Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Май, 2022 21:00 5 376 75

Когато България въоръжаваше "революциите" на четири континента

  • русофили-
  • ссср-
  • българия-
  • тодор живков-
  • бкп-
  • оръжия-
  • румен радев-
  • корнелия нинова-
  • нрб-
  • българско оръжие

България е раздавала оръжия за милиарди долари на де що има по света "социалистически революции". Но сега има проблем да даде на Украйна.

Когато България въоръжаваше "революциите" на четири континента - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия нападна независима Украйна на 24 февруари. Седмица по-късно в ООН тази война беше подкрепена само от самата Русия, Сирия, Беларус, Северна Корея и Еритрея. САЩ, Великобритания, Германия и останалите държави в рамките на ЕС и НАТО (и не само) подкрепиха Украйна с дарения на оръжие. Военните успехите на Русия във войната остават ограничени - включително и поради този факт. България, като член на ЕС и НАТО, подкрепя Украйна, но не даде военна помощ.

Основна причина за това са яростната съпротива от страна на проруската и соцносталгична партия БСП, която е член на управляващата коалиция, на проруската, националистическа опозиционна партия “Възраждане”, както и на президента Румен Радев, който продължава да твърди, че е против изпращането на българско оръжие, тъй като България има голяма диаспора в Украйна (?). В същото време България изнася огромно количество оръжие, което макар и номинално да не е предназначено за Украйна, отива там. Лицемерие е, че това се знае от всички тях, особено от лидерката на БСП Корнелия Нинова, която, като вицепремиер и министър на икономиката, подписва лицензите за износ на оръжие, а президентът, като главнокомандващ, получава огромно количество разузнавателна информация.

Още новини от Украйна

В същото време президентът като бивш военен, а БСП като наследник на управлявалата 45 години БКП, би трябвало да знаят за държавната политика на НРБ да взима страна в де що има на този свят “социалистически революции” с дарения на оръжие и военно оборудване, както и с продажби, обучаване на военни, на терористи и на служби от държави и режими, които трудно биха могли да бъдат наречени демократични.

Оръжия за всички по целия свят

Географската карта на тази “революционна подкрепа” обхваща Азия, Африка, Южна и Централна Америка. Основна цел на българските служби и на държавната външна политика е било противопоставянето на Запада. Точно това си мисли, че прави в Украйна, и руският президент Владимир Путин.

Разнообразни са както дестинациите, така и видът помощи, които НРБ оказва. От фланелени гащи за Гренада, през военномедицински бригади за Сирия и Никарагуа, до обучение и модерно оръжие за Организацията за освобождение на Палестина (ООП) на Ясер Арафат. Хуманитарни пратки за братски социалистически страни и партии стигат до Гана и Бенин, където в Котону дори се издига паметник на Георги Димитров.

Подкрепата на “социалистическата революция” по света струва милиарди. Само на Ирак и Либия са отпуснати над 2,6 милиарда долара, с които да се финансира българският оръжеен експорт. След 1987 година режимите в Багдад и Триполи напълно прекратяват износа на нефт за НРБ, договорен като погасяване на оръжейните кредити. Левите партизани в бившата португалска колония Ангола в Африка получават боеприпаси и оръжие от България през 1960-те години. София подпомага комунистическата революция в Ангола с дарения за десетки милиони, показват данните в докладите от решенията на Политбюро и ЦК на БКП. Агостиньо Нето, който става президент веднага след обявяването на независимост на Ангола от Португалия през 1975 г., смята обучените в България бойци за изключителни специалисти във военно отношение и много ги цени, става ясно още от докладите.

През 1962 г. Политбюро дава съгласие и за продажба на оръжие и военно оборудване на Сирия. България дори иска да продаде и употребявани изтребители МиГ-15 и уведомява за тези преговори „големия брат" - ЦК на КПСС. София преговаря още за строителството на военни летища и други военни обекти, както и за обучението на сирийски пилоти, танкисти и друг военен състав.

