Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 10:00 2 920 95

Не се страхувайте от ядрените заплахи на Путин

  • русия-
  • нато-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • ядрено оръжие

Именно страхът е емоцията, която Владимир Путин иска да предизвика със своята хибридна война, водена с военни, енергийни и дезинформационни средства

Не се страхувайте от ядрените заплахи на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страхът вече е обхванал политици, военни и експерти. А той е лош съветник, на когото не бива да имаме доверие, пише Йоша Вебер. "Необходими са непоколебимост, единство и сила, за да се противопоставим на изнудването".

Страхът ни парализира. Страхът ни прави уязвими. Страхът замъглява ясната преценка. А нищо не ни плаши толкова, колкото ядрената война, с която Путин за пореден път заплашва света. Защото това може да означава гибел, апокалипсис, нашия окончателен край.

Страхът за оцеляването на планетата ни и човечеството може да се изрази и с цифри. Неотдавнашни социологически проучвания показват, че 58% от американците се опасяват, че Русия е тръгнала по пътя на ядрената война. В Германия 49 на сто от хората споделят този страх.

Страхът отдавна е обхванал политиците, военните и експертите. Политологът и експерт по руската тема Герхард Мангот от Университета в Инсбрук предупреждава, че ако Украйна продължи да освобождава териториите си, а Западът продължи да я снабдява с модерни оръжия, на Путин ще му остане само възможността за "ядрена ескалация". А тя би станала "още по-вероятна", ако Русия премине в отбранителна позиция, казва още Мангот.

Отстъпващият губи

В такъв случай какво би било по-очевидно от това да се опитаме да предотвратим най-лошото? Ако е необходимо, дори и да направим отстъпки спрямо Путин? Това обаче е най-лошият от всички варианти. В случай, че Западът се поддаде на ядрения шантаж на Путин, това е равносилно на пълен разгром.

Украйна ще трябва да се примири със значителни териториални загуби, източноевропейските страни с право ще започнат да поставят под съмнение подкрепата на Брюксел и Вашингтон. А НАТО спокойно ще може да хвърли на боклука стратегията си за възпиране.

Накратко - Путин би спечелил. И след това, той би могъл да се възползва от тази тактика отново, пише американският историк Тимъти Снайдър от Университета в Йейл в свое есе, получило широко признание: "Отстъпването пред ядрения шантаж няма да сложи край на конвенционалната война в Украйна. Напротив - то по-скоро би увеличило вероятността от бъдещи ядрени войни."

Страхът винаги е лош съветник, особено в такива ситуации. Необходими са непоколебимост, единство и сила, за да се противопоставим на изнудването с ядрени оръжия. Ако е нужно, дори и да се позовем и на собствения си ядрен арсенал. Мерките за възпиране трябва да бъдат надеждни и последователни. Всичко друго би насърчило Путин. Точно това се случи през 2013 г., когато тогавашният американски президент Барак Обама очерта "червени линии" за употребата на химически оръжия в Сирия. Впоследствие те бяха пресечени от подкрепяния от Русия Башар Асад, без Западът да се намеси пряко във войната.

Същото се случи и през 2014 г., когато Русия анексира Крим в нарушение на международното право. Западът просто стоеше и наблюдаваше. И двата случая вероятно са насърчили Путин да се осмели да нападне Украйна.

Москва има какво да губи

Именно страхът е емоцията, която Путин иска да предизвика със своята хибридна война, водена с военни, енергийни и дезинформационни средства. При цялата оправдана загриженост от ядрена катастрофа, важно е да запазим самообладание. Путин заплашва с ядрено оръжие от началото на войната. Без да предприема по-нататъшни стъпки за мобилизиране на ядрените сили.

Съвсем не е толкова лесно за една маргинализирана ядрена сила да натисне "червения" бутон. Нито Съветският съюз, нито САЩ направиха това при позорните си военни операции в Афганистан и Виетнам.

