Last news in Fakti

14 Юни, 2023 23:00 5 726 88

В България кипи тотална война

  • възраждане-
  • румен радев-
  • герб-
  • бойко борисов

Основен аргумент, както обикновено, е социологическият популизъм: на следващите избори в България ПП-ДБ щели да загубят електорат заради компромиса

В България кипи тотална война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Виждаме битка между Борисов, Пеевски и Гешев, саботажите на Радев срещу кабинета, боя между моралисти и реалполитици в реформаторския лагер. В България кипи тотална война. А имаме нужда от малко здрав разум.

"Боят се обръща на смърт и на щик". От погнуса на всички срещу всички клетата ни територия премина към открита институционална война на всички фронтове. Изкушавам се да продължа паралела с „Опълченците на Шипка“, където дейците на дълбоката държава, отбраняващи руските позиции у нас, изкомандваха „Грабвайте телата!“. Но май не е толкова просто – бият се наистина всички срещу всички.

ВСС показа истинското си безсилие

Да почнем с Гешев, изоставен от политическите си приятели, който започна да бълва отрова във всички посоки - от София до Брюксел. Дали е толкова глупав, та не разбира, че с поисканите изведнъж пет депутатски имунитета се уличава сам за това, че е прикривал предполагаеми престъпления? Или пък е бил задействан от неясни за публиката сили като институционално камикадзе? Във всеки случай резултатът от експлозията на тази човешка бомба е тотален срив на доверието във внезапно задействания (пак от неясни сили) Висш съдебен съвет, който ни направи свидетели на истинска забава.

В безсилието си да ни отърве със сериозни мотиви от г-н Гешев, той стигна до дискусии за психологическото му състояние, анкети сред зрителите на БНТ за това дали хората мислят за политиците същото като главния прокурор и дори до лингвистична експертиза дали метафората „боклук“ имала само негативна конотация. Кой би гледал сериозно на тази институция оттук нататък, не знам. Експертите са единодушни, че този ВСС не бива да излъчва новия главен прокурор, но преучредяването на тази важна институция едва ли ще стане по мирен път.

Тоталната война на Радев срещу новото правителство

Тотална война поведе президентът Радев, когото май също трябва да обсъждаме от гледна точка на психологическите състояния. След проблематичното си поведение при връчването на втория мандат, той тръгна в реална атака: мигновено оттегли заместник-министрите, после и областните управители, които беше назначил. Ще кажете – ами така се улеснява новото правителство, което и без това ще ги сменя. Точно обратното. Държавният глава прави всичко възможно да саботира предаването на властта в ръцете на редовното правителство - т.е. държавният глава руши държавата. Вероятно си мисли, че постигна някакви дивиденти за очаквания си политически проект след Новата левица или ИТН.

Очаквам да почне да бави подписването на различни укази като уволняването на Гешев или назначаването на служби, посланици и за каквото още отговаря. При твърде голямо изостряне на този конфликт не е изключено новото парламентарно мнозинство да му поореже пълномощията, като най-крайният вариант би бил преосмислянето на служебните правителства или дори импийчмънт. На война като на война!

Атаките на "Възраждане"

Не съм сигурен, че „Възраждане“ е под контрола на президента, нито че са продукт на ГЕРБ, макар да си взаимодействат тактически в една или друга ситуация. Новото при тях е, че излязоха на улицата. Дълго се чудехме дали да ги наричаме фашисти; като че ли започна да се налага терминът нео-нацисти. Нацисти – защото се отдадоха на пряко насилие - както в парламента, където искат да забраняват на депутати да говорят, така и с нападения над бирарии (биреният пуч на Костадинов?) и киносалони. (Да кажа само, че във филма „Близо“ не се говори за секс между деца, а за фаталните последици от хомофобските подозрения срещу двама приятели). Нео – защото за щастие не става дума за масови движения като през 1930-те години, а за хулигански акции, които главно захранват жуженето на социалните мрежи.

Дали управляващите ще имат силата в този труден момент да наложат по-строги мерки върху подобни прояви? Боя се да не решат, че тия скандали на „Възраждане“ отблъскват умерените българи и подкопават популярността им. Ще е грешка, защото този дигитален нео-нацизъм започва неусетно да подменя споменатата българска умереност.

