Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Март, 2023 06:00 5 937 163

Другото лице на Румен Радев

  • румен радев-
  • войнолюбец-
  • българия-
  • президент-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • ес-
  • нато

В България той говори едно, а в Брюксел върши друго

Другото лице на Румен Радев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

Кореспонденция на журналистката Антоанета Николова показа, че на заседание на Европейския съвет Румен Радев подкрепя решения, свързани с европейската (военна) помощ срещу руската агресия в Украйна, а пред журналисти говори обратното. В тази връзка от пресслужбата на държавния глава е постъпило оплакване. Но дали президентството може да опровергае тази информация? Например като пусне тайно заснето видео от гласуването на Радев заедно с другите европейски лидери по дневния ред на срещата?

Още новини от Украйна

Когато Радев не харесва публикациите на медиите

Кирил Атанасов, прессекретарят на президента, не за първи път пише до медии, обиден на публикации за двуличие на президента, свързано с негови проруски позиции. През май 2022 година той изпрати такова писмо до Дойче Веле по повод статия на журналиста д-р Кристофър Неринг, озаглавена "Двете лица на президента Румен Радев". В нея авторът, който е университетски преподавател и специалист по бившите тайни служби на Източна Европа, представя кариерата на Радев, кандидатирал се за президент, "подкрепен от БСП… с помощ от Москва". В изпратената от Атанасов позиция се твърди, че публикацията се базира предимно "на неверни внушения, а не на реални факти" и чрез нея се правят "користни внушения" за връзки между кариерата на Радев и Русия.

Година по-късно двете лица на президента отново са на фокус, този път в кореспонденция на български журналисти от Брюксел, и прессекретарят отново твърди, че се правят "некоректни внушения". "Президентската институция няма как да приеме подвеждаща обществото интерпретация на събитията и ще продължи да сигнализира медиите, когато вижда разминаване между медийното отразяване и фактите" - така Атанасов завършва обяснението защо е звънял в редакцията на Нова телевизия. Медиите обаче - или поне някои от тях, също ще продължат да сигнализират обществото, когато има разминаване между публичното говорене на Радев и поведението му на европейски и международни форуми.

Двама опитни журналисти международници - кореспондентката на Нова телевизия в Брюксел Антоанета Николова, която следи европейските теми от приемането на България в ЕС през 2007 година насам, и Светослав Терзиев от "Сега" отбелязаха политическото лицемерие на Радев. На 23 март Терзиев написа: "Президентът Румен Радев подкрепи тази вечер Заключенията на Европейския съвет, въпреки че преди това изрази несъгласие с включени в тях постановки. Главното разминаване между думите и делата му е по въпроса за европейската помощ за Украйна срещу руската агресия". На 24 март, предавайки от Брюксел, Антоанета Николова също акцентира върху този факт, а след като избухна скандалът с президентството, в публикация за Euractiv.bg коментира, че: "На последните няколко срещи на върха в Брюксел Румен Радев застава пред камерите и микрофоните, за да заявява нескрита проруска позиция, но когато влезе и седне на масата на лидерите, си я премълчава".

Войнолюбец или миротворец?

Осветяването на двете лица на президента отнема от енергията, която той влага на българска почва, за да громи "войнолюбците", които не разбирали от военно дело, а искали да вкарат България във война с Украйна, и която нахъсва избирателите на "Възраждане" и БСП. Политическият гняв помага за кампаниите. Позицията на Румен Радев за войната градира от първоначално лансираната теза за неутралитет на България до вече съвсем ясно изразеното противопоставяне на изпращането на оръжие за Украйна - независимо от решението на 48-ия парламент, което той няма право да игнорира.

От онези две лица, които анализира д-р Кристофър Неринг в статията си от май 2022 - на натовски генерал и политик с прокремълски позиции, вече е останало само второто. Авиаторът във военна униформа, който влезе в президентството, демонстрирайки сдържаност и умереност, както и естествен маниер на общуване, изчезна още преди края на първия мандат. На негово място се появи един особено честолюбив политик, оградил се със съветници, чиято власт все повече расте, а и нему здравата се услажда.

Скандалите заради президентската гледна точка и журналистическите ѝ… интерпретации обаче показват, че симпатиите на медиите към Радев отслабват, спада и рейтингът му, макар все още да е политикът с най-високо одобрение. Също като бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и той се гневи на журналистически въпроси, ако някой от тях пробие контролираната среда и не му допадне интерпретацията на фактите. В резултат настава звънене по медиите от страна на прессекретаря, чиято биография се събира в три изречения на сайта на "Дондуков" 2 - възпитаник на УНСС, специалност международни отношения, през 2016 специализира в курса по "Комуникация и дипломация" на френското Национално висше училище по администрация (ENA) в Париж.

А политици въздишат по времената, когато за правилната интерпретация на фактите са отговаряли определени цензори.

Войната в Украйна изисква недвусмислени отговори.

Журналисти питат Радев дали България ще арестува Владимир Путин, защото Международният съд в Хага издаде заповед за арест на руския президент като отговорен за "незаконно прехвърляне" на украински деца в Русия.

