Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 10:51 3 522 30

Иван Бакалов: Погром! След София ГЕРБ може да изгуби и Варна, Благоевград, Плевен и други градове

  • герб-
  • софия-
  • местни избори 2023-
  • кмет-
  • антон хекимян

ВМРО отива трайно в миналото, но няма възход на "Възраждане"

Иван Бакалов: Погром! След София ГЕРБ може да изгуби и Варна, Благоевград, Плевен и други градове - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някои незаобиколими факти от местните избори изброява във "Фейсбук" Иван Бакалов.

– Погром за ГЕРБ в София и бутафорния им кандидат, когото анализатори се опитваха да представят като сериозна кандидатура. Това е провал и за анализаторите. Но не е само това - ПП-ДБ печелят два пъти повече места от ГЕРБ в столичния общински съвет.

– И без окончателни резултати ПП-ДБ са главният съперник на ГЕРБ почти навсякъде из страната. Набързо сформираната ПП почти няма местни структури, а ДБ е бутикова в по-малките градове. И въпреки това влизат добре представени в общинските съвети, някъде като втора партия.

– На балотаж след седмица ГЕРБ могат да загубят Варна, Благоевград, Плевен. Там са малки разликите между първите двама, а на втори тур има потенциал да се съберат много гласове срещу ГЕРБ.

– Няма възход на „Възраждане“, дори напротив. Те взимат между 4% и 9% в изборите за общински съветници в по-големите градове, само в града на Костадинов Варна имат към 13% и в София 10%. Местните избори дават основание да се говори дори за отлив на гласове за „Възраждане“ в страната. Такава тенденция ще се провери на парламентарни избори.

– ИТН печели между 2 и 4% в някои общински съвети, включително София, а в Пловдив дори 5%. Стабилизира се като малка маргинална партия на границата на влизане в парламента, каквато беше ВМРО.

– Може да се каже, че ВМРО отива трайно в миналото, в графата "други", подобно на "Атака" и др.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе Атака

    21 5 Отговор
    Колко процента спечели?А руди Гела?

    Коментиран от #12

  • 2 синоптик

    27 6 Отговор
    Не просто може да загуби . Със сигурност ще загуби балотажите .Общинските съвети вече са разнородни . На места Герб изобщо го няма , на други места е едва на трето място , може и четвърто да има но не съм ровил чак до там ., то и третото е тотал щета . Сега ще крепи и правителство и министри и сглобка и всичко , даже кафе ще носи на Пеефски
  • 3 Петър

    42 9 Отговор
    ДАНО ГИ ЗАГУБИ! Най-вече във Варна си личи крещящата нужда от смяна на корумпето и наркоман Портних, който, заедно с шефовете си, съсипа най-хубавия град в страната.
    ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОЦЕВ, по-добре него от сегашния!!!
    И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ХРИСТО ХРИСТОВ в район "Младост", единственият достоен кмет!!!
  • 4 Мъдрият

    24 11 Отговор
    Да, тия факти говорят красноречиво, че българите вече не разсъждават разумно, трезво и логично!

    Как може изобщо да гласуват за подмяната и за герп - две дискредитирани, корумпирани и заблудени партии?

    Но, като вече писах, човек като не иска сам да си помогне - никой не може да му помогне!
    Бог да пази България!

    Коментиран от #14

  • 5 Варна

    25 3 Отговор
    Абе Варна ! Цяла северна България я вкараха в трета глуха .Само обещания и нищо .
  • 6 нннн

    18 8 Отговор
    Новата мафия можело да победи старата мафия. Или обратното. Що ли не ме радват и двата варианта?
  • 7 Гласове от зайчарника в Банкя

    16 3 Отговор
    Сега осъзнавате ли въздействието Магнитски и на кого влияее и кого привлече силно?
  • 8 Даммм

    20 3 Отговор
    Малко ми мъчно за Кикимяу, кой ши ще го вземе сега на работа.

    Коментиран от #16

  • 9 Хахахаха

    12 22 Отговор
    Да ве погром смешник червен Герб спечели почти цяла българия В някои градове още 1 ви тур В пловдив с голяма преднина варна също А софия не искаше да спечели И бойко изигра същия номер като с цачева Подари я на ПП ДБ за да запази сглобката жива А васко в общинския съвет дето е по важен от него Трябва да управлява с герб .Бойко си взе всичко което искаше Даже в пловдив и варна кошто му предвещаваха да загуби А той ги спечели и то в пловдив убедително А иначе Сглобката взе абсолютно мнозинство и в големите градове Това бе и целта

    Коментиран от #15

  • 10 софето

    28 3 Отговор
    Сега въпроса е кой ще поиска оставката на Баце като лидер на партията .Не беше Цецка ,Кекимян ,Сглобка , Сламени човеци .Кой има топки ?
  • 11 Вече