Петата колона остава активна

По руската тема се писа достатъчно. Във всеки случай тази година войната влиза в много решителна фаза и петата колона в България е под пълна бойна готовност. Няма да има ден без фалшиви новини, без заклинания за националния суверенитет, подарен ни от дядо Иван, без оплаквания от тегобите, които ни носят украинските бежанци или жито. Може ли да се вкара малко здрав разум в публичното говорене? В този момент очевидно не, твърде много фронтове станаха. Кой да се занимава със СЕМ, с БНТ, с проверка на фактите и изобщо с информационна политика. Май ще оставим работата в ръцете на смелите украински бойци, които на дело да опровергаят българските рашисти.

Вътре в ротационната коалиция също се появяват пукнатини, за момента най-вече словесни. Говорители като Добрев, Атанасова, Биков не пропускат да ни припомнят, че са заложили на провала, подобно на онези смели финансисти, които инвестират във възможен срив на борсата. Кой с кого се е хванал за гушата можем само да гадаем. Преди време държавата се въртеше около триото Борисов - Пеевски - Цветанов, където изведнъж двамата се скараха с третия. Сега сме свидетели на война в една друга тройка: Борисов - Пеевски - Гешев, но дали са двама срещу един, на мен не ми е ясно. И каква е тук ролята на Европа, може би представлявана от г-жа Габриел? С кого играе Радев? Или сме в режим всеки е срещу всеки?

Моралисти срещу реалполитици

В реформаторския лагер пък настана тежка битка между моралисти и реалполитици. Моралистите са разочаровани от грозния компромис с ГЕРБ, късат ризи във Фейса, че повече няма да им гласуват, а както знаем, всяко крайно мнение привлича интереса на медиите - и те радикализират критиките си, а медиите ги канят още повече. Има и много честни наблюдатели, които се чувстват длъжни, без всякакви 100 дни толеранс, да започнат с предварителни критики срещу новото управление. Което от професионална гледна точка, разбира се, е правилно, но от реалполитическа наклонява силно везните в посока на президентските саботажи, неофашистките провокации и димките на кафявите медии.

Дали пък ПП-ДБ няма да спечелят от компромиса

Основен аргумент, както обикновено, е социологическият популизъм: на следващите избори в България ПП-ДБ щели да загубят електорат заради компромиса. Откъде пък знаят, че няма да спечелят електорат заради укротената инфлация, актуализираните през юли пенсии и отстранения по новите правила Гешев? Ами пак психологическо състояние - силно и честно звучиш, когато критикуваш истински яростно. Когато изкажеш някаква умерена надежда, тутакси ще те заподозрат, че някой ти плаща. Тоталната война се е превърнала в гарант за истината – воювайте, за да ви вярват!

Вижте, няма друга гаранция за демократичността на едно общество, освен мирното предаване на властта от едните на другите. Принципът „след мен потоп“ е от митологията – там наистина се очиства Земята от разни морални злини, но измират почти всички и аз викам да не прибягваме до подобни мерки.

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 92 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    66 8 Отговор
    Какво значи - РЕАЛПОЛИТИЦИ..
    Това, като обосновка на идиотизация ли е..??
    Моля за пояснение....

    Коментиран от #46

  • 4 Пловдив

    90 31 Отговор
    Възраждане, каквото щат да си говорят, вече е втора политическа сила и продължава да набира сила в геометрична прогресия. Само го споменавам
  • 5 пешо

    69 13 Отговор
    всичко е програмирано от козяк
  • 6 Майна

    70 13 Отговор
    А какво ще кажем- ,,взимане на властта с проценти докарани ,чрез едно ала-бала през Президента..,,
    Това ли е нормално?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Белене и Скравена

    50 13 Отговор
    Ще свършат работа,
    че доста тумори са се навъдили.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Майна

    43 15 Отговор
    Не се дава възможност на Главния прокурор да вземе имунитета на индивиди за текущи съдебни дела?!
    Радев..мълчи...
    Мисли / натиснат като натовски служител, ама нали ще ,,светне,, народа , че е ТАКЪВ ,/
    АЗ ЧАКАМ ДА ВИДЯ КАКВО ЩЕ НАПРАВИ РАДЕВ
    И защо замълча за записите
    Що не активира работещия си министър на вътрешната отбрана?
    Имаше това право!
    По Конституция!

    Коментиран от #13, #53, #74

  • 12 чудя се

    70 7 Отговор
    Аз ли не мога да чета или статията е от дойче веле без име на автор. Последния явно се грижи за рейтинга на ПП, но не можах да разбера името на къртицата.

