15 Януари, 2023 19:01 4 943 214

"Една пропаднала империя": три сценария за бъдещето на Русия

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин

След войната срещу Киев Руската федерация ще отслабне във военно, икономическо и геополитическо отношение, но това не означава, че тя ще стане по-малко опасна за своите граждани и за Европа

"Една пропаднала империя": три сценария за бъдещето на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Три са вариантите за бъдещето на Русия - разпад, колапс или тоталитаризъм, смята Ана Каприле, анализаторка към Европарламента. Според нея Русия е обречена да изпита съдбата на една пропаднала империя.

След войната в Украйна Русия ще отслабне във военно, икономическо и геополитическо отношение, но това не означава, че тя ще стане по-малко опасна за своите граждани и за Европа, констатира в доклад Ана Каприле, политическа анализаторка в изследователската служба на Европейския парламент. Пред ДВ тя заявява, че перспективата за демократични промени в Русия е много далечна, а страната я очаква съдбата на другата провалена държава на световната карта - "гигантската Северна Корея". "Във всеки случай една пропаднала империя", казва Ана Каприле.

Първият сценарий: тоталитаризъм

Според Ана Каприле съществуват три сценария за бъдещето на Русия, като първият вече е в ход. Съгласно този сценарий режимът на президента Владимир Путин еволюира в уродлива версия на самия себе си към свръхавторитарен, свръхцентрализиран, полутоталитарен или тоталитарен режим.

Все по-строгите репресии, както и вероятното въвеждане на военно положение ще позволят на федералните и на регионалните власти да отвърнат на изискванията на войната, сред които и една нова мобилизационна вълна. Паралелно интензивно ще се разширяват програмите за идеологическа обработка, насочени най-вече към младежта.

"Руските аналитични центрове вече са подготвили проект с различни модели за развитието на този сценарий с красноречиви названия. Най-перспективният, според авторите им, е "СССР 2.0", а най-спорният - "Нация Z". Засилването на и без това свръхцентрализирания и свръхтоталитарен режим може да доведе до парализа на процеса за взимане на решения от страна на Кремъл с фатални последствия, особено на бойното поле", прогнозира Каприле.

Вторият сценарий: колапс

Това може да активира втория сценарий - колапс. "Военните неуспехи и кризи, нарастващото усещане за изоставеност сред обезправените групи и региони ще отслаби не само поддръжката за регионалните и икономическите елити, но и общественото доверие в сегашния режим, което ще доведе до неговия крах", казва анализаторката и уточнява, че изходът ще зависи и от развоя на войната.

Режимът би могъл да избегне този крах само ако замени Путин с нова фигура с повече възможности за маневриране. С благословията на спецслужбите това назначение може да изведе Русия от задънената улица, извършвайки своевременна политическа маневра - по инициатива на Путин и с негово съгласие на базата на мними или реални проблеми със здравето му, допуска Каприле.

Ако президентските избори през 2024 в условията на военно положение не бъдат отложени, именно те могат да доведат до смяна на върха под прикритието на законността, като на власт останат същите елити, казва анализаторката. Но смяната на Путин може да се окаже и невъзможна - ако борещите се за власт страни се блокират взаимно или ако към този момент стане невъзможно да се продължи войната. В този случай, предполага Ана Каприле, колапсът може да бъде последван от период на неконтролируем хаос с лидери като Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров.

Третият сценарий: разпад

Оттам нататък в доклада е отбелязано, че ситуацията може да се развива в противоположни посоки и да доведе или до реална смяна на сегашната власт, или до подем на крайно десните движения, които набират сила вследствие на военната реторика.

Това на свой ред може да доведе до малко вероятния, но много опасен трети сценарий - до разпада на Руската федерация. "Държава с 85 съставни части и над 150 етнически групи има голям потенциал за частична фрагментация, макар да не мисля, че това ще стане чрез преговори между съставните части - по-скоро ще бъде разпад в условията на властови вакуум", казва Каприле.

Сценарият за Украйна е по-разбираем, казва още експертката. Въпреки войната и несигурността, пред Украйна се открива път: Европейският съюз ѝ предостави статут на кандидат за членство. "Не се знае кога тя ще може да се присъедини към ЕС и колко сложно ще бъде това, но за разлика от случая с Русия това е конкретен сценарий", заключава политоложката.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    54 169 Отговор
    Руснаците ще загубят тази война и ще се разпаднат като държава.

    Коментиран от #11, #100, #115

  • 2 Глупаци

    154 43 Отговор
    На боб ли гледате. Русия няма да се разпадне.

    Коментиран от #6, #108, #171

  • 3 КОТарАК

    32 95 Отговор
    който русофил се радва на разрушеният блок в Днепър , да ми удари минус

    Коментиран от #41, #210, #214

  • 4 ЕС фен

    25 97 Отговор
    Ако следваме логиката на Пу, то руските земи са били на викингите, т.е. шведски.
    Даже и името руси е не, че са руси, а гребци.
  • 5 Тити

    39 119 Отговор
    Рашистан ще се разпадне за втори път от 1990 Китай само това чака и да прилага Сибир Япония Курилите Германия Калининград и каквото остане за Ватенките

    Коментиран от #12, #29

  • 6 0000

    15 57 Отговор

    До коментар #2 от "Глупаци":

    А ти на кафенце ли гледаш?
  • 7 случаен

    121 23 Отговор
    гей съюза се разпада те русия анализират
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хъ хъ

    86 10 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Ама много ги разбираш бе, сладък. Голям експерт си. Гледай да не ти падне лака от ноктите от много писане.
  • 12 Рашистан

    25 66 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    със столица Мурманск. Това ще остане за ватенките.

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Майна

    107 35 Отговор
    В момента Русия се бори срещу сатанизма. Православието срещу ционизма. Това е истината. Много дълго беше подготвяно всичко срещу човешкия род... Виждате ли какво става тук? Всичко е умишлено. Всички неща, които обичаме и които правят живота грандиозен, ни се отнемат. По-голямата истина тук е, че тази война срещу цивилизацията продължава от десетилетия. Предполага се, че историята върви напред с все по-висок стандарт на живот.

    Този прогрес е спрял!

    Траекторията трябва да приключи сега. Десетилетията наредби трябва да бъдат отменени. Цялото население трябва да се надигне и да каже не на насилствените икономии и управление от елитния кадър на техно-примитивистите. Насилствено свалиха стандарта на живот и още далеч не са приключили с нас.

