Last news in Fakti

8 Април, 2023 19:00 3 701 135

Ако не се разберат, всички ще загубят. Освен "Възраждане"

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • герб-
  • румен радев-
  • бойко борисов

Иначе европейската насоченост на ГЕРБ е основана на изгодата от средствата по европейските програми

Ако не се разберат, всички ще загубят. Освен "Възраждане" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Как се стигна до тези резултати от изборите? Докога ГЕРБ ще печелят? Кой гласува за "Възраждане"? И защо всяка партия, която откаже подкрепа за съвместно управление, ще загуби? Всяка освен "Възраждане". От Иво Беров.

Ето, че ГЕРБ отново спечели изборите. Макар и с малка преднина. Всъщност, има само едно условие, при което ГЕРБ и Бойко Борисов биха могли да претърпят загуба на избори. Да няма никакви изгледи да дойдат на власт. Тогава и само тогава ГЕРБ ще изчезнат от политическия живот на България.

ГЕРБ и евросредствата

Обяснението е просто. ГЕРБ не са политическа партия. Европейската им принадлежност се съдържа много повече в наименованието на партията, отколкото в политическите ѝ действия, които дори могат да бъдат и в ущърб на европейската общност - построяването на "Турски поток" е достатъчно ярък пример, има още доста такива. Иначе европейската насоченост на ГЕРБ е основана на изгодата от средствата по европейските програми. Като цяло ГЕРБ прилича по-скоро на прослойка за усвояване (присвояване) на обществени средства. И докато има възможност да ги усвоява и присвоява, няма да губи влияние и подкрепа.

Какво попречи на "Продължаваме промяната"

На тези избори Бойко Борисов утвърди политическата си сила и поради мощната подкрепа на президента Румен Радев и правителството му, с непрестанното натякване, че управлението на "Продължаваме промяната" е оставило само хаос и разруха. Макар това твърдение по никакъв начин да не отговаря на истината, то бе подето и разпространено от много журналисти и тълкуватели, заедно с лъжливите заплахи за финансов фалит, за икономическа криза (каквато не може да има при икономически растеж) и бюджетен дефицит над 6 процента (което се оказа лъжа).

Има и друга, досега сякаш неспоменавана причина за загубата на "Продължаваме промяната". Най-много трима бяха политиците от тази партия, способни да привличат избиратели благодарение на лични умения и способности за въздействие - почти всички повтаряха усърдно и прилежно иначе правилни "опорни точки", но без особен хъс, умение и лично обаяние. Явно в новата партия няма действащо устройство за подбор на политици, като изключим "тоя е от нашите и е успешен в областта си", като "областта" в повечето случаи има малко общо с политиката.

Кои българи спечели "Възраждане"?

Съвсем иначе стоят нещата при "Възраждане". Костадин Костадинов се оказа изключително ловък и убедителен политик за онези българи, които се чувстват неуспешни с европейската принадлежност на България, с демократичните началá на управление и с новите световни обвързаности. Това чувство за неуспех ги кара да подкрепят всички прояви, насочени срещу установените управници и начини на управление. Да се мисли, че те са против ваксинирането или пък, че защитават лева поради лековерие и незнание, или пък, че са против Европа и НАТО поради неосведоменост би било плъзгане по повърхността. По начало и в Европа, и в България разделението между тези, които се чувстват неуспешни, и останалите все повече измества разделението леви, десни, консерватори и либерали. А има и друго, що се отнася до "Възраждане". Поради липса на самочувствие, поради неумение и поради страх да не си навлекат гнева му, политиците, а и журналистите (с две изключения) не смеят да се противопоставят открито на Костадинов. Президентът например, който действаше много уверено срещу Борисов, не отрони и дума срещу противоконституционните му изяви.

Заради този нов вид разделение приелите себе си за "неуспешни" охотно подкрепят всякакви видове референдуми, дори и такива, които явно няма да доведат до привидно желаните от тях резултати; едва ли тези, които са против еврото, наистина смятат, че въвеждането му в България ще доведе до скъпотия и обедняване.

А БСП и ДПС

Поредицата от загуби на БСП пък потвърждава твърдението, че обществените сдружения, основани на стремежа към властнически предимства и облаги, представящи се иначе за партии, неизбежно се разпадат при загуба на тези предимства; някогашната Българска Комунистическа Партия така и не можа да се превърна в истинска лява партия, а в опозиция ѝ останаха само онези привърженици, които си спомнят с тъга и умиление за облагите на еднопартийното минало.

ДПС, което също не се преобразува в истинска либерална партия, запази гласовете и влиянието си. Причината: защото то запази и същността си на корпоративно образувание върху етническа основа, с чиито вождове останалите партии предпочитат по-скоро да се спогодят, отколкото да се опитат да привлекат избирателите им. Просто защото така е по-лесно.

При изключително силния натиск за съставяне на правителство обаче, превърнал се едва ли не във всенароден повик, всяка партия, която дори съвсем обосновано, отстоявайки своите виждания, откаже подкрепа за съвместно управление, ще загуби. Всяка освен "Възраждане".

Всички тези политически затруднения могат все пак да намерят решение. Условие за това е евроатлантическите партии да съставят временен управленски съюз със следните задачи:

Първо: Незабавно изпращане на оръжие за Украйна.

