Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Февруари, 2023 19:00 7 121 68

В САЩ не се страхуват от Русия, а би трябвало

  • нато-
  • страх-
  • владимир путин-
  • война-
  • ядрена война-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • руска армия-
  • джон хърбст

Руската инвазия в Украйна е директна заплаха и за САЩ

В САЩ не се страхуват от Русия, а би трябвало - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разстоянието между Солт Лейк Сити в американския щат Юта и украинската столица Киев е над 9000 километра. Огромната дистанция със сигурност е основната причина американци като 20-годишната студентка Хана да смятат, че се намират в безопасност. "Почти невъзможно е да нахлуят в САЩ", казва тя. В страни, които са географски по-близо до Русия, ситуацията разбираемо е съвсем различна.

Има обаче и други нагласи. Гавен, състудент на Хана, вече изпитва малко страх. Признава, че и поради това вече не следи толкова внимателно новините. "Това само би ме стресирало още повече", казва 20-годишният младеж. Неговите страхове са изненадващи, защото американските медии обръщат повече внимание на темата за справедливото разпределение на тежестта между съюзниците, отколкото на опасността от неконтролируема ескалация на войната. Нещо, което можеше да се усети и в скорошния дебат за плюсовете и минусите от доставките на танкове за Киев.

Още новини от Украйна

Ръст на обществената подкрепа при ескалация

Ако все пак се стигне до ескалация, обществената подкрепа за военната помощ ще нарасне, убеден е Чарлз Купчан, политолог от Джорджтаунския университет във Вашингтон. "Ако ситуацията ескалира и се стигне до война с Русия, последствията от това биха били, разбира се, драматични", казва още той. Но това би увеличило подкрепата сред населението. А тя остава висока, макар и да не е точно толкова силна, колкото в началото на руската инвазия. Проучванията вече показват, че подкрепата е започнала да намалява. Особено защото решение на проблемите не се вижда - въпреки многомилиардите помощи.

В момента няма сигнали, че руснаците са готови да преговарят. Техните условия са неприемливи. Но ако загинат още хора и украинците си върнат повече територии, всичко това е възможно да се промени, смята политологът.

Пряка заплаха за Европа и САЩ

И Джон Хърбст, бивш посланик на САЩ в Украйна в периода 2003 - 2006 година, оценява ситуацията по същия начин. Той познава много добре региона, за който се водят сражения. Самият Путин през цялото време повтаря, че става дума за "денацификация" на Украйна, а целта му е да постави страната под свой контрол, казва дипломатът. Той настоява Западът да предостави на Украйна всичко, от което тя има нужда, за да спечели на бойното поле.

Руската инвазия в Украйна представлява директна заплаха както за ЕС, така и за САЩ, подчертава бившият американски посланик. И ако правителството на Джо Байдън съумее да обясни това по-добре на обществеността, възможно е подкрепата, която и сега е висока, да се засили още повече. Тогава хората ще могат по-лесно да се въоръжат с търпение спрямо една война, чийто край не се очертава скоро на хоризонта.

Автор: Себастиан Хесе


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    118 15 Отговор
    Както се видя в Украйна западното ПВО не хваща руските ракети.Това си е за тревога.Щото могат да са с ядрен заряд.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Пич

    115 8 Отговор
    Може и да е вярно..... знаеме , че само кретеноидиотите не ги е страх ! САЩ покриват изискванията !!!

    Коментиран от #6, #35

  • 3 Страхуват се

    111 6 Отговор
    И още как. Ако не се страхуваха да са започнали третата световна
  • 4 гост

    17 144 Отговор
    САЩ ако се страхуваха от такива скъсаняци като Раша и Кимчо , нямаше да са САЩ , водача на света !! И това го изпитаха най-вече японците , които сега са първи съюзници на американците !! Скоро и Раша ще е просто една послушна територия !!