На Никарагуа България дава безвъзмездно над 12 млн. лева под формата на оръжие, интендантско оборудване и обучение на военни кадри и милиционери. Там са изпратени и десетки военни лекари и други специалисти, сред които има кадри на МВР и Държавна сигурност. По данни от 1997, щедрата подкрепа за Никарагуа струва на България 230 млн. щатски долара. С отчитане на инфлационния индекс, в наши дни това се равнява на близо половин милиард долара.

Стотици членове на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) са обучени в България. През 1980 г., на 6 май, българското ръководство решава да подкрепи и Социалистическа република Виетнам с военна помощ на стойност 2,3 млн. лева. Същата година Политбюро решава да помогне с оръжие и на току-що обединилите се революционни организации в Салвадор.

На 11 юни същата година българска помощ на стойност 100 000 лева - във вид на пистолети, чаршафи и фланелени гащи - стига чак до островната държава Гренада, чийто суверен е британската кралица.

Според доклад на „Хюман Райтс Уотч“ от 1999 година България е изнесла оръжие и е подготвяла терористи дори в Йемен и Танзания.

Износът продължава и през 1990-те

И тъй като веднъж са създадени, каналите за износ на оръжие остават, те минават в частни ръце след 1990 година. През 1990-те години България е източник на оръжия за въоръжени сили в Ирак, бивша Югославия, Ангола и Руанда, Сиера Леоне, Бурунди, Конго и много други. “Тя (България бел. авт) многократно е участвала в продажби на оръжие на райони с въоръжен конфликт, държави под международно или регионално ембарго, и на въоръжени сили, известни с груби нарушения на правата на човека и международното хуманитарно право”, пише в доклада на „Хюман Райтс Уоч“.

България в момента продава оръжие на Украйна, но управляващите не взеха ясна позиция, не взеха страната на свободния свят, като не дадоха военна помощ. Знаем, че БСП се гордее с историята на БКП, чиято политика по “подкрепа на революциите” е довела до смъртта на десетки хиляди по целия свят. До голяма степен това е ставало по волята на “големия брат”- СССР. Въпросът е дали сега решенията на БСП и подкрепения от тях президент Румен Радев не са повлияни от същия този брат?

Автор: Георги А. Ангелов


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    87 27 Отговор
    Целият ни военен комплекс работи за Украйна,а българският народ плаща сметката.

    Коментиран от #25, #29, #65

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    61 25 Отговор
    Имаме си скици за самолети. Ксерокс,принтер и заповядайте драги укри.
  • 3 АнтиГост

    44 70 Отговор
    Няма значение какво се говори, важното е, че нашите оръжия
    бият по руснаците!

    Коментиран от #6, #27, #56

  • 4 Теле

    47 10 Отговор
    На фашисти не
  • 5 Делю Хайдутин

    61 16 Отговор
    Тези милиарди дето изчезват от бюджета отиват за Украйна и за бежанците.

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пич

    55 12 Отговор
    Въоръжаваме , когато имаме сметка от тази работа !!! Не когато другите искат нашата сметка ! Козяк , в случая !!!
  • 8 РУСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ

    34 7 Отговор
    Пращаме го от БГ за Украйна.
  • 9 Анонимен

    60 0 Отговор
    Интересно е къде изчезнаха двата милиарда долара от Ирак.Садам признаваше че ги дължи на България и искаше да ги върне.

    Коментиран от #16, #32

  • 10 Новата българска армия

    3 28 Отговор
    и новата руска армия.

  • 11 АнтиГост

    14 46 Отговор

    До коментар #5 от "Делю Хайдутин":

    До сега тези милиарди отиваха при руснаците, но сега
    при тях отиват само смъртоносни работи.