Второ: Приемане на необходимите закони за влизане в еврозоната и Шенген с точно определен срок за приемането им.

Трето: Приемане на необходимите закони за усвояване на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост с точно определен срок за приемането им .

Приемането на бюджет се разбира от само себе си.

Точно определен срок за продължителност на споразумението - най-много шест месеца, след което всички действат според политическите си виждания. Със запазване на надеждата за истинско обновление и промяна.

***
Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00098

    21 117 Отговор
    Само Възбуждане и копейки е истината

    Коментиран от #14, #112

  • 2 Голям рев бе

    164 18 Отговор
    Значи възраждане е първа политическа сила първите бяха коалиции

    Коментиран от #64

  • 3 Зизи топ

    12 96 Отговор
    Хха ха Копейкин ли е или Горбачов на снимката

    Коментиран от #16

  • 4 ТаУмВзе

    64 8 Отговор
    ВЕЧЕ СМЕ ПРИКЛЮЧИЛИ БРЕ, КВО ГУБЕНЕ? ВСИЧКО И ВСИЧКИ СМЕ ЗАМИНАЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ.
  • 5 Коментари

    125 9 Отговор
    на грантаджии, не чета! Жалки продажни хорица!
  • 6 Майна

    152 26 Отговор
    Ще спечели българския народ ,обединен около Възраждане!
    Знам го!

    Коментиран от #9

  • 7 Ироничен

    37 21 Отговор
    "Докога ГЕРБ ще печелят?"

    Докато другите са по-зле от тях.
  • 8 12343211

    42 5 Отговор
    1,2,3...насила хубост не става.
  • 9 Със сигурност

    19 45 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    ще спечели поредният лъжец наредил се на опашка за хранилката БГ!
  • 10 Хахаха..

    123 12 Отговор
    Сега пък ново лого - "неуспешните" хора.Както и да си кълчите новоговора,тези които гласувахме за "Възраждаме" просто никак не вярваме в "успешността" на ЕС,НАТО и другите евро-конфигурации,това е..
  • 11 Студопор

    136 13 Отговор
    Всъщнос аз се смятам за успешен, че нещо повече - считам себе си за успял. И да, наистина мисля, че въвеждането на еврото ще доведе до нечувано поскъпване и небивала бедност у нас.
    Също така гласувах за Възраждане. Не, защото смятам, че съм неуспешен (каквото и да означава това в съвремения свят, където всеки може да прави каквото си иска, а от там - и да успява в което и да е поприще), а защото единствено Костадинов от всички политици до момента изразява гласно позицията ми. Позиция, която съм обсъждал с познати, роднини и приятели много преди въпросната партия да види бял свят и Костадинов да получи трибуна, от която да ме агитира.
    Статията е плитка, изказванията са лишени от обосновка, а авторът говори наизуст. Ако бях редактор, подобни есета щяха да бъдат връщани на създателите си за поправка.

    Коментиран от #37, #55, #57, #60, #63, #86

  • 12 Борис

    19 117 Отговор
    300 000 души не са България, затова Костадинов въобще да не се надява да дърпа България към дъното на мизерията. При следващи избори негласувалите досега ще излязат да гласуват СРЕЩУ Костадинов . Никой нормален не иска България да заприлича на Северна Корея

    Коментиран от #22, #32

  • 13 Майна

    109 9 Отговор
    Или предоговаряне на условията с ЕС , или не ни трябва вече тази ,,диктатура,..
    Това не е съюз ,а заробване..
    Днес , в Германия има протести против войната, т.е. хората протестират срещу военнолюбивата политика, която налага правителството..
    Дори и телевизията го отрази, подчертавайки лицемерно ,,не достатъчно много хора,..
    Ха ха ха ..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 разбира се

    105 16 Отговор
    че въвеждането на еврото ще доведе да скъпотия и обедняване. Който казва противното или лъже, или е глупак.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рубладжийче

    14 57 Отговор
    Когато Костя вземе властта ще въведе рублата и ще тръгнем напред под крилото на братска Русия.

  • 18 Само питам

    19 85 Отговор

    До коментар #15 от "разбира се":

    Цялата пета колона на Москва от национални предатели и българофоби сте против еврото!

    Коментиран от #29, #44

  • 19 жълтопаветна изтривалка на козяк

    78 12 Отговор
    Дойче-американише пропаганден машинен газчица чуруликат от яд и злоба, че копейката печели като самостоятелна партия.
  • 20 Само питам

    113 7 Отговор
    Само да питам господина написал статията - Защо първата работа на българското правителство трябва да е изпращането на оръжие за Украйна? И какво и колко ще ни струва това? За един пенсионер питам, който няма да яде меса на Великден, а леща.