    Коментиран от #17, #31

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахахаха

    3 72 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Как бе? Ма нали днес рашките казаха, че не ги е страх от новите ракети, а вчера казаха че и от танковете не ги е страх! Та пасват добре за твоята приказка.
  • 7 Тото

    108 12 Отговор
    ,,😂😂😂😂ква Русия бе като почна Ковида и почнаха да се самоубиват щото нямаше тоалетна хартия по магазините вие За Русия говорите.Около 30 процента американците дори не знаят че има война във Украйна с повече от 50 процента не знаят къде се намира тази държава.Ако падне и една бомба там и ще се депресират и ще се самоубият там няма мъже има чужденци имигранти и Джендъри.Само да чуят за война или нещо такова веднага ще тръгнат по доктори.
  • 8 гост

    18 101 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Както се видя в Украйна , безаналоговата паплач е втората в Украйна , а в света не е дори в десетката !! И това зарадва най-вече "приятелски" Китай , а за САЩ само показа , че е време да постави ватниците където им е мястото и то окончателно , което пропусна да направи докрай през 1990 от криворазбрана жалост !! Но втори път грешки няма да има !

    Коментиран от #59

  • 9 Cтигa глупоcти

    90 3 Отговор
    Първото изречение проcто кърти. Тия километри ги пaзят от руcки вaриaнт нa деcaнтa в Нормaндия, но не и от рaкети. В днешния cвят вcичко ще приключи зa мaкc 15 минути и мямa дa имa победител. Явно интервютaтa повечето ca били cъc cредно cтaтиcтичеcки пронити мозъци, aмa те тaм мaй повечето ca тaкивa.

    Коментиран от #44

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Търновец

    62 2 Отговор
    Чарлз Купчан е главен идеолог на многокултурно общество и глобализацията на Европа - автор на книга : ...обединена Европа не трябвало да става както стара Византия крепост на Християни....." Антиевропеец Еврей.
  • 12 Плашимир

    53 3 Отговор
    Психолозите и психотерапевтите ще се получат бърнаут ако се срине само интернета в щатите. Дори няма да знаят от какво да се страхуват ако не ги консултира някой.
  • 13 Реално

    10 76 Отговор
    Путлер и фашисткия му режим са заплаха за мира в целия свят. Докато съществуват такива масови убийци не може да има мир на планетата.
    Не е сложно да се досетиш, че милиционера Путлер няма да се спре с набезите в следващата си жертва, докато някой не го спре и ликвидира .

    Коментиран от #33

  • 14 Факт

    80 8 Отговор
    Америка е колос на глинени крака! Това че има малоyмници, които му се кланят си е техен проблем!
  • 15 Нищо общо

    52 4 Отговор
    А да не би случайно да ви липсва самочувствие? Малко вероятно било да нахлуят руснаците. Ми нахлувайте Вие бе. Само, че това не са страните в които нахлувахте
  • 16 Васил

    6 59 Отговор
    То вече никой не страхува от рашистите и на никой не му дреме за безличната им кочина в която живеят.
  • 17 Светът не се нуждае от Сащ

    68 10 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Краварите подпалиха всички войни през последните сто години, но този път няма да се измъкнат безнаказано. Ще бъдат изпепелени за 5 минути!

    Без Сащ ще има мир!

    Коментиран от #19

  • 18 Ха ха ха

    7 52 Отговор
    Никой вече не се страхува от ватниците, даже станаха за посмешище......
  • 19 гост

    14 54 Отговор

    До коментар #17 от "Светът не се нуждае от Сащ":

    Децата и внуците на ВСЕКИ С ВЛАСТ в Раша , като почнеш от Кремъл и свършиш с Камчатка са в гнилия запад !! Повечето именно в САЩ !! Айде да ми обясниш как точно всички тия ще "изпепелят" собствените си деца не за 5 минути , ами за 5 години ако щеш ?? Без да броим тях самите , дето не са трупали милиони и милиарди в западни банки за да ги "изпепеляват" и най-малкото нямат никакво намерение да живеят остатъка от живота си в бункер !!!! И искат да ги харчат в същия този запад , а не в любимата ти Москва , дето всъщност също ще е изпепелена !! Само такива задръстени балъци като българските и тия дето се пишат български путинолюбци си въобразяват , че някой някога ще стреля с ядрени ракети , дето даже не се знае колко няма да гръмнат ище в шахтите , като се знае състоянието на безаналоговата крадлива и алкохолизирана Раша !!

    Коментиран от #27

  • 20 Гост

    39 2 Отговор
    Просто да не повярваш колко демонстративно прост е бившият сащисан посланик в Украйна. Очевидно му е трудно да разсъждава. Посланик, какво да го правиш ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Реално

    4 39 Отговор
    То не остана някой да се страхува от руZия. Презрение и отвращение има, но страх не.
    Може би фашистите в кремъл се страхуват от сенките си.