Включително и поради една често пренебрегвана причина - ядреният агресор автоматично се превръща в губещ. Той нито може да се направи нещо със замърсената зона, нито след това биха му останали особено много съюзници. Китай, Индия и други държави биха се отдръпнали от Русия - тенденция, която вече е видима. Дори и у дома, подобен удар срещу уж освободената братска страна Украйна, вероятно би коствал на руския президент легитимност и подкрепа.

Така че не се страхувайте, самият Путин има много да губи!


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    43 29 Отговор
    Русия в отбранителна позиция, сънувате ли , бе..
    Походът срещу,, луциферския ,, западен елит създаден от ,,давоските търгаши ще завърши с победа на ЧОВЕЧЕСТВОТО

    Коментиран от #17, #56, #75

  • 3 Точен

    39 30 Отговор
    То Западът няма да има време да се страхува от ядрените високоточни удари на ВКС на Русия - ще имат 2-3 секунди, докато полуусетят случващото се.

    Коментиран от #26

  • 4 Шака Zулу

    37 23 Отговор
    АБЕ ЕДНО Е НА ПРИКАЗКИ,А ДРУГО Е ВЪТРЕШНО ДА СИ УТРЕПЕРЕН ОТ СТРАХ.ПУТИН ИМ РАЗКАЗА ИГРАТА.

    Коментиран от #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    50 22 Отговор
    Нито Путин,нито някой от руските управляващи е заплашвал с употреба на ядрено оръжие.Западняците раздухват ядрената истерия,преследвайки някакви свои цели,за които не е трудно да се досетим какви са.

    Коментиран от #20

  • 7 Пацо

    23 41 Отговор
    На Путин са му казали че първият изпържен ще е той и няма бункер в който да се скрие.
    Путин се страхува до ужас за своя живот
  • 8 Анти-маймуна

    14 12 Отговор
    Демонстративно им зададе тон еврейката Ала Пугачова. Един ден и самият "Путин" ще направи Алия, а след него и Зеленски. Като си свършат задачите.

    "Любимата на руснаците певица заживя в Израел със семейството си"

    Алия (на иврит: עלייה‎‎; буквално „подем“, „изкачване“, „издигане“) – репатриацията или завръщането на евреите в Израел, а преди основаването на държавата Израел – в Ерец Израел. Това е едно от основните понятия на ционизма, залегнал в израелския закон в Закона за завръщането.

    “If two Jews have deceived a Non-Jew, they have to split the profit.” (Choschen Ham 183, 7, Talmud)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТаУмВзе

    28 19 Отговор
    Значи краварите може да избучат Хирошима и Нагазаки, а Русия не може да се Защити? 260 хиляди убити за секунди.

    Коментиран от #59, #67

  • 11 Анонимен

    32 14 Отговор
    Страхът е защитен механизъм на човека, ако от нищо не ни е страх, сме опасни за себе си и другите около нас. Определено ме е страх и от приемането на еврото по време на мега финансова, икономическа, политическа и духовна криза!

    Коментиран от #68

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българка

    23 40 Отговор
    "Така че не се страхувайте, самият Путин има много да губи!"
    Най-опасен е психопат, социопат ,извратен ,алчен и кръвожаден престъпник, за когото единствена ценност е собствения му живот и благосъстояние. И страшното е, че не само Путин е виновен за касапницата в Украйна, а цялата групировка около него

    Коментиран от #23, #73

  • 14 Шаломов до гоите

    11 17 Отговор
    Важното е евреите да са добре. Аз поканих всички европейски евреи в Русия през 2014 г. а след това направих война с Украйна, за да ги пратя в Израел. 1.4 милиона евреи живеят в Русия и Украйна. Така ще разберете кога ще свърши войната. Когато те се преселят в Израел. Дотук са 65 000, до края на войнста ще са над милион.

