Last news in Fakti

16 Януари, 2024 16:00 1 939 89

Пламен Димитров: И при сибирски студ Европа не посяга към руския газ

  • газпром-
  • руски газ-
  • зима-
  • сибирски студ

Специалната енергийна операция на Путин срещу Европа, включително и срещу България, се провали с гръм и трясък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Последните десетина дни в Европа дойде истинска зима с мразовито време. Това дава възможност да отчетем, че дори и при голям студ ЕС се справя добре и без руски газ, или по-точно – без по-голямата част от него, на която разчитахме до 2022 година.

Това коментира във "Фейсбук" експертът Пламен Димитров.

Вече имаме данните за вноса на газ в ЕС за 2023 г. - общо около 316-317 млрд. куб. м. От тях руският газ, внесен по тръбопроводи, т.е. – от Газпром, е 27,29 млрд. куб. м, което прави около 8,5% от общия внос на ЕС. Интересно е, че това количество е разпределено по равно между двата маршрута, по които сега върви търговията между Газпром и Европа – през „Турски поток“ и България към Унгария, Австрия, Гърция и Румъния са минали 13,676 млрд. куб. м, а през територията на Украйна – 13,611 млрд. куб. м. Напомням, че през 2021 г. вносът на руски тръбопроводен газ в страните от ЕС възлизаше на 155 млрд. куб. м, или за 2023 г. имаме почти шесткратно намаление.

Трябва да отчетем, че

през 2023 г. ЕС е внесъл и 17,7 млрд. куб. м втечнен газ от Русия,

но както вече съм писал, руският държавен бюджет не печели почти нищо от този износ, защото проектът „Ямал“ е освободен от данъци и износни такси.

Ако погледнем към газовите хранилища в Евросъюза, виждаме, че дори и след студената десетдневка те са запълнени на 79%. А вече сме средата на зимата. Ясно е, че газът, нагнетен в хранилищата, ще бъде предостатъчен и е много вероятно в края на отоплителния сезон тяхната запълняемост да бъде над 50 процента. Тази ситуация се отразява на цените, в студените дни те не само, че не растат, но дори вървят надолу – днес на хъба TTF в Нидерландия котировките слязоха под 30 евро за мегаватчас.

Газовата криза в ЕС, породена от спирането на руските доставки, може да бъде обявена за окончателно приключена. Липсващата руска суровина бе заместена главно от втечнен газ, доставян с танкери от Америка и от други производители. А перспективата е в следващите 5 години бурният строеж на износни терминали да доведе до увеличаване на световния капацитет за експорт на втечнен газ с 200 млрд. куб. м., при условие, че за 2022 г. цялата световна търговия с втечнен газ е възлизала на 542 млрд. куб. м.

А руските доставки, отпаднали от европейския пазар след глупавото решение на Путин да ги спре, са около 125 млрд. куб. м на година,

като в началото на 2025 г. това число може да се увеличи с още 13 млрд. куб. м, тъй като тогава вероятно ще спре транзита на руски газ през Украйна.

Краят на газовата криза естествено е добра новина и за България. Сега нашата страна има достатъчно източници за снабдяване, но най-важното е, че цената падна рязко – през септември 2022 г. българските потребители трябваше да плащат на Булгаргаз по 353 лева за мегаватчас, а през януари 2024 г. – 77,60 лв., като за следващия месец ще има още малко намаление.

Изводът от всички тези факти и числа е, че има живот и без руския газ. Специалната енергийна операция на Путин срещу Европа, включително и срещу България, се провали с гръм и трясък.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха хахаха

    101 18 Отговор
    Пак купувате руски газ само че през ротшилдски посредници с дебела надценка

    Коментиран от #9, #13, #23, #27, #33, #39, #62

  • 2 Здравейте господин Димитров

    95 10 Отговор
    Интересувайте се от статия на една западна медия от вчера какво количество руски дяс е днес в Европа за последната седмица и ще останете застрелян от собственото си невежество.

    Коментиран от #7, #57

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    46 7 Отговор
    И един енот завива шоколадчета !
  • 4 Русофил

    22 75 Отговор
    Путю се провали с гръм и трясък на всички фронтове. Остава да разпадне русията
    и много от феодите да станат китайски васали.