    Коментиран от #26

  • 23 гост

    29 2 Отговор
    Прочетете книгата на споменатия автор Чалз Купчан - политолог от Джордтаунския университет във Вашингтон "КРАЯТ НА АМЕРИКАНСКАТА ЕРА". СЛУЧАЙНО Я ИМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
  • 24 Нос страх

    37 2 Отговор
    Богът на морето се казва Посейдон!
    Удари ли с тризъбеца, след него остава само.......вода!
  • 25 __!__

    37 6 Отговор
    Всички знаем ,че измисления народ американци мислят всички други и най вече руснаците за туземци и че ядът хора и живеят в землянки.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    22 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Бил съм на маса и с руснаци и с белорусци и с укри.... ха познай кой е алкохолизиран.!

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стария моряк

    29 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Аз пък съм работил 20 години с тях. Украинците са си най зле , всичко при тях е менте и купено , дипломи , сертификати. Идва на кораба с диплома от мореходката в Одеса и с 12 години плавателен стаж и не може да върви по кораба и го гледа като бебе , лампа! По старото поколение и от едните и другите пият , но при младите не е така , забелязва се по слабо влечение към алкохола и долу горе са се научили да пият като хората , а не на екс , на екс и под масата!
  • 30 стария моряк

    18 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Те на маса не сядат , надуват шишето от книжната кесия.
  • 31 Смотльо,

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Сащ ако не се страхуваха от кумчо до сега да са го опраскали.Сащ не са способни да се справят с държави като авганисран(видя се за 20 години способността на американската армия) ще се справят със Северна Корея .
  • 32 Смешници

    34 2 Отговор
    Гледах в тубата на един български студен за седмица обикаляне по улиците нито един американец бе можа да назове една държава с името и в Европа. Накрая преподавател в университета по история не е чувал за България ,Югославия обяви столицата на Германия Берлин за държава и Украйна за столица на Русия .Какво повече да говорим за Америка .Който не вярва да го потърси и ще се увери сам .

    Коментиран от #48

  • 33 Смотльо,

    17 4 Отговор

    До коментар #13 от "Реално":

    Путлер,това твоето име ли е или на този който те създаде?
  • 34 Аноним

    41 6 Отговор
    Бивша Украйна има само три известни личности! Едната е Чикатило - сериен убиец изнасилил и умъртвил жестоко 53ма души, вторият е Бандера - масов убиец, благодарение на който за избити 200-390 хиляди поляци, руснаци и други, предимно евреи, а третият е наркоманът Зеленски, който вече работи със замах и ще ликвидира цяла държава. Според организацията Osint, към 1ви ноември жертвите на ВСУ са 442 хиляди, 49 хиляди са убитите натовски наемници и още 335 хиляди воюващи от украинска страна са пропаднали без вести !
  • 35 Баро

    4 19 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Само си пусни катастрофи в русия и ше видиш кой покрива критерийте

    Коментиран от #38

  • 36 Смотльо,

    35 4 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    По нечистоплътна сган от англосаксите и с по голяма самочувствие няма никъде .Бях с американци и англичани и се учудих,че се къпят лятото веднъж седмично ,не ни се мисли зимата Как се къпят ,сигурно веднъж на 4 месеца .

    Коментиран от #43

  • 37 Уса

    9 10 Отговор
    Не сте на правилното място нито питате точните хора.Младите в сащ искат да емигрират в България
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гост

    17 5 Отговор
    “ Самият Путин през цялото време повтаря, че става дума за "денацификация" на Украйна, …” и още “ Руската инвазия в Украйна представлява директна заплаха както за ЕС, така и за САЩ….”. С това индиректно се казва, че Европа и САЩ се нуждаят от денацификация. Така ли да разбираме? Ако е “да”, или кимане в знак на съгласие, значи има за какво да се страхуват! Този път ще бъде с бомбен килим, а не избирателно!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 хе хе хе хе

    23 4 Отговор
    Евроатлантическите лизачи и надупвачи заквичаха на умряло, хахаха, краварите не можаха 15 год. с Виетнам да се оправят, тръгнали срещу вятъра( Русия ) да пикат. хохохо
  • 42 Нямам думи

    19 3 Отговор
    Колко са промити мозъците на американците чрез поговорката, крадецът вика дръжте крадеца! Да видим до кога!!!
  • 43 гост

    7 17 Отговор

    До коментар #36 от "Смотльо,":

