Last news in Fakti

26 Юни, 2024 16:46 3 036 61

Да благодарим на Мицковски, че върши работата и на българските политици

  • авдрей киряков-
  • северна македония-
  • кристиян мицкоски

Дано да отворят мирогледа си най-сетне и да вникнат в онова, което им казват македонците

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новоизбраният премиер на република Северна Македония Християн Мицковски направи преди ден изказване, което обичайно разбуни духовете в България и предизвика отговор и на най-високо държавно ниво. Кристиян Мицковски е лидер на ВМРО - ДПМН, дясно-центристка партия, която дълго време беше известна като сравнително пробългарска партия в Македония.

И понеже трябва да се изразяваме много внимателно, когато става въпрос за отношенията между републиките България и Северна Македония, да кажем, че ВМРО-ДПМНЕ беше онази партия, която избягваше антибългарското говорене по отношение на общата ни история, избягваше да се говори за фашизъм, особено бил той български, в периода 1941-1944 година и т.н. и т.н. Бившият председател на партията и министър председател Любчо Георгиевски дори дойде по-късно и заживя в България.

Република Македония, с малко над два милиона жители, с голямо албанско малцинство, не се нуждае от външни недоброжелатели, особено такива с претенции за нейният език, култура, история и едновременно с това твърдящи, че са братски народ.

Това, което от много време се опитват да ни кажат македонците, това което прави в момента и Християн Мицковски е, че ние двете държави, двата братски народа, трябва да намерим някакво разумно и „креативно решение“ на всички възникнали между нас противоречия. Думи, които все не достигат до ушите и до съзнанието на българските политици, заслепени от един примитивен национализъм, характерен за времето на късната социалистическа народна република, преди 1989 година.

Какво означава „креативно решение“, в случая, а Мицковски каза, че той има поне три такива? Това означава, че не бива да търсим българско малцинство в Македония, означава едно мълчаливо съгласие и разбиране, че македонци и българи са един и същи народ и не бива да ги разделяме документално. Защото точно това се опитваме да направим в момента.

Знаем ли ние българите самите какво искаме? От една страна твърдим, че българи и македонци са един и същи народ, че македонската история, език, култура е на практика българска. От друга страна в момента искаме признаване на българско малцинство в Северна Македония! Това означава, че лично ние приемаме двата народа за различни. И така, в крайна сметка какво искаме ние българите – едното или другото?

Ето това се опитват да ни кажат македонците и то съвсем дипломатично, а ние все виждаме предизвикателство спрямо нас, в техните послания. Опитват се да ни кажат, че трябва да намерим разумна и деликатна формула, според която да не е нужно да се делят двата народа. Така че и да запазим добри политически отношения и да запазим правото на обща история.

Последното, от което има нужда в момента Северна Македония е създаването на още едно малцинство там. И поне това ние трябва да разберем и да проявим ако не разбиране, поне някакво съчувствие. Нали сме роднини, братя, приятели. В Северна Македония си имат достатъчно малцинства - албанско, турско, помашко, влашко, сръбско, еврейско, циганско и т.н. Създаването и на българско малцинство ще бъде последният пирон в сравнително младата северномакедонска държавност. От това нямат полза нито българи нито македонци, но ние просто отказваме да го разберем.

Дано най-сетне българските политици да преодолеят този патриотизъм, от времето на социалистическата Държавна сигурност, понеже той е още на онова ниво. Дано да отворят мирогледа си най-сетне и да вникнат в онова, което им казват македонците. А всъщност не ние, а те ни предлагат истинско европейско и креативно решение, по проблемите, възникнали между двете държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    74 9 Отговор
    Къв е тоя глупак! Национален предател

    Коментиран от #45

  • 2 Бай Ганя в действие!

