Last news in Fakti

28 Август, 2023 21:18 12 623 46

Под червената тога: Най-честният и неподкупен прокурор обвинява Божков? Наистина?

  • ангел кънев-
  • прокурор-
  • васил божков

Кой е Ангел Кънев?

 Под червената тога: Най-честният и неподкупен прокурор обвинява Божков? Наистина? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Срещу Васил Божков има двайсетина обвинения от цялото меню на Наказателния кодекс. За него са изписани стотици публикации, коментари и анализи. Биографията му е припомняна десетки пъти от зората на демокрацията та до днес. Описван многократно е и неговият бизнес или поне това, което е известно за него.

Добър, лош – такъв е, какъвто го е възприело общественото мнение. А върху това мнение са влияли внушения, манипулации и митологизации.

Така или иначе неговият профил – точен, приблизителен или неверен – е наличен. Както и прякорът му Черепа.

Какви са обаче прокурорите, които повдигат обвиненията срещу него, информират обществото за деяния, престъпления и пр.? Кои са те? Те с какво са станали известни или са успели да запазят анонимност?

Гражданите имат право да знаят що за хора са обвинителите?

Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по дела срещу Васил Божков. Той фокусира тези дни вниманието върху себе си с изявления за бизнес връзки на Черепа с лидера на частната армия „Вагнер“ Евгени Пригожин, който загина преди дни в частен самолет и който приживе се хвалеше с военни успехи срещу Украйна.

Много ясно, че подобна информация моментално провокира общественото внимание.

Но кой го казва…

Спомняте ли си десетките напоителни изявления на Иван Гешев като главен прокурор по адрес на Васил Божков – водопад от „разкрития“ за тъмен бизнес, престъпни деяния и пр.

По-късно неговият заместник и дълго време считан за „дясна ръка“ Борислав Сарафов обвини Гешев, че „Иван Гешев опростачи прокуратурата“. Ако е прав, как да вярваме на опростачено обвинение?

Сарафов твърди също, че Гешев „разполага с частно външно наблюдение“. Това означава проследяване, заснемане, подслушване… Това вдъхва ли ви доверие в държавното обвинение? А твърдението на Сарафов, че се страхува за живота си, защото Гешев можел да го „поръча“?

Самият Гешев пък твърди, че Сарафов, който сега изпълнява длъжността главен прокурор, бил приятел с бившия следовател издирван по света за престъпления в корупционната схема „Осемте джуджета“.

Гешев твърди още, че политици се месят в работата на прокуратурата от години, че има политически натиск по дела и разследвания.

А помните ли какви ги говореше Гешев за делото „КТБ“? Колко хора натика в арестите с „доказателство“ фалшиви разписки? Някои се поболяха, а някои не издържаха и си отидоха от този свят. Провалът му там е очевиден. Както и по свирепите атаки и присъди срещу кметиците на „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова…

Под неговото крило израства Ангел Кънев, „звездата“ в мегаделото срещу Божков.

Предлагаме ви някои текстове, посветени на Кънев.

***

dir.bg

25 юни 2020

Прокурор Ангел Кънев, заснет от "симпатизант" на Васил Божков. Според експерти, очевидно прокурора, който разследва Черепа, е следен по поръчка на хазартния бос

Припомняме, че днес само за един ден и през няколко часа Васил Божков, който дължи над 760 милиона лева към държавата и избяга в Дубай, заплаши два пъти прокурор Ангел Кънев, който води част от разследването срещу него. Пусна му и снимка, но прехвърли отговорността на някакъв анонимен "симпатизант". Още след първата димка на хазартния олигар с 18 обвинения, реагира и главният прокурор Иван Гешев, който заяви, че става дума за престъпление и опит за сплашване.

Днес Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува с пълно единодушие Декларация в защита на прокурор от Специализираната прокуратура след публикация с негови снимки в профила на обвиняемия Васил Божков в социалната мрежа Фейсбук, съобщават от прокуратурата.

