Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 14:01 3 532 70

Тодор Живков насърчаваше и глупостта, и мързела

  • тодор живков-
  • комунизъм-
  • социализъм-
  • българия-
  • нрб-
  • мързел-
  • 10 ноември-
  • преход

България все още е белязана от манталитета и съмнителните ценности на този човек

Тодор Живков насърчаваше и глупостта, и мързела - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Срам. Това изпитвам, когато си спомням за десетилетното управление на Тодор Живков. И не защото "при Тошо всичко беше лошо" - това обобщение е неточно. Не и поради факта, че този държавник сякаш беше някакъв съвсем различен антропологичен тип - в сравнение с хората, които харесвам.

Не, срамът идва от сякаш селективната концентрация на манталитетни свойства и нагласи у този човек, които са хем типични за много хора в България, хем "описват" населението по тези ширини единствено като несимпатична карикатура. А това не е честно.

Менгемето в главата на Живков

Селото, провинцията, семейството, патриархално-феодалните нагласи - така си представям ценностната нагласа на Живков, който сигурно е вярвал, че обикновеният, простият човек задължително и по определение е по-добър от онези другите, с претенциите. И че той самият, оказал се патриарх на 8 милиона българи, е длъжен първо да се погрижи за семейството си, после - за вечното си оцеляване на върха, а накрая да направи нещо и за тези добри, прости хорица.

И как го правеше Живков? Ами правеше го с помощта на неизчерпаемите си "хитринки", с ухажване и сниживане пред ръката, която го храни (Москва), с усулване и разсейване, с дебелашки шеги, с безгранична подозрителност и селски интриги, с отмъстителност и с потресаващо безразличие към всякакви морални изисквания. Неговите морални възгледи, принципите му изглеждаха съвсем другояче. Първо - да набави и изкрънка оттук-оттам (главно от СССР, но накрая дори и от ФРГ) необходимите пари, за да мирува населението, което самó не можеше да си осигури поносим стандарт. Второ - никой да не посяга на властта му, дори по най-безобидния начин. Защото до края на управлението му се знаеше едно: много неща са допустими и простими в НРБ, но да се говори (камо ли действа) срещу "Първия" - това е тежко престъпление. Някой може да каже, че е наивно от днешна гледна точка да се мисли за възможностите на демокрацията и свободата на словото в тогавашната НРБ. Но аз имам предвид не тези либерални ценности, а менгемето в главата на самия Тодор Живков, за когото очевидно не съществуваше дори идеята, че някой би си позволил да мисли и действа различно от него. Означава ли това, че Живков беше глупав човек? Не знам.

Унила България

Но във всички случаи той насърчаваше глупостта наоколо си. Глупостта и мързела. Сигурно го е правел неволно, от инстинкт за самосъхранение или пък поради "демократичната" си интуиция, която му е говорела, че повечето хора са глупави и мързеливи, тъй че най-добре да залага на тях. Дали е бил прав? И това не знам.

Факт е обаче, че след десетилетното управление на Тодор Живков България и до днес изглежда една унила и уморена страна, все още белязана от неговия манталитет и от неговите ценности.

Автор: Александър Андреев


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    123 24 Отговор
    ДЪРЖАВАТА БЕШЕ КОСМИЧЕСКА И АТОМНА СИЛА!МЪРЗЕЛ ДРУГ ПЪТ!

    Коментиран от #8, #26

  • 2 Тодор Живков

    82 3 Отговор
    „Добър журналист е тоя, който пише не това, което се говори, а това, което трябва.“
  • 3 Абе незнам какво ни е учил

    98 10 Отговор
    Ама излязох на 22 от България, и връстниците ми на запад не мога жега да ми се метнат на малкия пръст благодарение на неговото обучение! А въобще не мога да кажа че съм бил нещо особено! Обикновен младеж бях!

    Коментиран от #12

  • 4 Поп

    98 14 Отговор
    Айде немските медии да си обсъждат Хонекер и Хитлер и да не се занимават с България!!!
  • 5 квя

    99 12 Отговор
    По безсмислена статия не бях чел в близките години!!!
  • 6 Хасковски каунь

    90 19 Отговор
    Държавникът когото уважавам. Сегашните такива нямат право тръндафорите му да лъскат.
    Да почива в мир и признателност!
  • 7 ТаУмВзе

    71 9 Отговор
    Друго си е висотата на мутропитека и киренцето! Бухахахахх
  • 8 Мързел ли?