    68 6 Отговор
    Андрейчо, кой ти даде дипломата бе момче? Горкият, чудех се дали има по лош списвач от Марчето и хоп, показа се ти!
  • 3 Ники

    94 4 Отговор
    Авторчето, да вземе една тениска с българско знаме на нея и да се разходи из Скопие и ако успее да се върне, тогава да пише статии.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Руснаков

    51 1 Отговор
    Какви дебати можем да направим след това нелепо изказване на въпросният господин...Това са били българи в болшинството си преди време.След Белградска промивка са останали тези които помнят от къде са...така че няма нужда от дебати..Истината е една...
  • 6 Смърфиета

    12 0 Отговор
    Трябват ли ви шиптари?
  • 7 Голяма глупост

    53 4 Отговор
    По глупава статия не бях чел Ако Макетата искаха да се легитими.ат като част от Българския народ щяха да го направят открито и на висок глас за да чуят Сърби и Руснаци че няма да им минат номерата с насаждане на омраза едни към други
  • 8 хххх

    14 0 Отговор
    Гламчев е зает да инспектира пътища.
  • 9 Калмук

    30 1 Отговор
    По логиката на "експерта" Киряков, македонците са един народ с всички, НЕспоменати изрично в конституцията им ?!?!?! Ако и правителството ще е от такива "експерти" - разтуряйте седянката и пак да се избираме.
  • 10 Нашите русофили изпълняват

    21 14 Отговор
    кремълската поръчка българи и бивши-българи в РСМ да се намразят докрай. Заслужиха си рублите, трябва да признаем. По времето на Любчо Георгиевски ВМРО беше българска партия. След това сърбите и руснаците я превзеха отвътре и сега те диктуват нещата там изцяло.
    За едно е прав автора на статията, че това с българското малцинство е поредната акция на Мацква!

    Коментиран от #13

  • 11 Умен по цялата глава

    21 4 Отговор
    След като сме Един Народ,да обединим двете държави и българския Народ в Македония да си се върне в Родината завинаги !!!
  • 12 Гай Турий

    24 5 Отговор
    Разбира се, че няма българско малцинство в т.н. РСМ. Все едно и в България да се говори, че има българско малцинство. Всички така наречени макета в РСМ са българи по народност и произход. Някъде в османските документи и екзархийските списъци преди 150 години да е имало такава народност "македонец". А "тракиец" и "мизицец" имало ли е?! - Не. Точка. Няма спорове. Преди повече от 600 години османците са покорили българската държава, а не някаква македонска, мизийска, тракийска. РСМ да чака за еврейския съюз, когато им дойде акъла в главата. То пък един съюз, по-добре да не влизат, стават слуги на запада...
  • 13 Гай Турий

    18 6 Отговор

    До коментар #10 от "Нашите русофили изпълняват":

    Мъката в главата ти за "русофилите" прогресивно те разболява ежедневно. Българските интереси относно Русия има противоречиви теми и адреси. По отношение на Македония руско-сръбското мнение и влияние е вредно за Б-я. По отношение на Украйна руското мнение е правилно и полезно за Б-я. По отношение на нашите събратя волжските българи руското мнение и влияние е вредно. Усещаме, че Украйна за Русия е все едно Македония за България, но господарите на ситуацията са като севера и юга, а не едни и същи. Затова те съветвам докато има война за връщането на Украйна в Руската империя, да спреш с русофобията си. След това може да си коригираме отношението. Има вечни интереси, няма вечни приятели.

    Коментиран от #21

  • 14 Питам

    18 6 Отговор
    Как какво искат българите? Та Северна Македония вече е самостоятелна държава и е съвсем редно ние, като държавотворен народ в тази млада държава, да бъдем признати и ние като всички останали като малцинство. Може ли цигани, турци, бошняци, сърби и други да са признати, а основния състав на народ в тази държава българите - не?!!! Докога ще търпим това предателство спрямо предците ни, които са си оставили костите за тази наша Македония.

    Коментиран от #16, #36

  • 15 Бай Лазър

    14 3 Отговор
    Статията е низ от думи без логика и мисъл...
    Да пускат вече ИИ да пише по добре.
  • 16 Севги

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Питам":

    Напротив .Просто след думата македонец трябва да сложаТ СКОБИ В КОЙТО ДА Е ПОЯСНЕНО ,че те са българи., И може да не ни пишат
  • 17 Търновец

