Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 16:22 5 949 43

Церемония по ликвидирането

  • смърт-
  • евтаназия-
  • ликвидиране-
  • енергия-
  • мощности

Навремето населението на Великденските острови е имало обичай да евтаназират всеки, който навърши 40 години. Убивали го с почести и уважение, да не кажа с любов. Убивали всеки на 40 години защото ресурсът на клетите острови не позволявал да се изхранват излишните хора

Церемония по ликвидирането - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има нещо много тъжно, в това да те чакат да умреш. Оставете, че звучи обезсърчаващо, но очакването става все по-настойчиво.

Да, ще обясня. Но преди това малко от любопитната история.

Навремето населението на Великденските острови е имало обичай да евтаназират всеки, който навърши 40 години. Убивали го с почести и уважение, да не кажа с любов. Убивали всеки на 40 години защото ресурсът на клетите острови не позволявал да се изхранват излишните хора. Работата на великдескоостровчаните била само да определят кой точно е излишен и да облекат процедурата с подобаващите церемонии, че да могат да понесат собствената си гнус.

Но да оставим великденските острови на техните им гнус и глупост и да се върнем на нашите родни такава.

Миналия месец получих бележка от електрото, в която имаше красива диаграма обясняваща от къде идва тока в моя дом. Оказва се, че 50% от електроенергията е от ТЕЦ. За гневливия планктон добавям, че от фотоволтаици и перки общо не надхвърля 3%.

Та седя, слушам новините и като един съвременен жител на великденски остров разсъждавам: Коя може да е причината доброволно и под строй да искаме да унищожим 50% от енергийната си мощност и това да ни се представя все едно се върши нещо хубаво? Процесът бил неизбежен. Дори ние сме закъснели от някакъв световен тренд. Затова, моля бързо и без излишни въпроси да прегърнем устойчивия план (до сега не ми беше хрумвало, че самоубийството може да се нарече устойчив план). Затова монтирайте си перките на указаните за това места и теглете по още един кредит, защото животът ви се очертава по-дълъг. Колкото до онези миньори – милионери и антиеколози по стар демократичен обичай ще им пратим два автобуса милиционери да ти понабият с демократичните си милиционерски палки по дебелите миньорски глави пък да видим кое ще се окаже по-кораво.

Въпреки устойчивия план и дрън-дрън няма как да не остава съмнението, че всичко това е защото някой наш, така наречен, приятел не иска да харчим евтин ток. И как така ние ще си го произвеждаме? За нашите приятели по-добре е да плащаме скъп ток и то на тях. Нали затова са приятелите? Пък и помислете - ядем чужди домати, ядем чуждо месо, носим чужди дрехи. Хайде да не разваляме тенденцията с това да си светим с наш ток, моля!

Но да кажем, че това е внушение причинено лично от Путин и нещата не стоят така. Тогава катастрофираме в другия вариант, който е още по-тъжен. На нас ток няма да ни трябва. А както и да го въртим, единствената причина да не ни трябва половината от насъщния ток е технически да намалеем на половина. Нещо като Украйна. От 45 милиона на 23. Пред очите ни е.

Затова не губете времето на правителството и техните приятели (да, не са ваши) и се привеждайте в удобен за утилизиране вид. Не пречете на устойчивите планове, в които вие така или иначе не фигурирате и оставете тези, които фигурират да си опапкат папкането.

А за церемонията по ликвидирането не мислете. Тя не ви касае, защото ликвидираните от церемонии не се нуждаят. Ще видите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 139 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    25 157 Отговор
    Кой ти плаща да пишеш тази простотия има неща на които времето изтича и идват нови технологии или ти искаш още да ореш с магарето и да се светиш с газена лампа така е и с въглищата слез на земята и намали тези гръмки фрази защото изглеждаш смешен

    Коментиран от #8, #9, #14, #21

  • 2 Българите искат

    67 11 Отговор
    Да ги ликвидират още в зародиш никой няма да ни чака до 40г и то хора получили образование през така ненавистния соц гласувайте още за тях
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да, бе

    96 7 Отговор
    Тотален геноцид с нашето мълчаливо съгласие...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 рук за НАТО,ЕС и САЩ

    49 9 Отговор
    Смарт (часовник) за българските евро-атлантици! Умиване (със сапун) до крак!!!
  • 7 ХАХАХА

    63 9 Отговор
    Та преди колко години хуманно са евтанизираили 40 годишните ? Че то се завръща с бясна скорост при капиталистическия рай с тази разлика, че не е "хуманно ",а с методите на цивилизованата" света инквизиция?
  • 8 Ти какъв бок.ук си...

    33 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Смарт (часовник) за теб.

    Коментиран от #36

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 сикара сикуро

    8 77 Отговор
    Това на което се изживяваш какво е? Шаман ли си, гуро ли си или се мислиш за по-умен и знаещ от себеподобните си? Защо постоянно навираш в лицата ни своето мнение? Моето мнение е срещуположно на твоето, но не се опитвам да го налагам на хората. Задръж болните си виждания и терзания в периметъра на своята глава защото всеки си има неговите в собствената.