    80 11 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    Тексим държеше превозите в целия близък исток. С мерзел ли ставаше тази работа?

    Коментиран от #67

  • 9 Теле

    70 11 Отговор
    Я си гледайте урсулата и хитлер и не се месете в бг
  • 10 ся ви е мниго пи добре

    54 9 Отговор
    сган долнопробна хамериканска
  • 11 Кочо

    46 12 Отговор
    В заглавието само сменете името на бай Тодор с актуалната простотия и всичко ще е автентично! Тези, които при бай Живков работеха все пак в ТКЗС, Булгарплод, Родопа и строителството, сега получават пари просто ей така, работят без договори, точат социалните системи на ЕС и получават пари да гласуват както трябва!
  • 12 .....

    15 55 Отговор

    До коментар #3 от "Абе незнам какво ни е учил":

    "и връстниците ми на запад не мога жега да ми се метнат на малкия пръст" Ахам. И шеф на коя голяма компания стана? Щото "на Запад" не приказките, а постиженията показват кой какъв е и колко знае и може.

    Коментиран от #18

  • 13 Бай Тошо

    75 5 Отговор
    Направих ви АЕЦ Козлодуй с ток за стотинки а те го изнасят в чужбина.
  • 14 Емо Крокодила

    39 35 Отговор
    Преди колективизацията по селата кипеше неуморен труд, всеки беше на своята нива, градина, с животните и работеше. Като им взеха на хората нивите, градините и животните, набутаха ги по градските блокове, направиха безумни заводи в които по цял ден да играят карти и да се скатават и сега резултата е налице - бедни, мързеливи, без имущество, а отгоре и на всичко го няма българското село.

    Коментиран от #25, #59, #62, #68

  • 15 ......

    60 16 Отговор
    Това ,което той е построил ,сегащните никога няма да могат и да се доближат .Не съм живял по негово време но виждам какво е оставил и то не е малко ....
  • 16 Грантаджиев соросоид

    64 6 Отговор
    Пък сега като дойдоха умните и красивите цъфнахме и вързахме...
  • 17 Тая порода

    51 6 Отговор
    Във визиомутрата Ал.Андреев винаги ми е приличал на презерватив. Понеже нямаше авторитет измежду коменистите ,бай Тошо още по Хрушчово време се ориентира да реабилитира бившите управници отпреди 1944г. Те му бяха много послушни и изпълнителни. Безброй са бившите репресирани дето при Тошо всичките завършиха висше образобавие и се издигнаха я в БАН,Министерския съвет,телевизията,артисти,певачки... Вярно е,че голяма част от тия бяха глупави и мързеливи ноооо....безкрайно подмазливи на Тошо. Га Тошо падна тия същите като хиени му се нахварлиха. Списувачът на статията е от тая порода.
  • 18 Не съм станал шеф

    38 6 Отговор

    До коментар #12 от ".....":

    Телефона ми бърка, и пише квото си иска! Връстниците ми на запад не можеха! Но съм добре и не се оплаквам! И колата ми я бива, и жилище си купих и тук и там, а тръгнах със 120 долара!
  • 19 Кочо

    44 6 Отговор
    33 години мрак! Както комунистите обезлюдиха българското село, по същия начин демократите евроатлантици обезлюдиха България! Коментар №3 е показателен и всеки може да даде такива примери! Българин оказал първа помощ при злополука по месторабота в западна държава и пристигналите лекари се учудили откъде знае как да постъпи? От обучението в социалистическа България! Друг ми разправя, че като поставял фаянс в Германия, накрая поставил разни ел. контакти, лампи и ключове, които били там! Собственика се развикал, че това не било негова работа и бил наел фирма за ел оборудването!

    Коментиран от #21

  • 20 Тошо

    56 10 Отговор
    И как при лошият Тошо,България беше на 26-то място по индекс на човешко развитие? Сега при добрите евроатлантици сме на 68-мо място! Когато фактите говорят, няма смисъл от празни приказки.
  • 21 Ни думай ва!