С отговорите си българският президент е за всички от ясен по-ясен.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма дъно за западните пропагандисти

    81 70 Отговор
    Лицето Сорос за другото лице на Румен Радев
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кккккк

    40 49 Отговор
    Учи се от най добрите.Урсула,Борел,Бойко,Кирчо и Кокорчи,Нинова,Гр.Иванов и др
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нямате ли

    69 42 Отговор
    какво да пишете?
  • 6 Радев е позир

    50 72 Отговор
    Да гниенвъв Затвор!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 64 Отговор
    Другото ЛИЦЕ НА РУМЕН РАДЕВ е ДВУЛИЧИЕ и ЛИЦЕМЕРИЕ

    Коментиран от #152

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бсп

    64 52 Отговор
    Как беше приклекнал на снимката, за да е по-нисък от агресора. Защо на БСП децата не учат и не живеят в Москва, а всички тичат и бъ рзат за гнилия Запад. Време е някой да ги попита
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТаУмВзе

    59 32 Отговор
    Колониалния слугинаж на краварите по дефиниция не може да има Лице! Недоступимо е.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    61 30 Отговор
    ЦАР БОРИС ТРЕТИ Е БИЛ ФАШИСТ, НО ДАЖЕ ТОЙ
    НЕ Е ПРАТИЛ ВОЙСКИ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ
    ....
    ПОНЕЖЕ СЕ Е СТРАХУВАЛ ОТ НАРОДА :))
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Наивник на средна възраст

    74 25 Отговор
    Забавно е как една статия атакува,явно подплатена от негови опоненти,президента.Какво ни казва "разследващата" журналистика в случая.Президента от една страна е против подпомагане на Украйна,но от друга гласува за помощи за същата.Разбира се авторът на статийката цели да покаже някаво двуличие,от една страна в търсене на евтина сензация,а от друга за очерняне на президента Радев.Той недвусмислено пдчертава,че нямаме капацитет да подпомагаме Украйна с оръжие и това би трябвало да е ясно и на пишещите журналисти.От години не е инвестирано в бг армията.Къде е двуличието,според тези "уникални" и с "опит" журналисти то било в факта,че като представляващ страна от Европейската общност той е гласувал за помощи за Украйна,но забележете това не противиречи на позицията му относно подпомагане на Украйна от страна на Бългаария с военно оборудване.Страшна,разбиваща с "истини" разследваща журналистика.Както обикновено "журналистическата истина" в България е подплатена с интереси,какви всеки може да се досети.Страшна статия,уличихте президента,няма що....Е поне показахте кого подпомагате в изборната кампания....

    Коментиран от #32, #153

  • 18 Гамди

    34 40 Отговор
    Предателя на народа си е тоз
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    40 34 Отговор
    В ЕС СА ОТМЪСТИТЕЛНИ
    .. ДАНО НЕ ОТРОВЯТ РАДЕВ , КАКТО ОТРОВИХА
    ЦАР БОРИС ТРЕТИ И ГЕОРГИ ДИМИТРОВ

    Коментиран от #78, #160

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Някой

    60 40 Отговор
    Ще се убиете да го плюете Радев. Но щом ДВ го плюе, значи той е на много верен път!
    Браво! Държавническо поведение! Одобрявано от поне 70% от българския народ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Някой

    9 26 Отговор

    До коментар #20 от "Че кой":

    О, просто изчакай да свършат украинците. И да направят правителство Кирчо и Боко. Всяко нещо с времето си.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бмх

    43 39 Отговор
    Най-достойният президент досега!

    Коментиран от #121, #122

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Радев

    43 36 Отговор
    е слуга на Кремъл, какъв да е?
  • 29 фен

    33 26 Отговор
    Абе, Дойче веле, на вас още ли не са ви спряли тока там, в Германия? И това ще стане.
  • 30 Ляв плюс

    31 29 Отговор
    Днес Колониална България е принудена да се кланя на целия Колективен Запад, защото НАТО ни брани, а ЕС ни храни. При Социализма се кланяхме само на СССР, но се хранехме и бранехме сами. Има разлика, а?

    Коментиран от #31

  • 31 Защо

    27 29 Отговор

    До коментар #30 от "Ляв плюс":

    Като си се "хранел и бранел" сам, защо магазините бяха ПРАЗНИ, хората гледаха градини и животни, за да имат нещо за ядене, а "великата" БА имаше доктрина да задържи 2 (с думи: ДВА) дни турската армия докато "дойде" някой да ни "спасява"?

    Коментиран от #50

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Истината

    30 8 Отговор
    Нова го може най-добре!

    Коментиран от #106, #110

  • 34 Мераклийски

    22 25 Отговор
    Радев/ Мунчо/, Борисов и ГЕРБ,превърнаха България в кочина! Накараха българите да се срамуват че са българи.
    Тези,носят огромна вина за отношението на ЕС към двуличното отношение на българската политика.
    Позор,а къде се спотайват истинските българи?! Те се свличат в бунището на маргиналните държави!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 DW и Емилия Милчева! несе чете!

    27 19 Отговор
    Мамиполации, Фейкове и лъжи!!
  • 38 Българин

    32 31 Отговор
    Недоразумението от Дондуков 2 е същество с нисък интелект, тежък морален дефицит и силни руски зависимости. Вреден и опасен за България и българите. Позор за страната!
  • 39 Само питам

    33 32 Отговор
    Какво всъщност иска недоразумението Радев? При липса на помощ Украйна щеше да бъде превърната от руснаците в един огромен концлагер, Буча щеше да е повторена във всеки град. А Радев, Йотова, Нинова, Костя Копейкин и другите продажници от петата колона на Москва щяха да се тълпят на Орлов мост да чакат "асвабадителите".