    Коментиран от #56

  • 21 Не случайно

    90 10 Отговор
    Сорос са впрегнати всичките си ресурси срещу възраждане..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ГЕРБ=БСП=ДПС

    29 18 Отговор
    Нито ГЕРБ, нито "Възраждане" са партии, които бих искал да управляват България. Но ГЕРБ много се задържа във власта време е да изчезва от парламент и министерски съвет. Така, че по-добре някой нов тиквеник да дойде, отколкото да продължава да стои във власта стария втръснало ми тиквеник. Отегчи се много от гербаджийския ЦИРК. Ако спечели Костадинов, поне ЦИРКА няма да е същия.
  • 24 Да, бе

    60 9 Отговор
    Значи ще плаши вечер децата преди лягане с "Възраждане"...А случайно да вземем да се замислим, защо тази партия бележи такъв възход. Лузъри гласували за нея, руска пета колона и тъй нататък, а тия досегашните крадци и слуги не допринесаха ли това да изглежда единствената мислеща за българските интереси партия, което изглежда много хубаво, но едва ли е вярно...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кой сцепи

    11 34 Отговор
    главата на копейката?
  • 27 маминцетo

    48 9 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    ти американски джeндърлякоооо

    Коментиран от #36

  • 28 байХЪ

    75 11 Отговор
    Омръзна ми да слушам от знайни и незнайни експерти оди за Промяната и помия по Възраждане! Дезрайте драги , дерзайте...все повече ще ставаме ! Възраждане над всички !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ха ха

    5 56 Отговор
    Номер 3 трябва да отпадне, защото ще се изпокарат. Ако, нещо от него мине - добре. Еврото е котва! Дори Шенген да се отложи за година-две... Провалът с еврото е чутовен. Няма друга държава да си е поставила дата за цел и да не я е изпълнила. Това е катастрофа. Може и национална... Има моменти в историята, които предлагат огромни възможности за десетилетия напред. Една такава проиграхме, когато бяхме първите да изберат куманизите от Източния блок. След това Чехия, Полша и Унгария дръпнаха и вече прескачат Гърция и Португалия. Ние пропуснахме грандиозен шанс, защото картите се пренареждаха. Западът беше в еуфория и готов да инвестира дори в пристанище в Непал. Подобни периоди на разместване се случват веднъж на няколко десетилетия. Сега навлизаме в подобно пренареждане. Оформят се лагери за нова студена война. Ние стоим разкрачени и отново ще осъмнем на опашката. Затова еврото е котва. Помощта за Украйна е второстепенна. Там вече си проиграхме шансовете да обновим армията на добра цена.

    Коментиран от #41

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Наблюдател

    63 9 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    На изборите след няколко месеца възраждане ще бъде втора политическа сила за по-нататък не знам

    Коментиран от #50

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 9999

    26 5 Отговор
    Дай боже.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Демократ

    10 70 Отговор
    Възраждане е очевиден проект на ДС -КГБ, вкаран в действие веднага след започването на протестите срещу Борисов и Гешев 2020 г.и копейката даже беше участник в тях, за заблуда на хората. Поведението му веднага щом стъпи в Парламента и призивите му срещу ваксините свързани с агресия и насилие и безнаказаността на това нарушение на Конституцията, показва участие на МВР и прокуратурата в този проект. Същата полиция,която преби децата ни защото си изразяваха мнението по време на протестите, бездействаше,когато хуните на Възраждане искаха да нахлуят в Парламента, а депутатите им вътре в Парламента нападнаха и обиждаха офицерите от НСО, които си вършеха работата и пазеха сградата от взлом.Това ченгеджийско задкулисие и беззаконие съсипва България вече 33 години и не му се вижда края.

    Коментиран от #45

  • 40 Бесен- _Язовец

    8 38 Отговор
    Путлераси сър!
  • 41 гост

    11 54 Отговор

    До коментар #30 от "ха ха":

    копейката получава пари за да дърпа България назад и надолу ,а предатели да го следват се намират

    Коментиран от #53

  • 42 Мдааааааа

    78 10 Отговор
    Щом всички пищят и надават вой срещу Възраждане значи те са на прав път. Следващият път ще гласувам за тях щом дойче-зеле, и всички джендърляци са против тях. И защото не искам дъщеря ми да се казва Гошо, а синът ми Цветанка.

    Коментиран от #72

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Майна

    32 3 Отговор

    До коментар #39 от "Демократ":

    Тва ,което си написал навява на -,,процесът,, изфабрикуван от демократите срещу Тръмп..
  • 46 коце

    36 12 Отговор
    ммаччкай а хххейттари и русофффобляци дето бълнуват за някакви копейки да не изпускат факта че възраждане през октомври влязоха с 4% а сега с 14%
  • 47 Да, бее ...

    4 6 Отговор
    С преливане от пусто в празно не става.
  • 48 Ами

    29 4 Отговор
    Писал го е утопист! Герб не искат нищо освен власт, безотговорност и мимикрия, колкото да се замазват нещата! С ДПС и БСП е същото! Няма изход с тези! Нова политическа система е нужна!
  • 49 Фон дер Миндер

    39 8 Отговор
    Кирето замина у кереча. Няма кво да го пудрите вече, късно е!
  • 50 Борис

    5 36 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    Първа ще бъде,ама отзад -напред. И на по следващите избори при Атака, ВМРО...
  • 51 Коментар

    45 5 Отговор
    В статията не плюят само срещу Кирчо и Кокорчо.Това е много характерно за техните тролове...да плюят по всички и всичко и после чакат подкрепа.Ами да чакат...подкрепа на кукуво лято.Още помним как се разхождаха по медиите да ни обясняват какъв бил българския народ в негативен план.Като не им изнася да си се връщат в Канада.
  • 52 времето е мярка

    21 3 Отговор
    философията е от много време
    задължителното ваксиниране на свободни хора е от скоро
    човешкия разум е от началото
    анадъмо - на чист български с усмивката към мислещите.
  • 53 ха ха

    19 4 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Хайдук Сидер нали и той вършеше същото. Работата е там, че сега възрастните трябва да вземат в ръце кормилото, щото шимпанзетата ще откарат рейса в пропастта.
  • 54 един

    9 43 Отговор
    Започнаха да ни плашат с Възраждане,и мислят че някой ще им се върже!Ако Русия не води война можеше да се стреснем,но не и сега!Възраждане нямат голям потенциал да растат,нито имат акъл в главата за да постигнат нещо,казано накратко това са платени келеши,създадени за да предизвикват вътрешни напрежения,неразбории и безредици,нещо като жълтите жилетки във Франция!