"Действията на Прокуратурата на Република България (ПРБ) срещу корупцията и организираната престъпност очаквано предизвикват опити за политически, икономически, медиен, а вече и криминален натиск", се казва в декларацията.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата защитава безкомпромисно обществения интерес.

"Многократно съм казвал, че няма недосегаеми лица, независимо дали са част от Министерски съвет, Президентството, милиардери или социално слаби, ние сме и ще бъдем подложени на всякакви атаки - медийни или политически, или както в случая с криминален оттенък. Това е част от работата ни", подчерта главният прокурор, който председателстваше заседанието на прокурорската колегия на ВСС.

"Трябва да е ясно, че ПРБ, прокурорската колегия и главният прокурор ще застанат зад всеки честен, достоен български магистрат, вършещ съвестно работата си, независимо дали е прокурор или съдия, служител или следовател, в случай, когато са подложени на атаки. В качеството ми на магистрат, бих казал, че в този случай има данни за състав на престъпление", добави главният прокурор.

"В същото време прокуратурата ще бъде безкомпромисна към лица от нейните структури, които осъществяват дисциплинарни нарушения или състави на престъпления. ПРБ не прави разлика между лицата, които са нарушили закона и няма да правим такава, включително и ако те са част от съдебната власт", заяви Иван Гешев.

"Времената са променени. Някои хора са застинали в 80-те и 90-те години, когато общественият и политически живот се въртеше около Магурата. Българските граждани искат справедливост и прокуратурата прави всичко възможно да изправи пред българския съд хората, които са нарушили закона. ПРБ е част от този процес за справедливост, който очакват гражданите", заключи главният прокурор.

По-рано днес обвиняемият бизнесмен Васил Божков пусна снимки на прокурор Ангел Кънев, който е наблюдаващ обвинител по разследването за хазартния бизнес.

***

bird.bg

Институционални войни в братовчедска държава

1 февруари 2022

Почти година след идването на първото служебно правителство на президента Радев институциите у нас са в явна война. Това не е новина, а констатация която се повтаря почти ежедневно в Народното събрание. Около казуса #ХемусГейт, за пореден път стана ясно, че прокуратурата саботира и ще саботира всяко усилие на МВР и ДАНС по разкриването на корупция или други престъпления, извършени от функционери на ГЕРБ и ДПС. Оказва се обаче, че от двете страни на барикадата има роднини. Деян Моллов, който беше фаворит на предишното ръководство на МВР е братовчед на „Острието на спеца“, прокурор Ангел Кънев. Той оглави “Гранична полиция” при сегашното ръководство на силовото ведомство.

Административният ръководител на Специализираната прокуратура Ангел Демирев Кънев се оказва втори братовчед с директора на ГД „Гранична полиция“ Деян Валентинов Моллов. Според източници на bird.bg бащата на прокурора – Демир Ангелов Кънев и майката на директора на гранична полиция – Еленка Михайлова Моллова са първи братовчеди. Видно от имотния регистър, Руска Демирева Ангелова прехвърля имоти на Еленка Михайлова Моллова. Руска пък е съсобственик в друг имот с Демир – бащата на Ангел Кънев. От възрастта на Руска може да се направи предположение, че тя е сестра на някой от родителите на Демир.

В ситуацията няма нищо ненормално, България е малка страна и всички сме роднини. Фактическата обстановка обаче изглежда смущаващо. В последните 2-3 години Ангел Кънев е фаворит на Иван Гешев. Той е наблюдаващ прокурор по дела, които изглеждат така, сякаш никога няма да влязат в съда и ще се използват само и единствено за натиск. Скандалите около Кънев съвсем не липсват. Оказа се, че той е придобил недвижими имоти от преки конкуренти на Миньо Стайков, по чието дело е наблюдаващ прокурор. Преди да бъде кадруван като младши прокурор в СРП през 2012 г. Ангел Кънев е разследващ полицай в РУ на МВР гр. Елхово при ОД – МВР -Ямбол. Към края на мандата на Сотир Цацаров Кънев е командирован в специализираната прокуратура, а с идването на Гешев се превръща в „острие“ на звеното. По-късно и го оглавява.