    Коментиран от #15

  • 15 Ротшилд

    8 5 Отговор

    До коментар #14 от "Шаломов до гоите":

    Слава тебе праведни. Баал здраве да ти носи и дълголетие.
  • 16 Спокойно, страх няма

    12 27 Отговор
    А на Путлер и неговия готвач не ми вярва. Единствено нашите петоколонници и платени тролове развяват вражеската кремълска пропаганда в усилието си да разединяват и пречат на успеха.
    Путлер е бита карта. Икономиката му потъва, хората бягат от страната, войната върви към загуба. Абе нормален ден в пРосия 😂😂😂😂
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пешо

    14 4 Отговор
    никой не се страхува , защото няма да ги използва ,
  • 19 Путин и Зеленски

    14 3 Отговор
    Законът си е закон

    "Ако двама евреи измамят не-евреин 🇷🇺🇺🇦, то те са длъжни да разделят печалбата" - Choschen Ham 183, 7, Talmud
  • 20 Не така бай Сандо

    11 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Влез в поглединфо и всяка втора дума там на приказвачитебе руски ядрен удар.

    Коментиран от #65

  • 21 123

    26 7 Отговор
    ядрено оръжие е използвала само една държава и това е САЩ
  • 22 Мнение

    17 4 Отговор
    А аз повече се страхувам да не думнат АЕЦ Запорожие.Ще пострадаме и ние като най-зле ще са във Североизточна България.Миналият път Господ си ни пазеше и някои от ракетите даже не се взривиха.После следва The Great Reset.
    Не бива да се елеминира ядрения риск иначе наистина може да стане.Или това е всъщност целта?Да се намали населението?
    Ако ни убият да си знаят,че никакви бункери няма да ги спасят...от ония свят ще си отмъстим и Господ ще помага!
  • 23 пешо

    21 7 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    мноооо си проста
  • 24 Просто човек

    13 15 Отговор
    Твърдо срещу агресора!!!
  • 25 Преминаващ оттук

    17 7 Отговор
    Какво има да се страхуват. Няма да усетят какво става и ще са на онзи свят.
    Все повече се спичат джендърчета.

    Коментиран от #71

  • 26 Ъхъ

    16 12 Отговор

    До коментар #3 от "Точен":

    Изобщо не се страхуваме, даже трябва да излезем от НАТО!

    Коментиран от #38, #61

  • 27 Дядо Джо

    16 7 Отговор
    Краварника страх го тресе
  • 28 Търновец

    16 4 Отговор
    Атомното оръжие за пръв път беше използувано от Америка срещу мирни градове и уби най вече цивилни. Хари Труман (Еврей) освен това шантажира Съветите. Също Израел се готвеше да използува атомни бомби срещу Арабите, Израел не допуска експерти на ООН до ядрените си арсенали
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ....

    8 16 Отговор
    Никой нормален не се страхува от ботоксовото чучело. То предизвиква само съжаление, че природата го е лишила от всичко човешко.
  • 32 Крадеца

    7 13 Отговор
    Няма страх има гняв срещу Ботокса и родните му почитатели ! Русофилските интернационалисти предаващи Родината за шепа копейки .Господ да им е на помощ когато падне Ботокса а това е въпрос на време !!

    Коментиран от #39

  • 33 Живанши

    10 3 Отговор
    Не се страхувайте и да галите мечки в гората. Ядрената заплаха се прави и се повтаря многократно, преди да бъде изпълнена. Не просто заплашваш и унищожаваш цялото Нато веднага след това. Така ще ни окъпе в ядрен сос, че хич не менинтересува ние какво ще направим на руската безкрайна тундра.
  • 34 И така

    10 7 Отговор
    Америка първа в историята ползва ядрено оръжия за да нападне Япония, защо Русия да няма право да се защити с ядрено оръжие? Какъв е смисълът да го имаш, ако няма да го ползваш? Звучи зловещо, но това е истината. Който не иска ядрена зима, да не дърпа Мечката за опашката, защото рита лошо в зъбите. Който разбрал, разбрал.