    Коментиран от #13, #35, #36

  • 12 масон веле

    64 14 Отговор
    Колко независими страни бяха нападнати от САЩ и Британия?
    Колко преврата и политически убийства организираха? Колко кървави диктаторски режими подкрепяха, докато им бяха удобни?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БСП ВИЦЕТО

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Делю Хайдутин":

    АААА, не така, аз вице ли съм или кво....
  • 15 Факти

    48 13 Отговор
    Да не бързаме да даваме оръжия на Уж не нацистка Украйна.То се виждат пленените Азовци как са бъкано с татуировки нацистки.Че даже и сатанински символи.
  • 16 Край

    51 11 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Ми нашите съюзници от САЩ ни принудиха да се откажем от тях. За участието ни във Ирак ни обещаваха да работят наши фирми по възстановяването на Ирак. Но това после се забрави. Те и на руснаците обещавали да не се разширява НАТО ама … А тия нашите 2 милрд доларчета умряха заедно със Саддам. Обесени с крана.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Анонимен

    44 6 Отговор
    България въоръжаваше различни държави а през това време краварите завладяваха направо цели държави.за даги контролират.Където те има бази и войски държавите не са свободни.Сегс посочете поне една държава където краварите са се намесили о тази държава се развива и цъфти "демокрацията"

    Коментиран от #22

  • 19 Поп

    39 10 Отговор
    Това е Долна бълвоч и пропаганда, вие сте дъно
  • 20 Бгг

    24 3 Отговор
    Дали автора ще може да намери случай в който от двете воюващи страни, има граждани с българско самосъзнание и ние да сме дарявали или продавали оръжие на поне едната страна ???
  • 21 Ти да видиш.

    17 1 Отговор
    Т е върнали сме се 40г. Назад.
  • 22 Бгг

    25 1 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Как бе вие не помните ли арабската пролет ??? Е тя за тях стана зима ама кой ги пита вече.
  • 23 Димов

    26 8 Отговор
    В Ирак и Либия няма бесарабски българи, тормозени от бандеровци.
  • 24 Димов

    36 4 Отговор
    А и по него време имахме армия - та дрънка, докато сега нямаме нищо. Едни нищо и никакви осем самолета чакаме и няма да ни ги дадат скоро време, въпреки, че си ги платихме предварително.

    Коментиран от #75

  • 25 Димов

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пределно ясно им е, че изнасяме с конвоите за Украйна, но е важно пропагандата за пречупване на общественото мнение да не спира.
  • 26 Човек с памет

    39 6 Отговор
    "Независима" Украйна никога не е имало. В СССР поне е имала глас. Зависимата от САЩ Украйна стана твърде вредна и сега ще стане история.
  • 27 Другото важно

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "АнтиГост":

    Ти гледай руските оръжия да не почнат да бият по нас, че тогава става лошо.
  • 28 САТЪРА НА ХАНА

    33 2 Отговор
    ОТ 1941 ГОДИНА ДО 1943 ГОДИНА, ГЕРМАНИЯ
    ИЗКОПАВА ВСИЧКИ ХРОМОВИ РУДИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЕГА НЯМАМЕ ХРОМ ЗА СТОМАНА
    ...
    ОТ 2002 ГОДИНА ГЕРМАНИЯ КОПА МЕД ЗА1, 4 МИЛИАРДА ЕВРО НА ГОДИНА ОТ БЪЛГАРИЯ
    ... ПЛАЩА КОНЦЕСИОННА ТАКСА 50 МИЛИОНА ЕВРО НА ГОДИНА
    ....
    А БЪЛГАРИТЕ КУПУВАТЕ МЕДНИ КАБЕЛИ СИМЕНС , НАПРАВЕНИ ОТ БЪЛГАРСКА МЕД :)))
  • 29 хах

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    КАКВО ПЛАЩАШ ПЛАЧЕШ ЗА КОМПЕНСАЦИИ ОТ ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #48

  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    27 5 Отговор
    НИЙ И ЛИБИЙСКИ, ИРАНСКИ И ИРАКСКИ ПЕТРОЛ ВНАСЯХМЕ
    ....
    ОБАЧЕ НАТО КАЗА ЧЕ Е ФАШИСТКИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ
    НАТОВСКИТЕ ФАШИСТИ ГО ВНАСЯТ
  • 31 САТЪРА НА ХАНА