Докато Ангел Кънев се подвизава като разследващ полицай в Елхово, в региона, но като граничен полицай работи и братовчед му Деян Моллов. Кариерното развитие на последния пък минава под зоркия поглед на Стоян Щилиянов Иванов, кадър на Държавна сигурност и настоящ началник на кабинета на Бойко Рашков. Стоян Иванов е бил директор на РДГП-Елхово, където по-късно Моллов става заместник. В последствие Иванов става зам. директор на ГДГП, а Моллов директор на РДГП-Елхово.

За Моллов и Кънев е ясно, че са бивши колеги в МВР, работили са в един град – Елхово, но те са и роднини завинаги. От една страна Кънев е дясната ръка на Иван Гешев, който е в явен конфликт с вътрешния министър Бойко Рашков. Срещу Кънев, както и срещу Гешев, има повече от достатъчно сигнали за престъпления срещу правосъдието. Вероятно той не е единственият в Специализираната прокуратура, за когото има твърдения, че е притискал свидетели да лъжесвидетелстват.

От друга страна Моллов пък изгражда героичен образ в медиите през времето, в което МВР се управлява от свързания с Пеевски и ДПС депутат от ГЕРБ Младен Маринов. И той като братовчед си Кънев съвсем не е без въпросителни в биографията си.

В последните години двамата братовчеди не са демонстрирали близост, но както е казал народа „кръвта вода не става. Източници на bird.bg твърдят, че именно Моллов осигурявал комфорт на предишните управляващи по границата. Не без влиянието на братовчед си. Разбира се, само по себе си да си нечий роднина не значи нищо, но подобно родство поражда съмнението, че бившите управляващи имат „подводница“ в сегашното ръководство на МВР, в лицето на Моллов.

***

Скандал тресе Темида: Прокурорът Ангел Кънев рекетирал бизнесмени по поръчка?
Народ.бг, 20.01.2022

Организирана престъпна група в държавното обвинение! Според запознати в края на 2021-а Върховната касационна прокуратура започнала да разследва „специалния” прокурор Ангел Кънев по няколко члена от НПК, касаещи престъпления по служба, лично облагодетелстване и търговия с влияние.

Последното се изразявало в приемане на подкупи в особено големи размери от няколко знакови бизнесмени и последващо поемане на задължения пред тях да организира „ударна група” за тормоз на лица и фирми, които са неудобни на поръчителите.

Групите се състояли от различни по ранг служители, магистрати и представители на различни агенции в изпълнителната власт. Те имали задача по всички възможни начини да нанасят вреда на поръчаните от спецпрокурора Кънев физически и юридически лица, твърдят източници на skandalno-bg.com.

От информацията става ясно, че е образувана преписка срещу Ангел Кънев за това, че е получил „материални” и по всяка вероятност парични облаги от собствениците на голямо земеделско дружество, и винпром, за да отстрани от пътя им техен конкурент.

За награда Кънев се сдобил със земеделски земи в защитени зони, фиктивно закупени, но на цени доста под пазарните – факт, който беше шумно огласен в разследване на „Свободна Европа” от май 2019 г.

Тогава стана ясно, че прокурор Кънев се е сдобил с имоти в село Малък манастир, община Елхово, както и с още един в село Козичино, община Поморие.

Отделно от това обвинителят закупил още четири поземлени имота през 2016 г. в село Планиново, община Тополовград.

В момента разследващите събират данни какви други облаги би могъл да е получил Кънев, като за целта анализират цялото му движимо и недвижимо имущество, което надхвърля значително доходите на един магистрат.

За да обясни неприлично високия си стандарт, Ангел Кънев тръбял наляво и надясно, че има брат милионер в Англия и благодарение на финансовите му инжекции можел да си позволи да живее като принц, без да се съобразява със скромната си бюджетна заплата.

Дебелашките хвалби са на път да му изядат главата, след като от ВКП извършват детайлна проверка на митичния брат „англичанин” – какви доходи е декларирал, платил ли е данъци върху тях, както и какви трансакции е правил по сметките на братчето-прокурор.