    11 5 Отговор
    са загубени !
  • 12 1221

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абе Атака":

    А "Няма Такава Партия" колко спечелиха?
  • 13 Хе-Хе

    15 6 Отговор
    Браво! Много хубав, показателен и пълноценен вот! Само до преди 2 години шаманите на изборните манипулации авторитетно обясняваха, че за Герб гласували образованите в областните градове, а за БСП и русофилите - по селата и общини с изстинали функции! Сега какво виждаме - Герб по селата, там ПП никакви ги няма и само благодарение на града имат ръст!
  • 14 между другото

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мъдрият":

    Скандалът с флашките не беше никак мъдър.
  • 15 Хе-Хе

    16 7 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    Още на парламентарните ПП и ДБ общо имаха около 100 000 гласа повече от Герб! Хитрата мъжка лисица видя накъде отива работата, врътна куйрук и почти ритуално ,,отстъпи", като издигна този мижав, невзрачен, разлигавен и заблуден в стойностите си телевизионер! Цяла седмица ходи с един чук по релсите, купува трамваи и си вярваше, че е нещо изключително.
  • 16 Кикимяу

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Даммм":

    Оооо не се притеснявайте Кикимяу, ще тича голичък по брюкселските покриви с волни другари еврогейци, такава е договорката и то за чудни парички....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Трол

    7 5 Отговор
    Такова нещо може да напише само човек, който не осъзнава, че ПП са естественото продължение на ГЕРБ. След 10 години ще се реве от тях по същия начин, стига да доживеем да го видим.
  • 19 ха дано

    7 3 Отговор
    Всичко което остане герберско след балотажа ще затъне в дълбоката феодализирана провинция. Всичко останало ще е една идея по-европейско.
  • 20 Дрън дрън та пляс

    3 1 Отговор
    Плевен не е бил техен, че да го губят
  • 21 Киро

    5 3 Отговор
    Много се радвам за Варна,защото Портних,руска фамилия на баща руснак-беше много самонадеян,въпреки големите фалове в последната година.Варненци,основно администрацията и роднините й в общините се страхуват за местата си и въпреки гафовете в управлението -гласуваха за Герб! Слава на бога,че има умни и проницателни граждани,които предпочетоха нова форма и стил на управление на града,а не кръг от фирми,обслужващи града!
  • 22 горски

    6 4 Отговор
    Намерили сте в Бакалов трезва позиция....Трезва като ум и трезва като липса на алкохолно опиянение.
    Този е толкова изтрещял,че дори думата журналист ,не му отива...
    А иначе нито Герб нито ПП стават за нещо.Но докато в Герб,все още има някакви хора с ерудиция,то новите вагабонти са още по голям въздух под налягане+ изострена потребност да бъдат продажници,та някой да ги признае...
  • 23 пенко

    3 1 Отговор
    САМО СЕ ПИТАМ : КОЙ Е ТОЗИ БАКАЛОВ / БАЛОКАВ ; ВОКАЛАБ ;ЛАБАКОВ ; КАБОВАЛ И Т. Н. / ??????
  • 24 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Ми нека,бе,тия баламурници точно това заслужават,малко ли са лапали,натъпкаха се с мангизи и се ежат като деребеи и черибашии.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    1 2 Отговор
    Ха ха ха, честито софияндета. Ще ви ръпчат, Червен Пелераст от Съсипи София, червено-мургава Импексова сиганка и още по червен ДС доносник издигнат от шарлатанията, срещу които уж скачахте като луди през целия преход...
  • 27 ПП-ДБ са на на път да загубят

    2 1 Отговор
    София, тъй като те са "крадливите корумпета и евро-ЛГБТ-соросоид-злодеите" и сега всички разумни хора ще играят против тях. Най-вероятно не само София, но и няма да спечелят, нито един балотаж в страната.
  • 28 Бакалина е едно соросоидно корумпе

    2 1 Отговор
    харчещо грантове от чужбина и изпълняващ политически мокри поръчки. До сега 2-3 години задачата му беше да играе срещу ГЕРБ за да могат да дойдат на власт соросоидите, ЛГБТ-тата, Зелените бандити, модерните крадци и мошенници, и ето те управляват държавата, и държавата вече е съсипана! Какво заслужават според вас хора, като Бакалов?

    Коментиран от #29

  • 29 сега ще съсипят и София

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бакалина е едно соросоидно корумпе":

    само и дай им малко време....
  • 30 калинките

    0 0 Отговор
    Когато ГЕРБ започне да губи местната власт, ще започне да губи и 400-те хиляди калинки, назначени в общински и държавни организации! Тогава краят ще е неизбежен!