    19 1 Отговор
    В АБУ КАМАШ ЛИБИЯ ...ПО ВРЕМЕТО НА КАДАФИ
    .... ОГРОМЕН ХИМКОМБИНАТ КОМБИНАТ В ЛИБИЯ
    ... ИЗНАСЯШЕ ВСИЧКОТО ПВЦ САМО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО
    ЗА ГЕРМАНИЯ ... :)
  • 32 Пловдив 1912

    25 0 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    САЩ им позволиха да не ни ги връщат .....сега се равняват поне на 5 милиарда долара и това са само по официални документи...
    Американците ни казаха да пием студена вода...
    Бг оръжията по едно време бяха най добри, по цена-качество...казвам ти го от първа ръка ...
    Бг калашника стреляше и с пясък и вода...
    Мини , патрони , радиолокационна техника , гранати , мерници, визьори и тн...
    Всичко беше топ...
  • 33 DW дежурните Лъжци и маниполатори!!

    29 5 Отговор
    DW дежурните маниполатори!!
  • 34 майор

    17 3 Отговор
    Гошо и ти агентче беше,а сега какви статийки пишеш
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 васил

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "АнтиГост":

    скучно,нелепо и глупаво
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Артилерист

    21 8 Отговор
    Изключително необективна, подла, провокативна, спекулативна и прочие американска пропаганда. Афторът не споменава и дума, че в споменатите страни са управлявали проамерикански престъпни режими, които американците подкрепят, вкл. и с бомбардировки над опозицията. Афторът не казва нищо за войната на американците срещу Виетнам, например. Десетки и стотици хиляди тонове бомби, напалм, отровни пестициди и прочие американците изсипаха над тази, с нищо незаплашваща ги страна. Убити са милиони виетнамци, а голяма част от природата им е опожарена, обезлисена и отровена. Това беше невероятно престъпление на американските варвари. Заради помощта към такива нещастни народи, хората в соц. страните живееха скромно и това също е една от причините за провала му...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Шамана на Монтерей

    13 9 Отговор
    Комунетата винаги са били лицемери и лъжци.За тях проблема не е,че продаваме,подаряваме,даваме или както искате го наречете,оръжие.Това което ги прави толкова "загрижени" и "пацифисти" е факта,че това оръжие ще се използва срещу техните кремълски спонсори.Но дори и в този случай те си остават същите лицемери,защото отлично знаят,че нашето оръжие така или иначе стига до Украйна.Знаят го и руснаците и заради това беше опита им да отровят техният човек Гебрев,както и взривовете във военните заводи.За тези които сляпо вярвят на Корнела ще спомена,че украинският Ан-124 лети често до България и след това някъде на Запад.Вие си понапрегнете мозъците какво пренася.

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гьобелс Веле

    14 5 Отговор

    До коментар #43 от "Шамана на Монтерей":

    Май само ти не си разбрал. Обяснявам, чети бавно за да разбереш.
    България не изнася оръжие за Украйна, изнасяме за трети страни, а те какво правят с него не е наш проблема. Изнесеното оръжие от страната се заплаща и държавата печели от това. Но някои американски особи не харесват това. Искат България да не продава оръжие, а да го дава като помощ, т.е. подарява, и българската държава да плаща за това.
    Ъндъстендиш ли нещо, или не??
  • 46 Обясни

    5 4 Отговор
    Каква значение има за американците, дали България ще продава оръжие или ще го подарява?

    Казваш: Американците "Искат България да не продава оръжие, а да го дава като помощ"
    А сега обясни ЗАЩО!
    Каква им е далаверата да искат да даряваме оръжие, а не да го продаваме?
    Технически погледнато е едно и също - даряването е продажба на цена нула

    Коментиран от #47, #55

  • 47 Гьобелс Веле

    11 2 Отговор

    До коментар #46 от "Обясни":

    Ти не четеш ли новини, не можеш ли да мислиш ?
    "САЩ отпуска 40 милиарда долара помощ за Украйна" Поредните!!
    На всеки е ясно, че тази война я запали и финансира САЩ. А САЩ ще направят всичко възможно и други да плащат за техните интереси, а не те да отпускат, а ние да ги прибираме чрез оръжия.
    Нещо схващаш ли ??
  • 48 Въпрос

