Last news in Fakti

1 Юли, 2024 21:01 11 920 73

Пеевски "взривява" ДПС: Какво се случва там?

  • дпс-
  • герб-
  • пеевски-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • български турци-
  • правителство-
  • кабинет-
  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • итн

Пеевски и кръгът му смeнят елита на ДПС. Ръководният състав се прочиства не само от политици, свързани с Ахмед Доган, но и със самата партия.

Пеевски "взривява" ДПС: Какво се случва там? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

"Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото", обяви тия дни съпредседателят, а всъщност лидер на ДПС Делян Пеевски пред кметове и част от партийната върхушка. В историята на Движението за права и свободи се отваря нова глава - ДПС на Пеевски, олигархът, презентиран най-напред чрез НДСВ и след бързия залез на царя парашутиран при Доган.

Ново начало или нещо друго

Ако това е новото начало, то изглежда като началото на дълъг край за ДПС. На финала му ДПС може и да е изгубило монопола си върху българските турци - стига останалите политически сили да предложат смислена алтернатива и да нарушат етническата чистота на листите си. А може най-сетне да се е трансформирало от корпорация в истинска ляво-либерална партия, която защитава интересите на избирателите си с нови лидери и елит. Макар и авторитарен тип формация, ДПС разполага с банка от кадри, от която да ги извади - за разлика от много други партии в България.

“Пеевски ще взриви ДПС”, заяви наскоро в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” бившият депутат Гюнер Тахир, някога говорител на ДПС. И той, както и мнозина други - анализатори и коментиращи в социалните мрежи, отбелязват, че персона като Пеевски е символ на разрушението, не на съзиданието. А маркерите са видими от всички, достатъчно е само два от тях да бъдат назовани - “Булгартабак” и Корпоративна търговска банка (КТБ).

Имплозията

И с невъоръжено око се вижда, че ръководният състав на ДПС се прочиства от политици, които не просто са свързани с Ахмед Доган - алфата и омегата на ДПС, а със самата партия, като Рамадан Аталай, Филиз Хюсменова, дългогодишната секретарка на Доган Биршен Ибрямова, съпруга на един от зам.-председателите на ДПС Джейхан Ибрямов, който е и депутат. Премахват се дългогодишни кадри като Айсел Руфад, доскоро областен шеф на ДПС в Шумен и зам.-председател на парламентарната група, но и на ДПС. Тя вече е изключена, но се одързости да остане като независим депутат, въпреки увеличените в Шумен гласове на 9 юни спрямо парламентарния вот през април миналата година - от 14 548 на 15 861.

Дали Аталай, комуто също искат оставка от парламента, ще постъпи като нея - или е по-вероятно да напусне? Политикът, за когото няма тайни в енергетиката, е голямата изненада при чистката - неизменно депутат от ДПС от 38-ия парламент до ден днешен, известен като един от близките хора на Доган. Но ето че областният съвет на ДПС-Пловдив сне доверие от него и иска оставката му от парламента заради … лоши изборни резултати. Щом се посяга на Рамадан Аталай, значи никой не може да бъде сигурен за мястото си. А резултатите в Пловдив-област, където Аталай водеше листата на ДПС, не са така катастрофални - за Движението са гласували 6427, а на предишния вот - 7811 души.

Ако ще се прочиства с този мотив, то значи и другият съпредседател Джевдет Чакъров не е безгрешен - той отговаря за смесените райони и за връзките с Турция, а там ДПС отбеляза спад с ⅓ спрямо предишния вот - близо 20 000 гласа. В същото време Пеевски, водач на листата в Кърджали, осигури безпрецедентните над 55 хиляди гласа благодарение на автобуси с български изселници от Турция. Но никой не се осмели публично да каже, че спадът в гласуването в Турция е и заради фигурата на самия Пеевски.

Пеевски с операция “Чисти ръце”?