    Коментиран от #15, #17, #20

  • 5 Хм Хм

    15 39 Отговор
    Песков говореше за 3-4-5000 долара за мегават. Ееех, мечти.
  • 6 Пламен Димитров Петров

    59 11 Отговор
    Аз съм соросче.
    Обичам вашите пари зелени,
    соросче да се наричам
    първа радост е за мене.
  • 7 Русофил

    17 52 Отговор

    До коментар #2 от "Здравейте господин Димитров":

    Хай софте. Виж колко руснаци мръзнат без газ в момента и ще паднеш в дупката
  • 8 ДаКупиш

    57 11 Отговор
    Да купиш руси газ с американска надценка: бленувана мечта за демократизирана на газа :) Какво друго да кажем, стадото си върви, а пъдарите са големи "играчи" в техните се очи.
  • 9 Ти май не си си

    12 19 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    ъпдейтнал софтуера. Я виж колко струва газа! Колко ли му е надценката?

    Коментиран от #14

  • 10 Реалист

    66 12 Отговор
    Добре се справят в Германия е в рецесия и по улиците на Берлин има 10 000 трактора на стачка. Направо отлично се справяте в ЕС.

    Коментиран от #85

  • 11 Кресна

    55 10 Отговор
    Този ще обясни ли защо цените на потребители е нараснал с над 200% тогава? Цените падали ,Америка им подарявала на три пъти по скъпи цени ,но потребителите плащат луди пари за газ и петрола,защо? Отворете пресата в Испания от днес и ще прочете следното; бутилка газ от 17.01 ще се купува от 15.04 на 19.55 .След като цената пада ,какво е това увеличение от 4.50 е???
  • 12 Мишел

    39 9 Отговор
    Пилците се броят на есен, замръзнали европейци- на пролет, експерте .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хахаха хахаха

    41 10 Отговор

    До коментар #9 от "Ти май не си си":

    Идеално се соравяте от вчера тока за бизнеса с 20 % по скъп, а в Германия плащат по 1000 евро ток на месец хахаха хахаха

    Коментиран от #50, #86

  • 15 Смотльо,

    9 22 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Не те е срам да си кажеш името ,Путю??????
  • 16 Професора

    23 5 Отговор

    До коментар #13 от "Биг дик":

    Ти не се плаши ти се грееш на кюмбе пълно с парц@ли и пластмаса .
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    42 9 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Приятно четене ‼️
    "Санкциите, наложени на руския петрол, не работят, а западните страни, които наложиха тези ограничения, сами ги заобикалят. Това важи и за САЩ, които продължават да търгуват с Русия, без дори да го крият. Това разкриват корабни данни, доказващи как петролни танкери тръгват от Русия и пристигат директно в САЩ.

    Проверка в сайта за корбна информация ...."
  • 18 Как не те срам бе ИКСПЕРТ ГНУУСЕН

    33 8 Отговор
    Важно е газа да е демократичен, РЕАЛНО препродаден руски от къде ли не и най-вече - НА ПЕТОРНА ЦЕНА. Щото сме най-богатите и не гледаме цената. Предатели, нищожества, мръъсни грантаджии, ОСТАВКА.
  • 19 Факт4екър

    28 7 Отговор
    Пламен Димитров Петров мсй скоро не пускал телевизора или само гледа пропагандните на Сорос БНТ, Нова, БТВ.
  • 20 Кресна

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Само какво невежество и невъзпитание цари от поддръжниците на атлантаците .Погледни коментар 2 и виж възпитание и виж своето .Разликата виждаш ли я ? Кой какъвто и да е ,е някой ,ти обаче кой си ? И Байдън въпреки проблемите си и Путин са президенти на огромни и мощно държави ,ти анонимнико обаче кой си ,че показваш възпитанието което ти липсва тук ????
  • 21 НИКОГА ПОВЕЧЕ

    9 27 Отговор
    Никога повече не трябва да купуваме газ и петрол от евразийците!
  • 22 Жега

    29 7 Отговор
    Винаги ще се намери в България евтин кло.шар който да ви лъже как Европа се справя без руски газ.

    Коментиран от #26

  • 23 Мда

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    Руския газ в Европа - От 155 млрд. кубични метра през 2021г. до 27 млрд през миналата!