    Коментиран от #19, #25, #46, #94

  • 15 Българин🇧🇬

    78 28 Отговор
    България членува във фашиски съюзи НАТО и ЕС.

    Коментиран от #99, #155

  • 16 Да, бе

    103 23 Отговор
    Украйна имала перспектива, а Русия щяла да се разпадне! На запад явно нивото на психиатричното лечение е доста под морското ниво. Пийте си лекарствата, бе хора!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гейчо

    73 15 Отговор
    Щом дойче зеле значи е пропаганда
  • 19 Какво православие

    29 63 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    бе. Руснаците в РФ 70% са мюсюлмани.

    Коментиран от #31

  • 20 Запознат

    57 19 Отговор

    До коментар #12 от "Рашистан":

    От ЕС ще остане само Малта, а от САЩ само Хавай след като минат руските ракети.

    Коментиран от #202

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Реалист

    44 15 Отговор
    Западна диктатура праща рушвет уж като помощи и иска да закопае България и българския народ!
  • 24 Адам Хилтън

    30 10 Отговор
    Както Америка "отслабва" след всяка война ли?
  • 25 ти имаш ли

    4 21 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    нещо против ЛУЦИФЕР?

    Коментиран от #83

  • 26 Верно ли

    57 12 Отговор
    Хахах, пак ли се занимаваме с мокрите сънища на Зелето? Я сега да видим какво става в ЕС, дето щели да предоставят статут на територията Украйна???
  • 27 Петьо Петров

    51 14 Отговор
    Всъщност вариантът е само един, но няма да се хареса на глобалистките пропагандатори. Русия не може да изгуби, но в безсилието си пишат апокалиптични сценарии за ядрена държава. Или ще се върне държавността или на никой няма да му пука, понеже няма да сме живи да видим победата на псевдодемокрацията. Това са фактите, останалото са врачувания на гадалки и врачки.
  • 28 Източна ромелия

    54 11 Отговор
    Абе Дойче зеле, то и на коча някой атрибути се клатят, та котката вървяла след него белким паднат та да се наяде ама мъж. Та така и вие ще гледате през крив макарон разпада на РФ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Комунист🇷🇺🇻🇳🇨🇳🇰🇵🇨🇺🇻🇪

    19 10 Отговор
    Последната война на човечеството
  • 31 Гост

    56 23 Отговор

    До коментар #19 от "Какво православие":

    Мюсюлманите в Русия са само 6,5 %.Русия винаги е била велика сила и пак ще бъде.

    Коментиран от #34, #58, #174

  • 32 Русия е жива страна и сама ще чертае

    53 20 Отговор
    Бъдещето си, докато ЕС е полумъртъв и умиращ
  • 33 Трътлю

    20 53 Отговор
    Ами това е диктатурата другарки и другари. Един самозабравил се комунист жертва Русия и руския народ защото е изгубил представа за реалността. За какво му беше Крим? Донбас? Ама там ‘наши люди’… С тези огромни територии и природни ресурси Русия щеше да е най-богатата страна в света…ако не беше кремълската мафия. Добре че ние все пак си ги сменяме когато се самозабравят нашите мутри в София.

    Коментиран от #42, #144

  • 34 Ти удари

    10 21 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Баце в земята по лъгане.
  • 35 джурасик

    5 9 Отговор
    карлика е влакнест мамут
  • 36 Раша е с пречупен гръбнак

    15 39 Отговор
    Раша ще се разпдне,може да не останат и като етносът,ще бъдат придатък на по силните
  • 37 Видях заглавието...

    48 9 Отговор
    ...и автора -,,Дойче-Зеле"... И спрях да чета...!
  • 38 РУСИЯ СЕ САМОУБИВА КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ

    21 48 Отговор
    РУСИЯ започна първа тази война в Европа,

    а САЩ и НАТО ще я завършат...!!!

    Коментиран от #40, #59, #122, #163

  • 39 Алекс

    18 45 Отговор
    Русия е терористична страна.
  • 40 Русия

    18 36 Отговор

    До коментар #38 от "РУСИЯ СЕ САМОУБИВА КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ":

    няма да липсва на никого.

    Коментиран от #85

  • 41 ИСТИНАТА!

    49 14 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Блока е разрушен от калпавата Украинска ПВО...!Другото си е чиста пропаганда...!

    Коментиран от #44

  • 42 Уффф ..., Божкеее...!

    29 9 Отговор

    До коментар #33 от "Трътлю":

    Кой си ти,че да сменяш ве...?!
    ,,Добре че ние все пак си ги сменяме когато се самозабравят нашите мутри в София..."
    Сменят ги отвъд океана,когато решат!Теб никой не те пита драги...!Но няма лошо,да си вярваш...

    Коментиран от #64

  • 43 Валтер Калашников

    39 10 Отговор
    DW разпространява пропаганда и лъжи ....кога ще се разпада ЕС?

    Коментиран от #53

  • 44 КОТарАК

    15 25 Отговор

    До коментар #41 от "ИСТИНАТА!":

    аха-значи не са виновни руснаците , а украинците?

    Коментиран от #104

  • 45 Бандера

    16 27 Отговор
    Робите на Чингиз хан тоя път ще бъдат роби на китайците!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мишел

    42 12 Отговор
    И Хитлер имаше сценарий за съдбата на СССР- за шест седмици вермахтът поваля " колосът на глинени крака " и е на Урал . Знаем как се изпълни този сценарий. Същото чака и тези сценаристи.

    Коментиран от #49, #67, #158

  • 48 Истината

    17 34 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена.
  • 49 Истината

    22 35 Отговор

    До коментар #47 от "Мишел":

    Ако не бяха Великобритания и САЩ Хитлер щеше да стигне до Владивосток.