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "хах":

    Какво стана с нашите автомати, къде бяха в поделенията и поколения се учиха да стрелят с тях? Складирани или продадени?
  • 49 Враг на САТАНАТА

    11 2 Отговор
    Дойче Веле , съществуващо САМО от парите , отпуснати от Конгреса на САЩ .... вервайте им!
    Създадени САМО за пропаганда ..... ВЕРВАЙТЕ им .
    Лъжата е в основата на рождението им , кървавите пари - начин на съществуването им!
  • 50 Да бе да

    3 12 Отговор
    "Когато България въоръжаваше "революциите" на четири континента"

    България не само въоръжаването! През средата на 80те
    Японския беше дом на поне половината от терористите на ислямските организации ! България никога не е била неутрална, но сега понеже е истински агресор на 300 км , трябва да спим неутрално?

    Дами и господа , русоробите се опитват да ни продадат като овце на димитровградския пазар !
  • 51 Ляв плюс

    10 2 Отговор
    Социалистическа България беше богата държава, имаше много оръжия и затова можеше да си позволи доста повече дарения от опоцканата колониална Демократична България. България е давала в името на социализма, антиколониализма и анти-империализма - все благородни и справедливи каузи, които един ден ще възтържествуват

    Коментиран от #52, #59

  • 52 Да бе да

    2 11 Отговор

    До коментар #51 от "Ляв плюс":

    "България е давала в името на социализма, антиколониализма и анти-империализма - все благородни и справедливи каузи, които един ден ще възтържествуват"

    И как ви се получава ?😁🤣 лунатици сър

    Коментиран от #53

  • 53 Сух

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Да бе да":

    Къв сър балнуваш, ти българин ли си или англичанин? Щото по български теми английски навлеци нямат място.

    Коментиран от #68

  • 54 За ваше

    9 2 Отговор
    сведение, подкрепящите нацистка Украйна са всички страни от НАТО, САЩ, Канада, Япония и Австралия. Целия останал свят не подкрепя Украйна. Войната бе нарочно провокирана от самите САЩ, които чрез украинците искат да отслалят Русия, но няма да им се получи.
  • 55 Да се намеся

    7 2 Отговор

    До коментар #46 от "Обясни":

    Почти нищо не отива в Украйна, правят си далаверите помежду си разни политици и лобисти.
    Да не мислите, че милиардите, дето САЩ гласуват за Украйна достигат до там?
    Глупости, аз на тебе, ти на мене.
    Борисов какво правеше със западните ни партньори, същото, аз на тебе, ти процент на мен, за народа среден.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 хихи

    6 1 Отговор
    "България е раздавала оръжия за милиарди долари на де що има по света "социалистически революции". Но сега има проблем да даде на Украйна."

    DW точно за това имаме проблем да даваме/раздвамае........

    През Първата, Втората и Студената войни все от страната на булката...
  • 58 По повод

    7 0 Отговор
    продажбата на оръжие на други страни в периода преди ноември 89г. Те американците и останалите членки на НАТО, добре че не са изнасяли и обучавали в други страни и оръжие и инструктори и какво ли още не. Дори в Украйна от 2014г американски инструктори са обучавали тези, които сега загиват и са ги подготвяли за инвазия срещу Русия.
  • 59 хихи

    0 4 Отговор

    До коментар #51 от "Ляв плюс":

    Верно е много богата
    Работниците почиваха годишно безплатно 6 месеца на море и 6 на балкан. В НРБ пенсионери нямаше-. Всички живеха на френската ривиера. Излизаха от казината само в деня за пенсии. Носеха им ги със самолета на тодор Живков. Не че там беше ефтино, пенсиите бяха големи.... и това с 16% от БВП за въоръжаване..
    хи хи

