Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юли, 2023 19:00 5 583 92

Войната в Украйна: Защо Западът кърши ръце?

  • запорожка област-
  • русия-
  • нато-
  • украйна-
  • война-
  • ядрена заплаха

Руснаците са напълно способни да взривят АЕЦ "Запорожие"

Войната в Украйна: Защо Западът кърши ръце? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

Единствената причина в момента да не съм в униформа - аз и още няколко десетки хиляди запасняци - е това, че украинците спряха московските орди на своя територия. Не ги пуснаха да продължат на запад.

Нямам никаква представа в какъв свят на илюзии живеят онези европейци, които не си дават сметка за това. Представям си, че поляци, словаци, чехи, балтийци са благодарни на украинците, че им спестяват копаенето на окопи около Варшава, Прага, Братислава или Вилнюс. Дали обаче подобно разбиране има в страни като Франция, Германия, Испания, Португалия? В Америка?

Тези дни, след като руснаците взривиха още една язовирна стена в Украйна, за да наводнят бойното поле край Токмак, президентът Зеленски предупреди западните си съседи, че руснаците могат да взривят и запорожката АЕЦ - най-голямата в Европа. В отговор получи критики от страна на западните съюзници, че украинската офанзива напредвала твърде бавно. И това - от онези, които отказаха да дадат на Украйна бойната авиация, необходима за господство в небето. Относно запорожката АЕЦ пък отвсякъде пробитата от Кремъл Международна агенция за атомна енергия твърди, че единственият риск бил… от украинското настъпление. Т.е. - ако украинците не мърдат, всичко ще бъде наред.

Важното е другите държави да ги е страх от Русия

Западът се приплъзва към обичайното си позорно поведение, падайки в елементарни капани, ползвани от Кремъл в продължение на десетилетия. Повече от година НАТО и ЕС демонстрираха нетипично за тях сплотено и храбро поведение, след години страхливост и криене на глави в пясъка. Тези дни отново мънкат. Нещо се случи.

Случи се - акцията на Пригожин, демонстрирала на целия свят слабостта на путинския режим. В дните след нея очевидно Кремъл пуска едно и също съобщение в западна посока: "Внимавайте, защото сме слаби и не е ясно какво може да се случи". Допреди година съобщението беше обратното: "Внимавайте, защото сме силни и ще се разгневим, ако ни ядосате".

И когато се чувстват силни, и когато се чувстват слаби, руснаците заплашват Запада със своята тайнствена непредсказуемост. Както навремето е казал Чърчил (в един от редките моменти, в които е бил съвършено неправ): "Русия е загадка, опакована в мистерия, намираща се вътре в енигма".

Тук няма никакви загадки - руснаците са рядко прозрачни и предсказуеми. Най-важното е държавата да изглежда силна, а дали е или не е - няма значение. На този фон човешкият живот няма никакво значение - нито чуждият, нито собственият.

Извод: силни или слаби, руснаците са напълно способни да взривят най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Няма никакво значение колко от техните хора също ще загинат. Ничий живот няма никакво значение. Важното е другите държави да ги е страх от Русия.

Защо се бавят западните съюзници?

Западните съюзници са длъжни да предотвратят тази катастрофа, чиито последствия ще надминат всички атомни злополуки, случвали се досега. Съюзниците могат да сторят това не с поредното кършене на ръце, а с решителни действия. Например: веднага да дадат на украинците всичко, което им е необходимо, за да изхвърлят руснаците от своята територия, но и за да не допуснат терористични акции от страна на врага. Или: веднага да обезвредят психопатите, намиращи се зад стените на Кремъл, както и техните агентурни организации из Европа и Америка.

Крайно време е на всичко това да се сложи бърз край - и то точно сега, когато путинският режим се разпада отвътре. Западните съюзници могат да го сторят още днес, вместо да кършат ръце в надежда за някакви преговори. Очевидно, обаче, все още не си дават сметка, че единствено на украинската храброст дължи това, че десетки хиляди западни мъже в момента не са в униформа.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    150 15 Отговор
    Днес Тагарев каза че в нарушение на договора от Монтрьо ще разположат американски военни кораби с ядрени ракети във Варна и Бургас.Ставаме цел номер едно за Русия.