    Коментиран от #17

  • 13 Защото Страхът

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    владее Човека по-силно от всичко останало на света..
  • 14 ИзбираТела

    36 3 Отговор
    Това "Перестройка" III или IV е?
    И са вече всичко ще се оправи. Само чакайте и бачкайте за безпари още 20-30 години.
    Цирка продължава, да не вземете да емигрирате.
  • 15 Уууууууууууууу

    51 9 Отговор
    Статията е пълна с внушения.Най-грозното е снимката.Прилича на реклама на аквафреш.
    Цитат:"на следващите избори в България ПП-ДБ щели да загубят електорат заради компромиса. "
    Как Кирчо ще загуби нещо,което няма?!На записа си каза,че само 7-10 %.Ще загуби ботовете от машинките ли?
  • 16 Бай Златан

    39 2 Отговор
    Това което се случва е трагично!Имаме нужда от държавници не от продажници.

    Коментиран от #75

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бреййййй

    26 7 Отговор
    В България кипи тотална война....... А кога ще почнат да се стрелят ???. Тази война бая фалшива ми изглежда нещо.
  • 19 о о о не още

    28 5 Отговор
    Като виснете на клоните. Тогаз
  • 20 Адам Хилтън

    32 4 Отговор
    Аз не съм съгласен - България е супер хармонична в сравнение с Германия дето "климатици" блокират улиците, свастики на дъгата парадират навсякъде и нигерийци колят хора посред бял ден.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 нигерийци колят хора посред бял ден.

    27 8 Отговор

    До коментар #20 от "Адам Хилтън":

    Сега ще ни ги пратят на нас срещу 20000 евро парчето, и на нас да ни стане "хубаво" евроатлантическо..... С решение на ЕК....
  • 23 "ротационната коалиция"

    24 9 Отговор
    Бая гейско звучи. Като име на ЛГБТ шоу
  • 24 Коалиция Ала-Бала портокала

    35 14 Отговор
    Гласуваш за шарлатаните от ПП и ДБ и получаваш мутрите от Герб и еничарите от ДПС, а за десерт Борисов за рекламно лице на Ариел, Пеевски за главен конституционалист, Сарафов за главен прокурор, а съветникът на украинският военен министър Тагарев за наш военен министър. Каква идилия само ! Резултатът ще е втора Украйна!

    Коментиран от #68

  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 9 Отговор
    Да, а на Драган Цанков №28 доволно потриват ръце...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ха ха ха ха

    24 10 Отговор
    Тъпото, ционистко toileтишеwelle пак ни залива с отровните зловония. Стойте си във вашата джендарийска соросландия и не се натрапвайте нежелани. Отврат!
  • 29 Русороб

    17 19 Отговор
    Време е русофилията да се инкриминира!

    Коментиран от #77, #84

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тъпичко и манипулативно

    19 4 Отговор
    написана статия. Не разбрах от кой е написана но бъка с елементарни и принципно погрешни внушения. Личи единствено почерка на безпринципен първосигнален индивид. Иначе е интересно да се четат подобни творби.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ама какви

    8 11 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Два славянски народа бре , червено петно .
    За вас нали няма Украински народ ,бре .
    Хахаха

    Израждане нали сте Русоблизци ,как така им Украински народ .
    Хаха
  • 36 Това не е война

    9 9 Отговор
    Но голямо старание демонстрират Атлантиците действително да стане такава.....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Кадирката

    5 7 Отговор
    Адам Делимханов къде е ?
    Някой от Русо.робите има ли инфо ?
    Не мога да се свържа с него , давам награда някой ако ми каже къде е?

    Или по добре да питам Пригожин.
  • 39 1234

    11 3 Отговор
    Не кипи никва война,това е цирк за отвличане на вниманието на стадото,тия тримата са на една софра
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 1253

    10 5 Отговор
    Войната е на Българската Политико-Икономическа Мафиа срещу народа си овладяла изпълнителната и законодателната власт във война за напълно завладяване и подчиняване на Прокуратурата, Съдебната система им е повече или по малкоп подчиненна.ВСС им е поне 95% подчинен и работят за тях. Единственните не подчинени са Президента Радев и Главния Прокурор Гешев който те неистово се стремят колкото се може по бързо да премахнат по-един или друг начин. Тези мафиози политици работят за тези икономически кръгове които са зад тях и най вече за собственна и партийните си колеги мафиоти икономическа полза. Всичко това чрез измама ,схеми и кражби, и смятат че тези който им плащат заплатите нямат никакъв глас веднъж като са ги избрали. Редно е да научат че този който им плаща сметката поръчва храната и музиката а това е целия народ, А те са слуги на този народ.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Да и аз се питам

    9 2 Отговор

    До коментар #40 от "Кой е автора":

    Кой е авторът защото не виждам име
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ТрампЛин