    Мечтай си , не ми пречиш , само не си въобразявай , че предизвикваш друго освен смях , хахах !! А за самочувствието имат пълно право , като станеш ти първа икономика в света и то от 200 години и победител в двете световни войни , включително спасили измисления Сталин от тотален разгром , тогава им придиряй какво самочувствие имат !! А кой е смотльо също е видно и от самолет , няма кой друг да хвали най-пропадналата нация в света , наречена ватници и то с пълно право !!
  • 44 Баро

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Cтигa глупоcти":

    За 15 минуги ще приключат само обикновенните граждани
    А военните и от двете страни не ами от всички ядрени както са се скрили по секви дупки и под водата и не се знаят кой къде е ще се стрелят дълго време даже всеки срещу всеки щото няма да има и комуникаций заради радиацията немада спрът докато планетата несе взриви
  • 45 Амдертлиев

    14 1 Отговор
    Пак ги къпят с руската заплаха,а заплаха е много близо до тях,собственото им правителсво и политици и банкстърите.Но като съдя по коментарите на американци в тубата по различни теми ,доста хора са в час.Не са мнозинство,но пък може да се създаде критична маса.Времето ще покаже.
  • 46 Смях

    2 2 Отговор
    Ще нахлуят ама през крив макарон
  • 47 Баро

    4 9 Отговор

    До коментар #38 от "шаро":

    Кво да си пускам
    Ако руснаците имаха оръжието на американците щяха да водят във пъти
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Павел

    13 5 Отговор
    Тези забравиха, кой излетя първи в космоса. Та ракети има доста. Стигат до много места.
  • 50 Бесарабски фронт

    14 5 Отговор
    Сащ не трябва да се страхуват от Русия, те трябва да са ужасени от това, че започнат ли война срещу нея, ще бъдат унищожени толкова бързо, че няма да разберат каква част от техните ракети са достигнали Руската повърхност, защото много преди това ще са разтопени, или превърнати в бекон.
  • 51 От оня свят

    10 6 Отговор
    В Библията го пише, че голяма страна отвъд океана ще гори в адски огън, а нейните поддръжници навсякъде ще бъдат гонени и избивани като дивеч.

    Коментиран от #56

  • 52 Жреца на Ботунец

    8 12 Отговор
    Велика Америка е решила да разпарчетоса Фалиралата Кочина Русия на съставните и части.Американците не се страхуват,защото са наясно какво представляват "безаналоговнетите" на ватниците.Всичките им оръжия,включително ядрените са в най-добрият случай,калпав аналог на американските.САЩ са в състояние да превърнат Кочината Русия в радиоактивен кратер и ватниците няма да са в състояние да отвърнат адекватно.Те самите осъзнават много добре това и в никакъв случай не искат да се сблъскат челно с Американската Военна Машина.

    Коментиран от #53, #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Лойд съм

    11 1 Отговор

    До коментар #52 от "Жреца на Ботунец":

    Виждам, че говориш с възхищение за Американската Военна Машина.
    Искаш ли да се запознаеш по отблизо с нея, по-точно едни които са по-цръни и от мен?
  • 56 Баро

    4 4 Отговор

    До коментар #51 от "От оня свят":

    Когато е писана библията никой не знаел какво има от другата страна на океана
  • 57 абсолютно

    2 2 Отговор
    мислят, че са надалече и им е широко около врата, обаче се заблуждават
  • 58 Кон Дю

    2 3 Отговор
    Байрактари, майрактари, джавалини, мавалини станаха на ламарини. Гераб У.
  • 59 Сталинчо

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Много точно казано а ватниците да свалят гащи и да молят за милост
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ЕЙ ТАКА С ЛЕКОТА

    2 1 Отговор
    САЩ могат да вземат решение, което да унищожи шансовете на Русия за победа в Украйна
  • 62 ФАКТ