    Коментиран от #66, #105

  • 55 Знайко

    16 17 Отговор

    До коментар #11 от "Студопор":

    Причината за бедността в България не е валутата която се ползва, а управляващата крадлива върхушка.


    Като през 1990-те бяхме с валута левове защо имаше обедняване и огромна инфлация? Отговора е много прост: защото управляваха БСП+ДПС.

    От 2020 до 2022 г. също валутата ни е лев, пък това не помага и също имаме голяма инфлация. Но и същевременно много по-ниска в сравнение с 1990-те. Аз съм преживял 1990-те години и знам какво говоря.

    Трето в изминалите 2-3 години от януари 2020 г. до сега. Едва 25% са били на власт ПП и то не самостоятелно, а в коалиция с БСП, ИТН, ДБ. През другите 75% управлява президента Радев. Некоректно е за всичко случило се, да се обвинява само ПП. Дори е некоректно да се твърди, че ПП е най-виновна. Държавата е силно инерционни система. На много по-добре управляваната от нас дълго време Румъния и трябваха 10-15 години да ни изпревари с по 17% във всички класации. За да се промени България, ще са нужни десетки години. За да се усети някакво минимално забогатяване при най-бедните българи от 3%-10% ще са нужни няколко години. За да може да се промени сбърканата осигурително-данъчната. Когато се промени осигурително-данъчната система, ще трябват 2-3 години за да се усети това от хората.

    Моята критика към ПП и ДБ е, че поддържат сегашната бесепаро-гербадбийска осигурително-данъчна система. Оказва се, че независимо кой спечели власта, независимо дали ГЕРБ или ПП, осигурително-данъчната ни система ще продължава да е същат
  • 56 Отговор

    6 17 Отговор

    До коментар #20 от "Само питам":

    Защото трябва да има човешки морал! И той е по-важен от временното ти заблудено спокойствие! Разбра ли нещо!?

    Коментиран от #65, #70, #114

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 дядото

    36 3 Отговор
    дойче веле много често започна да обработва българското обществено пространство.не им е мястото тук,с времето ще разберат,че пак бъркат
  • 59 Бибитко

    43 3 Отговор
    Тоя Иво Беров и той се извъди голям евроатлантик. А преди 10 ноември 1989 година беше пръв защитник на социалистическите ценности и Съветския съюз. Именно такива "анализатори" като него настройват хората радикално и нетърпимо, понеже им омръзна да ги лъжат и да ги правят на глупаци.
  • 60 вввввввввв21321

    27 3 Отговор

    До коментар #11 от "Студопор":

    Е, вие какво очаквате да напишат от тази медия, всички знаем от къде им идват заплатите, ТЕ не са виновни, изкарват си хляба така и ТЕ имат семейства да хранят, не забравяйте.
    И сега Те биха задали въпросът защо ги четем, аз вие и няколко човека които не са съгласни, четем ги защотото искаме да знаем всички гледни точки, да поспорим, да си начешем езиците, така правят свободните и мислещите критично хора, информират се от всякъде, стига да имат време.
  • 61 Цензура

    47 7 Отговор
    И на какво основание обявявате за "неуспешни" хората, които искат да запазят независимостта на България и не желаят тя да се замесва в чужда война, при това на очевидно губещата страна?
    Поддръжниците на възраждане са български патриоти, добре образовани, в голям процент висшисти !!!!

    Разбрахте ли, мъpши смрaдливи?

    Коментиран от #62

  • 62 Привържениците на възраждане

    3 34 Отговор

    До коментар #61 от "Цензура":

    имат добри намерения, но за жалост и те като привържениците на ПП са малко скарани с мисленето и не виждат лъжеца костадинов, както ония киро!
  • 63 Българин

    45 4 Отговор

    До коментар #11 от "Студопор":

    Мани ги беровчетата - нали те бяха отбора на добрите, умните и красивите. За тях всички дето гласувахме за Възраждане сме лумпени, путинисти и нам си какви, там каквото си измислят, за да се чувстват нещо повече от нас. А не само, че Тиквата ги би за пореден път, ами и екзит пола показа, че за Възраждане сме гласували предостатъчно образовани и реализирали се хора.
    Такива като нас не търсят медийно внимание и лайкове, ние си бачкаме, гледаме си живота, семействата и работата и ни пука кои са на власт и как злоупотребяват с нашия труд и този на предците ни. За мен е неприемливо шепа мошеници със свръх претенции за експертиза да са с явно престъпно минало и настояще и да нямат дори елементарна обща култура, какво остава за експертни познания в някаква област.
    Оня харвардец не знае български и не може да върже едно смислено изречение, не знае колко моста има над Дунав, а ни беше премиер. Че той по акъл не се различава от някой от Столипиново. Как ще му гласувам доверие да управлява държавата? Ми просто няма как да стане.
    Или оня другия грантаджия Бойкикиев дето е готов да се прегърне с Тиквата, за да се уреди отново с министерства и власт за личните си машинации.
    Ние виждаме кои са мекеретата в политиката, кой ги финансира и каква пропаганда прокарват.
    Гласът за Възраждане е против всички тях, дето продават националния ни интерес за грантове и конграчулейшънс...