    Коментиран от #128

  • 50 Фашистка Русия

    21 34 Отговор
    Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света
    са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!
  • 51 Сесесере

    10 20 Отговор
    Разпадането е много неприятно нещо.. особено за апаратчици другари
  • 52 Иван Шмельов

    19 34 Отговор
    Руснаците са народ, който мрази свободата, обожествява робството, обича оковите на ръцете и краката си, обича своите кървави деспоти, не чувства никаква красота, мръсен е физически и морално, живее векове в мрак, мракобесие и не е вдигнал пръст към нещо човешко, но винаги готово да завладее, да потисне всички и всичко, целия свят. Това не е народ, а историческо проклятие на човечеството ”
  • 53 Няма

    6 10 Отговор

    До коментар #43 от "Валтер Калашников":

    Да е скоро 🇪🇺🐳
  • 54 Тютчев

    13 22 Отговор
    „Руската история до Петър Велики е само панихида; а след него – криминално престъпление.“
  • 55 малиии

    9 18 Отговор
    Те сега колхознята ше отк@ чи ..
  • 56 Истината

    14 28 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Селянин

    2 9 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Да отскочим да видим дали е така а? Лъжец
  • 59 Мишел

    30 14 Отговор

    До коментар #38 от "РУСИЯ СЕ САМОУБИВА КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ":

    САЩ и НатО ще тръгнат да мрат заради Украйна???
    Никога!
    Забравяш, че Русия е най голямата ядрена сила.
    А САЩ се страхуват от петдесетте ядрени оръжия на Северна Корея.
  • 60 СССРБарета

    23 8 Отговор
    Тази статия каза че е много пърхолясала през две седмици я вадите от чистите я от прахта и я пускате като актуална
  • 61 някоя си,

    23 8 Отговор
    никому неизвестна Ана Каприле,написала нещо си и нашите мисирки започват да тиражират изделието.Факти нали са девета дупка на д.в.,не правят изключение.И всичкото писане за някакви евро зрънца.В очакване съм да прочета някой ден нещо смислено и авторско но не съм обнадежден.
  • 62 Наблюдател

    4 15 Отговор
    Подобни материали трябва задължително да бъдат придружени от текст "ВНИМАНИЕ!
    Съдържанието може да предизвика стрес, истерия и нервни припадъци сред част от аудиторията! Редакцията не е отговорна за последствията!"
  • 63 Рушия

    9 18 Отговор
    На трушия И възстановяване на робския труд там да изградят обратно каквото се разрушили ватнишки неандерталци
  • 64 Трътлю

    7 21 Отговор

    До коментар #42 от "Уффф ..., Божкеее...!":

    Вярвам че при една диктатура като кремълската някоя самозабравила се мутра-комунист като Баце например щеше да вкара България в руския кошмар. И ти нямаше да смееш да си покажеш зъбките в устата, камо ли да им противоречиш. Има демокрация, народът си я избира онази човешка измет в София ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ. Какъвто народа, такива управляващите. По-добре от кремълска диктатура.

    Коментиран от #130

  • 65 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    11 20 Отговор
    "Няма по-страхлив и по-подъл човек от българин" (Осман-паша).

    Коментиран от #69, #75, #86

  • 66 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    4 16 Отговор
    БГ e вилаят от Typция.

    Коментиран от #76

  • 67 СССР дори

    11 18 Отговор

    До коментар #47 от "Мишел":

    тогава беше с по-голямо население от сегашна Русия. Войната се обърна след ленд-лиза на САЩ, Великобритания и Канада. Сега няма помощ-само от Иран, ленд-лиза е за Украйна. Англо-американците победиха другите две държави от Тройния съюз, изгониха немците от Африка и откриха 2-ри фронт за Германия.
  • 68 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    0 26 Отговор
    Плюя cъм нa Bacил Лeвcки.

    Коментиран от #72, #162

  • 69 Няма

    5 16 Отговор

    До коментар #65 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    По нагъл и с комплекс за величие плюс заблуда за специална световна мисия от средностатистическия руZнак

    Коментиран от #73, #77

  • 70 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    5 18 Отговор
    Истинският домакин на българин е турчин.
  • 71 деввесд

    23 8 Отговор
    Искаха да ограбят Русия, ама не им се получи и сега вият на умряло. Русия си е Русия, ами какво става със Запада? Кой ще фалира първи, Европа или Хамерика? Те тръгнали да оплювар руснаците.

    Коментиран от #78

  • 72 Путинбург

    16 2 Отговор

    До коментар #68 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    Леко само да не пресъхнеш от толкова плюнчене и пяна от устата

    Коментиран от #74

  • 73 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    7 22 Отговор

    До коментар #69 от "Няма":

    Българин е черен миризливи прилича на циганин и турчин. Мръсна, подла, страхлива нацията.

    Коментиран от #89

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Все пак

    10 5 Отговор

    До коментар #65 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    е турчин. Виж какво казват велики руснаци за народа си, от нашите само Славейков ни е нарекъл "мърша", но е имал предвид участието на малко българи в Априлското възстание.

    Коментиран от #81

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Фалита

    8 15 Отговор

    До коментар #71 от "деввесд":

    Фалита на запада го чакате от средата на миналия а междувременно сеССере се поразпадна малко и западът си става все по-силен.. сега е ред на рузzия да се разпадне
  • 79 Вие сте бунаци

    3 12 Отговор
    Кадиров е посочен от путин като следващия президент на РФ. Той е най подходящ - истински руснак.Русия прави завой към Азия а Кадирове азиатец..За сега само прогожин се дърпа ноще го убедят в предим
  • 80 Руски ценности-самоунищожение

    9 14 Отговор
    В руски склад за боеприпаси,днес капитана им се дрогирал, в алкохолен делириум , взрива склада ,8 ватника директно изпарение, безследно изчезнали, другите пламнали като факли
  • 81 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    6 19 Отговор

    До коментар #75 от "Все пак":

    БГ е нищожна нация на 5 млн хора, плюя на тази "нация"

    Коментиран от #119

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ргфбд

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "ти имаш ли":

    Да бре нечист. Ние които сме в Иисуса Христа винаги се стремим да оритаме лукавия във всичките му гнусни имена. А на псетата му им казваме покаите се, че небесното царство наближи. Всеки да се покае пред Бога по Иисуса Христа докато още може.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Няма

    9 17 Отговор

    До коментар #40 от "Русия":

    Няма да липсва на никой тази и помийна яма освен водката друго на света не са дали и за да ми каже пую че свят без тях няма да е възможен хахахах... никой друг не си позволява такива крайности и точно затова нито са специални нито ще липсват на някой
  • 86 Максим Горки

    9 15 Отговор

    До коментар #65 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    Максим Горки за руския народ :

    „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. "

    Коментиран от #87

  • 87 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    4 18 Отговор

    До коментар #86 от "Максим Горки":

    БГ е страхливци и турски роби на 500 години

    Коментиран от #92, #93, #97, #102

  • 88 Муаха-ха-ха-ха...