    Коментиран от #41

  • 40 Михайло Подоляк

    28 25 Отговор
    Президентът на България предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се иска този човек да говореше по този начин и така да поставяше акцентите, за да може на всички да бъде ясно какво предлага той. Той не предлага мир, не предлага
    войната да се прекрати, той не предлага основното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да позволяваме нашите деца да бъдат убивани. Това е невъзможно", коментира Подоляк думите на президента Румен Радев, че не трябва да се изпращат повече оръжия на Украйна.
  • 41 Е не разбра ли?

    30 19 Отговор

    До коментар #39 от "Само питам":

    Радев е за "мир". Руски "мир". Там, където Буча, Ирпин, и Мариупол са нещо нормално.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Урюрвкос

    26 13 Отговор
    в статията анализират как една лъжа като мине през 100 зависими медии става истина.
  • 44 Наблюдател

    27 20 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският Б
  • 45 Къде слагате Радев и Борисов заедно???

    25 26 Отговор
    Нямат мищо общо като Поведение, ксто възпитание, Манталитет! Борисов е Мутра от СИК и Крадец, лъжец! Радев е Почтен Политик и президент!!

    Коментиран от #105

  • 46 До45 Нищо общо,

    8 3 Отговор
    Като поведение
  • 47 Радев

    26 14 Отговор
    .. е избран за кандидат на БСП лично от Решетников. Това призна самия Решетников в интервю.
  • 48 Отговора

    22 20 Отговор
    За войната в Украйна я дават60% От избирателите подкрепят Русия и са срещу зеления. Политиците да слушат тези които са ги избрали а не Америка и Брюксел
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Напълно съм съгласен

    26 21 Отговор

    До коментар #31 от "Защо":

    Писна ми да слушам каква велика армия сме имали по "татово" време имайки предвид , че точно по това време бях в трета армия (тъй наречената бойна армия) и след един разговор с ВКРто се оказа , че единствената ни цел е да задържим докато пристигне руската войска . Военната техника ни беше достойна за музейни експонати горе долу от 50-60те години . Най ми става смешно като чуя вашият любимец Копейкин как и той бил служил в армията е по времето когато е отбивал военната си служба нещата бяха още по зле нещо като пионерски лагер.

    Коментиран от #53, #61

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 соломон напасания

    22 22 Отговор
    А защо Радев трябва да подкрепя НЕПРЕМЕННО фашистите в ЕС ! Това задължително ли е ?! В втората световна война също негласно бяхме на страната на Хитлер като помагахме с провизии хитлеристката армия а след това обявихме на другите мракобесници война за да получим стотици разрушени сгради и 3500 убити от бомбардировки . Днес отново сме на страната на неофашизма в лицето на Украйна и отново трябва да получим доза отрезвяваща сопа по чутурите че да спрем да се въртим като ветропоказатели .

    Коментиран от #54

  • 53 Българин

    22 4 Отговор

    До коментар #50 от "Напълно съм съгласен":

    Никой не казва, че тази армия е струвала 12% от бюджета на България. А не 1.8% както е сега.

    Коментиран от #64

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Истината

    17 13 Отговор
    Ето какво казва Георги Първанов за Радев :"
    - Наскоро говорих с млади хора, които ми казаха, че няма да гласуват за него, защото не го приемат. Радев не можа да стане политик! Е, има някакви военни от запаса, някои хора из страната, крайни опозиционери, които го харесват. Но той не се утвърди като лидер на нацията в най-респективния смисъл на думата. Така че перспективата за президентските избори е никаква."

    Коментиран от #123

  • 57 Амии

    22 13 Отговор
    то се вижда другото му лице - цървул ! В пълна сила важи за него - лъснато бръснато и в главата кухо !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Наблюдател

    23 5 Отговор
    Навремето другарят Живков беше казал по повод перестройката :"Другари, ние решихме да изчакаме, да видиме... Така ще се поснишиме да мине тая буря, но след това ще видиме какво да правиме... Ако не мине бурята, тогава ще се преустройваме". Румбата просто го копира и се снишава!

  • 63 Мдааа Дааа

    20 14 Отговор
    ... абе като толкова любите войната стига шляпайте по клавиатурата и Тв, стига призиви... вадете спестяванията си, взимайте чемодан, вокзал и бегом на фронта... защо останалите да ви плащат и да се жертват...
    Абе жълтопаветна cгaн, колкото и да вдигате "юмручета", с колкото и повече пръсчета да натискате клавиатурата и да скачате по улиците... абе МАЛКИ СТЕ, МАЛКО СТЕ... не можете да му се качнете нито на юмрука, нито на рейтинга... НАРОДА НЕГО ПРЕЗИДЕНТА ОБИЧА И ТАЧИ!!! Над 70% му е одобрението от народа, само разликата от следващия в класацията е над 30%...