    47 3 Отговор

    До коментар #19 от "Кочо":

    Нашето село беше 3000 души! Сега има 469 роми и 238 старци! И даже незнам докато пиша, дали Дуранца не е родила следващото!
  • 22 взвд

    47 10 Отговор
    това което се построи при Тодор Живков сегашните умници не могат 30 години да го боядисат
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кочо

    45 12 Отговор
    При Тодор Живков по границата нямаше ограда! Но, имаше ред! На някой минавало ли му е през ум, че някой ще ни плаши как щял да ни пусне мигранти!? Но, това е спорно, сега ще кажете, че хората са били затворени в концлагер, телените мрежи да не избягате от ТКЗС - то в чужбина....! Друг пример тогава - някой помни ли преди 40-50 години да отидеш в някое училище и там на входа да ти се озъби някой грозноват цербер, назначен за охрана? Или да ти мерят темпертурата и бъркат в носа и търсят вируси! Само една година ни остригаха нула номер против въшки!

    Коментиран от #36

  • 25 Боруна Лом

    48 10 Отговор

    До коментар #14 от "Емо Крокодила":

    КОГА ИЗЧЕЗНА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО?...СЛЕД ОСЕМДЕСЕТ И ДЕВЕТА ГОДИНА!
  • 26 ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ

    6 28 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    и накрая восък със конец! Космическа!!. Абе беше си механическа - много механи имаше!
  • 27 Филип Ейджи

    8 5 Отговор
    С такъв народ....
  • 28 защо

    25 2 Отговор
    Какво казва литературният герой Ванката - "много си тп Сашее"
  • 29 И сега видиш ли, защото

    33 6 Отговор
    се усукваме на американците и сме на къса верижка на англичаните, глупостта и мързелът са изчезнали и само таланти и свръхнадарени ни управляват.
  • 30 Нострадамус от Злокучене

    18 25 Отговор
    "Правешкият Цар" беше селски тарикат,който проумя,че времето на Соца изтича и още през 80-те започна да прави някакви опити за "лек завой".Естествено от този прост комундел не можеше да се очакват някакви радикални промени,но дори и той осъзна че "Социализъма е едно недоносче",това са негови думи.
  • 31 Али Бабата

    40 3 Отговор
    А сега как точно насърчават учението и работливостта? През 90-те същите тия мързеливи хора се юрнаха да правят бизнес, но то не бяха групировки, рекет, непосилни данъчни закони. Остана само мутренския бизнес и монопола. А, и дрогата...
  • 32 мани мани

    51 4 Отговор
    тия жилищни блокове, аец, тецове, вецове, язовирни стени, заводи, фабрики, цели градове (дим-град), детски градини, детски ясли, училища, болници, казарми - с мързел НЕ се строят!
    мързеливи сме сега! едно време ня кой да те остави да не буфкаш! ня кой да те остави да си брадясал и косясал! а сега всички са брадати и кypвясали наджукени, цицосани инфлуенсъри, инстаграмаджии, фейсбукъри, тиктокъри, ютубъри, фрилансъри - демек БЕЗРАБОТНИ, ЛЕНТЯИ, ПРОЙДОХИ, МЪРЗЕЛИ, ИЗМЕКЯРИ, МОШЕНИЦИ! хубо че са тия НЕсоц. платформи, за да могат да тръбят там и да лъжат, заблуждават хората та да захлебват, че инак щяха да ровят по кофите за боклук...
  • 33 А ве

    45 6 Отговор
    "Ще го търсите вие бай си Тошо, ама няма да го намерите!" - така казваше дадо ми, лека му пръст - герой от Отечествената война, цял живот безпартиен и недолюбван от управляващите, най-работливият човек, когото съм познавал. А ние, пишлеметата, скачахме и се радвахме на новопоявилата се демокрация. Колко е бил прав...