В допълнение от ВКП разследват аналогични случаи от практиката на прокурора за да изяснят срещу кои други фирми и бизнесмени организираната група на Ангел Кънев е прилагала мръсните си похвати.

Проверяващите били наясно, че и по други дела групата е съчинявала доклади, протоколи и ревизионни актове, както и че в разрез със закона е подавала към медиите изопачена информация, с цел действията на „ударната бригада” да изглеждат приемливи, обосновани, а другите контролни органи да бъдат „приспани”, че всичко се върши по закон. Очаква се участниците в магистратското ОПГ да бъдат подложени на полиграф за да се установи тяхната роля в деянието.

Сега е ред КПКОНПИ също да се активира, разследвайки както Ангел Кънев, така и неговите помагачи от групата. Но най-вероятно комисията няма да се задоволи с дребните риби и ще се огледа в хората около винпрома, финансирали престъпните начинания на спецпрокурора.

Истинската цел на проверките била да се установи дали баровците са си плащали данъците и дали са декларирали яхтата в Турция, както и къщите и имотите, придобити през последните години.

Проверяващите ровят и на какво основание Ангел Кънев разполага с лична охрана, а също кой позволява подобна екстра на държавен служител. ВКП са получили сигнали, че Кънев всячески парадирал с частната си армия и по този начин въздействал на психиката на редовите държавни служители, с които влизал в контакт.

Наплашени от дебеловратите гардове, чиновниците лесно били склонявани са му се подчинят и да нарушат закона за да си нямат ядове, възмущават се запознати с разследването.

Наблюдатели, пожелали анонимност коментираха, че ако амбициозният план на ВКП се реализира от край до край, това ще е първият случай в най-новата ни история висш магистрат и неговите помагачи да се разследват реално, с цел да се уличат в престъпления, най-вече с корупционен характер, и така да се анонсира пред европейските ни и презокеански партньори, че в България няма недосегаеми магистрати.

***

fakti.bg

7 Април, 2022

Свидетели сме на новата ‘Мата Хари“. Някой сложил в чекмеджето на прокурора от специализираната прокуратура Ангел Кънев писмо с патрон и изрезки от вестници. Абсолютна пунта мара. До вчера същата прокуратура се присмиваше на изрезките от вестници, а днес квичат, че някой ги заплашвал. И никой не е видял, не е чул и не знае как това писмо е стигнало в чекмеджето. По тъпо е само обяснението на Цацаров, че нито един суджук не е стигнал до Бойко Борисов, помните ли?

Кой е Ангел Кънев? Ще ви разкажем само един случай (а можем десетки), пишат от БОЕЦ.

На 10.05.2019г. прокуратурата удари за пореден път БОЕЦ с цялата мерзост на която е способна. Във Видин бе командирован екип на ГДБОП от София по прокурорско разпореждане за разпит и снемане на сведения. Призовани и разпитани са всички членове на Управителният съвет на БОЕЦ – Георги Георгиев, Георги Карамфилов и Венелин Иванов. Проверката е на Специализираната прокуратура по анонимен сигнал срещу Георги Георгиев – председател на БОЕЦ и срещу самото Сдружение.

Шпицкомандата на Цацаров разследва бойците за „пране на пари, данъчни и финансови измами, укрити доходи и организирана престъпна група (не е ясно с какво се е занимавала тази група, освен с нападение над сградата на Министерски съвет, както е посочено в сигнала). Прокурора от Специализираната прокуратура Ангел Кънев е изисквал от НАП да образуват ревизии на членовете на УС на БОЕЦ, като физически лица, както и на самото Сдружение и на фирмата на председателя на Сдружението. Изразените в анонимният сигнал (прокуратурата сама си го е написала, по точно сигнала е написан във фабриката на Петьо Еврото) съмнения са, „от къде Георги Георгиев и БОЕЦ имат пари да ходят и организират в София протести срещу властта и главният прокурор“, както и „при техни протести се хвърлят яйца и домати срещу министерски съвет, скандират се недопустими призиви за оставка срещу премиера и това е отблъскващо“.