    ++++

    АНКЕТА на Факти към 27.3.23
    Трябва ли Румен Радев да бъде съден за държавна измяна?
    Да, отказа да изпълни решение на НС за Украйна
    32% (1599)
    Не, защитава България
    61% (3071)
    Колебая се
    3% (139)
    Нямам мнение
    4% (219)
  • 64 Глупак, сега за българска армия(такава

    16 13 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    нямаме)пари не се дават, но пари за САЩ даваме, и то за рисунки и хартиени самолети. Пари се дават за истинска армия, а не за бутафории. Служил съм в Грудово, и като знам какви кашици имаше тогава, и като знам какво въоръжение имахме, Турция трепереше тогава. В Грудово имаше ракетно поделеление, викаха им глухите, през деня човек не можеш да видиш, но нощно време правеха занятие, баба Велика се тресеше от тях. Това се казва армия, съседите да треперят от страх, а не като днешните ни тюфлеци, които даже е за парад не стават. Защо САЩ първо армията ни унищожи, и ни остави по бели гащи?

    Коментиран от #68, #76, #117

  • 65 САТЪРА НА ХАНА

    30 11 Отговор
    РАДЕВ Е РУСОФИЛ, ТОЕСТ РАШИСТ.
  • 66 резервист

    13 13 Отговор
    Кажете какво точно искате от Президента! Кой български журналист е тормозен или ограничаван заради негативно "интерпретиране" на действията му? Това е гледната точка на Президента и той има право да я защитава. Не ви харесва? Добре! Изберете някой по-качествен. Но стига сте му дъвкали зелените чорапи!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Така беше

    16 6 Отговор

    До коментар #64 от "Глупак, сега за българска армия(такава":

    И в Бояново Ямболско....
    Абе армия се беше 3-та армия.... днес си имаме платена бутафория и като ЛС и като техника!!!
  • 69 съвипусник на Румен Радев

    24 11 Отговор
    Така и не разбрах кой, защо и как го командирова в САЩ – уж да бъде "НАШ" – уж Натовски генерал?!
    Като курсант Радев се отличи като подмазвач и натегач. Беше и кръшкач когато се касаеше за нещо по-сериозно и отговорно. Курсанта Румен Радев не блестеше с нищо сред останалите, дори беше бездарен, незабележим, неконтактен, необщителен, без интелект и авторитет.
    Страняхме от него защото беше доносник на ВКР и ДС, които пък за тия му „заслуги” го направиха „отличник” на випуска, въпреки некадърността и безотговорността му като военен летец.
    След серията опасни технически проблеми с „МИГ”-овете, като „вътрешен човек на тайните служби” вече не го пускаха да лети защото им трябваше за „други, по-важни, партийни” задачи.
    После като лоялен кадър на БКП, активен сътрудник на ВКР и ДС и отявлен русофил, го отличиха с обмяна на опит в Москва с руските колеги. Така напомпаха егото и самочувствието му по партийна линия. Вече беше готов за още по-важни партийни поръчения. Издигаха го по партийна линия, подготвяха го явно за номенклатурчик.
    И ето го вече като най-висш такъв – президент на България. Обаче всички ние, които служихме с него, отлично знаем що за човек е той и че поставянето му за държавен глава е фатална политическа грешка за съвременна България. Защото той е злонамерен, коварен и обигран провокатор, обслужващ интересите на Русия, което е предателство от най-високо ниво спрямо членството на България в НАТО и ЕС.

    Коментиран от #75, #84, #91, #99, #108, #125

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Радев

    16 5 Отговор
    ... е избран лично от Решетников за кандидат на БСП в президентските избори. Това призна в интервю самия Решетников.

    Коментиран от #118

  • 73 ДВ обяснете за вашето друго лице

    9 10 Отговор
    ДВ какви зависимости между мате, кой ви финансира, скрито и явно?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин

    13 6 Отговор

    До коментар #64 от "Глупак, сега за българска армия(такава":

    Ти ще си съгласен ли да се отделят 12% от бюджета за военни нужди бе путиноид?
  • 77 Българин

    16 9 Отговор
    От нас българите зависи дали ще позволим да ни разиграва едно нищожество, което със зъби и нокти се е вкопчило във властта и неистово защитава руските интереси под предлог, че брани българският суверенитет. Ако му позволим значи заслужаваме съдбата да живеем в Радевистан, в който лъжата е истина, подлостта е почтеност а посредствеността професионализъм.

    Коментиран от #82

  • 78 История в документи

    15 6 Отговор

    До коментар #19 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И Цар Борис III и гошо тарабата са отровени от москва !
  • 79 Само питам

    17 3 Отговор

    До коментар #75 от "мдаааа":

    Защо в базите, в които е служил Радев са го наричали Румен Терсенето?
  • 80 Пропа

    5 9 Отговор
    ганда (гарантирано от DW)
  • 81 История в документи

    15 8 Отговор
    Как пРезидента Радев стана Президент.
    - никому известния ген. Радев за първи път беше представен от слаФчо в неговото шоу. Направиха едно авио шоу, слаФчо го качиха на изтребител. (мутрата Борисов също беше популизиран от слаФчо)
    - ген. Решетников поръчва на шпионинът Малинов изследване за профил, който да заблуди българския избирател, че е евро-атлантик, а всъщност да е лесен за управление безгръбначен съветофил .
    - агент Гоце номинира Радев от партия АБВ.
    - привикват агент Гоце и Нинова в Москва и льотчика от шеста позиция при вътрешното гласуване на БСП става първи.
    - Решетников се среща с носителя на орден Ломоносов за опазване на МОЧА Бойко Борисов
    - агент Буда издига срещу радев неизбираемата Цецка Цачева
    - .....
    ....
    Та слафчо и бойче винаги са играли за ДС-КГБ мафията
  • 82 Е вече