    Коментиран от #91

  • 64 ех експерти

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Голям рев бе":

    Е, как така герб или друга партия ще спечелят, а няма да имат власт?
    Това някакъв нов фашизъм ли е?
  • 65 Само питам

    41 7 Отговор

    До коментар #56 от "Отговор":

    Само да те питам - Къде дряма моралът ти когато бандерите изгориха живи хора в Одеса? Между които и един българин? И къде гледа моралът ти 8 години когато бандерите обстрелваха мирни жители и имаше в гробищата цели алеи със загинали деца?

    Коментиран от #67, #80, #115

  • 66 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 28 Отговор

    До коментар #54 от "един":

    Аз лично не вярвам на социолозите, че най-образованите българи с висше образование гласуват за "Възраждане".
    Но, ако е истина, това говори колко некачествено е висшето образование на българите.

    Като гледам какво става в САЩ, как дъртака Доналд Тръмп има 40% подкрепа и другия дъртак Байдън ома други 35% подкрепа. подкрепа си правя извода, че и в САЩ масово ниво на образованост е много ниско. Даже е по-ниски от българското. У нас има 60% негкасуващи и 4% не подкрепям никого, т.е. общо 64%. Които имат достатъчно акъл за да преценят ниското ниво на българските партии. Аз макар и гласувам от гняв към комунисто-бесепаро-гербаджиите, смятам че принадлежа към групата на 60% отвратени от цялата бг политическа класа.

    Коментиран от #74

  • 67 Само отговарям

    6 30 Отговор

    До коментар #65 от "Само питам":

    Руските терористи от ФСБ направиха пожара.

    Коментиран от #73

  • 68 Байрактар"70

    29 7 Отговор
    С всеки изминал ден, все по-слепи ! Вече не е за учудване, тая държава, защо е ТАКАВА! ? Единственото решение е въоръжена борба! Не ,,Възраждане" , а ---ВЪСТАНИЕ ! Всички,,идиоти, нахранимайковци, готованци, спекуланти " трябва да се арестуват!
  • 69 Антонио Бандера

    26 6 Отговор
    Аз гласувам за Възраждане. Проблем?
  • 70 Миролюб Войнолюбов

    42 7 Отговор

    До коментар #56 от "Отговор":

    Къде беше моралът на Нюланд дето раздаваше курабийки на Майдана, на който имаше грузински снайперисти.
    А моралът на Порошенко, Яценюк, Тимошенко, Кличко, Турчинов дето тръгнаха да забраняват всички чужди езици, включително българският? Как тормозеха българската общност там морално ли беше?
    Когато Крим се обяви за независим и се присъедини към Русия какво направи Украйна знаеш ли? Спря им тока и водата, затова беше направен Керченският мост.
    Какво направи Украйна, когато се отделиха ДНР и ЛНР? Почна да ги обстрелва всеки ден, спря им заплатите и пенсиите.
    Какво направи Зеленски? Погази Минските споразумения и взе да заплашва, че ще вкарва Украйна в НАТО и ще я прави ядрена сила.
    Сега от много морал плаща всичко мъжко като пушечно месо в месомелачката на войната, ама сам не воюва...
  • 71 Аршлох

    24 2 Отговор
    Този Иво Беров не беше ли един от ласкателите на Мавъра от Драгалевци?За такива хора само добро или нищо,сещате се като за кои.
  • 72 Демокрацията е лъжа!

    25 4 Отговор

    До коментар #42 от "Мдааааааа":

    Сега е модерно синът ти да се казва Емили.
  • 73 Само питам

    31 4 Отговор

    До коментар #67 от "Само отговарям":

    Или си платен, или имаш палачинки на очите. Сигурно вярваш и че руснаците обстрелват от украинска територия Запорожката атомна централа в която се намират те самите? И сигурно вярваш, че укрите ще спечелят война срещу страната с най-много атомни оръжия? Яко си заблуден човече.

    Коментиран от #78

  • 74 Култура миянко

    33 1 Отговор

    До коментар #66 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    И за кой трябва да гласуваме ние висшитите,та не разбрах?Може би за умнокрасивите от Дебили за България ли?Гласувам си за който ми е кеф,а като не ми е кеф не гласувам.Затова се води право ,а не задължение.
  • 75 Всички знаят

    6 34 Отговор
    Стига вече с Възраждане! Отричат всичко, а няма дори едно предимство за България от всичките им глупости! Вместо да вървим напред, по цял ден ги слушаме колко ще сме добре като пропаднем, изолирани от цивилизацията! И светлият ни пример е приматът диктатор путин!