Някои коментатори стигнаха дотам да нарекат безкръвния преврат в ДПС “антикорупционна операция” заради Сали Табаков, доскоро областен шеф на ДПС във Варна, обвинен заради корупционна схема с покупка на автобуси и в пране на пари. Подобни “заключения” не вършат услуга на новия тартор, тъй като се получава двусмислица - санкционираният за значима корупция от САЩ и Великобритания Делян Пеевски прави операция “Чисти ръце” в ДПС. Въпреки това тезата за изчистването на ДПС от близки до Сараите, забогатели на гърба на отрудените избиратели на Движението, се налага и нея ще използват Пеевски и кръгът му като основание за смяна на елита на ДПС. Никак няма да им е трудно да бъдат убедителни - замогването е видимо, както и резиденцията в Росенец, но Пеевски и новият кръг също не са забогатели от гледане на тютюн.

В партия, част от политическото семейство на европейските либерали, обяснението на (съ)председателя за “новото начало” - единствено до момента, е обидно. С изявлението си Пеевски просто занули Централното оперативно бюро и Централния съвет на ДПС. Затова и във Facebook групата “Аз подкрепям Ахмед Доган” се появи пост от Елван Атилла, съпруга на бившия депутат и зам.-министър Юджел Атилла с искане за обяснение за случващото се. “Къде е Централното оперативно бюро (ЦОБ, 24-членният оперативен ръководен орган на ДПС, б.а.)? Къде е Централният съвет? Къде сте съпредседателите Пеевски и Чакъров!?! Дължите отговори!”, пише Елван Атилла. На сайта на ДПС, освен изявлението на Пеевски за “новото начало”, няма нито дума за чистката, която върви.

Какво се случва

Новият лидер на ДПС Пеевски се опитва да консолидира подкрепа за себе си. На форума, където произнася словото за “новото начало”, прозвучало като “който не е с мен, е против мен”, са кметовете от районите, където водеше листи - Кърджали и Благоевград, както и от Пазарджишко, заедно с една трета от членовете на ЦОБ. Тактиката на Пеевски е да удря по знакови фигури на ДПС - така всява страх в останалите, че на никой няма да му се размине.

Трусовете в ДПС, които започват, са най-сериозните в партията на статуквото, която най-често е сменяла лидерите си - Лютви Местан, Мустафа Карадайъ, но не и Лидера. През годините и други влиятелни личности са си тръгвали от ДПС като Касим Дал, който още през 2011 г. се обърна към структурите на Движението с думите, че каузата ДПС „отстъпи място на личните каузи за бързото материално обогатяване“.

А сега изглежда, че онзи, който нарече Пеевски “феномен в българската политика”, е по-ангажиран с материалните си притеснения - 37-те милиона лева задължения на ТЕЦ “Варна”, отколкото с партията, на която е съосновател. Иска ли Доган да (си) върне ДПС е вече закъснял въпрос, след като Движението стигна до немислим по-рано етап “ДПС без Доган”.

Обида за българските турци

Паралелно с разчистването в ДПС, Пеевски кадрува и в изпълнителната власт. Служебният кабинет назначи трима от ДПС за областни управители в Кърджали, Хасково и Търговище, а в Пловдив Движението получи зам.-областен. Изходът от схватката с ГЕРБ за споделянето на властта предстои, но засега Пеевски има предимство.

Обидно е за българските турци да бъдат използвани като машинки за гласуване и прехвърляни като акции на приносител на съответния владетел на ДПС. Обидно е, тъй като техните мирни протести срещу насилствената смяна на имената бяха първите прояви на гражданско недоволство по време на тоталитарния режим. Възможно ли е да избухнат такива и сега - срещу Пеевски - или ще надделеят страхът и зависимостите, чрез които “дълбоката държава” парализира и институциите, отговорни за правовия ред… Засега има само глух ропот, тестът ще е на следващите избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 100 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    113 6 Отговор
    В турската империя редовно е имало бунтове на еничарите и султана им хвърлял няколко везирски глави и се успокоявали.

    Коментиран от #27, #37, #44

  • 2 ТаУмВзе

    93 8 Отговор
    Цялата бивша държавица взривена 100 пъти, пък едно де пе се няма да взриви шиши. Хахахах
  • 3 реалностите

    110 10 Отговор
    Турци, помаци и пр. фенове на ДъПъСъ хубавичко да се замислят, какво ги чака с този дериБЕЙ Шишо!
    Това което Доган от години създава за да си отмъсти на българите и държавата е на път да избухне с пълна сила! Защо лицето Д. П. не е нищо повече от иструмент на Доган за отмъщение!

