Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Ноември, 2022 10:00 3 785 24

Медведев и Сатаната

  • бесарабски фронт-
  • дмитрий медведев-
  • владимир путин-
  • война-
  • русия-
  • сатана-
  • дявол-
  • украйна-
  • военни престъпления-
  • виталий портников

В Москва много добре разбират, че първоначалните планове за установяване на контрол над Украйна няма да могат да бъдат реализирани

Медведев и Сатаната - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Медведев и Сатаната. Какво означава твърдението за новата цел на войната на Русия срещу Украйна?
© Виталий Портников

Бившият президент на Русия и заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че основната цел на войната, която Русия води в Украйна, е победата над Сатаната. На пръв поглед изказването на този чиновник може да изглежда просто като набор от пропагандни клишета или доказателство за тежко душевно състояние. Но искам да ви напомня, че Медведев не прави изявления от свое име и не пише публикации в социалните мрежи.

Още новини от Украйна

“Творчеството“ на Медведев – от статии за Украйна до кратки текстове във „ВКонтакте“ – е резултат от добре обмислена тактика на пресслужбите на Кремъл и същата „сигнална“ политика, която трябва да демонстрира непосредствените намерения на руското ръководство. Дори филологическият анализ на речта на Медведев показва, че върху него са работили специалисти, на които е наредено да превърнат темата за войната в Украйна в конфликт между Доброто и Злото. Русия, разбира се, е на страната на Доброто. И се бори с Дявола.

Защо Медведев прави такива изявления? На първо място, защото руските въоръжени сили започнаха програма за унищожаване на Украйна. Нито руските военни, нито руските пропагандисти вече не се интересуват от военната инфраструктура на Украйна. Умишлено и целенасочено се поразяват граждански цели. Защо? За да напуснат домовете си възможно най-много хора. По възможност - да са умрели от глад и студ. Както е казал предшественикът на Путин и Медведев Йосиф Сталин „няма човек – няма проблем“!

Но сънародниците на бившия президент на Русия може да се усъмнят: ако руснаците и украинците са „един народ“, ако Русия „освобождава“ украинците, тогава защо ги убива в собствените им апартаменти, лишава ги от ток, отопление и вода. И всичко това съзнателно, без оправдания, че Русия стреля по военни обекти?

В тази ситуация най-добрият начин е обезчовечаването на врага. Ако Русия воюва със самия Сатана, всякакви съмнения за нейното население са излишни. Както в древността са "изгонвали дявола" от хората. А фактът, че резултатът от процеса може да бъде смъртта на човек, се смяташе просто за ексцесия на процеса.

Мелодия на отчаянието

Има и друг важен сигнал в речта на Медведев, който често и с очевидно удоволствие заплашва света с използване на ядрено оръжие. Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност казва, че Русия лесно може да унищожи всичките си врагове - "да ги изпрати в огнен ад", но не го прави, защото руснаците ценят живота.

Тази интерпретация на използването на оръжия за масово унищожение показва, че руското ръководство може да осъзнае, че използването на ядрени оръжия от Москва може да доведе до сериозни последици, че изявленията на западните лидери са интерпретирани правилно. Но, от друга страна, днес в Кремъл могат да смятат, че ще унищожат Украйна и без помощта на ядрени оръжия, само като бомбардират инфраструктурата. Това е един удивителен ефект на хуманизъм без хуманизъм. Или още по-точно, избор на оръжие за престъпление.

Но каквито и да са причините за тези високи политически нотки, които руските лидери достигат напоследък в изказванията си, всички тези нотки са преди всичко мелодия на отчаянието, която те напразно се опитват да представят като бравурен марш.

В Москва много добре разбират, че първоначалните планове за установяване на контрол над Украйна вече няма да могат да бъдат реализирани, нито ще бъде възможно да принудят западните страни да се откажат от подкрепата си за Украйна във войната. Ала те не разбират как да излязат от конфликта с минимални репутационни загуби. Затова с всеки нов ден градусът на ескалацията става все по-висок и гласът на руските лидери става все по-силен.

Но тези силни заплахи крият друга опасност: всеки момент може да се превърнат във фалцет.

Източник: Виталий Портников за RadioSvoboda org

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е

    19 33 Отговор
    Съществува ли още Украйна?
  • 2 Рублата

    17 32 Отговор
    Украйна да се предаде няма избор
  • 3 123

    19 27 Отговор
    Православието се бори срещу Сатанистите.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Пич

    12 16 Отговор
    Заглавието е невъзможно !!! Ако беше възможно , щеше да е - Медведев и Сорос !!!
  • 5 честен ционист

    21 6 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Кадировците и те даже се покръстиха в правата вяра..
  • 6 Анализаторр

    22 7 Отговор
    Усеща се любов в погледите на тези двамата!
  • 7 ПСР

    23 8 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Използвайки ислямистките главорези на Кадиров.
  • 8 мучо

    8 17 Отговор
    бесарабски фронт - велики сте.........
  • 9 Верно ли

    10 18 Отговор
    Вече само по заглавието мога да разбера първоизточника - Бесарабските по.иари или зелките :))) Разбира се, пропускам мозъчния напън - ако ми се чете долноп.обна журналистика, ще посетя ПИК!
  • 10 Каква е разликата