    Коментиран от #41

  • 24 Прекрасно

    16 4 Отговор
    От друга страна Газпром и Роснефт печелят повече в момента от колкото преди Европа да се откаже от тях.
    Значи и двете страни да продължават в същия стил.
  • 25 Бреййй...

    22 8 Отговор
    Всичко е двойно по-скъпо."Парното"едва се усещаше по тръбите,едната ледена ! Икономията е майка на мизерията.Без Русия сте нищо бе,боклуци !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 А бе

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    Само руски шъ да е!

  • 28 От чужбина

    23 2 Отговор
    Този да погледа малко австрийски новини.
    Заради непредвидената ситуация около войната, в момента хранилищата в Австрия са пълни на 100% с руска газ (щото друга няма откъде да дойде).
    В Австрия се подиграват на политиците си, че уж налагат санкции, а в момента плащат на Путин много повече отколкото преди войната.
  • 29 Радьо Руменов....

    4 18 Отговор
    Как да не се ядосва човек, направо ще се пукна от яд, толкова драпахме с гълъбите и накрая провал, че и Украйна не капитулира, нашите заседнаха в Авдеевка и няма мърдане
    ... пфуууу....
  • 30 Кресна

    22 3 Отговор
    Димитров ,тези приказки за наивни млади хора далеч от реалността и истината .Цената се държи изкуствено ниска след като е манипулирана от САЩ и това го признаха самите .Второ търсенето е доста под търсенето от преди 2022 и това е лесно проверено поради 2 прости причини .Големите производствени фирми в Европа се изнесоха и вече са в САЩ и Китай и второто е според немски икономист ,че голяма част от населението е намалило на половина ползването на газ поради простата причина ,че доста са безработни или без доходите от преди 2022.Всички на запад признават ,че газта която идва от САЩ е 3 пъти по скъпа от руската газ и това бе е тайна за никого .Така ,че статии за наивници си ги запазете за вас ,единици са хората които вярват на лъжите ви .
  • 31 Жоро Бекъма

    18 3 Отговор
    Идеално се справя Европа и затова фермерите са на улицата за да благодарят на "Светофара".
  • 32 БАНко

    15 4 Отговор
    ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО ГАЗ В СКАПАНА ЕВРОПА Е РУСКИ
  • 33 един

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    Ами по-добре е,че е дебела надценката,за путин тогава нищо не остава,то това е и целта де,да няма пари да води война!

    Коментиран от #88

  • 34 Пламен, Димитров?? По кои тръби да си го

    16 4 Отговор
    Доставят тоя газ Немците? През Украйна Русия си Затвори Крановете, не тече Газ, защото Украйна го Крадеше? На Северен поток Англосаксите, Укри и Поляци взривиха 3 Тръби?? Каквото идва от Русия като газ Немците го ползват!! Било им е много топло на немците последно време! Хилядите Фермери с тракторите са блокирали цяла Германия, ШОЛЦ ще хвърли бялата кърпа!! Време му е да отива на Бунището на Историята!!
  • 35 Яне Сандански

    15 6 Отговор
    Да се чудиш на глупостите на този сайт с лъжите които се публикуват всеки ден .Цял свят ,дори самия запад го признават ,че руския газ не е спрял да влиза в Европа .Пишете колко от големите производствени фирми напуснаха Европа и какво количество газ ползваха същите .А за младежта която не спира да пишат всеки ден все по неграмотни коментари ,да отворят на Роснефт преди 2022 до днес и да видят с колко са се увеличили активите и колко е печалбата на фирмата и тогава да вярват на всякакви поданици от сорта на тази статия .Са за година ,Роснефт закупи 947 танкера ,защото е фалирала ли ??????? Колко танкера закупи нашата държава като държава ,не говоря за фирма ,защото всички фирми накуп в България нямат дори 7% от капацитета на Роснефт .