    Коментиран от #40

  • 34 АлександърНеандреев

    41 3 Отговор
    Факт е обаче, че след 15 г. ЕС управление България и до днес изглежда една унила и уморена страна, белязана от кухите еврогеййски ценности.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да си чувал

    13 8 Отговор

    До коментар #24 от "Кочо":

    за "открит лист", кльон, застава, Гранични войски, граничарско куче, миниране на граница? Или си минавал границата през КПП само с показване на паспорт?

    Коментиран от #48, #56, #60

  • 37 Ваше Зеле

    27 5 Отговор
    Ценностите на бай Тошо бяха народни и нямаше разделение на хората бяхме другари и другарки а сега ако не си се определил какъв си другите ще те определят. Вярно е че се чакаше 10 години за кола но по онова време 1 кола е правена няколко дена а сега с модерните роботи по 10-20 на ден
  • 38 балхарите

    1 25 Отговор
    затова го харесват

    Коментиран от #42

  • 39 Бай ганьо

    36 2 Отговор
    Не съм комунист само за едно ги мразя за възродителния процес, а за мързела само да му кажа на тоз андрешко, това което се построи по негово време дето го казва и фейсбук не моем го боядиса мъжете бяха мъже и жените жени, а сега чалга простотия и дрога лайф да има
  • 40 Защо не са

    3 9 Отговор

    До коментар #33 от "А ве":

    обичали дядо ти, нали е поддържал властта? Не е бил и мързеливец, такива хора се уважаваха. Сигурно щеше да се съгласи със заглавието на статията.
  • 41 Свидетелка

    43 3 Отговор
    Аз съм живяла 18 година при бай Тошо, в София. Имаше разбира се неща, които не ми харесваха - комсомола, униформите, опашките понякога - но помня имаше опашки за книги, което сега е немислимо. Но като цяло животът беше доста по-спокоен и предвидим. Не си заключвахме вратите и си помагахме, ходехме си на гости без предварителни "резервации" по телефона. На море - по две седмици, а сега стой 14 дена! За всички имаше работа. Аз не съм чула едно ново училище да е построено през последните 32 години, всичко е от бай Тошо. Та така. Плюсовете са поне 80 % повече.
  • 42 пфууууу

    24 0 Отговор

    До коментар #38 от "балхарите":

    А ти чий го дириш в тоя форум, ако не си българин? Маке ли си, укра ли си - стой далеч.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ДВ пак с измишльотините!

    28 3 Отговор
    Тодор Живков имаше вид на селянин или анимационен герой от филмчетата на Доньо Донев,но по негово време,България беше 30 икономика в света и напълно самодостатъчна и не зависеща от внос.БВП на глава от население,беше 3-тия в Европа,а армията ни беше 10-тата в света и 4-тата в Европа.На срещта в Одрин на ниво премиери.Т.Живков забива такъв шамар на премиерана Турция,че и двете делегации са в мат,а С.Демирел остава до края на срещата с зачервена буза.За какво става дума:след намек за заплаха от страна на Демирел,че можел да мобилизира армия от 9 000000 войници,повече от колкото е населението на България,Тато му забива шамара и му казва:"Нека този шамар, да ти напомня,за заплахата която днеска изрече и да се замислиш за в бъдеще,дали можеш да я повториш".Е сега съм много любопитен,дали ако Ердоган заплаши България,някой от днешните коленичили лизачи,ще му удари шамар.В момента нямаме армия.По границите върлуват емигранти,които избиват невъоръжените ни граничари а икономически сме толкова напред,че не можем да се конкурираме и с икономиката на град Дортмунд.
  • 47 ЧОЧО

    0 23 Отговор
    Оставете миналото на историците,гледайте напред.Нима в страните където е нямало социализъм не е построено нищо!И стига с това ,че построеното от Живков не можело да се боядиса.
  • 48 Скрий се бе!

    28 2 Отговор

    До коментар #36 от "Да си чувал":

    Амй как се минаваше границата бе смъърдел.Естествено на КПП-то и с паспорт.Имаше и бразда и кльонове но те бяха за диверсанти и нарушители(сега да не би да ги няма) а като видят нарушител,граничарите направо стреляха.Имахме и държава,и икономика и армия.Сега имаме само надрусано ново поколение, което не става и за персонал в тоалетна.Няма армия, нямаме държава-окупирана е,а икономиката ни е само за вътрешен алъшвериш.Ако не внасяме бооклуците от Европа,няма да има какво да ядем.Бай Тошо като умре,не намериха и стотинка а днеска излезе в тубата видео за Тиквоча от Банкя.Ами за 10 години е откраднал,3,8 милиарда.Напишете в Тубата"Ето колко милиарда има Борисов в офшорни компании на екзотични острови!?" и ще се хванете за главата.