    23 1 Отговор
    Статията е шокираща - анти Българска и твърде много невярна - примерно ние не твърдим че сме един народ а че сме били един народ, при Илинденско Преображенското въстание нямаше нито едно знаме прилично на сегашното, и тогава те бяха Българи и свако ми преживе ми е разказвал че против волята си е писан "македонец". За Българския характер на населението говорят и изследванията на Фондация Карнеги за сегашна РСМ и т.н. Северна Гърция. А през 1917 интернационалиста Димитър Благоев заявява в 17 НС че бил Славянин от Македония и се изказва лошо за нас Българите. Само че според Британика Енциклопедия крепостта Кале в Скопие е основана преди 6000 години от Паноните, тогава е основано Симитли а чужди племена пресичат Дунава и достигат Скопие преди около 1500 години - след отмяната на робството от император Константин. Илирийците се заселват около Кале преди 4000 години - и това са истинските строители на Скопие - Скъпи. Цяла сегашна Сърбия е била Панония - ако ще и Сърбите да не го споменават. Обаче има друговерци като Нушич и Троцки които рушат нашата история и култура, а Благоев е слуга за тях, а след това и Г. Димитров
  • 18 Ветеран от Протеста

    25 6 Отговор
    Ето КОГА е създадена Македонската азбука .Написана е на пишеща машина с български шрифт...1945 та година България и Македонско са в Руска Окупация.Руски съветници във всяко Министерство и 400 хилядна руска армия в Царство България...Познайте от три пъти КОЙ пише и създава тази Азбука и ЗАЩО ????

  • 19 Диамантената ръка

    20 4 Отговор
    Г-н археолог, Мицковски ни казва, че те са сърби-югославяни, а не че сме един народ, що за глупост си написал...
  • 20 Перо

    19 5 Отговор
    Българските евродепутати трябва да искат прекратяване на цялостното финансиране от предприсъединителните еврофондове за РСМ, след официалното заявление от Премиера, че се отказват от преговорната рамка на ЕС и продължаването на преговорния процес! Целесъобразно е Албания да продължи преговорния процес, излизайки от пакета с РСМ! Всички знаят, че идеологията на македонизма се основава единствено на антибългаризма и големия страх там сега е, че ако самоопределилите се като българи бъдат вписани в Конституцията на РСМ, в кратко време, към равноправните българи ще се присъединят болшинството “макета” и останалите ще се превърнат в малцинство! Те казват на тази страхова психоза от истината, като “българизация”! Лъжливата македонистка идеология и фалшивата история ще лъснат, след столетие на измама!
  • 21 бай Даньо

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гай Турий":

    Дай боже повече като теб да пишат. Българския интерес някога е с Русия някога против , но ние винаги сме с българския интерес колко сложно е това за разбиране !? Статията е глупост , хвана ме срам за автора. Къде намира доказателства в съвременния дискурс че с днешните "македонци" сме "роднини, братя , приятели" !? Нищо в поведението им не го доказва а те са слабата страна в тоя конфликт и трябва да си научат урока.
  • 22 Добър опит като цяло 😂😂😂

    6 3 Отговор
    Но има и друга гледна точка 🤔
    Ами какво ако не сме ЕДИН народ???
    Какво ако нашите славни предци са живели и умирали на северномакедонската земя, а след като Сталин и Георги Димитров ги оставят на Тито, изчезват🤔🤔🤔
    Какво ако от славните българи там са останали само 3000? Нямат ли те равни права, като геноцидните сърби и северномакедонците???
    Тези хора там НЕ СА българи и не са наши братя. Те са северномакедонци. Ако претендират, че в България има СЕВЕРНОМАКЕДОНСКО малцинство, да се заявят😂😂😂😂
    Измисленяци югославо-сръбски😂😂😂😂😂😂
    Това не е национализъм, а чист прагматизъм😂😂😂

    Коментиран от #29

  • 23 Порно

    12 4 Отговор
    Цялата македонска идентичност се гради върху основите на омраза към всичко българско, да не говорим, че самите макета претендират за някакво македонско малцинство у нас. Ние с Турция можахме да се разберем, че не става дума за малцинства, а за етнически различни части от един народ, с тия не се излиза на глава

    Коментиран от #26

  • 24 реру

    20 4 Отговор
    "Къв е тоя глупак! Национален предател"


    Човекът определено не е прав, както в повечето си статии. Сега го критикувате /най-меко казано/,
    но когато пише пропутински простотии му се възхищавате, подкрепяте, ръкопляскате и т.н...
  • 25 Перо