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "Българин":

    му позволих ме.
  • 83 Ти си

    11 10 Отговор
    Можете пак да ми изтриете поста

    Е много ви е неудобен президента и ударно плете по него . Чак непредубеден човек почва да си мисли че всичко това е поръчково . Преди и все още пречеше на Бойко , сега почнаха активно да го нападат и от DW , някои партии без програма и визия също го нападат педизборно.
    А като цяло явно президента ни прави неща които са в интерес на България и в разрез с евро-атлантическите джендър ценности ..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Браво, за такива мекотели,

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "мдаааа":

    само шамаросване, още веднъж -браво!

    Коментиран от #95

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 12345

    11 16 Отговор
    Най-после истински Президент на България!Мъж с топки!Няма да даваме оръжие на фашистите окраинци!Казах!А, за Русия-с нея сме целия народ.Изключвам предателя Б. Борисов,Карадайъ, гнома, Киро -тъпото, /той и без това не е българин/,Кокорчо и другата гмеж..

    Коментиран от #89

  • 88 Госあ

    11 4 Отговор
    Общо взето, на хората на които е ясно поведението на Радев и останалите маскари, не гласуват 💁
  • 89 Госあ

    7 4 Отговор

    До коментар #87 от "12345":

    Да де, ама е гласувал “За” и е подписал. А неговите хора казват, че ако Украйна има нужда от мунициите които произвеждаме - ще ги получат
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Явно и тази Милчева се е наредила на

    10 11 Отговор
    краварската софра, за нищо друго не става, освен да плюе по Русия, нали затова им се плаща.
  • 94 Българин

    18 10 Отговор

    До коментар #90 от "Българка":

    Руската матрьошка Радев е позор за България!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Гъвкав

    13 4 Отговор
    Румбата има корави топки за в България и меки топки за чужбина.
  • 97 Курд Околянов

    13 10 Отговор
    Само Президента и Народното събрание се избират пряко от целия народ. Народното събрание се саморазпусна поради некадърност и остава Президента да решава. Точка.
  • 98 Орех

    3 6 Отговор
    Ще гласувам с No 12,за да ни изпратят на Източният фронт.Така наредиха.

    Коментиран от #135

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Локо Сф1956

    10 4 Отговор
    По време на соца имаше един голям военен занод в гр. Червен бряг. Беше като едно малко военно градче.Произвеждаше бронетранспортьори, самоходни оръдия и друга тежка военна техника. Беше съоръжен с модерна за онова време машинна техника за производство. Какво стана . Нищо . Къде изчезнаха тези машини.Построените сгради в руини. Пълна съсипия. Така стана и с военните български поделения . Повече от две трети закрити. Инженерните полкове, авиационните поделения в много селища. Днешната младеж не е пипала оръжие, не знае какво е противопехотна или противотанкова мина, БА-3. Повечето бягат в чужбина. Е, България с днешните политици готова ли е за една бъдеща война и да се справи с тежкото икономическо, социално и демографско положение.
  • 101 Коментар

    11 8 Отговор
    Сатанистите ни държат от две години в политически хаос.Преди това разнасяха ковчези и правиха вуду ритуали на НС.Сега ги е яд,че има служебно правителство и искат даже и без него да сме.Радев им пречи да ни изнесат държавата и да ни поробят.Искат да сложат на негово място зеленясала дрогирана марионетка тип Еленски.Господ да ни пази!
  • 102 Българин

    9 6 Отговор
    Категорично не става въпрос за ЛИЦЕ а за друга част от тялото. Най-голямата трагедия на българските политици русофили е че, тази част е само една. Чудят се горките как да я завъртят, хем от Изток да я ползва Путин, хем и от Запад да я сайдисват, защото все пак са ЕВРОПЕЙСКИ И НАТОВСКИ ПОЛИТИЦИ!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 12345

    9 9 Отговор
    Цар Борис III Обединител НИКОГА не е бил ФАШИСТ!И, Третото Българско Царство НИКОГА, не е имало МОНАРХОФАШИЗЪМ/най-голямата измислица на шумкарите и престъпниците комунисти евреи-тип Пепо Менахем Коен подписал повече от 2680 смъртни присъди и тази на принц Кирил,брат на Цар Борис III разстреляни от евреи и шумкари в Централните Софийски Гробища-/А, Цар Борис III беше Държавник:1/Спаси 53000 евреи-лично ТОЙ /в т.ч. бащата престъпник на Леа Коен-Пепо Коен/,2/НЕ ДАДЕ ВОЙСКИ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ,3/Запази дипломатични и приятелски връзки с Русия/СССР- тогава/.Царят Беше Държавник Българин :"ВИНАГИ с ГЕРМАНИЯ, НИКОГА против РУСИЯ!"А, нашите предатели воглаве с Б. Борисов, гнома, Карадайъ, Кокорчо, Киро -тъпото,продадоха България зя 30 сребърника на Брюкселските измикяри и на най-изостаналата и корумпирана ,с 41 престъпни секти полицейска страна -сащ!
  • 105 Мухаха