    Коментиран от #84

  • 76 СЗО

    11 2 Отговор
    Услужливо се забрави премахването на Каскета и съдебна реформа
  • 77 Реалист

    25 4 Отговор
    Ако не се разберат, ще спечели българският народ!!!
  • 78 Само отговарям

    6 26 Отговор

    До коментар #73 от "Само питам":

    Руснаците винаги са се правили на невинни жертви и са обвинява ли другите за престъпленията, които самите те са извършили.
  • 79 Тома

    16 7 Отговор
    Беров единствения начин герб да не спечелят е когато тиквата влезе в затвора за пране на пари
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 даааа

    26 7 Отговор
    Възраждане е първа политическа сила, просто и откраднаха гласовете

    Коментиран от #93

  • 82 Морков

    31 4 Отговор
    Денят, в който Възраждане направят кабинет, в МойчеЗеле ще има групови самоубийства!
  • 83 На мама момченцето

    25 3 Отговор

    До коментар #80 от "Пак ти отговарям за последно":

    Сополанko, руснаците ще пратят оркестъра от парада на 9 Май и за 2 часа България е капитулирала.

    Коментиран от #96

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Пловдив 1912

    28 2 Отговор
    Написаното е като от вечеринка на Коза Ностра ! Дайте да направим това , за да усвоим ( откраднем ) едни пари , че много се забавихме и да не вземем да изгорим с парата !!! След подялбата на кеша , след 6 месеца , кой откъде , и започваме отново да се джанкаме пред народа , и така до новото усвояване на евро програми ...
    Територията вече е почти деградира за жалост !!! А , и освен всичко друго, дайте веднага нашите Т-72 на Зеления , както и С-300 , че да може Урсула да цъкне още някой милиард за ограда на границата , ама то се знае де , че ще купим , телена ограда от Китай , пък ще изпишем бетон колкото за малък град...и еврото ще си шибнем, за да може още повече кредити да взимаме, ама на ниска лихва , егати и кефа , егати идилията...Извикайте и Соломон Паси за министър - председател и всичко ще е 6-6-6 ...както се пееше в една чалга...
  • 86 Кух Стереопор

    2 11 Отговор

    До коментар #11 от "Студопор":

    Успял ли си и в какво ,инжинер ли си ,доктор ли си в кое успя ,разкажи на нас простите хора

    Коментиран от #88

  • 87 Бешкир

    24 4 Отговор
    Много скоро ще има трупове на еврогейци, либерасти, жълтопаветни едноклетъчни и вся остальная! Без бой няма да стане.

    Коментиран от #89

  • 88 Доктор

    19 2 Отговор

    До коментар #86 от "Кух Стереопор":

    На теб инженер и доктор ли са критериите за успял човек? По-скоро успели за теб са едноклетъчни, които не могат да съгласуват съществително по род и такива гледали филма за Винету.
  • 89 Рико

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Бешкир":

    Колкото повече, толкова повече
  • 90 Факт

    32 4 Отговор
    От няколко дена гледам как БТВ,Нова и сайтове като този и ДВ се гърчат от безсилие,че Промяната губи с много,гражданите не я припознават като промяна и журналисти нато Беров,Кулезич,Диков са на антидепресанти,че любимия(О,Боже)Кико,Коко и Гаргамел са поотделно под Възраждане.Голям гърч и голям кеф за нас,и слаба ракия за Баце.
  • 91 Гласът за Възраждане

    6 34 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    Е глас за една куха фигура, за една куха партия ,хора които нищо не могат освен да плямпат и да ви галят полираните мозъци .Едно е да говориш друго е да управляваш ,и акъл да имаш

    Коментиран от #128

  • 92 Да припомня

    15 2 Отговор
    На предните избори имаше партия "Пряка демокрация". Това означава, че за важни въпроси, няма да гласува парламента, а пак хората. Ама знаете, какво е отношението на партиите към референдумите...
    На тези избори, имаше партия директна демокрация...
    И много други партии, като Вън Нато и Ес..., които не могат да съберат над 4%. Според мен този праг облагодетелства статуквото, поне 10 депутата, ще са нови муцуни..., ако го нямаше...
    Това, че не могат да съберат проценти, не означава, че сме за Нато и Ес..., даже заради това, че няма референдум, на който народа да се произнесе..., ако имаше щях да гласувам така, да видя какво ще стане като излезнем... ей така, да не сме като овце...
    Аз гласувах за Възраждане, защото Има такъв народ ми се стори, че не може да мине 4%, като последните... А не ми хареса и позицията за Украйна... Но спомнете си, че Слави разтури крехката коалиция, която крепеше ПП..., та пак тръгнахме на избори... Можеше да вкарат и един въпрос за референдум...въпреки, че така са нагласили, че никога да не се съберат 50% от имащите право на глас в зората на демокрацията.... за близките 50 години....
  • 93 Българка

    20 1 Отговор

    До коментар #81 от "даааа":

    За съжаление не е 1ва пол.сила,но следващият път можем да я направиме първа .От нас зависи.
  • 94 така де

    17 2 Отговор
    Ако някой от първите не се надупи Възраждане ще ги дупи.
  • 95 Мисля

    30 2 Отговор
    Да дойдеш назначен от Канада за да бъдеш лидер на България означава,че имаш ментални проблеми.Да не познаваш манталитета на българина,да подцениш старите хиени Бойко,Доган,Нинова и старата десница значи да не си в час и лъжеш презокеанските си ментори.Ще страдаш,ще се кокориш и ще трябва да връщаш едни пари вложени в теб.ПП-да бе,да!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Още един кандидат за