    Коментиран от #12

  • 11 Никой

    9 78 Отговор
    Тоя все смърта го влече, че и на нас предлага в излишък. През 2002 година България ратифицира Протокола от Киото - първия международен документ , по силата на който участващите държави се ангажират за намаляне на въглеродните си емисии.При присъединяването към ЕС през 2007 год.страната става участничка в Европейската схема за търговия с емисии / ЕСТЕ /. От 2020 год държавните ТЕЦ не получава вече безплатни квоти, а трябва да ги купува. Приходите от продажба на квоти не отиват в ЕС а в държавния бюджет. От 2022 год. държавата е отчела приходи от 2 милиарда от продажбата на квоти. Според правилата на ЕСТЕ - 50 % процента от приходите до 2023 год. трябваше да се използват в енергетиката като съкращаване на емисиите ,възобновяеми източници и преход към нисковъглеродна икономика. От май тази година това важи на 100%. Няма въглища - няма ток. Поредната ЛЪЖА. Соларните мощности в България произвеждат 2400 мегавата ,което е повече от капацитета на Козлодуй. ТЕРИТОРИАЛНИЯ ПЛАН за Ст. Загора предвижда до 2030 год. да бъдат разработени проекти за 7,5 гигавата вятърни и слънчеви мощности. Трите Марици и ТЕЦ Брикел произвеждат 3,5 гигавата.

    Коментиран от #13, #30, #33, #34, #35, #38, #43

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 факуса

    47 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    ама тез нови технологии струват много ама много пари които нямаме и които и да ни дадат ще трябва да ги въщаме ама няма от къде щот тез същите са ги окупирали за жълти стотинки
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ИНЖ

    2 37 Отговор
    Всяка индустриална революция има съпротива срещу себе си. Но да оставим това. Някой изчислява ли здравните вреди?

    Коментиран от #22, #40

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Роза

    28 3 Отговор
    Май ще трябва да караме без ток,а ,приятели?!На газени лампи,както нашите баби и дядовци?!Без интернет,без телевизия!На там вървят нещата!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Матей преображенски

    8 3 Отговор
    Великденския остров е само един,Рапа Нуи,оня с гигантските статуи,а такъв обичай не съм чел да имат,а когато са правили статуите и Аху Винапу,явно не са имали проблем с прехраната.Проблемите почват и то внезапно с пристигане на холандците,водени от капитана Рогевеен,после перуанците ги довършват.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 факти

    36 2 Отговор
    АДМИРАЦИИ ЗА СТАТИЯТА!!!!!
  • 29 Иван рилски

    39 2 Отговор
    Браво,но не съм сигурен че нашите управляващи могат да четат на български език, иначе статията е супер.Браво.
  • 30 Хаха

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "Никой":

    Такива глупости си изтипосал за ВЕИ - тата.... Ако разчитаме само на тях след 2030 г. ще се наложи да вРътите у вас манивела на генератор на смени, за да може да с сгреете, сготвите, изкъпете и т.н. за 2 часа в денонощието! Ограничаване на въглеродните емисии е ограничаване на въглеродния двуокис, т.е. на въздуха за растенията, които отделят кислород, за са дишаш ти и растящото с милиарди население на земята! Това целят глобалистите - да няма въздух! По времето на динозаврите, когато не е имало тецове и въглища вулканите са бълвали в пъти повече от днес въглеродни емисии и растителността е била в пъти повече и по-голяма!
  • 31 ПРИПОМНЯНЕ

    20 2 Отговор
    ТЕЦовете oтдaвнa нямaт нищo oбщo cъc coцa. В мoмeнтa са нaпълнo aвтoмaтизирaни и кoмпютeризирaни прeдприятия. През "прехода" в тях ce извърши планова мaщaбнa мoдeрнизaция с цената на стотици милиони. Дoкaтo някoи cтaчкувaхa, cкaчaхa пo митинги и прeливaхa oт пуcтo в прaзнo, в ТЕЦовете ce грaдeшe eжeднeвнo, въпрeки cтoпaнcкaтa рaзрухa нa "прeхoдa".
    Копи-пейст: "Това с приемането на 40% снижение на енергопроизводството от ТЕЦ и от там на емисиите е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици...."

    Коментиран от #32

  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Някой политик, профан в енергетиката, трябва най-сетне да си плати за "грешката".Това с приемането на 40% снижение на енергопроизводството от ТЕЦ и от там на емисиите е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 3333

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ти какъв бок.ук си...":

    Слагай ченетата в чашата и почвай да смучеш.
  • 37 Коч Ина

    12 1 Отговор
    Перфектно казано ! Браво
  • 38 Аватар

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Никой":

    Остава да принудите слънцето да свети денонощно,вятърът също да духа 24 часа ,за да могат соларните панели и ветрогенераторите да произвеждат постоянно електрическа енергия.Можете ли?
  • 39 Го го

    13 0 Отговор
    Тецовете да се предадат на братята американци и да останат само американските,тогава няма да се закриват, после идва ред на АЕЦ
  • 40 то е като

    14 2 Отговор

    До коментар #18 от "ИНЖ":

    да предположиш колко тежко ще изкараш грипа, ако си ваксиниран и ако не си. Няма как да си едновременно и двете за да сравниш. Та и въпростът за здравните вреди стои по този начин - няма как да се каже със сигурност. Къде обаче отиват и от кого се използват парите, които се плащат за въглеродните емисии е интересен въпрос върху, които не е зле помислиш. Станал ли е по-чист въздуха след въвеждането на този данък?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Файърфлай

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Никой":

    Г-н Никой,да беше уточнил (което е ,,незначителна,, подробност),че тези 2 400МВт фотоелектричките ги произвеждат за 1 година,колкото един блок на АЕЦ ,,Козлодуй,, за 2 часа и 40 минути.