    Коментиран от #22

  • 2 Капитан Салам

    101 9 Отговор
    Оти парите свършиха и нема пари да напечатат нови.

    Коментиран от #48

  • 3 СИНЬОТО

    9 21 Отговор
    Тази нощ ,преди полунощ ,ще си отрежа половия член и ще го хвърля в Дунава ,Дал съм клетва пред БУДА ,Букурещката светица Йоанна
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    140 4 Отговор
    Ердоган защо забрани Дойче зеле в Турция?
  • 6 факуса

    132 9 Отговор
    айнов обличайте униформите и отивайте,контрата отече,може се включите за втората,няма укри за месо вече спасявавайте леприкона зе,не се измъквай от отговорност с евтини жендърски номера,зе няма да ви върне, не се притеснявай няма да ни липсвате всичките 10 000
  • 7 DW - Пропаганден машинен

    132 7 Отговор
    Страшни глупости и лъжи публикуват фейкърите от DW!
  • 8 КовидманЯк

    144 11 Отговор
    Дайнов, защо не се лекуваш, бате?Спри пиенето и наркотиците и иди в някоя добра клиника.Ше ти помогнат много хората, сега психиатрията е добра, ще те излекуват!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шака Зулу

    126 8 Отговор
    Ех Гена, пожелавам ти мечтата ти да се сбъдне и да те вземат запас.
    Още много торби сол трябва да изядеш за да поумнееш.
  • 11 Защо Западът кърши ръце?

    115 10 Отговор
    Руснаците са напълно способни да победят укр въпреки налятите милиарди и оръжие
  • 12 История за супата

    108 10 Отговор
    Когато ЗаПАДЪТ тръгне с оръжие към Русия,
    след това руски войници раздават провизии
    по улиците на Европа.
    А кършенето на пръсти често е съпроводено с
    вЪ з ели н.
  • 13 защо

    102 5 Отговор
    . . гений!!
    Напъни още малко и ще стигнеш Подоляк и Мелник
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Майна

    99 7 Отговор
    Кой управлява Америка..
    ,,дългоносата гешефтарска мафия,,..
    Потърсете ..,,плановете им,,..
    Та как започна всичко...
    ,,След осем години на провокация беше очевидно подготвена нова военна атака срещу рускоговорящи украинци, готови да се насочат към руската граница през февруари 2022 г. Русия защити своите събратя, говорещи руски език, от по-нататъшно етническо насилие, като организира своя собствена Специална военна операция. Съединените щати и техните съюзници в НАТО незабавно конфискуваха валутните резерви на Русия, съхранявани в Европа и Северна Америка, и поискаха всички страни да наложат санкции срещу вноса на руска енергия и зърно, надявайки се, че това ще срине обменния курс на рублата. Делфийският държавен департамент очакваше, че това ще накара руските потребители да се разбунтуват и да свалят правителството на Владимир Путин, което ще даде възможност на САЩ да маневрират за инсталиране на клиентска олигархия като тази, която бяха подхранвали през 90-те години при президента Елцин.,,
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 В Борисов

    98 6 Отговор
    Защото запада фалира, а и го очакват революции и преврати, заминва си милия. Единствения шанс за запада е да окраде Русия и Китай, но не, там само бой ще яде. Съдбата му е да загине от ръката на колонизираните, от ръцете на продадените за роби, от ограбените. След, като изяде Източна Европа, той няма избор, времето му свърши.