    4 12 Отговор
    между приказките на МЕдведев за Сатаната и приказките на Запада за демокрацията която те постоянно защитават?
  • 11 Хаха

    4 18 Отговор
    Аз не знам за Медведев,но си има някакви,които всъвсем сериозно си пишат и говорят как с дявола били пиели ракия,бълнуват как са във ВСВ,говорят за как някакви болшевики били нападнали Украйна,искат репарации за нанесени щети отпреди сумати години....Та като видиш толкова луди на едно място единствения начин да ги накараш да се осъзнаят е като се направиш на още по-луд.Явно и този такава стратегия е почнал хаха.
    Май има ефект.Взеха да се осъзнават някои.
    Укро пропагандата преди пишеше за наркотици и вуду кукли.Може и верно без да искат да са извикали нещо,но ще си замине там откъдето е дошъл.

    Коментиран от #24

  • 12 Тошо

    9 18 Отговор
    МНОГО ПРАВ Е МЕДВЕДЕВ.
  • 13 дедогошо

    6 16 Отговор
    Ми Украйна е куц проект, какво да се прави. Както би казал Слави НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
  • 14 На снимката към

    14 5 Отговор
    статията ясно се виждат Медведев и Сатаната 🤣
    Всички си сверяват часовниците за да не изпуснат часа на Страшният съд 🤣
  • 15 Бесарабски фронт много мирише край вас

    5 12 Отговор
    Дали защото сте жълто - кафява медия?
  • 16 Рот фронт

    3 7 Отговор
    Затова пазете Путин,че дойде ли другият ,ще гледате гъбите как растат,като в гъбарник.
  • 17 Така си е

    6 5 Отговор
    "...основната цел на войната, която Русия води в Украйна, е победата над Сатаната...."
    Вече картите са открити!
    Знаете ли, какво стана на срещата на Г-7 в Германия, в град Мюнстер?
    Тази министърката на външните им работи, Бербокова, домакин на срещата, наредила да се изнесе християнският кръст от залата на преговорите?
    Този кръст си е стоял там стотици години и не е пречил на никого до сега, но се оказало, че тези "супер важни лидери" на Г-7 страните им пречи?
    Защо им пречи? На сатанистите всеки символ на Бога ги обръща в истерия! Те знаят, че са за ада, нищо добро не ги чака и вместо да се сърдят на тях си, че са станали такива, те се гневят на Бога!
    И втората такава "случка" в Германия: Една дърта кранта, отговорничка за културата на страната, наредила да се скрият цитати от библията на една ситорическа сграда в Берлин! Пак същото. Тези цитати от Библията не са пречели стотици години на никого, да си стоят на сградата, но тази днес се сетила, да ги закрие?
    Пречели й? На сатанистите всичко свързано с Бога им пречи!
    Медведиев казва това, което вече е очевидно!
    В света днес сме изправени на последната война, между Светлите сили и тъмните!
    На всеки е ясно, кои ще победят!
    Е, разбрахте ли "евро-атлантици"?
  • 18 За цял Свят, Русия е символа на Злото

    14 5 Отговор
    От 105 години откакто бе извършен болшевишкия кървав преврат с разрушения на християнските църкви, с поругаването и изгарянията на Светите икони и с обявяването на Атеизма и безбожието за най висша морална ценност от идеологията на комунизма, в Русия вече няма Добро, а властва само Злото и Сатаната...!!!

    Коментиран от #21

  • 19 Вирус

    1 2 Отговор
    Хаха портников този път факти абе списвачитв взеха да се срамуват ли от този фронт
  • 20 Матей преображенски

    2 3 Отговор
    Прочитайки подобни текстове,човек остава с усещането ,че са писани под индиго,липсва единна смислова последователност и сякаш представляват словесна салата.Повече такова творчество би подхождало на киборг с имплантирана са-та-нин-ска памет и настройкаАлександър Дугин има подобни заключения ,че западът се ръководи от са-та-нин-ски принципи и иска да унищожи нормалността в човечеството.
  • 21 Ама не си много сигурен?

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "За цял Свят, Русия е символа на Злото":

    За цял свят и Русия била злото?
    А кой изтрепа над 1 милион иракчани, сигурно Русия? А кой разчлени Югославия за да си направи най-голямата военна база в Косово? И използва в Сърбия уранови боеприпаси, та още умират там млади хора от рак? Пак Русия?
    Русия унищожи и Либия и много други страни? Май, май...??
    Сега в Украйна колко да са убитите? Още няма милион, докато ФАЩ многократно повече избиха по света последните 30 години!
    ФАЩ днес и Западът са центъра на злото в нашият свят!

    Коментиран от #22

  • 22 Путин -Унищожителят на Русия

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "Ама не си много сигурен?":

    Комуниста Милошевич с неговите разрушителни войни и геноцид е главния виновник за разпада на Югославия и създаването на голямата военна база в Косово...!!

    Слугата на Сатаната Путин върви по неговите стъпки и ще свърши като него, защото извърши геноцид и разрушения в Украйна, предизвика миролюбиви и неутрални страни да се страхуват от него и да потърсят закрила и защита в НАТО с разполагане на военни бази и ще е главния виновник за разпада на РФ...!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 акъл

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    ти нещо не ми е ясно в кое измерение живееш, определено не си в релността