    13 2 Отговор
    Народния съд!!! Така, така ние си ги записваме - никого няма да пропуснем!
  • 98 Сандо

    30 3 Отговор
    И ДВ ли се уплаши от Възраждане?Още една,и то много убедителна причина да гласуваме за тях.
  • 99 Бат Котьо

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "От това":

    А ти искаш ли да получиш един истински хубав ан 1ален орг1азъм родник.Аз и Васелин ще ти помогнем.
  • 100 Фалшименто ГЕРБ

    7 8 Отговор
    Едни хора излизаха и ни лъгаха как машините ни лъжели, а се оказа точно обратното, с хартиените бюлетини ни лъжат. В една варненска секция гласовете на ПП в протокола от 41 по пътя към РИК са подправени на 4.
  • 101 Фалшименто ГЕРБ

    6 6 Отговор
    Народът реши - ГЕРБ и с измами не можаха да спечелят!
  • 102 Артилерист

    27 3 Отговор
    Беров пак манипулира и показва платената си обвързаност с американците. Например, президентът яростно нападал Борисов, ама си траял за Костадинов! Ами Борисов и шайката му доказано окрадоха, затова отношението на държавния глава е съответстващо негативно. Костадинов засега се изказва най-държавнически, защитавайки интересите на България. Второ. Това незабавно изпращане на оръжия за Украйна, от какъв точно български интерес е наложително, освен, ако американците не са го разпоредили и ти не си техен платен агент да го пропагандираш, внушаваш и заблуждаваш хората? Така че Беров не изневерява на американците, още повече, че е автор на американската агенция DW...
  • 103 И точно за това

    17 2 Отговор
    няма да има редовно правителство!Нагло саксите ни изнудвт за оръжие за укрия,а не се спомена за войниците,които трябва да изпратим в Украйна!
  • 104 Ван дер Любе

    2 13 Отговор
    Хубав анализ. От него излиза, че ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН (сигурно - партията на телевизията на Слави) са фирми, а не партии и това е така. Няма идеологии, дългосрочни виждания за развитието на България. Нито веднъж, когато са били на власт. Фактът, че тези партии са водени единствено от присвояването на обществени средства.Възраждане е описана също добре. Обещава невъзможни неща и не може да обясни как ще ги реализира, но това е така, т.к. няма и да дойдат на власт. ПП-ДБ имат потенциала да се превърнат в истинска партия с ясна визия за основните цели пред България и първата е налагане на върховенството на закона. Само тогава България ще се изправи. Затова другите партии, президент са против тях. Сега трябва да направят усилието да го обяснят всичко това на хората. За да има ефект. В сегашното състояние ПП-БД могат само приемат подкрепа от ГЕРБ като втора сила, но без участието от страна на ГЕРБ с компрометирани хора като Борисов, Дончев, Горанов (магнитски), ПКП и подобни.
  • 105 Да,да,един

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "един":

    к.Ре Тен!
  • 106 Анонимен

    16 1 Отговор
    Ами да дойде възраждане, тъкмо ще се види що за партия е.

    Коментиран от #108

  • 107 ТаУмВзе

    3 18 Отговор
    За възраждане са гласувалу болни хора.
  • 108 Ха ха ха ха ха

    3 5 Отговор

    До коментар #106 от "Анонимен":

    Какво очакваш от партия която работи за пари срещу България?
  • 109 Елена

    4 16 Отговор
    Копейкин има същото налудничаво изражение като Волен.
  • 110 Борислав

    18 1 Отговор
    С всичко съм съгласен, но не и с изпращане на оръжие за Украйна.
    Тези, които пишеха "Чемодан, вокзал, София" с червена боя и които целенасочено раздробиха българските общини само и само да нямат българско местно самоуправление, сега пищят да им изпращаме оръжие за да се бият срещу Русия, от която само хубаво сме видяли.
  • 111 Били

    16 0 Отговор
    "Кой гласува за "Възраждане"? За Възраждане са гласували най-много висшисти след ПП, но с минимална разлика от 2-3%. Толкова за опорката за неукия електорат.
  • 112 БЪЛГАРИЯ 🇧🇬 > ЕС 🇪🇺 + САЩ 🇺🇸

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "00098":



    Щом ДВ реват на умряло, значи БЪЛГАРИЯ е на прав път!
    🇧🇬








  • 113 Орка

    14 3 Отговор
    БЕЗКРАЙНО ДЪЛГО И МНОО ТЪПО А ЕСТЕСТВЕНО ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ШОТО ИНАЧЕ ЩЕ ЗАГУБИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД А ЧЕ ЩЕ ЗАГУБИ ПП ДБ ИЛИ ГЕРБ МИ Е СЕ ТАЗ
  • 114 Само напомням

    14 0 Отговор

    До коментар #56 от "Отговор":



    Защо западняците с техния "човешки морал" не ни освободиха от турско робство?

    Защо с този "човешки морал" не пращахме оръжие на агресивно нападнатите от САЩ Ирак, Либия, Югославия и др.? В тези държави камък върху камък не остана след НАТО-вската непредизвикана агресия.






  • 115 Само напомням

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "Само питам":



    Тогава американските крайнолеви медии не му казваха какво да мисли.