    Коментиран от #20

  • 18 Майна

    87 1 Отговор
    Продължение..
    Страничен продукт от тази конфронтация с Русия беше да заключи контрола на Америка над своите западноевропейски сателити. Целта на това подиграване в рамките на НАТО беше да се изключи мечтата на Европа да печели от по-близки търговски и инвестиционни отношения с Русия чрез размяна на своите промишлени продукти за руски суровини. Съединените щати провалиха тази перспектива, като взривиха газопроводите "Северен поток", прекъсвайки достъпа на Германия и други страни до евтин руски газ. Това остави водещата икономика в Европа зависима от по-скъпия американски втечнен природен газ
  • 19 Аман

    7 68 Отговор
    Ами нали руснаците постоянно плашат... В един момент си въобразиха, че само те имат ядрени ракети. В Черно море отдавна има британски подводници с ядрено оръжие. А Москва е толкова близо.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Майна

    72 4 Отговор
    Загиването на господството на Американската империя/ създадена от змийското гнездо/
    Истината е, че статутът на резервна валута няма нищо общо с „размера и силата“ на американската постиндустриална, ориентирана към услугите, управлявана от балони икономика на третия свят. Нито пък има нещо общо с предполагаемата безопасност на държавните облигации на САЩ“, които – след долара – са най-големият флим-флам на Ponzi на всички времена.

    Истинската причина доларът да остане водещата валута в света е картелизирането на централната банка.

    Западните централни банки са де факто монопол, управляван от малка кабала от кръстосващи се долни храненици, които координират и се заговарят за паричната политика, за да запазят своята маниакална смъртоносна хватка на финансовите пазари и световната икономика. Това е монетарна мафия и – както е казал Джордж Карлин..
    Айде , достатъчно..
    Българите са начетени.., виждам го по форумите..
    Гордея се с вас

    Коментиран от #31, #69

  • 22 Опаа

    7 65 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Рузките еничари много искат Рузия пакда ги "асвабаждава", но този път няма да има Червена армия.
  • 23 Развеселен

    9 84 Отговор
    Дайнов, както винаги - точен с всяка дума!
    Нещо като снайперист в анализите!
    Браво!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 С.П.

    64 3 Отговор
    Дайнов, то само да си в униформа не стига - трябва ти и оръжие и еднопосочен билет към фронта. За завръщнето ти не се притеснявай - други ще се погрижат. А по отношение на ЗАЕ - вчера шефът на МААЕ каза, че твърденията на актьора не са верни - той и неговият екип не са видяли атоманата централа да е минирана.

    Коментиран от #27

  • 26 Историк

    9 55 Отговор
    Принципно Дайнов е прав, но всъщност тук не става дума за нежелание на Запада да даде на Украйна всичко, от което има нужда, а от осъзнаването, че заради погрешната си политика, са закъсняли много с провеждането на подготовката, за да й го дадат, както и за голям конфликт с руските фашисти.

    И за двете неща е нужно ВРЕМЕ - на украинците, за да бъдат научени как да ползват западно оръжие, а на западния свят, да започне да произвежда адекватни бройки оръжие, които да бъдат доставени.

    Путлер няма къде да ходи. Дори опит за взривяване на ЗАЕЦ няма да му помогне.
  • 27 Мне

    5 27 Отговор

    До коментар #25 от "С.П.":

    "той и неговият екип не са видяли атоманата централа да е минирана."

    Такова нещо Гроси не е казвал.

    Дай си източника и точния цитат.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Страшна

    76 6 Отговор
    лъжлива гнус си дайнов! Дори не мога да ти прочета жалката тъпотия за грантовете, за които лазиш! Гнус продажна! България не е за продан и не е собственост на САЩ червеи продажни!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 3636

    53 1 Отговор
    Щях да повярвам ако не знаех устройството на реакторите ВВЕР-1000 и конструкцията на АЕЦ с този тип реактори.
    Реакторите са спряни, но и да работят, каквото и да взривят ще бъде локално замърсяване. Взрив няма да има. Куполите издържат на пряк удар от тежък пътнически самолет. Защо им е на руснаците едно локално замърсяване?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 За размисъл

    28 1 Отговор
    Това е то да си по католик и от Папата!
  • 37 Боко

    51 1 Отговор
    Евгений, много съжалявам, че не си в униформа. Светът е в голям риск, защото не си на фронта, а в кръчмата.