Към този момент БОЕЦ бяхме внесли 24 сигнала за #АпартаментГейт срещу Карадайъ, Цацаров, Каракачанов, Атидже Вели, Пламен Георгиев, Цветанов и тн. Дни преди това бяхме внесли и сигнал и завели дело срещу участието на Пеевски в евроизборите. И Наглите реагираха с поредният удар, а Ангел Кънев бе изпълнителя на мократа поръчка.

Няколко дни по-късно Пеевски изпрати три мутри, които в продължение на няколко дни преследваха и тормозеха Георги Георгиев от БОЕЦ и съпругата му представяйки се за журналисти. Бяха решили да ни унищожат, а Ангел Кънев бе поел поръчката. Доказано анонимен и негоден сигнал, без подател, подпис и лични данни на автора. ЗСВ категорично забранява на прокуратурата да образува проверки и досъдебни производства по анонимни сигнали, но за Кънев това не е проблем. Напротив, по негово прокурорско разпореждане е изпратен цял екип от БОП-аджии да профилактират Георгиев и колегите му от Управителния съвет и през МВР и НАП да ни размажат. Не успяха. Кънев се покри в дупката си, а нас само ни амбицираха още повече.

Сега се чудят каква постановка да изиграят, правят се на жертви и застрашени. Усещаме страха им. Всъщност това са криминални престъпници. И то не от най интелигентните.

Преди дни бе разбит офиса на един от ключовите свидетели срещу Гешев от сигналите на БОЕЦ по случая ‘ЖОСИ“. Двама маскирани с брадви са извършили погром в сградата и помещенията на офисите на Георги Георгиев от Жоси! Класически сициалиански знак за сплашване и заплаха за убийство. Не чухме някой прокурор да реагира. И тук ще ви кажем нещо, което вероятно знаете. От самата прокуратура, по точно от шпицкомандата вътре – прокурорите Маджарова, Франтишек, Пиронева, Кънев, Бецова, Бисер Кирилов, Илиян Рангелов, бригадата на Петьо Еврото и тн. се поръчват репресии, арести, обвинения, нападения, палежи, дори убийства. И повтарям – това са криминални престъпници.

Гешев, Цацаров и цялата им банда трябва да бъдат отстранени, задържани и съдени за престъпления срещу личността и правосъдието.

***

Прокурор Ангел Кънев ползва държавна охрана без реална заплаха за живота му
alarmanews.com, 3 ноември 2022

Според директора на Антикорупционния фонд, съдът ще докаже, че Кънев е поредният симулант в тога. Със закриването на “спец” правосъдието той се лиши от благините на служебните бодигардове, които бяха заснети да мъкнат ребърца с картофки на семейството му в извън работно време.

Бившият спецпрокурор Ангел Кънев е един от четиримата магистрати под защитата на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието. Това отговориха неотдавна на въпросите на „Сега“ от МП. През м. април той изплака пред медиите, че получил „хартиен плик без подател“ с патрон калибър 9х19 мм. и хартиени изрезки с думите „кръв“ и „информиран“, както и името на чужда държава и болнично заведение, което прокурорът е посещавал, припомня вестникът.

Според Narod.bg, през октомври т.г. несметно богатият Кънев се е уредил с втора „заплаха“ – черна траурна лентичка, изпратена на домашния му адрес. Източници на медията от ГДНП допускат, че той сам е организирал екшъна от страх да не остане без работа и държавни гардове. По-вероятно било мнимия атентат да отклони разследванията на ВКП за търговия с влияние, корупция и злоупотреба със служебно положение, както и за влизане в престъпен сговор с ключови лица от ъндърграунда.

За Кънев излязоха данни как е търгувал с влияние, вземал е крупни суми от бизнесмени със спорна репутация за да ги „урежда“, но не е изпълнил ангажиментите си към тях от некадърност. Такива хора не прощават и много скоро ще му потърсят „ресто“, предупреждават разследващи.