    24 10 Отговор
    Русия както винаги ще победи.Разпад ще има в гейския ЕС и негърските САЩ !
  • 89 Пушкин

    11 12 Отговор

    До коментар #73 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    Пушкин за руския народ :"Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”.
  • 90 ежко

    21 5 Отговор
    Ана Каприле, великата анализаторка, изказва убедително мнение за нещо което познава много бегло.Това обяче не пречи да си вземе тлъстата заплата които всички данъкоплатци плащаме......Ако така ставаше,САЩ досега да са е сцепили 100 пъти, а Испания 10.Интересно е кога ще се разпадне ЕС, защото натам отива работата.Всички сме задружни като има кинти,ама като изчезнат стоките -всеки започва да дърпа чергата към себе си и в един момент тя се къса......
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 А. П. ЧЕХОВ

    10 15 Отговор

    До коментар #87 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    Чехов за руснаците : Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.
  • 93 Достоевски

    10 17 Отговор

    До коментар #87 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    Достоевски за руснаците :"Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението” .
  • 94 Механик

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Не си добре . Има специалисти , не е лошо , нито срамно да ги посетиш .
  • 95 Едва края на петрола

    3 12 Отговор
    Ползвайте възобновяеми източници на енергия
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Иван Шмельов

    7 18 Отговор

    До коментар #87 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    Шмельов за руския народ :„Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.
  • 98 ХА ХА ХА

    19 4 Отговор
    АБЕ ТАЯ ПЛАТЕНА АНАЛИЗАТОРКА НЕКА ДА АНАЛИЗИРА И ДА КАЖЕ КАК ТЪЙ ФИНАНСОВОТО МИНЕИТЕРСТВО НА КРАВИТЕ КАЗВА , ЧЕ ТАЯ СЕДМИЦА ПРЕВИШАВАТ ДЪЛГА КОИТО ИМАТ ОТ 31 ТРИЛИОНА ДОЛАРА И ЩЕ ФАЛИРАТ ??????
    И ДА НА Е БЕРЕ КАХЪР ЗА РУСИЯ , А ЗА ЩАТИТЕ !!!!!!!!!!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Калпазанин

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Ама няма ток, а цените в облрс и на запад растат
  • 101 Ти чуваш ли се

    5 2 Отговор
    Как точно става това бе нали бяха либераски гайтаци пълни с всякакви националности и бежанци, и каквото още се сетиш?? Ти живял ли си там или поне бил ли си за малко???
  • 102 И. П. Павлов

    7 20 Отговор

    До коментар #87 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: "Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 103 Странно!

    23 5 Отговор
    И кое и е пропадналото на РФ? Да не е да няма суровини, да не е да няма достатъчно ЮС долари? Или злато? Да не може да си купи когато, каквото и от когото си поиска, въпреки че от абсолютно нищо няма нужда. Интересно ми е да видя какво ще пише тук след пет години. А аз просто ще си отворя един том История на България и ще си прочета как цялото правителство на Богдан Филов се спаси през комина ... Койтои не си познава историята, е склонен да повтаря една и съща грешка постоянно.
  • 104 Дебиlчееее

    9 2 Отговор

    До коментар #44 от "КОТарАК":

    Арестович ко каза това !
    Ама нали си писател а не читател.

    Коментиран от #164

  • 105 ТаУмВзе

    14 3 Отговор
    Химлер и Гьобелс пасти да папкат ей! Z
  • 106 Джордж Куни

    14 2 Отговор
    Тези сценаристи и в боливуд няма да ги вземат :))))))))))))
  • 107 Осман паша за българите

    3 12 Отговор
    СТРАХЛИВЦИ и МРЪСНИЦИ.
  • 108 Момчил

    7 23 Отговор

    До коментар #2 от "Глупаци":

    След 30- 50 години Русия ще бъде част от Китай и това и сега неминуемо се случва като си говорил по темата с не един руснак. Страхуват се единствено от Китай,който все повече ги погълваи пълзи все повече на запад, вече Сибир е пълен с китайци и изкупен почти изцяло от жълтите. Сега и Русия ще стане силно зависима от парите от Китай .

    Коментиран от #112, #135

  • 109 ЕвроАтлантически шарлатанин

    22 4 Отговор
    И отново..
    Защо нашите анализатори евроатлантици, соросоиди - Василев, Слатински, Гамизов, Аламанов, Дайнов.. и др. подобни, защо ДВ, Факти, Фактор, Дневник и др. подобни на грантове, не дръпнат по един анализ на ситуацията относно случващото се в Соледар и Бахмут, за аферата NEXO, а ?!??!!?

    Мълчат като пукали..
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Пор Чвор

    17 5 Отговор
    Кой го казва това - Германия дето ако я нападнат, една година ще си боядисва танковете хахахаха
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Да бе

    22 7 Отговор
    Той и Наполеон навремето така е мислил.После и Хитлер това си помисли но нещо не им се получи Разпадането на Русия.Ще си мечтаете Еврогейци още бая .Но нищо те мечтите са затова защото са безплатни.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Санкт-Петербург 🇷🇺 Z

    2 16 Отговор
    500 години турци прецакаха в задника малки български момчета.

    Коментиран от #175

  • 117 Мишел

    21 7 Отговор
    На Източния фронт СССР унищожава общо 607 немски , румънски, италиански дивизии, сред които всички елитни немски СС дивизии.
    На Западния фронт армиите на САЩ и Великобритания се бият срещу 176 дивизии, сред които нито една елитна.
    Заслугите на СССР за разгрома на хитлеристка Германия са несравнимо по големи от тези на САЩ и Великобритания.
  • 118 Станислав

    19 5 Отговор
    Някой нещо различно да е очаквал да прочете в тази статия?!!! От DW
    Само това с пропагандната империя!!!!
    Статията не е пропагандна! Не! Неее!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Тааааа ки...фла...

    15 5 Отговор
    Рисува бъдещето на г.....Еййййй съюза
  • 121 Абе

    16 4 Отговор
    Като се има в предвид какво предричат баш пророците за Русия и то начело с американския Едгар Кейси, този тук пишман пророк сигурно и сам не си вярва:))))
  • 122 БПФ

    19 8 Отговор

    До коментар #38 от "РУСИЯ СЕ САМОУБИВА КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ":

    Още един, дето има двойка по история. РУСИЯ е тая която завършва войните и армията и марширува я в Берлин, я в Париж.

    Коментиран от #200

  • 123 Хайде, стига!

    21 5 Отговор
    Стига сте джавкали против Русия. Гледайте да сме добре тук, в България. Тази русофобия е изкуствена и не е типична за нашия народ. Американците са си поставили за цел да ни направят русофоби, но няма да успеят. Преди това държавата им ще се разпадне.