    1 1 Отговор
    ако някой си мисли че САщ се притеснява по какъвто и да е начин от пропадналата русия..в нито едно отношение русия не може да се мери по никакъв начин с САЩ..,,ОСВЕН ТОВА СЪМ УБЕДЕН ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В УКРАЙНА Е ЧАСТ ОТ ПЛАНА НА САЩ..ДА ОТСЛАБИ ВОЙСКАТА ИМ..ЗАЩОТО В МОМЕНТА НАЙ ВЕРОЯТНО ИМА МНОГО ЖЕРТВИ ОТ УКРАИНСКАТА ВОИНИЦИ НО СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА РУСКИТЕ..,РУСИЯ МОБИЛИЗИРА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ВОЙНИЦИ КОИТО С ВСЕКИ ДЕН ОТИВАЙКИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ НАМАЛЯВАТ...В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОЛША РЪМЪНИЯ И ЯПОНИЯ СЕ ПЪЛНЯТ ЗДРАВО С ОРЪЖИЯ..ТЕЗИ ДНИ СА ПРИСТИГНАЛИ И ДВА АМЕРИКАНСКИ КОРАБА В ЧЕРНО МОРЕ ВЪ
    ,ВЪОРАЖЕНИ С ЯДРЕНИ РАКЕТИ ТОМАХОУК..ОТ СЕВЕР НА РУСИЯ АМЕРИКАНСКИ КОРАБИ СЪЩО СА В БЛИЗОСТ ДО РУСИЯ..В МОМЕНТА СЕ ВОРАЖАВАТ ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ...КАЗАНО ПО ДРУГ НАЧИН В МОМЕНТА РУСИЯ Е ЗАОБИКОЛЕНА БУКВАЛНО ОТ ВСЯКЪДЕ ОТ АМЕРИКАНСКИ КОРАБИ С РАКЕТИ..ОТ ВСЯКЪДЕ..НЕКА РУСОФИЛИТЕ И РУСНАЦИТЕ САМИ ДА СИ НАПЕАРЯТ СМЕТКА КАКВО СЛЕДВА В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ..ЩЕ ОТБЕЛЕЖА САМО ЧЕ В УКРАЙНА 50 МИЛИОНА..В ПОЛША 40...В РУМЪНИЯ 10-15...В ЯПОНИЯ СЪЩО СА 40...ОТДЕЛНО В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ В ПЪЛНО С АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ И ВОЕННИ БАЗИ....НАКРАТКО САМО ПОЛША ЯПОНИЯ УКРАЙНА И РУМЪНИЯ...ИМАТ СЪЩИЯ БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ И ВОЙСКА КОЛКОТО ИМА РУСИЯ...БЕЗ ДА БРОИМ НИКОЯ ДРУГА ПО ГОЛЯМА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА..САМАТА АМЕРИКА Е 350 МИЛИОНА ТОЧНО ТРИ ПЪТИ КОЛКОТО РУСИЯ..КАЗАНО НА КРАТКО В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ СРИНАТА СЪС ЗЕМЯТА..САМО ЧЕ НЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ А ОТ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ..,,И ТОГАВА ВСИЧКИ РУСОФИЛИ Щ
  • 63 незнайко

    1 1 Отговор
    Трябва да се страхуват и това е развитието на света ! След като искаш да си световен ЖАНДАРМ няма как да не получиш ответен отговор ! Дано отговора на Русия надделее над капиталистическите желания ! Капитализма и неговото отроче ДЕМОКРАЦИЯ, трябва да бъдат разрушени, защото са НЕРЕАЛНИ и измислени с цел служба на ЕЛИТНИТЕ БОГАТАШИ !!!
  • 64 ФАКТ