    Коментиран от #64

  • 60 Иванова

    5 2 Отговор
    Да. Точно така е. Фактите са лесно доказуеми от архивите на Кинтекс. Ама всъщност това, което е казано в статията е по-важното като факт да се каже на обществото, позакъсняла информация. Откъде да са знаели общо казано, българите, какво е ставало тогава?! Да бе би вестници да са съобщавали, или по телевизията ?! На летището се товарят нощно време самолети и никой не знае аджеба какво, за къде и т.н. Да, оръжия. А сега всеки ден, час, новини, спорове дали, парламент, нет и всеки е компетентен с мнение и протести и т.н. що не протестирахте, съвестни граждани по време на бай Тошо, после, като уж започна да набира скорост демокрацията, после като почна и да "зрее" около ББ десетилетие и отгоре?! Сега извисихме глас и се отприщихте... Явно, поумняли.... А може и да е обратното.
  • 61 Сандо

    1 1 Отговор
    Я подредете събитията по дни и дати и изявленията на световните лидери,на Путин например,защотонего много го "обичате".И тогава картинката става много по-различна,и който има поне малко мозък в главата си,ще спре да чете пропагандни писания като тези на ДВ.А и ще научите каква е обосновката за провеждането на военната операция на Русия в Украйна,каквато впрочем западните страни и особено САЩ обичат да вършат по целия свят.
  • 62 5577

    3 1 Отговор
    Щото е независима, за туй я нападна тъй ли? Да я превземе и да направи украинците роби. Пропаганди. Заради това сега всички управляващи имат оправдание за инфлацията. Значи за туй живеем по зле, тъй ли. И като го повтаряте до безкрай и някой ще започне да вярва и да се пита, бе наистина не е ли тъй. Пропаганда. Като Борисов по цял ден лъже краде хора яде. Няма кой да го осъди. И сега какво пак ще го избираме тъй ли. Факти трябват господин писатели от зеле. Стига пропаганда. Не сме толкова глупави за колкото ни правите.
  • 63 Аршлох

    4 2 Отговор
    Поредната философстваща со ро спия.
  • 64 Ляв плюс

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "хихи":

    Казина и френска ривиера - виждате ли изкривената атлантическа представа за благополучие. А не е ли по-добре вместо тези съмнителни ценности да има функциониращо стопанство и работа за всички, качествени безплатни образование и медицинска помощ, евтин транспорт, а ?
  • 65 Кико

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какво плаща като завода бачка на частно? И само ме казвай че цената е по-скъп бензин. Цената на бензина не е висока заради продадени шашки
  • 66 незнайко

    4 1 Отговор
    СТИГА ПРОПАГАНДА !!! Раздавали сме оръжия когато бяхме в СИВ !!! Ние освен патрони, снаряди и калашници не произвеждаме друго !!! Всичката ни военна техника беше руска . Сега нямаме такава защото ни накараха да я унищожим !!! ЧАКАМЕ ЕДНИ ХАРТИЕНИ САМОЛЕТИ ОТ САЩ ДА НИ ГИ ДАДАТ АКО РЕШАТ !!! Нищо, че ги платихме !!! Как може да има в правителството ни толкова народ с промити мозъци ???
  • 67 Абсурдистан

    2 2 Отговор
    За тази част от историята ни, безродието има пълна амнезия!
  • 68 Да бе да

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Сух":

    "Къв сър балнуваш, ти българин ли си или англичанин? Щото по български теми английски навлеци нямат място."

    Много си тънък, Кавалджиев! 😁
  • 69 Наблюдател

    4 2 Отговор
    Против путинова русия и агресията и в украйна съм! Но не мога да приема насажданото от автора - НРБ е раздавала оръжия, тогава и РБ трябва да раздава! Инфантилно и тролски ми звучи.
  • 70 Дойчето с фитока Герги

    4 1 Отговор
    тълкуват историята както сатаната Евангелието. Фащ не прдизвикваха и стояха скромно като моми на сгледа. Мизерни слуги на ционистите от дълбоката държава.
  • 71 Вергина

    2 0 Отговор
    Онова е било под опеката на СССере. България е слаба в самостоятелното мислене.
  • 72 така така

    1 1 Отговор
    DW това в украйна не е социалистическа революция, ако беше да сме им дали оръжие :))))
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Димов":

    Вярно е, дрънкаше. На гол тумбак чифте пищови.