Last news in Fakti

30 Юни, 2023 15:37 1 987 12

Колтуклиева: Борисов държи хляба и ножа на кабинета "Денков". ВСС се подиграват с Гешев сега

  • соня колтуклиева-
  • бойко борисов-
  • кабинет денков-
  • всс-
  • иван гешев

Пътьом ще отбележа, че Христо Иванов, Меглена Кунева, Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов крещяха по площадите срещу Бойко Борисов, пък после станаха негови вицепремиери и министри, преживяха катарзис и млъкнаха; понякога отчаяно проплюват и толкова

Колтуклиева: Борисов държи хляба и ножа на кабинета "Денков". ВСС се подиграват с Гешев сега  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Слави Трифонов изгради началото на политическата си кариера върху изчегъртването на Бойко Борисов. “Има такъв народ” беше първа политическа сила, но не успя да състави кабинет; излезе с поражения от управлението на Четворната коалиция; не влезе в 48-я парламент; падна до последната парламентарно представена партия в 49-я парламент; постави рекорд за най-бърз срив на доверието на избирателите - за няма и две години.
Тандемът Кирил&Асен изгради политическата си кариера върху затриването на Бойко Борисов - искаха да се пенсионира като лидер на ГЕРБ; снимаха се пред затвори със заявката, че ще го вкарат там; арестуваха го незаконно; обаче кабинетът “Петков” загуби вота на недоверие, поискан от ГЕРБ-СДС на 22 юни 2022 г., след само 6 месеца във властта… в 49-я парламент харвардците играят генералската игра, съобразяват се с желанията му и следват ходовете му … След “сглобката” ГЕРБ качва проценти, ППДБ - губи проценти; Бойко Борисов държи хляба и ножа на кабинета “Денков”. Сутрин в парламента, гора от микрофони загражда лидера на ГЕРБ, лидерите на ПП и ДБ остават в миманса. На следващите избори и двете коалиции ще ядат бой от избирателите; ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила.
Пътьом ще отбележа, че Христо Иванов, Меглена Кунева, Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов крещяха по площадите срещу Бойко Борисов, пък после станаха негови вицепремиери и министри, преживяха катарзис и млъкнаха; понякога отчаяно проплюват и толкова.
Корнелия Нинова се репчи на Бойко Борисов още от първите му стъпки в политиката. Само че той върви нагоре, тя - надолу. И сега безпомощно истеризира срещу него в парламента, след като БСП позорно катастрофира вот след вот. В СГП размотават досъдебно производство срещу Корнелия Нинова за износа на оръжия, докато беше вицепремиер и министър на икономиката, понеже Иван Гешев си я ползваше за политически поръчки.
ДПС, през 2013 година, се напъна яко да смаже Бойко Борисов с Костинбродската завера, инсценирана от Мая Манолова, която Бойко Борисов направи омбудсман; от Сергей Станишев, чийто семеен бизнес подпомогна като премиер в първия си мандат; нападнат беше от всички останали, имената на които дори не си спомняме вече.
Дори Цветан Цветанов, който надхвърли боя си с изключителната подкрепа на Бойко Борисов и от някакъв незначителен физкултурник се превърна във втория човек в държавата, пролайва срещу политическия си създател, но това е жалко на фона на смехотворния изборен резултат на партията му, финансирана от братя Вълневи от Чикаго.
“Отровното трио” и приятели, които замеряха Министерски съвет с яйца и риба през лятото на 2020 година; безпощадно разстрелваха от телевизора с думи-куршуми Бойко Борисов … някъде потънаха.
Подминавам крясъците на незначителния Радостин Василев - универсален предател, обвиняем по наказателно производство на СГП; презиран и подритван от всички в 49-я парламент. Горкият, той се задъхва от злоба и безпомощност срещу Бойко Борисов; въобразява си, че може да направи някаква партийка върху омразата към него. Уффф, този дребен кресльо Руди Гела с неустановен сексуален статус, давещ се в жлъч и комплекси - на следващите избори ще бъде аут.
Иван Гешев е последният, въобразил си, че може да влезе в политиката с ожесточени нападки и подмолни действия срещу Бойко Борисов. Впрегна цялата си - видима и невидима - власт като главен прокурор и какво постигна?! Единствено собственото си изчегъртване от съдебната система. ВСС се подиграват с него сега - нито го преназначиха, нито го освобождават като прокурор. Иван Гешев още малко ще предизвиква внимание и очакване “да скочи”, да влезе с гръм и трясък в политиката … докато донесе повече разочарования, отколкото надежди на последователите си. Залязва преди да е изгрял.
Най-силните фактори в българската политика сега са Бойко Борисов и Румен Радев. Който не го забелязва е сляп или отхвърля истината. Това е положението, другари и господа.
П.П. “Алфа Рисърч”- юни 2023 г.: Бойко Борисов е с най-високо доверие сред политиците в България.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисля

    10 3 Отговор
    За съжаление е права.Малко забрави Яне Янев с билбордовете си"Аз ще уволня Бойко"!И после кротко се приюти под шлифера му в МС като....съветник на Бойко!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Е това е трагедията!

    10 2 Отговор
    ББ е с най висок рейтинг.Вместо в затвора,тои управлява.Докато е така ,държава няма да има.
  • 4 Хари

    5 0 Отговор
    Ти си една журналистка от Маркс ли падаш г-н Доган ви го каза в прав текст.
  • 5 страшна схема

    7 0 Отговор
    чекмеджета, посолства, хидроинженери....
  • 6 Истини

    1 1 Отговор
    Вижте отзад борисов, колко народ чака да ги нахрани и дпс са прави, бълфарина може на стол да стои и да лъже, инфлацията била намаляла едно младо при цветанка ризова бля бля бля и слъжебното ни обра парите за саниране и сега ги отгладуваме. И хората на дпс, вие сте бедни, бедни не бяхме, но от Костово, Царя, Тройната с дпс, Герб, ПП, Радев, Служебните ограбени. Много се краде. Българска агенция за инвенстиции, тоя младеж много бля блябля лъже лъже, но ни писна от наизустени лъжи за язовирите, това не го ли казваше кирил петков идвайки, или лъжи ги лъжи ги, те тук остабаха прости хора в бг, важното е да говориш..
  • 7 краси

    6 2 Отговор
    ДругаркЕ КЮлотова,Боко Тиквата ще отговаря и за Турски поток,и за къщата в Барселона,и за реакторите,и за чекмеджето....В момента има кратко затишие.
  • 8 Борисов

    7 1 Отговор
    Е престъпник натресен ни от БНД и европейските партньори , проблема му е, че янки му е вдиганал мерника! Лошото е че ние българите чакаме някои да ни освободи, вместо да се съберем и да го изгоним! Тоя тип няма право да влиза повече в парламента! Мястото му е в Централен Софийски Зарвор!
  • 9 макс

    6 0 Отговор
    Е такива олигофренчета като нея направиха този крадец кумир!
  • 10 Възмутен

    3 0 Отговор
    Стига с това величие за Мутрагеньо . Продукта на ДС и групировките не е никакъв политик от който трябва да се възхищаваме , засрамете се ако имате малко достойнство като обективни журналисти а не като мисирки както ви нарече вашият Любимец . Какво още трябва да се случи за да проумеете че България е в критично състояние благодарение на това корумпирано 12 год управление. Дайте пример коя институция работи в интерес и според изискванията на ЕС за хората на кое място сме в класацията по правосъдие , по медии по доходи по образование .Единственото призово място което заемаме е по корупция. Докога ще слугувате на фалшиви политици

    Коментиран от #11

  • 11 точно така

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Възмутен":

    колтулиева е проводик на идеите на най-гнусната прослойка в нашата престъпност! Това са мафиотизираните полицаи и наркомафията живеещи в симбиоза!
  • 12 Демократ

    1 0 Отговор
    Трагедията на България се нарича Бойко Борисов и Соня Колтуклиева ще получи подобаваща награда за тази статия,която за съжаление е вярна. Случайно или не е пропуснала ДПС и Възраждане, официалните кремълски партии, ДПС - уж проевропейска и проатлантическа,за да оцелява и винаги да е във властта и новоизлюпената Възраждане, наречена копейкинова пропутиновка. Всичко това доказва тежката зависимост на политиката на България от задкулисната ДС-КГБ мафия. Ненадминатият и незаменим Борисов, орденоносец на КГБ, назначен в политиката по времето на Симеон от КГБ агента Румянцев - Бриго Аспарухов през 2001 г. ,който разсипа и продължава да разсипва България вече 22 години и я доведе до под дъното, доказва това.