    Коментиран от #139

  • 124 дойче врелинекипели

    17 6 Отговор
    От една пропаднала медия толкоз,колкото и да ви е неприятно Русия се превръща във все по-значим световен фактор
  • 125 Жреца на Ботунец

    11 20 Отговор
    Кочината Русия отива на Боклука на Историята,при СССР.Неизбежно е.Путин ще свърши,като Чаушеску Садам или по-вероятно,като Кадафи.Побеснелите мужици ще го влачат по Червения Площад и ще му завират разни предмети отзад.Разпадането на населената с недоеволюирали сибирско-азиатски дегенерати тоталитарна дупка,ще доведе до образуването на няколко държави,основно населени с мюсюлмани,някои с будисти и шаманисти,като само Московският Улуз ще има преобладамащо православно население от около 65%.Тези квази държавни образувания ще воюват помежду си за територии и ресурси,като ще сключват временни съюзи,които внезапно ще нарушават-типично по руски.Хаос,глад и мизерия ще се настанят за десетилетия във варварските територии.
  • 126 Цензура

    20 12 Отговор
    Поредната жaлка пропаганда. Руската икономика е стабилна и ще става все по-стабилна, откъсвайки се от зависимостите от запада. В геополитически план Русия само става все по-силна. 7-8 нови държави подадоха молби за присъединяване към БРИКС, всички опити Русия да бъде изолирана, се провалиха. Руската армия се доказа срещу 3 пъти по-многобройната ВСУ, въоръжавана от цялото НАТО. Путин има подкрепа на 80% от гражданите, нещо което не може да се каже нито за урсулата нито за чучyлото в Белия дом. Хората в Русия са обединени, защото имат ЦЕННОСТИ - за разлика от запада. Войната за тях е свещена - срещу всичко болнаво, урoдливо и изврaтено, срещу цялата западна подлост и мерзoст. Неслучайно руските мюсююлмани вярват, че това не е просто конфликт, а джихад, война срещу злото. Тая пaтка нищо не разбира, дори не се опитва.
  • 127 Госあ

    19 6 Отговор
    След военния конфликт забъркан от Запада, Русия най вероятно ще се затвори в някаква степен в себе си и ще поддържа отношения с БРИКС. Поднебесната е съществувала така хилядолетия, но днес са наясно че вече нямат тази възможност, ако не искат непрестанни набези. С Русия е по различно. Въпреки че и Китай когато обезпечи напълно армията си и енергетиката, биха могли да го направят отново. Това означава тотален крах и пълен васалитет на Европа, но и простите кравари ще закъсат за ресурс и технологии.
  • 128 НАЛИ?!

    13 6 Отговор

    До коментар #49 от "Истината":

    А ако не бе Сталинград...,САЩ и Великобритания,щяха веднага да се присламчат към Хитлер,в обща военна коалиция...!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Наистина си...!

    6 3 Отговор

    До коментар #64 от "Трътлю":

    Трътльо...и то голям...!
  • 131 Край

    17 5 Отговор
    Аз анализатора към кварталната бирария да ви кажа- до 10 г. Канцлерът на Германия ще носи гордото име Мустафа. След него ще затъпи обаче чистокръвното немско Кончита Вурст. Кончита ще сложи конец на тевтонците като пристане на Мехмет Илдъръм.
    Казах и отпих.

    Коментиран от #133

  • 132 Поп

    13 3 Отговор
    Жалки сте, трагедия:)))))
  • 133 ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #131 от "Край":

    всичко е точно , само трябва да ти дават 6 цифрена заплата в евра
  • 134 Сатана Z

    21 9 Отговор
    След падането на Украина Германия ще се разпадне на Бавария,Швабия ,Франкия и Източна Германия,а между тях по средата ще се създаде Турски анклав.
    Чак тогава и България ще се оттърве от Немското икономическо робство ,а Кауфланд ,Лидл и Била ще бъдат национализирани или разрушени.

    Z

    Коментиран от #170

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Ей пропаднало

    19 5 Отговор
    ДВ махайте се от България боклуци
  • 137 Швабските зелки квичат

    24 7 Отговор
    Има четвърти сценарий. Берлин започва да говори руски.

    Коментиран от #161

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Станислав

    6 2 Отговор

    До коментар #123 от "Хайде, стига!":

    Повечето хора на тази планета немогат да бъдат наречени човек, ти двойки по история им пишеш!!
  • 140 Да, ама не...

    7 19 Отговор
    Първите два сценария е твърде късно да се случат. Просто в такива ситуации подобна перспектива е само в рамките на вероятностите, но ако примерно Русия бе направила макар и малка крачка назад, след неуспеха от 3 дневния сценарий на ":експертите". Сега вече е твърде късно за такова развитие. Откатото Русия се е превърнала в империя, от Петър Първи насам, се е разпадала вече 2 пъти. Октомврийската революция и разпада на СССР. Просто ѝ предстои третия, фатален край, както на многото други бивши европейски и азиатски империи. При всички има различни причини и повод, но за разлика от предишните тук вероятно ще има две в едно. Друг начин на реформиране на съзнанието на руското общество няма.Рано или късно това ще се случи, но колкото по рано, толкова по добре за Европа и Азия.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Аршвеле

    21 3 Отговор
    Жалки, глупави агитацийки. Може да излъжете само дете в птедучилищна възраст. Докато лакействате, Солидар е превзет, заедно със солниците. Долу тунелите са дестки километри, огромни и прочистени от сатанистите. Командният състав на укровермахта е изоставил войниците си, като им наредил да не отстъпват, а те щели да се върнат да ги изтеглят. Много неща сега ще изплуват на повърхността.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Трътлю":

    Не бери грижа за нас, п у я к.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Русия спасява себе си и в същото време

    19 9 Отговор
    Спасява света от сатанисткия запад, затова всички сме с Русия
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Taka така

    18 4 Отговор
    Сериозно се замислям за вашата рентабилност ДВ. Чудя се кой си хвърля парите на вятъра, че да съществувате отвратен съм от вашите публикации

    Коментиран от #153, #159

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 'къф ти е проблема

    2 7 Отговор

    До коментар #150 от "Taka така":

    Някой да те е натиснал за врата да ги четеш? Тиси като шопо. " Пениш се не пениш кете ядем, оно пари съм дал!"
  • 154 Аз съм от ссср