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Какво значи реални политици ли? Всички с изключение на Изхождане и БКП!
  • 47 Бай Лисан

    0 4 Отговор

    До коментар #41 от "Пасъмас":

    Пасъмас е стар ерген
    но лъска меча си през ден
    после сяда със тетрадка
    почва римите да мятка
    пише стихове със страст
    подобаващо на пе.....ст
  • 48 измамници

    11 5 Отговор
    Извърши се просто подмяна, а не промяна. ПП и ДБ се присъединиха къъм същите тези, срещу които уж се бориха- ГЕРБ и ДПС. Сега олигархията увеличи своя карпацитет на прислужници с още две "партии", които винаги са били лакоми за власт. Тотален провал за Хр. Иванов, който уж щеше да прави реформи, "стартиране на парламентарната демокрация" и други празни приказки.ДБ вече няма да има същите гласове, изобщо няма да влезе в следващия парламент. Предпочетоха властта, облагите, службите, постовете, привилегиите пред честта, принципите, достойнството, последователността.
  • 49 Предателите вън!

    11 8 Отговор
    Ако войни се печелеха с лъжи и пропаганда, Сащ нямаше да загубят всичките си!

    Ако кликата на Петков-Василев бяха българи, нямаше да слугуват на американското посолство! ...

    ...

    ...

    Z
  • 50 перачница

    13 2 Отговор
    Не кипи война, а кири пералня- изпират Б.Борисов, К. Петков, един ром от Монтанско и още един , някакъв спортист.Най-важен е първият. ДБ и ПП му помагат да се изпере, покрай него важен е и новия коалиционен партньор Пеевски.Той ще ползва центрофугата на "конституционната комисия". На това му викат "демокрация".
  • 51 академик Мренков

    9 6 Отговор
    Може ли да има демокрация там, където начело като премиер е човек със съветското звание "академик". Само в Русия и България има званието академик.Тогава за каква промяна говорим, за какъв евроатлантизъм ?
  • 52 Уса

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Споко и ние така наричаните "неонацисти"или "русофили"в сащ сме 70% и ставаме повече заедно с не малка част от медиите и политиците
  • 53 Сащ са зло

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Цялата политическа класа е зависима от ЦРУ Козяк! Вече над 30 г., откакто Доган занесе списъците на българските разузнавачи в Посолството. И над 30 г. тази продажна класа прикриваше господаря.. Докато тъпият небългарин Петков-Василев не го посочи...

    Дори Възраждане, които са набедени за проруска партия, волю или неволю обслужват американските интереси.

    Тази политкласа мрази народа си, който я е избрал на АЛА-БАЛА ИЗБОРИ!

    А американското посолство неистово крещи чрез глашатаите си: "Ние ви донесохме свободата и демокрацията", но премълчава факта, че за 30 г. България се смъкна от 20-то на 90-то място по развитие и цели райони обезлюдяха...
  • 54 Американската пропаганда

    5 7 Отговор

    До коментар #34 от "А бре":

    при теб е постигнала успех - успя да те тикне в обора при събратята ти.
  • 55 Никога фашизъм!

    8 13 Отговор
    Сащ предизвикаха поредната си война!

    А укрите доказаха, че не заслужават земята, която събратята им подариха.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ТрампЛин

    9 5 Отговор

    До коментар #55 от "Никога фашизъм!":

    Ти утре ще кажеш че ватенките са ни подарили и земята и свободата и буквите, а ние не я заслужаваме и трябва да бъдем премазани.
  • 58 хммм

    5 3 Отговор
    Пак ли показвате тоя фашист със знамето?!?
  • 59 перилен препарат

    7 4 Отговор
    ПП и ДБ перат най-добре! ГЕРБ се купиха от тези препарати и сега са спокойни за своя тартор.
  • 60 #кой

    7 0 Отговор
    Слабов щял да бъде активен участник в парада на 17.06.23. И Кокорчо щял да се присъедини, след като привърши със служебните ангажименти, можело и др. академик да присъства с поздравително слово.Да живее новата коалиция!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 миролюбец

    5 11 Отговор
    Ние всички сме против намесата във вътрешните работи, на която и да е страна, и точно за това сме в числото на 114-те страни от ООН, които осъждат завоевателското поведение на Русия и помагат на жертвата, в случая Украйна, да възстанови суверенитета си и да се освободи! Русия има суверенното право да прави всичко, в своя паралелен свят, включително и да стига до, всякакъв вид безизходици в него, но без да посяга на свободата другите, защото реакциите тогава са непредвидими!