    Коментиран от #50

  • 49 пенко

    27 0 Отговор
    ИМАХМЕ СПОРТ --- ИМАХМЕ МЕДИЦИНА --- ИМАХМЕ ОБРАЗОВАНИЕ - ИМАХМЕ ЧИСТА ХРАНА --- НО ИМАХМЕ И ПАРТОКРАТСКА ДИКТАТУРА !!!!!!!! ДНЕС НЯМАМЕ .Д.... НО НЯМАМЕ И БКП -ДИКТАТУРА ... ЗАМЕНИХМЕ Я С ТАЗИ НА ГЕПИЛИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 50 А тая глупост

    5 6 Отговор

    До коментар #48 от "Скрий се бе!":

    кой я писа? "При Тодор Живков по границата нямаше ограда!"

    Коментиран от #51

  • 51 Сбъркал си човека!

    12 2 Отговор

    До коментар #50 от "А тая глупост":

    Аз не съм писал за ограда,но който е написал ,че е нямало такава е напълно прав.Граничарите минава до браздата за да гледат за следи.Само на някои места,имаше ограда,заради добитъка,но с 80см височина!
  • 52 Демократ

    4 29 Отговор
    Щетите върху хората,нанесени от диктатора Живков са жестоки и днес се виждат ясно.Печалното е,че неговите последователи са във властта и продължават да не допускат демокрация и свобода,върховенство на закона и образованост.Простотията управлява с пълна сила, некадърници ,крадливи и лъжливи.Охранителят му и слугата му мафиота Борисов е добре обучен от него и обкръжението му.

    Коментиран от #54, #55

  • 53 Хаха

    25 1 Отговор
    Ако сменят "Живков" с "Тиквов", тези преди и след него и
    "Москва" с ЕС може да съвпаднат много неща, но най-вече за кражбите, глупоста и мързела... Тогава ходехме на бригади от 5-ти клас бе, жендъри... Какъв "мързел", какви 5 лева? Днешните деца не можеш да ги накараш за 5 пари работа да свършат, защото ще им "нарушиш" правата!? Когато комшията на село биеше плоча се събирахме по 15-20 човека без да ни вика! Сега и хора няма, а и всеки гледа да прекара комшията, а не да помага, щото такива са "ценностите"!

    Коментиран от #61

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Момчето си отива

    29 1 Отговор
    При лошия бай Тошо ядяхме хляб изпечен на място, а не донесен от някъде в найлонови торби, произвеждахме всички храни от земята си и хранехме с излишъка няколко града като Москва, чудя се как сме живели без дънки и таблети…
  • 58 спомени

    20 0 Отговор
    При бай Тошо беше последният път , когато бяхме държава . Вярно с кусури , и партийни секретари , но все пак държава . С всички белези на държавност. Пазари , суровини , кадри , образование , национална сигурност, армия , полиция , демография , култура , здравеопазване , чиста качествена храна храна , икономика , енергетика , земеделие , дом за всеки с низко-лихвени заеми, туристически комплекси , и почивни бази , Чисто море , планина , гори, патриотизъм и родолюбие се преподаваше в класните стаи. Учеха ни да отстъпваме място на възрастен човек в автобуса , и да му помагаме , защото и ние ще остареем. Хората си ходеха на гости , общуваха , пееха , и се смееха . Лошо беше за администрацията , беше ги оставил с низки заплати , а миньорите опъваха пълните пликове.
  • 59 някой

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Емо Крокодила":

    И от кога го няма българското село ? Комай започна да го няма от последните 32 години. Село Селановци Северна България , са му викали през социализма червен Китай - 5700 жители , гъсто населено , като в Китай 28 кръчми , и 3 дискотеки за младите . В момента я има няма 800 човека. И това се отнася за всички села . Сега има села призраци , които са преустановили своето съществуване , и само се водят на картата.
  • 60 Метаксас не е коняк