    Коментиран от #64

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Васил

    2 35 Отговор
    Ако беше се намесил запада още в началото нямаше да кърши ръце бездействието развърза ръцете на рашистите.

    Коментиран от #91

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    44 1 Отговор
    Явно Евгений Lайнов е присвършил грантовете,
    щом е решил да напише тази словесна диария и да захлеби отново...
  • 43 Хммм

    2 29 Отговор

    До коментар #34 от "сандокан с двата ножа":

    "Руснаците унищожиха Османските орди, Френските орди, германските орди"

    Хммммм.

    Германия: 1950 - 70 милиона > 2022 - 85 милиона
    Турция: 1950 - 22 милиона > 2022 85 - милиона
    Франция: 1950 - 40 милиона > 2022 - 68 милиона

    Русия: 1950 182.3 милиона > 2022 - 142 милиона

    Отгоре на всичкото, не само, че Русия намалява, а през 1908 година е било прогнозирано, че до 2000 година Русия трябва да бъде 350 милиона, съобразно нормаланите демографски тенденции в света. Благодарение на "генииите" на руските диктатори, тя няма и половината на това население, а след поредната авантюра, процеса ще се ускори още повече.

    Коментиран от #83

  • 44 Плевнелиев

    29 0 Отговор
    И преди се пишеха глупости,ама сега да няма някакво състезание??? Както казваше баща ми " сам човек голяма глупост не може да направи , трябва да се съберат няколко глупаци за голяма глупост "
  • 45 Мим

    40 1 Отговор
    Ей,много си зъл бе Дайна.Ами вземай пушката и покажи на зеления как лесно се превзема Кремъл и Русия.Теб вятър те вее на бяла кобила...
  • 46 нннн

    42 1 Отговор
    Фантазията на Дайнов е безгранична. И щом е правоверна евроатлантическа, не търпи критика. Само ще кажа, че ако някой взриви ЗАЕС, това ще са yкpитe. Съвсем закъса ,,наступа" и ,,перемогата" им, а трябва да направят нещо за реномето на Байдън...
  • 47 'що така бе Миме?

    7 5 Отговор

    До коментар #35 от "Гориил":

    Ти направо си гений бе, знаеш повече от Google. Аз съм свикнал в интернрщетъ всичко да бъде проверявано. Я постави в Google "Боговете наказват смъртните, като изпълняват желанията им." и да видим колко подобни гръцки или други проклятия ще открие. Нучихте се не само да говорите ами и да пишете за личните си фантазии като реалност.
  • 48 Запознат

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Капитан Салам":

    Единствената причина в момента да не съм в униформа........ - дойчетата искат да кажат "стягайте униформите"
  • 49 Бъзиктар

    33 1 Отговор
    Дайнов,ако те видят руснаците в окопа с шинел и автомат в ръка....ще умрат от смях!100%!Хайде,действай по въпроса!
  • 50 Той Запада е вече прекършен,

    27 0 Отговор
    мисли за себе си подлого, скоро и тебе ще прекършат, защото си подъл продажник!
  • 51 Мисля

    34 0 Отговор
    Браво Ники!Браво Дайнов!Ти си черна нинджа,брат.Вече те виждам на покрива на руското посолство с нунджако и бутилка водка в ръка.Трепери Митрофанова,тъй де!

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Факт

    25 0 Отговор
    НАТО кърши ръце а Дайнов е смелПак е смесил питиетата и не мези.
  • 54 Физиотерапевт

    33 0 Отговор
    След два месеца всичко ще приключи за Зеленски и за Дайнов,и за Тагарев,и за всички доморасли кокоши ястреби.Започва предизборната борба в САЩ,идва дъждовната есен в Украйна и предстояща зима в ЕС.Тайван е приоритет а мрънкалника милиардер Зеленски омръзна на всички.Те!