Според други журналистически публикации, при закриването на специализираното правосъдие, Кънев е предлагал на ъндърграунда срещу заплащане да унищожи СРС-та и цели папки с доказателствен материал, или да подмени съдържанието им. Има данни, че при напускането си той е изнасял цели дела с папки, които в последствие е „препродавал“ за суми от порядъка на 5000 до 100 000 лв. Става дума за десетки дела“, кълнат се авторите на писмото и цитират конкретен случай как в разгара на култов банкет на ъндърграунда, подобна папка с клеймото на бившата спецпрокуратура била сложена до бутилка уиски от новите ѝ собственици. В заключение омерзените магистрати свидетелстват, че след закриването на специализирания съд и прокуратура, Ангел Кънев е разпределил ключови дела на свои близки прокурори, а друга част е запазил за себе си, за да прикрие липсата на папки и документи от делата, които е водил.

7 месеца не стигнаха да приключи разследването на заплахата, уточнява публикацията на „Сега“. Според шефа на Антикорупционния фонд Николай Стайков, проверката най-вероятно ще завърши с фиаско и ще докаже, че бившият спецпрокурор Ангел Кънев е поредният симулант в тога, който харчи грешни държавни пари за охрана.

Съдебната практика и по-специално определение на Софийска районна прокуратура от 2020 г. категорично постановява, че заплаха за живота съществува само при ясно изразени намерения и предупреждения, изказани в прав текст от типа: “Ще те утрепя/пречукам/свитна/довърша” и пр. Всякакви други иносказателни словоизлияния и волеизявления , каквито са “куршумът”, “кървавото писмо”, пликът и пр. части от декора на пиесата с мнимото покушение над Ангел Кънев нямат правна тежест и не подлежат на разследване, уточнява журналистът на в. „Капитал“.

Кънев е прочут най-вече като идеолог и организатор на позорното спецпрокурорско нахлуване в президентството през юли 2020 г., отприщило масовите протести. Друга “черна точка” в професионалната му биография са репресиите над държавни служители да лъжесвидетелстват срещу ключови обвиняеми от ранга на Васил Божков.

Ангел Кънев може да няма нито една осъдителна присъда в битността си на спецпрокурор, но за сметка на това е със сериозни заслуги Жоро Шопа да живее като принц на свобода, далеч от българския и швейцарски затвор, т.к Кънев се прави на приятно разсеян и не внася обвинителния му акт в съда.

***

Невероятно. Точно този човек ще защитава закона и обществения интерес в съда, ако обвинението стигне до съдебна зала.

Всеки човек, който поеме риск да наруши закона по някакъв повод, поема и всички рискове да попадне под неговите удари и да понесе последствията, дори най-тежките.

Какви рискове обаче поема магистратът с тога, който изполва закона като щит, за собствените си деяния? Не трябва ли към такива законът да се прилага тройно, дори петорно по-строго?

От времето на главния прокурор Сотир Цацаров насам всяко разкритие за нерегламентирани дейности, участие в корупционни схеми и нарушаване на законите на прокурори, държавното обвинение отхвърля с аргумента, че това са атаки срещу магистрати, които си вършат работата.

Всъщност става дума за корупция в редовете и върховете на прокуратурата.

Фрог нюз


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Град Симитли

    29 1 Отговор
    Дебелата жаба включи л... гранатомета
  • 3 ТаУмВзе

    40 9 Отговор
    Снимката е достатъчна, но е Бонус фрогаджията гербераст! Буххаххах

    Коментиран от #28

  • 4 Зеленски съм - здраво пахнем и просим

    62 3 Отговор
    В София няма такова животно като честен и неподкупен прокурор, щото още на следващия месец ще те засилят я към Смолян, я към Гоце Делчев...хеле па най-честен, абсурд.
  • 5 Боруна Лом

    26 2 Отговор
    ЯКООО!
  • 6 80% интелигенция!