    Коментиран от #59, #66

  • 36 Сатана Z

    11 4 Отговор
    Този и за сервитьорка не става в заведението на Последния Софиянец.
    Експертът трябва да знае или умишлено премълчава факта,че много производства в ЕС предимно Дойчланд фалираха или се преместиха в САЩ именно поради непосилните цени на газа.30€ за киловат е над 300€ за 1000 кубически метра газ който се продаваше от Русия на цена от 70$ а не евро преди Германия да унищожи северен поток айнц и Северен поток цвай.
  • 37 Хихи

    12 3 Отговор
    стига лъга , Пламенее ! Кравешка подложке...
  • 38 Танкерите от Катар с газ стоят на котва

    10 5 Отговор
    ПО РАЗНИ ПРИСТАНИЩА, НЕ СМЕЯТ ДА ПРЕСЕКЪТ В Червено море заради обстрела през Пролива?! Там е Катарската Газ, на Котва!!
  • 39 Хаха ами

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    Спасението на Русия е да стане китайска провинция. Натам вървят нещата.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Не сее Чуло скоро време да се Плюе по

    14 2 Отговор
    Венецуела?? Защо се спря това Плюене?? Защото САЩ копуват яко Петрол от "Диктатора"??
  • 43 ха ха

    10 2 Отговор
    в брюкселските институции е топличко , но гражданите за пред замръзване , но и да умрът от студ институциите ще забравят да го кажат или ще го пишат ковид
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ЕвроАтлантически тепегьоз

    12 2 Отговор
    Кой кого лъже!
    Турците плащат 3,6 пъти по-малко от българите за газ, идващ от България

    Турците плащат 3,6 пъти по-малко от българските потребители за природен газ, идващ от „Турски поток“, от компресорна станция Странджа на „Булгартрнасгаз“ ЕАД, т.е. от България. Данните изнесе председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в отговор на твърденията на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, че газът у нас е поевтинял наполовина. Газовият експерт попита защо газът в съседна Турция е в пъти по-евтин от България:

    “Видях във ФБ пост на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, който възторжено хвали управлението на Сглобката, че „За година газът в България поевтиня с близо 57 %, а цената е по-ниска и от преди 2 години. Мрънкащите и онези вещаещи енергийна криза трябва да спрат да вярват на хибридки. Битката продължава“.

    Коментиран от #49

  • 46 Реалист

    9 3 Отговор

    До коментар #44 от "Ха Ха":

    Нали видя новата история на Сорос до къде докара Окрайна.
  • 47 Фосфатчо

    12 3 Отговор
    А с кво ще произвеждате азотни торове,бе?Ще ядете спанак и цацарки.Химическите и стъкларските заводи къде са?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Радев е национален предател

    4 8 Отговор

    До коментар #45 от "ЕвроАтлантически тепегьоз":

    А да си чувал за заробващия договор на руското мюре р.радев с турската Боташ ?
    Плащаме по 330 млн. за да могат турците да ползват НАШАТА мрежа. Е, тези пари някой трябва да ги плати и се вкарват в цената на газът.

    Коментиран от #53

  • 50 Тока кво общо има с Газа?

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха хахаха":

    Извинявай, че те питам такива неща, ама си го просиш!

    Коментиран от #58

  • 51 Ццц

    4 4 Отговор
    Ей тва европейците в тч. българите сте много гаден народ , не щете и не щете да завръзнете в угода на Рашка. Вместо тва замръзва тя. Ма какво ви казаха другарите Васил Велев, Явор Коюмджиев, Р. Овч......и другарката Ваня Григорова, че ще измрете без руси газ ...... а вие не щете и не щете......, че и цените паднаха в пъти.......... серсеми
  • 52 е..........

    6 1 Отговор
    Случайно да е чувал износът от Индия къде отива?

    Коментиран от #54

  • 53 ЕвроАтлантически тепегьос

    7 2 Отговор

    До коментар #49 от "Радев е национален предател":

    Чувал съм, че радев в натовски генерал

    Коментиран от #55

  • 54 О...

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "е..........":

    Кво на газ ли ?
    А да си чувал каква е тенденцията на индийската търговия с нефт в последните два и половина месеца ?
  • 55 Въх

    1 4 Отговор

    До коментар #53 от "ЕвроАтлантически тепегьос":

    Тая руска подлога и ибрикчия Решетникову никогда не може да бъде натовский генерал, Тя сама е пратеня там за легендиране. Свикнала е тя да се кланя и целува .упето на техни високи благородия
  • 56 Бамбука

    2 5 Отговор
    Когато цифрите говорят и русофилите трябва да се замислят.
  • 57 М да

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Здравейте господин Димитров":

    И коя е тази тайствена западна медия, кой е авторът й и доколко написаното в нея съответства на фактите. Щото се знае , че на Запад макар и по-малко отколкото у нас но има мого руска агентура
  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Тока кво общо има с Газа?":