    Коментиран от #66

  • 4 ХА. ХА

    65 4 Отговор
    Дреме им на турците. След време ще коментираме. Очаквайте разкритие
  • 5 случва се

    27 54 Отговор
    Свършиха парите на Кремъл.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шопара

    84 5 Отговор
    ще се опраси много скоро. Горещо е,и ще мирише много...
  • 8 ако пукнеш шишо

    93 4 Отговор
    ще го обявим за национален празник
  • 9 Абе

    87 4 Отговор
    Пеевски е едно прасе коетосере една количкалайна
  • 10 Асанпутинофиль

    24 45 Отговор
    Операция "Чисти ръце" в ДПС в ход, в ход е също "антирашия", доган отдавна е АУТ от партията, която ползваше за свои цели и обогатяване, същия който е прорашия. Определено ще му направят ревизия откъде заработи парите и после ще избяга от България в рашия. Браво на Пеевски
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Всички си мислят че

    38 11 Отговор
    Пеевски дърпа конците на Борисов но дали тук не прозира обратното. Борисов атакува Доган чрез някаква зависимост и последният се оттегля и примирява с Пеевски начело на ДПС който е протеже на Борисов.
  • 13 Точен

    76 10 Отговор
    Делян се мисли за умен и силен. Всъщност е слуга на Козяк.

    Коментиран от #38

  • 14 Случват се неща

    50 6 Отговор
    Означава следното..някой хора са спрели да се отчитат на Д Пеевски и са казали ще се отчитаме на Доган..пък туй момче явно се е прегърнало с мощни външни фактори
    можем само да предполагаме че не са американците и сега раздава правосъдие
  • 15 БгТопИдиот🇧🇬

    35 3 Отговор
    Коледа налижава ДпС-сарските глигани грухтят !
  • 16 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    46 10 Отговор
    СВИНАРЯ И НА ДЕЛЯН И НА АХМЕД
    СЕ НАРИЧА РЕДЖЕП :)
    .....
    РАДИКАЛИЗИРАТ ДПС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ИСТАНБУЛСКИЯ СВИНЕПАС :)
    ....
    ПРЕМАХВАТ УЛЕГНАЛИТЕ ТУРЦИ И ГИ СМЕНЯТ
    С ЧЛЕНОВЕ НА СИВИТЕ ВЪЛЦИ
    ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    24 7 Отговор
    Турци, помаци са много богати. Вторите не отстъпват, земята, жилища, всичко е тяхно. Имат фирми. Назначават си родата, бойко назначи ги дс българите, помаците с чувалите и без да ги проучват даваш кеш и те вкарват в системата на мвр, след работа 3 дни почиват, работят на село, във фирми, пенсии и заплати, те си построиха нова българия, пеевски ви хвърля прах в очите, на някои не просветени българи. Те са единни и си помагат. Принер в шивашка фирма преди години. На почивка турци на една страна помаци на друга роми също и 2 българки, едната при турците, а др пуши интелигентна цигари, маникр, и отзад ромите й се подиграваха. И щял пеевски, най много една партийка да му врътнат етносите подобна на възраждане и новата величие и виж са първа политическа партия. Те българи и деца са от ДСигурност и са в Гърция полицаи родители, и като им дадат 20 заплати и 300 хил 6 хил пенсии и имат по няколко жилища. Той Симонов ви го каза или Балев бе от бкп, в бг ще останем малко народ, но качествен. Видяхме до къде я докарахте, до кривата круша, неуки и крадливи българи от ДСигурност.
  • 20 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    41 10 Отговор
    В КСАНТИ И КОМОТИНИ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТ ПОБЕДИ ПРО-ТУРСКА ПАРТИЯ
    КОЯТО ПОКАЗВА КАРТА НА ВИЛАЕТ ТРАКИЯ,
    С ПЛОВДИВ, ВАРНА , ШУМЕН И РАЗГРАД ВКЛЮЧЕНИ В НЕГО !
    ....
    СЕЩАЙТЕ СЕ КОЙ Е ЛЕЙТЕНАНТЪТ НА ДЯВОЛА В БЪЛГАРИЯ !
  • 21 Васил

    34 5 Отговор
    Ще ги научи да ядат свинско!