    73 4 Отговор
    Изглежда интелигентно момче...сигурно и да чете може...изглежда като едно животно с дълги уши и упорит нрав....
  • 7 Каквото

    55 4 Отговор
    и да каже човек ще бъде малко ! Нищо читаво , компетентно и достойно ! Пълен срам е , че нещата вървят така позорно пред очите на всички български граждани ! А вчера в безсилие бе намесен дори и Пригожин !
  • 8 Сталин

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И конституцията на НРБ
  • 9 БОТУШ КАИШЕВ

    25 4 Отговор
    ЧЕРЕПА ЩЕ СПЕЧЕЛИ СЪС СЕГАШНИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР - БАЛШОЙ ТЕАТЪР
  • 10 Боромир

    8 29 Отговор
    Пълни глупости. Нали искахме прокуратура, която да гони големите риби. Нали пеехме за милиони няма закони. А сега какво, обърнахме палачинката.

    Коментиран от #29

  • 11 Егати дългата статия

    16 4 Отговор
    Седем педи на ехарана на смартфона ми
    ....
    Разбира се не я четох....щях да осъмна...
  • 12 гост

    41 1 Отговор
    Като гледам физиономиите на някои депутати, "бизнесмени", министри, съдии и прокурори - колко пров е професор Ломброзо !
  • 13 Този прокурор

    36 7 Отговор
    Прилича на герберски бияч от-90 те
  • 14 Кую

    35 2 Отговор
    Брачеда на Франкенщайн.
  • 15 Тома

    39 3 Отговор
    Този съм го гледал във филма семейство Адамс.Наистина е много честен но само в носа
  • 16 Този прокурор

    30 4 Отговор
    Прилича ми на покойният сикаджия
    Женята онзи имаше такьв зловещ вид
  • 17 Пепи

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Недей така с цвета на нацията.
  • 18 НЛО

    28 2 Отговор
    Прилича на редник Каракочев
  • 19 Гривоглав

    23 4 Отговор
    На тоя що му у крива манерката?
  • 20 Кочо

    7 19 Отговор
    Браво! Един прокорор да изглежда респектиращо, а не като труженичка от бърдака на Маман! Останалите описани, като директорите Моллов и Щилиянов Иванов са изключително ценни служители и системата на МВР страда точно поради липса на повече такива като тях!
  • 21 Вьзмутен

    42 7 Отговор
    Доколкото четох в статията и в прокуратурата - братя , братчеди , сестри , племенници абе гербераска работа с две думи
    И ние чакаме правосьдие
  • 22 ха така

    17 1 Отговор
    от всички "честни и неподкупни" трябва да се избере "най-честния и неподкупен", ама най-...!!!
  • 23 Панов

    8 11 Отговор
    Аз ще гласувам за Божков (за Мин. Предс.) и Терзиев (за кмет), защото всички обвинения срещу тях са изфабрикувани
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТрампЛин

    17 4 Отговор
    Най-голямото престъпление което Черепа сам си лепна, е признанието за плащане на подкуп в огромни размери! Да докаже истинността на това твърдение и да полежи в една килия с получателите на подкупи! Трактори, Черепи и тем подобни червени милиардери, допускат една и съща грешка, в един момент започват да се оприличават с Господ, а както знаем, българина е атеист и не вярва в Бог!!! Много ми се ще всичко което твърди да е истина и да успее да го докаже, за да си получат заслуженото и вземалите подкупи, но в същото време се опасявам, че няма да доживее този ден. В тази държава, съдебната система и МВР са толкоз корумпирани, че нито ще се занимават с търсене на убиеца на Трактора, нито с “атентата” срещу Каскета, нито ще чакат Черепа да пропее!
  • 26 Николай Стоименов

    15 5 Отговор
    На тоя опулен пръдльо говорещ на диалект само за физиономията му давам двадесет години,а след това ще го разследвам за връзка с ГЕРБ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 А кога

