости" - от "проникновенията" на ББ/, а голяма част са мислещи същества и гледат, слушат, анализират, имат мнение и трудно може да бъдат баламосвани дълго време! Прозряхме играта на Радев и командваното от него правителство, но не разбрахме каква е причината така лековато да се подхожда към българския интерес сега и особено в бъдеще!
  • 63 666

    9 5 Отговор
    Всички са наясно че Радев е назначен от КГБ и Решетников и работи открито за Путин. По лошото е че няма партия която да поиска свалянето на Радев. Всички партии са проруски.

    Коментиран от #67

  • 64 Каунът който

    8 1 Отговор
    съсипа държавата, спестяванията ни и спокойният ни живот!
  • 65 Мишки-Болшевишки

    9 0 Отговор
    Народе Мислете за кого гласувате за да не страдат нашите деца
  • 66 "Продължаваме промяната",

    3 1 Отговор
    направило едва ли не престъпление, спирайки покупките на газ от "Газпром". В това изречение думите "едва ли не" са излишни.
  • 67 Дебиле

    7 2 Отговор

    До коментар #63 от "666":

    Абе виждал съм и съм чел тъпизми, но ти избиваш рибата. Кои са тия "всички" проруски партии само ми кажи? Започвай да се лекуваш , да не стане твърде късно.
  • 68 висок стандарт

    8 4 Отговор

    До коментар #60 от "С.П.":

    запада винаги е поддържал благодарение на кражба от колониите си (някога) и от такива като нас (в наши дни). Взимат ни златото, енергията , водата - нещата се променят към по-лошо., защото държавата работи по "правила" внесени отвън и те нямат за цел да направят живота ни по-добър
  • 69 ДрБр

    1 0 Отговор
    Що, какво лошо има?
  • 70 Българин

    8 3 Отговор
    РАДЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
  • 71 А50

    3 2 Отговор
    Абе от къде на къде някакво чуждо радио ще държи сметка на Българския Президент
  • 72 .......

    2 3 Отговор
    Да не се занимава чужда медия с нашия президент.Не звучи някак правилно такава пропаганда като е от вън.
    По-добре да пишат за Рейн...възтанови ли се?
    Ако продължават с клеветите по адрес на България и българите се съмнявам да се възтанови.Бяха спряли за кратко да ни манипулират с такива статии...пак почнаха.
  • 73 каскетя

    4 1 Отговор
    А добър ден ,Румен военния откак са е родил си е руска подметка.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Какви хора са русофилите и":

    глупак, допускаш ли, че болшинството българи владеят руски отлично.
  • 78 А бе

    2 0 Отговор
    DW не си струва коментара.
  • 79 Трябва да се знае

    1 1 Отговор
    нато тласка България във война с Русия! Това в никой не трябва България да допусне,ако иска да я има! Следователно, неутралитет!
  • 80 Радев Лавира, няма друг избор!

    1 2 Отговор
    На негово място щеше да залитне някой на някъде, а той Балансира!! Справя се Със Ситоацията Радев!! И Вълка да е сит и агнето дае цяло! Тея, които го критикуват са Головодници, най лесно е да Критикуваш и да не носиш никаква отговорност!! На Радев му се паднаха много тежки години дае Президент!! КОВИДА, Войната в Украйна и Хауса, който създава Борисов, за да отърве Затвора!!! Труден жребии има Радев, но се справя относително добре! На Голямите и ЕС не може да се Угоди, вътре в Държавата Борисов подържа високо нивото на Хауса!!
  • 81 Човекът

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    който изкара едни чужди пари!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 НаТо

    0 0 Отговор
    Радев=НАТо= лошо
    Другото са фейк новини ;)
  • 84 Вирус

    1 0 Отговор
    Зеле ама вие нали сами се отказахте от газа що квичите сега
  • 85 111122233

    0 0 Отговор
    Троянски кон а?
    Къде са референдумите за влизане в ЕС и НАТО ?
    Банда продажници без цвят, но с дебели банкови сметки си играят със съдбата на България