    Коментиран от #40

  • 35 смешко

    10 7 Отговор

    До коментар #29 от "Ристю риститутката":

    след като са в руска територия, защото местното население ги посреща с оръжия, а не със цветя както очаквахте 😆😆😆 8 месеца вече украинците правят руското меченце на маймуна
  • 36 Баста 🇺🇦

    10 13 Отговор
    Изобщо не се страхува от руският коптор, само бой по чугунените ватнишки кратуни.

    Коментиран от #62

  • 37 тук е заровено кучето!

    8 8 Отговор
    По скоро страха от ядрената заплаха би довела до използването на такова оръжие, ако агресора сериозно започне да губи на фронта. Дори и на чужда територия, както е в момента. Ако само заплахата има голям ефект, частичното използване би трябвало да внесе още по голям страх. Ако някой наистина има решителност да ползва такова оръжие той рано или късно ще го направи. Компромисите, които останалия свят му прави само заради заплахи му дават по голям кураж за подобни бъдещи агресии и нови заплахи в същите такива условия. Така момента в който може да прибегне до такова оръжие става все по вероятен и по близък. Особено когато бива притиснат по някакъв начин, което при такова развитие на нещата в някакъв момент гарантирано ще настъпи. В днешно време няма някой, който да не е на ясно, че при използване на ядрено оръжие победител няма, защото ефекта от последствията няма да са само и единствено от противника, а и от собствената армия и дори народ.
  • 38 Хахахаха

    16 5 Отговор

    До коментар #26 от "Ъхъ":

    Ами излезте бе! И от ЕС излезте! Айде, че много се разлигавихте. Време е Путин да ви взима на фронта!
  • 39 Преминаващ оттук

    12 10 Отговор

    До коментар #32 от "Крадеца":

    И като падне нали знаеш, че ще дойде някой още по-свиреп който не само Украйна а ще унищожи половината свят. Радвай се че този е по балансиран и нормален. Колкото и да се напъват западняците и САЩ Украйна си е руска територия. Хубаво е да чете човек история.
  • 40 Баста 🇺🇦

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "И така":

    Това е било време и същото не дава право на руснаци, французи, англичани да използват такова!
  • 41 Печо Мух

    8 9 Отговор
    Абе дърпайте вие още Мечката за опашката, пък ще видите кой блъфира.

    Коментиран от #50, #74

  • 42 Ахмак

    7 4 Отговор
    Тоя дето го е писал вече има запазено място в противоядреното убежище...а нас кучета ни яли.Трябва първо на фронта да отиват хората вземащи решението за война.Западняците са смели като лъвове долара са хвърлили украинците в месомелачката.
  • 43 Западни фантазии на тема

    17 8 Отговор
    Боже каква публикация написана с клизма! Изсмукана от пръстите на ръцете! Нямало какво Русия да губи! Русия не е губила и най малко тази война ще загуби! Не е нужно да съм убеден,че Русия ще победи в тази война! Просто съм сигурен на 100 процента! Колективният запад всичко направи да изкара руската мечка от бърлогата й! Е,най накрая успя! Да му е честита сега загубата! Това му се полага! Да бе мирно седяло не бе чудо видяло!

    Коментиран от #46

  • 44 Винету

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Шака Zулу":

    Да, точно така, той си изпълни целите за три дни и сега просто се забавлява в бункера си.... абе, я си пийте хапчетата!
  • 45 Крадеца

    11 11 Отговор
    Абе стига инсинуации каква "Мечка" кви 5 лева !!Там са каменната ера по технологии ,вижте им новите коли и камиони ,кога сте видяли за последно руски телевизор или аудиотехника ??? Те ако имат 1000 ракети 500 изобщо няма да запалят ,200 ще се взривят в силозите 200 ще паднат до стартовата си площадка и 100 може и да уцелят нещо !!!! Помнете Курск,помнете, Москва ,"Велокият танк" Армата дето се запали при тренировките на "Великият Парад " !! Тия дръхканици на оръжие от Путин само ме докарват до смях !! И пак се сещам за лафа "Горна волта с ядрени ракети" !! Слезте на земята защитници на Русия и с рука на сърцето си признайте какво Руско имате у дома озвен матрьошка и самовар,телефом,или телевизор,хладилник или печка ????? Имам познат дето си катастрофира Ладата пратиха калници от Русия с различен цвят ,,,,,те калници немогат да боядисат камо ли нещо друго !! Сущо имайте предвид че Русия не е правила ракети от 40 години горе долу ,като им знам елементната база са скраб !! Апропо аз имам Руски фотоапарат и се казва "КИЕВ 6С "
  • 46 ттт