    7 6 Отговор
    Какъв македонист може да бъде Мицкоски, когато нито майка му, нито баща му са родени в РСМ и по произход не са от тази страна?
  • 26 Умен по цялата глава

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "Порно":

    Македонската държава и азбука е създадена 1945 та година в условията на Руска Окупация.Руската армия е в царство България .Създават държава.Нарипат я Юго Славия ( южни Славяни) визирайки,че руснаците са Северни Славяни...Знаейки,че Българите са Траки и Прабългари и няма как да минат за Славяни , започват убийства и терор над Българите в Македонско...Създават им Азбука..Създават им История.Македонска Академия на Науките....Руския комунистически окупатор на Балканите и половин Европа....
  • 27 Съдията Дред

    13 2 Отговор
    Момче, ВМРО-ДПМНЕ никога не е била пробългарска, действително по времето на Люпчо Георгиевски бяха по меки в израза. Но тия времена отдавна отминаха, сега са крайни националисти, и антибългаското е тяхната хранителна среда. Да , няма много смисъл да се вписват българи в Конституцията, те така или иначе са вписани там, макар и под друго име. Но на омразата към България и всичко българско трябва категорично да се сложи край. Там всички под 80 години от деца са възпитавани в омраза към всичко българско, все още да посмееш да заявиш публично , че си българин се иска смелост и готовност да поемеш репресията от цялата държавна машина.
  • 28 бат Данчо

    10 0 Отговор
    А бе Киряков , защо не упомена Никола Вапцаров и неговото стихотворение Земя.Комунистите за благодарност кръстиха на неговото име Военноморско училище.
  • 29 Перо

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "Добър опит като цяло 😂😂😂":

    Не си в час по история и настоящата реалност! Северномакедонците са станали “нация” и придобили “македонски” език за един ден с партийно решение от 02.08.1944 г. на АСНОМ, подписано от Методи Андонов - Ченто! Даже самото Решение е написано на българска пишеща машина, поради липса на македонски език, преди тази дата. Така българите си легнали като българи и се събудили “македонци”! За това българите са живототворен народ на тази територия, а “макетата” си приватизираха нашата история и исторически личности, защото не може да има народ, държава и език, без история /при тях измислена и окрадена за да съществуват/! На крадеца, винаги е опасен враг окрадения!

    Коментиран от #59

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Грогу

    12 1 Отговор
    Въртят се в кръг наоколо и се чудят как да замотаят нещата , за да не променят нищо . И френското предложение е да впишат българите като държавотворен народ , а не като малциннство .
  • 34 Сметки, сметчици

    9 4 Отговор
    Много елементарна и жалка манипулация.
    В стил " 200 хиляди макета с българско гражданство и 200 самоопределили се като българи в последното преброяване".
    Може и да сме братя, и роднини, ама сиренето вече е за много пари.
    Национализмът и шовинизмът водят до конфликти и убийства.
    Кой има интерес от разпалването на вражди между човеците?

    Коментиран от #56

  • 35 Да сме коректни

    6 6 Отговор
    Колку ,,българи,, са гласували в Македония на последните български избори? По малку од 500!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Срам

    3 21 Отговор
    Подкрепям автора .Стига сме се яли с македонците .Искам да се обичаме и уважаваме .Всичко им прощавам и нищо не искам от тях Обичам си ги ,мили са ми Искам и политиците ни да са по благородни а не някакви нахъсани кучета с пяна на уста да плюят по Македония Грозно е отблъскващо е цялата злоба .
  • 38 Хвърчилото от село

    14 2 Отговор
    Кой си ти бе, дето си го писал?! Ако се съгласим на тяхната схема, ще признаят ли историята, ще признаят ли че до 1945 година са българи?!
  • 39 я пак