    😉😄
  • 116 Иво Беров-

    4 1 Отговор
    жалък си!!!
  • 117 политически инструмент им е тероризъм

    0 3 Отговор
    Коцка , сиЦкото добре , но има една голяма загадка за мен , на американците не си им никакъв проблем , в летален смисъл , а и няма да им е за първи път , стандартна практика им е . Аре приемаме , че си луда глава и си си турил главата в торбата , те чакат момента на объркване на интереса им , за сега все още си фактор в невъзможност за съществено повлияване на обстоятелствата , не знам , после ще им е по-сложно , не че им прави впечатление , те и собствените си президденти убиват , та в някаква си там колония ще се церемонят , доста ти лепнаха етикета Копейкин , но в даден момент , като им посъбереш и осветиш оперативно интересните им лица да не вземе да се окаже нещо различно в " звонка " , да не е емисия на Федералния резерв , странно е парата дето изпускаш , много е силна , няма дискретност и предпазливост , не чак такова афиширане , иначе с най-добри чувтва .
  • 118 Радев

    0 11 Отговор
    Основния печеливш от тая история, ако не се разберат основните партии ще е чорапа в Президентството. Възраждане са съзададени и вдигат стойки само за да му подадат отново властта. Не са те основния печеливш.
  • 119 Анонимен

    2 0 Отговор
    Гласуват наказателен вот в Бг и навън някои млади и зрели хора. Първо опитаха с инт, след това с пп и сега с възраждане. Не искат герб, а някои българи и дпс. Отиват в Варна, Бургас, Ямбол и си казват, друг свят е, както и в София и се чудят дали да продават къща, 3 апартамента и дасе изнасят от дълбоките провинции, без болници, лекари, учители
  • 120 Хихи

    14 1 Отговор
    На всички джендъри изведнъж им се сви онова пред възхода на Въраждане!

    Имали приоритети безродниците - No.1 - пушки и бомби за украина
    Те затова са и незродни продажници - за тях няма род и Родина!

    Времето за Възраждане на България настъпва!
    После - Народен съд II.

    Коментиран от #123

  • 121 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Диод":

    Оди до ППО-то да ти сторят едни неприятни неща, че не си гласувал за Партията!
  • 122 хммм

    4 4 Отговор
    Дойче Зеле прави реклама на копейката. Иначе фенчетата му са първите които скачат срещу тази медия и ги наричат какво ли не..
  • 123 Моряка

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "Хихи":

    Вярно е,че без НС - 2 няма да минем,но вече сме 21 век,надявам се да е хуманно,безболезнено,с по голяма производителност и възпитателен ефект.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ТаУмВзе

    1 5 Отговор
    За възраждане гласуват онези лудите, които преди гласуваха за Атака.
  • 126 Радио Ереван

    1 0 Отговор
    Ако не се разберат всички ще загубят.....освен българите.
  • 127 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Как няма да се разберат,като е заповед от козяк,изпълнява се без възражение.Изпратиха и нов посланик,няма да се учудя ако е бивш военен.Само че ще се о-дри-скат,антивоенното движение ше ги направи на мат-и-мас-ка-ра,така че да се пръж-дос-ват и по дя-во-ли-те!
  • 128 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Гласът за Възраждане":

    Мен не ме интересува вождът и лозунгите. Интересуват ме неща като запазването на лева, избягването на участието ни във война, да спрем НПО гмежта, която пуска метастази и се сраства с държавата, ставайки част от проблемите, които искаме да решим, дистанциране от брюкселските комсомолци, които вредят на цяла Европа. Това го искам от преди Възраждане, ще го искам и след тях. Каузата им е добра, така че имат моята подкрепа.
  • 129 умник

    1 0 Отговор
    скоро и подписка за махане на борда с еврото и вразване с рублата.
  • 130 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Какво значи "да се разберат"??? Оправдаване на ОПГ-та като ГЕРБ, ДПС и Възр.??? Излизане от НАТО и ЕС??? Връщане на Жан Виденов??? Нов 9-ти септември??? Какво точно значи???
  • 131 хихи®

    0 0 Отговор
    Те и да се "разберат", пак Възраждане ще спечели, а ДойчеЗеле ще има голям принос за това...
  • 132 ганю

    0 0 Отговор
    Герб е партия създадена от мафията за да краде и пере пари в България от европа
    затова всеки техен проект е крив и зарязан до никъде
    гнилоч и смрад отвсякъде това е нещо неясно
  • 133 Ганю

    0 0 Отговор
    Няма да се приема рубла или евро не сте готови
    няма достатъчно производство затова само София и Пловдив са готовите
    Вие не знаете какво е Европа а тука е една южняшко-селско-мафиотска простотия
    един закон европейски нямате приет от 30 г насам
    немски въпрос какво можете и какви професии имате(какво произвеждате за БВП на родината)
    да пасете овци и патки сте готови ама не това трябва
    не това е европейско
  • 134 ганю

    0 0 Отговор
    Преди години имаше Пуц който е без професия на мотиката
    които се старае завършва училище и после работи по професията си
    а сега зяпа в телефона и блее така ли
    здрав прав корав а седи и се чуди какво да прави
    ами научете ги за да се работи и печели и да вървим напред
    че Китай са в 22 век а ние 100г назад
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.