    3 8 Отговор

    До коментар #43 от "Западни фантазии на тема":

    Вместо да пишеш глупости вземи попрочети малко история.
  • 47 Няма връщане

    10 8 Отговор
    Не батенца, този път Русия няма да отстъпи, зарът отдавна е хвърлен. Или западът ще загуби, или Русия ще спечели. Това са двете опции.

    Коментиран от #60, #66, #76

  • 48 Токсик

    12 5 Отговор
    Ние не се страхуваме. Страхуват се фашизоидните шваби и всички останали неонацистки техни дружки. За нас е истинско удоволствие да виждаме как се гърчите всеки ден пред това, което прави Русия и Путин. Как пускате по пет статии на ден, за да ни втълпите колко лош е този човек, а ние тук да ви се присмиваме. Путин, за ваше сведение в нашите очи е велик и ще отърве за пореден път целия свят от чумата на фашизма, която вие ни насаждане.
  • 49 Като дете е Путин

    8 8 Отговор
    Изнудва и се тръшка. Отстъпиш ли веднъж, ще види, че тактиката работи. Никакво отстъпване! Впрочем сегашната галимация с войната е защото светът не направи достатъчно, когато рушнята си присвои Крим и когато нападаще съседите си.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Яяяаяяя

    8 6 Отговор
    Страхът не е от ядрените заплахи на Путин, а от готовността на запада да използва тактическо ядрено оръжие в Украйна.. Ястребите са уверени, че страхът от ядрените взривове и последици е съзнателно преувеличаван. Някакви луди
    са отключили самоубийствени инстинкти. И няма лошо, ако се отнасяше само за собствения им живот. Войната е циничен кръвожаден бизнес. В тази война победители няма да има.

    Коментиран от #52

  • 52 Кълчотиш се перверзно

    6 12 Отговор

    До коментар #51 от "Яяяаяяя":

    Русия говори за използване на ядрено оръжие. Западът каза, че с конвенционални средства ще унищожи руската армия. Няма друга такава излагация като путинската!

    Коментиран от #57

  • 53 Повтарям

    14 7 Отговор
    Не батенца, този път Русия няма да отстъпи, зарът отдавна е хвърлен. Или западът ще загуби, или Русия ще спечели. Това са двете опции.
    Връщане няма
  • 54 Стрелецът

    9 5 Отговор
    Путин по принцип не иска да използва ядрено оръжие и го е казвал многократно.
    Евентуално би го използвал при извънредна ситуация, което е заложено в руската ядрена доктрина.
  • 55 От оня свят

    9 7 Отговор
    Путин не е заплашвал никого с ядрено оръжие, но виж Запада и особено САЩ, които имат в доктрината си нещо много тревожно – нанасяне на ядрен удар по държава, която не им харесва и това първи!!!!

    Путин ясно каза едно – ако Русия бъде нападната от същия този сатанински Запад и застраши нейната сигурност, то Отговорът ще бъде унищожителен именно за тези нацисти и сатанисти, а не за Украина, където населението е РУСКО!

    Коментиран от #63, #69

  • 56 Дълбоко

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Някои милиардери май си оборудваха бункери и се надяват там да преживеят ядрената зима.. Тия идиоти се намесват в работата на правителствата, пият кръвта на народа, а като замирише на унищожение се навират на дълбоко като плъхове.
  • 57 хаха

    6 4 Отговор

    До коментар #52 от "Кълчотиш се перверзно":

    Западът казва.. хахахахахахахаха, ако този Западнал в третия свят запад можеше да победи Русия и с ядрено оръжие нямаше да се поколебае и за минута, но не, това на Запад са само мишки, които воюват само с държави, които нямат военен потенциал и на една от тях, но те всички започват масов геноцид по избрана държава, която да ограбят чрез смърт, ако не могат да го направят както с България – чрез предатели и престъпници.