    2 1 Отговор
    ,,,И ТЪЙ КАТО ТУК ИМА МНОГО ХОРА С МАЛКО АКЪЛ...И СИ МИСЛЯТ ЧЕ КАТО ГЛЕДАТ НА КАРТАТА РУСИЯ..И ИМ ИЗГЛЕЖДА ГОЛЯМА..И ЩОМ Е ГОЛЯМА ЗНАЧИ Е И СИЛНА..Е НЕКА ВИ СВЕТНА ЗА НЯКОЙ ФАКТИ..РУСИЯ Е 17 МИЛИОНА КВ.КМ..ОБЩО..14 СА В АЗИА ..3 В ЕВРОПА..85 ПРОЦЕНТА ОТ РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ЖИВЕЕ В ЕВРОПЕЙСКАТА ТАКАВА..ДРУГИТЕ 15 ПРОЦЕНТА СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ НА ОСТАНАЛАТА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ..ИЛИ ДЕФАКТО НА ТЕЗИ 14 МИЛИОНА НЕ ЖИВЕЕ НИКОЙ..ЗАЩОТО ТЯ ПРОСТО НЕ Е ГОДНА ЗА ЖИВЕЕНЕ..ТАКА ЧЕ ОГРОМНАТА ТЕРИТОРИЯ НА РУСИЯ РЕАЛНО 7/8 ВЪОБЩЕ НЕ Е НАСЕЛЕНА..ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ ПРИТЕЖАВА КАПАЦИТЕТ ДА ЗАЩИТИ ДОРИ И 1/3 ОТ ТЕРИТОРИЯТА СИ..КАМОЛИ ЦЯЛАТА....ПОД КАПАЦИТЕТ ИМАМ ПРЕДВИД ВОЙСКА И ОРЪЖИЯ..РУСИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА НИТО ЩЕ БЪДЕ ВЕЛИКА СИЛА...А ТОВА ЧЕ ПЛАШИ СВЕТА С ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ..ВРЕДИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НА СЕБЕ СИ....ОСВЕН ТОВА ЯВНО ПУТИН СИ МИСЛИ ЧЕ САМО ТОЙ ИМА ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ..Е ДА АМА НЕ..ВЕЧЕ ВСЯКА ТРЕТА СТРАНА ИМА ТАКИВА....РУСИЯ ПРОСТО САМА СИ ВЛЕЗЕ В КАПАНА НА САЩ...И СЕГА Е САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ САЩ ДА ПРАТИ РУСИЯ В ТРЕТА ГЛУХА....НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ САЩ НЕ Е ВЛЯЗЛА В ДЪРЖАВА САМО В КОЯТО НЕ Е ИСКАЛА..АЙДЕ СЕГА НА ВСИЧКИ РУСОФИЛИ ЛЕКА ВЕЧЕР..И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ..НЕ РУСИЯ Е СПАСИЛА САЩ ...А САЩ Е СПАСИЛА РУСИЯ...И КАКТО Я Е СПАСИЛА..ТАКА ЩЕ СИ Я И УНИЩОЖИ..

    Коментиран от #66

  • 65 Равнопоставеност

    1 0 Отговор
    Тия още не вдяват - ако има война САЩ - Русия обществената подкрепа на населението ще клони към нула. Това е реалността! Хиперзвуковите ракети на Русия достигат целите си в САЩ за около 10мин. колко точно население ще стигне до бункер за 10мин. ? Е тогава каква обществена подкрепа сънуват? Цялата си история са водили само войни срещу неспособни да се защитят и май това им е развалило преценката. Стигне ли се до пряк конфликт горят! Русия най-вероятно също, но е по-несигурно! Няма ракетни щитове, няма лазери, няма сателити или Батман при масов старт включително на неядрени ракети няма нещо което да ги отрази чисто количествено, а и като успеваемост системите не са на такова ниво. Като се добави и разликата в скоростта на хиперзвукова и свръхзвукова ракета - нямат шанс!
  • 66 Равнопоставеност

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "ФАКТ":

    До 64 - Факт е единствено, че няма човек на тази планета, който да не е чувал за Русия, а почти никой не е чувал за теб! Друг факт е че нито САЩ, нито Германия, нито която и да е псевдо велика сила не посмя да се намеси в Украйна пряко. Германия дори се позачуди дали да разпише за танковете. Факт е и че това, че територията не е населена не я прави бедна на ресурси - нещо което ЕС няма! И ми се струва, че много шум се вдига за една толкова слаба държава без армия. Ти всъщност с кого ги сравняваш? С Босна и Херцеговина, с Хърватия, с Литва, Латвия и Естония? ЕС няма армия и е сбор от много имена на държавици имащи за цел да създават впечатление, че са много тези, които подкрепят САЩ, но те са все едно гледам някои НПО-та в БГ. Скоро ще почнат да създават човек държава за да са повече :)) Ама Русия е слаба ;)) гАнглия се сцепи от стачки и инфлация ама РФ е с наложени санкции :)) сега и нефт няма да купуват - мозъци. Принципно танковете се движат с горива, а не с обезценяващи се долари.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 емил

    1 0 Отговор
    Мнозина в тоя ид....ка страна мислят ,че Руските ракети няма да могат да долетят до тях. Даже и да долетят те ще бъдат унищожени и няма да представляват никаква опасност. Колко е хубаво да си ма....мен ? Защото и да бъдат унищожени нали радиациятa ще се разпространи навсякъде. Новите ракети ще ги изпратят на дънато на океана само за броени минути така, че няма и да разберат и ще бъдат първите щастливци.