    Коментиран от #57

  • 55 007

    9 3 Отговор
    Тази спц.оп.война е планирана, подбудена да стане и да се ръководи чрез ползването на новите технологии и изкуствен интелект на америка. Това го каза пр. Байдън, дори подгатвя книга за цялата тази история, като възхвала на технологичното предимство. Той е сигурен, че всичко ще се случи, както е изчислено. Путин заложи на предсказанието на тьотя Ванга, която предреча, че Владимир ще се справи и ще станя княз ан света. И двете тези са малко смехотворни, но знае ли човек. До скоро изглеждаше, че ИИнтелект ще победи гадателката ни и се чудех защо тя греши за толкова сериозно нещо, но сега вече не знам, трудно е да се каже.
  • 56 Българин

    1 25 Отговор

    До коментар #51 от "Мисля":

    Винаги ме е забавлявало как рузките слуги се опитват да се тролействат, без да осъзнават, че точно опитите им показват какви аутсайдери са в обществото си.

    Дайнов не е учил за военен, тъй че призивите да покаже стойността си като такъв показват, че руския слуга не схваща как се създава стойност за останалите в едно нормално общество.

    Коментиран от #58

  • 57 СмЕх в блатото

    0 17 Отговор

    До коментар #54 от "Физиотерапевт":

    Мдаа, а миналата зима европейците щяха да замръзват и да си ядат хамстерите.
  • 58 опак човек

    9 2 Отговор

    До коментар #56 от "Българин":

    И Путин и к@пу тин са ми през дееедови Я, но ме отвращават нашенските използвани к@@ пу ти, които все гледа да се нахлузат на нечий, та и те да учсатват в 0н0 жда нето ни!

    Коментиран от #62

  • 59 Любо

    20 0 Отговор
    Дайнов, отивай в контранастъпление че ни омръзна да ти четем евроатлантическите глупости....само пропаганда за бавноразвиващи се евроатлантици....марш в настъпление , не ни губи времето с празни приказки!
  • 60 Сандо

    18 0 Отговор
    Дайнов не си измисляй извинения - обличай униформата,пълни мешката и тръгвай да закрепваш фронта,преди съвсем да се е срутил.И си вземи приятелчетата,изчисти въздуха на Родината ни.
  • 61 Васко Делчев

    21 1 Отговор
    Този и други подобни евроатлантически отрепки с удоволствие ще ги изпратим в униформи в Украйна заедно с това чучело, което е министър на отбраната. Дано си останат там и да не се връщат тук в държавата ни.... Ние им обещаваме, че щи ги забравим на следващия ден и дори ще ги обявим за позор на държавата.....

    Коментиран от #63, #66

  • 62 Българин

    2 8 Отговор

    До коментар #58 от "опак човек":

    "И Путин и к@пу тин са ми през дееедови "

    Сега последно, Русия нападна ли Украйна или не?
  • 63 Българин

    0 10 Отговор

    До коментар #61 от "Васко Делчев":

    Теб никой не те пита, защото не си заслужил да те питат кой къде ще изпращаме.
  • 64 Моряка

    13 0 Отговор

    До коментар #37 от "Боко":

    Ами по рано военните комисии не допускаха разни духовни и други боклуци до военна служба,Дайнов как ли се е вредил,интересно.
  • 65 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 8 Отговор
    Дайнов, ако си мислиш, че руснаците са се примирили със загубата на „Студената война“, много се лъжеш. Русия иска реванш и това е параноята на Путин, Медведев и компания. Заради реваншизмът им са и всичките приказки, че водят войната в Украйна против САЩ и ЕС... Между впрочем, „РЕВАНШИЗМЪТ“ е една от причините ХИТЛЕР да започне ВСВ.
  • 66 Моряка

    14 0 Отговор

    До коментар #61 от "Васко Делчев":