    БЕЗникова, що се излагаш❓
    Питай тихичко някой да те "светне"❗
    Преди да задаваш въпроса , можеше да минеш за умна, сега вече НЕ ❗
    Извинявай , ама си го изпроси❗
  • 59 Бамбука

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Яне Сандански":

    Хайде не толкова скромно. Не са 947 танкера а цели 99 44 77 танкера ! Произведени са в Китай и го продават на пазарите като детски играчки.
  • 60 АРАБИТЕ НИ ЗАЛЯХА С ГАЗ

    3 4 Отговор
    Милиардите газови евраци отиват при тях, не при Путин.
  • 61 ПУТИНИСТИТЕ В ТИХ УЖАС

    2 4 Отговор
    Чао Газпром.
  • 62 ГАЗОВА БОРСА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА НА ХАЗА

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха хахаха":

    Никой не се набутва с високи цени....балъците свършиха отдавна.
  • 63 В.В.П.

    8 0 Отговор
    Арабите и руснаците си делят пазара на горивата ..Не правете драми..!!.Има много посредници по веригата ..Фактурата може да е от Люксембург...И всички знаем че ,,, Люксембург НЯМА ГАЗ!!!.Ахахаха ...Смешници .
  • 64 ЦЕНАТА НА ГАЗА СЕ ОПРЕДЕЛЯ

    2 1 Отговор
    От международната борса....никой не плаща в пъти по скъпо.
  • 65 БОРСОВИ ЦЕНИ НА ГАЗА

    3 1 Отговор
    2021 г.
    01 януари - 31 януари 2021 г. 26,93
    01 февруари - 28 февруари 2021 г. 30.39
    01 март - 31 март 2021 г. 28.64
    01 април - 30 април 2021 г. 33.38
    01 май - 31 май 2021 г. 37.71
    01 юни - 30 юни 2021 г. 45.27
    01 юли - 31 юли 2021 г. 49.94
    01 август - 31 август 2021 г. 57.60
    01 септември - 30 септември 2021 г. 69.40
    01 октомври - 31 октомври 2021 г. 94.54
    01 ноември - 30 ноември 2021 г. 93.19
    01 декември - 31 декември 2021 г. 102.33
    2022 г.
    01 януари - 31 януари 2022 г. 133.81
    01 февруари - 28 февруари 2022 г. 110.28
    01 март - 31 март 2022 г. 114.13
    01 април - 30 април 2022 г. 142.99
    01 май - 31 май 2022 г. 162.57
    01 юни - 30 юни 2022 г. 141.76
    01 юли - 31 юли 2022 г. 186.87
    01 август - 31 август 2022 г. 298.29
    01 септември - 30 септември 2022 г. 354.03
    01 октомври - 31 октомври 2022 г. 233.89
    01 ноември - 30 ноември 2022 г 123.87
    01 декември - 31 декември 2022 г. 147.23
    2023 г.
    01 януари - 31 януари 2023 г. 191.36
    01 февруари - 28 февруари 2023 г. 135.99
    01 март - 31 март 2023 г. 118.38
    01 април - 30 април 2023 г. 109.80
    01 май - 31 май 2023 г. 89.19
    01 юни - 30 юни 2023 г. 72.31
    01 юли - 31 юли 2023 г. 67.07
    01 август - 31 август 2023 г. 66.16
    01 септември - 30 септември 2023 г. 69.84
    01 октомври - 31 октомври 2023 г. 66.90
    01 ноември - 30 ноември 2023 г. 88,61
    01 декември - 31 декември 2023 г. 93.99
    2024 г.
    01 януари - 31 януари 2024 г.
    83.70

    Забележка: Цените не включват цени за достъп и пренос п

    Коментиран от #67, #74

  • 66 Някой си...

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Яне Сандански":

    ХАХАХАХА...Леко с партенките... за това Милер още ноември месец м.г. искаше увеличение с 60% за руските потребители на газ, защото Русия била излязла ( в кавички) от Европейския пазар.. всъщност по-правилното е да се каже че бе изритана.. но пък не е лошо да ни кажеш каква бе капитализа цията на Газпром през 2021 година , преди агресията и сега за 2023 година..
  • 67 Някой си...