    9 10 Отговор

    До коментар #45 от "Къде слагате Радев и Борисов заедно???":

    Аз пък виждам нещата така: Радев е безкрило същество, цял живот кютало на държавна хранилка, нямащо нищо против да козирува и марширува, на което поднесоха на тепсия най-високия пост в държавата, взеха да му шепнат хвалебствия за "мисията" му на "спасител" и той нормално взе да си вярва. Но който трябва му наби канчето, че не е сложен там за хубост и след като полази пред американците за втори мандат (а той очевидно му трябваше заради имунитета), сега човекът има задължения към путинистите и ги изпълнява колкото се може по-гласовито. Факт е, че няма как да се сравнява с Боко по качества и биография, но поне Боко си е извървял пътя , с рисковете да го гръмнат или да лежи в затвор и не се прави на нещо, което не е- за мен това е по-симпатично от усойното поведение на "натовския генерал", напълнил Президентството с ченгета и войскари и намърдал любимата на два щата и в служебно жилище

    Коментиран от #114, #116

  • 106 ,,Нова"...?!

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    Аха,ясно-,,Нова Телевизия" го може викаш най-добре...!
  • 107 топ

    5 8 Отговор
    DW несъзнателно правят предизборна кампания срещу ГЕРБППДБДПС.
  • 108 Харлан

    2 7 Отговор

    До коментар #69 от "съвипусник на Румен Радев":

    За това ще гласувам с No12 за др.Атанас Атанасов,милиционер на др.Живков.И той каза,че бил генерал.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 !!!?

    18 7 Отговор
    Кремъл нападна Украйна и води варварска война там, а Радев и цялата прокремълска диаспора в България наричат войнолюбци тези който оказват помощ на Киев да освободи страната си от окупаторите ! Това ако не е лицемерие здраве му кажи !!!?

    Коментиран от #120, #133

  • 113 макдоналдс тръмп

    4 4 Отговор
    точно тази пръдла .....аре у киреча
  • 114 Ти да не си оня #69

    5 7 Отговор

    До коментар #105 от "Мухаха":

    Ти ли си оня некадърния 69 "съвипусник" дето не си ставал за летец, а и за доносник на ДС не са те искали.... и сега се изживяваш като жълтопаветняк.... ееее за това те бива!!!

    Коментиран от #119

  • 115 2020

    7 8 Отговор
    Защо криете протестите в сащ и Франция,защо Гърция затваря пристанища, защо Полша се отказа от Окраина-на тези въпроси да отговорят предателя Б. Борисов,гнома, Кокорчо, Киро-тъпото, Карадайъ.Другото е от Лукаваго!

    Коментиран от #131

  • 116 Много смешен анализ!

    7 9 Отговор

    До коментар #105 от "Мухаха":

    Браво!Счупи тъпомера!
    Ами да беше станал и ти военен летец,на боен свръхзвуков изтребител...!Че и ти да си на ,,държавна хранилка" и ти ,,да не рискуваш живота си"...!Още на първият тест,като те завъртят на тренажора и щеше да напълниш гащите...!Ама какво съм седнал да обяснявам на неспасяем случай,който твърди,че в Милиционерската Школа-Симеоново-пожарникаря-Боко, ,разпъващ маркуча,бил много по-смел и безстрашен...🤣😂😝👍👏...!

    Коментиран от #128

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ветеран от Протеста

    10 5 Отговор

    До коментар #72 от "Радев":

    Това не е Двуличие.Топно обратното е .В Изявленията си е неговата Истинска позиция ,а когато подписва все едно казва - ето ,подписвам се ама не съм съгласен!!!Най- вероятно е Проект за след Референдума за излизане на България от ЕС и НАТО...Тогава никой няма да го задължава да подписва,а и с вдигнатия юмрук ,предизвикал безпрецедентната Политическа криза се подготвя Президентска република с него Начело....Политическия му съветник и 26 те офицери и агенти на ДС на БКП и КГБ ,които са в Инициативния комитет по издигането му , са готови да узурпират окончателно Власта в България!!!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Аз пък да ви кажа...!

    5 4 Отговор

    До коментар #112 от "!!!?":

    По-ме кефи клипчето,как Буцката слага маската си...😝!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ИМЕННО...!

    5 13 Отговор

    До коментар #25 от "Бмх":

    Най-достойният Президент,който сме имали до сега...!
  • 123 Ама то щот...!

    6 6 Отговор

    До коментар #56 от "Истината":

    Първанката излезе и той стока,та седнал да ми дава анализи за другите...!
  • 124 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 15 Отговор
    Радев е най-достойният президент и политик, който сме имали до сега!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Умен по цялата глава

    12 1 Отговор
    Те, хората са го измислили.За да има Мирен преход от Комунизъм към Капитализъм,трябва да съществува Закон за Лустрация на престъпните комунистически Управляващи.Така тази ОПГ от комунисти е игнорирана от Управлението на Държавата на всички нива и гарантира Необратимостта на Демократичните процеси.Закон за Лустрация- никога не е късно!!!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Мухаха

    4 1 Отговор

    До коментар #116 от "Много смешен анализ!":

    Ами може би съм пацифист и съм добър в други неща, може би рисувам добре и съм архитект и не искам да ме тресат в тренажори и да марширувам в униформа? Ама за тебе това е "мека китка", нали?
  • 129 Еееее.... само питам за един преател

    3 9 Отговор

    До коментар #117 от "И аз да кажа":

    То от агентите и западните доносници всичко може да чуеш....
    А между другото ти от третото полово същество ли си!!!