    19 6 Отговор
    Във цялата история на света нито една империя не е вечна.Идва краят на Америка и трябва да благодарим за това на Русия както винаги.Освободи всички от Османската империя после Европа от Хитлер със много жертви.
  • 155 иво

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин🇧🇬":

    като не си българин ти къде членуваш
  • 156 681

    13 3 Отговор
    Един пропадна Евро.ейски съюз. Не се спярхте
  • 157 Сандо

    13 8 Отговор
    4,Руската армия превзема Европа и се връща нормалността - и това е най-добрия и чакан сценарий.А нацистите-сатанисти и всички черни сили - в казана да врат во веки веков!
  • 158 Taka така

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "Мишел":

    То те сценаристите са си същите от онова време, само са с други имена.
  • 159 681

    13 3 Отговор

    До коментар #150 от "Taka така":

    То бива бива, ама.... Пълнят гащури като чуят за Русия, такива са швабите. Много бой са яли и то тежък бой
  • 160 ХАРОН

    12 3 Отговор
    Аман от пишман- сценаристи!
  • 161 Българин 681

    9 4 Отговор

    До коментар #137 от "Швабските зелки квичат":

    Трети език ще е руският!
    1-вият е турски, 2-рият арабски и 4-ти немски......

    Коментиран от #182

  • 162 Голямо

    10 1 Отговор

    До коментар #68 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    недоразумение си. Но ти нямаш вина. И вашите нямат вина. Ти си ярък пример на системната им злоупотреба с алкохола.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 КОТарАК

    3 7 Отговор

    До коментар #104 от "Дебиlчееее":

    ще ти го обясня по-простичко. ако някой у вас посегне да ти обърше 1 шамар , ти успяваш да се предпазиш , но чупиш чаша ,кой е виновен ?
  • 165 Хаха

    20 6 Отговор
    Що за идиотщина. Русия е била! Русия е! И Русия винаги ще бъде тоталитарна държава. Всичко друго са мечти на Чичо Сам. Въпросът е друг! Дали ще е в Европа. Или тъпата Европа ще я изрита в Китай. Кой би посмял да разцепи Русия с 6500 ядрени бойни глави? Само малоумник. Русия е нужна цяла на всички. Само Краварите си мислят, че може да си вземат нещо. След Аляска друго няма да има. Да не загубят и нея!!!

    Коментиран от #173

  • 166 Сиромах

    15 3 Отговор
    Къде беше западат,след като не се намеси за спасяването на човекът от Уикилийкс,или не не е удобно заради разкриването много неудобни истини?Русия няма да се предаде, някои т.н.демократични общности не поискаха да разберат!Къде бяха при бомбенето на Донбас и убийствата на хората с Руско самосъзнание?
  • 167 9689

    13 1 Отговор
    Простотиите оставям без коментар.
  • 168 Смешници

    22 5 Отговор
    Преди да се разпадне Русия от Европа няма да остане нищо и ще бъде върната в 16 век .Гледайте какво става днес във Франция .Костваше ми предвижване с такси 6 км в центъра на Париж около 3 часа .Хората да на улицата и искат излизане от НАТО ,премахване на санкциите срещу Русия и оставката на Макрон .Сигурен съм че днес нито българските телевизии нито престава е дала какво става днес във Франция ,но се загрижили за Русия .

    Коментиран от #176

  • 169 Жреца на Ботунец

    9 20 Отговор
    Кочината Русия отива на Боклука на Историята,при СССР.Неизбежно е.Путин ще свърши,като Чаушеску Садам или по-вероятно,като Кадафи.Побеснелите мужици ще го влачат по Червения Площад и ще му завират разни предмети отзад.Разпадането на населената с недоеволюирали сибирско-азиатски дегенерати тоталитарна дупка,ще доведе до образуването на няколко държави,основно населени с мюсюлмани,някои с будисти и шаманисти,като само Московският Улуз ще има преобладамащо православно население от около 65%.Тези квази държавни образувания ще воюват помежду си за територии и ресурси,като ще сключват временни съюзи,които внезапно ще нарушават-типично по руски.Хаос,глад и мизерия ще се настанят за десетилетия във варварските територии.
  • 170 Българин

    10 12 Отговор

    До коментар #134 от "Сатана Z":

    А някаква ориентировъчна дата кога ще падне Украйна, товарищ? От Пасьолството казаха ли ти? 😂
  • 171 РУСИЯ ТЕРОРИСТ И НАЦИСТ НОМЕР ЕДНО

    11 19 Отговор

    До коментар #2 от "Глупаци":

    То и империята на злото сесесере нямаше да се разпадне,ама нарпаво се пръсна на парчета.Същата съдба я очаква и фашистко терористичната държава русия.
  • 172 Русия е вечна

    14 5 Отговор
    Щенка ви се западни с мрад ове изтока ще пребъде вие у мирате амин
  • 173 Мишел

    14 5 Отговор

    До коментар #165 от "Хаха":

    Това, което казваш, може да го видим съвсем скоро. САЩ правят планове да вземат остров Врангел, който е открит от руснаци, но в царско време на него са се нанесли китоловци от САЩ и са го обявили американски. След Октомврийската революция рота от Червената армия ги е прогонила. Сега САЩ искат да го вземат обратно, за да имат военна база до Сибир, да контролират Северния морски път и заради арктическия шелф.
    Та ще видим дали САЩ ще посмеят да завземат руския остров Врангел.😄😄😄
  • 174 русия е ислям

    13 18 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Русия е най-големия враг на християнството и в същото време е най-големия защитник на исляма.В близките 20-30 години в Русия християните ще са малцинство,ако въобще останат православни.В Русия скоро християните ще бъдат малцинство и Русия ще стане изцяло ислямска република.В Русия има повече мюслмани от колкото в цяла 700 милионна Европа общо.В Москва се намира най-голямата джамия,като на Курбан Байрям в центъра на руската столица се събират да се молят около 2 милиона мюслманина.90% от съюзниците на Русия са все мюсюлмански държави като Сирия,Иран,Узбекистан,Туркменистан,Киргизстан,Азербайджан и Казахстан.Русия използва мюсюлмански бойци,за да унищожава християните в Украйна.Общо взето Русия е зло и най-големия защитник на исляма,както и най-големия враг на християнството.

    Коментиран от #186

  • 175 Днес

    8 8 Отговор

    До коментар #116 от "Санкт-Петербург 🇷🇺 Z":

    тик-токовци руските момчета. Още едно е гръмнало себе си и цял склад след като го уважили.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Механик

    15 5 Отговор
    Путин ви триииича. Плачете!