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "БОРСОВИ ЦЕНИ НА ГАЗА":

    Абре то добре, ма я кАжи на колко го продават на Китай и Индия.. тези цени са мечта вече за Газпром..

    Коментиран от #68

  • 68 КОЛКОТО КАЖАТ КИТАЙ И ИНДИЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "Някой си...":

    Това са цените на Газпром за тях. Иначе Путин ша си пие газта.
  • 69 Все съм мислил че са тъпи !

    2 3 Отговор
    Но те са безмозъчни , до примата през Окрайна тръбата върви с руски газ за Европа . ХА ХА ХА .
  • 70 Я да видим сега

    2 2 Отговор
    Катар вчера спря доставките на газ за Европа заради хусите. Чаткате ли защо фащ се закача с хусите? Става интересно, с?

    Коментиран от #71

  • 71 Къде е катар

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Я да видим сега":

    Къде е червено море бе
  • 72 ЧАО ГАЗПРОМ

    1 1 Отговор
    И без путиновата газ живеем.....
  • 73 ПРИ ВИЦЕ НИНОВА

    2 0 Отговор
    И руска газ...олио....6лв литър.
    При вице Габриел и НЕруска газ....олио...3лв литър.....
  • 74 да де

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "БОРСОВИ ЦЕНИ НА ГАЗА":

    чакай да се сетя кой управлява всички борси и къде отиват печалбите , през тях всички плащаме на сащ за войните

    Коментиран от #75

  • 75 СТИГА БЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "да де":

    Ако всичко отива в САЩ....арабите да са умрели от глад.....

    Коментиран от #77

  • 76 ПРИ ВИЦЕ НИНОВА

    2 2 Отговор
    С руска газ, кашкавал....35 лв килото.
    При Габриел вице, кашкавал.....29 лв килото.
  • 77 да де

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "СТИГА БЕ":

    не се прави на интересен

    Коментиран от #79

  • 78 ПРИ ВИЦЕ НИНОВА

    1 2 Отговор
    С руска газ, сирене.....25 лв килото.
    При Габриел с Не руска газ, сирене 16 лв килото
  • 79 ГАЗОВ ШУТ ЗА ПУТИН

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "да де":

    Губи милиарди газови евраци от ЕС......

    Коментиран от #83

  • 80 Анджо

    0 0 Отговор
    Няма неземеняеми, има тъпанари. Хората знаят 2 и200 нама недей няма не може, ще се оправи всичко, когато руската власт разбере, че с диктатура нищо не можеш да направиш. Китайският балон и той ще бъде спукан. Пишеви човек, който е живял преди 89 год.и сега живе още в тия дни.
    По гадно нещо от диктата няма, това го видяха и западна Европа.
  • 81 Урюрвкос

    0 1 Отговор
    аз пък нещо друго виждам как тихомълком без гръм и трясък 55 хил немски фирми излязоха от търговския регистър. Явно икономическите условия за водене на бизнеса са много изгодни.
  • 82 ЛЬЖЦИ ОТ ФАКТИ

    0 0 Отговор
    БАВНА КАТО КОЛИЧЕСТВО КОЙ ДА ЗАМЕСТИ РЪСКИЯ ГАЗ........ АКО СЪЩИЯ Е ПРЕКРЪСТЕН НА ТЪРСКУ ГРЪЦКИ АЗЕРСКИ ТВА СА ШМЕНТИ КАПЕЛИ ЗА БУДАЛИ.

    Коментиран от #87

  • 83 МИШОК ЗЕМИ ДА СА НАУЧИШ

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "ГАЗОВ ШУТ ЗА ПУТИН":

    ПОНЕ ДЖАПАНКИ И НАЛЪМИ ДА ПРОИЗВЕЖДАЩ КАКТО ИНО ВРЕМЕ ЗА ДА ПИШИ НА ТЯХ БЪЛГАРИЯ..
  • 84 По добре

    0 0 Отговор
    Без газ ,ама без вас
  • 85 Даа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    В Берлин има 10000 трктора а в цяла Русия немогат да си покажат носа ,щот ще има колонизиране в Сибир
  • 86 Имаш

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха хахаха":

    Пари плащаш,в расията и 100 € са проблем
  • 87 АРАБИТЕ НИ ЗАЛЯХА С ГАЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "ЛЬЖЦИ ОТ ФАКТИ":

    Другарю.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.