    Коментиран от #80

  • 58 Чудна снимка се е появила

    5 7 Отговор
    във "Втори фронт" на Карбовски. "Титаник", с главни действащи лица Еленски, Фон дер Лайен и Байдън. Много подходяща за случващото се в момента.
  • 59 Летописец

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    И с какво ще се защити Русия бре? Хайде преди да се кичиш с такива титли ,прочети по не малко, информирай се, а не да повтаряш едни и същи дъвки!!

    Коментиран от #64

  • 60 Божо

    8 3 Отговор

    До коментар #47 от "Няма връщане":

    Бае, като папагал повтаряш тази опорка. Само да ти кажем - Русия няма печеливш ход в случая, каквото и да прави, губи.
  • 61 аха

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ъхъ":

    ами отивай да си получиш куупейкити
  • 62 🌈🇺🇦

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Баста 🇺🇦":

    🌈🇺🇦🌈🇺🇦🌈🇺🇦
  • 63 От този свят

    8 5 Отговор

    До коментар #55 от "От оня свят":

    Украинци живеят в Украйна!! Рушляните нямат работа там и ще бъдат прогонени!! Като не искат мира получават секира!!
  • 64 Прозрял

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Летописец":

    Каквото му спуснат, това пише!!
  • 65 Сандо

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Не така бай Сандо":

    Руската позиция,изказана многократно от Путин и други отговорни управляващи фактори е основана на военната им доктрина,много ясна и многократно декларирана.Запознай се с нея и тогава пиши.А иначе всеки може да си измисля каквото му дойде на ум,но ние не сме фактори в управлението и нашите думи нямат никаква тежест.А вкарването в устата на някого някакви твърдения,изваждането от текста на изказването на нужен абзац, с което се променя смисъла,манипулациите и фалшификациите отдавна са част от набора на западните политици и медии.И моят съвет е:четете или слушайте оригиналите,по тоя начин няма да станете жертви на манипулации и фалшификации.

    Коментиран от #70, #83

  • 66 неееееееее

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "Няма връщане":

    ИМАААА, ИМАААА..........Русия губи!! СВОБОДНИЯ СВЯТ ПЕЧЕЛИ!! ЗАПИСВАЙ ИЛИ ПОМНИ!!!
  • 67 ивайло

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    да да россия не може да се защити от Украина

    Коментиран от #81

  • 68 чичо

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    преминавай на рубли
  • 69 Крадеца

    8 7 Отговор

    До коментар #55 от "От оня свят":

    Перифразирам една много тъпа реклама "Глупости пишат, валят копейки" Руската "Мечка" ще я направят на мечешка кожа пред камината на Запада !! Тия дето славят Руската "Мечка" кога за последно ходиха в Русия ?? По далеч от Петербург ходихте ли ? По Республиките ходихте ли ?? Видяхте ли мизерията в която живеят нормалните Руснаци ?? Къде са децата на върхушката ??? В Челябинск или Северна Корея ??? А спрете се и се огледайте за Руската продукция дето я имаме по магазините,колко е като дял от пазара 1% или по малко !!! Тия изнасят само нефт ,газ,въглища ,и ресурсите който им е дала Земята НИЩО ДРУГО !! Те са мизерници те си искат къркането и "Бащицата" като не четете Руски изгледайте няколко Руски филма с превод !! ВИЕ Путинистите искате да ни вкарате в "Единний Могучей Советский Союз" искате мизерията дето ни причиниха по Татово !! Тогава пратете децата си в Русия там да се замогнат !! И като Путин леее мозък вие потривате ръце "Ха сега да ви видим Нато и подобните" Ми щом толкова искате ще видите как "Отфукват" Путин и всичко свършва .... Искате си Ладите така ли??? Дупе да ни е яко ако пак дойдат ,ще милеете за запада и нато ма ще е късно !!!!!