    5 4 Отговор
    "...означава едно мълчаливо съгласие и разбиране, че македонци и българи са един и същи народ..."
    Това, че един казва едно, а друг го тълкува друг и го предава като развален телефон отдавна сме го констатирали. Аз лично не съм чул или прочел някъде политик от РСМ да твърди, че македонци и българи са един и същи народ. Аз също симпатизирам много на македонците и нямам никакви комплекси към тях. Ако точно за това становище има общо съгласие всички останали спорове моментално отпадат. Имаме един и същ произход (то се вижда чак от космоса), векове наред сме съжителствали и имаме обща история, общ език, общи нрави и обичай и ред други ценности. Но подчертавам общи, а не македонски или български. За голямо съжаление това няма как да се случи, защото е политически неприемливо за силните държави на деня и те усилено работят за нашето разногласие. При добро разбирателство има опасност от консолидация, заедно отстояване на общи интереси и множество други взаимни условия, които не са изгодни на упражняващите чуждо влияние на Балканите. Вложени са много усилия и средства на Балканите да няма голяма държава и грешката Югославия беше поправена. Това решение е взето още 1876 г. (преди Руско-турската война (1877 – 1878)) на Райхщатското споразумение между Русия и Австро-Унгария. Последния пример за раздробяване и създаване на съвсем нова държава е Косово. Освен това се прави всичко за да няма разбирателство между малките държави, което би било равносилно на голяма държа
  • 40 Ха, ха

    3 7 Отговор
    Руснаците създали Македония, Сърбия създала Македония дрън, дрън. И как така българите за 30 години станаха македонци, а пък българите за 500 не станаха турци. Просто един регион от Балканите чрез сепаратизам си съдадоха република, Сигурен съм че в момента Софийска област се отдели в отделна държава то след едно поколение всички ще се казват Софиянци. То и в момента е така. 2 милиона българи се наричат софиянци.

    Коментиран от #42

  • 41 Петричката леля

    2 1 Отговор
    Сънувах много интересен сън, все едно участвам в някакъв странен филм: леля Ванга сти и се вози в голяма открита лека кола, Аз седя зад нея и я придържам леко. Отведе ни в някаква сграда в някаква стая с много нисък таван. Нарече стаята "клисарнико", място за прочистване от лоши енергии. В стаята бяхме 5-6 човека. Едно момиченце на 10-12 години държеше с двете си ръце някакъв глинен съд, от който се издигаше пушек . Тя вдиша от пушека, закашля се и се засмя. Това е за прочистване от някаква лоша енергия. Имаше и много други подробности, но написаното най-живо си го спомням.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Перо

    7 3 Отговор
    Мицкоски какви глупости бълнува с днешно изказване да признаваме измислено “македонско” малцинство в БГ, без да прочете, че в БГ, според Конституцията нямаме разделение на живущите по етнически произход, за разлика от тях, които нарочно са го направили за дискриминация на българите и ги е страх да ги впишат на равноправна основа!

    Коментиран от #55

  • 44 Перо

    6 5 Отговор
    В БГ има гражданство, няма живеещи етнически общества. Или е БГ гражданин или не е, няма такива филми да формулираме, кои етноси имат право да живеят тук и кои не! Специално за несъществуващата, научно доказана “македонска” нация ще правим промени! Чугунена глава е Мицкоски!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Галина Колева

    2 2 Отговор
    Брилянтна УДБА школовка има Минковски.Трябва на учителите му да се дадат най-високите сръбски награди.
  • 47 Всичко написано

    2 2 Отговор
    Е вярно
    Но то далеч не е достатъчно
  • 48 Единственият

    7 3 Отговор
    Държавотворен народ в Македония е българският
    Има ли някой който може да оспори това мое твърдение
  • 49 хммм

    5 1 Отговор
    Кога пък ВМРО-ДПМНЕ е била "пробългарска" партия? Всъщност, хората правят ли разлика между македонци и българи?
  • 50 Сега всичко

    4 0 Отговор
    Трябва да е наред
    Нали открихме авиолиния от София до Скопие
  • 51 Е и кво

    5 3 Отговор
    Този автор преди ни предлагаше да приемем предложенията на Путин без да ги обсъждаме, а сега ни предлага същите предложения, но преразказани от Мицкоски. За по убедително го пише "МицкоВски", нещо много по близко и почти като "Московски". Иначе се пише българин, патриот и даже исторически грамотен заради това, че е завършил археология, но е работил като волнонаемен военен. За промитите мозъци, поставящи чуждите интереси много над българските, още не е измислен антидот.
  • 52 Анджо