    Коментиран от #55

  • 22 Ще го поканят на кафе в Росенец

    40 3 Отговор
    И после ще го намерят прострян да се пече на слънце във Созопол !!!!!!

    Коментиран от #42

  • 23 А бе що се правите

    26 26 Отговор
    на умрели лисици?! Шиши прочиства дпс от русофилите,иначе казано от противниците на нато!
  • 24 Българин

    13 21 Отговор
    От турчина по ок човек няма

    Да живее бойко хаха
    Мизия Тракия Македония


    Там са костите на дедите ни, нищо, че са построили фамилни къщи на гробовете български.
    Бг не е нашата родина. Тя е за нас мащеха от първата втората световни войни, и баце, знае, македонче убаво
  • 25 !!!

    31 2 Отговор
    В Гърция са български роми. Работят каквото намерят, а и от ивград, отиват на нивите българи и турци, пимаци, роми, защото бойко мисли много за България, няма що
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мигел

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Колко си непросветен. Не става въпрос за империя а за пари.В кой свят живееш? Не коментирай неща само за да пишеш.
  • 28 Моряка

    31 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ехааааааа":

    И аз така мисля.При това такава едра мишена.Срамота, да не го уцелиш.Пък и керемидите понякога падат случайно.Никой още не е преметнал Доганя.
  • 29 ФАКТИ

    36 0 Отговор
    КЛОУНА НА ДОГАН ПРЕИГРАВА.СТАВА ИНТЕРЕСНО.ЩЕ ХВЪРЧИ ПЕРУШИНА.3979
  • 30 поживём увидим

    20 1 Отговор
    Санкциите на Москва май работят.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Крумовград

    37 6 Отговор
    Шишо ще Ви закрие. Партията е анти конституционна и всеки го знае. Няма по-добра новина
  • 34 Дика

    21 1 Отговор
    Споко, не се кахърите, накрая Делян Пеевски ще си смени името на Дурхан Патлатъ и ще събере още повече гласове за дпс, а Амет Доан отива в мавзолея.
  • 35 Завърнал се

    25 1 Отговор
    Някои там станаха по богати от Доган и настъпиха мотиката.
  • 36 Анонимен

    11 4 Отговор
    Те турци не им се стои в Бг, същото е и с българи. Купуват бкпдсигурност къщи в Гърция. Кой къде желае там да живее. Идват си от запад и отиват да живеят във Велико Търново. С думи не става, а пеевски много неща не му са ясни, млад е, набор 80,44 години. Безсмислено е да коментираме. Няма лекари, учители и тнт
  • 37 Язе

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тука Турците нямат думата-Думата е в ръцете на ДС-цирк за слабоумни идиоти.!!!!
  • 38 Язе

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Точен":

    Всъщност той е агент Павел,вербуван от ДС и Руските служби с цел да овладее етническия вот,и в БГ да не се извърши истинска промяна.!!!
  • 39 Илиев

    12 1 Отговор
    Емилията е куха като хралупа.
  • 40 Бай Иван

    32 3 Отговор
    Милчева ,турците проядоха свинско . Те това се случва, ако не си разбрала !!!

    Коментиран от #43

  • 41 Много

    19 0 Отговор
    Съм спокоен. КУрполентният феномен разрушава всичко до което се докосне.
  • 42 касапина

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ще го поканят на кафе в Росенец":

    доган е дърт ще мре
  • 43 касапина

    5 7 Отговор

    До коментар #40 от "Бай Иван":

    Ше им присадим и кожи
  • 44 Абе

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Как все си ПЪРВИ в коментарите бе ,,ПОСЛЕДНИЯТ..."
    В DW ли работиш?!
  • 45 ха ха

    32 2 Отговор
    Глупости. Най-вероятно една влиятелна шайка има блокирани пари по Магнитски и иска всячески да ги освободи. Разчистват всички, които могат да саботират свинчо да се показва като първа ученичка в парламентата. Помним как се явяваше на по-малко от 3 заседания на всеки 100. Сега е като ученичка на първия чин с вдигната ръка. Много пари дължи на някого!