    Коментиран от #191

  • 178 Елементарни Уотсън

    14 2 Отговор
    О, не! Дойче зеле списвано от български журналя!
  • 179 Хаха

    9 3 Отговор
    Анализ тип: "доче зеле - бесарабски фронт"! А колко "силен" ще бъде запада с утилизирани и в руски ръце оръжия за милиарди, една Русия по-близо до техните граници и без жизнено важни суровини, чиито основни находища са в Сибир, като титан, волфрам и други редки метали!?
  • 180 САЩ са заплаха за света

    14 3 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа! Надминаха Гьобелс. Не на фашизма!
  • 181 Пърдящият бик

    13 1 Отговор
    тея вместо да фантазират, да почват да боядисват танковете пхахахахахахахахахааааа
  • 182 Съгласен съм

    11 2 Отговор

    До коментар #161 от "Българин 681":

    Имаш предвид щатите, които ще се оформят след разпадането на Германия, но в берлин ше говорят руски :)
  • 183 Мдааа Дааа

    19 5 Отговор
    Абе оставете го Путин... Путин е велика личност.... Божество!!! А вие долу ...налегайте повече на доставката на оръжие, там ви е силата така ще се спре войната, така ще се постигне мир... както правят, а и това е политиката им на нашите братя янки... те няма държава където да са били и да не са умиротворявали по тоя техния си начин само с хуманитарни оръжия като атомни бомби в Япония, БОВ, напалм, ЛСД във Виетнам, обеднен уран в Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан и къде ли не и са ползвани какви ли не други благородни средства за масово унищожаване по целия свят!!!!
    А това в случая като тъпчеш укрите с оръжия е все едно да гасиш огън с бензин, да се скараш с жена си и съседа да ти даде нож да се разберете и помирите или все едно да помагаш на алкохолик с водка.
    Психопати!!!
    А тези , които ни пускат тези статии също не са в час с главния мозък и целят да настроят обществото там да има още кръвопролития.
    Безбожници!!!

    Коментиран от #193

  • 184 Урюрвкос

    2 0 Отговор
    дано всички в европарламента мислят така
  • 185 Гачо

    13 6 Отговор
    Не знам с Русия какво точно ще стане,но със сигурност до края на войната ЕС ще се разпадне!
  • 186 Гост

    18 7 Отговор

    До коментар #174 от "русия е ислям":

    В Русия живея 140 милиона християни, мюсюлманите са една шепа от бившите съветски републики.Колко ти плащат от "Америка за България" за пропагандата?
    Мюсюлманите и чернокожите съвсем скоро ще превземат ФАЩ,гражданската война наближава.

    Коментиран от #213

  • 187 Бля,бля,бля,бля,ударихме дъното!!!!

    15 3 Отговор
    Все бях попадал на пасквилна пропаганда , но с тоя пасквил т.н.DW удари дъното. И си представете , че за това дъно те получават огромни пари!!
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 И три за САЩ

    8 5 Отговор
    1 . Калифорния се отделя . 2 Тексас се отделя . Расово-етническа гражданска война.
  • 190 Перо

    9 5 Отговор
    Отново джендърията от БГ екип на DW! Джендърската, соросистка пропаганда внушава лъжата, че в Украйна се “решава” съдбата на света, а не на един ционистко-бандеровски, превратаджийски, незаконен режим и един ционист-наркоман и диктатор и неговата менажерия по света!
  • 191 Румен Решетников

    6 9 Отговор

    До коментар #177 от "Механик":

    Прав си, другарю. Путин разплака над 100 000 руски майки!!!

    Коментиран от #195

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #183 от "Мдааа Дааа":

    Това ви дразни вас, петолъчниците. Искате украинците да не получават оръжия и да не могат да защитят земята си от руските нашественици, нали?
    Така са докладвали и службите на Хаяско I-ви. Западняците няма да си мръднат пръста за украинците, но дърво!
  • 194 Артилерист

    9 1 Отговор
    Трябва да се признае, че дойчевелевските служители имат много богат опит в критиките срещу Русия. Това е продължение от времето на соца, когато денонощно бълваха срещу СССР и соц системата и мои съученици долепяха уши до фасадите на транзисторите, за да чуят за свободата на Запад и обратното в соца. Сега са пришпорени да извадят записките от онова време, да ги поизтръскат от прахоляка и на мястото на СССР да сложат Русия. Ние това го виждаме сега всеки ден и трябва да благодарим на Факти, които им дават трибуна. Днес намерили удобен параван, в лицето на някаква там чиновничка и ни стряскат с варианти за скорошното сигурно затриване на Русия. Госпожата, по стар навик на DW, се загрижила, какво ще стане с гражданите на Русия след войната в Украйна, но не казва какво става в момента с гражданите на Европа, вследствие на самоубийствените санкции, които ЕС наложи на Русия по нареждане на американците. В действителност руската операция се развива планомерно, краят на последния украинец наближава, руснаците си имат газ-топло и светло им е-а развитите европейци май се връщат към кюмюра...

    Коментиран от #196, #201

  • 195 Матросов

    5 6 Отговор

    До коментар #191 от "Румен Решетников":

    Те руските майки като им дадат(по-скоро като им обещаят) една лада и им минава! Толкова деградирала нация от пияндури са, че няма накъде. Те и затова путинофилите се на запад ги тегли.
  • 196 Матросов

    4 5 Отговор

    До коментар #194 от "Артилерист":

    Ти явно си донасял на Дс за съучениците си и си си докарвал по някой лев? Университет завърши ли без приемен изпит? Ама не се бил толкова умен като сина на Корнелия да идеш в Щатите. Колко елементарно се разкри.
  • 197 ДВ ненормалните краварски

    8 3 Отговор
    Лъжци! ДВ нищо не става от вас освен едни прости фашаги!
  • 198 кожухо

    3 4 Отговор
    ПУТЛЕР=ХИТЛЕР. Снимката е красноречива, да не говорим за болните фантазии и действия на диктатора путлер. русия е новата империя на злото. русия е новата кафява чума. русия са новите болни неонацисти.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 РУСИЯ СЕ САМОУБИВА КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ

    4 6 Отговор

    До коментар #122 от "БПФ":