    11 0 Отговор

    До коментар #36 от "Да си чувал":

    Минни полета имаше нооо... на гръцка и турска теритирия. Отне им над 5 години да ги разминират. Заводът в с.Горни Лом дето гръмна утилизираше точно гръцки мини от бившите им минни полета. Гърците и турците се страхуваха от БНА много повече отколкото ние от тях. Ние нямахме укрепени линии със стоманенобетонни бункери, а турците до Истанбул имаха 3 броя укрепени линии,или пък гръцката "Метаксас".
  • 61 Ами

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хаха":

    сега човека може да си поръча бетоновоз и помпа.

    Коментиран от #63

  • 62 Христо

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Емо Крокодила":

    "Преди колективизацията по селата кипеше неуморен труд"

    Да, ръчен труд до смърт. Питах единия ми дядо какво е било преди ТКЗС-то и той каза просто: "Робия!"
  • 63 Хаха

    9 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ами":

    Така де - може да си поръчаш и да ти сменят пола! Все пак е достижение на "цивилизацията"! Можеш да си поръчаш да иВеш и надуваема кукла - за какво ти е жена!?
  • 64 Аз Съм Николай

    13 1 Отговор
    Аз Съм Николай госин Андреев роден съм в началото на 70-те.Ще ти кажа че си пълен глупак и идиот или се водиш от други пътепоказатели -/разбирай финикийски или йезуитски не знам и не ме интересува/ да твърдиш подобни глупости. Не искам да влизам в полемики но ако уважаваме себе си като нация трябва не само да отчетем лошотиите но и да кажем и съпоставим направеното тогава и какво сега е направено - в образование инфрастуктура здравно осигуряване работни места доходи наука спорт абе идиот с идиотите скрий се някъде и не се опитвай да промиваш и без туй изветрялите мозъци на младите
  • 65 Роза

    4 0 Отговор
    Две бяха нещата,според мен,които бяха негативни по времето на Живков-неговото прекалено угодничество пред СССР по времето на Хрушчов и Брежнев и второ-това, че допусна да се извърши "възродителния процес" в БГ и с това злепостави БГ пред света като репресивна държава.Имаше и много положителни неща,изчерпателно изброени от коментиращите по-долу.Но нищо не се връща назад.Нито Т.Ж. ще възкръсне,нито предишния строй ще се върне.И аз си спомням с умиление спокойствието,доброто образование,опашките за книги и т.н. но...дойдоха по-сурови времена и който оцелее,оцелее!
  • 66 Ъхъ

    4 2 Отговор
    изходи се сашко от дойчовско...те там дойчовците са си градили държавата зарад сашко...като е толкоз работлив и умен, да дойде и да работи за страната и народа..иначе на чужда софра седи и лапа каквото му дадат...
  • 67 ами

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мързел ли?":

    и друго, тоз списувател удобно забравя, че СО МАТ обслужваше с тирове цяла Европа, най-голямата транспортна компания в Европа...сигурно от глупост и мързел ще да е станала такава...
  • 68 значи

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Емо Крокодила":

    бих ти казал какъв си, ама ще го изтрият...:)))
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Бай Митко

    1 1 Отговор
    Здравейте колеги!
    Няма нищичко да коментирам около статията!
    Няма нищичко да коментирам за индивидуалните Ви коментари!
    Само ще споделя за носталгията по онова време, която се поражда заради спокойния и сигурен живот, заради високия стандарт на здравеопазването, образованието и социалната политика на държавата! Тогава бяхме 9 млн. и нещо, а сега се стопихме на 5 млн. и нещо. Липсващата бройка българи се пръсна по света не на екскурзии и почивки, а в търсене на работа за изхранване на семействата си! Може още много да се говори, но в страната на лъжата всяка истина е лъжа! Съжалявам младоците, които и хал хабер си нямат за онова време, но папагалски ни убеждават колко зле е било! Щастлив съм, че съм живял през онова, "лошото" време!
    Хубави почивни ди!