    Коментиран от #54

  • 46 Хитран

    9 1 Отговор
    Ще им подрежи ръководството,пък и него ще го пооодрежът нааакраья.
  • 47 Якото турско "съжителство"

    30 10 Отговор
    Така както в Турция няма турски българи и всички граждани по турската конституция са турци, така и в България НЯМА граждани с турски произход- български турци !! Има БЪЛГАРСКИ мюсюлмани с турско-арабски имена!! Точка!!

    Коментиран от #64

  • 48 Смешки

    7 2 Отговор
    Доста глупости и wanna-be развития. 3.25 за авторката.
  • 49 да, да

    16 0 Отговор
    Старите кадри отиват в пенсия.Анализа в статията е много слаб.

    Коментиран от #53

  • 50 Хохохо

    15 4 Отговор
    Руснаците влизат с бутонките. Както смениха Сидеров,така ще сменят и Доган . А на дълбоките гащи - честито ,белким им уври акъла как са били манипулирани досега .
  • 51 кмета на врани кон

    10 1 Отговор
    търговище областния на ДПС 35 години е несменяем колкото и кметове дасе сменят ,само ХАМДИ се пита за работа ,поръчки ,услуги ,по програми и т на
  • 52 1234

    11 8 Отговор
    В ДПС има повече българи отколкото в другите партии и скоро ще гласуват повече българи отколкото за другите партии.....
  • 53 хихи

    8 3 Отговор

    До коментар #49 от "да, да":

    от ДойчеЗеле какв очакваш...
  • 54 човека каза

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "ха ха":

    НА РУСНАЦИТЕ
  • 55 Ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Васил":

    Ще се самоубие и ще ги нахрани.
  • 56 Тенчев

    14 5 Отговор
    Българинът си заслужава Пра сето и Тиквата да го управляват. Така беше и последните 15 години, но сега вече ще е официално.
  • 57 1001

    17 3 Отговор
    "Обидно е за българските турци да бъдат използвани като машинки за гласуване и прехвърляни като акции на приносител на съответния владетел на ДПС." - Как ще е обидно, като точно това правиха до сега! Подкрепяха агента на ДС Доган, дори когато Касим Дал се отдели! Защо не подкрепиха Дал, а останаха верни на доносника Доган и обръчите му от фирми?!
  • 58 Оракула от Делфи

    8 4 Отговор
    ПП ДПС , си е поръчана олигархична ПОЛИТИЧЕСКА структура ,
    ОЩЕ ОТ САМОТО СИ СЪЗДАВАНЕ, силно доминираща от корупционни похвати ,
    тя може да бъде управлявана само от лице, всяващо страх и ПОДМОЛНИ МАШИНАЦИИ, като Доган и Шиши,
    със силен Руски превкус на политическа диктатура.
    Като знаем, че създателя е ДС, и един инфилтриран затворник,
    който трябваше да играе ролята на" Нелсон Мандела" в България, за да може тази партия да добие състрадание от най -вече , турското малцинство и ГИ ОБЕДЕНИ от другите свободна партия,
    А БКП ,бяха действашите лица в потъпкването на правата им !
    Кръстоската на" ДПС" с "вълчия нрав" на Пеевски , ще осъкати в пъти ДПС , А МОЖЕ И ДА ГО ПОГРЕБЕ!
    За съжаление Доган БЕЧЕ е безгласна буква срещу Пеевски , от доста време, това се дължи на золумите
    в държавата , които Пеевски направи в " КТБ" в чисто престъпен обир в полза на Доган,
    Чрез този обир ,Сега Певски управлява Доган, и това не е трудно да се види с просто око!
    ДПС вече е партията на , САМО - ИЗБРАЛИЯ СЕ , Пеевски!
    Дали покорния " ДПС" - изберател ще преглътне " Шамара Пеевски", предстои да видим!
  • 59 Луд

    7 2 Отговор
    Това е проект на Доган от не по малко от 20 години , на едно събиране беше казал .
    Преди да се оттегля в партията ще вкараме не само турци , но и българи и накрая касата и партията ще бъде в техни ръце. И с годините всичко това стана.
  • 60 пурко

    6 1 Отговор
    БЕ ДА СЕ ИЗТРЕПАТ ВСЕ МИ Е ТАЯ
  • 61 ха ха Хо

    8 2 Отговор
    Абсолютни глупости.Шиши Пеевски може да взриява само в тоалетната.Докато е жив Доган никой не може да командва в ДПС.Пеевски е поредната му пионка.