    Това са дежурните примери И опорки на българските русофили, след 50 години на съветска окупация на БГ с идеологическо помпане и промиване на мозъците, че "Русия е световен борец за мир" и че " Русия не започвала войни, а само ги завършвала"..... Да ама НЕ !!!
    В историята на Русия има много примери за нападателни и завоевателни войни който тя първа е започвала, но ги е завършвала безславно и с поражения и Ако на Русия и помагаха САЩ и съюзниците през втората световна война,защото беше изпреварена и нападната с агресия от един полудял Хитлер решил да въвежда Нов световен ред , то днес няма никаква разлика между Хитлер и полудялия Путин нападнал вероломно Украйна и унищожаващ украинския народ и който също е решил да ликвидира Еднополюсния свят на Запада...затова този път руската армия няма да марширува в Берлин, а Путин ще свърши безславно в бункера като Хитлер ...!
  • 201 До руският слуга

    4 4 Отговор

    До коментар #194 от "Артилерист":

    Европа,ще става все по богата и по силна,да видим,какво ще прави Русия,след унищожителните санкции, тяхните приятели от изток,продават стоките на запад, след разработване на находищата на петрол и газ в Средиземно море,редки метали в Норвегия,Гренландия, постепенно връщане на производството от югоизток на запад,използване на иновативни енергиини мощности,ще щонфртира самите юго източни страни,Русия остана изолирана тоталитарна държава, от която ще се отделят всички мюсюлмански страни близки до турският етност,Турция спечели Азербейджан,постепенно привличайки другите в една Тюрска общнос.Казахтан търси пътя на пълна независимост,дистанзирайки се от Москва.
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 нпо агент

    5 2 Отговор
    ако слушаш западна преса досега Русия вече не трябваше да не съществува..това го сънуват от 1000години..но за това време тя само се разшири и видя сметката на много империи и болни амбиции..а пък за Зеленото недразумение и бай-дъно да не говорим..са вече са живи-умрели..единия заля се жив с бетон, а другия горкия деменция го удари тотално..

    Коментиран от #212

  • 204 Артилерист

    3 0 Отговор
    До коментар 196 от "Матросов"
    Много си елементарен. Докога с това ДС? Знаех че някои мои приятели от гимназията слушат западни станции, в т.ч. и DW, но главно заради "Бийтълс", но тогава не знаех за ДС. Не съм бил студент -родителите ми, Бог да ги прости, нямаха възможност да ме издържат-завърших Артилерийското училище и моите три висши образования са военни. Не се хваля-посочвам ти аргументи, как ти и такива като теб, се опитвате да обидите непознат човек, само заради мнението му. Аз съм АРТИЛЕРИСТ команден профил. Имам доста сериозна непосредствена представа за една малка-колкото България-но развита страна, където хората са подредени в социалната йерархия според образованието си и необразованите, да не казвам лузърите, се отнасят към тях с абсолютен респект. Може категорично да се твърди, че просперитета на тази държава се дължи и на това, че отпред я водят умните.
  • 205 Вола рови

    4 1 Отговор
    Четвърти сценарии Руската армия атакува покрай полската граница и след 6 месеца обявените цели на СВО са изпълнени безпрекословно
  • 206 Артилерист

    2 0 Отговор
    До коментар 201 от "До руският слуга"
    Уважавам мнението ти, но не го намирам да контактува с реалността. Поне засега няма такива индикации. Очаквам след победата на Русия срещу САЩ в Украйна, да настъпи многополюсен свят на равноправни държави, където решенията ще се вземат с мирен диалог, а не с войни, както при хегемонията на американците.
  • 207 Длвф

    2 0 Отговор
    Много слаба статийка
  • 208 Поп

    1 1 Отговор
    Дойче веле - една пропаднала в нужника медия
  • 209 илман

    1 0 Отговор
    Незнам , но винаги се търси началото/мотива. Нато -къде по на изток. У нас референдум , Не. Соломон Паси плака като детственица. Никога, Никога Русия да преклони глава пред англосаксонските .....Войната е спечелина отдавна , просто Сащ накара единият запад да купува мн.скъпа газ от тях . Всичко е за пари. Скръб за хората който са убити........трагедия, но в основите е Сащ
  • 210 илман

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    да блок разрушен.....От 2014 ВСУ бомбандират/стрелят на изток -Донбас, Когато говорим трябва да е правдиво. Не може в цял свят класиката на литературата /Толстой,Пушкин...../ Менделеев-хим.таблица Ги отричат и свалят паметници ...за др.не говорим. С една дума , Те са по зли от наште македонци/измислена нация и почват проблеми-Това е Украйна .
  • 211 не им изнася

    1 1 Отговор
    да видят сценария, в който Русия си взаимодейства с друг по-проспериращ пазар. Страните от БРИКС, може и да се водят за развиващи се, но няма да е далеч времето, когато това ще са големите.
    Като се огледат по-задълбочено данните на сегашния "златен милиард" прозират твърде много дългове. Като се отчете, че ЕС сама си отряза клона на евтините суровини, то нищо чудно да гледаме сценарии с падение на жизнения стандарт на ЕС, фалиране на САЩ и съвсем нов световен ред. Но не им стиска, дори да помислят върху този сценарий, нищо, че се очертава да бъде много вероятен. Като нищо, да се реализира за 10-15 години.
  • 212 да си знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #203 от "нпо агент":

    Toя па клоун слушал бил от 1000 години...Тя Русия е държава на 30 години бе шут,именно защото се разпадна сесесерето.Да изгубиш 90 милиона население,да изгубиш огромна част от територията си след разпад на отделни републики и 10 пъти по-слаба икономика...Това ли не е вярно ? И сегашна Русия я чака същия сценарий.Разпад на отделни републики.
  • 213 въпросче

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "Гост":

    В Русия в близките десетилетия няма да останат християни,а нацията ще бъдат само мюсюлмани.Кой лъжеш ти,че в тази ислямизираща се страна били християни ?
  • 214 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    АЛООО СЪРРВУЛ БЛОКА Е РАЗРУШЕН ОТ АМЕРИКАНСКА ПРОТИВОРАКЕТА КОЯТО НЕ Е УЦЕЛИЛА ЦЕЛТА ...ЗА ТОВА СИ ПОДАДОХА И ОСТАВКИ ....В ОКРАЙНА ...ТИ ГЛЕДАЙ ПРИ ТЕБЕ ДА НЕ ПОПАДНЕ ТАКАВА РАКЕТА КАТО ПОЛСКИЯ ТРАКТОР !!!ИЗПИЛЕНИ МОЗЪЦИ