    Коментиран от #87

  • 70 Алоуу

    5 5 Отговор

    До коментар #65 от "Сандо":

    Скрий се със своите доктрини, оригинали и пр. Те не са за нас, а за зомбираните руснаци и за такива като тебе!! На всички е ясно какво иска Путин,територията и енергийните ресурси! Така че се разкарай!!!!!
  • 71 здравко

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Преминаващ оттук":

    спича се едно мъничо жуженце
  • 72 ханс

    3 5 Отговор
    Поредната помия
  • 73 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    помачка!
  • 74 симо

    7 4 Отговор

    До коментар #41 от "Печо Мух":

    радвайте се русофили-атома само вас нямада да ви убие начло със жужето
  • 75 това от мен да го знаеш

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ами, че не могат да се защитят е демонстрирано. Прочети за битката при Хашам в Сирия, където за няколко минути им направиха армията "Вагнер" на кайма, която беше тръгнала да окупира територии на левия бряг на Ефрат в полза на Асад, без нито една жертва или загуба на техника от отсрещната страна.
    Да не говорим пък, че и ти си беззащитен при използване на ядрено оръжие от Путин, но се радваш на заканите му.
  • 76 нино

    4 5 Отговор

    До коментар #47 от "Няма връщане":

    просия епотънала до гушша
  • 77 САЩ са заплаха за света

    6 5 Отговор
    Има стандарт - където САЩ имат интереси и водят мръсни войни, няма истина.
  • 78 Вирус

    4 3 Отговор
    Зеле прокиснато що не се изнесете да не ви четем бълвочите смрад
  • 79 Артилерист

    6 1 Отговор
    DW са рупора на цялата американска и подчинената им западна информационна вакханалия. Не чета манипулациите и спекулациите им. От заглавието си личи, че това са поредните такива. Руският президент, в едно от обръщенията си, когато американците открито влязоха във войната срещу Русия чрез украинците, отправи добронамерено предупреждение: АКО територията или руски граждани бъдат нападнати, ние ще използваме ВСИЧКИ средства за защита. Това беше изтълкувано от американо-западняците като ядрена заплаха и те надуха истерията, че злите руснаци ще използват ЯО. Погледнете само как целият империализъм е настръхнал озъбено срещу Русия и сипе оръжия и пари в подкрепа на един очевидно нацистки режим! За Европейския съюз това категорично е самоубийствено, докато американците, на десетки хиляди километра от конфликта, богатеят с милиарди долари. А Русия искаше 3-4 прости и лесно изпълними неща: да се гарантира сигурността й; да се спре разширяването на НАТО; да се прекрати геноцида на рускоезичното население в Донбас и прочие. Надменният империализъм се захили ехидно, рече "кви са тия да ни поставят условия, бе", засили провокациите и принуди Русия да се заеме със своята защита и на гражданите си. Сега руснаците имат само един изход -ПОБЕДА! И те ще я постигнат, независимо от американците и подлогите им.
  • 80 Цитирам Путин

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "хаха":

    Втората армия в света, не може да се мерят с НАТО, но имат ядрено копче и пр. Това беше казано от Путин преди 8 месеца. После периодично се фукаха руските, че имат ядрено копче
  • 81 това от мен да го знаеш

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "ивайло":

    Корекция. Отправил съм отговора към коментар № 2 вместо към теб, но все тая. И той е като теб.
    Ами, че не могат да се защитят е демонстрирано. Прочети за битката при Хашам в Сирия, където за няколко минути им направиха армията "Вагнер" на кайма, която беше тръгнала да окупира територии на левия бряг на Ефрат в полза на Асад, без нито една жертва или загуба на техника от отсрещната страна.
    Да не говорим пък, че и ти си беззащитен при използване на ядрено оръжие от Путин, но се радваш на заканите му.
  • 82 хахаха