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Ще разследват и други участници в тези съдийско- прокурорски опг- та?
    Като например множество чси- та, особени пък един доста окръглен техен представител със свинско в излъчване и точно толкова интелект? Именува се стефан петров и сигнали срещу него колкото щеш, ама с такива крадливи прокурор чета кой да милее за прилагането на закона?!
  • 29 Румен Американеца

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Боромир":

    А къде е ритона?
  • 30 Бай Иван

    13 3 Отговор
    Най-честният и неподкупен прокурор обвинява Божков? Наистина?
    Това за Ангел Кънев
    Ха, ха , Ха .Това е най-новият виц!
  • 31 еалиста

    10 1 Отговор
    Този човекоподобен, съм го наблюдавал в близкото минало, как жестоко пъхаше в прокурорските камионетки, неудобни за мутрите лица, съдени без вина виновен! Поръчков и милионер ,като този Сарафов! Грозно и смешно е вече за хората, но да не попадаш в ръцете им на тези взели се за "вечни" !
  • 32 Съдията Дред

    3 2 Отговор
    Истината е , че прокурор Ангел Кънев е болезнено амбициозен, поради това все се вре в най тежките случаи. Амбицията му е за минимум главен прокурор.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 поробен след демокрацията

    9 2 Отговор
    Тоя съсел е един от слугите на дпс помаците ,без род и родина ,които изпълняват без резервно заповедите на сараите заради службата .Помака обича службичката да не му се пипа и да е верен като роб на господаря си от сараите ,турчина обича никой да не му баря жената и да е в държавна сигурност да плаши българите,и да се разпорежда стях както през 5вековното робство ,а българина обича парите като бойко борисов ,стига да не го закачат като български чорбаджия под турско робство .Това е България днес и от 1989 година на престъпната бандитска мутренска депесарска гербердска десетоноемврийска опг .
  • 35 Луд

    3 1 Отговор
    " Разтрел и след разтрела червий " Н.Вапцаров
    Преди употреба ,прочитете листовката.
  • 36 отново е робство чрез българи опг

    2 1 Отговор
    Лудия е прав .защото времената са от вековете на българското робство под турско от башибозуци ,които са превърнали България в пет вековно робство ,сега се вживяват като преносители на робството и българите като герб-бб, възраждане,ицо росеница, кирчо и кокорчо и бсп комунягите и радев никаквеца -слуга на опг -гери дпс и възраждане,които са участници и добре си живуркат под прикритието на демокрация ,сплраведливост,права и свободи изобщо не им пука .Народе, народе отново поробено ,бог да ви опази .АМИН
  • 37 Запознат

    3 1 Отговор
    Как няма да си купи земи в с. Планиново, че там Големия Шоп (Димитър) коли и беси. Всичко е негово, даже е Председател на ловната дружина в селото. А, добър ден !
  • 38 време е засъбуждане от сън

    0 1 Отговор
    Ангел кънев/ асан къналъ/е история незабравка от потеклото на сараите и опг барабер с сарафов гешев и много много други от опг- бб ,пеевски и догон Аз се чудя ,защо власта ,правосъдието прокуратурата не се занимавас тази опг и да приключи сагата с мародерството на българската държава или опг не се занимава със себе си .
  • 39 безпартиен

    2 1 Отговор
    Честност и прокурор?Няма как да стане у нас!Прекарайте ги на полиграф и ще видите как ще останем без прокуратура!За следователи и съдии -същият резултат!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ФРАКЕН ЩАЙН

    0 0 Отговор
    НЕ ЗНАМ ТОЗИ КОЛКО Е " НЕПОДКУПЕН" , НО ЩЕ ГО УПЛАШИ С ВИД.....!
  • 43 Пенчо

    0 0 Отговор
    Да ме прощава човека, ама си голем олигофрен. Извинявай, ама физиономията ти е такава. Ти откъде си, че купуваш земи в Тополовградско?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тоя пък

    0 0 Отговор
    По-голям тъпанар от този елховски примат е само Каскета! Те затова и са си първи дружки! Двамата може макар и много трудно да съберат една мозъчна клетка!
  • 46 Мафиоти

    0 0 Отговор
    Са в ПРБ...