    А бе Васко,как да ги изпратим,като няма да отидат.Да не са луди да се самоубиват в месомелачката.Това са все тарикати от типа "дайте да дадете",а по образно - озъбени пинчери,които страховито лаят,но винаги зад обувките на господарите си.Посолството,по точно.
  • 67 ГЛИГИ

    9 0 Отговор
    ЗАПОВЯДАИ НА ФРОНТА
  • 68 Хахахахахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Те прославиха България!":

    Колега , Васил Терзиев вече не се казва така.
    Новото му име е Павлин Миронов.
  • 69 Механик

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    Стига се пени . Не ги разбираш работите , каквото и да ти казват .
  • 70 Объркано Атлантиче

    11 1 Отговор
    Какво не ви казват: Съветник на генералния директор на концерна "Росенергоатом" Ренат Карчаа за намесата на НАТО в конфликта в Украйна под предлог за сигурност на АЕЦ:
    "Далеч съм от мисълта, че от другата страна на Днепър е настъпило пълно необратимо безумие, но в същото време искат да ни обвинят в акт на ядрен тероризъм на всяка цена. Защо? Защото в този случай ставаме заплаха не само за европейската, но и за световната общност. Съгласен съм с тези експерти, които посочват пряка връзка между т. нар. контранастъпление, което е в застой, и подготовката за тази спецоперация. На Запад залозите са вдигнати много високо. Линията без връщане е премината. Съответно поражението на Украйна в тази конфронтация ще означава поражение на Запада. И на първо място поражението на САЩ. Те не могат да допуснат това, те разбират, че Украйна не се справи със ситуацията, това е съвсем очевидно, тя се задъхва дори от потока от оръжия и боеприпаси, който се организира в Украйна в безумен формат. В тази връзка, да, те ескалират. Други изводи от всичко, което се случва, не могат да се направят. САЩ трябва да бъдат страна в този конфликт, за да се опитат да направят това, което Украйна не успява."
  • 71 Объркано Атлантиче

    13 0 Отговор
    Какво не трябва да знаете: Рафаел Гроси, генерален директор на МААЕ, разстрои водещия на France24, като каза, че не е видял нищо, казано от Зеленски на ЗАЕЦ.
    Въпрос: Зеленски каза, че Русия е карала коли с експлозиви в атомната електроцентрала и е минирала охладителните басейни. Видя ли го?
    Гроси: Никога не бих спорил с президента на Украйна. Мога само да кажа, че бях там и не го видях. Екипите ни са там и докладват всеки ден.

    Както знаете, сега режимът на Зеленски подготвя населението на Украйна за радиационно замърсяване в района на Запорожката атомна електроцентрала. За да коригира случващото се, Пентагонът от Съединените щати изпрати специален самолет WC-135R Constant Phoenix, за да определи степента на замърсяване.
    Като се има предвид, че блокът на НАТО, преди всичко, не се стреми да запази територията на Украйна обитаема, осъзнавайки неизбежното, най-вероятно се подготвя артилерийско-ракетно нападение от ЧВК на НАТО „ВСУ” по хранилището за отработено ядрено гориво, което се намира в Запорожката АЕЦ на открито.

    Артилерията на НАТО се намира на 12-15 км от това хранилище за ядрени отпадъци, и противовъздушната отбрана на Руската федерация, физически не е в състояние да отблъсне артилерийския огън, така че сега са съсредоточени усилия върху подобна провокация в близко бъдеще. Мащабът на подобна терористична атака може да бъде оценен от експерти, но това никога не се е случвало в световната история и техните прогнози са много условни.
    На жител

    Коментиран от #72

  • 72 Объркано Атлантиче

    12 0 Отговор

    До коментар #71 от "Объркано Атлантиче":

    ..На жителите на град Енергодар, предвид терористичната природа на англосаксонците и генералите от Пентагона, се препоръчва временно да напуснат мястото си на пребиваване, докато руската армия не отблъсне прокси войските на НАТО с 50-100 километра.
  • 73 асдсадсд