    Коментиран от #134

  • 130 Никой

    11 0 Отговор
    "Факти " са рупора на президенстската партия " Левицата ". Под статиите да " Левицата " няма и вопъл за коментари от статията. Партията с най много хора от бившата ДС. Партия на най отвратителното комунистическо ретро. Партията ,която ще си купи място в парламента с помоща на червени олигарси. Купуването и продаването на гласове било престъпление, но не и за ГЕРБ , ДПС , БСП , Левицата , Възраждане / с най скъпата кампания за сега /. ще наблюдавате едно масирано купуване.
  • 131 Айде бе!

    11 1 Отговор

    До коментар #115 от "2020":

    Полша не се отказва от помощ за Украйна, защо лъжете? И какво ви радва, че някъде стачкуват? Това е нормално в свободните общества, Наистина ли смятате, че в Русия всичко е тип-топ и никой няма повод за стачка?
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 ЕС и НАТО

    2 12 Отговор

    До коментар #112 от "!!!?":

    водят война и в България. Колко хора бяха избити поради лошо лекарско обслужване, високи цени на основни стоки – храни, ток, вода ... Има хора които живеят без ток и вода, а държавата плаща на Украинците луксозни хотели. Инфлацията вдигна цените над 2 пъти за някои стоки ... И какво има Киев да освобождава, като населението на тези райони е Руско и териториите са вече анексирани. Само загуба на пари и ресурси ...

    Коментиран от #136

  • 134 И аз да кажа

    7 2 Отговор

    До коментар #129 от "Еееее.... само питам за един преател":

    Всичко написано зная от първа ръка или от очевидци. За загиналите при филма- от един от главните артисти, беше страшно разстроен след снимките. Имам починал съсед- новобранец от сепсис след ваксиниране, оня с футбола живееше в жилището до мен. Не се доверявам особено на медии, а който е вярвал на социалистическите, е дете идиотче

    Коментиран от #139

  • 135 !!!?

    8 2 Отговор

    До коментар #98 от "Орех":

    Тебе ще изпратят при братушката Кадиров на западния фронт, а не на източния !!!?
  • 136 !!!?

    12 4 Отговор

    До коментар #133 от "ЕС и НАТО":

    Къпи се редовно, спри шльоковицата когато си зад волана, не гледай кремълска пропаганда, за да можеш да си плащаш тока, и се моли Ердоган да не мисли като тебе за българските територии населени с турци !!!?
  • 137 Българин

    5 11 Отговор
    Оставете президента на мира.Стига сте го обвинявали.Той е единственият най- достоен президент,който сме имали.Да миротворец е.това е отговора.Пази суверенитета на страната и националната сигурност.Много станахте подметките на козяк,баяя пари ви плащат,така,че си запази за себе си мнението.

    Коментиран от #138, #150

  • 138 Българин

    15 2 Отговор

    До коментар #137 от "Българин":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си! Радев е позор за България!
  • 139 мдаааа

    2 1 Отговор

    До коментар #134 от "И аз да кажа":

    А ти от третия пол ли си?
  • 140 Един друг

    8 3 Отговор
    Всички играят за Копейкин и проруските партии.Масово облъчване по медиите.Имат и пари и така ще купят гласовете с позволението на човека на президента.Плаща се и на тролове които се издават от време че пишат от Петербург.Мобилизирани са и всички руснаци в Бг заселени тука от ГЕРБ.Всичките партии лидери играят за послството на онази.Едни като леви други като десни или националисти.Онези инфантили от Европа изоставиха българите.Назначили на лабота в НАТО и ЕС хора завършили в Русия па даже ги вземали и в Американски военни училища.Интересува ги само работна ръка от Бг,млади и умни хора.А също и трафика през границата.Народа се предаде.А има и доста хиперактивни дърти лупаци от селата.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 НЯКОЙ

    9 2 Отговор
    Радев е предложен от Нинова, но определен от Кремъл ! Какви са събитията около това, само Нинова може да каже ! Започва кампания от руска страна чрез социалните мрежи и от българска страна чрез медиите /най-продажната част от обществото/ за възхваляване на достойнствата на генерала ! Хванахме се на лъжите и го избрахме ! Оказа се лош дипломат, нарцистичен по характер, с единствен приоритет да има власт, все повече и повече, с произтичаща от всичко това двойнствена политика, която превръща България в аутсайдер и за посмешище !
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 радев на руска хранилка

    10 2 Отговор
    Общо известна тайна е че радев е руски цървул!
  • 145 Сигурно става

    7 2 Отговор
    въпрос за гьонсурата Румен фигуранта на черепа.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    6 1 Отговор
    ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!
    78г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!
    ЛУСТРАЦИЯ!
    НОВ НАРОДЕН СЪД!
  • 149 Свиленски

    4 1 Отговор
    Р.Р. В ПАНДИЗА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА МАНДАТА! ГЕШЕВ ГО ДЪРЖИ МНОГО ЗДРАВО С ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ЗАТОВА ТОЛКОВА НАПИРА ЗА СМЯНАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 МИНУВАЧ