    6 3 Отговор
    Тая статия е пълна боза и имам усещането ,че тоя автор въобще не е проследил никакви събития. Кой строи такива измислени паметници, кой казва, че САМУИЛ не е Български ЦАР, кой говори ,че всички поети са Македонци, кой гони хората които казват , са Българи, кой не иска да приеме истината,че ние първи ги признахме, кой не дава да се чете Български книги. Абе хора, те ни обвиняват, че сме прекалено меки срещу тях и културният обмен е на слабо ниво. И това е така. Когато говориш, защо говориш, когато мълчиш защо мълчиш. На тоя статията си е направо една мръсна пропаганда. Писал съм на македонци, че в момента на Българите не ни трябва насила Македония, защо ли, защото не ми се живее гражданска война.
  • 53 стига стари дъвки

    5 0 Отговор
    Стига сме се правили на неразбрали и великодушни. Това не е нито от вчера, нито македонците са първите които го прилагат спрямо България. При всеки удобен случай от на българите са отнемани землища, населени основно с етнически българи и предавани на съседите. България навсякъде граничи със себе си и това се знае от всеки запознат поне малко с истинската българска история. Тези факти трябва да бъдат забравени и заличени от паметта на поколенията, за да няма поводи за реваншизъм в бъдеще. Затова българската история е фалшифицирана до безобразие и продължава да се фалшифицира. За да няма народна памет.
    "Историята е биографията на нацията; паметта, която създава и поддържа народния дух, "...история има, и става народ..." - обявява Паисий. Затова тези, които искат да посегнат на народа, посягат на неговата история. " ( Христо Маджаров - Големия заговор срещу българите)
    "Вземи на един народ историята и той след едно поколение ще се превърне в тълпа. Тълпата ще стане стадо, което можеш да подкараш навсякъде".(Йозеф Гьобелс)
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Македонците са си жасали родител 1

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Перо":

    Християн Мицкоски, се смята за най-големия противник на всичко българско в РС Македония, а е женен за българка, на база информацията, че Стевица Янева, сестра на съпругата му Роза, има българско гражданство. Стевица е нотариус в гр. Струмица, а български паспорт може да й бъде даден само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Съпругът й Йорданчо Янев, който държи най-големия ресторант в центъра на Струмица, също е български гражданин. Ако Стевица Янева има българско гражданство на основата на доказан произход, тогава излиза, че Роза Мицкоска също е българка. 2023-та Християн Мицкоски си позволи да каже, че ако някой обяви Гоце Делчев за българин „ще направи дипломатически скандал". Сега обаче дали не е скандал новината, че е женен за българка?
  • 56 СТРАСТИ ХРИСТОВИ 33

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Сметки, сметчици":

    Кой има интерес от разпалването на вражди между човеците? Хамериканците...ПРИМЕРНО...
  • 57 Мице ,Мице , Арно момче!!!

    4 0 Отговор
    Сега го разбрах твойот проблем!!
    Ако ги писвате бугарите у Конституцията , твоята жена ке има законска защита и ти немоеш ни си дума , ни со рака да я потераш .
    Голем проблем !!!
  • 58 малко фактология

    2 3 Отговор
    Кирияков , както винаги долнопробна евро подмедка .

    Коментиран от #60

  • 59 Съгласен съм с тебе

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Перо":

    За историята и азбуката и не казвам да се отказваме от искането за българите в конституцията 🧐🧐🧐
    Казвам да се откажем от твърдението, че сме един народ, защото ни вреди. Тия са албано-сърби, не българи🧐🧐🧐🧐
    Достатъчно ги дондуркахме и достатъчно паспорти им дадохме. Стига толкова🤟🤟🤟
    Те са си севернокорейците и тяхната история започва 1944.
    Преди това има българи.
    Ние няма какво да делиме с тях, защото са измисленяци🧐🧐🧐
  • 60 реру

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "малко фактология":

    По-точно - ПРОКРЕМЪЛСКА...
  • 61 Абе ПИЧ

    2 0 Отговор
    Абе пич, ако това, което казваш е истина то северно македонците щяха да са признали българско малцинство с мнозинство от 119 глава с Народното си Събрание и то защото 1 няма да е дошъл на работа! Сърбо национал шовинистическата партия на Жмичко няма ни най-малко намерение да прави "добри односи" с България, освен ако не им признаем глупостите от Коминтерна! Те са психично болни същества със Стокхолмски синдром към поробителите си от Север! С такива "с добро" не може!! Трябва да им се покаже кои са и къде се намират!