    14 0 Отговор
    Нито руснаците, нито украинците са толкова луди, че да взривят АЕЦ-а, който ще отрови самите тях.
    Ако някой взриви АЕЦ-а това ще са същите, които взривиха и Северен поток - ЦРУ. После ще го припишат и на едните, и на другите и ще гледат сеир.
  • 74 Българин 681

    12 1 Отговор
    Дайно, Дайноооооооо.
    Ама и ти си един професор?!?!?
  • 75 Реклама

    16 0 Отговор
    Д-р Цветеслава Гълъбова лекува такива безплатно. Възползвай се Дайнов. Нищо няма да даваш.

    Коментиран от #81

  • 76 Тапа Нар

    4 0 Отговор
    тоя дедо пак е избочил кочината. Каква униформа го гони - един козяк знае
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Генчо миндята

    5 0 Отговор
    пак е предозирал с пърцуца 😁
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ТрампЛин

    0 6 Отговор

    До коментар #75 от "Реклама":

    Дайнов лекува такива като тебе! С праз!
  • 82 Дайнов

    6 0 Отговор
    за теб има два начина да се скриеш от погледа на хората, защото присъствието ти в обществото предизвикват напъни за повръщане... Единият е да се завреш в село Миндя и да не се показваш навън, а другият е да пребягаш до Киев и да се запишеш доброволец в укровермахта... Това второто е за да не оставиш един Глиги да те засенчва по глупост и тъпотия...
  • 83 хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хммм":

    манипулаторче, защо даващш данните на СССР от 1950, а после на Русия от 2022? СССР се разпадна при 280 милиона население....освен третокласници тройкаджии, тука влизат и чигави хора...:))))
  • 84 Ха ха ха

    8 0 Отговор
    Имах все пак досега малко уважение към този нечистоплътник. Вече нямам. Завършен луд.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 незнайко

    4 0 Отговор
    Евгений Дайнов , достатъчно беше да прочета първия абзац за да разбера що за личност сте !!!
  • 87 пенко

    2 0 Отговор
    ПЕ ДЕ РАС КО ИМЕ ЛИ Е ЕВГЕНИЙ !?!?!?!?!?!?!?
  • 88 Дългият

    1 0 Отговор
    Даже и при голяма опасност не мога да си го представя Евгений във военна униформа като защитник на отечествотокой знае в коя редакция ще стои на топло и пак ще агитира дайте братя да дадем..
  • 89 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    И така върви дезинформационната подготовка за новата украинската мега-провокация,повтаря се точ в точ тактиката около взривявенето на каховския бент,от украински ракетни удари.По същоя начин ще се опитат да ударят и атомната централа,сякаш руснаците си нямат друга работа и да си причиняват нов Чернобил на ента степен.На зеления му трябвали българи за опитни свинчета по повод разиоактивното замърсяване ,което ще причинят.За това идва,като по разписание,всичко съвпада,трябват му хора,които да стоят като Гюро Михайловци на отсрещния бряг и да поемат ,да попиват радиацията.
  • 90 Мухаа,хаа!

    2 0 Отговор
    Спирай чашките,Дайна! Преди да са ти направили черния дроб на пастет.Такива клавишни юнаци- под път и над път! Но ако някой ти пусне един ред автоматична с Калашник до ушите,ще омацаш пейзажа.
  • 91 Поп Андрей

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Васил":

    Василчо мамин, че нали запада се намеси точно в началото и сътвори тази голяма дандания. Да не казвам нещо , което ще прозвучи грубо и просташки. Десет години преди Майдана Ингилизите и краварите сееха семето на раздора в Украйна и сега му берем плодовете.
  • 92 ДОЙЧЕ ВЕЛЕ СЪЩО КЪРШИ РЪЦЕ ;

    0 0 Отговор
    САМО НЕКАДЪРНИЦИ СПИСВАТ СТАТИИ ПРИ ТЯХ !