    2 2 Отговор
    Ако се вгледаме по-внимателно, отново искате да раздробите народа, освен на ЗА и ПРОТИВ
    Ако е казал ДА, ще ревнем ,ууу защо иска да вкара страната ни в конфликта.. казал е НЕ, отново същите ще гракнат,
    той е поддръжник на Русия, а ние искаме да е с Украйна. Ами прочетете по-внимателно, колко страни не искат да дават оръжие,добре че нямаме Мигове.Да попитам, нали всички искаме тази война или конфликт да не се разраства, да спре, да има мир, а клеветим решението на Президента.Я да видим колко народ сме,5,5 милиона, а дали имаме 500 хиляди годни да носят оръжие, с какво да помогнем или не в тази война.Ноо, дайте да плюем, защото е модерно и ни плащат

    Коментиран от #156

  • 152 БУНАК

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абе ти нали само сехписанията коментираше, а се премести и в политиката
  • 153 ТОЧНО

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Наивник на средна възраст":

    И то много точно си го написал.Пак в гонене на еВтина сензация от мисирките
  • 154 Мако Наков

    3 0 Отговор
    Тоя мишкар се има за пРезидент..всички помним как се изказа Решетников по един руски канал, след като това нещо бе назначено за пРезидент..тоя е време да си заминава..ИМПИЙЧМЪНТ по бързата процедура .... превърна държавата в свинарник...
  • 155 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Хитрец е радев,с русофилите--русофил,с русофобите--русофоб.Той и по други поводи е заемал двойствена позиция,примерно когато се опълчи срещу боко,всъщност това е било заигравка.Всичко е било програмирано,разчетено в детайли,да се създадат псевдо-опозиционни партии и движения като ПП ,ИНТ И др.Да изиграят възмутените българи и вкарат в девета глуха.Изтъпаниха начело техни зависими ме-ке-ре-та и провлачиха шлейф от избори,та до ден днешен.Сега вече им трябва редовно правителство с оглед целите на войната,и подтикнати от козяшките програмисти,си вършат пък-леното дело,правят се на у-ла-ви,върнаха и хартиената бюлетина за да вдигнат изб. активност.Много възрастни хора не могат да свикнат с машините и не отиват да гласуват,затова има и хартия сега,все някой процент ще се добави,да не пада до смешните 30%.Тогава и най-мръс-ни-те и пропаднали африкански държави ще ни се смеят.Затова трябва да има навалица пред секциите,малцинствата лесно ще ги подлъжат с един хубав моабет,ядене и пиене до припадък,150 лева,толкова мангизи как се опукват за един ден!?
  • 156 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #151 от "МИНУВАЧ":

    А защо не помислиш, че може да го прави от страх за живота на децата си?! На Плевнелиев момченцето му почина от "инфаркт", след като той рязко се противопостави на Русия, на Желев дъщеричката най-неочаквано се обеси в Бояна, а мистериозната смърт на Людмила, скоро след грандиозния военен парад на 6. Май 1981 г. в София по случай на 1300 години България. Да продължа ли с Митя, детенцето на Георги Димитров, което умира след разногласията със Сталин.....а изтръгнатите "признания" от Зам. Мин. Председателя на България, Трайчо Костов, като съветските инструктори изтезават пред него синът му.
  • 157 МАЛКА пенсИЯ

    2 0 Отговор
    СЛАДКО НЕЩО,Е ВЛАСТТА.Ако бе останал,только пилот,КОЙ,ЩЕШЕ,ДА Е ЧУВАЛ,ЗА НЕГО.А и заплата,пенсия,друго си е.ОПРАВЯ,СЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ,БАРАБАР,С ОБКРЪЖЕНИЕТО СИ//МУ.А вий,си плюйте.
  • 158 Ти си

    0 2 Отговор
    Как можа толкова мъка да се събере на едно място въпреки непоносима воня ба кравешки фъшкии струяшща от коментарите .....
  • 159 Ани

    1 0 Отговор
    Радев е вреден за България. Трябва да бъде освободен дисциплинарно от заеманата длъжност и да му бъде предявено взискание.
  • 160 читател

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Прочети малко история. Всички лидери на комунистически партии след като извършат предателството са привикани в Москва и умират по пътя. Георги Димитров, Морис Торез . . . Всъщност без значение какво мекотело е накрая Сталин ги ликвидира за да не вземат да се разкаят и да проговорят. Доколкото Путин следва стъпките на Сталин, за мен бъдещето на Радев вече е предначертано.
  • 161 Всъщност

    0 0 Отговор
    Радев беше предаден от Путин. Радев вярваше че Путин ще прегази Украйна за три дни и да речем една седмица организирането на концлагери за неудобните. И след това, Деси в национална носия и питка на ръце посреща Братушките . . . А то . . . Зеленски обърка плановете. Харвардците бързо се преориентираха и Радев остана сам да обира гилзите.
  • 162 Дълго_Име

    0 0 Отговор
    Тия "опитни" наши джурналя - Тонито и Светльо са Брюкселски хрантутници, който не разбират нищо от международна дипломация и са готови "под вола, теле да търсят". Каквите вестниците (дойната крава), такива и кореспондентите им. Доказателство - DW!
  • 163 Бъдете точни де

    0 0 Отговор
    Дайте и снимката на Борисов, Путин и кучето Бъфи /пак с Б вярно куче/което му подари.