    Коментиран от #65

  • 64 Ами

    3 7 Отговор
    Мафията и Руснаците се обединиха. Това стана

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ПП+ДБ+ГЕРБ

    8 1 Отговор

    До коментар #64 от "Ами":

    Не е вярно, ние сме с господарите американци!
  • 67 Човек

    5 11 Отговор
    Парите, които преди ГЕРБ крадяха, ПП ги дават за увеличение на пенсиите. Това едва ли ще се оцени от материала. Българският народ не заслужава промяна. Той си заслужава корупцията, беззаконието и мизерията.
  • 68 Човек

    4 10 Отговор

    До коментар #24 от "Коалиция Ала-Бала портокала":

    Гласуваш за Възраждане и те вкарват Пеевски да пише конституция, докато ПП-ДБ се опитват да ги спрат. Втора Украйна можем да станем само ако Възраждане ни извадят от НАТО.
  • 69 Физиотерапевт

    4 1 Отговор
    Прочетох "боят между моралистите и реалполитиците "и спрях.Според DW,предателите и лъжците на избирателите са реалполитици!Все едно Юнайтед да спечели титлата а да даде купата и премиите на Арсенал да дефилира и да си прави снимки.
  • 70 Реалполитици

    7 3 Отговор
    Тоест служещи на чужди интереси!! Защото политика трябва да провежда политиките на групата граждани които са го избрали. Ако всеки политик прави каквото си иска и то в противоречие с заявеното на изборите то те са нелигитимни и е нормално Радев да води война срещу такива измамници!! Заради такива политици хората ходят за гъби по изборите ... И такова малцинство от 10% иска да управлява останалите?!?
  • 71 Тити

    6 0 Отговор
    И тримата "красавци" са за панделата.
  • 72 Пха ха ха ха

    6 2 Отговор
    ДВ трябва да бъде забранена и изгонена от България
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Комунизма се завърна

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Диктатура -това е власт на малчинсвото над мнозинството Партия с 37 депутата да управлява /освен по руски модел като Сев корея / Но явно автора е посредник роднина на ПП и ще пише глупости
  • 75 Ех бай Злати

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Златан":

    Ако беше роднина на управляващите сега банка или митница щеше да управляваш
  • 76 Тъмен субект

    5 5 Отговор
    Държавният глава на руши държавата. Опитва се поне малко да я избави от крайно мафиотско управление и от пълно унищожение (предателство на чужди сили, което ясно се чу в Записите). Сериозно ли не схващате в какви ръце попаднахме в тая коалиция?

    Коментиран от #82

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Паулина

    4 0 Отговор
    Обществото ни ще се успокои, когато види реално възмездие - строго наказание на виновните. Недоволството обхвана днес и най-спокойните и възпитани хора, като виждат как техните избранници - ППДБ бранят без смислени аргументи този, който е олицетворение на тяхното нещастие. Те трябва да разберат, че за тях най-важното е чувството за справедливост, а не някаква лъжлива стабилност.
  • 80 Майко мила

    2 0 Отговор
    кипи тотална война в България. Борсата се срина. Инфраструктурата е леш. миротворителни части на ООН се разполагат в областните центрове. Майко мила.....
  • 81 Този писач е за съд бре

    2 0 Отговор
    С това "В България кипи тотална война"...... Не му ли е ясно ?
  • 82 Лаврентий Берия

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Тъмен субект":

    Да бе, да! В руZките лапи ви е по сигурно, айде! Мъка ви е за раZмъкнатата тьотя Митрофанова! Още по тегаво ще ви стане, когато оня Тотем в Борисовата градина - МОЧ-а си замине на мястото - в Музея на историята. Къде ще биете тогава чела в земята?!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Време е

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Русороб":

    да ви натоварим на конски вагони и да копате тунел под Шипка или да построите на Киро петте моста на Дунав.
  • 85 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Върви пренареждане по върховете на властта,поради липсата на един връх,който доскоро беше в лицето на боко,сега борбата е някой от втория ред да се добере до самият връх.Гешев нищо не направи след първоначалния анонс едва ли не да се разправи с ма-фи-я-тя,.И все пак тия нападки му донесоха внушителни дивиденти и симпатии.Дори се изказаха предположения,че уволнението му е по план ,който минава през личен политически проект,който отново да излъже гражданите и да ги заведе в поредната глуха улица.
  • 86 някой

    3 0 Отговор
    И кой е автора на поредния бълвоч от Дойче Веле?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Има ли СЕМ за ДОйчовците

    1 0 Отговор
    Откъде накъде ше ни заливате с платени с чужди пари коментари