    4 0 Отговор
    ако някой от тия, дето така силно призовават да не се плашим от ядрени атаки, ми цитират поне ЕДНО изказване , в което Путин да е употребил израза "ядрена атака" към когото и да било, аз ще отида пред редакцията на факти е ще си направя сепуко...:)))

    Коментиран от #84

  • 83 Сър Пичук

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Сандо":

    В последния си разговор с Клинтън, Елцин казва, визирайки приемника си Путин:
    - Трябва да му в дадете, Бил
    - Кое, Европа ли?
    - Да
    - Ами той ще поиска и Азия.
    - Да, но за това ще говорим по-нататък...

    Това е истината, а разните приказки за преврати, НАТО, защита на рускоговорящи и бла-бла са просто оправдания за стъпките, които Путин предприема за постигането на първата си стъпка от грандиозния си план за завладяването на света - завладяването на Европа. Ето защо, не бива да се отстъпва за нищо и той трябва да бъде спрян с цената на всичко, а руската му военна машина - разрушена.
  • 84 добре де,

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "хахаха":

    Какво те бърка теб призива да не се плащим от ядрени атаки, щом никой и никъде не е отправял подобни заплахи? И защо точно израза "ядрена атака" избра след като това може да се съдържа в изказана с други изрази военна заплаха, което се подразбира от вида заплаха? Ако ще си играем на гатанки, каква заплаха е: " И ако териториалната цялост на страната ни бъде застрашена, ние със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ. Не е блъф.“ , след като той многократно обявява украински територии, които дори не са окупирани нацяло, за част от Русия и народа за руски? Нека тогава да обяви за български територии онези от териториите на Русия, където населението преобладаващо се самоопределя като българи, а те никак не са малко. При положение, че много от българите са преследвани за такива самоопределения, също както в РСМ.

    Коментиран от #93

  • 85 Да те е срам

    2 0 Отговор
    От такива Българи по паспорт?
    Като айшето от 100люпеНОВОто население.
  • 86 Ама то айшето

    1 0 Отговор
    Е Българка колкото бомбаджиите от г.Буново които взривиха вагон майки с деца.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ама то айшето

    2 1 Отговор
    Е Българка колкото бомбаджиите от г.Буново които взривиха вагон майки с деца.
  • 89 Украйна ли?

    3 3 Отговор
    Нема такава държава.ха ха ха.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Маринов

    1 2 Отговор
    Господине,
    Путин НЕ плаши а Само НАПОМНЯ
    че ЗАРАДИ тези ОБЕЗУМЕЛИ Европейски Властимащи и НАТО
    при директната им намесата в Украйна и последващи Военни Действя,
    Европа- включително и България ЩЕ БЪДЕМ ИЗПЕПЕЛЕНИ!!!

    ЖАЛКОТО е
    че от ДИВО ЛАКЕЙСТВО вие това НЕ го ВРАЗУМЯВАТЕ!
  • 93 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "добре де,":

    ти правиш ли разлика между ЗАПЛАХА и ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ?
    ето това е заплаха: Ще ти потроша прозорците и ще ти подпаля къщата!
    а ето това е предупреждение: Ако ми потрошиш прозорците и ми подпалиш къщата, ще ти отговоря с всички възможни средства. И това не е блъф...

    Коментиран от #94

  • 94 Да, ама не...

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "хахаха":

    Това означава ли, че същото важи и за къщата на съседа, когото набих и която аз съм обавил за моя?
  • 95 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Наистина,не се страхувайте точно от това,Путин никога не би хвърлил ядрено оръжие над страна ,която възнамерява да владее.Той даже щади съоръженията в Украйна,а можеше да им събори язовирните стени и да ги издави,там има големи реки и грандиозни язовири.Като Днепрогес например.И все пак,лека-полека ще ги превземе,укрите вече се задъхват,военната помощ от запада постепенно секва.