    Коментиран от #71

  • 62 Стако Томов

    9 1 Отговор
    Крайно време е ДПС да се определи - свиня ли е или крава?
  • 63 абе,

    17 1 Отговор
    Няма български изселници в Турция ...пишете коректно.Аз не знам за нито един българин който да се е изселил в Турция.Ако има такъв намерете го,интервюрайте го.Тези които отидоха там не са с българско самосъзнание значи не са българи а само с двойно гражданство.Съвсем различно е.
  • 64 Турчин

    4 18 Отговор

    До коментар #47 от "Якото турско "съжителство"":

    А защо искате от Македония да впише българите в Конституцията си? Последният който мислеше като тебе, на 29.05.1989 излезе и по телевизията молеше Турция да отвори вратите. Защото за 45 дена държавичката му беше срината със земята от мирния, героичен ТУРСКИ НАРОД. А имаше 120.000 армия, толкова Милиция и КДС, беше свикал запасните, 2400 танка, 1250 БТР от които 250 със специално предназначение...
    И пак си свалихте гащите за 45 дена пред този Велик Турски Народ.
    Този път "Голямата екскурзия " няма да има. Всичко ще свърши тук, по тези земи..

    Коментиран от #65, #70

  • 65 Мъдрия Бухал

    10 4 Отговор

    До коментар #64 от "Турчин":

    Айде да не ни плашиш, а Делиормана?
  • 66 Стига вече

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "реалностите":

    Не делете хората на турци, помаци, българи и други! В България всички сме Българи, всички сме Народа на тази територия и всички заедно обединени, независимо от вероизповеданието, трябва да се борим против псевдо олигарсите като Д.П. и останалите наглеци които ограбват и съсипват Държавата и Народа !!!
  • 67 Боко Праните Гащи

    10 1 Отговор
    ДПС избирателите, горките си живеят още в 19ти век. За сметка на Доган, Пеевски и подобните им
  • 68 Чудесна работа!

    3 1 Отговор
    Да живее Дилян Пеевски!Това което прави той с анадолско-мафиотското котило го поставя в челните редици на българските патриоти!
    Нулирането на този противоконституционен тумор е най-хубавото нещо,което може да се случи на България!
  • 69 ник

    4 0 Отговор
    Борбата е кой кого -ДПС-Пеевски или Пеевски-ДПС.КОето от двете да се случи ще е добре за България, но аз лично предпочитам Пеевски да унищожи "проклятието на България",както се беше изразил един бивш премиер, а после с Пеевски ще се справим..
  • 70 Якото турско "съжителство"

    8 1 Отговор

    До коментар #64 от "Турчин":

    Мидхат Паша е бил образован човек, завършил Сорбоната и в статия във френско списание през 1868 година пише: В днешните български земи има около милион, милион и нещо мюсюлманско население, което няма нищо общо с турския етнос, а това са мюсюлмани, наследници на ислямизирани, по-често насилствено, българи.
    Да бъдем наясно с фактите - по днешните български земи няма български турци. Това го потвърждава и ДНК експертизата, която показва, че по генетичен код живеещите у нас са средно и южноевропейци, но няма нищо общо с тюркски или монголски ген. Точка.
    Турция отдавна води долната си политика, че „ всеки мюсюлманин е турчин“, но това не значи, че българите мюсюлмани са турци.
    ,,
    А за българите из македонско черпим информация пак от османските архиви, ..достъпни са, можеше да им хвърлиш едно око преди да се изрежеш...
  • 71 Остап Бендер

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "ха ха Хо":

    А кой стои зад Доган? Всички знаят, но си траят.
  • 72 Кога

    0 0 Отговор
    свинкя се качи на джамия, демек - никога, е казал народът. Да, ама не - тук, на тая територия стават чудеса - шиши яко ги възседна всички т.нар. мюсюлмани и прочие...
  • 73 Домус

    4 1 Отговор
    И на Прасчо ще му дойде времето, никой не е вечен. И Боко и Прасчо са пътници, посолството ще ги държи докато слушат и после на боклука.